Имигрантите ще трябва да минат тест във Великобритания, за да получат помощи

Великобритания планира да затрудни достъпа на имигрантите от ЕС до социалните помощи, свързани с доходите, като например жилищни помощи, подпомагането на доходите и данъчните облекчения, пише британският в. The Guardian. 
Имигрантите ще трябва да отгварят на 100 въпроса, за да получат нужните субсидии. За пръв път ще бъдат разпитвани, какви усилия Великобритания планира да затрудни достъпа на имигрантите от ЕС до социалните помощи, свързани с доходите, като например жилищни помощи, подпомагането на доходите и данъчните облекчения, пише британският в. The Guardian. Имигрантите ще трябва да отгварят на 100 въпроса, за да получат нужните субсидии. За пръв път ще бъдат разпитвани, какви усилия

Има ли място за жена сред джуджета, хобит и мрак

Джаксън описва със замах магичния свят на Толкин

    


Критикуват ни за лошо отношение към бежанците

/КРОСС/ Страната ни понесе нови критики от правозащитни организации за отношението към сирийските имигранти. В България бежанци живеят в окаяни условия във фургони, порутени сгради и палатки, се казва в доклад на "Амнести Интернешънъл". За съжаление много от тези, които са рискували живота си, за да стигнат дотук, или са връщани обратно, или задържани в истински жалки условия с недостатъчно храна, вода и медицински грижи, допълват от организацията. "Амнести интернешънъл" не пести критиките си и към Европейския съюз като цяло. В доклада се изтъква, че страните-членки са предложили едва 12 хиляди от търсените от ООН 30 хиляди места за сирийски бежанци. Осемнайсет държави, включително и Великобритания, не са предложили никаква бройка. В същото време 97 на сто от общо 2,3 милиона сирийски бежанци зимуват в съседните на Сирия страни.  

ВИДЕО: Барселона подписа с компютърен гигант, вижте къде ще го рекламира

Барселона подписа поредния си спонсорски договор. Този път каталунците се спряха на компютърния гигант Intel и избраха нестандартен подход за рекламирането му. Логото на компанията ще стои на фланелките на испанския гранд, но от тяхната вътрешна страна. Посланието на Intel ще се вижда само, ако някой футболист реши да вдигне фланелката си , например при отбелязване на гол. Любопитен момент е, че играчите са санкционирани при подобни ситуации, особено ако на потника под фланелката стои рекламно лого или някакво послание. Наскоро Дидие Дрогба бе ...

Петък 13-ти е!

13 декември е последният ден от тази година, в който денят петък съвпада със соченото за фатално число 13. Тази година имахме само два петъка на 13-то число, като първият беше през септември. Конфигурацията се среща най-малко веднъж годишно и най-много - три пъти. Догодина ще има само един петък 13-ти - през юни. Петък 13-и, наричан още „черен петък", предизвиква у много хора неясното усещане на страх и тревога. Симптомите варират от умерена тревога до тотална паника. На тази дата мнозина са така парализирани от страх, че дори не стават от легл...

Арт инсталация от 3 000 кукери за кукерския карнавал в Разлог

Уникална арт инсталация подреди скуптурът и художник Асен Ботев в Разлог. Творецът е нарисувал 3000 кукери и е изработил 7 високи релефа на кукери в движение, като ги подреди в аталието си. Инициативата е свързана с традиционния кукeрски фестивал "Старчевата", който се провежда всяка година в планинския град. Любовта на местното население към Разложкия чауш  дава мотив на Асен Ботев да рисува и работи върху образа на кукерите, свързан с гоненето на злите духове. Асен Ботев рису...

Пловдивчанин нападна шофьорка, прегазила кучето му

Пловдивчанин нападна шофьорка на Пловдивчанин нападна шофьорка на "Фолксваген Пасат", след като тя прегази кучето му, съобщи "Марица". Инцидентът станал вчера следобед на пешеходната пътека на бул. "Христо Ботев" и "Петко Д. Петков" срещу Рилон център в Пловдив. Мъжът пресичал с домашния си любимец, когато белият пасат опитал да се включи в движението по бул. "Христо Ботев" и

„Маловажна” бомба

Последствия от бомбата пред адвокатската кантора. Снимки: Николай Хаджигенов

Пресцентърът на МВР не съобщи, но потвърди информацията за бомбата, избухнала снощи около 21.00ч. на първия етаж на ул.“Цар Асен 5″ в София. Жертви няма, но са изпочупени входната врата и прозорците на повече от десет метра от стълбищната площадка, на която е поставена бомбата.
Бомбата е на 30-40 метра от Съдебната палата. Изглежда от МВР смятат случая за незначителен, за да не го включат в бюлетиина. За него съобщи в блога си и Фейсбук адвокатът Николай Хаджигенов, чията кантора е в същия вход на по-.горните етажи. Във хода се намират адвокатски кантори, нотариус и частен съдебен изпълнител. Бомбата е поставена пред вратата на една от адвокатските кантори на първия етаж. В нея не работят „адвокати на мафията”, както може да предположи средностатистическият читател на български вестници.
„Цензура? Отново? Защо? Кой?”, пита адвокатът в блога си.
Медиите реагираха на новината едва след като стигна до тях. Адвокатът Хаджигенов коментира, че „новините за бомби, гърмящи в центъра на София, някак си се отразяват негативно на имиджа на правителството и на МВР.”

Последствия от бомбата пред адвокатската кантора. Снимки: Николай Хаджигенов
Последствия от бомбата пред адвокатската кантора. Снимки: Николай Хаджигенов

“Атака” и ДПС се скараха заради речта на Ердоган

Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС

Непремерената реч на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, която в средата на седмицата предизвика международен скандал, стана причина за конфликт между “Атака” и ДПС в парламента.

Думите, предизвикали гневни реакции в няколко балкански държави, са от митинг в град Кешан, част от тридневната обиколка на министър-председателя в Тракия за местните избори в страната.

В речта си той акцентира върху значението на Тракия: “Тракия е и Солун, и Ксанти, Делиорман, Кърджали, Вардар.  Дори и ако се върнете в Скопие, в Прищина, Призрен, Сараево. Тракия е жив свидетел на нашата история. Този район е представителен за цялата ни история.”

Думите на Ердоган не останаха незабелязани от националистите. Депутатът на “Атака” Станислав Станилов прочете декларация, с която настоя българската държава да заеме по-категорична и остра позиция срещу изказването на Ердоган. От “Атака” предлагат още външните министри на засегнатите държави да проведат консултации, за да излязат с общо становище срещу думите на турския премиер.

Конфликтът между “Атака” и ДПС се заформи, след като Станилов предупреди, че Реджеп Тайип Ердоган ислямизира Турция и това ще се отрази върху турската диаспора в България, чиято партия-представител е ДПС.

Думите на Станилов бяха последвани от декларация на ДПС, прочетена от председателя Станислав Станилов.

“Заявявам категорична позиция, че няма да допуснем да се постави под съмнение политическата идентичност на ДПС във връзка с актуалния проблем – изявлението на министър-председателя на Турция Реджеп Ердоган. Преди малко чухме произволна връзка между това изявление и тезата, че ДПС, едва ли не, представлява някаква тенденция за ислямизиране на турското население в България. Това е категорично несъстоятелна теза. Никой не може да постави под съмнение ясната идентичност на ДПС като българска национална партия, която по идеология се разполага в политическия център”, каза Местан.

Според председателя на ДПС България няма открити проблеми за своята териториална цялост с никоя от съседните си страни. По думите на Местан този въпрос е бил уреден още преди приема на държавата ни в ЕС.

“В този смисъл смятам, че няма необходимост от провокирането на излишни страхове и смятам, че българските политически партии могат да бъдат единни по отношение минимум на това, че днешните граници на България са наистина свещени”, призова Местан. Той призова политиците да боравят внимателно с подобни теми, за да не дадат основа за крайни политически движения в Турция и България.

Статията "“Атака” и ДПС се скараха заради речта на Ердоган" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бизнесът да си независим депутат

/КРОСС/ Депутати от последните три парламента са единодушни, че да станеш независим народен представител е вид бизнес. Да напуснеш групата си в ключов момент за парламента е ударна, краткосрочна инвестиция. Вземаш едни пари или друг вид услуга с ясната мисъл, че след края на мандата излизаш от политиката. Принципът е - печелят най-много първите. Не защото са най-смели, а защото са най-нужни за решаване на различни политически казуси. В 40-ото народно събрание имаше общо 64 независими в различни периоди от време, някои по-късно са сформирали нови групи. А в миналия парламент независимите бяха 27. Замира ли този бизнес, след като миналата година беше спряно кранчето на субсидията, която следваше депутата? Не, просто  сделката е друга На практика с поправката „Манолова&Стоилов" от юли т.г. се спря възможността отцепниците да получават в плик всеки месец парите от държавната субсидия. Те ще остават в касичката на партията, от която са избрани. Ако тази поправка не беше факт, ГЕРБ щеше да загуби догодина по 10 211 лв. месечно за всеки, напуснал групата им (при субсидия от 11 лв. на глас). Това прави 122 542 лв. годишно. Депутати размишляват, че при новата ситуация пазарлъците ще се правят на твърдо. За година, две или три напред, колкото остават до края на редовния мандат

Пол Уокър ще бъде кремиран

Тялото на Пол Уокър ще бъде кремирано, а прахът му ще бъде положен в мемориалния парк в Холивуд.

Пиян шофьор се преобърна на пътя

Пореден пиян шофьор се е преобърнал на пътя, съобщават от Областната дирекция на МВР в Сливен. Произшествието е станало на 12 декември, около 20,35 часа. 55-годишният шофьор от Карлово изгубил управление на автомобила си - “Сеат Толедо”, на бул. „Бургаско шосе” в Сливен и се е преобърнал на пътното платно. Пробата за употреба на алкохол на водача е положителна - 2,39 промила. Той е транспортиран в МБАЛ - Сливен с леки наранявания....

Депутатите приеха на първо четене промените за СРС

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за специалните разузнавателни средства. Гласуваха 163 народни представители, от които 90 „за", „против" - 67, „въздържал се" - 6. Промените предвиждат механизмът „финансова обвързаност" да влезе в сила не от 1 януари 2014 г., а от 1 януари 2015 г., съобщи "Фокус". Срокът за предложения между първо и второ четене е три дни. Трябваше да има предвидени пера за СРС, каквито в момента няма. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Пламен Нунев. "Много бързо дадохте на заден ход част от промените в Закона за СРС, преди да са влезли в сила. Какво свърши Министерски съвет по това възлагане? Нищо, щом повторно разглеждаме тази материя. Съществува принципно н...

Нужен е отделен закон за европейските пари, смятат експерти

Усвояването  на европейските средства трябва да се подобри, а за това може да помогне рамков закон в областта. Около това становище се обединиха повечето участници в кръгла маса на тема „Управлението на еврофондовете – към ефективни решения. Споразумение за партньорство България – Европейска комисия 2014-2020”. „В началото на годината трябва да започне да се подготвя законопроект, който да осигури предсказуемост на средата и да гарантира качеството на проектите, защото има много безсмислени проекти, които се финансират с евросредства”, каза Атанас Папаризов, председател на Съвета по членство в ЕС, национални приоритети и европейски фондове на НС на БСП. На дискусията присъства и евродепутатът Илиана Йотова, която опреде...

Георги Ганев: Депутатите нямат сетива, за да чуят какво им казват гражданите

Георги Ганев е икономист и програмен директор по икономически въпроси в Център за либерални стратегии в София. От 2003 година той е асистент в Стопански факултет на Софийския Университет. От 2003 е и член на УС на Българската макроикономическа асоциация, като в периода 2005 до 2009 година е и негов председател. През есента на тази година Ганев влезе в гражданския съвет към Реформаторския блок. Господин Ганев, как оценявате приетия на 9 декември (понеделник) бюджет? Според мен той е нормално изглеждащ, доста напрегнат бюджет с някои много лоши идеи в него. Например? Например тази фрапантна глупост с връщането на данък общ доход само за хора, които са на минимална работна заплата. Това означава, че за определени размери доходи т.нар „пределна ставка”* ще бъде от сор...

Черната котка не носи лош късмет

Не вярвам в широко разпространеното мнение, че черната котка носи лош късмет, каза в предаването "В ритъм" по БГНЕС фелинологът Едмонд Сантурджиян. Той е собственик на развъдник за британски късокосмести котки. "Гледал съм няколко черни котки до този момент, въпреки че до известна степен съм суеверен, както може би повечето хора. Суверията по повод петък 13 и черните котки донякъде се преплитат. Но нашата черна котка Кения ни е любимка", казва Сантурджиян. Той е категоричен, че характерът на котката няма връзка с цвета й. Цветът на котката се определя от два гена за червен и за черен цвят. Това са основните цветове. Има и ген за разреждане, чрез който черното се превръща в сиво, а червеното – в кремаво. Черното е доста рядък цвят при британските къ...

Работници от „Лукойл Нефтохим” Бургас с тежки изгаряния след късо съединение

Четирима работници от „Лукойл Нефтохим” Бургас са получили изгаряния в различна степен по време на работа. Най-вероятната причина е волтова дъга, съобщава „Фокус”. В 10:10 часа тази сутрин мъжете са били транспортирани в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас. Двамата най-тежко пострадали са стабилизирани и в момента линейки на Центъра за спешна медицинска помощ ги транспортират към Клиниката по изгаряния в град Варна. Най-тежко пострадал е 51-годишен мъж, който има 45% изгаряния. За да следи състоянието му, с него има и лекар от бургаската болница. Вторият, който също пътува за Варна, е 52 –годишен мъж с 15% изгаряния. Другите пострадали са на 20 и 46 години, като имат 5% изгаряния. Те се намират в Първо хирургично отделение на МБАЛ-Бургас и...

Андреева: Уролозите от „Пирогов” се отказаха от оставките си

Уролозите в "Пирогов" се отказаха от оставките си и за сега ще оттеглят заявленията си. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, цитирана от „Фокус”. Припомняме, че всички уролози от лечебното заведение подадоха оставките си преди дни заради конфликт с началника на анестезиолозите.  „От понеделник ще бъде извършена проверка. Аз се срещнах с директора на болницата, и говорихме много по този въпрос. Проверката цели да изясни кое е довело до развитието на обстоятелствата по този начин”, допълни тя. По думите й целта е да изясни причините, тъй като толкова масово подаване на оставки означава, че проблемът действително е сериозен. Лекарят, заради когото уролозите напуснаха – д-р Цветан Борисов, бе уволнен ...

Взрив избухна в сграда до Съдебната палата в София

Инцидентът е станал малко след 21:20. Установено е, че взривът е причинен от самоделно устройство и по неофициална информация се е целяло сплашване

ЕК да мери с еднакъв аршин за "Южен поток" и ТАП

Европейската комисия трябва да има еднакъв подход към проектите за газопровода "Южен поток" и Трансадриатическия газопровод (ТАП - ТАР). Това заяви...

Взрив избухна в столична кантора

Инцидентът е станал малко след 21:20. Установено е, че взривът е причинен от самоделно устройство и по неофициална информация се е целяло сплашване

"Икономист": Британците нямат нищо против имигрантите

Оказва се, че всъщност британците харесват имигрантите, твърди „Икономист". Според материалът, озаглавен „Полския парадокс", населението на Острова мрази имиграцията като явление, но не и самите имигранти.


До този извод изданието достига чрез анализ на ситуацията с полските имигранти. След влизането на Полша в ЕС се наблюдава масова вълна Оказва се, че всъщност британците харесват имигрантите, твърди „Икономист". Според материалът, озаглавен „Полския парадокс", населението на Острова мрази имиграцията като явление, но не и самите имигранти. До този извод изданието достига чрез анализ на ситуацията с полските имигранти. След влизането на Полша в ЕС се наблюдава масова вълна

Съдът пусна коли в Морската градина и през "Акациите"

Административен съд - Варна спря предварителното изпълнение и на втората заповед на кмета на Варна за забрана на движението на автомобили в Морската градина. Съдебен състав разгледа постъпилото от „Овърсийз Хоризонт"АД искане за спиране на предварителното изпълнение на заповедта, въвеждаща забрана за движение на МПС по алейната мрежа на парка. Съдът прие, че от предварителното изпълнение на кметската заповед биха настъпили значителни и трудно поправими имуществени и неимуществени вреди за дружеството молител.В мотивите си съдът сочи още, че заб...

Общината чака решение за Тубдиспансера

Общинското ръководство очаква решението на здравния министър относно съдбата на Тубдиспансера в Стара Загора. Задълженията са най-големия проблем на Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора, коментира председателят на Общинския съвет Емил Христов. От 2011 г. дружеството не поучава държавна субсидия за преминал болен и трупа дългове. През 2012 г. лечебното заведение е реализирало загуби от 224 000 лв., отчетени са задължения в размер на 302 000 лв. към доставчици, 147 000 лв. към персонала и 2...

Дрехи и обувки менте унищожи Митница Свиленград

Снимка: Митница Свиленград

Спортни облекла, обувки и аксесоари за мобилни телефони, имитиращи известни марки, бяха унищожени днес под контрола на Митница Свиленград.  2 088 детски тениски, брандирани с емблемата на популярния футболен клуб „Барселона”, бяха нарязани с машина. Унищожени са още 1 023 спортни облекла и 174 чифта спортни обувки, носещи логото на световно известни марки.

Под контрола на митническите служители бяха унищожени и 1 256 аксесоари за мобилни телефони с популярно лого.  Стоките са били предназначени за реализация както на българския пазар, така и в другите страни-членки на Европейския съюз.  Фалшификатите са задържани от митническите инспектори на Капитан Андреево при общо 24 опита да бъдат пренесени в нарушение на Закона за марките и географските обозначения.

От началото на годината до момента на Митнически пункт Капитан Андреево са задържани общо 211 450 броя стоки, пренасяни в нарушение на права върху интелектуалната собственост и са образувани 960 преписки по случаите. В
сравнение с миналата година, броят на задържаните през 2013 г. стоки е двойно по-голям.

Хасково Новини

 

Лондон търси нови начини да ни ограничи

Българи и румънци ще отговарят на 100 въпроса и ще полагат изпит по английски, за да получат социални помощи. Великобритания възнамерява да затрудни достъпа на имигрантите от ЕС до социалната й система.

32 катастрофи са регистрирани през денонощието във Варна

32 катастрофи са регистрирани през изминалото денонощие във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от Пътна полиция - Варна. При пътните инциденти са пострадали петима души. Мокри са пътните настилки във Варненска област. В районите на Вълчи дол, Суворово, Ветрино и Тополи превалява слаб сняг.

Дефлацията през ноември е 1,5% на годишна база

През миналия месец потребителските цени са се понижили с 0,2%, а от началото на годината - с 1,9%

    


Рекордите в "Туитър" за 2013 година

Сайтът за микроблогинг "Туитър" показа кои са най-споделяните и коментирани съобщения през 2013 г.

Самоделна бомба е избухнала пред офис в София

Взривно устройство е избухнало снощи в сградата на улица "Цар Асен" 5, недалеч от Съдебната палата в столицата.

БСП спират със закон партийното кадруване

БСП ще мисли за законови промени, с които да се ограничават опитите за "грубо партизирано кадруване", които може да прави всяка нова власт. Те ще намалят и възможностите за политически чистки в държавната администрация. Поправките ще бъдат разработени от депутати от временната анкетна комисия за т.нар. калинки, чийто шеф е Таско Ерменков от „Коалиция за България”.

Стари лица в нови десни дрехи, искат с ГЕРБ, не щат Кунева

Движение "22 септември" с амбиция да обедини дясното

    


Китай отрече връзка с хакнатите министерства

/КРОСС/ Китай категорично отрече твърденията на калифорнийската фирма за компютърна сигурност FireEye, че държавата е свързана с редица кибератаки срещу външните министерства на България, Чехия, Унгария, Латвия и Португалия, съобщи New York Times. Американската компания обяви, че китайски хакери са успели да получат достъп до компютрите на външните министерства на България, Чехия, Унгария, Латвия и Португалия чрез имейли, в които е имало линкове и указания, че те водят до страница с голи снимки на Карла Бруни-Саркози.  

Местата без вода в Добричко

Без вода ще останат днес в Добрич на ул."Александър Стамболийски" и ул."Ген.Гурко", ул."Изгрев", в ресторант "Лебед", блок "Албена" 3, съобщават от ВиК. Аварии ще причинят смущения в захранването и в село Кранево; местността Болата;местност Маловец; селата Бежаново и Александрия.  ...

Румяна Коларова става секретар при президента

Румяна Коларова Снимка: БГНЕС

Държавният глава назначи с указ доц. д-р Румяна Коларова за секретар на президента по връзки с гражданското общество, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Доц. д-р Коларова е родена на 10 юни 1956 г. Завършва “Философия” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, със специализация “Социология”. Защитава докторска дисертация на тема: „Понятието политическа сила в съвременната политическа теория“.

Румяна Коларова е доцент по сравнителна политология, ръководител на катедра “Политология” и директор на магистърска програма „Европейска интеграция” в СУ “Свети Климент Охридски”. Преподава “Сравнително европейско управление”, “Методи на сравнителния политически анализ”, “Теория и история на прехода”, „Политически процес в ЕС”.

Специализирала е в Лондон, Флоренция и в Ню Йорк.

Автор е на над 50 научни публикации и повече от 300 публикации в периодичния печат. Председател е на Управителния съвет на “Център за изследвания и политики за жените”, член на УС на Българската асоциация по политически науки.

Владее английски и руски език, ползва немски и френски.

Статията "Румяна Коларова става секретар при президента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Google се насочва към пазара на чипове

Ние сме активно ангажирани в проектирането на най-добрата инфраструктура в света, отбелязаха от технологичния гигант

    


Бомба взривена до съдебната палата в София

Снощи е взривена бомба в сграда, в близост до Съдебната палата в София, съобщиха от СДВР.
Сигналът за взрива е подаден в 21:20 часа снощи. Инцидентът е станал на ул. "Цар Асен" №5. Веднага на място е изпратен екип на ДОТИ и е направен оглед.
Бомбата е избухнала във входа на сграда, в която се намират предимно адвокатски кантори.
Очаквайте Снощи е взривена бомба в сграда, в близост до Съдебната палата в София, съобщиха от СДВР. Сигналът за взрива е подаден в 21:20 часа снощи. Инцидентът е станал на ул. "Цар Асен" №5. Веднага на място е изпратен екип на ДОТИ и е направен оглед. Бомбата е избухнала във входа на сграда, в която се намират предимно адвокатски кантори. Очаквайте

Цачева е новият зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ

Народният представител Цецка Цачева е новият заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ. Това съобщи от парламентарната трибуна тази сутрин заместник-председателят на парламента Мая Манолова, цитирана от БГНЕС. Манолова посочи, че в деловодството на парламента е постъпило заявление от председателя на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов, с което той уведомява, че на заседание на групата от 12 декември е взето решение Цачева да е зам.-председател на парламентарната група. "Пожелавам ви мъдро и уверено да водите парламентарната група на опозицият...

Коледна работна среща организира ОИЦ Стара Загора

На 17 декември Областен информационен център - Стара Загора организира работна среща с представители на местни, регионални и национални медии на тема: „Две години съвместна работа - какво постигнахме и какво ни предстои". На срещата ОИЦ - Стара Загора ще направи отчет за дейността си за 2013 година и ще представи информация за европейско финансиране за областта до ноември 2013 година. Ще присъстват Румяна Грозева, изпълнителен директор на АРИР - Стара Загора, която ще запознае участниците с предстоящите избори за Европейски парламент през 2014...

Бомба избухна до съдебната палата в София

Снощи е взривена бомба в сграда, в близост до Съдебната палата в София, съобщиха от СДВР.
Сигналът за взрива е подаден в 21:20 часа снощи. Инцидентът е станал на ул. Снощи е взривена бомба в сграда, в близост до Съдебната палата в София, съобщиха от СДВР. Сигналът за взрива е подаден в 21:20 часа снощи. Инцидентът е станал на ул. "Цар Асен" №5. Веднага на място е изпратен екип на ДОТИ и е направен оглед. Бомбата е избухнала във входа на сграда, в която се намират предимно адвокатски кантори. Очаквайте

Лацио, Аякс и Ювентус дебнат сензацията Лудогорец

Българският шампион може да се падне срещу 15 тима.

Взривно устройство е избухнало в сграда в центъра на София

Самоделно взривно устройство е избухнало снощи в сграда на централната столична улица "Цар Асен", съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма пострадали, нанесени са само материални щети.

Петък 13 - страх от суеверие или суеверие от страх?

Петък 13, наричан още "черен петък", от незапомнени времена досега продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на първичен страх

Турция нямала претенции към границите на България

Това е заявил турският външен министър Ахмет Давутоглу пред българския си колега Кристиан Вигенин в Ереван

“Атака”: Пътуваме с лични средства, субсидията отива за социални патрули

Депутатите от "Атака" пред стаята на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

“Борисов се е загрижил за партия “атака” !? Това кой му го каза – Ахмед Доган в сараите на поредната им среща, там ли му го каза? Борисов има близки отношения с ДПС и той го е заявявал неведнъж. Нека не се грижи за “Атака” на кого сме били хвърлени ние”.

Това обяви младият депутат от “Атака” Димитър Димов в отговор на твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че напускането на депутати от неговата партия и атаките срещу Волен Сидеров чрез снимки са свързани и са подготвени от ДПС, която се готви да замени “Атака” с друг проект в парламента.

Волен Сидеров в момента е неудобен за Бойко Борисов и затова му иска оставката, обяви още Димов по повод поисканата малко по-рано от ГЕРБ оставка на Сидеров като председател на парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси.

По думите му Борисов се страхува, че лидерът на националистите ще изкара всички нередно, което е вършил бившият премиер прези изминалите години. 

Той посъветва журналистите да попитат лидера на ГЕРБ защо е похарчил 34 млн. лв. за “Авоиитряд 28″ вместо да питат за харчовете на Волен Сидеров.

Димов обяви, че депутатите от “Атака” пътуват с лични средства, а субсидиите си харчат за социални патрули и помагат на хората, което не могат да се платят лекарствата и тока.

Той не отговори на въпроса откъде имат толкова много лични средства за скъпи пътувания

На въпроса кой изкарва снимките на Волен Сидеров от плажа в Куба и от Париж, той отговори “Пик” ги изкарва, тях ги питайте откъде са”

“Мернах една снимка от Созопол. За кои снимки ми говорите, дайте ми една снимка и ще коментирам.

Ще ви коментирам нещо нелицеприятно, което аз съм виждал – Борисов прегърнат с Ердоган.

С този, който мрази България и иска да превърне България в турска феодална територия. И даже го заяви – причислява Тракия към Турция”, каза още националистът, избягвайки отговор на въпроса за снимките с лидера му Волен Сидеров.

Статията "“Атака”: Пътуваме с лични средства, субсидията отива за социални патрули" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

“Атака”: Борисов да не се грижи за нас, той се страхува от Сидеров

Депутатите от "Атака" пред стаята на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

“Борисов се е загрижил за партия “атака” !? Това кой му го каза – Ахмед Доган в сараите на поредната им среща, там ли му го каза? Борисов има близки отношения с ДПС и той го е заявявал неведнъж. Нека не се грижи за “Атака” на кого сме били хвърлени ние”.

Това обяви младият депутат от “Атака” Димитър Димов в отговор на твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че напускането на депутати от неговата партия и атаките срещу Волен Сидеров чрез снимки са свързани и са подготвени от ДПС, която се готви да замени “Атака” с друг проект в парламента.

Волен Сидеров в момента е неудобен за Бойко Борисов и затова му иска оставката, обяви още Димов по повод поисканата малко по-рано от ГЕРБ оставка на Сидеров като председател на парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси.

По думите му Борисов се страхува, че лидерът на националистите ще изкара всички нередно, което е вършил бившият премиер прези изминалите години. 

Той посъветва журналистите да попитат лидера на ГЕРБ защо е похарчил 34 млн. лв. за “Авоиитряд 28″ вместо да питат за харчовете на Волен Сидеров.

Димов обяви, че депутатите от “атака” пътуват с лични средства, а субсидиите си харчат за социални патрули и помагат на хората, което не могат да се платят лекарствата и тока.

Той не отговори на въпроса откъде имат толкова много лични средства за скъпи пътувания

На въпроса кой изкарва снимките на Волен Сидеров от плажа в Куба и от Париж, той отговори “Пик” ги изкарва, тях ги питайте откъде са”

“Мернах една снимка от Созопол. За кои снимки ми говорите, дайте ми една снимка и ще коментирам.

Ще ви коментирам нещо нелицеприятно, което аз съм виждал – Борисов прегърнат с Ердоган.

С този, който мрази България и иска да превърне България в турска феодална територия. И даже го заяви – причислява Тракия към Турция”, каза още националистът, избягвайки отговор на въпроса за снимките с лидера му Волен Сидеров.

Статията "“Атака”: Борисов да не се грижи за нас, той се страхува от Сидеров" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване