Две жертви на пътя за денонощието

В страната са станали 13 тежки катастрофи

    


Преглед на печата от 13 декември


Държавно управление

Капитал Daily

План за раздаване на държавни спортни имоти
Депутати от БСП предлагат поправки, чрез които стадиони и зали да се преотстъпят масово и безвъзмездно на клубове

Държавата влага 92 млн. лв. във водни проекти догодина
Десислава Терзиева обеща язовирите "Пловдивци" и "Луда Яна" да са готови до 2017 г.

Брюксел обеща подкрепа за предоговарянето на "Южен поток"
Министър Стойнев и еврокомисарят Йотингер дадоха...

1,4 млн. души не плащат за здраве

Почти 1,4 млн. български граждани не са плащали здравните си осигуровки през 2012 г., показва одитен доклад на Сметната палата.

Екзекутираха чичото на Ким Чен Ун

Чичото на севернокорейския ръководител Ким Чен Ун – Чан Сон Тхек, които беше отстранен от всички високи длъжности по обвинения в тежки престъпления, е бил екзекутиран, съобщава агенция Йонап, позовавайки се на медиите в Пхенян. Според севернокорейската официална агенция КЦТА, смъртната присъда срещу Чан Сон Тхек е била изпълнена в четвъртък, след заседание на специален военен трибунал. Обвинението срещу него бе в опит за сваляне на държавната власт. Преди това се говореше, че обвиненията са във финансови измами и морално разложение. Чичото но Ким Чен Ун беше смятан за втория най-могъщият човек в КНДР. Южна Корея изрази "дълбоко безпокойство" след обявяването на екзекуцията на чичото на севернокорейския лидер, обвинен в предателство и неофициален номер две ...

Няма сигнали за корупция в областната администрация в Сливен през 2013 г.

Няма постъпили сигнали за корупция в областната администрация в Сливен през 2013 година. Това стана известно днес на заседание на областния обществен съвет за противодействие и превенция на корупцията в областта. На заседанието беше актуализиран съставът на съвета и бяха обсъдени предложения за мерки в плана за действие за следващата година. Заместник-областният управител Огнян Арабаджиев предложи да се направят изнесени приемни в общините. Целта е да се насърчат хората към по-голяма активност в подаването на сигнали. Прие се и решение за популяризиране на възможностите за подаване на сигнали за корупция от страна на граждани, включително и на сайта на областната администрация. (БТА)      

Надежда Нейнски: Единството на десницата минава през създаването на политическа партия

Единството на десницата минава през създаването на единна политическа формация - да се слеят партиите от Реформаторския блок в една политическа партия, заяви Надежда Нейнски пред БНТ. "Синьо единство" не настоява за единна партия преди изборите, но искаме да се заложи политическа воля за една подобна стъпка до края на 2014 година, обяви Нейнски. За мен е най-важното да се разпознае политиката на блока и тя да се избистри, не е важен толкова лидерът на блока, допълни тя.Относно бъдещия лидер на Реформаторския блок Надежда Нейнски заяви, че докато една формация е коалиция винаги се създават възможности за конфликти и разминаване на позиции, надпревара в една или друга степен, но когато се създаде една обединена политическа формация тези неща ще се изгладят с времето.При въпрос дали...

100 000 лева на петък 13-и в "Музикална академия"

Кичка, Дичо, Георги и Поли Генова се борят за наградата

    


БСП пак бори забраната за цигари в бара наесен

Възможно е социалистите отново да вкарат като законови поправки отпадането на пълната забрана за пушене в заведенията отново наесен, каза за BNews депутатът от левицата Явор Куюмджиев. 6-те месеца, които не позволяват повторно внасяне на закона по същата тема, ще съвпаднат с пролетта, когато въпросът няма да е актуален, защото хората ще си пушат на открито, затова и вторият опит трябва да е, когато пак стане студено, смята Куюмджиев.

Търговия с бебета в "Отчуждение"

Българският филм тръгва от 14 декември

    


Честит рожден ден на Виктория Фандъкова

Днес рожден ден има Виктория Фандъкова. Тя е от дизайнерите на вестника и винаги усмихната, прави страниците му по-красиви. Пожелаваме й повече екскурзии по екзотични места и снежна зима, за да се спуска по ски пистите през почивните си дни.

Наздраве!
































Днес рожден ден има Виктория Фандъкова. Тя е от дизайнерите на вестника и винаги усмихната, прави страниците му по-красиви. Пожелаваме й повече екскурзии по екзотични места и снежна зима, за да се спуска по ски пистите през почивните си дни. Наздраве!

НФСБ: Сидеров кътал 40 млн. лв. и 5 офшорки, дава по €15 000 в хотел

Фактура от хотел "Морис" за 14 хил. евро

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров притежава сума от повече от 40 млн. лв. и пет офшорни копании, регистрирани на Сейшелските острови.

Това заяви пред bTV съпредседателят на Национален фронт за спасение на България Валентин Касабов.

Той обясни, че информацията за сумата циркулирала из службите и тя най-вероятно е занижена. Част от парите идвали по турска линия, други по руска. „Апелирам прокуратурата да си свърши работата. Всичко това мирише на заговор от т.нар. елит, защото досега златният пръст крепеше правителството”, каза Касабов.

Отделно от това по думите му Сидеров имал пет офшорки, които обаче се движат от подставени лица.

В същото време Касабов показа документи за друг луксозен воаяж на лидера на Атака в Париж от миналата година. Според новите документи Сидеров е пръснал 14 808 евро в хотел “Морис” за седемдневен престой заедно със своя приятелка.

Същата фактура показаха бивши атакисти и в сутрешния блок на Нова телевизия.

Над 1000 евро са дадени само за шофьор с лимузина. Големи суми са платени за извънредно почистване на стаята, понякога два пъти дневно. Това според Касабов било елегантен начин да се маскират друг вид услуги като проституция.

Нова телевизия пък разпространи запис със служител в другия елитен парижки хотел, в който Сидеров е отсядал – “Фор сийзънс Джордж V”. Служителката разказа, че лидерът на “Атака” е гостувал последно в хотела през 2009 г., като е останал 6 нощи. В стаята са били двама души. Първоначално резервацията е била за стая “де лукс”, но на рецепцията предложили по-скъп апартамент – за 2495 евро нощувката (общо 14 970 евро за 6 нощувки).

Касабов припомни, че бивши депутати от „Атака“ са сезирали бившия и настоящия главен прокурор за това, че са били карани насила да подписват документи за офшорни компании. В схемата била включена и бившата съпруга на Сидеров – Капка.

„Защо никой не направи една проста сметка, харчовете, които прави Сидеров, отговарят ли на това, което получава? Само че над него има чадър, той се чувства като богопомазан“, обясни още Касабов. По думите му депутати са ставали гаранти за по 150 хил. евро. Част от тези хора са проф. Станилов и Павел Шопов.

„Защо се говори за фирмите на Плевнелиев, на Борисов, на други, за Волен никой не казва нищо? Това ми прилича на заговор. Прокуратурата отказва за образува производство, а тези 4 години, когато депутатите са станали поръчители, това не е ли престъпление?“, попита Касабов.

Статията "НФСБ: Сидеров кътал 40 млн. лв. и 5 офшорки, дава по €15 000 в хотел" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ЕС се надява да подпише асоциирането на Украйна през пролетта

Еврокомисарят по разширяването и политиката на добросъседство Щефан Фюле заяви, че е постигнал съгласие с първия вицепремиер на Украйна Сергей Арбузов за подготвяне на пътна карта...

На 13 декември рожден ден имат

Проф. Анелия Клисарова, министър на образованието 

Анна-Мари Виламовска, секретар по наука и здравеопазване на президента Росен Плевнелиев

Андрей Цветков, режисьор

Георги Гьоков, депутат

Георги Цанков, писател, литературовед

Лиляна Кънева, поетеса, основател и първи президент на Българската федерация по сумо

Николай Ламбрев, Проф. Анелия Клисарова, министър на образованието Анна-Мари Виламовска, секретар по наука и здравеопазване на президента Росен Плевнелиев Андрей Цветков, режисьор Георги Гьоков, депутат Георги Цанков, писател, литературовед Лиляна Кънева, поетеса, основател и първи президент на Българската федерация по сумо Николай Ламбрев,

Кметът на Варна нямал право да обжалва акт на губернатора за Морската градина

Кметът на община Варна Иван Портних няма право да обжалва акта на областния управител Иван Великов за отмяна на заповедта за спиране на колите в Морската градина. Това постанови Варненският административен съд. Мотивите за определението са, че Портних не е заинтересована страна в процеса, а такива са граждани и организации, чиито права могат Кметът на община Варна Иван Портних няма право да обжалва акта на областния управител Иван Великов за отмяна на заповедта за спиране на колите в Морската градина. Това постанови Варненският административен съд. Мотивите за определението са, че Портних не е заинтересована страна в процеса, а такива са граждани и организации, чиито права могат

На ръба на Космоса

Книга за покорителя на небесата Феликс Баумгартнер

    


Паяжини ще помагат в очистването на въздуха

Паяжината отдавна се смята за едно от най-удивителните творения в природата. Сега учените от Оксфордския университет са открили още едно нейно уникално свойство. Сплетените мрежи улавят плячката си благодарение на електропроводимо лепило, разпределено по повърхността на нишките. Изследователите са открили, че електростатичните свойства на лепилото, което покрива паяжината, я карат да улавя всички заредени частици – от прашинки и боклуци до летящи насекоми. Оказало се, че причудливото физично явление кара мрежата на паяжината де се движи в посока на всички прелитащи наблизо обекти, независимо дали те носят положителен, или отрицателен заряд. Известно е, че всичко, което се движи във въздуха, носи със себе си статичен заряд, а паяците го използват, за да хванат плячката си.Установ...

ООН: Пет пъти са използвани химически оръжия в Сирия

Експерти на ООН са потвърдили, че химически оръжия са били използвани в Сирия в пет от седемте предполагаеми случая. Този извод се съдържа в доклад, публикуван на интернет страницата на службата на ООН по въпросите на разоръжаването. По-рано ръководителят на експертната група - шведският професор Оке Селстрьом предаде на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун обобщен доклад, изготвен въз основа на фактите около използването на бойни отровни вещества по време на въоръжения конфликт в Сирия от март 2011 година. Докладът обединява цялата информация за това къде точно на територията на страната са използвани химически оръжия. В същото време групата не е упълномощена да изясни коя именно от враждуващите страни е използвала снаряди с бойни отровни вещества.  

С какви пари Волен Сидеров си позволява такива екскурзии, питат негови бивши съратници

Волен Сидеров обича хубавия живот. Това отдавна не е тайна, но въпросите около това с какви пари лидерът на „Атака” си позволява хубави почивки като тази в петзвездния парижки хотел „Льо Мюрис” или тази в Куба остават. Според бившия депутат на „Атака” Минчо Христов Сидеров е чест гост на елитни софийски заведения и прави големи сметки в тях. Христов си спомни за случай, при който 7-8 души от „Атака” са направили сметка за 4 хил. лева за една вечер, но отделно има далеч по-баснословни суми, твъди бившият депутат. И въпросите с какви пари се покриват тези сметки, колко е възнаграждението на Сидеров като председател на „Атака” и как се разпределя партийната субсидия, за какви цели се харчат па...

Американските конгресмени приеха споразумението за бюджета

Документът беше приет с 332 гласа „за” срещу 94 „против”

Цената на VІІ блок в "Козлодуй" ще е ясна до девет месеца

Първо споразумение за VII блок на АЕЦ “Козлодуй” сключиха в четвъртък Българският енергиен холдинг (БЕХ) и американската компания “Уестингхаус”, по чиято технология ще се строи реакторът. То е за съгласуване на техническите и финансово-икономически параметри на проекта. “Подготвителната работа ще продължи до 9 месеца, но се надявам да приключи в Първо споразумение за VII блок на АЕЦ “Козлодуй” сключиха в четвъртък Българският енергиен холдинг (БЕХ) и американската компания “Уестингхаус”, по чиято технология ще се строи реакторът. То е за съгласуване на техническите и финансово-икономически параметри на проекта. “Подготвителната работа ще продължи до 9 месеца, но се надявам да приключи в

Религиозен календар за 13 декември

Св. мчци Евстратий, Авксентий, Евгений, Мардарий и Орест. Св. мчца Лукия девица
 Светите мъченици  Евстратий, Авксентий, Евгений, Мардарий и Орест живели в  страшните времена на гонение срещу християните при императорите Диоклетиан и Максимиан. Християните били  преследвани, хвърляни в тъмница, жестоко измъчвани и съдени най-строго. 
 Тези свети Св. мчци Евстратий, Авксентий, Евгений, Мардарий и Орест. Св. мчца Лукия девица Светите мъченици Евстратий, Авксентий, Евгений, Мардарий и Орест живели в страшните времена на гонение срещу християните при императорите Диоклетиан и Максимиан. Християните били преследвани, хвърляни в тъмница, жестоко измъчвани и съдени най-строго. Тези свети

Фенове внасят 33 кутии с подписи в подкрепа на Орешарски

Орешарски се подписва на тениската на Александър Кръстев. Снимка: Булфото

Тридесет и три кутии с подписи на граждани от 28 области в подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски ще бъдат внесени в 12 часа днес в Министерски съвет.

Събраните кашони с подписи са междинните данни от провеждащата се национална подписка в подкрепа на кабинета, съобщават от Гражданска инициатива “За нов обществен договор”.

 Националната подписка в подкрепа на правителството стартира през юни. В нея са включени 18 граждански искания, между които са: приемането на нов изборен кодекс; ново антимонополно законодателство; промяна в регламента за финансиране на политическите партии; реформите в сферата на здравеопазването, образованието, пазара на труда; намаляване на младежката безработица и др.

Статията "Фенове внасят 33 кутии с подписи в подкрепа на Орешарски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Облачно ще е днес, максимални температури между 1° и 6°

Над източната половина от страната ще превалява слаб сняг

    


Почитаме Света мъченица Лукия (Лучия)

Когато славата на света мъченица Агатия се разпространила по цяла Сицилия и жителите на Сиракуза се стичали в Катана на поклонение пред светия гроб на мъченицата, случило се една девица на име Лукия от благороден произход и уважавана от всички да отиде на празника заедно с майка си Евтихия, която четири години страдала от кръвотечение и не можела да се изцели с никакви лечебни средства. По време на църковната служба над гроба на мъченицата чели евангелието, в което се споменавала жената, изцелила се от кръвотечението си, като се докоснала до дрехата на Христа. Лукия казала на майка си:  - Майко, ако вярваш в това, което чуваш, вярвай и че света Агатия се е удостоила да застане пред Онзи, за Чието име е пострадала. Затова докосни гроба й с вяра и ще се изцелиш.  След кра...

Погром в поликлиниката в Благоевград

Погром е извършен рано тази сутрин в помещенията на поликлиниката в Благоевград, извършителят бе задържан, но избяга. Разбити са помещенията на ТЕЛК, съобщи БГНЕС. Към 4.20 часа тази сутрин дежурните в Центъра за спешна медицинска помощ излизат на повикване, вратата на центъра се затваря отвътре с шиш. Като се върнали, видели че от помещенията на ЦСМП изтичал млад мъж, на около 25 години. След като излязъл през вратата на ЦСМП, той се шмугнал в поликлиниката. Болничната охрана го погнала, но той изчезнал. В поликлиниката се намират кабинетите на общопрактикуващите лекари и на други специалисти. Когато охраната на МБАЛ започнала да търси мъжа, той излязъл през тясното прозорче на лабораторията на втория етаж, където се остават пробите за изследвания, след което по стълбището сля...

Европарламентът препоръча избори в Украйна

Протестът в Киев

Европейският парламент препоръча на украинските власти да потвърдят своята легитимност чрез провеждане на предсрочни избори в страната. 

Това се посочва в специална резолюция, която беше приета на сесия на ЕП в Страсбург. Същевременно, ЕП призова за подписване на споразумение с Украйна „колкото се може по-скоро”. 

В четвъртък стана ясно, че президентът на Украйна Виктор Янукович е изразил готовността страната да подпише споразумение с ЕС за присъедняване. Той обаче не уточни кога ще стане това.

Също стана ясно и това, че ЕС и първият вицепремиер на Украйна Сергей Арбузов са сключили договорка за подготвяне на пътна карта за влизане в сила на Споразумението за асоцииране.

Въпреки това близо 10 хиляди души се събраха снощи на централния площад “Независимост” в Киев и останаха до малките часове. До 22 часа местно време на площада имаше митинг и концерт, а след това на голям екран беше предаден футболния мач между киевския отбор „Динамо” и „Рапид”. 

Протестиращите изразиха готовност да останат там до Коледа. 

Някои от барикадите на площада достигат височина от пет метра и се охраняват от часовои, които дежурят на смени. 

Статията "Европарламентът препоръча избори в Украйна" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Класове по китара ще изнесат коледен концерт в Двореца на културата

Класовете по китара към Обединена школа по изкуствата ще изнесат коледен концерт, научи ZaPernik.com.

Възпитаниците на преподавателите К. Стефанов и Д. Тодоров ще покажат на пернишката публика какво са научили на 21 декември (събота) от 17:30 часа в малкия салон на Двореца на културата.

Входът за почитателите на музикалното изкуство е свободен.

Британците мразят имиграцията, но харесват имигрантите

"Икономист": За българите и румънците това е добра новина

    


Ким Чен Ун екзекутира чичо си

Ким Чен Ун. Снимка БГНЕС

Чичото на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е бил екзекутиран. Присъдата идва малко след като Чан Сон Тхек бе отстранен от всички високи длъжности по обвинения в тежки престъпления, съобщава агенция Йонап, позовавайки се на медиите в Пхенян.

Според севернокорейската държавна агенция КЦТА смъртната присъда е била изпълнена в четвъртък, след заседание на специален военен трибунал. Обвинението срещу Чан Сон Тхек са били в опит за сваляне на държавната власт. 

Чичото но Ким Чен Ун беше смятан за втория най-могъщ човек в КНДР.

По-рано тази година севернокорейският лидер екзекутира и бившата си любовница – певицата Хьон Сoнг-Уол. Тя бе разстреляна заедно с 11 членове на групата, в която пее и в която се смята, че е участвала и съпругата на Ким Чен Ун.

Статията "Ким Чен Ун екзекутира чичо си" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Неволи в местната футболна група: БФС не уважи доклад на съдия и делегат

БФС не уважи доклад на съдията и делегата на отложения мач между "Верила" (Дрен) и "Енергетик" (Перник), съобщиха за ZaPernik.com.

На последния мач в Дрен заваля сняг преди мача и затрупа очертанията (вихрушка за 30 минути) и съдиите прецениха, че няма условия за игра и отложиха мача. От БФС присъдиха служебна загуба независимо, че делегатът и съдията бяха писали, че поради лоши атмосферни условия не може да се играе.

"Футболната...

Продължава

Времето остава без промяна, максимални температури между 1° и 6°С

Над източната половина от страната времето ще се задържи облачно и на места там ще превалява слаб сняг. Над западната половина ще има разкъсана облачност, намаляваща през нощта на места до ясно, а през деня – до предимно слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Минимални температури между минус 5° и 0°, максимални – между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8-10°. В района на София минимална температура около минус 2°, максимална – около 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев – дежурен синоптик. Над Черноморието времето ще се задържи облачно и на места ще прева...

"Украйна скоро ще подпише споразумението с ЕС"

Украинският вицепремиер Арбузов не уточни срок за това

    


Стилиян Иванов подарява втори филм на Лили Димкова

Известната художничка и дъщеря на природолечителя Петър Димков ще получи днес диск с филма Известната художничка и дъщеря на природолечителя Петър Димков ще получи днес диск с филма "Изповед". Подаръкът ще е от режисьора Стилиян Иванов, който направи втори документален филм за Лили Димкова. В него той засне и непоказвани картини на художничката. Иванов посвети първия си документален филм за нея "Лили Димкова - светлини от една изложба"

Сегашното правителство излъга хората

Българският народ е жертва на напрежението между партиите. Между хората и партиите има пропаст. Парламентът е блокиран, опозицията твърди, че е спечелила изборите, проблемите са много, но са политически. Така анализира ситуацията в страната лидерът на гражданско движение "България без цензура" Николай Бареков на среща с жителите на Карнобат.

Бившият иракски президент Саддам Хюсейн е заловен близо до родния му град Тикрит

Саддам Хусейн Абд ал-Маджид ал-Тикрити или само Саддам Хюсеин е иракски политик. Президент на страната от 1979 до 2003 г. По религиозна принадлежност е сунит. Роден е на 28 април 1937 г. в Ал-Ауджа (край град Тикрит). Още на младини Саддам желае властта и влиза в политиката. През 1956 г. едва 19-годишен е участник в антимонархически заговор, организиран от студенти в Багдад. В следващата 1957 г. става член на партията БААС(букв. прев. "възраждане") - създадена от православния християнин Мишел Афлак, тя е патриотична организация, която се бори за арабско единство, социализъм, федерализъм. Тъй като основоположникът ѝ произхожда от християнската общност в Сирия, тази идеология има за цел да бъдат неутрализирани религиозните противоречия и да се утвърди арабската национална иденти...

Екзекутиран е вторият във властта в Северна Корея

Чичото на Ким Чен Ун е осъден за държавна измяна

    


"В ГЕРБ няма разпад, има кадрови грешки"

Преглед на печата на 13 декември 2013 година

    


Имението “Даунтън” отваря врати

Потъването на “Титаник” оставя една фамилия без наследник. Два коренно различни свята се сблъскват. Три сестри трябва да се преборят за наследството си и да се изправят срещу порядките на Едуардската епоха. И в целия този хаос любовта намира пътя си към сърцето...
 На 17 декември в ефира на Нова телевизия своята премиера ще направи най-успешната Потъването на “Титаник” оставя една фамилия без наследник. Два коренно различни свята се сблъскват. Три сестри трябва да се преборят за наследството си и да се изправят срещу порядките на Едуардската епоха. И в целия този хаос любовта намира пътя си към сърцето... На 17 декември в ефира на Нова телевизия своята премиера ще направи най-успешната

Лиса Стенсфийлд ще пее в НДК догодина

10 години след последния си албум Лиса Стенсфийлд най-после издава нов. През 2004 г. британската певица пуска The Moment, през януари 2014 г. ще излезе 11-ата й тава - Seven.
Именно парчета от нея ще може да чуе и българската публика. Лиса Стенсфийлд пристига в София и ще направи концерт на 1 юни в зала 1 на НДК. Първото  гостуване у нас е по пока 10 години след последния си албум Лиса Стенсфийлд най-после издава нов. През 2004 г. британската певица пуска The Moment, през януари 2014 г. ще излезе 11-ата й тава - Seven. Именно парчета от нея ще може да чуе и българската публика. Лиса Стенсфийлд пристига в София и ще направи концерт на 1 юни в зала 1 на НДК. Първото гостуване у нас е по пока

Радио “София” пуска коледно предаване

"Коледа по всяко време" се казва новото предаване, което радио "София" пуска по празниците. То ще върви от 23 до 27 декември всеки ден с празнични концерти и изпълнения на Виенската филхармония. Слушателите може да разказват в него спомените си от Коледа и да поръчват любимите си песни. Сутрешните блокове на радиото ще се излъчват от 8 до 12 ч, а

Властите в Конго подписаха споразумение с бунтовниците от М23

След ожесточените бойни действия, които продължиха близо две години

Румънеца и Енчев правят коледен концерт в цирк

Румънеца и Енчев правят голям коледен концерт, избирайки за целта нетрадиционно място. Двамата рапъри ще пеят в цирк “Иванов” на 15 декември.
Заедно с тях ще се забавляват децата от 144-о СОУ. Част от тях ще покажат уменията си в оперното изкуство, ще се представят и с народни песни. Рапърите за първи път правят концерт в цирк и по този повод Румъ Румънеца и Енчев правят голям коледен концерт, избирайки за целта нетрадиционно място. Двамата рапъри ще пеят в цирк “Иванов” на 15 декември. Заедно с тях ще се забавляват децата от 144-о СОУ. Част от тях ще покажат уменията си в оперното изкуство, ще се представят и с народни песни. Рапърите за първи път правят концерт в цирк и по този повод Румъ

Баща преби дете в училище

40-годишен мъж помля от бой 14-годишен ученик, който закачал дъщеря му. Пострадалото момче от СОУ "Христо Ботев" в град Кубрат е с хематоми по главата. При изследванията е установено, че има и кръв в урината. 
Саморазправата станала в самото училище. Дъщерята на Н. Е. се оплакала на татко си по телефона от своя съученик и той, без да му мисли, 40-годишен мъж помля от бой 14-годишен ученик, който закачал дъщеря му. Пострадалото момче от СОУ "Христо Ботев" в град Кубрат е с хематоми по главата. При изследванията е установено, че има и кръв в урината. Саморазправата станала в самото училище. Дъщерята на Н. Е. се оплакала на татко си по телефона от своя съученик и той, без да му мисли,

Какво е общото между прилепите и граф Дракула, обяснява фондация Биоразнообразие

Табели под формата на грамадни прилепи бяха поставени пред пещерите Ухловица, Дяволско гърло, Ягодинска, Лепеница, Деветашка пещера, Орлова чука, Леденика и Магура. В табелите няма забрани и страшни статистики. Те провокират интереса на посетителите да научат повече за прилепите, които все още не са достатъчно популярни и обичани, въпреки, че са едни от най-интересните бозайници у нас. Затова и цялата кампания на проекта на Българска фондация Биоразнообразие - „Виж повече ЗА прилепите“ е положителна и информативна. Всяка табела-прилеп носи конк...

Екзекутираха чичото на севернокорейския лидер Ким Чен Ун

Екзекуцията е извършена веднага след като военен съд произнесе смъртната присъда

Любим виц на Моисей Стойчев

Закуска в леглото, обяд в леглото, вечеря в леглото. Мислите си - романтика... Друг път! Дископатия.
















































































































Закуска в леглото, обяд в леглото, вечеря в леглото. Мислите си - романтика... Друг път! Дископатия.

Борсата в Токио започна петъка леко нагоре

Токийската фондова борса започна сесията в петък със слабо покачване 0,50%, стимулирано от по-нататъшно отслабване на йената на фона на спекулациите за затягане на паричната политика на САЩ.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване