Актът за раждане вече ще е на три езика


От 18 декември общините ще издават актовете за раждане на три езика - български, английски и френски. Същото ще важи и за брачните свидетелства, и за удостоверенията за смърт.

Това обяви регионалният министър Десислава Терзиева вчера на отчет за първите си 6 месеца на поста.

Документите ще са валидни в 23 държави, включително Турция, без да се налага превод и легализация, както досега. Министър Терзиева информира още, че легализацията ще струва от 9 до 50 лв. в зависимост...

Командированите в София полицаи нощували за по 25-33 лв.

Полицаи на обсадата на парламента. Снимка: Сергей Антонов

Полицаите, които са били командировани в София, за да охраняват протестите, са спели в хотел “Родина” и в Парк хотел “Москва”.

Това обяви в пленарна зала днес вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев в отговор на питане от ГЕРБ, свързано с разходите за хотел на командированите в столицата служители на МВР.

Йовчев обяви, че изчислените разходи за извънредните полицейски екипи са 234 882 лв., а общият размер на изчислените извънредни разходи на МВР за цялостната охрана на протестите възлизат на 1 834 243 лв.

В средата на ноември стана ясно, че част от “подкрепленията” отсядат в хотел “Родина”. Справка на сайта на хотела показа, че най-евтината двойна стая 78 лв. или по 39 лв. на човек.

В отговора си днес Йовчев потвърди за хотел “Родина”. Той обаче обяви, че МВР е договорило по-ниски цени с ръководството на хотела и служителите на реда са спели за по 25 лв. или двойната стая е струвала общо 50 лв.

Йовчев посочи, че вторият хотел, който е приютявал командированите полицаи, е бил Парк хотел “Москва”. Там нощувка на човек в двойна стая е струвала 33 лв. на вечер.

Статията "Командированите в София полицаи нощували за по 25-33 лв." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Обратното начисляване на ДДС за зърнопроизводителите се отлага

Предвиденото да влезе в сила от 1 декември обратно начисляване на ДДС при доставки на зърно и технически култури се отлага за след 1 януари 2014 г., информират от НАП. Доставчиците и получателите на доставки на зърно и технически култури ще продължат да отчитат сделките си по същия начин, както са го правили и досега до края на годината. Обратното начисляване на ДДС е изключение от общия принцип на данъка върху добавената стойност, при който данъкът се начислява не от доставчика, а от получателя. Новият механизъм на обратно начисляване ще се от...

Четирима обгоряха в Лукойл

Четирима служители на „Лукойл” Нефтохим Бургас пострадаха тежко по време на работа. Те бяха приети в бургаската болница с тежки изгаряния, двама от тях вече пътуват към Варна. Най-лошо пострадалите бяха стабилизирани в Бургас и веднага изпратени към Клиниката по изгаряния във Варна. Най-тежко е пострадал 51- годишен мъж, той е с 45% изгаряния. С него е колега, на 52 години, който има 15% изгаряния. С двамата пътува лекар, който да следи за състоянието им. Останалите двама са с по 5% изгаряния, те са на 46 и 20 години. Няма опасност з...

Експлозия разтресе бензиностанция в Белоградчик, има ранен

Експлозия разтресе бензиностанция в Белоградчик вчера. Инцидентът е станал около 20 часа при зареждане с газ, съобщи вестник Експлозия разтресе бензиностанция в Белоградчик вчера. Инцидентът е станал около 20 часа при зареждане с газ, съобщи вестник "Конкурент". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Експлозията е възникнала вследствие на теч на гориво от неизправна газова бутилка в купето на лек автомобил. Колата е с видинска регистра

Газова бутилка гръмна на бензиностанция в Белоградчик, има ранен

Експлозия разтресе бензиностанция в Белоградчик вчера. Инцидентът е станал около 20 часа при зареждане с газ, съобщи вестник "Конкурент".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Експлозията е възникнала вследствие на теч на гориво от неизправна газова бутилка в купето на лек автомобил. Колата е с видинска регистра Експлозия разтресе бензиностанция в Белоградчик вчера. Инцидентът е станал около 20 часа при зареждане с газ, съобщи вестник "Конкурент". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Експлозията е възникнала вследствие на теч на гориво от неизправна газова бутилка в купето на лек автомобил. Колата е с видинска регистра

КВК "Габрово" ще играе с турски отбор в 1/4-финалите на CEV Cup


Волейболистите на КВК "Габрово" ще се изправят срещу турския "Малие Мили Пиянго" в четвъртфиналите на втория по-сила европейски клубен турнир CEV Cup.

Българският вицешампион достигна до тази фаза, след като елиминира драматично със златен гейм белгийския "Префаксис" (Менен), докато отборът от Анкара преодоля осминафиналите с две безпроблемни победи над сръбския "Джердап" (Кладово).

Късно снощи "Малие Мили Пиянго", който игра полуфинал в турнира през миналия сезон, записа...

Местан: Днешните граници на България са свещени и неприкосновени

Българските политически партии могат да бъдат единни по отношение минимум на това, че днешните граници на България са наистина свещени и неприкосновени. Границите на Република България са неприкосновени и защитени. Това заяви лидерът на ДПС в декларация от името на парламентарната група на движението.

Декларацията на Движението за права и свобод Българските политически партии могат да бъдат единни по отношение минимум на това, че днешните граници на България са наистина свещени и неприкосновени. Границите на Република България са неприкосновени и защитени. Това заяви лидерът на ДПС в декларация от името на парламентарната група на движението. Декларацията на Движението за права и свобод

Местан: Границите на България са неприкосновени и защитени

Българските политически партии могат да бъдат единни по отношение минимум на това, че днешните граници на България са наистина свещени и неприкосновени. Границите на Република България са неприкосновени и защитени. Това заяви лидерът на ДПС в декларация от името на парламентарната група на движението.

Декларацията на Движението за права и свобод Българските политически партии могат да бъдат единни по отношение минимум на това, че днешните граници на България са наистина свещени и неприкосновени. Границите на Република България са неприкосновени и защитени. Това заяви лидерът на ДПС в декларация от името на парламентарната група на движението. Декларацията на Движението за права и свобод

Стартира коледното издание на Националната благотворителна кампания на МВР

Заедно сме способни да изградим по-справедливо и отговорно общество, което съхранява дълга към децата на доблестните българи и умее да им подаде ръка

Отложиха с 1 г. финансовата обвързаност за СРС

Той предвижда този, който поръчва СРС - МВР или прокуратурата, да заплаща за него.

Четирима пострадаха при катастрофа, сред тях бременна и дете

Четирима души пострадаха в катастрофа днес на пътя Димитровград-Хасково. Сред тях е бременна жена и дете.

Инцидентът стана в 13:30 часа, в близост до разклона за “Винпром” по пътя Димитровград-Хасково. Сеат “Ибиза”, шофиран от 27-годишният хасковлия Георги Петров, връхлетя и удари завиващ Опел “Вектра” със старозагорска регистрация. В Опела е пътувало младо семейство, което минути след инцидента бе откарано по спешност в хасковската многопрофилна болница. Без наранявания се отърва шофьорът на Сеата Георги Петров, който се прибирал от Димитровград.

Тестът за алкохол на Георги бе отрицателен. Пред Хасково Новини той разказа, че карал с не повече от 80 км в час, но заради изпреварващи автомобили видял другата кола в последния момент. Опелът е направил опит да завие в платното за Димитровград, без да даде сигнализация за това, така пресякъл пътя на Сеата. След инцидента 27-годишният шофьор се притекъл първи за помощ. Обадил се за помощ на телефон 112. На помощ се притекли и други шофьори, които изкарали пострадалия мъж от Опела.

Георги Петков, шофьорът на Сеата

Заедно с него са пътували четирима души млад мъж, 21-годишната му съпруга – бременна в 8-мия месец. На задната седалка са пътували 16-годишният племенник на жената и 3-годишното дете на младото семейство. От многопрофилната болница информираха, че приетите по спешност са без опасност за живота. Най-сериозно обаче е пострадала бременната жена. Тя е с тежко счупване на таза. Транспортирана е с реанимобил на ЦСМП в пловдивска клиника. Няма опасност за плода, уточниха от здравното заведение. Мъжът е контузии на крайниците. След инцидента е изписан за домашно лечение. С леки наранявания са и двете деца.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отново измамиха възрастни по телефона, баба даде 1300 лв. за сухи пасти

Две телефонни измами в размер на 3 700 лв. разследват великотърновските криминалисти. Сигнал за първата е подаден вчера по обяд. 78-годишна жена от старата столица обяснила, че предния ден на домашния й телефон се обадил непознат мъж, когото припознала като племеника си. Той й казал, че трябва да получи важни документи, за които е необходимо да плати сумата от 1 300 лв. Пратката трябвало да бъде получена на бензиностанция в града. Възрастната жена изпълнила заръките на "племеника си" и в уречения час предала поисканата сума, а в замяна получила...

Потвърдиха използването на химическо оръжие на пет места в Сирия

В Сирия „вероятно е било използвано" химическо оръжие в пет от предполагаемите 7 места на химически атаки, където беше проведено разследване. Това се казва в доклад на ООН, обобщаващ резултатите от проучванията на експертите. Според документа, в два случая мишени на тези нападения са били военни, а в друг от случаите - военни и мирни жители.

Критикуват ни за лошо отношение към бежанците

Страната ни понесе нови критики от правозащитни организации за отношението към сирийските имигранти. В България бежанци живеят в окаяни условия във фургони, порутени сгради и палатки, се казва в доклад на "Амнести Интернешънъл".

Четирима души пострадаха при инцидент в "Лукойл Нефтохим"


Четирима работници са пострадали при инцидент в петролната рафинерия "Лукойл Нефтохим" в Бургас тази сутрин, съобщи БНР.

Двамата по-тежко пострадали - мъж на 51 години с 45% изгаряния и мъж на 52 години с 15% изгаряния, са закарани в клиниката по изгаряния във Варна. Състоянието им е стабилизирано. Другите двама мъже са с по 5% изгаряния и са настанени в Бургаската болница. Тяхното състояние също е стабилно. И четиримата са обгазени.

От нефтокомбината все още не са дали...

Време е за промяна на Конституцията

Време е да се свика Велико народно събрание да се поправят грешките на последната Конституция. Това каза Николай Бареков по време на среща с жители на гр. Айтос. В основния закон на страната ни пише, че имаме право на труд, но как се гарантира, падна член първи, който определяше еднопартийно управление, но как се управляваше страната допреди няколко месеца, мотивира се той.

Митница Варна унищожи 11 500 бутилки алкохол менте

1200 еднолитрови бутилки уиски със знак „JACK DANIEL'S"

"Най-дългото пътуване" на Никълъс Спаркс

Айра Левинсън току-що е претърпял катастрофа. Само мисълта за съпругата му Рут крепи ранения мъж. Айра се отдава на спомени за красивата им любов, за трудните моменти, в които са били заедно и изживява отново всекидневните радости и несгоди. София Данко се е посветила изцяло на образованието си, но срещата с Люк отваря нови хоризонти пред нея. Той я въвежда в свят, в който успеха върви ръка за ръка с опасността. Веднъж попаднала в прегръдката на любовта, плановете на София за бъдещето коренно се променят. Бъдеще, което Люк има властта да пренапише... ако тайната, която крие не го съсипе. В „Най-дългото пътуване“ хроникьорът на човешката душа Никълъс Спаркс пресича съдбите на две коренно различни двойки и достига до най-съкровените дълбини на човешкото сърце. Той ни на...

Недопустимо е да се руши авторитетът на НС така, както го прави Волен Сидеров – т.нар. стайно цвете

С тези думи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова представи искането на партията лидерът на "Атака" Волен Сидеров да се оттегли от поста председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Банката, на която разчита купувачът на „Доверие”, е загубила лиценза си

Руският трезор „Инвестбанк”, който стои зад компанията-купувач на най-големия пенсионен фонд у нас – „Доверие”, е изгубила лиценза си. Централната банка на Русия й е отнела разрешителното заради финансови проблеми, съобщава Нова телевизия. Според Централната банка "няма и перспективи за възстановяване на финансовото положение Инвестбанк". Оказва се, че в последните няколко дни „Инвестбанк” е изпитвала затруднения да изпълни задълженията си към клиентите, включително към вложителите, тъй като не е разполагала с достатъчен финансов поток. Припомняме, че именно на средствата на руската банка разчита фирмата United Capital, която преговаря за покупката на „Доверие” от австрийската Vien...

Владо Стоянов е в идеалния отбор на УЕФА

Вратарят на "Лудогорец" официално е в списъка на УЕФА за идеалния отбор след края на груповата фаза в Лига Европа. Още преди няколко дни се знаеше, че българинът ще бъде част от този състав предвид отличните му изяви и четири от шест срещи без допуснат гол. Стражът на шампионите бе похвален на официалния сайт на УЕФА: "Стоянов се завърна в родината си през януари 2013 година, след като впечатли доста при престоя си във "ФК Шериф". Той бързо успя да се впише в отбора на "Лудогорец", след като им помогна за спечелването на титлата през май. Стоянов спаси дузпа за "Лудогорец" във втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу Слован Братислава, а в Лига Европа записа четири "чисти мрежи" в петте си мача от Група "B&qu...

Exit Adventure 2014 в две държави

Пуснаха промоционални билети за седемдневния фестивал

    


Проблемът не е във Волен Сидеров


Коментарът е от личния сайт на Николай Слатински и "Дневник" го препечатва с разрешението на автора. Оригиналното заглавие е "Проблемът не е във във Волен Сидеров, а в нашето общество и аз наистина не знам как ще я караме заедно нататък в такова общество"

Не споделям "принципните" съображения кой имал полза от скандала с парвенюшката наглост на Волен Сидеров и как това разчиствало пътя за още по-безнравствени политици. Демек - знаем си го Волен Сидеров, ама след него идват още...

50 % закупени куверти по заведенията за Нова година

50 %от кувертите за Нова година в местните заведения са закупени. Така част от хасковлии вече са резервирали в Пиано Бар „Лайт„ седмици преди празничната нощ. В нощен клуб “Баркод” също са заети половината от местата. Някой ще продължат купона в “Космополитън ” , където резервациите към момента са сравнително по-малко 15-20 %.

 

 

 

 

Тази година офертите за новогодишната нощ варират от 25 лв. на човек до 200 лв. ВИП сепаре. Голяма част от нощните клубове и дискотеки предлагат куверти, които включват свободна консумация, а не определено меню.

Местата в „Лайт” са заети 50 – 60 % . Кувертът за маса 4-ка е 80 лв, за 5- ца – 100 лв. В “Баркодрезервация за място е 25 лв.

Клиентите, които обичат разнообразната музика вече са резервирали маси в Пиано бара. За тяхното празнично настроение ще се погрижи певецът Фори от Пловдив.

 

 

 

В “Баркод” също голяма част от местата са заети. За музикалното оформление ще се погрижат 4 DJ- я, които ще ще поддържат настроението на клиентите с хитова музика.

От “Космополитън” също са подготвили разнообразна програма. Кувертите в клуба започват от 100 лв – за маса 4-ка,за 5- ца – 150, а ВИП сепаре – 200 лв.

От заведенията уточняват, че може да се направят резервации до 31- ви, стига да има свободни места.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

  Анжелина Янева

Пернишката фирма "Титан" ремонтира училище "Юрий Гагарин" - СНИМКИ

Тече ремонт на пернишкото училище "Юрий Гагарин", пострадало от земетресението в Перник, засне репортер на zaPernik.com.

Ремонтът е почнал веднага, когато е стъпила в длъжност новата директорка на училището Катя Асенова.

Дълго време Министерството на образованието е бавил ремонтните дейности по административни причини.

Ремонтът се осъществява от пернишката фирма "Титан". Различни екипи извършват ремонтните дейности. Вчера са били...

Продължава

Известните българи - лицата на "Българската Коледа"

Сред лицата, които участват в кампанията, са Николай Дойнов, Радина Червенова, Марияна Векилска, Стела Енева, Румяна Нейкова, Станка Златева, Тервел Пулев, Калин Сърменов, Ваня Цветкова, Владо Карамазов, Михаил Билалов и Любо Киров

Разкриха кражба на пари от семеен хотел

Великотърновски криминалисти разкриха кражба на пари от семеен хотел в старата столица. Работата по случая започнала на 9 декември, когато в полицейското управление е получен сигнал за извършеното престъпление. По данни на тъжителя от рецепцията на хотела е открадната метална касетка с намиращи се в нея 230 лв. Криминалистите влезли в дирите на извършителите. Това са 29-годишният Г. С. от Лясковец, известен на полицията и осъждан за кражби, вещно укривателство и използване на плетжни документи без зананието на титуляра и 23-годишният М. С. от е...

Поликлиниката в Благоевград разбита тази нощ

Поликлиниката в Благоевград е била разбита тази нощ.
Млад мъж проникнал в сградата, разбил няколко кабинета и откраднал пари и упойващи лекарства, съобщи БГНЕС.
Крадецът се промъкнал в сградата малко след 4:30 часа, когато екип на Спешна помощ бил повикан на адрес.
Мъжът издебнал и влязъл през затварящата се врата. Взел ножица от един Поликлиниката в Благоевград е била разбита тази нощ. Млад мъж проникнал в сградата, разбил няколко кабинета и откраднал пари и упойващи лекарства, съобщи БГНЕС. Крадецът се промъкнал в сградата малко след 4:30 часа, когато екип на Спешна помощ бил повикан на адрес. Мъжът издебнал и влязъл през затварящата се врата. Взел ножица от един

Уролозите от „Пирогов” си прибраха оставките

Уролозите в "Пирогов" се отказаха от оставките си и за сега ще оттеглят заявленията си. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, във връзка с възникналия проблем в "Пирогов", където всички уролози си подадоха молбите за напускане, заради конфликт с началника на анестезиолозите в лечебното заведение.

Близо 17 000 лв от футбол в София и почти 1000 лв от гонки в Търговище

16 893,09 лева отидоха при участник от Сливен, който попълни система 3 от 8 в талона си за 280 лева с прогнози за първо полувреме/краен изход на мачове от Шампионската лига. Това се случи в сряда в букмейкърския пункт на „Еврофутбол“ на бул. „Братя Миладинови“ №8. В крайна сметка играчът позна шест от двубоите, като само ФК Копенхаген – Реал Мадрид и Байерн Мюнхен – Манчестър сити го спряха да получи максималната си печалба. Ето и другите срещи, които той избра: Ман. Юнайтед – Шахтьор Донецк Х/1, Реал Сосиедад – Леверкузен Х/2, Галатасарай – Юв...

По 28 кв.м. зелени площи се падат на човек в Пловдив

По 28 кв.метра зелени площи се падат на всеки пловдивчанин. Това стана ясно по време на дебатите за приемане на окончателния вариант на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Пловдив. Съветници от опозицията изразиха опасения, че ако планът се изпълни, градът ще загуби голяма част от зелените си площи. Зам.-кметът Димитър Кацарски ги успокои с обяснението, че зеленината в града превишава минималните изисквания на Европейския съюз, които са 21 кв.метра на човек. Самото предложение за Интегрирания план...

Границите на България са неприкосновени, обяви ДПС в парламента

Изявлението бе провокирано от изказване на министър-председателя на Турция Реджеп Тайип Ердоган за Тракия и зададените въпроси и потърсени отговори от останалите партии в парламента именно за думите на Ердоган.

Държавата иска "Ремотекс"

От Министерството на икономиката и енергетика водят разговори със собственика за възможността чрез Български енергиен холдинг държавата да придобие мажоритарния пакет от акции на „Ремотекс -Раднево" ЕАД. Това съобщи областният управител Живка Аладжова след заседанието на Парламентарната комисия по социална политика към Народното събрание, в което тя участва. Това е обявил заместник-министърът на икономиката Красин Димитров пред социалния министър Хасан Адемов, депутати от всички парламентарно представени партии, представителите на синдикатите и...

Хванаха серия крадени автомобили на групата на "Автокрадците" в Перник

 . Втори краден автомобил е намерен вчера в Перник.
Полицейските действия са продължение на акцията по противодействие на кражбите на автомобили.
Противозаконно отнет лек автомобил „Ауди А-6” със софийска регистрация е намерен вчера в Перник. Колата е открита в кв. „Куциян”, на автопаркинг. Аудито е откраднато от района на Трето РУП при СДВР и е обявено за издирване на 11 декември тази година. Действията на полицията са продължение на усилията по...

Продължава

Румънски FarmVille фермери получавали реални субсидии от ЕС

/КРОСС/ В продължение на три години румънски фермери получавали субсидии от 150 долара за всички 1,860 крави, които те отглеждали. Това, което е особено в този случай е, че кравите били всъщност виртуални такива в популярната игра във Facebook "FarmVille". За съжаление на румънските власти обаче парите, които държавата отпускала са били напълно реални. Когато субсидиите били спрени, фермерите завели дело срещу правителството, защото според тях никой не ги е уведомил, че кравите е трябвало да бъдат истински, съобщи Digital Journal. Парите, които получавали фалшивите фермери са от Европейския съюз, като се предполага, че те са били отпуснати за развитие на селските райони в страната. Румъния има активна програма предназначена за подпомагане на малките и средни фермери, отпускайки им средства, с които да те развият бизнеса си, подпомагайки и цялостното селско стопанство на страната.    

Солена глоба за чукане на врата с табела "Не чукай!"

Австралийска компания за доставка на природен газ на частни лица, чиито служители предлагали договори директно на евентуалните потребители, беше осъдена да плати глоба от 39 000 евро, защото един от служителите й почукал на врата, на която висяла табелка с надпис "Не чукай!". Федералният съд осъди газовата компания AGL South Australia и маркетинговия й филиал CPM Australia да платят 60 000 австралийски долара /39 000 евро/ заради споменатия инцидент през ноември 2011 година в Аделаида. Освен надписа на табелата бил изобразен и юмрук, който чука...

Без промяна в цената на природния газ

Няма да има промяна в цената, на която "Булгаргаз" ще продава природен газ през първото тримесечие на следващата година, стана ясно по време на днешното открито заседание на ДКЕВР, предаде репортер на БГНЕС.

Преподаватели от САЩ провеждат интерактивен семинар във Варненския свободен университет

Семинарът по актуални проблеми на микро- и макроикономиката има за цел да обогати познанията на студенти от бакалавърските програми на Варненския свободен университет и да ги запознае с опита на големи имена в икономическата наука като проф.

Разбиха поликлиниката в Благоевград, отваряли с ножица кабинетите

Поликлиниката в Благоевград е била разбита тази нощ.
Млад мъж проникнал в сградата, разбил няколко кабинета и откраднал пари и упойващи лекарства, съобщи БГНЕС.
Крадецът се промъкнал в сградата малко след 4:30 часа, когато екип на Спешна помощ бил повикан на адрес.
Мъжът издебнал и влязъл през затварящата се врата. Взел ножица от един Поликлиниката в Благоевград е била разбита тази нощ. Млад мъж проникнал в сградата, разбил няколко кабинета и откраднал пари и упойващи лекарства, съобщи БГНЕС. Крадецът се промъкнал в сградата малко след 4:30 часа, когато екип на Спешна помощ бил повикан на адрес. Мъжът издебнал и влязъл през затварящата се врата. Взел ножица от един

Мъж загина в катастрофа, карал без сложил колан

Шофьор, бил зад волана 22 години, загина, защото не използвал обезопасителен колан, предаде Бтв.

Според информацията на Областната дирекция на МВР в Разград, катастрофата е станала около 23:30 часа в четвъртък вечерта. 44-годишният мъж с инициали О.О. пътувал сам в личния си автомобил „Мерцедес", когато на частично заледен участък колата Шофьор, бил зад волана 22 години, загина, защото не използвал обезопасителен колан, предаде Бтв. Според информацията на Областната дирекция на МВР в Разград, катастрофата е станала около 23:30 часа в четвъртък вечерта. 44-годишният мъж с инициали О.О. пътувал сам в личния си автомобил „Мерцедес", когато на частично заледен участък колата

Реформаторите почти се разбраха за Ердоган

Намират го за „приятел", но не харесват териториалните му претенции към страната ни

Протестът: “Имам рожден ден. Подарете ми ОСТАВКА.”

Протест на ранобудните студенти на 20.11.2013г. Снимка: Сергей Антонов

Антиправителственият протест “ДАНСwithme” навършва шест месеца в събота, 14 декември. По повод юбилея Протестна мрежа и Ранобудните свикват голям митинг в 18 ч на площад “Независимост”.

За събитието е създадена фейсбук група, която за кратко събра над 1100 последователи.

Ето какво е написала активистка, записала се за участие в протеста:

Мили приятели от площадите, каня ви на рожден ден на 14-ти:)

Бих ви поканила и вкъщи, но е адски студено. Не сме си платили още парното за миналата година. Изчислих, че с надбавката от 4.50 лв. към инвалидната ми пенсия ще мога да си платя сметката след… 24 г. – егати зловещото съвпадение.
Затова площадът е за предпочитане. Пак ще е пълно със студенти и приятели като преди 24 г., пак ще сваляме чл.1 от Конституцията, защото никога не си е “тръгвал”, пак ще сме бедни и гневни, и будни. И пак ще има смисъл да се протестира. Точно заради опазването на смисъла!
Знаете ли, винаги съм си мечтала за парти-изненада. Отиваш някъде и от тъмното изкачат ухилени 10, 100, а защо не и повече, приятели. Та-дам! И ти просветва. Не си сам. Как ми се иска поне веднъж в живота ми приятелите ми да ме изненадат и да се окажат… много. Достатъчно много, за да останем заедно тук и сега и да браним смисъла, който е на изчерпване.
Изненадайте ме:) Обещавам много да се зарадвам 

Ще си нося плакат за разпознаване:
“Имам рожден ден. Подарете ми ОСТАВКА.”

Статията "Протестът: “Имам рожден ден. Подарете ми ОСТАВКА.”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Приеха актуализацията на варненския бюджет без БСП

Общинските съветници приеха актуализацията на бюджета без участието  на колегите им от БСП, които отсъстваха от зала „Пленарна“ от началото на  заседанието. Против актуализацията се обявиха общинарите от ДСБ заради орязаните пари в здравеопазването.Съветниците гласуваха и план-сметката на дейност „Чистота“ за 2014 г. Николай Недков от ДСБ коментира, че общината неоснователно се обогатява за сметка на гражданите, като ги кара да плащат услуга, която администрация не извършва. Съветникът визира заплащането на таксата за сметосъбиране и сметоизвоз...

Собственикът на "Доверие" може да му търси нов купувач


Австрийската компания "Виена иншурънс груп" (VIG) може да пристъпи към нова процедура за продажба на ПОК "Доверие". Това стана известно при представянето на резултатите на компанията, когато беше отчетено вече пети месец избраният купувач United Capital не уведомява блъгарския регулаторен орган - Комисията за финансов надзор.

Срокът за приключването на сделакта е една година, посочва изпълнителният директор на VIG Петер Хаген пред Der Standard.

"Ако се стигне до нова...

Бойко Борисов в Youtube

/КРОСС/ Бойко Борисов вече със своя специална странизца в Youtube. От ГЕРБ винаги сме държали да бъдем прозрачни пред обществото, пише във Фейсбук профила си лидерът на партията и обещава да показва всяко свое действие в мрежата. Вчера в интервю Борисов съобщи, че дори има заснета и операцията на коляното си, която, може да стане също достояние на зрителите. Предвид желанието за споделяне от страна на експремиера, може да очакваме да се запознаем нагледно с развитието на медицината у нас с клипче в Youtube или в социалната мрежа.      

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване