Бионсе изненада с нов албум

Бионсе изненада феновете си с нов албум в ITunes. Тя съобщи за албума с видео в Instagram със съобщение: "Изненада!". Във видео във Facebook певицата разкри защо е решила да постъпи по този начин и да няма промоция на албума. "Не исках да пускам музиката си както съм го правила преди. Писна ми от това. Чувствам, че мога да говоря директно с моите фенове. Почувствах, че не искам никой да издаде кога ще излезе албума ми. Просто исках да излезе, когато е готов от мен за моите фенове", каза Бионсе. В албума има 14 песни и 17 видеоклипа. Включени са дуети с Джей Зи, дъщеря й Блу Айви Картър, рапърът Дрейк, Джъстин Тимбърлейк, Кели Роуанд и Мишел Уилямс.    

Ван Перси извън терена до януари

Нападателят на „Манчестър Юнайтед“, Робин Ван Перси, ще отсъства около месец поради контузия в бедрото. Мениджърът, Дейвид Мойс, потвърди, че Ван Перси се е контузил при изпълнението на корнера, след което дойде победният гол срещу „Шахтьор Донецк“ в Шампионска лига. Мойс съжалява много, защото тандемът Руни – Перси е доста добър и носи добри резултати за тима, а до края на годината има още четири кръга във Висшата лига. В момента контузени са още Видич, Евра и Смолинг. Мойс вече многократно отбеляза още, че средата на терена е проблемна за отбора. Този проблем се засилва и след контузията на Карик. „Осезаемо се усеща отсъствието на Майкъл Карик. Нуждаем се от него заради опита му. Той е важна част от състава. Оглеждахме се за н...

Днес е големият финал на Музикална академия

Днес една от звездите на МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ ще спечели 100 000 лева след тримесечно музикално състезание. За кого този ден ще е фатален и за кого щастлив, ще стане ясно само след броени часове. Трите поколения имат свой финалист. От групата на легендите до края на шоуто оцеля же-лязната лейди Кичка Бодурова. От групата на актуалните звезди до финала достигнаха ча-ровната Поли Генова и рокаджията Дичо. От групата на най-младите до финал достигна тихия и кротък Георги. Всички те ще изпеят по три песни в конкуренция за голямата награда - една коледна, една авторска и една любима. Кичка Бодурова ще представи “Тиха Нощ, Свята Нощ”. Авторската й песен носи името “Признание”. При изпълнението на любимата песен тя остана вярна на себе си и ще из-пее ...

EXIT Adventure 2014: Приключение с продължение

Един EXIT, две държави, седем дни, безброй впечатления – петнайстото издание на най-големия фестивал на Балканите ще бъде мащабно и цветно приключение! EXIT Adventure ще се проведе между 10 и 13 юли в Петроварадинската крепост - най-добрата фестивална локация. След като утихнат и последните звуци от сцените в понеделнишката сутрин, филмът няма да свърши, а ще следва продължението! От 15 до 17 юли на Плаж Яз близо до Будва в Черна Гора ще се проведе първото издание на SEA DANCE FESTIVAL – лятно избухване на две сцени в една от най-красивите точки на Адриатическото крайбрежие. Само през декември цената на EXIT Adventure за България ще бъде 100 лева и ще включва билети за EXIT и Sea Dance Festival + безплатен къмпинг в Нови Сад! През 2014 цените ще достигнат 85 лева за ...

"Родина" и "Москва" - подслон за полицаи, пазили протести

МВР плаща на ден между 25 и 33 лв. за нощувка със закуска в хотелите

    


Хотелите "Родина" и "Москва" - подслон за полицаи, пазили протестите

МВР им плаща на ден между 25 и 33 лв. за нощувка със закуска

    


Истинският Серпико живее без телевизор, интернет и мобилен телефон

Легендарния нюйоркски полицай Франк Серпико, който в началото на 70-те стана известен, като първия служител на реда, осмелил се да свидетелства срещу корупцията, живее доста скромно. Това разказа самия той пред Дарик. 

77-годишният Серпико пребивава в малко градче край Ню Йорк, далеч от славата. Решил е да се лиши от атрибутите на модерния свят Легендарния нюйоркски полицай Франк Серпико, който в началото на 70-те стана известен, като първия служител на реда, осмелил се да свидетелства срещу корупцията, живее доста скромно. Това разказа самия той пред Дарик. 77-годишният Серпико пребивава в малко градче край Ню Йорк, далеч от славата. Решил е да се лиши от атрибутите на модерния свят

Не БСП и ДПС, а Борисов атакува Сидеров

Не БСП и ДПС, а Бойко Борисов стои зад медийните атаки срещу Волен Сидеров. Целта е да бъде отстранен от председателското място в парламентарната Комисия за борба с корупцията, която разследва офшорните му сметки. Това заяви в интервю за BPost.bg депутатът и зам.-шеф на „Антимафия“ Илиан Тодоров. Той бе категоричен, че „скандалът“ е раздухан от близката до ГЕРБ Нова телевизия. Вчера Бойко Борисов заяви, че управляващите атакуват Сидеров, тъй като вече не им е нужен. В „Атака“ обаче са убедени, че чрез плоски интриги той се опитва да заличи следите от действията си.

Ралица Негенцова отхвърли възможността адвокатите да протестират

Предложенията за промени в Закона за адвокатурата ще бъдат разгледани на Национална конференция, която ще се проведе в събота в Кюстендил. "Ще разгледаме обобщения проект за промените, изготвен от работната група. Тук се касае за различни виждания за конкретизиране на предмета на упражняване на адвокатската професия, за достъпа до адвокатската професия. Има въпроси, свързани с избора на някои органи и отчетност на адвокатурата", заяви в Кюстендил председателят на Висшият адвокатски съвет Ралица Негенцова. Тя отхвърли възможността адвокатите да...

Фандъкова отстрани кмета на "Слатина"

Едноличната фирма на бащата на зам.-кмета на "Слатина" Станка Методиева е спечелила общо шест обществени поръчки на различна стойност за ремонти на детски градини и училища

Предстои пик на метеорния поток Джеминиди

Луната обаче може да попречи да се видят част от метеоритите, смятат специалисти

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област за периода 16 - 18 декември 2013 г.

 Уважаеми клиенти,

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва:

Продължава

500 протестират под прозорците на президетството: Кюмюр = евтин ток

Около 500 души протестират под прозорците на президента, за да изразят недоволството си от намеренията на Росен Плевнелиев да сезира Конституционния съд заради таксата от 20% върху ВЕИ-тата. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

На някои от плакатите се четат следните послания: "Токът ни е в зелено, доходите не" Около 500 души протестират под прозорците на президента, за да изразят недоволството си от намеренията на Росен Плевнелиев да сезира Конституционния съд заради таксата от 20% върху ВЕИ-тата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева На някои от плакатите се четат следните послания: "Токът ни е в зелено, доходите не"

Полицията в Бургас издирва 54-годишна жена

Анастасия Пешева е в неизвестност от 10 декември. Тя страда от шизофрения

Вижте какво отнесе бомбата до Съдебната палата

Втори оглед ще бъде направен на сградата на ул . "Цар Асен" №5 в София, където снощи избухна взрив, съобщи БНТ. Сигналът за експлозията е бил подаден към 21,20 ч. Устройството се е взривило на втория етаж пред офис на една от фирмите, за момента от разследването не уточняват точно коя. В сградата се помещават някоклко адвокатски кантори , еди

Грехопадение! Вандали посегнаха на гробницата на игумена на Троянския манастир

Вандали изпотрошиха гроба на дядо Генадий, игумен на Троянския манастир до 2008 г. Последният дом на дядо Генадий в гробищния парк в Правец е бил осквернен тази нощ. Според полицаи във вандалската постъпка са участвали поне няколко души, които са разбили входната врата на гробницата, която е от тухли и шперплат. Разбит е и ковчега. Вандалите са изкопали гроба, като е изкарана над 1 кубик пръст.

Подмяна на електромери на територията на Пернишка област за периода 16 - 18 декември 2013 г.

 Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната.
Подмяната на електромерите ще се извърши както следва:


Пернишка област Продължава

500 протестират под прозорците на Плевнелиев, миньори докарани с автобуси

Около 500 души протестират под прозорците на президента, за да изразят недоволството си от намеренията на Росен Плевнелиев да сезира Конституционния съд заради таксата от 20% върху ВЕИ-тата. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

На някои от плакатите се четат следните послания: Около 500 души протестират под прозорците на президента, за да изразят недоволството си от намеренията на Росен Плевнелиев да сезира Конституционния съд заради таксата от 20% върху ВЕИ-тата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева На някои от плакатите се четат следните послания: "Токът ни е в зелено, доходите не"

Отложиха въвеждането на принципа за финансова обвързаност при прилаганена СРС

С гласовете на БСП и ДПС депутатите отложиха въвеждането на принципа за финансова обвързаност при осигуряването и прилагането на специални разузнавателни средства за 1 януари 2015 година. Със Закона за изменение и допълнение на ЗСРС, приет още преди лятната ваканция, за първи път в българското законодателство бе въведен принципът на финансова обвързаност при осигуряването и прилагането на СРС.

Политически затворници сигнализират Вивиан Рединг за архивите на ДС

София /КРОСС/ Сигнал до прокуратурата и заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по правосъдие, основни права и гражданство Вивиан Рединг ще подадат политически затворници на комунистическия режим. Сигналът е срещу Зинаида Златанова, вицепремиер и министър на правосъдието, заради това, че не е предала намиращите се в Министерството на правосъдието архиви на бившата комунистическа Държавна сигурност. В писмото се посочват и непредадените ДС архиви от Националната разузнавателна служба. За сигнализирането на прокуратурата и Европейската комисия съобщиха днес на пресконференция представители на гражданските организации Център „Хана Аренд", Асоциация за свободно слово „Анна Политковская" и „Мемориал на съпротивата".Рединг ще бъде уведомена и за намерението на БСП да закрие комисията по досиетата, което би било нарушение на изискванията за членство на България в Европейския съюз.От гражданските организации представиха и петицията си до Народното събрание и Европейския парламент, в която настояват за инкриминиране отричането на комунистическите и нацистките престъпления в България и непризнаване за осигурителен стаж времето, прекарано на щатна длъжност в ДС или като щатен функционер на БРП /к/, БКП, ДСНМ и ДКМС през периода 9.9.1944 - 10.6.1990 г

Синът убиец отвлякъл баща си от приют

45-годишният лекар Мариян Колев, който бе задържан за убийството на собствения си баща, преди месец буквално отвлякъл баща си Кольо Колев от Дома за настаняване на хора с увреждания, и го държал в квартирата си в центъра. Това съобщи регионалният сайт 45-годишният лекар Мариян Колев, който бе задържан за убийството на собствения си баща, преди месец буквално отвлякъл баща си Кольо Колев от Дома за настаняване на хора с увреждания, и го държал в квартирата си в центъра. Това съобщи регионалният сайт "Марица". Синът тормозел баща си непрекъснато, а според съседи, които живеят на етажа в коопера

Борисов очаква падане на рейтинга на България до 3 месеца

Бившият премиер Бойко Борисов прогнозира във Фейсбук, че рейтинговите агенции ще свалят рейтинга на България през март 2014 г. Той се позова на днешните прогнози от Standard&Poor’s.

Преустановяване на водоподаването на 14 декември

Във връзка с изпълнение на дейности по водния проект, поради присъединяване на новоизграден към съществуващ водопровод, без вода на 14.12.2013 г. /събота/ от 8:30 до 17:00 ч. ще останат улиците "Градище", "Александър Керков", "Роден край", "Иван Димов", "Острец", "Мир" и "Плодородие". Община Габрово се извинява за причиненото неудобство! Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Околна среда  2007 – 2013 г.”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Габрово и при ника...

В Бургас гостува делегация на Търговско-промишлената палата на Къркларели

По покана на Областния управител на област Бургас Павел Маринов в  областта гостува турска търговско-промишлена делегация водена от г-н Ерторул Четинташ, председател на  Търговско-промишлена палата на Къркларели. Делегацията бе придружавана от генералния консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акйол, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

На проведените преговори в областна администрация от българска страна присъстваха още и заместник областният управител на област Бургас Евгени Врабчев, главният секретар на Областна администрация Севим Неджатиева, както и председателите на Бургаската търговско-промишлена палата Цанко Иванов и на Търговско-индустриалната камара в Бургас  Видка Вълчева.

Посрещнати изключително сърдечно от българските си домакини турските гости бяха запознати от Павел Маринов с новите перспективи за ползотворно икономическо партньорство, както между отделни стопански субекти от двете страни на общата ни граница, така и между настоящи и бъдещи инвеститори от двете страни. В своето експозе областният управител направи конкретно предложение за формиране на работна група за изследване на възможностите за икономическо взаимодействие между структурите на Бургаската търговско-промишлена палата и Търговско-индустриална камара – Бургас и  Търговско-промишлената палата на Къркларели, както и между областите Бургас и Къркларели със съдействието и помощта на Генералното консулство на Република Турция в Бургас.

На срещата беше договорено провеждане през март 2014 година на съвместен бизнес-форум. В хода на диалога между двете страни бяха обсъдени конкретни проекти, а така също и нови възможности за разширяване на съществуващите съвместни дейности  и ефективни стопански инициативи насочени към укрепване на взаимното търговско, туристическо и културно сътрудничество между двете териториални общности, в контекста на приятелските и добросъседски отношения между нашите  страни.

Австрийският първи дипломат - на 27 г., но не и дебютант

В последните години той беше държавен секретар по въпросите на интеграцията

Сблъсъци между полиция и студенти на протест в Лондон

Снимка: Оскар Уеб за Vice

Продължаващите студентски протести в Лондон провокираха поредни сблъсъци с органите на реда. Барикади бяха запалени, демонстранти хвърляха камъни по полицаите.

Близо 4 000 студенти излязоха на протест, организиран от Студентския съвет на Лондонския университет, след като във вторник ръководството на университета обяви мирните седящи протести за незаконни. 

Протестите започнаха на 4 декември и са най-масовите във Великобритания от 2010 г. насам. Лондонският университет бе окупиран от студентите в знак на протест срещу увеличението на таксите за обучение с 1%. Студентите са против орязаните социални привилегии и отнемането на основни права на студентските съвети.

Те се разбунтуваха и срещу масираното полицейско присъствие на територията на техните университети и кампуси.

Прекратяването на окупацията на Лондонския университет миналата седмица доведе до 36 ареста на студенти, както и множество прояви на насилие от страна на полицията и охраната на университета към мирните до този момент протести на учащите. След репресиите по изгонването им някои от окупациите бяха възстановени. 

Марина Юнакова

Статията "Сблъсъци между полиция и студенти на протест в Лондон" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

МВР Бургас издирва 54-годишна, болна от шизофрения

Анастасия напуска дома си, разположен на Пети километър

Оскверниха гробницата на игумена на Троянския манастир

/КРОСС/ Вандали изпотрошиха гроба на дядо Генадий, игумен на Троянския манастир до 2008 г.Последният дом на дядо Генадий в гробищния парк в Правец е бил осквернен тази нощ.Според полицаи във вандалската постъпка са участвали поне няколко души, които са разбили входната врата на гробницата, която е с тухли и шперплат.Разбит е и ковчега. Вандалите са изкопали гроба, като е изкарана над 1 кубик пръст. Мародерите са се надявали да открият скъпи златни накити. Близките на дядо Генадий, които в момента са в гробищния парк в Правец, казаха, че игуменът на Троянският манастир е бил погребан без накити.В момента се води активно издирвателна акция.Паметна плоча на бившия игумен на Троянския манастир Мелнишки епископ Генадий бе открита на 13 февруари 2009 г. с водосвет в Правец. Епископът, който е родом от с. Голям манастир, Ямболско, е почетен гражданин на родното място на Тодор Живков. Той почина на 53 години на 26 май 2008 г., като преди това построи със собствени пари 5 църкви и два манастира.Общинският съвет в Правец наименува на негово име улица в града,съобщава balkanec.bg.

Борисов видя катастрофа в кредитния ни рейтинг

"От днес за всички световни инвеститори България е нестабилна"

    


Етикет ще ни насочва към пресните храни в магазините

В бъдеще, когато пазаруваме няма да се чудим коя храна е прясна и коя - не. От Министерство на земеделието и храните са намерили начин това да става...

Борисов използва Standard&Poor's в своя полза

/КРОСС/Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов оценката на Standard&Poor's дава най-ясна представа за управлението на България по времетона ГЕРБ и това, което е сега. Standard&Poor's ревизира перспективата на държавата от стабилна на отрицателна. Кредитната агенция изтъква, че една от причините за това е „нестабилната политическа обстановка в България", пише Борисов във Фейсбук профила си.  Експремиерът посочва: "Независимо от оценките на Местан, Станишев и Орешарски в Боровец, че това било най-доброто правителство, безпощадно ясно става, че при правителството на ГЕРБ всички кредитни агенции са оценявали перспективата на България като стабилна. От днес нататък за всички световни инвеститори България е нестабилна" "Думичките стабилна и нестабилна дават най-ясна представа каква е била и каква е сега България. Но по-страшното е, че това е сигнал към всички банкови институции и инвеститори, че се подготвя свалянето на кредитния рейтинг около март месец, което автоматично на следващия ден ще вдигне лихвите по кредитите. А като се има предвид, че само за шест месеца кредитите на България са се увеличили на над 4 милиарда, катастрофата ще бъде страховита", предупреждава лидерът на ГЕРБ.  

Мечо Пух оживя във фоайето на Община Благоевград

Един от любимите герой на малки и големи Мечо Пух оживя чрез гласа на актрисата от Куклен театър Елеонора Кулинска в инициативата „Часът на приказния разказвач”. Фоайето на община Благоевград отново потъна в приказна атмосфера. Малчуганите бяха завладени от приключенията на героя на Алън Милн Мечо Пух и невероятното превъплъщение в неговия образ на актрисата Елеонора Кулинска.„Часът на приказния разказвач” ще продължи и днес, отново от 18.00 часа. Малките слушатели отново ще бъдат посрещнати в приятна обстановка, с лакомства и чаша какао. Поред...

Двама от пострадалите работници са с опасност за живота

Двама от пострадалите четирима електротехници на територията на „Лукойл - Нефтохим" са в критично състояние, съобщи началникът на спешното отделение на бургаската болница - д-р Лилия Линкова. За 50-годишните работници следващите три дни ще бъдат критични, тъй като изгарянията им по лицето и ръцете са особено тежки около 45%. Мъжете са обработени от реаниматорите и траспортирани във Военно медицинската академия във Варна. „Въпреки, че бяха контактни и адекватни, пострадалите са в шок. В следващите три дни има реален риск за живота им. Обгазяван...

Младежкият червен кръст в Елена с благотворителна акция

Българският младежки червен кръст в Елена стартира поредната си благотворителна акция под надслов „Дарете усмивка за Коледа”. В специално изготвени кутии, разположени в община Елена, няколко супермаркета и сладкарница, всеки желаещ може да дари средства за крайно нуждаещи се деца. С парите ще бъдат закупени хранителни продукти и топли зимни дрехи за малчуганите. Повод на благородната акция на доброволците от младежкия Червен кръст в Елена са идващите коледни и новогодишни празници. От организацията съобщават, че в дните 13, 18 и 20 декември от ...

Имитации на над 11 500 бутилки унищожиха в Митница Варна

11 500 бутилки, имитации на марков алкохол, бяха унищожени под контрола на Митница Варна. 1200 еднолитрови бутилки уиски, обозначени със знак „Jack Daniel's”, както и 1200 бутилки по 0,7 л и 10 368 еднолитрови бутилки водка, обозначени със знак „Finlandia”, унищожиха митническите служители от Варна през месеците октомври, ноември и декември на 2013 година.

Уролозите от "Пирогов” няма да напускат

Уролозите от „Пирогов", подали заявления за напускане, са обявили, че ще ги оттеглят и ще продължат да работят в лечебното заведение. Това е станало по време на разговор между тях и здравния министър д-р Таня Андреева. Министърът съобщи, че до десет дни ще бъдат ясни резултатите от проверката на Здравното министерство, която ще установи дали всички мотиви, изтъкнати като причина за недоволството на специалистите по урология, са истина. Според заместник здравния министър проф. Чавдар Славов пък ръководителят на Комплекса по урология проф. Славчо...

Златанова: Има шанс да спасим еврофинансирането за столичния завод за боклук

Вицепремиерът недоумява защо Столичната община не сключва договора по този проект

    


Борисов да не ни приписва неща, които сам е вършил, скастри го Местан

Споменаването на думата "корупция" буди страх у ГЕРБ, каза лидерът на ДПС

Изборният кодекс на БСП не разчиства "мъртвите души", твърдят от ДБГ

Проектът целял да спечели достатъчно време, за да могат БСП и ДПС да се окопаят във властта

Давид Вия: Бях много близо до Арсенал, но от Барса не ме пуснаха

Испанският нападател Давид Вия призна, че е бил много близо до договор с Арсенал през миналия зимен прозорец. Голмайсторът напусна Барселона след три години на „Камп Ноу“, но в крайна сметка подписа с Атлетико Мадрид през юли. Вия сподели още, че сделката е била блокирана от ръководството на каталунския клуб. „Офертата на Арсенал беше много добра за клуба и чудесна за мен самия. От Барселона обаче не счетоха за необходимо да ми позволят да напусна. Казаха ми, че имат нужда от мен“, коментира Вия. „Доволен съм, че дойдох в Атлетико, защото голов...

САЩ отчете трети пореден спад на цените на производител през ноември

За последно индексът на цените на производител се смъкна в три поредни месеца в края на 2012 г.

    


Очаквано автомобилите отново тръгват по алеите на Морската градина във Варна


Варненският административен съд отмени предварителното изпълнение на заповедта за спиране на автомобилното движение в местността "Салтанат" във Варна (Северната част на Морската градина). Забраната беше издадена от кмета на Варна Иван Портних на 11 ноември т.г.

Решението на Административния съд във Варна е във връзка с жалба, подадена от собственикът на ресторант "Хоризонт" "Овърсийз Хоризонт"АД.

Според обявените мотиви на съда той е приел , че от предварителното...

Очаквано автомобилите отново тръгват по алеинте на Морската градина във Варна


Варненският административен съд отмени предварителното изпълнение на заповедта за спиране на автомобилното движение в местността "Салтанат" във Варна (Северната част на Морската градина). Забраната беше издадена от кмета на Варна Иван Портних на 11 ноември т.г.

Решението на Административния съд във Варна е във връзка с жалба, подадена от собственикът на ресторант "Хоризонт" "Овърсийз Хоризонт"АД.

Според обявените мотиви на съда той е приел , че от предварителното...

Синът, който уби баща си, го отвлякъл от приют преди месец

45-годишният лекар Мариян Колев, който бе задържан за убийството на собствения си баща, преди месец буквално отвлякъл баща си Кольо Колев от Дома за настаняване на хора с увреждания, и го държал в квартирата си в центъра. Това съобщи регионалният сайт "Марица".

Синът тормозел баща си непрекъснато, а според съседи, които живеят на етажа в коопера 45-годишният лекар Мариян Колев, който бе задържан за убийството на собствения си баща, преди месец буквално отвлякъл баща си Кольо Колев от Дома за настаняване на хора с увреждания, и го държал в квартирата си в центъра. Това съобщи регионалният сайт "Марица". Синът тормозел баща си непрекъснато, а според съседи, които живеят на етажа в коопера

Вигенин: Стремим се МВнР да води максимално открита политика

/КРОСС/ Тази година дните на отворени врати са два, за да могат повече хора да се запознаят не само с министерството като цяло, но и с работата на отделните дирекции, фокусирани в различни сфери на нашата политика. Имате възможност да видите и част от хората, които правят външната политика на България", отбеляза Кристиан Вигенин по време на откриването на „Дните на отворени врати" на МВнР. В речта си Вигенин подчерта, че институцията се стреми дейността й да бъде максимално открита. По думите му погледът на неправителствените организации обогатява значително дейността на дипломатическата институция и представата за това как тя се възприема от гражданите. Първите гости, които Кристиан Вигенин посрещна днес в кабинета си, бяха ученици от 9-та френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин" в София. Щастлив съм да видя толкова млади хора в министерството. Пожелавам ви след години вие да седите тук на този стол. Вратите ни винаги са отворени за младите, интелигентни и амбициозни хора, заяви министър Вигенин. Програмата на първия ден на отворените врати продължи с брифинг на министъра на външните работи, който разказа пред гостите на „Дните на отворените врати" на МВнР кои са основните предизвикателства в неговата работа. „България успя да гарантира висока степен на приемственост във външната си политика, а това е много важно

В Етиопия откриха древен прародител на конете

/КРОСС/ Американски учени откриха в Етиопия неизвестен досега кон. Това става ясно от материал, публикуван в научното списание Journal of Vertebrate Paleontology.Експертите предполагат, че този вид е живял на територията на днешна Африка преди около 4,4 милиона години. Наподобяващото зебра животно е получило названието Eurygnathohippus woldegabrieli.Учените смятат, че откритият от тях вид може да допринесе за възстановяване на картината на еволюцията на конете.

От "Пауталия на бъдещето" раздадоха брошури срещу домашното насилие

Брошури срещу домашното насилие раздадоха в центъра на Кюстендил представители на сдружение "Пауталия на бъдещето".На тях са отпечатани телефоните за спешна помощ при домашно насилие, единният номер за спешни повиквания 112 , националната телефонна линия за деца- 116 111 и денонощната гореща телефонна линия за пострадали от насилие жени,юноши и деца- 0800 18 676.     "Първо искам да се извиня за това , че отложихме нашата инициатива с 2 седмици, заради лошото вре...

Сидеров: Аз съм жертва на компроматна война

Жертва съм на компроматна война, заради това, че засегнах интереси с предложението за таксата за ВЕИ-тата. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров” в Китай, където е на официално посещение с българската правителствена делегация, предаде БТВ. По думите му ГЕРБ нямат основание да му искат оставката от комисията за борба с корупцията, освен страха, че „има много сигнали срещу техни основни фигури – Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Росен Плевнелиев”. Сега са намерили повод в поредната фаза на компроматна война срещу мен, смята лидерът на "Атака". Според него причината е, че е настъпил сериозни интереси в зелената енергетика, като е внесъл поправката за таксата за ВЕИ-тата, съобщава БТА. Тази промяна ряз...

И вторият избор за Варненски и Великопреславски митрополит може да бъде касиран

Вторият епархийски избор за Варненски и Великопреславски митрополит отново може да бъде касиран. Това сподели Иван Панайотов, член на инициативния комитет „За чистота в Българската православна църква”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Панайотов посочи, че една от причините, породили съмненията му, е фактът, че Светия синод не е изтрил от избирателните списъци имената на двама от кандидатите, уличени в нарушение по време на първия избор. Нещо повече - епископ Борис е направил две медийни изяви, чрез които е отправил открити заплахи към епархийските избиратели. Тези обстоятелства, както и проблемите с предните избори, са причината да бъде променен малко редът на гласуване. Инициативният комитет „За чистота в Българ...

От 25 до 33 лв. струва нощувката на полицай, командирован за протест в София

Ципов изтъкна, че са показани едни не добри условия за полицаите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване