"Атака" напсува ГЕРБ, в НС замириса на бой (обзор + видео)

Почти батална сцена се разигра малко след 11 ч вчера в Народното събрание. Стигна се до извънредна намеса на всички квестори, а доскорошният силов вицепремиер Цветан Цветанов се озова с два скока пред трибуната, за да поеме ударната вълна от Волен Сидеров към депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя събуди гнева на националиста с думите: “Атака” и Д

Българин от Америка плати гаранцията за моряк на кокаиновия кораб

Български капитан, живеещ от години в САЩ, е платил гаранцията на наш моряк, арестуван на кораба "Свети Николай" в Испания. Морският съд бе задържан с 3 тона кокаин на борда.
"Гаранцията бе от 5000 лева, плати я Златан от Америка", разплакана от радост разказа майката на помощник капитана на кораба- Румен Денев от Бургас. Жената е на 85 години. Български капитан, живеещ от години в САЩ, е платил гаранцията на наш моряк, арестуван на кораба "Свети Николай" в Испания. Морският съд бе задържан с 3 тона кокаин на борда. "Гаранцията бе от 5000 лева, плати я Златан от Америка", разплакана от радост разказа майката на помощник капитана на кораба- Румен Денев от Бургас. Жената е на 85 години.

Сънят изчиства мозъка от токсини

Мозъкът използва съня, за да изчисти токсините, които се натрупват по време на усърдното мислене през деня, установиха американски учени.

Кметът на село Драгичево пред ZaPernik.com: През нощта пускаме водата в Горно Драгичево

Водоподаването в село Горно Драгичево е спряно, съобщи за ZaPernik.com кметът Тодор Тодоров.

Причината е дъждът, който е валял снощи в планината Витоша, от която се черпи вода за селото. "В момента пречиствателната станция в село Рударци изчиства водата от мръсотията. Това се налага, тъй като ако мръсната вода бъде пусната тръбите ще се спукат. През нощта водата в Горно Драгичево ще бъде пусната.", добави господин Тодоров.

Тази вечер има и проблеми...

Продължава

Промяна на две думи ще доведе до регулации и за най-малките кредити


Правителството има намерение да вкара в Закона за потребителските кредити и най-малките заеми от 1 стотинка до 400 лева, което би имало директен ефект върху бързото кредитиране, обяви вицепремиерът Даниела Бобева, която участва на дискусия във втория ден на балканския форум на списание "Икономист", цитирана от БНТ. Тя се обяви срещу предложената идея за таван на лихвите на потребителските кредити, тъй като не е пазарна мярка.
 
За да стане промяната в потребителския закон, която да...

Президентът сезира КС по казуса "Пеевски"

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще сезира Конституционния съд по казуса "Пеевски" вероятно следващата седмица, съобщиха от  прессекретариата на държавния глава. Преди седмица, след като Конституционният съд върна Делян Пеевски в парламента през "задния вход" и практически не взе решение по делото за несъвместимост, заведено от ГЕРБ, Рефрматорският блок внесе при държавния глава предложение за ново сезиране на съда. Искането към магистратите отново е обявяване за противоконституционно оставането на депутата от ДПС в Народното събрание. При внасянето на предложението си на „Дондуков" 1 политическата формация обясни, че парламентът няма правомощия да отмени свое решение, с което е назначен ръководител на държавна институция с мандат и изрично посочени основания за предсрочно прекратяване на мандата му, какъвто бил случаят с Пеевски. Поради това, че не е налице прекратяване на мандата на Пеевски като председател на ДАНС, и към настоящия момент той продължавал да бъде в несъвместимост. На 8 октомври Конституционният съд остави Пеевски като депутат, след като съдиите не се обединиха около решение по казуса. Магистратите в КС са 12 и за да вземат решение, трябва да има поне седем гласа, които да се произнесат еднакво. След няколкочасово заседание обаче те се разделиха, с което на практика искането дали Пеевски е бил в несъвместимост е било отхвърлено и той се връща като депутат в парламента.  

Google помогна за нов рекорд на S&P500

Еврото тества стойност от 1,37 долара след сигналите на Драги, че ЕЦБ анализира основната лихва в еврозоната

    


Плевнелиев сезира КС за Пеевски идната седмица

Именно тогава ще бъдат обявени и мотивите му

В Лом не искат лидера на ГЕРБ

“Не искаме Бойко Борисов да реже ленти на обекти в Лом!”, обявиха в декларация активисти на БСП и жители на крайдунавския град. Призивът бе пуснат заради планирано посещение на лидера на ГЕРБ в Лом за откриване на възстановена спортна площадка. “Борисов няма право да реже ленти тук, защото правителството му прехвърли пари, предназначени “Не искаме Бойко Борисов да реже ленти на обекти в Лом!”, обявиха в декларация активисти на БСП и жители на крайдунавския град. Призивът бе пуснат заради планирано посещение на лидера на ГЕРБ в Лом за откриване на възстановена спортна площадка. “Борисов няма право да реже ленти тук, защото правителството му прехвърли пари, предназначени

В Рим няма градски транспорт заради стачка на шофьорите

Италианската столица Рим остана без градски транспорт в края на седмицата. Причината - двудневната стачка на шофьорите, които протестират с искания за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Хаосът в мегаполиса започна в 8 часа сутринта, когато огромно множество от хора остана по спирките точно в началото на работния ден.

Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд по казуса "Пеевски"

От прессекретариата на държавния глава подтвърдиха, че президентът Росен Плевнелиев вероятно следващата седмица ще сезира Конституционния съд по казуса „Пеевски", предаде Фокус. 

Мотивите все още се подготвят и ще станат ясни следващата седмица.

На 11 октомври Реформаторският блок поиска президентът Росен Плевнелиев отново да ... От прессекретариата на държавния глава подтвърдиха, че президентът Росен Плевнелиев вероятно следващата седмица ще сезира Конституционния съд по казуса „Пеевски", предаде Фокус. Мотивите все още се подготвят и ще станат ясни следващата седмица. На 11 октомври Реформаторският блок поиска президентът Росен Плевнелиев отново да ...

Над една трета от американците са затлъстели

Най-силно засегнати от затлъстяване са 49-50-годишните

    


45 училища в Париж протестираха за Леонарда

Пет хиляди младежи се включиха в поход до площада на Бастилията, настоявайки Леонарда да бъде върната във Франция

Благоевград, Перник и Кюстендил възстановяват зонална изложба "Струма"

Благоевград, Перник и Кюстендил възстановиха зоналната изложба „Струма“, която стартира през далечната 1968 година. В резултат на съвместните усилия на трите общини, мащабната експозиция се подновява за пръв път от 2004 година. Тя стартира утре в Перник и ще може да се види през следващия месец. Голямата награда в рамките на изложбата е 1000 лева, а победителите в категориите "Живопис", "Графика", "Приложно изкуство" и "Скулптура" ще получат по 500 лева. Своите творби в Двореца на културата в Перник ще представят художници от трите областни гра...

Освободиха и третия заложник от парижката банка

И третият заложник от четиримата задържани в парижката банка бе освободен 50 минути след началото на драмата.

Плевнелиев сезира Конституционния съд по казуса "Пеевски"

От прессекретариата на държавния глава подтвърдиха, че президентът Росен Плевнелиев вероятно следващата седмица ще сезира Конституционния съд по казуса „Пеевски От прессекретариата на държавния глава подтвърдиха, че президентът Росен Плевнелиев вероятно следващата седмица ще сезира Конституционния съд по казуса „Пеевски", предаде Фокус. Мотивите все още се подготвят и ще станат ясни следващата седмица. На 11 октомври Реформаторският блок поиска президентът Росен Плевнелиев отново да ...

Бритни си даде почивка от музиката

Поп певицата, в чиято кариера се редуват възходи и падения, е решила да си даде почивка от музиката. Изглежда това, че напоследък е много ангажирано, както и майчинството доста са я изтощили.

Заловиха 19-годишен с цигари без бандерол във Варна

Вчера варненските полицаи заловиха момче с голямо количество цигари без бандерол. Около 10:30 ч. на ул. “Д-р Пискюлиев” при полицейска проверка в лицето А. Х. на 19 г., от село Каменар, са намерени и иззети 40 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол.

Италия търси 38 милиона евро данъци от Марадона

Агенцията по приходите в Италия съобщи, че е известила легендарния Диего Армандо Марадона за началото на процудерата по замразяване имуществото му на територията на страната. Властите прибегнаха до този ход в търсенето на 39 милиона евро неплатени данъци от аржентинеца. Бившият футболист е получил известието в хотелската си стая в Милано, като е подписал всички документи. В момента той е на Апенините, за да презентира сериал за живота си и да гледа тазвечершното дерби между Наполи и Рома. Дълговете на Марадона към италианската държава датират о...

Мълния осуети излъчване на скандална сесия

Мълния е прекъснала електрозахранването и е осуетила излъчването на скандална общинска сесия в късния следобед в четвъртък в Свищов. “Заседанието бе заснето, но не стана достояние на жителите на града. Това бе първата за 4 г. сесия на местния парламент, която се проведе на “тъмно”, коментира съветникът и общински лидер на “България на гражданите” Мълния е прекъснала електрозахранването и е осуетила излъчването на скандална общинска сесия в късния следобед в четвъртък в Свищов. “Заседанието бе заснето, но не стана достояние на жителите на града. Това бе първата за 4 г. сесия на местния парламент, която се проведе на “тъмно”, коментира съветникът и общински лидер на “България на гражданите”

Мъж взе заложници във френска банка с искане за общинско жилище


Двама души са взети за заложници в клон на френска банка в Париж, предаде Франс прес. Около 14,50 местно време мъж нахлул в банката Се И Се в 13-и район на френската столица, въоръжен с пистолет, и взел четирима души за заложници.
 
По-късно той пуснал двама от тях, съобщи източник, близък до разследването. Един от служителите е успял веднага да натисне паник бутон и дал сигнал за случилото се на силите на реда.
 
Според полицията нападателят искал да води преговори и...

Мъж държа заложници във френска банка с искане за общинско жилище


Мъж държа няколко души за заложници в клон на френска банка в Париж, предаде Франс прес. Около 16.50 местно време мъж нахлул в банката Се И Се в 13-и район на френската столица, въоръжен с пистолет и взел четирима души за заложници.

Един от служителите е успял веднага да натисне паник бутон и дал сигнал за случилото се на силите на реда. Около три часа след нахлуването, нападателят се предаде, като преди това освободи всички заложници.
 
Според полицията нападателят не е...

За да се постигне устойчив растеж в регионите, трябват реформи, заяви Плевнелиев

Страната се намира в многостранна криза - икономическа и политическа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред кметове на редица български общини. Поводът е Денят на българските общини, който се отбелязва на 12 октомври, а тази вечер в Националния исторически музей държавният глава дава прием за кметовете. По думите на Плевнелиев в последните години ставаме свидетели на умишлено противопоставяне на малките срещу големите общини, което задълбочава проблемите в регионите. Насърчаването на икономиката и инфраструктурата ще доведе до спиране на...

Временна организация на движението заради мача "ЦСКА" - "Левски"

Забранява се паркирането около стадион „Васил Левски“

    


Бежанците в медиите - болест, заплаха и опасност

Днес в информационното бюро на Европейския парламент у нас се проведе дискусия, посветена на темата за бежанците и българските медии, организирана от Асоциация на европейските журналисти - България. Модератор на форума беше Ирина Недева.
Участниците бяха единодушни, че информацията, пускана от институции, е противоречива, често не отговаря ... Днес в информационното бюро на Европейския парламент у нас се проведе дискусия, посветена на темата за бежанците и българските медии, организирана от Асоциация на европейските журналисти - България. Модератор на форума беше Ирина Недева. Участниците бяха единодушни, че информацията, пускана от институции, е противоречива, често не отговаря ...

Освободиха две от заложничките в парижката банка

/КРОСС/ Две от заложничките на похитената банка в Париж са били освободени. Малко след 18 часа те са излезли с вдигнати ръце. Пред полицаите разказали, че похитителят се държал добре с тях и не проявявал насилие. Вътре в банката като заложници все още се намират клиенти, както и други две служителки. Мъжът е влязъл в офиса на банката малко преди 17 часа днес. Той е насочил оръжие към една от чиновничките и е заплашил, че ще стреля, ако не бъдат изпълнени исканията. В момента офисът на банката е заобиколен от френски спецчасти, оборудвани с щитове. Преговорите все още продължават.  

Кристалина Георгиева: Нужна е бърза регистрация на бежанците

Работата на българските власти трябва да бъде насочена към подобряване на условията в центровете, но още по-важно е бърза регистрация на бежанците.
Това каза Кристалина Георгиева, еврокомисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи в пряко включване от Брюксел за БНТ.
"Това, което прави България, като се обръща Работата на българските власти трябва да бъде насочена към подобряване на условията в центровете, но още по-важно е бърза регистрация на бежанците. Това каза Кристалина Георгиева, еврокомисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи в пряко включване от Брюксел за БНТ. "Това, което прави България, като се обръща

Григор Димитров стигна полуфинал в Стокхолм

Трети мач в Стокхолм, трета победа за Григор Димитров. И днес неговият опонент, французинът Кени Дьо Шапе, беше далеч от класата му, точно както и другите му двама противници дотук в турнира. Димитров спечели с 2:0 сета – 6:4, 6:2. Мачът започна с по два бързи сервис гейма за двамата играчи, но в петия гейм Григор се възползва от увеличаващите се непредизвикани грешки на Дьо Шапе и проби на 15 след поредната неточност на французина от равностойна позиция. Григор за малко да достигне до втори пробив в седмия гейм, след като направи един страхотен форхенд по правата с пълно разтягане в движение, но Дьо Шапе не позволид да се стигне до точки за пробив и удържа гейма си след две изравнявания. В крайна сметка това не оказа влияние и Димитров затвори сета на свой сервис с 6:4, като даде с...

България е добро място за бизнес, обяви Стойнев

Икономиките ни продължават и днес да носят белезите на историята. Време е да излезем на нов път. Това заяви икономическият министър Драгомир Стойнев на конференцията на The Economist „ЕС-Балкани", провеждаща се в столицата. Новото правителство, по думите му, дало заявка, че държавата няма да е наблюдател в процесите.

Стефан Присадов ще представя България на старта на ски сезона в Зьолден

Националът по ски Стефан Присадов ще участва в първия старт (гигантски слалом) от новия сезон на Световната купа в Зьолден (27 октомври 2013 г.). Новината съобщи Иван Каневчев, директор "Алпийски ски дисциплини" на Българска федерация ски (БФСки). В момента той е с националите Георги Георгиев, Стефан Присадов, Никола Чонгаров и техните треньори на глетчера Пицтал (Австрия), където ще тренират до 25 октомври. Българският отбор се подготвя в Пицтал заедно с олимпийския, петкратен световен шампион и двукратен носител на Световната купа Аксел Лунд ...

Кристалина Георгиева: Трябва бърза регистрация на бежанците

Работата на българските власти трябва да бъде насочена към подобряване на условията в центровете, но още по-важно е бърза регистрация на бежанците.
Това каза Кристалина Георгиева, еврокомисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи в пряко включване от Брюксел за БНТ.
Работата на българските власти трябва да бъде насочена към подобряване на условията в центровете, но още по-важно е бърза регистрация на бежанците. Това каза Кристалина Георгиева, еврокомисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи в пряко включване от Брюксел за БНТ. "Това, което прави България, като се обръща

Деветокласнички поръчали тяхна съученичка да бъде пребита


Деветокласнички от столичното седмо училище са поръчали тяхна съученичка да бъде пребита, съобщи Би Ти Ви. За извършители на нападението били избрани момичета, които вече са имали подобни прояви, твърди бащата на пострадалата. Според него те са били по изправителни училища.
 
Вчера около 16 чака 15-годишната Джорджия излизала с приятелки от заведение за хранене на ул. "Гурко" в София, което се намира на около 200 метра от сградата на МВР и самото седмо училище. Отвън групичката била...

Плевнелиев ще сезира КС по казуса "Делян Пеевски"

Това ще се случи вероятно следващата седмица, заявиха от прессекретариата на държавния глава

Кристалина Георгиева: Помоща за бежанците вече е реалност

/КРОСС/ Работата на българските власти трябва да бъде насочена към подобряване на условията в центровете, но още по-важно е бърза регистрация на бежанците. Това каза Кристалина Георгиева, еврокомисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи в пряко включване от Брюксел в ефира на БНТ. Еврокомисар Георгиева заяви, че страната ни може да разчита на помощ от ЕС и това вече се превръща в реалност.  "Помощта ще се реализира на три етапа: първо ще се изпратят хора, които да помагат, второ ще се помага с хуманитарна помощ и трето финансова подкрепа". "Аз давам съвет на нашето правителство какво може Европа да направи и помолих други държави-членки да помогнат на България колкото се може по-бързо. Краят на кризата не се вижда, потокът от бежанци от Сирия ще се увеличава и но трябва да сме готови. Институциите в България трябва да работят заедно, това е много важно в този момент", каза еврокомисар Георгиева. "Бежанците ще бъдат в страната ни не месеци, а най-вероятно с години. Не е лесно да се интегрират хора с друг език, с друга култура. Озлобяването на хората никога не помага", допълни тя. "Обществото ни трябва да е готово за това, че този проблем ще е с нас известно време"."Работата на властите трябва да бъде насочена в подобряване на условията в центровете, трябва да се ускори регистрацията им. Ние не можем да им помогнем като ги държим затворени, трябва да ги интегрираме

Вътрешният министър: Протестиращите да са спокойни, не ни интересуват

Цветлин Йовчев. Снимка: БГНЕС

Не се интересуваме от протестиращите хора. Протестиращите могат да бъдат спокойни. Това е изконно право, базова ценност на всяко едно демократично общество. Всички трябва да се борим за правото на хората да протестират. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Йовчев е категоричен, че МВР не разследва хората, които спряха кортежа на премиера на ул. „Гурко”.

Разследваме абсолютно всички случаи на хора, които се опитват да упражнят насилие. Ще застана срещу всеки, който с поведението си създава риск и опасност за българските граждани, каза вътрешният министър.

На 8 октомври излизането на премиера Орешарски от Софийската градска художествена галерия се оказа твърде проблематично, след като стотина протестиращи наобиколиха пазения от полицаи и служители на НСО кортеж и го съпроводиха с освирквания и скандирания „Оставка“ по улиците „Гурко“ и „Раковска“, чак до градинката на „Кристал“.

Само намесата на група моторизирани полицаи и пристигналите с две камионетки подкрепления позволиха на премиерската лимузина и джипа, който я придружаваше, да напуснат блокираните улици.

В СДВР беше образувана преписка по случая, като полицаите се опитват да издирят хората, които са участвали в блокадата на кортежа и са нарушили обществения ред.

Преди седмица от полицията се свързаха с редакцията на OFFNews, като поискаха по официален ред да им бъдат предоставени снимки и видеокадри от въпросната вечер. В района има видеонаблюдение на Столична община и СДВР, но те не обхващали в цялост периметъра на блокадата.

Статията "Вътрешният министър: Протестиращите да са спокойни, не ни интересуват" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бареков: Ще направя ревизия до девето коляно на управляващите

/КРОСС/ Пълна ревизия на Иван Костов, Бойко Борисов и Цветан Цветанов обеща Николай Бареков в Добрич. "Ако спечеля евроизборите, веднага ще поискам предсрочен парламентарен вот. След това започвам тотална проверка. Ще им преброя и последните лъжички", зарече се журналистът, обявил влизането си в политиката. "Ако получа доверието на българите, ще предприема данъчна ревизия до девето коляно на бившите управляващи - на имоти и сметки - офшорни и в чужди банки. Ще покажа всичко, което са взели, и ще го върна на хората", обясни той. "Днес бях нападнат от една партия в парламента, докато се срещам с вас по площадите. Няма да има реваншизъм, ще ги победя с усмивка и спокойствие. Моят ден идва. Имам вашата подкрепа", обърна се Бареков към добричлии.

Как да превърнете секса за една нощ във връзка

Много здрави отношения са произлезли точно от неангажиращ секс

    


Държавата прибра 9.6 млн. лв. от КТБ заради несъборената ИПК-Родина

Заради несъборената сграда на ИПК-Родина на Цариградско шосе в София, държавата е прибрала 9.6 млн. лв. от банковата гаранция, издадена от Корпоративна търговска банка (КТБ) като обезпечение за изпълнението на поетите ангажименти при сделката за придобиването на комплекса. Това съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) в отговор на Mediapool. През август 2012 г. дружеството "Издателско-полиграфичен комплекс Родина", контролирано от Ирена Кръстева, купи имота от 15 декара на бул."Цариградско шосе" срещу 20 млн. лв. Съгласно приватизационния договор компанията трябваше да събори грозно стърчащата от десетилетия сграда в срок до една година. За целта беше внесена и банкова гаранция от 20 млн. лв., издадена от КТБ, контролирана от банкера Цветан Василев. Корпоративна банка финансира и покупката на имота. На 19 септември "ИПК Родина" е предс тавила документи в АПСК, с които претендира за частично изпълнение на задължението си по договора, като е съборила 52% от сградата, а останалите не са разрушени. За това в полза на АПСК е усвоена само безспорната част от 9.6 млн. лв., уточниха от агенцията. Дружеството на Ирена Кръстева е представило експертно становище от "Център за  научни изследвания и проектиране“ към Университета по архитектура, строителство и геодезия относно възможностите за разрушаване на части от сградата. Според него разрушени са онези елементи от сградата, който не подлежат на възстановяване, като изрично е посочено, че същите представляват 52% от обекта. В приватизационния договор има възмогност за частично събаряне на сградата. Така компанията на Ирена Кръстева през лятото премахна сините прозорци, електроинсталацията и другите видове инсталации от двете високи тела на комплекса. Съборени са и няколко малки постройки в задната част на имота. Според приватизационното ведомство предстои да бъде направена техническа експертиза дали събореното отговаря на 52%, както твърди инвеститорът. АПСК е стартирала  проверка и анализ на представените от Ирена Кръстева документи. Предстои да бъде направена и проверка на място. При необходимост има възможност и за възлагане на външна експертиза, която да установи дали е разрушено 52% от сградата, се казва в отговора на АПСК до Mediapool. Според инженери, работили на площадката по събарянето на обекта, сградата е подготвена за довършване. Загадка остава обаче какви са плановете на инвеститора за нея. Такива не са представени в АПСК. Няма и искане за издаване на разрешение за строеж в направление "Архитектура и градоустройство", казаха от Столичната община пред Mediapool.

Казанлък и Варна се разбунтуваха

Близо 150 казанлъчани излязоха на протест в знак на несъгласие срещу превръщането на полицейската школа в града в център за бежанци. 
“Градът има страгически производства като оръжейния завод “Арсенал”, затова е недопустимо настаняването на бежанци в близост, при това до парк “Тюлбето”, коментират казанлъчани. Други се питат как ще се чувстат бегъ Близо 150 казанлъчани излязоха на протест в знак на несъгласие срещу превръщането на полицейската школа в града в център за бежанци. “Градът има страгически производства като оръжейния завод “Арсенал”, затова е недопустимо настаняването на бежанци в близост, при това до парк “Тюлбето”, коментират казанлъчани. Други се питат как ще се чувстат бегъ

Община Варна награждава отличниците по дентална медицина

Община Варна ще награди отличниците от факултета по дентална медицина към Медицинския университет в града. Това ще стане на 19 октомври (утре) от 10.30 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център по време на официалната промоция на випуск 2013 година.

Boeing продължава да свива производството на модела 747

Компанията ще продължи да произвежда по 18 самолета годишно по програмата, от сегашните 24

    


Баща на инвалид задържа 4-ма заложници в банка!

Въоръжен мъж е задържал четирима души за заложници в банка във френската столица Париж. Вече двама от тях са освободени.

Плевнелиев ще сезира Конституционния съд по казуса "Пеевски" вероятно следващата седмица

Президентът Росен Плевнелиев ще сезира Конституционния съд по казуса „Пеевски" вероятно следващата седмица. Това потвърдиха от пресслужбата на държавния глава. Мотивите все още се подготвят и трябва да станат ясни също идната седмица....

Въоръжен взе четирима заложници в банка

/КРОСС/ Въоръжен мъж взе четирима души за заложници в банка във френската столица Париж. Престъпникът нахлул с пистолет в ръка в клона на банка CIC в 13-и окръг на Париж около 17:50 часа българско време. Той настоява на мястото да бъде изпратен преговарящ. Едно от първите искания на похитителя било да му бъде предоставено жилище за него и неговия син, съобщи източник в полицията.  

Въоръжен взе четирима заложници в банка в Париж, пусна двама

Въоръжен мъж държи четирима души за заложници в банка във френската столица и настоява да бъде изпратен преговарящ, съобщи местната полиция, цитирана от АФП.
Мъжът нахлу с пистолет в ръка в клона на банка CIC в 13-ти окръг на Париж около 17,50 ч. българско време. Той настоява да бъде осигурено жилище за него и неговия син, съобщи източник Въоръжен мъж държи четирима души за заложници в банка във френската столица и настоява да бъде изпратен преговарящ, съобщи местната полиция, цитирана от АФП. Мъжът нахлу с пистолет в ръка в клона на банка CIC в 13-ти окръг на Париж около 17,50 ч. българско време. Той настоява да бъде осигурено жилище за него и неговия син, съобщи източник

Откриха бутафорната крепост КракраЛенд - ZAPERNIK TV

Кметът на Перник Росица Янакиева откри бутафорната крепост „КракраЛенд”, предаде репортер на zaPernik.com. Това стана тази вечер на самия хълм.

На откриването бяха поканени 150 интелектуалци от Перник, политици и общественици.

Около кмета Росица Янакиева кръжеше опашка от общественици, които я хвалеха и боготворяха. Сред тях имаше академици. Обикновените граждани стояха в страни. Личеше си кои са простолюдието – защото те бяха...

Продължава

ДАНСwithme иска референдум за бившите агенти на ДС

За 127-ми ден ДАНСwithme поиска оставката на кабинета Орешарски. По данни на МВР към 19:30 часа на площад „Независимост” е имало 150 души. Заради слух, че министър-председателят е на прием в столичен хотел, недоволните обмисляха да го чакат на излизане. В последствие информацията беше опровергана, а шествието продължи по традиционния си маршрут до Народното събрание, информира bTV. Вече тече и активна организация на подписката за свикване на референдум. Протестиращи настояват за акция "Чисти ръце" и спиране на достъпа до класифицирана информация за агенти на Държавна сигурност. „Нашата цел е 500 хиляди подписа и сме сигурни, че ще ги съберем, защото само тези, които неорганизирано си събираха подписка за оставка, ами една жена събра за 2-3 седмици15 хил. подписа неорга...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване