"Атака" в контраатака: Ето "снимка" на Цветанка Ризова пред хотела на Сидеров в Париж!

Димитър Димов и Миглена Александрова от "Атака" извадиха снимки, на които водещата на предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви Цветанка Ризова е на мястото на Сидеров. Били сте тук? Пили сте тук вино? Пушили ли сте пура тук, задаваха въпросите си атакистите, които гостуваха в предаването. Цветанка Ризова се ядса и попита: - Какво е това? Димитър Димов и Миглена Александрова от "Атака" извадиха снимки, на които водещата на предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви Цветанка Ризова е на мястото на Сидеров. Били сте тук? Пили сте тук вино? Пушили ли сте пура тук, задаваха въпросите си атакистите, които гостуваха в предаването. Цветанка Ризова се ядса и попита: - Какво е това?

Уволнени топят шефа за неплатени данъци

София /КРОСС/ Уволнени служители топят бившите си шефове за укрити данъци. Това са сред най-честите сигнали за укриване на налози, които се получават в Информационния център на НАП.Всяка година се получават около 2000 сигнала, половината от които са по телефона. Бившите работници най-често докладват, че шефовете им не са ги осигурявали на цялата заплата, като дават тази информация, чак след като бъдат уволнени. Но много често в НАП има и сигнали от бивши съпрузи, скарани съдружници и съседи. Много често сигналите за укрити данъци са придружени и с документи, които доказват реалните доходи на бившите съпрузи или партньори в бизнеса.Комшиите най-често се топят за доходи от наем, които не се декларират пред данъчните. За да подадете сигнал в НАП, трябва да кажете имената си и ЕГН, тъй като анонимни доноси данъчните не проверяват. По-добре не използвайте фалшива или открадната самоличност, за да подадете сигнал до НАП. След като се получи сигнал, данъчните проверяват в системата ЕСГРАОН дали този човек е реален. Освен това често пишат благодарствено писмо за подадените данни. И понякога се очаква, че този човек никога не е звънял в НАП, а името и ЕГН са използвани от някой съсед, който иска да остане анонимен. Кражбата на личните данни обаче се преследва от закона. И такива случаи се предават на Комисията за защита на личните данни, пише "Стандарт".

Скандал между атакисти и Цветанка Ризова, вадят „снимка“ на водещата пред хотела на Сидеров в Париж

Димитър Димов и Миглена Александрова от Димитър Димов и Миглена Александрова от "Атака" извадиха снимки, на които водещата на предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви Цветанка Ризова е на мястото на Сидеров. Били сте тук? Пили сте тук вино? Пушили ли сте пура тук, задаваха въпросите си атакистите, които гостуваха в предаването. Цветанка Ризова се ядса и попита: - Какво е това?

Вигенин: Българската позиция по случая с изказването на Ердоган е достатъчно ясна

"Що се отнася до инициативата на българския евродепутат, и до колкото разбирам, тя е подкрепена от гръцки евродепутати, това също не може да бъде считано за акт, който да влоши атмосферата на добрите отношения", каза още министърът. Вигенин обяви, че турският външен министър Ахмед Давутоглу ще посети България в началото на февруари.

Откриха масов гроб на косовски албанци

/КРОСС/ В Сърбия откриха масов гроб на косовски албанци, съобщава Reuters. Според предварителните оценки са открити телата на около 250 човека. В същото време косовски наблюдатели твърдят, че става въпрос за поне 400 човека. Според агенцията, гробът е намерен в близост до границата с Косово.

Взривиха бомба на 20 м от Съдебната палата

Самоделна бомба избухна в кооперация на 20 метра от Съдебната палата в София. Взривното устройство разтресло старата сграда на ул. „Цар Асен“ 5 около 21,20 ч. в четвъртък и веднага бил подаден сигнал в полицията.

Възстановяването на гръцката икономика ще е бавно и продължително

Закъснението в изпълнението на реформите и приватизациите забавя процеса на съживяване на икономиката и задълбочава проблема с безработицата.

прочети повече

Влаковете се движат по ново разписание от 15 декември

Новият график за движение на влаковете влиза в сила от 15 декември. От БДЖ обявиха, че ще има 47 нови композиции, които ще пътуват по различни направления в страната.  Според новата транспортна схема някои композиции ще се движат по-често, отколкото досега.  В района на София ще бъдат пуснати 12 нови пътнически влака.  В област Добрич ще бъде възстановено движението на директните вагони по маршрута София-Повеляново, Добрич-Кардам и обратно. В останалите региони на страната допълнителни влакове ще пътуват между Стара Загора и Карлово, между Пловдив и Карлово и от Стара Загора за Пловдив. Допълнителни композиции ще пътуват и между Мездра и Враца и ще осъществяват удобни връзки с влакове, пътуващи по други направления, допълват от БНР.  В новото разписа...

Интернет планът на БСП за пропаганда – плюем ГЕРБ с активно гражданско присъствие в мрежата

От много време насам обвиненията, че има стимулирани „тролове” на различни политически партии, които следят най-големите форуми и медии в интернет и заливат с „точните” политически съобщения. Документ, публикуван от разследващия сайт „Биволъ”, показва, че БСП има специално разработена стратегия в тази насока. Планът е разписан от през март 2011 г. от политическия консултант на младежкото БСП Любомила Тотина. В него детайлно са описани техниките на очернящ и хвалебствен пиар, като в резюме стратегията се състои в следната заръка – „оплюваме ГЕРБ, но не казваме колко сме велики”. Стратегията на БСП за кампанията онлайн се сумира в направлението „Партизански подход” – акти...

Искат фургон пред община Варна за храна на бедните

Възрастна гражданка предложи по време на днешната сесия на общинския съвет да бъде монтиран фургон пред сградата на община Варна. Там щяло да се раздава храна на бедните, но само през зимата. 17 организации били готови да приготвят храна за нуждаещите си.

Възпитание на чувствата

Колко жалко, че не се чете класиката. Ако някои политици по света и у нас бяха чели и романа на Гюстав Флобер “Възпитание на чувствата”, нещата щяха да са доста по-различни.

Бивш шеф на ЦРУ: Най-добре е Асад да победи в Сирия

Вашингтон осъди действията на Асад, заплаши с въздушни удари след твърденията, че използвал химическо оръжие срещу цивилни. САЩ помагат също с военно оборудване за милиони долари някои от бунтовническите сили. Но Майкъл Хейдън, който до 2009 г. оглавяваше ЦРУ, каза, че победа за подкрепяните от Белия дом бунтовници не е сред възможните изходи. Вашингтон осъди действията на Асад, заплаши с въздушни удари след твърденията, че използвал химическо оръжие срещу цивилни. САЩ помагат също с военно оборудване за милиони долари някои от бунтовническите сили. Но Майкъл Хейдън, който до 2009 г. оглавяваше ЦРУ, каза, че победа за подкрепяните от Белия дом бунтовници не е сред възможните изходи.

Манчестър месец без Перси

/КРОСС/ Контузия в бедрото извади за месец от терена нападателя на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси. Това съобщава пресата на Острова, позовавайки се на наставника на „червените дяволи" Дейвид Мойс.Холандецът се контузи по време на срещата на Манчестър от Шампионската лига с отбора на Шахтьор (1:0).

Призивите за премахване на британската монархия вече не са незаконни

/КРОСС/ Забрана на призиви за премахване на монархическата институция със 165-годишна давност отмени днес британското правосъдно министерство. Решението е следствие от жалба на вестник „Гардиън" от 2010 г., подадена заради липсата на гаранция, че ако поиска референдум по темата, няма да бъде осъден по този стар закон. Забраната нарушава Европейската конвенция за правата на човека, беше тезата на „Гардиън". Доживотната присъда за нарушителите на нормата в действителност не е била прилагана от 1879 г., коментират експерти.

Адемов успокои: Безработицата е висока не само у нас

София /КРОСС/ Нивото на безработица не е високо само в България. Това коментира пред журналисти министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов преди церемонията по връчването на наградите "Работодател на годината - 2013 г." в хотел "Хилтън" в София. Седем държави-членки на ЕС имат по-голяма безработица от нас, добави той.По думите на министъра в момента безработицата леко се увеличава, но в същото време намаляват трайно безработните. Адемов коментира и замразяването на стажа и възрастта за пенсиониране. Ще бъде предложено отпадане на текста, който определя замразяване на условията за пенсиониране за неопределен период от време в Кодекса за социално осигуряване, посочи той. Министърът припомни, че волята на правителството е това замразяване да продължи само една година, и това е изразено във вече приетия закон за бюджета на държавното обществено осигуряване.

Организираната престъпност в Япония: "Голдман Сакс" с патлаци

Якудза се насочи към финансите и злоупотреби с борсова информация

    


Кметът на столичния район "Слатина" е временно отстранена заради нарушения


Районният кмет на "Слатина" Антоанета Апостолова е отстранена временно от длъжност заради нарушения, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверката на ремонта на парк "Студентски", предаде "Медиапул". Данните са изпратени в прокуратурата.

Същевременно Апостолова твърди, че от днес съм в отпуск, докато приключи проверката на държавното обвинение. Тя се аргументирала пред изданието, че молбата й за отпуск е подписана от Фандъкова. Според столичния кмет обаче това е...

Природният газ няма да поскъпва от 2014 г.

Цената на природния газ ще остане без промяна от 1 януари 2014 г., стана ясно вчера на открито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Това означава, че не трябва да има промяна и в цената на парното и топлата вода.

Повишена консумация, но по-ниски сметки за ток отчете "Енерго-Про" за ноември

Потреблението на електроенергия в Североизточна България през ноември се е повишило средно с около 10 процента спрямо същия месец на 2012 г., но в същото време сметките на клиентите са намалели с около 1 процент спрямо година по-рано, съобщиха в петък от доставчика в региона "Енерго-Про".   Според данни на компанията средната консумация на електроенергия на битови клиенти за миналия месец е била 299 кВтч, а за ноември 2012 година ─ 271 кВтч. Въпреки това, докато година по-рано клиентите са платили средно по 43.80 лв., за този ноември сметката им средно е 43.41 лв.   При регистрираното повишение на консумацията, основната причина за отчетената разлика в средната стойност на фактурите е намалението на цените на електроенергията, веднъж от 5 март и втори път от 1 август 2013 г., посочва дружеството   Общото потребление на битовите и стопански клиенти в региона за ноември 2013 година е било средно с около 5% по-високо в сравнение с месец октомври същата година. Средната температура през ноември е с около 2-5ºС по- ниска в сравнение с измерената средна температура през октомври, сочат още данните на "Енерго-Про".   Доставчикът напомня, че сметката за ток зависи от потреблението, а неговата ефективност и интензивност са индивидуални за всеки клиент.

Курода: Ще постигнем инфлация от 2% и ще я поддържаме

Според гуверньора на ЯЦБ сегашният обем на покупки на японски облигации ще бъде достатъчен, за да бъде постигната инфлационната цел в срок

    


53.7% от българските домакинствата имат достъп до интернет

Повече от половината домакинства (53.7%) в България притежават достъп до интернет в домовете си. Това показват резултатите от изследване на Националния статистически институт за използване на информационно-комуникационните технологии (ИКТ) от домакинствата и лицата у нас.

Пожарникари и полицаи влязоха в сблъсък в Брюксел

Протестът доведе до значителни затруднения в уличното движение в белгийската столица и съвпадна със седмичното заседание на правителството в обградената от демонстранти сграда

Андреа пуска своя модна линия

Идеята да има собствена модна линия се родила отдавна, но ангажиментите на Андреа бавят реализацията на проекта.

Сидеров: Снимките излизат сега, защото засегнах много силни икономически интереси


Председателят на "Атака" Волен Сидеров заяви, че не вижда основания ГЕРБ да иска оставката му като председател на комисията за борба с корупцията освен страха, че има много сигнали срещу техни основни фигури. Това заяви той в интервю за БНТ от Китай, където е с парламентарна делегация.

Сидеров смята, че тиражирането на снимки от пътувания в чужбина е част от кампания срещу него, защото е накърнил различни интереси. Част от мотивите за атаката според него са свързани с разследването...

Кличко иска да става президент

Украинският опозиционен водач Виталий Кличко каза, че ще се кандидатира за президент на страната си, предаде ДПА.

Бомба до кантората на адвоката на Бисеров (ОБЗОР)

Бомба избухна в кооперацията на столичната ул. “Цар Асен”, в която се намират кантори на адвокати, нотариуси, преводачи, застрахователи и частни съдебни изпълнители.
Взривът гръмнал към 21,20 ч в сградата, която е на 20-ина метра от Съдебната палата. Поставен бил на партера между вратите на фирмата за превод и легализация “Ола” и... Бомба избухна в кооперацията на столичната ул. “Цар Асен”, в която се намират кантори на адвокати, нотариуси, преводачи, застрахователи и частни съдебни изпълнители. Взривът гръмнал към 21,20 ч в сградата, която е на 20-ина метра от Съдебната палата. Поставен бил на партера между вратите на фирмата за превод и легализация “Ола” и...

Италия премахва държавното финансиране на партиите от 2017 г.

Италия премахва държавното финансиране на политическите партии от 2017 г., предадоха агенциите в петък.   Още от следващата година ще започне поетапно намаляване на субсидията за партиите, като от 2017 г. те ще разчитат само на дарения и членски внос. Това предвижда одобреният от правителството на Италия указ-закон.   "За да спази ангажиментите си, правителството прие днес указ-закон, който отменя държавното финансиране на партиите", съобщи премиерът Енрико Лета.   Проектозаконът трябваше да бъде приет от парламента, но той се забави. Текстът бе одобрен само от Камарата на депутатите, но не и от Сената. Затова правителството се възползва от законовата си възможност да приеме указ-закон, който влиза в сила незабавно.   За да продължи да действа и по-нататък, законът трябва да бъде потвърден от Сената.   До този момент сумата, предоставяна на политическите партии, се определяше от резултатите им на изборите.   Въз основа на приетия в петък указ през 2014 г. партиите ще получават само 60% от тази сума. През 2015 г. ще вземат 50%, през 2016 - 40% и през 2017 – 0%.   Предишното правителство на Марио Монти вече намали наполовина финансирането на политическите партии през юли 2012 г. - от 182 милиона евро на 91 милиона евро през 2013 г.   Партиите ще бъдат финансирани чрез волните дарения на гражданите. Депутатите определиха лимит на тези дарения от 200 000 евро на година за фирмите и 300 000 евро за частните лица.

Италия е на път да премахне партийните субсидии


Италианското правителство внесе извънреден законопроект, с който постепенно да сложи край на държавното субсидиране на политическите партии, съобщи агенция "Ройтерс".

Идеята беше представена още през май, но тогавашният законопроект се заплете в парламентарни спорове, засилвайки усещането на италианците за това, че партиите искат да запазят настоящото статукво.

Документът трябва да бъде одобрен от законодателния орган в рамките на 60 дни, в противен случай срокът му ще...

Бащата на убития Васил пред Фрог: Родителите на Илиян продават имоти да му помагат

Няма ни вест, ни кост от обвинения в убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров – Илиян Тодоров пред дискотека „Соло”, за това той вече се издирва от Интерпол. „Имам предчувствие, че Илиян се намира в България”, коментира пред Фрог нюз бащата на умъртвения Васил – Наско Александров.

Намериха кола-бомба в резиденцията на албанския премиер

Кола-бомба бе открита в резиденцията на албанския министър-председател Еди Рама, съобщава The Miami Herald. Теглото на взривното устройство е около 200 грама. Бомбата е имала и детонатор.  Агенцията посочва, че взривното устройство е било открито в автомобила на областния управител на Вльора Бесник Дервиши. Все още няма яснота кой е прикрепил адската машина към колата.

Разследват ЦСКА за черно тото

Петьо Костадинов, мениджър на халфа на ЦСКА Ивайло Чочев, твърди, че „червените” трябвало да бъдат разпитани от разследващите органи за черно тото, за уговаряне на мача с „Нефтохимик”.

Нова стратегия за туризма се чака след Нова година

Очаква се в началото на следващата година да се приеме новата дългосрочна стратегия за развитие на туризма, заяви по време на парламентарния контрол в петък вицепремиерът Даниела Бобева. Намерението да има такъв документ с хоризонт до 2030 г. бе обявено през лятото от зам.-министърът на туризма Бранимир Ботев. Много са проблемите в туризма, свързани с приватизацията, имайки предвид казусите пред Слънчев бряг, концесионирането в зимните курорти и др., посочи Бобева. По думите й кабинетът предвижда някои плажове да останат със свободен достъп, а да не се дават на концесия. Тя обаче не разви идеята за това. През 2014 г. в бюджета за туризъм са предвидени общо 21.4 млн. лв. като 14 млн. лв. са за туристическа реклама, припомни Бобева.

36-годишен мъж почина след взрив на газова бутилка

36-годишен мъж от Стара Загора почина след взрив на газова бутилка, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал малко преди 12:00 часа.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Сигнал за силен взрив пред гаражите на блок 74 в кв. "Три чучура" е подаден на тел. 112. На място е бил изпратен екип на МВР, който е отка 36-годишен мъж от Стара Загора почина след взрив на газова бутилка, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал малко преди 12:00 часа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Сигнал за силен взрив пред гаражите на блок 74 в кв. "Три чучура" е подаден на тел. 112. На място е бил изпратен екип на МВР, който е отка

36-годишен старозагорец почина след взрив на газова бутилка

36-годишен мъж от Стара Загора почина след взрив на газова бутилка, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал малко преди 12:00 часа.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Сигнал за силен взрив пред гаражите на блок 74 в кв. 36-годишен мъж от Стара Загора почина след взрив на газова бутилка, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал малко преди 12:00 часа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Сигнал за силен взрив пред гаражите на блок 74 в кв. "Три чучура" е подаден на тел. 112. На място е бил изпратен екип на МВР, който е отка

Депутат от "Атака": Сидеров няма офшорни сметки

София /КРОСС/ Колко струват билетите ни до Куба си е само наша работа, защото сме си ги платили сами. Как си харча заплатата си е моя лична работа. Това заяви Миглена Александрова от „Атака".Тази атака срещу нас е защото ударихме през ръцете енергийната мафия - с предложението ни за 20% такса за ВЕИ. Тези пари обаче ще бъдат в плюс за бюджета и цената на тока ще падне, заяви от своя страна Димитър Димов от „Атака".Трети мандат „Атака" се утвърди като единствената патриотична партия, добави Димов. Той показа отчетен доклад от Сметаната палата за разходите на партия „Атака", в който се казва, че не са намерени данни за несвойствени разходи на партията. На забележката на водещата, че председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров е казал, че можело да има пропуски, Димов отвърна: „Ами, това означава, че неговата агенция не си върши работата. Ние сме най-проверяваната партия", подчерта той.За снимките на Волен Сидеров гостите донесоха и показаха на водещата колажи с водещата Цветанка Ризова, която се ядоса и попита - защо не си направихте колаж на себе си? Димов отговори: „А, вашите са колажи, а на Сидеров не са?".А защо не са притеснени от снимките на Борисов с Ердоган, попита Миглена Александрова.Димитър Димов предложи да се обадят в ефир до ходел „Джордж пети" и да попитат дали е бил в този хотел. Водещата отвърна, че не се занимава със спекулации

Поморие поиска да няма имунитет за магистратите

“Г-н президент, аз, гражданинът на Република България живея в една престъпна държава, на която вие сте президент” и “Да сринем имунитета на магистратите, те са виновни за хала на държавата”, с тези два плаката, носени от граждани, беше посрещнат Николай Бареков в Поморие. На срещата с жителите на града присъства и кметът на общината Иван Алексиев.

Положението в държавата не е добро, констатира лидерът на “България без цензура”. Националните институции не работят в полза на гражданите, иначе няма как да сме най-корумпираната, най-бедната и най-болната страна в ЕС. Държава има тогава когато има ред и правила, иначе няма здравеопазване, няма образование, няма нищо. Всички знаят за демографския проблем, но това е следствие, коментира Бареков.

Поморие е добро място за живеене, но в момента се преживяваме един труден момент, каза кметът на града Иван Алексиев. От момента на встъпването си в длъжност, аз казах, че не съм кмет на ГЕРБ, а на Поморие, но след смяната на правителството сме подложени на невероятен натиск. В момента търпим негативите на това, че сме от ГЕРБ, такава е системата – но редно ли е да е така, защо трябва да страдат хората, попита градоначалникът.

Омразата е насадена от политическите партии – коментира на свой ред Николай Бареков. Не мога да не се съглася с тезата на кмета, и смятам, че не е редно хората да бъдат заложници на партиите. Ние не случайно избрахме да стъпим на местната власт, защото кметовете добри или лоши, са хората, които са най-близо за проблемите на обикновените граждани.

Защо в конституцията е записано, че всички сме равни, а в същото време политиците и магистратите се ползват с имунитет, попитаха местните хора. Според тях много от проблемите тръгват точно от там. Има едно нещо, което българските политици могат да направят – ние искаме пряк избор на районни съдии и прокурори и шефове на полицейски управления. Защо един кмет може да бъде избиран на всеки четири години, а магистратите не могат, попита Бареков.

Искаме нещо много просто, когато гражданин се оплаче на един политик, че са му нарушени правата, той да се вдигне и да разбере защо, а след това да вземе мерки, каза възрастен мъж от града. Според него истината е една – нова Конституция.

снимки: barekov.com

barekov&aleksiev3

barekov&aleksiev

barekov&aleksiev2

stoqn

barekov

 

ФК „Албатрос“ получи нови екипи от община Варна

Футболен клуб „Албатрос“ към Съюза на глухите вече е с нови екипи и топки, осигурени от община Варна. Спортистите, които спечелиха второ място на републиканската спартакиада за хора с увреждания, получиха дарението по време на среща с кмета Иван Портних и с общинския съветник от ГЕРБ Станислав Иванов.

Презастраховка за софийския завод за боклук може да изпусне 200 млн. лв.

Столичната община се презастрахова срещу грешни действия по завода за боклука и така може да изпусне 200 млн. лв. европейско финансиране. Плановете на София бяха договорът с избраното за изпълнител на проекта гръцко обединение "Актор-Хелектор" да бъде подписан до края на годината, но сега не е ясно дали това ще се случи. Причината е нова жалба, внесена в Европейската комисия (ЕК) от единия от загубилите кандидати - испанско българското обединение ВСМ-СПХ. То оспорва опита на гърците в строителството на такива съоръжения. По този повод Столична община е потърсила нови доказателства за изградените обекти от "Актор-Хелектор", както и становище от Брюксел и Министерството на околната среда и водите (МОСВ), че няма пречки за подписването на договора. Докато не получим потвържденията от ЕК и МОСВ, договорът няма да бъде подписан, каза Мария Бояджийска пред Mediapool. Това обаче поставя под риск усвояването на близо 200 млн. лв. европейски средства, защото проектът се финансира по оперативна програма "Околна среда". Причината е, че съоръжението трябва да бъде изградено за 19 месеца, от които 9 месеца са проектиране, а останалите за строителството на завода. Въпреки че тези факти са публично известни, вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова е учудена, защо Столична община не подписва договора с гърците. "Договорът за изграждане на завод за боклука в София има време да се подпише до края на годината. Знаете, че процедурата беше проверявана няколко пъти и от Комисията за защита на конкуренцията, и от Върховния административен съд, така че за мен е странно защо Столична община не го подписва", каза Златанова, цитирана от БГНЕС. Тя допълни, че липсата на подписан договор увеличава опасността от загуба на средства. "Може би е редно да попитате Столична община, тъй като всички процедури като бенефициент, като възложител на обществените поръчки, са извършени от общината. Тук нямат никаква роля нито МОСВ, нито аз като вицепремиер", смята Златанова.

Данъчен поема Електроенергийния системен оператор

Бивш шеф на НАП във Видин, наскоро назначен за директор на "Булгаргаз", от вчера е назначен начело на Електроенергийния системен оператор, обявиха от КНСБ по ТВ7.

Джамбазки: Неоосманистката политика на Давутоглу е заплаха за България

София /КРОСС/ Изказването на Реджеп Тайип Ердоган за Тракия не е предизборно говорене. Това е последователната системна политика, която се провежда от турския премиер и външния министър Ахмет Давутоглу, който е един от идеолозите на неоосманизма. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Тази тенденция се засилва през последните години. Турция все повече започва да предявява претенции към икономически и териториално наследство на бившата Османска империя. Периодично се отпечатват географски карти, в които тези части от България са отбелязани като територия на Турция. Това са знаци. Пробва се търпението на обществото какво ще се случи, подчерта Джамбазки. Неоосманистката политика на Давутоглу е заплаха за България, категоричен бе той.Зам.-председателят на ВМРО подчерта, че турското влияние в България минава по 3 линии - създаване на етнически партии; влиянието на ДПС и партията на Касим Дал, която е пряко и с цел свързана с Ердоган. Според него това е много повече турска, отколкото българска. Прякото вмешателство на една близка суверенна държава чрез две партии е недопустимо, категоричен бе той. Третата линия по думите му е свързана с мюфтийството. То има абсолютно скандални искания за стотици имоти - джамии, построени над църкви.

Сидеров: ГЕРБ се страхуват от разкритията, които ще направя срещу тях

Водела се компроматна война срещу него, тъй като бил настъпил интереси в зелената енергетика

Два лагера пред БНТ чакаха Борисов преди "Панорама"

Полицията загради всички входове на телевизията

    

Два лагера пред БНТ чакат Борисов преди "Панорама"

Полицията загради всички входове на телевизията

    


Скандал! Атакисти "застреляха" Цветанка Ризова с колажи в ефир

Депутатите от "Атака" Миглена Александрова и Димитър Димов показаха снимки -колажи на водещата на "Лице в лице" по bTV Цветанка Ризова пред скъп хотел и с Башар Асад. На отрицанието и учудването на журналистката те отговориха, че така са били направени и снимките на техния лидер Волен Сидеров в най-скъпия хотел в света, на плажа и край Айфеловата кула. Парламентаристите казаха, че показват нагледно как може да се изкриви истината и обвиниха в лъжи и манипулации телевизията.

21 жертви на експлозия в китайска мина

21 души загинаха при експлозия на газ гризу във въгледобивна мина в западната китайска провинция Синцзян, съобщи официалната китайска осведомителна агенция Синхуа.

Бонд прекалява с питиетата от стрес

Изследователи се съмняват в потентността му заради алкохола

    


Босът на дома с елитни проститутки влиза в затвора за 3 години

Сводникът Владимир Ципищук, чийто елитен бардак на бургаската улица „К.Фотинов” беше разбит от спецченгета на 13 май м.г., ще лежи в затвора три години. Присъдата е от 9 декември т.г. Собственикът на масажните клубове с горещи секс услуги в Бургас, Варна и София ще трябва да плати глоба от 12 хиляди лева. Сводникът Владимир Ципищук, чийто елитен бардак на бургаската улица „К.Фотинов” беше разбит от спецченгета на 13 май м.г., ще лежи в затвора три години. Присъдата е от 9 декември т.г. Собственикът на масажните клубове с горещи секс услуги в Бургас, Варна и София ще трябва да плати глоба от 12 хиляди лева.

Безработицата се увеличава през ноември

Безработицата през ноември се е повишила с 0.2% спрямо година по-рано и достига 11.5%. Това показват данните на Агенцията по заетостта, които бяха представени от новия изпълнителен директор Асен Ангелов.   Има спад обаче при младежката безработица, която намалява до 19.5%, след като през октомври беше 20.1 на сто. Леко са намалели и безработните с висше образование – от 10.2 на сто през октомври до 9.9% месец по-късно.   Общият брой на намерилите работа през ноември е 16 532 души.   Продължава устройването на безработни в аварийни дейности по националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост", както и по мерки от Закона за насърчаване на заетостта, но броят на включените намалява, съобщиха още от агенцията.   3705 души са започнали работа през ноември по програмите за заетост и схеми на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", а по насърчителни мерки са били наети 850 души.   През ноември най-много работници са се търсили от секторите на преработващата промишленост, търговията, финанси, застрахователна дейност, държавното управление.   През следващата година с 55 млн. евро по програма "Гаранция за младежта" ще се подпомагат младите безработни до 24 г. Агенцията по заетостта ще им предложи подходящи услуги през първите 4 месеца от регистрацията в бюро по труда – обучения, завръщане в образователната система, включване в програми за натрупване на опит, каза Ангелов. По думите му с младежите ще работят специално обучени трудови посредници.   Новият изпълнителен директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов отрече да е подменял оценки на фирми от времето на тройната коалиция.   Ангелов смени Камелия Лозанова миналия петък, след като Европейската комисия изпрати три писма заради проблеми при усвояване на средствата от Европейския социален фонд. Днес новият шеф на Агенцията по заетостта се представи пред медиите преди началото на форума "Работодатели на годината".   Непосредствено след назначението на Ангелов депутати припомниха, че по времето на тройната коалиция името му фигурира в доклад на службите за участие в подмяна на оценки на фирми, кандидатстващи за над 5.34 млн. лв. по програмата на Социално-инвестиционния фонд, финансирана от Световната банка.   Не съм запознат с такива обстоятелства, до напускането на Агенцията по заетостта не съм участвал в никакви оценителни комисии, каза Ангелов.   Има забавяне на плащанията по европейски проекти към фирми и общини по проекти изпълнявани от Агенцията по заетостта по програма "Човешки ресурси", каза Ангелов. Според него основните причини за забавянето са административни и за това има вина както Агенцията по заетостта, така и договорните партньори.   Агенцията по заетостта ще се постарае максимално да облекчи реда за получаването на средствата и насочването им към целевите групи – младежи до 24 и 29 г., хората, на които не им достига осигурителна възраст или стаж, както и такива над 50 години, обеща Ангелов.   Ангелов планира и по-чести срещи с работодателите, защото агенцията има трудности в работата с частния сектор.   Друг приоритет в работата през следващата година ще бъде международното сътрудничество и координацията със социалните партньори, общинските и областните управи, каза Ангелов.   От следващата година агенцията ще разполага със 73 млн. лв. по Националния план за заетостта, припомни Ангелов.

Два автомобила катастрофираха тежко край Хасково

Шофьор на "Опел Вектра" е с потрошени крака след тежка катастрофа на пътя Хасково - Димитровград.

900 000 българи страдат от болестта на пушача

/КРОСС/ Около 10 000 души у нас, страдащи от Хронична обструктивна белодробна болест, известна още като болестта на пушача, към момента имат нужда от домашно кислородолечение. То би удължило живота на тези хора с между 3 и 5 години. За целта обаче са нужни кислородни концентратори, които Здравната каса не покрива, а цената им започва от 1000 лева за бройка. Това разказа в интервю за Дарик председателят на Българското дружество по белодробни болести доц. Явор Иванов.Специалистът посочи като тревожен фактът, че от почти 1 милион българи, които страдат от нелечимото заболяване, активно се лекуват едва 5%. Голяма част от останалите дори не подозират, че живеят с подобна болест.От 900 000 българи, които страдат от болестта на пушача, активно се лекуват едва 40 000. Освен тютюнопушенето като основна причина за появата на заболяването, то може да бъде провокирано и от множество други фактори, сред които замърсеният градски въздух, непълноценното хранене и наследствената предразположеност, обясни доц. Явор Иванов: „Тревожно е, че 15-16-годишните младежи близо 50% от тях редовно пушат цигари и в следващите 15 до 20 години 30 до 40% от тази група млади пушачи ще развият Хронична обструктивна белодробна болест, което е един много тревожен феномен. Другият проблем са т. нар. фини прахови частици, високата им концентрация в нашите градове, преди всичко свързано с големия трафик, но не е без значение и лошата хигиена по улиците"

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване