Стотици хора разкъсаха полицейски кордон, за да видят Мандела

Стотици южноафриканци разкъсаха полицейски кордон, за да видят тялото на Нелсън Мандела в последния ден, в който тленните му останки са изложени за поклонение.

Янукович предлага забрана за използване на сила срещу протеста, Кличко го заплаши

Напрежението в Украйна остава факт, след като все още не е ясно дали управляващите в бившата съветска република в крайна сметка няма да прибегнат до сила, за да спрат антиправителствените протести. Засега такива индикации почти няма, след като украинският президент Виктор Янукович предложи да има забрана за използване на сила от страна на силите на реда докато текат преговорите между властта и опозицията, предаде Агенция "Фокус". „Внасям предложение да се обяви мораториум върху всякакви силови действия. Приемаме такова решение и няма да има никакви проблеми”, заяви Янукович по време на общонационалната кръгла маса. „Начетох се в Интернет на призиви за провокации за въоръжени и силови действия, няма да говоря за това. Всичко това са емоции, ...

Най-голямaтa верига за продажби на бижута в света очаква силна година

Chow Tai Fook се справя добре въпреки забавянето на икономическия растеж в Китай и наложените ограничения за луксозните подаръци от властите в Пекин

    


Аварирал кабел изгорил работниците в Лукойл

Работниците пострадали в „Лукойл Нефтохфим” Бургас са получили изгаряния заради подмяна на аварирал кабел. Спешно се търсят кръводарители за двамата в най-тежко състояние, настанени във варненската ВМА.

Роми въртят "синя зона" във Варна, глобите не ги плашат

Въпреки въведената глоба от общината в центъра на Варна продължава да действа незаконната синя зона, която от години събира пари от варненци и гостите на града. Идеолози на нелегалния бизнес са група граждани от ромски произход, за които Дарик информира преди няколко месеца.

Между 25 и 33 лв. платило МВР за нощувка на полицай

Ще направим всичко възможно да открием осъдения заради убийството при "Соло" Илиян Тодоров, каза вътрешният министър

Купон на 10 издания (снимки)

Нова традиция въведе Вестникарска група България - вместо разделно всички издания на групата се събраха на грандиозен Коледен купон. 
И така конкурентите “24 часа” и “Труд”, “България днес”, седмичниците “Жълт Труд”, “Всичко за семейството”, “Български фермер” и “168 часа” и списанията “Всичко за жената”, “Идеален дом/Декор” и GEO се озоваха ако н Нова традиция въведе Вестникарска група България - вместо разделно всички издания на групата се събраха на грандиозен Коледен купон. И така конкурентите “24 часа” и “Труд”, “България днес”, седмичниците “Жълт Труд”, “Всичко за семейството”, “Български фермер” и “168 часа” и списанията “Всичко за жената”, “Идеален дом/Декор” и GEO се озоваха ако н

Google ще взима пари само за видяна реклама

/КРОСС/ От Google обявиха, че в бъдеще компанията планира да взима пари от клиенти само за реклами, които потребителите са имали възможност да видят, съобщи Би Би Си.Над половината от всички реклами, които се публикуват онлайн, са невидими за потребителите на интернет. Причината за това е, че те се появяват твърде надолу, в края на страницата.От Google уверяват, че рекламата ще се счита за видяна само тогава, когато 50% или повече от нея може да се види в първата секунда от зареждането на уеб страницата. "Дори и най-забавната и привлекателна реклама не може да направи чудеса, ако никой не я вижда", посочва от корпорацията.

Осем хубави неща, които са се случили на Петък 13-и

За мнозина петък 13-и е фатална дата, но това не е съвсем така. Британският вестник "Дейли Телеграф" подреди осем щастливи събития, които са се случили именно на тази дата. Принц Хари достигна Южния полюс Въпреки всички препятствия принц Хари и останалите любители на приключенията в експедицията "Да ходим с ранените" пристигнаха точно днес на Южния полюс. В последното си съобщение в своя блог принцът написа: "Половин ден ходене и ще стигнем до Южния полюс на петък 13-ти, нещастна дата за едни, щастлива за нас". Церемонията по откриването на Лет...

МО открива паметни плочи на загиналите войници в Камбоджа и Ирак

Паметни плочи с имената на българските военнослужещи, загинали при изпълнение на служебния си дълг в операцията на ООН по поддържане на мира в Камбоджа (UNTAC) и в мисията на Международните сили по възстановяване и стабилизиране на Ирак, ще бъдат открити във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища от министъра на отбраната Ангел Найденов и началника на отбраната генерал Симеон Симеонов.   България участва в операцията на ООН от 4 май 1992 до 27 ноември 1993 г. с пехотен батальон. В нея загинаха 10 военнослужещи от българския контингент.   В операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак България участва от 22 август 2003 г. до 20 декември 2008 г. В мисията на Коалиционните сили в Ирак България загуби 13 военнослужещи, припомнят от пресцентъра на военното министерство.

Юрий Йорданов: Да откраднеш времето

Юрий Йорданов

Ако поискаме с кратки думи да опишем времето, в което живее България днес – едната, точната, единствената дума е Грабеж. Другатата, резервната е “Народе???”.

С Главна Буква – да не я подминем смислово и визуално. Извън граматиката, синтаксиса и катарзиса на времето ни и правилата на разума.

От 14 юни 2013 до днес у нас, в България, става само едно – осъзналите слабостта си, граничеща с безсилие и налудност, взелите властта по “втория начин” политици от групичката около Станишев и Местан/Доган работят по техния си “online” начин. Опаковано с думите на Орешарски – “работим под натиск, но това ни прави по-резултатни и ефикасни” (цитирам по смисъл). Преведено на “простия” език на ежедневната политика – те просто живеят ден за ден през димни завеси, активни мепроприятия и “нежно” насилие над всеки, който могат да определят за “враг”. Тоест – агресия към всички през средствата на медиите, икономически “методи”, полицейски “мероприятия”.

И най-вече – към главната мишена – объркания ни народ – дим през измислени скандали, подвърлени медиини димки и фойверки, за да потъне във времето и потъващата метереологична температура всякакъв ентусиазъм за протест или несъгласие.

И времето да тече.

И краденето на историческо време, осребрявано богато, естествено. За сметка на сринатия минимален авторитет на България, тикана упорито, последователно и систематично към превръщането й в Мунчото на Европа, на който му се пуши, прокарват му се газопроводи с “братска” газ през гръбнака на страната ни, и разбира се – не ни се продава земя.

И всичкото това – пред очите ни – а ние – в “будна кома” да гледаме като зомбирани.

И времето да тече – и “времето да е тяхно”, барабар с обсебените от обсесията си на жертви българи.

И да обичаме родината “люто”, страстно и силно – до забрава. Като онази забрава, която настига всеки празник на илюзиите, поет с обилно количество обезболяващи с висок градус.

И защо става всичко това?

Защо?

По една “проста” причина – Българинът не успя да разбере за своята сила, за истинската си роля на “творец” на съдбата си. Остана дете, което е непораснало. Не можем и не трябва да го виним. Така както е невинно детето, което тича с каруцата на бедните си родители, заедно с кучето, подтичващо към кофите с боклук, поглеждащо крадешком към всичко, което може да “вземе”. Виновникът е баща му, показвайки му единствения си пример – да живее като своя баща, живеейки като неговия баща.

Мъдрият, голямият, родителят на своите граждани – държавата нехае за своите деца. Тя просто иска има клошарчета, зависещи от дарения, помощи и социални “бонуси”. Давани широкопръсто и без миг мисъл за друго освен за своята обсесия да е мащеха на народа си!

И така десетилетия – мащехата-спасител си има доведени деца – граждани. Събудилите се са или тръгнали си от България, или са обявени за “зле с главите”, луди, ненормални за “нормалността”.

И ден да мине – друг да дойде – до пропастта.

Въпросът Защо” вече няма никакво значение! Абсолютно никакво. Свестта у майката-държава и децата й, които тя получи по списък, които само намалява, я няма!

Кое е дъното, което сирачетата на България – нейните граждани трябва да усетят, за се събудят?

Това е останалият единствен валиден въпрос. Кое е дъното, след което прозрението ще дойде?

Никой освен народът няма заначение в този отговор. Останалите са джебчии с по един или по два пръста по-малко – пъргави, сръчни “спасители”.

Левски го е казал: “НАРОДЕ????”

Броим въпросителните сега!

Статията "Юрий Йорданов: Да откраднеш времето" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Младежкият театър представя "Пинокио" за възрастни


Младежкият театър "Николай Бинев" в София поставя за четвърти път "Пинокио", а за втори път студент на Стефан Данаилов е в ролята на дървеното човече. Главната роля е поверена на Севар Иванов, 11 години след дебюта на Дарин Ангелов, в същата постановка.

Режисьорът Андрей Аврамов прави една свободна, но доста забавна интерпретация на вечната класика. Представлението изобилства от смешни асоциации и вметнати реплики, които биха се разбрали по-скоро от родителите, но не и от детската...

Един принц на Южния полюс

Експедицията, в която се включи принц Хари, първоначално бе замислена като надпревара на три отбора с благотворителна цел

100 въпроса "посрещат" българите от 1 януари в Англия

От днес имигрантите от ЕС по-трудно ще получават достъп до свързани с доходите социални облаги като жилищно подпомагане, добавки към доходите и данъчни облекчения, съобщи британският в. "Гардиън". Българите и румънците, както и други граждани на ЕС, които използват социалната система на Острова ще бъдат посрещнати от нови регулации.

Волен: Удрят ме засегнати ВЕИ-интереси

Причината за компроматната офанзива са засегнати сериозни интереси в зелената енергетика с внесената от „Атака” поправка за 20-процентната ВЕИ-такса. Така лидерът на националистите Волен Сидеров коментира скандала, който се разрази покрай снимките му.

Промяна на движението в Севлиево

Приключиха дейностите по преустройство на кръстовищата на ул. ”Великотърновско шосе” и ул.”Ловнидолско шосе”. Поставена е пътната маркировка и пътните знаци. Важно е водачите на МПС-та да бъдат информирани, че има нова организация на движението и тя е свързана с промяна на предимството. Главен път става този по ”Великотърновско шосе”, а тези, които са на ”Ловнидолско шосе” и се движат в посока център има знак „СТОП“. От следващата седмица  промяна в организацията на движението ще има и на кръстовището между ул. „Ген. Никола Генев” и ул. „Опълче...

Не съм похарчил нито лев държавни пари за пътувания!

Сидеров: "Борисов пръсна милиони да развежда певици"

    


18-годишна без книжка блъсна жена на пешеходна пътека и избяга

Неправоспособна водачка на автомобил удари жена на пешеходна пътека в Перник и избяга. Инцидентът е станал на вътрешноградската магистрала, близо до хотел „Зора”, съобщава struma.bg.

Инцидентът станал с лека кола Неправоспособна водачка на автомобил удари жена на пешеходна пътека в Перник и избяга. Инцидентът е станал на вътрешноградската магистрала, близо до хотел „Зора”, съобщава struma.bg. Инцидентът станал с лека кола "Пежо". 18-годишната Ралица Ангелова, която не притежава шофьорска книжка, ударила 46-годишна жена, която пресичала на пешеходна

Николай Бареков: Свърши ролята на ДПС на балансьор

Борисов направи една долна инсинуация, твърдейки че ДПС отваря място на нови политически проекти. Благодаря на г-н Местан, че се разграничи от това твърдение. Само че нашето място беше отворено от недоволствата и февруарските протести. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков при откриване на офиса на движението в Бургас ... Борисов направи една долна инсинуация, твърдейки че ДПС отваря място на нови политически проекти. Благодаря на г-н Местан, че се разграничи от това твърдение. Само че нашето място беше отворено от недоволствата и февруарските протести. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков при откриване на офиса на движението в Бургас ...

Бременна в 8 месец пострада в катастрофа

Бременна жена пострада леко при катастрофа в района на бирената фабрика. 

21-годишната жена е пътувала в лек автомобил "Опел Вектра", управляван от съпруга , съобщи Дарик.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Мъжът е направил забранен ляв завой. Така в колата се удря идващ по пътя "Сеат". Виновният шофьор е Бременна жена пострада леко при катастрофа в района на бирената фабрика. 21-годишната жена е пътувала в лек автомобил "Опел Вектра", управляван от съпруга , съобщи Дарик. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Мъжът е направил забранен ляв завой. Така в колата се удря идващ по пътя "Сеат". Виновният шофьор е

Ердоган: Работим за развитие на братските отношения на Балканите

/КРОСС/ „Във връзка с острите реакции от българска и гръцка страна относно думите на турския премиер и в отговор на въпросите, които ми отправиха мои колеги и приятели днес, ще преведа дословно думите на Реджеп Тайип Ердоган, изречени по време на предизборен митинг в Кешан - част от тридневната му тракийска обиколка преди местните избори през март догодина", пише журналистката Нихал Йозерган в профила си в социалната мрежа. Преводът на казаното от турския премиер гласи: „Ние не правим никаква разлика, нито отделяме нашите братя в Тракия, които възприемаме като част от нас. Ето затова за нас е изключително важно развитието и благоустройството на този район. Силна Тракия означава по-голямо доближаване на Турция до европейските стандарти и развитието на братските отношения на Балканите. Правим всичко възможно за въздигането и развитието на всички тракийски райони. Тракийският регион има отделно значение и друг смисъл за нас. След тридневния маратон, който започна от Одрин и продължи в Узункьопрю, днес сме в Кешан. Тракийците ни посрещнаха много радушно, разтъжихме се с тях. Тракия за нас същевременно означава Солун, Гюмюрджина, Ксанти. Тракия значи също Делиормана, Кърджали, Вардар...Ако отидем още по-назад, означава Скопие, Прищина, Призрен, Сараево...Тракия за нас е живият свидетел на нашата обща европейска история и представител на цялото ни минало в тази география

Ердоган: Работим за развитие на братските отношения на Балканите

/КРОСС/ „Във връзка с острите реакции от българска и гръцка страна относно думите на турския премиер и в отговор на въпросите, които ми отправиха мои колеги и приятели днес, ще преведа дословно думите на Реджеп Тайип Ердоган, изречени по време на предизборен митинг в Кешан - част от тридневната му тракийска обиколка преди местните избори през март догодина", пише журналистката Нихал Йозерган в профила си в социалната мрежа.Преводът на казаното от турския премиер гласи: „Ние не правим никаква разлика, нито отделяме нашите братя в Тракия, които възприемаме като част от нас. Ето затова за нас е изключително важно развитието и благоустройството на този район. Силна Тракия означава по-голямо доближаване на Турция до европейските стандарти и развитието на братските отношения на Балканите. Правим всичко възможно за въздигането и развитието на всички тракийски райони. Тракийският регион има отделно значение и друг смисъл за нас. След тридневния маратон, който започна от Одрин и продължи в Узункьопрю, днес сме в Кешан. Тракийците ни посрещнаха много радушно, разтъжихме се с тях. Тракия за нас същевременно означава Солун, Гюмюрджина, Ксанти. Тракия значи също Делиормана, Кърджали, Вардар...Ако отидем още по-назад, означава Скопие, Прищина, Призрен, Сараево...Тракия за нас е живият свидетел на нашата обща европейска история и представител на цялото ни минало в тази география

Бареков: Свърши ролята на ДПС на балансьор

Борисов направи една долна инсинуация, твърдейки че ДПС отваря място на нови политически проекти. Благодаря на г-н Местан, че се разграничи от това твърдение. Само че нашето място беше отворено от недоволствата и февруарските протести. Това каза лидерът на Борисов направи една долна инсинуация, твърдейки че ДПС отваря място на нови политически проекти. Благодаря на г-н Местан, че се разграничи от това твърдение. Само че нашето място беше отворено от недоволствата и февруарските протести. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков при откриване на офиса на движението в Бургас ...

Отворена врата на лек автомобил събори колоездач

Водач на лек автомобил "свали" със страничната си врата колоездач, който за щастие не пострада тежко, предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.

Пожар блокира движението по столичния бул. "Бъкстон"

/КРОСС/ Пожар избухна в жилищна сграда на столичния булевард "Бъкстон". Огънят е лумнал в таванско помещение към 15:30 часа. Три пожарни автомобила се борят със стихията. На мястото на инцидента има линейки, както и патрулни коли на полицията. Движението по бул. „Бъкстон" е блокирано от машините на огнеборците.Към момента няма данни за жертви и пострадали. Снимка: Булфото, всички права запазени

С 14 млн. лв. рекламираме туризма през 2014 г.

В бюджета за туризъм за следващата година са предвидени общо 21,4 млн. лв. От тях 14 млн. лв. са предназначени само за реклама. Това посочи днес...

„Шведска маса” вече излъчва от кубинския плаж Варадеро

И отпочна се вторият седмоднев от месеца дванайсети на годината първа, през която магистралостроителнивия гербератор Ленторезец Първокопник беше свален от трона си и изпратен в мрачните опозиционни полета. Тогаз появи се из агората една картина, от която виждаше се нарисуван сенаторът Сидероний в голотата си пълна на плаж далечен кубински и зълодяи закрещяха, че людете в мизерия гинели, а същият сенатор на слънчице припичал се и вина отбрани отпивал. И други картини появиха се и зълодяите още по-злостно злословеха срещу трибуна народен, ама едн...

"Амнести интернешънъл" упрекна ЕС, че се брани като "крепост" от сирийски бежанци

"Амнести интернешънъл" обвини европейските страни, че изграждат "крепост", за да се бранят от притока на сирийски бежанци, и че са готови да приемат само "нищожно малък брой", предаде Франс прес. "ЕС претърпя плачевен провал в ролята на убежище за бежанците, изгубили всичко освен живота си", заяви в комюнике генералният секретар на правозащитната организация Салил Шети. Според него "като цяло европейските лидери трябва да наведат засрамено глави". Страните членки на ЕС предложиха да отворят вратите си за близо 12 хил. от най-застрашените бежанци, идващи от Сирия - т.е. само за 0,5 процента от общо 2,3 милиона, избягали от страната, твърдят правозащитниците и критикуват "барикадите на крепостта Европа". Те определят Германия като "най-щедрата страна", ангажирала се да приеме 10 хил. бежанци - 80 на сто от ангажимента на ЕС. Франция обаче предлага 500 места - 0,02 процента от общия брой на избягалите от Сирия. Осемнайсет страни от ЕС, включително Великобритания и Италия, не са предложили нито едно място, заявява организацията със седалище в Лондон. Според нея, независимо че ЕС е предложил 12 хиляди места, в общността вече са влезли и са поискали убежище близо 55 хил. сирийски бежанци. "Амнести интернешънъл" критикува действията на гръцката полиция и бреговата охрана, съпроводени понякога с насилие, и "окаяните" понякога условия за настаняване като в България, добавя АФП.

Мачът "Нефтохимик" -"Лудогорец" беше отложен за 15 февруари


Двубоят от 22-ия кръг н А група между "Нефтохимик" и "Лудогорец" беше отложен за 15 февруари, обяви спортно-техническата комисия към БФС.

По програма срещата трябваше да се проведе на 11 декември, но отборът от Разград имаше мач от Лига Европа един ден по-късно. Българският шампион победи като гост "Динамо" (Загреб) с 2:1 и спечели първото място в група В с 16 точки от 18 възможни.

Заради натоварената програма на "Лудогорец" през първия полусезон от футболния съюз и...

Утре във Варна дискутират създаването на Черноморски велосипеден път

Сдружение „Национална Велосипедна Асоциация”, Община Варна, Велоклуб „Устрем“ и Мрежа на велосипедни организации „ЕкоВело” организират среща-презентация: „Черноморски Велосипеден Път” - новият ЕвроВело маршрут или „Новото Черномоско Злато”.

Полицаи щурмуваха окупирания от учители интернат в Харманли

Две патрулки с осем униформени са посетили днес училището-интернат в Харманли. От една седмица то е под окупация, при която персоналът и старият директор не допускат встъпването в длъжност на новия ръководител на школото. До намесата на полицията си стига след изпратено от регионалния образователен инспекторат писмо с молба за съдействие, копие от което е било пратено и до районната прокуратура в Харманли. Повече от седмица работещите в интерната и ръководителят им Георги Бакалов отказват да изпълнят министерска заповед и не допускат до работно...

Знак ще отличава пресните храни, зареждани от близо

Пресните храни, които са пропътували до 150 км преди зареждането им в търговската мрежа, да имат специално обозначение върху етикетите, обмисля Министерството на земеделието и храните. Работи се и върху създаването на нови стандарти за традиционни български продукти, които да продължат вече създадените по идея на бившия агроминистър на ГЕРБ Мирослав Найденов за хляб, млечни и месни продукти. Следващият ще е за консервите. Това стана ясно от думите на министъра на земеделието и храните Димитър Греков, който в петък подписа в браншови организации "Коледен пакт", който е част от ежегодната кампания "Коледата безопасна".   Въпреки тематичното название, целта на пакта е да гарантира защитата на здравето на потребителите през цялата година чрез постоянни, а не кампанийни проверки на хранителните стоки в търговската мрежа, както да се повиши информираността и контрола върху качеството на предлаганите стоки.   Греков припомни, че на 5 декември е стартирала кампания "Храните под контрол 24/30”, при която до 5 януари 2014 г. се извършват извънредни комплексни проверки на предприятия за производство и търговия с храни, на складове, хотели, пазари и борси. "Контролните органи от агенцията по храните ще бъдат безкомпромисни при започналите вече проверки, за да ограничат в максимална степен предлагането на негодни хранителни продукти”, заяви министърът.   След Нова година ще продължат проверките на мобилните групи на агенциите по храните, по приходите и митниците. Цветан Симеонов, председател на Българската-търговско промишлена палата, каза, че скоро ще заработи и мобилно приложение, което ще проверява и валидността на баркодовете на стоките.   Греков призова да се купуват с предимство българските храни, защото са по-качествени от вносните.   "Искаме да стимулираме родното земеделско производство и да върнем хубавите български плодове и зеленчуци по търговските щандове”, каза министърът и пожела пълни трапези с всичко, което ражда българската земя.   "Ние сме готови да посредничим, за да отворим тази ниша, която е в полза не само за двете договарящи се страни, но и в полза на самите клиенти, които очакват да си върнат вкуса на българските зеленчуци и плодове, котиращи се от години на световните пазари”, посочи Греков.

Мним "служител на ТЕЛК" опита телефонна измама

На 12 декември 2013 г. в 15:35 часа на тел.112 е получен сигнал от 33-годишен от град Левски, че неизвестен мъж се е представил в телефонен разговор за служител на "ТЕЛК" и е поискал от 57-годишния му баща пари, за да го уреди с решение от "ТЕЛК". Непознатият определил среща пред болницата в Левски като не определил точна сума, а казал "Донеси пари!". На място е изпратен автопатрул и е установен измамника - 54-годишен от село Камено поле, област Враца. Мъжът е направил пълни самопризнания. Привлечен е и е разпитан като обвиняем. По случая е обр...

Президиумът на ПЕС обсъди подготовката на евроизборите

/КРОСС/ Президиумът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) проведе днес, в Брюксел, последната си среща за 2013г., за да обсъди подготовката за европейските избори. "В организационен план европейските избори са съвсем близо", заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в началото на срещата. "За ПЕС обикновените хора са жизнено важни. Партията е нищо без хората. Нашата работа през следващите 5 месеца ще бъде да мобилизираме тази сила, за да осъществим истинска политическа промяна, която ще подобри живота на милиони граждани. В кампанията нашата партия ще говори с гласа на народа, защото нашата партия е единствената надеждна възможност за истинска промяна - прогресивна, социална Европа на икономическия растеж, нови работни места и иновации", каза още лидерът на ПЕС. Темата на деня беше "Европейски избори 2014г.", които са само след 159 дни. Президиумът на ПЕС обсъди и подготовката на Манифеста за изборите, както и кампанията на общия кандидат на партията и различното развитие на различни европейски политики.      

Twitter отмени последните си промени след остро недоволство от потребителите


Twitter се вслуша в гласа на потребителите си и отмени промяната на функцията за блокиране на профили. Вчера микроблогът направи сериозна модификация на опцията за блокиране, която никак не се хареса на хората.

Обновената функция позволява на блокираните профили да продължат да следват потребителя и да виждат неговите публикации в Twitter. Те единствено не могат да комуникират с блокиралия ги човек.

Тази промяна обаче не беше одобрена от потребителите. те започнаха мащабни...

Бременна в 8 месец пострада в автомеле

Бременна жена пострада леко при катастрофа в района на бирената фабрика. 

21-годишната жена е пътувала в лек автомобил Бременна жена пострада леко при катастрофа в района на бирената фабрика. 21-годишната жена е пътувала в лек автомобил "Опел Вектра", управляван от съпруга , съобщи Дарик. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Мъжът е направил забранен ляв завой. Така в колата се удря идващ по пътя "Сеат". Виновният шофьор е

Словения окончателно избегна европейския "спасителен чадър"

Осем банки в Словения, засегнати от финансовата криза, имат нужда от допълнителен капитал на обща стойност 4, 758 милиарда евро. Това показва стрес-тестът на словенските банки, извършен по заповед на ЕС, съобщава Дойче веле. Нуждите на трите най-големи банки - НЛБ, НКБМ и Абанка Випа, възлизат на 3,12 милиарда евро. Те ще получат свеж капитал от държавата, която за тази нужда планира да издаде облигации на стойност 1 милиард евро. Словения може сама да реши проблема с банките. Имаме внесени пари, за да рекапитализираме големите банки и няма нужда от европейския "спасителен чадър". В следващата година ще влезем със здрава банкова система, заяви пред Дойче веле Деян Жидан, вицепремиер и министър на земеделието и екологията на Словения още преди оповестяването на резултатите от стрес-теста на банките. Всички спекулации за евентуална помощ отвън са безпредметни, смята управителят на словенската централна банка Бощян Язбец. От днес е ясно, че Словения може да оправи своя банков сектор без финансова помощ от своите европейски партньори, заяви Оли Рен, еврокомисар по монетарните въпроси, коментирайки резултатите от стрес-теста. С рекапитализацията на банките дългът на държавата ще се покачи на 75,6  процента от годишния БВП. Другите пет засегнати банки - УниКредит банка Словения, Банка Целие, Хипо Алпе-Адрия, Райфайзен Словения и Гореньска банка, имат време до юни идната година да увеличат своите резерви в капитал за общо 1,1 милиарда евро, който би трябвало да осигурят от частни инвеститори. Банките имат лоши кредити в размер на 8 милиарда евро, почти една четвърт от годишния БВП на словенската икономика. Около половината от тях трябва да бъдат прехвърлени в "bad bank", която правителството планира да формира  веднага след като получи съгласие от Европейската комисия. С тази стъпка трябва да се улесни продажбата на банките, обхванати от кризата. Словения от 2004 г. е членка на ЕС, а от 2007 г. се присъедини към еврозоната. Дълго време тя бе смятана за пример за подражание с добра икономика и стабилни нива на растеж. Но поради зависимостта си от износа тя бе изправена пред тежки последици от международната криза и изпадна в дълбока рецесия. За пет години икономиката й преживя спад от 11 процента. Само тази година спадът ще възлезе на 2,7 процента, а догодина минусът трябва да бъде намален до 1 процент. Спадът на икономическата активност от своя страна доведе до много тежко положение словенския банков сектор. За превъзмогването на тези проблеми лявоцентристкото правителство започна процес на приватизация. Досега правителството контролираше половината от стопанството и то в банковия сектор, търговията на дребно, телекомуникациите и медиите. Предвидена е продажбата на 15 предприятия, от които една част вече е реализирана, информира вицепремиерът Деян Жидан, говорейки преди два дни пред германски бизнесмени в Берлин. За продажба, след другите предприятия, ще бъдат предложени и Телеком Словения, "Адрия еъруейз" и международното летище Любляна, за да се попълни по този начин държавният бюджет.

Областен поиска съдействие от Прокуратурата заради нередовна община

Областният управител на Видин инж.Кръстьо Спасов поиска съдействие от Прокуратурата, заради забавен документ от страна на Община Видин. Според обясненията на Областна администрация съгласно Наредба за условията и реда за провеждане на евакуация и разсредоточаване, приета на 28.12.2012 г., кметовете на общини са задължени в 6-месечен срок от влизането й в сила, да изготвят собствените си разчети и да ги предоставят на областния управител. Изискването за това е свързано с изготвянето на областния план за защита при бедствия. От всички 11 об...

Азис към Десислава: Къде си, селянко?

Публична тайна е, че двете фолк звезди бяха приятели. Десислава и Азис често демонстрираха близките си отношения, които често приключваха със скандали.

Интернет трафикът, който е генериран от хора, е само 38,5%

Само 38,5 процента от интернет трафика идва от хора, сочи изследване на Incapsula, цитирано от CNET.
Повече от 61% се генерира от ботове - компютърните програми, които използат мрежата, за да извършват автоматични действия.
В сравнение с 2012 г. , това се е увеличило с 21%. „Добрите ботове" или още сертифицирани агенти като машините за търсене Само 38,5 процента от интернет трафика идва от хора, сочи изследване на Incapsula, цитирано от CNET. Повече от 61% се генерира от ботове - компютърните програми, които използат мрежата, за да извършват автоматични действия. В сравнение с 2012 г. , това се е увеличило с 21%. „Добрите ботове" или още сертифицирани агенти като машините за търсене

Полицията издирва ограбена жена

Полицията във Враца издирва ограбена жена. От прес-центъра на ОД на МВР Враца разпространиха следната информация: "Във връзка с изясняване на допълните обстоятелства  по досъдебно производство  за грабеж, РУП-Враца се обръща с молба към жената подала сигнал за извършен над нея грабеж в района на ул., Найден Геров” и Автогара-Враца, да подпомогне разследването като се обади в РУП-Враца на тел. 092/ 692 567....

Сидеров: Атакуват ме, защото накърних различни интереси

/КРОСС/ Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не вижда основания да се иска оставката му като председател на комисията за борба с корупцията. Искането за оставката завари Волен Сидеров в Китай, където той е част от официална българска парламентарна делегация. Сидеров смята, че тиражирането на снимки от пътувания в чужбина е част от кампания срещу него, защото е накърнил различни интереси.Част от мотивите за атаката, според него, са свързани с разследването на действия на ГЕРБ, както и с предложената от "Атака" такса за приходите от зелена енергия. По думите му ГЕРБ нямат основание да му искат оставката от комисията, освен страха, че „има много сигнали срещу техни основни фигури - Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Росен Плевнелиев. Сега са намерили повод в поредната фаза на компроматна война срещу мен".„За разлика от лидера на ГЕРБ, който похарчи 34 милиона държавни пари, за да развежда с правителствения самолет свои приятелки певици, шантонерки, футболисти, аз не съм похарчил нито лев държавни пари за пътувания, които са извън официалните", коментира Сидеров пред БНТ.

Нови продукти с логото на българския държавен стандарт излизат на пазара

Димитър Греков днес подписа Коледен пакт, с който Министерството на земеделието, Агенцията по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите, потребителски и браншови организации на производители и търговци гарантират, че целогодишно ще полагат съвместни усилия за опазване на здравето на потребителите. Димитър Греков днес подписа Коледен пакт, с който Министерството на земеделието, Агенцията по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите, потребителски и браншови организации на производители и търговци гарантират, че целогодишно ще полагат съвместни усилия за опазване на здравето на потребителите.

Благотворителна кампания „Да подарим надежда за Коледа” в Кърджали

Коледната благотворителна кампания "Да подарим надежда за Коледа" ще помага на четирима души от Кърджалийско. Тя се провежда за осма поредна година под патронажа на областния управител, съобщават от областната администрация. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати семействата на 22-годишния Кирил Къров от община Момчилград, на 3-годишния Мехмед и на 11-месечния Божидар от община Кърджали, както и на 12-годишно дете със сърдечно заболяване. Повече от 20 училища ще се включат в благотворителния базар по случай Коледа и Нова година, който ще...

Инспектори дебнат спазва ли се забраната за пушене по празниците

/КРОСС/ Задават се масови проверки в заведенията по празниците. Инспектори от здравното ведомство ще следят спазва ли се забраната за пушене, съобщи ресорният министър Таня Андреева. По думите й засиленият контрол от страна на регионалните здравни инспекции се предприема с оглед на това, че по време на празниците изкушенията винаги са по-големи. „Режимът за контрол никога не е бил отпуснат. Силно преувеличено беше това, че законът не се спазва, и липсва контрол. Проверките вървят, непрекъснато имаме информация за нарушения, и се правят както планови проверки, така и изненадващи", каза още Таня Андреева.Припомняме, че в четвъртък парламентът отхвърли два законопроекта за либерализиране на режима на тютюнопушене. През 2013 година са извършени около 350 000 проверки за пушене на закрито, а наложените санкции възлизат на над 1 млн. лв.

Законопроект за въвеждане на единен имотен данък е внесен в гръцкия парламент

Законопроект за въвеждане на единен имотен данък бе внесен в гръцкия парламент, съобщи гръцкият вестник "Катимерини", цитиран от БТА. Планира се от 2014 г. Гърция да престане да събира имотния данък със сметките за електричество на гърците, посочва Ройтерс. Новият единен имотен данък ще се събира директно от данъчните власти през 2014 г. Финансовото министерство, което внесе в парламента новия законопроект, посочи, че с приемането му се цели да бъдат защитени гърците с евтини имоти. Новият единен имотен данък предвижда собствениците на недвижимости да плащат от 2 до 13 евро на квадратен метър за своите имоти. Инспекторите от ЕК, ЕЦБ и МВФ, които тази седмица пристигнаха в Атина, са одобрили проектозакона, посочи представител на финансовото министерство, цитиран от Ройтерс. Спорният имотен данък, обвързан със сметките за ток, бе въведен през 2011 г., за да помогне на Гърция да увеличи приходите си, докато се бори с дълбоката рецесия. От този данък и още един данък за недвижимо имущество в хазната влизаха годишно по 2,9 милиарда евро. Атина в момента очаква с новия единен имотен данък в хазната да влизат по 2,65 милиарда евро. Много гърци протестираха срещу имотния данък, откакто бе въведен, тъй като според тях той товари бедните. Данъкът отново дойде на дневен ред по-рано този месец, след като най-малко трима души загинаха при инциденти, при които опитваха да се стоплят, използвайки въглища, печки с дърва или свещи, тъй като токът им е бил спрян, посочва Ройтерс.

Уникална операция във Варна: Как се вади зъб на лъв

Единственият лъв във варненския зоопарк претърпя спешна стоматологична операция.

От няколко седмици 5-годишния Симба започнал да реве необичайно, а лапите му започнали да треперят. Служителите в зоокъта потърсили консултация с варненски ветеринар, който отсякъл, че става въпрос за зъбобол.

Предположението му бе потвърдено от екип Единственият лъв във варненския зоопарк претърпя спешна стоматологична операция. От няколко седмици 5-годишния Симба започнал да реве необичайно, а лапите му започнали да треперят. Служителите в зоокъта потърсили консултация с варненски ветеринар, който отсякъл, че става въпрос за зъбобол. Предположението му бе потвърдено от екип

S&P с негативна перспектива за България

Standard & Poor's (S&P) запази рейтинга на България, но промени перспективата от "стабилна" на "негативна". Това означава, че в следващите 24 месеца не се изключва понижение на рейтинга на страната. Причината да се ревизира перспективата за България са „слабите очаквания за растежа, в резултат от слабото вътрешно търсене, както и нестабилната политическа обстановка, които биха могли да препятстват осъществяването на необходимите структурни реформи.

Пожар затвори бул. "Бъкстон" в София

Пожар избухна в жилищна сграда на бул. "Бъкстон" 46 в столицата. 

Огънят е обхванал таванско помещение.

Към момента няма данни за жертви и пострадали, съобщи Нюз.бг.

Пожарът се е разразил към 15:30 часа. С огъня се борят три пожарни автомобила.

Движението по бул. „Бъкстон" е блокирано, защото машините на огнеборците се намират на пътнот Пожар избухна в жилищна сграда на бул. "Бъкстон" 46 в столицата. Огънят е обхванал таванско помещение. Към момента няма данни за жертви и пострадали, съобщи Нюз.бг. Пожарът се е разразил към 15:30 часа. С огъня се борят три пожарни автомобила. Движението по бул. „Бъкстон" е блокирано, защото машините на огнеборците се намират на пътнот

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване