Фандъкова странно бави договора за боклука

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова сподели пред журналисти тревогата си, че Столична община бави подписването на договора за завод за боклука. "За мен е странно защо Столична община не пристъпва към подписване на договора за завода за отпадъци, защото наистина това увеличава опасността от загуба на средства.", каза Златанова.

На пазара се появяват нови продукти с логото на българския държавен стандарт

Димитър Греков днес подписа Коледен пакт, с който Министерството на земеделието, Агенцията по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите, потребителски и браншови организации на производители и търговци гарантират, че целогодишно ще полагат съвместни усилия за опазване на здравето на потребителите. Димитър Греков днес подписа Коледен пакт, с който Министерството на земеделието, Агенцията по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите, потребителски и браншови организации на производители и търговци гарантират, че целогодишно ще полагат съвместни усилия за опазване на здравето на потребителите.

Пожар затвори бул. "Бъкстон" в София

Пожар избухна в жилищна сграда на бул. Пожар избухна в жилищна сграда на бул. "Бъкстон" 46 в столицата. Огънят е обхванал таванско помещение. Към момента няма данни за жертви и пострадали, съобщи Нюз.бг. Пожарът се е разразил към 15:30 часа. С огъня се борят три пожарни автомобила. Движението по бул. „Бъкстон" е блокирано, защото машините на огнеборците се намират на пътнот

Австрия ще има 27-годишен външен министър

Новият външен министър на Австрия ще е 27-годишният Себастиан Курц, съобщи вицеканцлерът Михаел Шпинделегер. Курц ще запази и досегашния си пост на държавен министър по въпросите на интеграцията. Той ще замени начело на австрийската дипломация Шпинделегер, който поема поста министър на финансите, предаде ДПА. Вчера Австрийската народна партия и Австрийската социалдемократическа партия обявиха, че са се споразумели да формират отново коалиция, която да управлява през следващите 5 години. Правителството отново ще бъде ръководено от канцлера Вернер Файман и вицеканцлера Михаел Шпинделегер.

Пернишко ауди се разкрачи на мантинела

Уникална гледка сътвори перничанин след като качи "Ауди"-то си на мантинелата. Катастрофата заснеха от zaPernik.com.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Инцидентът е станал около 14 часа в Перник днес. Хора в района казват, че и друг път е имало подобни случаи на същото място.
Уникална гледка сътвори перничанин след като качи "Ауди"-то си на мантинелата. Катастрофата заснеха от zaPernik.com. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Инцидентът е станал около 14 часа в Перник днес. Хора в района казват, че и друг път е имало подобни случаи на същото място.

Принц Хари достигна Южния полюс

/КРОСС/ Внукът на английската кралица Елизабет II принц Хари пристигна на Южния полюс, съобщава АП.Хари е преодолял около 300 км. заедно с британски ветерани. На 8 декември принцът бе принуден временно да преустанови похода си заради тежките метеорологични условия. Надпреварата за покоряване на Южния полюс е с благотворителна цел. Проявата се организира от благотворителната асоциация на принц Хари. В надпреварата участват три отбора - британски, американски и екип на Общността на нациите. Те са съставени от военни, които са били ранени по време на военни операции.Състезанието трябва да набере средства в подкрепа на възстановяването на ранените военни и намирането на нова работа за онези, които не могат да продължат да служат в армията.

Бременна и две деца в автомеле между Хасково и Димитровград

Бременна жена пострада леко при катастрофа в района на бирената фабрика. 21-годишната жена е пътувала в лек автомобил Опел Вектра, управляван от съпруга й. Мъжът е направил забранен ляв завой. Така в колата се удря идващ по пътя „Сеат". Виновният шофьор и със счупени крака. Състоянието на бременната му в 8 месец жена е стабилно. На задната седалка са пътували 3-годишното им дете и техен племеник, които не са ранени....

27-годишен стана външен министър на Австрия

Себастиан Курц

Новият външен министър на Австрия е 27-годишният Себастиан Курц, обяви вицеканцлерът Михаел Шпинделегер.

Досега Шпинделегер заемаше поста министър на външните работи, а вече ще е министър на финансите.

Себастиан Курц ще запази и досегашния си пост на държавен секретар по въпросите на интеграцията.

Михаел Шпинделегер бе преизбран за вицеканцлер на новото правителство, ръководено от Вернер Файман.

В четвъртък Австрийската народна партия и Австрийската социалдемократическа партия се споразумяха да формират отново коалиция.

Себастиан Курц е член на Австрийската народна партия. Той зае поста на държавен секретар на 24-годишна възраст.

Днес Курц е един от най-подкрепяните австрийски политици, тъй като се смята, че говори “езика на младите”.

За две години като държавен секретар по въпросите на интеграцията той е подсигурил финансирането на проекти на стойност над 60 мил. евро.

Те са основно за подпомагане на току-що пристигнали в алпийската държава ученици, техни родители и други хора със затруднения с немския език, подкрепа на журналисти, които не са с австрийски произход и други.

Курц също спомогна да се отмени скандалната забрана в областите Щирия и Каринтия, която не допускаше чужденци да бъдат пожарникари. 

Статията "27-годишен стана външен министър на Австрия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Продължават полицейските проверки

863 автомобила, 1292 лица и 266 шофьори са проверени в периода 2–9  декември в Сливенска област. Започната е работа по 18 досъдебни производства. Приключилите и изпратени в прокуратура досъдебни производства пред изминалата седмица са 43, от тях 20 са с мнение за повдигане на обвинение. Проведени са и 9 полицейски операции с оглед безопасността на движението, опазването на добрия обществен ред и сигурността на гражданите на територията на Сливен и на областта, противодействие на престъпления в районите на учебните, детски и увеселителни заведен...

Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа” ще помага на 4-ма от Кърджалийско

Коледната благотворителна кампания "Да подарим надежда за Коледа" ще помага на четирима души от Кърджалийско. Тя се провежда за 8-а поредна година под патронажа на областния управител, съобщават от областната администрация. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати семействата на 22-годишния Кирил Къров от община Момчилград, на 3-годишния Мехмед и на 11-месечния Божидар от община Кърджали, както и на 12 годишно дете със сърдечно заболяване. Повече от 20 училища ще се включат в благотворителния базар  по случай Коледа и Нова година, който ще ...

Руската централна банка отне лиценза на "ИнвестБанк"- Русия

Банката е свързана с продажбата на българското пенсионно дружество "Доверие"

    


Виж как перничанин качи колата си на мантинелата

Уникална гледка сътвори перничанин след като качи Уникална гледка сътвори перничанин след като качи "Ауди"-то си на мантинелата. Катастрофата заснеха от zaPernik.com. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Инцидентът е станал около 14 часа в Перник днес. Хора в района казват, че и друг път е имало подобни случаи на същото място.

Миряни пак искат касиране на вота за варненски митрополит

Повторният епархийски избор за варненски и великопреславски митрополит може отново да бъде касиран, предупредиха варненски миряни от инициативния комитет за чистота в Българската православна църква (БПЦ), съобщи Дарик. 

Техните протести и жалби срещу първото гласуване доведоха до отмяната му от Светия Синод. Миряните смятат, че новият вот, Повторният епархийски избор за варненски и великопреславски митрополит може отново да бъде касиран, предупредиха варненски миряни от инициативния комитет за чистота в Българската православна църква (БПЦ), съобщи Дарик. Техните протести и жалби срещу първото гласуване доведоха до отмяната му от Светия Синод. Миряните смятат, че новият вот,

Доц. Бърдаров: България е единствената държава в света, която 23 г. има постоянен отрицателен прираст

Няма държава и общество, които да могат да понесат такъв демографски колапс, който преживява България. Това заяви в интервю на Дарик доц. Георги Бърдаров, преподавател в Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски". Той посочи, че демографската криза е най-големият проблем на страната ни. „България е единствената държава в света, която 23 години има постоянен отрицателен естествен прираст", посочи доц. Бърдаров. По думите му по този въпрос в страната ни липсва държавническо мислене, а темата не се дискутира сериозно в публичното пр...

Унищожиха 11 500 бутилки имитации на марков алкохол

Сред тях имало известни марки уиски и водка

    


Костов за отхвърлената кандидатура за евростолица: Усилието си струваше

Въпреки отхвърлената кандидатура на Шумен за европейска столица на културата, екипът презентирал града изказа своя позитивизъм от постигнатите плюсове. На пресконференция по-рано днес кметът на Шумен Красимир Костов, заместникът му Живка Тонева, областният управител Венцислав Венков и останалите от групата, която вчера защитава кандидатурата на Шумен пред комисията по избора изказаха своето мнение по процедурата. „Резултатът предизвиква съжаление в мен, неудовлетворение, но искам да подчертая високата активност на шуменци и младите хора на Шуме...

Камарата на представителите на САЩ прие двегодишен бюджетен план

Камарата на представителите на САЩ одобри днес компромисна сделка за бюджета, която ще позволи да се избегне още едно скъпоструващо спиране на работата на правителството и да се минимизират щетите от съкращаването на разходите, предаде ДПА. Камарата одобри споразумението с 332 гласа "за" и 94 "против". Сделката не се оценява като достатъчно добра нито от демократите, нито от републиканците, но ще даде възможност да се финансира правителството следващите две години, за да не се стига отново до блокиране на работата му като през октомври. Споразумението трябва да доведе до допълнително намаляване на бюджетния дефицит с 23 милиарда долара до края на следващата финансова година. Предвижда се разходите за отбрана за 2014 г. финансова година, започнала на 1 октомври, да бъдат 520,5 милиарда долара. Другата седмица споразумението предстои да бъде гласувано в Сената.

Владо Стоянов е вратар №1 в Лига Европа

Вратарят на Лудогорец и националния отбор Владислав Стоянов попадна в идеалния отбор на УЕФА за Лига Европа.

Стартира ХІХ-международен турнир за приза „Царица Маргарита” във Варна

Откриването на ХІХ-международен турнир за Приза на Нейно Величество „Царица Маргарита”, и честването на 60-годишния юбилей на варненската художествена гимнастика ще се проведе на 14.12.2013 г. от 15.30 ч. в зала „Конгресна“ в ДКС.

Само 38,5% от интернет трафика се генерира от хора

Само 38,5 процента от интернет трафика идва от хора, сочи изследване на Incapsula, цитирано от CNET.
Повече от 61% се генерира от ботове - компютърните програми, които използат мрежата, за да извършват автоматични действия.
В сравнение с 2012 г. , това се е увеличило с 21%. „Добрите ботове Само 38,5 процента от интернет трафика идва от хора, сочи изследване на Incapsula, цитирано от CNET. Повече от 61% се генерира от ботове - компютърните програми, които използат мрежата, за да извършват автоматични действия. В сравнение с 2012 г. , това се е увеличило с 21%. „Добрите ботове" или още сертифицирани агенти като машините за търсене

Борисов пред депутатите на ГЕРБ: Отвращават ме тези - ще умра, ако идвам в парламента

Толкова ме отвращават вече, толкова ми е трудно да ги понеса тези хора, че ако ме задължите да го правя, аз ще идвам, но ще умра, ще ми изгорят бушоните. Това е казал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Парламентарната група на ГЕРБ на срещата вчера в Народното събрание. В профила му във фейсбук в четвъртък бе пуснат запис от срещата в четири ... Толкова ме отвращават вече, толкова ми е трудно да ги понеса тези хора, че ако ме задължите да го правя, аз ще идвам, но ще умра, ще ми изгорят бушоните. Това е казал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Парламентарната група на ГЕРБ на срещата вчера в Народното събрание. В профила му във фейсбук в четвъртък бе пуснат запис от срещата в четири ...

Изумително! Коралите лекуват фрактури

Морските корали могат да ускорят заздравяването на фрактурите, смятат учени от университета на Суонзи, Уелс. 


Учените са успели да направят коралите по-съвместими с костната тъкан, съобщи Би Би Си. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

По принцип хидроксиапатитът от коралите от години се използва като матер Морските корали могат да ускорят заздравяването на фрактурите, смятат учени от университета на Суонзи, Уелс. Учените са успели да направят коралите по-съвместими с костната тъкан, съобщи Би Би Си. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева По принцип хидроксиапатитът от коралите от години се използва като матер

Слънчево

Прогноза за 14 декември, събота През деня ще преобладава слънчево и почти тихо време. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 5 и 10 градуса. В Сливен около 7 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по-високите части и умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса. В неделя ще остане предимно слънчево с разкъсана облачност над северните и източните райони. В понеделник от северозапад и север ще про...

Орешарски се притеснява повече от хвалбите

„Аз не съм човек, който не приема критики, напротив - хвалбите ме притесняват повече", заяви премиерът Пламен Орешарски след среща с граждани, от който днес конкретно обаче не бил критикуван. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Напротив - същите граждани изразиха подкрепата си към него и към кабинета под форма „Аз не съм човек, който не приема критики, напротив - хвалбите ме притесняват повече", заяви премиерът Пламен Орешарски след среща с граждани, от който днес конкретно обаче не бил критикуван. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Напротив - същите граждани изразиха подкрепата си към него и към кабинета под форма

В Сирия химическо оръжие е било използвано в пет от седем предполагаеми случая

Инспекторите на ООН потвърдиха, че в Сирия химическо оръжие е използвано в пет от седем проучени случая. Това става ясно от доклада на инспекторите, публикуван на сайта на Службата на ООН по въпросите на разоръжаването, предават осведомителните агенции. Снощи докладът бе предаден от шефа на инспекторите Оке Селстрьом на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун. Днес Бан ще говори за доклада  пред Общото събрание на ООН, а в понеделник докладът ще бъде обсъден в Съвета за сигурност, предаде Асошиейтед прес. В доклада се казва, че отровни вещества в различна степен са били използвани в Хан ал Асал на 19 март, в Саракеб на 29 април, Гута на 21 август, Джобар на 24 август и Ашрафия Сахная на 25 август. Инспекторите не са намерили достатъчни доказателства, че е имало химически нападения в Шейх Максуд на 13 април и в Бахария на 22 август. За първия предполагаем случай мисията не е имала подробна информация, а за втория не е разполагала с кръвни проби и затова заявява, че не може да потвърди, че са били използвани химически оръжия. За нападението в Гута, предградие на Дамаск, извършено на 21 август, изводите са категорични, а в останалите четири случая се говори за вероятно използване, отбелязва Асошиейтед прес. За Гута има ясни и убедителни доказателства за използване на ракети "земя.земя", съдържащи газ зарин, се казва в доклада. В доклада не се правят изводи кой е използвал химически оръжия. Казва се, че са пострадали и цивилни, и войници от правителствената армия. Изводите за използване на химическо оръжия в предградието на Алепо Хан ал Асал са направени въз основа на данни, предоставени от Сирия, Русия и западни страни, тъй като инспекторите не са посетили мястото на нападението от съображения за сигурност. Информацията за предградието на Алепо се основава и на информация, предоставена от сирийски медици, които говорят за "масова интоксикация с фосфорорганично вещество". Използването на химическо оръжие в Гута и заплахата от евентуални военни действия на САЩ срещу режима в Сирия доведоха до сключването на споразумение между САЩ и Русия за ликвидиране на сирийския химически арсенал, отбелязва Асошиейтед прес.

Миряни искат повторно касиране на вота за варненски митрополит

Повторният епархийски избор за варненски и великопреславски митрополит може отново да бъде касиран, предупредиха варненски миряни от инициативния комитет за чистота в Българската православна църква (БПЦ), съобщи Дарик. 

Техните протести и жалби срещу първото гласуване доведоха до отмяната му от Светия Синод. Миряните смятат, че новият вот, Повторният епархийски избор за варненски и великопреславски митрополит може отново да бъде касиран, предупредиха варненски миряни от инициативния комитет за чистота в Българската православна църква (БПЦ), съобщи Дарик. Техните протести и жалби срещу първото гласуване доведоха до отмяната му от Светия Синод. Миряните смятат, че новият вот,

Властта в Киев готви 200-хиляден контрамитинг

Управляващите призовават опозицията да седне на масата за преговори

    


Кърджали се сдоби с „енергийна“ детска площадка

/КРОСС/ Председателят на Управителния съвет на EVN България Йорг Золфелнер, кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис и заместник-кметът на Община Кърджали Елисавета Кехайова откриха в Кърджали поредната уникална „енергийна" детска площадка, дарение от дружеството. Площадката, която се намира в реконструираната част на градската градина, е комбинация от 4 люлки и е предназначена за деца от 3 до 12 години. Уникалното в люлките е, че те не само стимулират физическата активност на децата и играта в групи, но при използването те улавят кинетичната енергия от движението. Тя се визуализира посредством светодиоди като всяка люлка свети със собствена светлина. Когато 4-те люлки се задвижат едновременно от децата в средата на площадката светват фигурки на къщички. Така под формата на игра се онагледява принципът, че за да се произведе енергия е необходимо да се извърши определено действие, а при координирани действия се постига по-голям резултат. Технологията и площадките са разработени от фирмата „Плейграунд Енерджи" като са преминали през сертифициране за качество, сигурност и безопасност от страна на Тюф Рейнланд - България. Първата подобна площадка EVN България откри на 02.12.2013 г. в парка „Острова" в Пазарджик. Традиционното коледно дарение на EVN България следва доброто и сътрудничество с местната власт и визията за насърчаване на енергийната ефективност и разумното използване на ресурси сред подрастващите

Пожарникарите в Белгия се вдигнаха на протест

Белгийските пожарникари, които протестират в Брюксел срещу мерките на строги финансови ограничения, наложени от правителството на страната, заляха с...

Свърши ролята на ДПС като балансьор

Ако бяха премахнати партийните субсидии, нямаше да е възможно нито пътуването до Израел на Борисов, нито това на Сидеров до Куба, е тезата на Николай Бареков, която той защити при откриването на офиса на движението "България без цензура" в Бургас. По думите му, предателите, които се целуват с Ердоган, са лидерите на ГЕРБ и Реформаторския блок. ДПС вече няма да бъде балансьор, каза още Бареков.

"Ранобудните студенти" организират голям протест утре

"Протестът ще бъде общонационален, ще започне в 18.00 часа пред Министерски съвет, тъй като шест месеца са доста време и това трябва да бъде отбелязано подобаващо", каза още Бонева. На пресконференция от 16.00 часа в петък Ранобудните студенти ще представят план за широк обществен дебат. "Дебатът, който ще организираме днес, е обществен." "Протестът ще бъде общонационален, ще започне в 18.00 часа пред Министерски съвет, тъй като шест месеца са доста време и това трябва да бъде отбелязано подобаващо", каза още Бонева. На пресконференция от 16.00 часа в петък Ранобудните студенти ще представят план за широк обществен дебат. "Дебатът, който ще организираме днес, е обществен."

Борисов пред ПГ на ГЕРБ: Отвращават ме тези - ще умра, ако идвам в парламента

Толкова ме отвращават вече, толкова ми е трудно да ги понеса тези хора, че ако ме задължите да го правя, аз ще идвам, но ще умра, ще ми изгорят бушоните. Това е казал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Парламентарната група на ГЕРБ на срещата вчера в Народното събрание. В профила му във фейсбук в четвъртък бе пуснат запис от срещата в четири ... Толкова ме отвращават вече, толкова ми е трудно да ги понеса тези хора, че ако ме задължите да го правя, аз ще идвам, но ще умра, ще ми изгорят бушоните. Това е казал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Парламентарната група на ГЕРБ на срещата вчера в Народното събрание. В профила му във фейсбук в четвъртък бе пуснат запис от срещата в четири ...

Коралите са лечебни - лекуват фрактури!

Морските корали могат да ускорят заздравяването на фрактурите, смятат учени от университета на Суонзи, Уелс. 


Учените са успели да направят коралите по-съвместими с костната тъкан, съобщи Би Би Си. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

По принцип хидроксиапатитът от коралите от години се използва като матер Морските корали могат да ускорят заздравяването на фрактурите, смятат учени от университета на Суонзи, Уелс. Учените са успели да направят коралите по-съвместими с костната тъкан, съобщи Би Би Си. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева По принцип хидроксиапатитът от коралите от години се използва като матер

Ирландия търси алтернативни начини за намаляване на социалните разходи

Правителството моли гражданите, които не могат да си намерят работа, да отидат да търсят в чужбина

    


Сидеров: Срещу мен се води компроматна война

Лидерът на Атака Волен Сидеров коментира в Чунцин, че от ГЕРБ нямали основание да му иска оставката като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, освен страха, че имало много сигнали срещу техни основни фигури - Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Росен Плевнелиев. Сидеров е част от парламентарната делегация, водена от председателя на Народното събрание Михаил Миков, която е на официално посещение в Китай до 17 декември. Лидерът на Атака беше помолен да коментира ...

Земеделското министерство обмисля специално обозначаване на пресните храни

Министерството на земеделието и храните обмисля специално обозначаване върху етикетите на пресните храни, които да са превозвани не повече от 150 км до магазина. Освен това ще се създават и нови стандарти - за традиционните български консерви, които да продължат тези на хляба, млечните и месните продукти.

Сидеров твърди, че е жертва на компроматна война

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че е жертва на компроматна война, в центъра на която е попаднал заради засегнатите интереси с предложената от него такса за ВЕИ-тата, съобщи bTV, позовавайки се на БТА.

"Ранобудните студенти" готвят голям протест утре

"Протестът ще бъде общонационален, ще започне в 18.00 часа пред Министерски съвет, тъй като шест месеца са доста време и това трябва да бъде отбелязано подобаващо", каза още Бонева. На пресконференция от 16.00 часа в петък Ранобудните студенти ще представят план за широк обществен дебат. "Дебатът, който ще организираме днес, е обществен."

Цената на газа няма да се променя от Нова година

Цената на природния газ ще остане без промяна от 1 януари. Това стана ясно на открито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, председателствано за първи път от Боян Боев, който бе назначен само преди два дни. По време на заседанието стана ясно, че доставките на природен газ за страната ни не са застрашени, а "Булгаргаз" вече е завела дело за събиране на вземанията си срещу "Топлофикация - Враца" за около 2 млн. лева. На заседанието газовото дружество бе представлявано от експерта Александър Петров, въпреки че на ...

Издигнаха златна статуя на Мао Дзедун за 120 г. от рождението му

Статуя изцяло от злато, нефрит и скъпоценни камъни на Мао Дзедун беше открита по случай 120-ата годишнина от рождението на основателя на Китайската народна република, съобщава АФП.
Статуята на стойност 16 милиона долара е висока само 80 см, но тежи над 50 кг. Тя може да бъде видяна в процъфтяващия в Китай южен град Шънджън, който само преди Статуя изцяло от злато, нефрит и скъпоценни камъни на Мао Дзедун беше открита по случай 120-ата годишнина от рождението на основателя на Китайската народна република, съобщава АФП. Статуята на стойност 16 милиона долара е висока само 80 см, но тежи над 50 кг. Тя може да бъде видяна в процъфтяващия в Китай южен град Шънджън, който само преди

Епископ Борис плаши и шантажира, твърдят от Инициативния комитет за чистота в БПЦ


Повторните избори за нов Варненски и Великопреславски митрополит, които трябва да се състоят в неделя може отново да се окажат опорочени. Това заявиха днес членове на Инициативния комитет за чистота в Българската православна църква. Според тях основание за опасенията им дава факта, че и до този момент Св. Синод не е реагирал на искането им от списъка с т.нар. "достоизбираеми" кандидати за владишкия трон във Варна да бъде отстранен скандалният игумен на Бачковския манастир епископ Борис.

Свърши ролята на ДПС на балансьор

Борисов направи една долна инсинуация, твърдейки че ДПС отваря място на нови политически проекти. Благодаря на г-н Местан, че се разграничи от това твърдение. Само че нашето място беше отворено от недоволствата и февруарските протести. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков при откриване на офиса на движението в Бургас.

Джесика Симпсън зарязва филмите

Тази година Джесика Симпсън роди второто си дете, но явно до този момент ангажиментите ѝ на майка не са ѝ попречили да развива своята актьорска и певческа дейност.

Миков обсъди с шеф в Китайската банка за развитие възможностите за активизиране на инвестициите

Възможностите за активизиране на търговско-икономическите отношения и инвестициите са обсъдили председателят на Народното събрание Михаил Миков и президентът на клона в Чунцин на Китайската банка за развитие Гуо Дун, съобщиха след срещата от парламентарния пресцентър. Срещата беше в рамките на българо-китайския бизнес форум, който беше открит от Михаил Миков днес в хотел "Шератон" в Чунцин, допълва БТА. Председателят на парламента и водена от него делегация са на официално посещение в Ки...

Протест срещу намерението на Плевнелиев да сезира КС за таксата за екоцентралите

Около 100 души - представители на производителите на конвенционална електроенергия, се събраха пред президентството в знак на протест срещу намерението на президента Росен Плевнелиев да сезира Конституционния съд за въвеждането на новата такса върху ВЕИ централите. Според протестиращите причината за демонстрацията им е, че искат да запазят работните си места. Освен това според тях не се поставят при равни и конкурентни условия производителите от конвенционалните централи, каквито са всички ТЕЦ-ове, и производителите от т.нар. ветропаркове. „Наш...

Закриха общинско предприятие, "глътнало" хиляди левове без да заработи

Дестки хиляди левове е дала Община Варна за неработещо предприятие. Това стана ясно на днешното заседание на местния парламент, на което беше прието закриването на общинското предприятие "Строителство и ремонт". Заместник-кметът Пейчо Пейчев обяси, че предприятието е било създадено през септември 2012 г. и досега така и не е заработило. Във фирмата са били назначени петима служители и за заплати и други разходи са били похарчени около 60 000 лева. "След много срещи, на които ръководството търсеше различни оправдания - липса на техника, помещени...

Великобритания подлага имигрантите на тест

/КРОСС/ Имигрантите от страните от ЕС няма да могат да претендират за британските ползи, ако не преминат тест по английски език, съобщава The Independent. Мярката е насочена към намаляване на броя пристигащи във Великобритания. На тест ще бъдат подложени и гражданите на Обединеното кралство, които се завръщат в родината си. Интервю с мигрантите ще се провежда от специалния център Jobcentre Plus. Представителите на организацията ще имат секретен списък със100 въпроса, които ще бъдат задавани на кандидатите в частен разговор. Сред информацията, която могат да поискат представителите на центъра, са данни за роднини зад граница, както и потвърждение на посочения в Обединеното кралство адрес за постоянно пребиваване. От Министерството на труда и пенсиите отбелязат, че за да преминат успешно теста за право на пребиваване, имигрантите ще трябва да отговарят на повече индивидуално адресирани въпроси, да дават по-подробни отговори и да привеждат повече доказателства, преди да им се позволи да искат помощи.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване