Наследник на Мисони, загинал в катастрофа, е открит 10 месеца по-късно

Десет месеца след катастрофата тялото на дизайнера Виторио Мисони, големия син и наследник на модна къща "Мисони", е било открито край бреговете на Венецуела. Това съобщава изданието Дейли Мейл. Той загина по време на самолетна катастрофа на 4 януари тази година.
Първоначално новината за откриването на тялото на Мисони бе съобщено от италиански Десет месеца след катастрофата тялото на дизайнера Виторио Мисони, големия син и наследник на модна къща "Мисони", е било открито край бреговете на Венецуела. Това съобщава изданието Дейли Мейл. Той загина по време на самолетна катастрофа на 4 януари тази година. Първоначално новината за откриването на тялото на Мисони бе съобщено от италиански

Финансовото звено смъкна печалбата на General Electric с 8,6%

Приходите на корпорацията в периода юли-септември са отчели отстъпление с 1,5% до 35,73 млрд. долара

    


Катастрофа спря за кратко движението по пътя Русе-Бяла

Алкохолният тест на шофьора, който не е пострадал

Горнооряховските училища подкрепят регион Велико Търново за културна столица на Европа

Горнооряховските ученици отново ще засвидетелстват подкрепа към кандидатурата на регион Велико Търново за европейска културна столица през 2019 г. Учебните заведения получиха специално изработени графични стикери, които учениците ще носят на реверите си. Акцията се провежда днес, тъй като 18 октомври е денят, в който кметът на Велико Търново Даниел Панов внесе официално в Министерство на културата кандидатурата на старата столица. Подкрепа на своя колега оказва и кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който придружи търновският ...

Казанлък протестира срещу закриването на полицейската школа

/КРОСС/ Стотици жители на Казанлък протестираха тази сутрин срещу намерението да се закрие Центърът за професионална подготовка към Академията на МВР. Те категорично се обявиха срещу идеята сградата да бъде превърната в лагер за бежанци. Според протестиращите, закриването на полицейската школа ще доведе до пагубни последици за Казанлък, имайки предвид високата безработица в региона. "Школата е на 40 години, с традиция, работни места. В Казанлък не се случват хубави неща напоследък - това е последния гвоздей в ковчега. Откъде накъде школата се закрива при положение, че е работеща", попита Николай Александров. Общинското ръководство в Казанлък изрази и голямата си тревога от евентуалното настаняване на сбежанци в града. "Тук става въпрос за националната сигурност на България. На всички е известно, че тук се намира Арсенал - военния комплекс, на една крачка виждате е военния полигон, вододайната зона на Казанлък - това е парк, в който стотици години не е разрешавано жилищно настаняване. В един момент ние правим тук жилищно настаняване на хора от чужд произход", подчерта Галина Стоянова - кмет на Казанлък Жителите на Казанлък се заканиха, че ако полицейската школа бъде закрита и превърната в бежански лагер, ще преминат към блокади на пътища, съобщава БНТ.  

Може да вдигнат пенсиите с 3% от 1 юли

От 1-ви юли догодина всички пенсии ще бъдат увеличени по швейцарското правило с 3 процента. Това предвижда проектозаконът за бюджета на Държавното обществено осигуряване, който се внася за разглеждане на заседание на съвета за тристранно сътрудничество.

Младо момиче е с опасност за живота след катастрофа

Четирима души бяха ранени при катастрофа вчера на пътя Кърджали – Асеновград. Около 15.30 часа лек автомобил „Фолксваген Пасат” излязъл извън пътя и странично се ударил в дърво.   Три момичета и една жена, пътнички в колата, са пострадали. Едната от тях – на 19 г., е настанена в болница в Пловдив с опасност за живота, а останалите три - на 19 г., на 43 г. и на 18 г., са било откарани в болница в Асеновград. ...

Висши функционери от ГЕРБ потвърдили, че Цветанов и Борисов са провели мащабна фалшификация

Николай Бареков излезе с отворено писмо в отговор на питането на Бойко Борисов и партия ГЕРБ относно скандала с костинбродските бюлетини, предаде КРОСС.

Информацията за фалшивите бюлетини в Костинброд стигна до мен от два независими източника, като единият от тях е човек, свързан със самата печатница. В последствие висши функционери от ПП ГЕРБ ми потвърдиха, че Цветан Цветанов и Бойко Борисов са провели първата си мащабна фалшификация на изборите още през 2011 г., когато масово бяха избрани кметове на ГЕРБ и Росен Плевнелиев за президент, обяснява Бареков в писмото.

Моето убеждение като гражданин е, че дясната ръка на Бойко Борисов като кмет и премиер – Росен Желязаков е нарочен от самите организации за изкупителна жертва. Призовавам г-н Желязков да разкрие цялата истина. Подобна мащабна организация може да бъде извършена само под ръководството на Росен Плевнелиев и Бойко Борисов, които заедно назначиха служебното правителство. В сигнала ми до прокуратурата съм написал, че експремиерът Бойко Борисов лично ми показа състава на правителството и се похвали, че изборът е лично негов няколко дни преди официалното му обявяване. Фалшификацията на изборите е била подготвена внимателно със следната последователност: избор на печатница, свързана с ГЕРБ; медийна подготовка чрез поръчкови социолози, които обявяваха несъществуваща преднина за ГЕРБ; купуване от ГЕРБ на ръководства на целия партии, които да играят роля на тяхна патерица в парламента; купуване на цели изборни секции в края на изборния ден и подмяна на бюлетините.

Като гражданин аз съм с чиста съвест и убеждение, че върхушката на ГЕРБ и лично Бойко Борисов, заедно с машата си Цветан Цветанов, са хора с престъпно мислене и без задръжки да посегнат на единственото гарантирано от Конституцията и спазвано допреди ГЕРБ право на народа – да избира и да бъде избиран. В моята политическа дейност ще бъде заложени гарантирането и спазването на човешките права в страната и пълна ревизия на незаконно придобитите облаги като премиер и вицепремиери на Бойко Борисов, Симеон Дянков и Цветан Цветанов, както и „назначения” от тях президент Росен Плевнелиев, пише още Бареков.

Готов съм по всяко време да бъда призован и разпитан от прокуратурата на Република България, завършва писмото си Николай Бареков.

Почина поетът Орлин Орлинов

/КРОСС/ Почина поетът Орлин Орлинов. Той е роден на 7 ноември 1931 г. в София в семейството на известния писател, драматург и общественик Орлин Василев (1904 - 1977). Завършил е гимназия в столицата и школата за запасни офицери към Военното училище във Велико Търново. Бил е главен редактор на сп. "Български воин" и в. "Стършел", писал е очерци във врачанския всекидневник "Отечествен зов" и драматург на Врачанския, Сатиричния и Народния театър. Автор е на много книги със стихове и поеми за възрастни и деца, на сатирични творби и на комедията "Фаталната депеша". Сценарист е на 3-серийния телевизионен филм "Чичовци" по Иван Вазов и либретист на операта "Тревога" от Александър Райчев по едноименната пиеса на О. Василев. Автор е на книгите "Първи стихотворения" (1953), "Войнишко сърце" (1954), "По неписан закон" (1958), "Проверка" (1959), "Парнас" (1963), "Небеса" (1966), "Черешова земя" (1969), "Герои на моето време" (1970), "Дочакана среща" (1970), "Ода за СССР" (1970, 1975), "Стихотворения (1950-1970)", "Защо сме в шинели" (1972), "Попътен вятър" (1973), "Първа атомна" (1973), "Антрацитни дяволи" (1975), "Четири поеми" (1976), "Милин камък" (1977), "Откоси" "Нужен си ни и днес, Апостоле" и др

Toyota изтегля 885 000 автомобила

Японският автомобилен производител Toyota планира да изтегли 885 000 автомобила поради проблем в климатичната система, информира "Би Би Си". ...

Скандал в парламента заради печатницата в Костинброд - прекъснаха заседанието

Председателят на парламента Михаил Миков обяви почивка за успокояване на атмосферата в пленарна зала. Повод за това беше скандалът между отделните парламентарни групи след изказване на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева за откритите бюлетини в печатницата в Костинброд.

Депутати на "Атака" в Народното събрание налетяха към групата на ГЕРБ... Председателят на парламента Михаил Миков обяви почивка за успокояване на атмосферата в пленарна зала. Повод за това беше скандалът между отделните парламентарни групи след изказване на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева за откритите бюлетини в печатницата в Костинброд. Депутати на "Атака" в Народното събрание налетяха към групата на ГЕРБ...

Красин Димитров се срещна с представители на Федерацията на корейските индустрии

Мерките, които България предприема в международен план в областта на киберсигурността бяха представени от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Красин Димитров, съобщиха от ведомството.

Погасяват се забавените заплати в "Напоителни системи"

В петък е започнало изплащането на забавените трудови възнаграждение за август в държавното дружество "Напоителни системи", съобщиха от Министерството на земеделието и храните. От своя бюджет ведомството отдели 1.6 млн. лв. за погасяване на тези заплати и още 4.9 млн. лв. за заплати и осигуровки до края на годината.   От сега предоставените средства 500 хил. лв. са за осигуровки.   До изплащането на парите се стигна след стачки и заплахи от страна на синдикатите за погроми. Земеделското министерство предприе и разработването на стратегия за оздравяването на дружеството.

Бързите кредити влизат в Закона за потребителския кредит

/КРОСС/ Бързите кредити до 400 лева ще влязат в Закона за потребителския кредит, съобщи вицепремиерът Даниела Бобева. На въпрос на Дарик дали подкрепя въвеждането на таван на лихвите по бързите заеми, Бобева отговори, че "в банковите среди това не е пазарна мярка". Вицепремиерът допълни, че като цяло се работи върху опростяване на стандартните договори за потребителските кредити, защото в момента са много сложни. С влизането на бързите заеми в обхвата на закона, дружествата, които ги предоставят, също ще трябва да стандартизират договорите и да ги приведат според законовите изисквания. Според Бобева промяната вероятно ще затрудни компаниите за бързи заеми. Това, което управляващите имат намерение да направят, е да разширят обхвата на дефиницията на закона за потребителския кредит, като включат и малките кредити под 400 лева в обхвата и това ще има директен ефект, включително върху системата за бързите кредити, каза вицепремиерът. Освен това се предвиждат мерки за повече контрол върху изпълнението на изискванията на законодателството, което по думите на Бобева е изключително важно. „Мисля, че имаме дефицит на контрол в тази област, което трябва да се промени и да предприемем мерки в тази посока", каза Бобева. По отношение на лансираните идеи за определяна на механизми за таван на лихвите, Бобева посочи, че поставянето на тавани в нормалната банкова практика не е пазарна мярка

Животновъдите плашат с протести

Те са недоволни, че не са им дадени повече субсидии през октомври

    


БСП ще предложи данък лихва да падне до 8% догодина

БСП предлага с 2% да бъде намален данък „лихва" от 10 на 8 процента. Социалистите ще внесат това предложение между двете четения на Закона за данъците върху доходите на физическите лица. През следващата година БСП залага основно на увеличение на работните места и заетостта, стана ясно от обяснения на неродната представителка Корнелия Нинова. Въпреки че одобриха проектобюджета на кабинета, социалистите имат и някои резерви. Макар да го няма в предизборната програма на социалистите като конкретен ангажимент за промяна, Нинова призна, че те са го ...

Стрелба в центъра на Бургас

Мъж стреля в центъра на Бургас след скандал, съобщи Дарик.

Свадата избухнала на улица „Райна Княгиня Мъж стреля в центъра на Бургас след скандал, съобщи Дарик. Свадата избухнала на улица „Райна Княгиня" 15, в центъра на Бургас, между 28- годишен и друг мъж, на 45 години. По-младият, излизащ от заведение „Нико", на същия адрес, извадил газов пистолет и стрелял срещу опонента си от 5-6 метра. Няма пострадали, стрелецът бил задържан. При

Мъж стреля по опонент в центъра на Бургас

Мъж стреля в центъра на Бургас след скандал, съобщи Дарик.

Свадата избухнала на улица „Райна Княгиня" 15, в центъра на Бургас, между 28- годишен и друг мъж, на 45 години.

По-младият, излизащ от заведение „Нико", на същия адрес, извадил газов пистолет и стрелял срещу опонента си от 5-6 метра.

Няма пострадали, стрелецът бил задържан. 

При Мъж стреля в центъра на Бургас след скандал, съобщи Дарик. Свадата избухнала на улица „Райна Княгиня" 15, в центъра на Бургас, между 28- годишен и друг мъж, на 45 години. По-младият, излизащ от заведение „Нико", на същия адрес, извадил газов пистолет и стрелял срещу опонента си от 5-6 метра. Няма пострадали, стрелецът бил задържан. При

Скандал в парламента: Волен подгони Караянчева от ГЕРБ

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров налетя в парламента на депутатката от ГЕРБ Цвета Краянчева. Това стана секунди след, като тя прочете декларация на партията си , в която заяви, че че вотът през май е бил опорочен и искат честно и прозрачно разследване на "манипулацията с печатница „Мултирпинт.

Почват естакадата до Семинарията, почват пак задръстванията

Утре му правят първа копка, зимата няма да работят, ще е готово пролетта

    


Земетресение от 2,2 по Рихтер край Симитли

Няма данни за пострадали и материални щети

Образованието е откъснато от живота, твърдят психолози

Образованието в България е откъснато не само от бизнеса, но и от живота. Не само пазарът на труда няма връзка със случващото се в училище, а ежедневието и нещата, които предстоят на младите хора. Това заяви в сутрешния блок на Дарик психологът и председател на Национален алианс за работа с доброволци Ренета Венева. По думите й компетенциите и уменията, които децата трябва да имат от следващия ден след завършване, са недокоснати в българското училище. Те са объркани, несигурни и силно зависими от възрастните хора. „За 12-те години в училище нико...

Как да се спася, ако нямам уменията на Скуби Ду?

Без тези 10 лева моят дом - Animal Rescue Sofia - ще бъде затворен, а мен и моите приятели ни чака съдба, по-страшна от смъртта. Моят Човек казва, че вече е намерил подходящ дом за нас, само че трябват ужасно много пари. Нахално е да моля за такава голяма сума, затова съм готов да си я изработя (макар, признавам, да нямам особена дарба).Най-лесният начин да ми помогнеш е да изпратиш 10 SMS-a на 17 777 с текст DMS DOG (всеки на стойност 1 лев; ДДС не се начислява), или пък ела на [Animal Rescue Sofia] http://arsofia.com/u/7uvqu, където има линкове към PayPal, ePay.bg и банковите ни сметки.Ако нямаш 10 лева, те моля поне да споделиш това на стената си - може пък приятелите ти да имат. Съжалявам за тази настойчивост, но трябва да събера пари за нов дом до 15 декември. Иначе всичко за мен може...

Забавлявай се с JOY Station

Искате да се забавлявате? Искате да слушате любимите си изпълнители на живо? Падате си по билярд, снукър, джаги, дартс и електронни игри? Новооткритият JOY Station в Студенстки град е отговорът на всички ваши желания и то на едно място. Това е развлекателен център на две нива. На първо ниво се намира Бар-клубът на JOY Station, който е основна част от концертния живот на София с капацитет до 800 гости, което го прави една от най-големите клубни зали в града. Клубът е сцена за изява на български и международни музиканти. Всеки четвъртък в JOY Station има живи изпълнения, като веднъж месечно в клуба гостува и топ музикант от чужбина. В дните без концерти в бар-клуба гостуват DJ. Голяма сцена, три видеоекрана, светлинни ефекти и професионалното озвучаване в залата са основа за провеждане на...

Шварценегер иска да се кандидатира за президент на САЩ

Арнолд Шварценегер иска да се кандидатира за президент на САЩ през 2016 г., предаде БГНЕС. 66-годишният актьор, който е роден в Австрия, се бори за промяна на закона в Америка, така че родени в чужбина кандидати да могат да се кандидатират за президентския пост. Ако това се случи, той ще може да участва в изборите след три години и вероятно да бъде избран за лидер на страната. "Шварценегер говори открито, че работи за промяна на конституционните правила, така че да може да се кандидатира за президент през 2016 г. Той е готов да подаде правни документи за промяна на правилата", съобщи запознат източник пред вестник "Ню Йорк Пост". Конституцията не позволява на родени в чужбина граждани да се кандидатират за президент на САЩ, а евентуална поправка трябва да бъде одобрена с мнозин...

Франк - първият говорещ бионичен човек, се разходи свободно

Изкуственият хуманоид Франк е първият в света ходещ и говорещ бионичен човек. Той вече се разходи в Националния въздушен и космически музей на Смитсониън във Вашингтон, съобщи Ройтерс. Франк е висок 1.83 м и тежи 77 килограма. Той не се различава от повечето хора. Сглобен от 28 изкуствени телесни части, има собствена кръвоносна система с изкуствена кръв, сърце, гръбнак, бели дробове и дори панкреас. "Идеята на проекта е да съберем всички части, които вече съществуват за човешкото тяло, в едно. Ако го направим, как би изглеждало?", казва Бертолт Мейър, който е социален психолог и водещ на документалния филм "Невероятния бионичен човек", който е посветен на Франк и ще бъде излъчен в САЩ в неделя. Лицето на Франк всъщност е моделирано по това на Мейър. Самият робот може да ходи самосто...

БСП държат данък "лихва" да се преосмисли

Бюджетът е най-сериозният акт на едно правителство и един парламент, най-сериозният акт, през който се прави и политика. Бюджетът за 2014 година ще бъде първият бюджет на това правителство, през който ще покажем, че може да има и различна политика от тази, която се правеше досега. Това обяви пред журналисти зам.-председателят на ПГ на КБ и председател на социалната комисия в НС Корнелия Нинова. Тя заяви, че от Коалиция за България са оптимисти за това, което се залага през бюджета за 2014, както и че през данъчните закони се изпълняват в най-голяма част ангажиментите на БСП, дадени преди изборите. „Едно от нашите основни обещания, което се залага в бюджета за следващата година, е увеличаване на приходната част с над 1 млрд. лв. Това е постижимо чрез борба с контрабандата и сивия сек...

Започна изплащането на заплати в "Напоителни системи"


От днес започна изплащането на заплатите на служителите от "Напоителни системи" ЕАД за месец август, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Общо сумата за август е 1.600 млн. лв., от които 1.1 млн. лв. са преведените средства за заплати, а 500 хил. лв. са средствата за осигуровки и са преведени на НАП, посочват от министерството.

В "Напоителни системи" работят около 1600 души от цялата страна. Отделно дълговете му възлизат на около 22 млн. лв.
...

Ученици от VІІІ ОУ "Кракра Пернишки" работеха с глина

 Да докоснем старините!
Здравейте!Днес ученици от VІІІ ОУ "Кракра Пернишки" бяха на гости на РИМ Перник.


Работиха с глина на грънчарско колело.С помощта на вещите ръце на батко Светльо,децата произведоха първите си глинени съдчета.По светналите им лица се четеше магията на колелото.Благодарим на всички в музея за прекрасната инициатива и за гостоприемството,с което ни посрещат всеки...

Продължава

Ново видео от охранителните камери показва нападението в Кения




Нов запис на охранителните камери в Кения показва нападението срещу мола Westgate в Кения на 21 септември.

Кадрите изглеждат като всеки друг ден в търговски център, но изведнъж хората се обръщат към входа и започват да бягат.

По-късно мъж се крие зад изкуствен слон в един от магазините. До него се приближава нападател и го застрелва от упор. След това кадрите показват как той се мъчи за живота си, потопен в кръв.

Около 60 души загинаха в...

Windows 8.1 връща старт бутона

Обновлението на операционната система на "Майкрософт" вече е достъпно за сваляне

Сай и Стив Тайлър от "Аеросмит" записаха общо парче

Изпълнителят на Gngnam Style обяви пред исталянското списание L’Uomo Vogue, че е записал ново парче с фронтмена на Aerosmith Стивън Тайлър.

"Тъкмо приключих със записите на следващата ми песен с легендарния артист Стивън Тайлър от Aerosmith", сподели корерйският рапър.

"Когато бях в прогимназията, плачех на "Crazy" и "Amazing", те са едни от Изпълнителят на Gngnam Style обяви пред исталянското списание L’Uomo Vogue, че е записал ново парче с фронтмена на Aerosmith Стивън Тайлър. "Тъкмо приключих със записите на следващата ми песен с легендарния артист Стивън Тайлър от Aerosmith", сподели корерйският рапър. "Когато бях в прогимназията, плачех на "Crazy" и "Amazing", те са едни от

Депутати от „Атака“ атакуват колеги от ГЕРБ заради бюлетините в Костинброд

Председателят на парламента Михаил Миков обяви почивка за успокояване на атмосферата в пленарна зала. Повод за това беше скандалът между отделните парламентарни групи, след изказване на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева по повод случая с намерените бюлетини в печатницата в Костинброд.

Депутати на Председателят на парламента Михаил Миков обяви почивка за успокояване на атмосферата в пленарна зала. Повод за това беше скандалът между отделните парламентарни групи, след изказване на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева по повод случая с намерените бюлетини в печатницата в Костинброд. Депутати на "Атака" в Народното събрание налетяха към групата

Изплащат заплатите на служителите от „Напоителни системи"

/КРОСС/ Земеделското министерство изпълни обещанието си. От днес започна изплащането на заплатите на служителите от „Напоителни системи" ЕАД за месец август. Размерът на средствата е 1 млн. 600 хил. лв., от които 1 млн. и 100 хил. лв. са преведените средства за заплати, а 500 хил. лв. са средствата за осигуровки към НАП. Миналата седмица служители от „Напоителни системи" заплашиха със стачки, ако не им бъдат изплатени изработените възнаграждения. Тогава Министър Греков уточни, че необходимите 1 млн. и 600 хил. лв. са осигурени от средствата за администрацията в министерството. Според Греков министерството ще гарантира сигурността и спокойствието на служителите в „Напоителни системи" до края на годината.

Le 10 Sport: Реал Мадрид постигна устна договорка с Фалкао

Реал Мадрид постигна устно споразумение с нападателя на Монако Радамел Фалкао, съобщи "Le 10 Sport". Трансферът на колумбиеца може да стане факт през лятото на 2014 г. Наскоро 27-годишният Фалкао призова за спиране на слуховете за неговото преминаване в Реал и обяви, че е щастлив в Монако. В същото време президентът на Реал Флорентино Перес каза, че невъзможни неща няма, намеквайки, че ще направи всичко, за да доведе Фалкао на "Бернабеу". През лятото колумбийският национал напусна Атлетико Мадрид, за да премине в богаташкия Монако, където се пр...

Орлин Павлов пафка трева на плажа

Сценарият е писан от Ники Илиев и Саня Борисова по време на медения им месец в Сицилия.

Бургас бе домакин на петнадесетото заседание на Регионалния съвет за развитие

На  18 октомври от 11.00 ч. в залата на Областна администрация Бургас се проведе  петнадесето заседание на Регионалния съвет за развитие на  Югоизточен район под председателството на  г-н Павел Маринов – областен управител на област Бургас. На срещата присъстваха представители на министерства, областни управители, кметове на общини, представители на синдикални и браншови организации, представители на НПО на територията на Югоизточен район.

На заседанието бе актуализиран състава на Регионалния съвет за развитие в резултат на проведените през месец май парламентарни избори. Актуализирани  бяха  представителите на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район  в  Комитетите  за  наблюдение  на  Оперативните  програми  за  период  2007-2013г. както и  в тематичните  работните групи  за разработване на Оперативните програми  за периода 2014-2020 г. Областният управител на Бургас  приветства  новите  членове  на съвета  и ги  призова да обединят усилията си в една добра координация и партньорство за постигане на устойчив растеж и благоденствие на Югоизточен район.

Представителите на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район в тематичните работни групи на Оперативните програми (2014-2020г.) представиха актуална информация относно дейността на работните групи  по  разработване на програмите.

Членовете на Регионалния съвет обсъдиха и приеха  Годишната  индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район през 2014 г.  Представен бе Доклад относно оценка на въздействието на законодателството за   регионално развитие – Закон за регионалното развитие  и  Правилник за  прилагане  на  Закона за регионално развитие. Оценката на въздействието на законодателството за регионалното развитие е в съответствие със стратегическата цел на правителството и  Програмата за по-добро регулиране 2010–2013 г. за  подобряване  работата  на  държавната  администрация  и създаване на условия за  устойчиво интегрирано развитие  и икономически растеж в районите и общините. Целта на оценката се изразява в установяване ефектите от прилагането на действащото законодателството, върху състоянието и развитието на обществените отношения, свързани със стратегическото планиране, програмирането, управлението, ресурсното осигуряване, наблюдението, контрола и оценката по изпълнението на стратегиите, плановете и програмите за провеждане на държавната политика за регионално развитие. До 18 ноември членовете на РСР на ЮИР имат възможност да направят предложения за промяна в законодателството.

Участниците в заседанието бяха запознати с Постановление на МС № 157 от 1 август 2013 г. за създаване на Съвет по децентрализация на държавното управление(СДДУ) и с актуализираната Програма за изпълнение на Стратегията за децентрализация до 2015 г. Анализът на изпълнението на Стратегията за 2011 г. и 2012г. показва, че процесът на децентрализация  протича с бавни и противоречиви темпове. Забавяне в изпълнението има при мерките, свързани с прехвърлянето на приходоизточници на местните власти, както и в осъществяването на очаквани нормативни промени. Основната причина е в последствията на световната финансова и икономическа криза, както и протичащите реформи в административните структури. Положителни резултати се наблюдават в сферата на културата и социалните услуги.

Полицейски автомобил и кола с варненска регистрация се блъснаха

Полицейска кола с включени звуков и светлинен сигнал е катастрофирала с друга кола край спирка Нептун във Варна. Жертви и ранени при удара няма. По първоначални данни, виновен за пътното произшествие е водача на цивилния автомобил.

Бивш царски депутат оглави агенцията по храните

Пламен Моллов. Снимка: БГНЕС (архив)

Проф. Пламен Моллов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, съобщи правителствената пресслужба. Моллов, който бе депутат от НДСВ в две народни събрания, е бил предложен за поста от земеделския министър Димитър Греков.

Пламен Моллов е инженер-технолог от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост – Пловдив. Специализирал е в Института по физикохимия при БАН, Изследователския институт по вина и напитки – Гайзенхайм, Германия, Университета в Гент, Белгия, Аграрния университет във Вагенинген, Холандия, Университета в Бърнемът и Университета в Гримсби, Великобритания. От 1997 г. притежава научна степен доктор, а от 2009 г. е професор.

Кариерата си е започнал като технолог в ТК „Балкантурист” и в Научно-изследователския център при хранително-вкусовия университет в Пловдив. От 1987 г. е преподавател в университета, където в момента ръководи катедра „Консервиране и хладилна технология”. От 2007 г. е председател на Управителния съвет на Националната лозаро-винарска камара.

Досегашният изпълнителен директор на агенцията за храните Венцеслава Тасева–Соколова е преназначена като заместник изпълнителен директор на агенцията.

Статията "Бивш царски депутат оглави агенцията по храните" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Трима студенти разпънаха плакат в парламента: "Не ви ли е срам?"

Трима студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски” разпънаха в петък в парламента транспарант с надписа "Не ви ли е срам? Транспарантът престоя няколко минути на балкона за посетители, след което бе махнат.   Младежите се влезли с разрешение в сградата на Народното събрание след като са дали заявка за гражданско посещение.   Няколко минути след акцията тримата студенти бяха изведени от квесторите от балкона. Председателят на парламента побърза да ги покани да изпият по едно кафе.   Ивайло Динев учи специалност "Културна антропология", Ангел Златков - "Минало и съвременност на Югоизточна Европа", а Румен Стоев е студент по право, предаде "Фокус".   След срещата с Миков студентите казаха пред журналисти, че никой не ги изпраща, а сами са организирали този протест.   "Ние сме студенти от Софийския университет. Представляваме себе си. Нямаме организация, не сме част от партийни или неправителствени структури. Дойдохме тук, без някой да ни е казал, без някой да ни е платил. Правим го, защото смятаме, че е правилно като граждани да изразим позиция по всякакъв начин, без да нагрубяваме другите или да нарушаваме тяхното лично пространство. Вдигнахме плакатите, прибрахме ги”, каза Ивайло Динев.   "Дойдохме заради това, което се случва в последните години, не само сега. Обстановката в момента е реакция на последните години управление на всички партии. Въпросът беше зададен към всички депутати в сградата: "Не ви ли е срам от българския народ?”. Не работят в интерес на хората, а в други интереси – частни, партийни, олигархични”, обясни младежът.   "Ние не протестираме само срещу това управление, протестирали сме и срещу Бойко Борисов, и срещу предишното управление. Въпросът е, че когато излизат хора – дали 1000 или 100 000, трябва да има чуваемост. Когато някой сгреши, трябва да си признае грешката и да си подаде оставката. Изборът на Делян Пеевски не е ли избор, който по всякакъв начин делегитимира институцията ДАНС? Нови избори не означава да изберем същите или да се появят нови, а означава, че тези си признават грешката си и са готови да се явят отново на избори. Искаме морал – хора, които са честни, принципни”, заяви Ивайло Динев.   За срещата си с Миков младежите казаха: "Той ни обясни неговата позиция, ние обяснихме нашата позиция. Позициите не се срещнаха”.   Студентите казаха още, че Михаил Миков се е съгласил с тях, че институцията на Народното събрание няма голяма подкрепа.   Младежите се заканиха отново да разпънат плакат в парламента. На него щяло да пише: "Политиците – на общежитие”. Общежитието е направено като затворническа килия. Отношението там е общо взето като в затвор”, коментира Ивайло Динев.

Самоуби се бившият кмет на Кюстендил Кирил Алексов

Бившият кмет на Кюстендил Кирил Алексов се самоуби, съобщи Struma.bg.

Медицински екипи са на мястото на трагедията в село Лозно. По първоначална информация при пристигането им той е имал още пулс.

Разбра се, че бившият управник е сложил край на живота си с куршум.

Сигналът е подаден на телефон 112 от близките на 60 годишния Алексов ... Бившият кмет на Кюстендил Кирил Алексов се самоуби, съобщи Struma.bg. Медицински екипи са на мястото на трагедията в село Лозно. По първоначална информация при пристигането им той е имал още пулс. Разбра се, че бившият управник е сложил край на живота си с куршум. Сигналът е подаден на телефон 112 от близките на 60 годишния Алексов ...

След гонка с полицията млад мъж се заби в бетонна рампа

Млад мъж се заби в бетонна рампа, след като се опита да избяга от полицията, съобщи Струма.бг. 

29-годишният Добри Гьошков от дупнишкото село Червен брег е катастрофирал около 22:30 часа вчера в Бобов дол. Той е отказал да се подчини на полицейска заповед да спре, направил е обратен завой и се е забил в бетонна рампа пред жилищен блок. 

Виж Млад мъж се заби в бетонна рампа, след като се опита да избяга от полицията, съобщи Струма.бг. 29-годишният Добри Гьошков от дупнишкото село Червен брег е катастрофирал около 22:30 часа вчера в Бобов дол. Той е отказал да се подчини на полицейска заповед да спре, направил е обратен завой и се е забил в бетонна рампа пред жилищен блок. Виж

Цветанов: Правителството няма координирана политика по въпроса с бежанците

Вече повече от 120 дена българските граждани продължават да протестират срещу управлението на БСП, ДПС и Атака, но правителството отказва да чуе гласа на хората и да си подаде оставката. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с ръководителя на отдел „Централна, Източна и Югоизточна Европа, Кавказ и Централна Вече повече от 120 дена българските граждани продължават да протестират срещу управлението на БСП, ДПС и Атака, но правителството отказва да чуе гласа на хората и да си подаде оставката. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с ръководителя на отдел „Централна, Източна и Югоизточна Европа, Кавказ и Централна

Легендата Dr Martens е в очакване на новия си притежател

Британската модна марка може съвсем скоро да се окаже собственост на фонд за дялово инвестиране

    


Nokia патентова странен смарт часовник

Финландската Nokia е поредната компания, която се включва в бизнеса със смарт часовници. Бившият лидер при мобилните телефони наскоро получи...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване