Зам.-шеф на ГЕРБ и Лъчо Мозъка водят агитката на Бойко

Зам.-шефът на ГЕРБ в НС Красимир Велчев и Лъчезар Иванов, известен като Лъчо Мозъка, водят агитката за Бойко Борисов пред БНТ. От немай къде явно се наложи депутати и общински съветници да бранят Борисов, тъй като фенове не дойдоха. Не дойдоха и автобусите с боклукчии от "Чистота"-Пловдив, които бяха юрнати от местните гербери да ходят да пазят Бойко.

Енрико Лета спира държавните субсидии за партиите в Италия

Кабинетът прие постановление, с което намали с 25 на сто държавните субсидии от 91 млн. евро за партиите, предвидени за 2013 г.

    


УЕФА: Владислав Стоянов е вратар №1 в групите на Лига Европа

Владислав Стоянов бе обявен от УЕФА за вратар №1 в груповата фаза на Лига Европа. Стражът на “Лудогорец” попадна в идеалния отбор заедно с Ник Вийргевер (“АЗ Алкмаар”), Гонсало Родригес (“Фиорентина”), Жорди Амат (“Суонси”), Ян Вертонген (“Тотнъм”), Бибрас Натхо (“Рубин”), Ханс Хенрик Андреасен (“Есберг”), Фабиен Камус (“Генк”), Андрий Ярмоленко Владислав Стоянов бе обявен от УЕФА за вратар №1 в груповата фаза на Лига Европа. Стражът на “Лудогорец” попадна в идеалния отбор заедно с Ник Вийргевер (“АЗ Алкмаар”), Гонсало Родригес (“Фиорентина”), Жорди Амат (“Суонси”), Ян Вертонген (“Тотнъм”), Бибрас Натхо (“Рубин”), Ханс Хенрик Андреасен (“Есберг”), Фабиен Камус (“Генк”), Андрий Ярмоленко

Кордон съпроводи Борисов до сградата на БНТ

София /КРОСС/ Бойко Борисов влезе в БНТ. Бившият премиер дойде с джип и бе съпровождан от кордон. На слизане на него му бяха подадени патерици. На влизане той не се спря нито пред журналистите, които бяха там, нито поздрави - дори и своите поддръжници.Още преди 18 часа полицията беше завардила всички входове на Българската национална телевизия. Улиците „Тулово", „Шейново" и „Сан Стефано" бяха преградени с метални ограждения, така че всякакъв достъп до сградата на медията да бъде блокиран. Полицейското присъствие в района е изключително силно, а коли на жандармерията и МВР са паркирани навред около сградата на БНТ.Общо около 200 души, симпатизанти на „България без цензура" се бяха събрали пред сградата на телевизията още в 18 часа и чакаха появата на експремиера. Те издигнаха плакати и знамена на Гражданско движение „България без цензура", както и лозунги - „Стига медиите са слугували", „Боко = СИК" и „Бойко, върни парите ни". Това бе техен пореден опит да зададат въпроси и да получат отговори от Борисов за мутренското му минало, офшорните фирми и всичко останало, за които той упорито мълчи. предводители на протеста са Даниела Колева от социалната платформа на „България лез цензура" и Ангел Славчев от Граждански контрол.Пред сградата на телевизията се бяха събрали и поддръжници на ГЕРБ

Откриха шест маймуни в столичен имот

След сигнал, подаден от Главна дирекция „Национална полиция" експерти на МОСВ откриха в частен имот в гр. София шест човекоподобни маймуни, отглеждани незаконно. Откритите примати са един Мантиест павиан и семейство от пет мармозетки.

Нови шефове в “Булгаргаз” и електроенергийния оператор

Двама нови директори назначават в държавната енергетика, съобщиха високопоставени източници вчера. С това кадровата въртележка в отрасъла продължава. Досегашният шеф на Двама нови директори назначават в държавната енергетика, съобщиха високопоставени източници вчера. С това кадровата въртележка в отрасъла продължава. Досегашният шеф на "Булгаргаз" Шишман Чаушев става шеф на Електроенергийния системен оператор. На неговия стол сяда досегашният шеф на борда на компанията Дафинка Янкова, която е и завеждащ одита на

Ирландия е първата страна, прекратила спасителната програма с МВФ и ЕС

Ирландия стана първата страна от еврозоната, която прекрати спасителната си програма в размер на 85 млрд. евро. Тя започна през 2010-а година и беше финансирана от Европейския съюз и Международния валутен фонд. Министърът на финансите на островната държава, Майкъл Нуунан, заяви на пресконференция, че краят на спасителната програма е важно събитие, но не е краят на пътя.

„Наричам девственица всяка жена, която се е любила само с един-единствен мъж”

Издателство „Труд” подготвя за своите читатели нова среща с Емануела. На пазара вече е вторият том на книгата, озаглавен „Емануела. Антидевственицата”.
Както заглавието подсказва, на девствениците не се гледа с добро око. А ето и какво точно се разбира под това: „Наричам девственица всяка жена, която се е любила само с един-единствен мъж”. Издателство „Труд” подготвя за своите читатели нова среща с Емануела. На пазара вече е вторият том на книгата, озаглавен „Емануела. Антидевственицата”. Както заглавието подсказва, на девствениците не се гледа с добро око. А ето и какво точно се разбира под това: „Наричам девственица всяка жена, която се е любила само с един-единствен мъж”.

Две групи демонстранти обсадиха БНТ заради Борисов

При влизането си в сградата Борисов беше аплодиран и освиркан

Вигенин: Никой не възнамерява да коригира граници

София /КРОСС/ Министерството на външните работи реагира ясно и пропорционално на думите на премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган . Това заяви пред БНТ външният ни министър Кристиан Вигенин. Не бива да се надпреварваме със съседите и с политическите сили в страната кой ще реагира по-остро, категоричен не той. Вигенин посочи, че от обясненията, които е получил от турския си колега Ахмет Давутоглу, става ясно, че никой по никакъв начин не възнамерява и не си помисля да коригира граници. Няма основания да смятаме, че турската държава има териториални претенции към нас, подчерта дипломат номер едно. Той бе категоричен, че страната ни ще реагира по адекватен начин всеки път, когато има подобни изявления. Подобни изявления създават излишни страхове и напрежение. От това нямаме нужда. Мисля, че го разбра и турският ми колега.По отношение на предложенията, свързани с трудовия пазар във Великобритания, министър Вигенин заяви, че от външно веднага са заявили, че ще разглеждат внимателно всяко едно законодателно предложение от Острова. Пои тези, които са свързани с промени в социалната система на Великобритания, не бихме имали претенции. Но всяко едно предложение, което преценим, че може да се разглежда дискриминационно, по него ще имаме реакция и при необходимост ще сезираме ЕК, подчерта Вигенин. Според него за българите на Острова трябва да се спре да се говори като за имигранти

Две групи протестиращи се събраха пред БНТ

Бойко Борисов гостува на предаването на БНТ „Панорама“. Това бе повод представители на „България без цензура” и симпатизанти на ПП ГЕРБ да го пресрещнат на ул. „Сан Стефано“.

Тръгват 47 нови влака от неделя

47 нови влака пуска "БДЖ-Пътнически превози" от неделя, 15 декември, когато влиза в сила новото разписание. Само край София ще бъдат пуснати 12 нови пътнически влака.

Кристиан Вигенин: Реакцията ни беше пропорционална

На въпрос дали България застава на страната на протестиращите в Украйна, външният министър отговори: "Заставаме на страната на тези, които искат да приближат Украйна до ЕС. От това, което виждам, това са и протестиращите, и правителството и президентът"

Борисов: Ахмед Доган спечели всичките си мачове, без този с ГЕРБ

В истински монолог се превърна интервюто на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в "Панорама". Водещият Бойко Василев така и не успя да влезе в темпото на Борисов, който обаче говори по куп теми в продължение на около половин час. "Ахмед Доган си остава най-добрият политик на този преход, до ден-днешен. Ахмед Доган сложи всички българи в джоба си, и като политик. Ахмед Доган е печелил всички мачове без управлението на ГЕРБ. Във всички други, включително и сега, той печелеше. Той и в момента вижда - това е упрек към мен и Реформаторите - той вижда с два хода пред нас", каза Борисов. „Не е естествена целувката с тези хора, които направиха Възродителния процес”, каза Борисов за ДПС. Той смята, че в ДПС ще има процеси, теръпва. „Ако Волен Сиде...

Култът към Берлускони - поуки и перспективи

От харизматичен вожд до обикновен гражданин с досие

    


Култът към личността на Берлускони - поуки и перспективи

Харизматичният вожд сега е обикновен гражданин с криминално досие

    


Роналдо - най-добрият играч в ШЛ

/КРОСС/ УЕФА обяви най-добрият играч и отбор от груповата фаза на Шампионската лига. За най-добър футболист е определен нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който има в сметката си девет попадения за шест мача.За най-добър отбор УЕФА посочва Атлетико Мадрид, записал пет победи в шест мача.

Андрей Ковачев подкрепи кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 г.

„Варна заслужава да бъде Европейска младежка столица“, заяви евродепутатът Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ), който се срещна с екипа, работил по кандидатурата на града. Според Ковачев това ще мотивира местната администрация да инвестира повече в младежки и културни политики.

И феновете на "Лудогорец" избраха Владислав Стоянов за №1

След признанието на УЕФА с избора в идеалния състав на Лига Европа вратарят Владислав Стоявов получи днес и признанието на феновете на своя тим „Лудогорец“. На официална церемония той бе обявен за „Футболист на годината“, изборът бе направен миналата седмица с анкетни карти от зрителите на мача „Лудогорец“ – „Левски“. Пак тогава феновете излъчиха и „Най-полезен играч в евротурнирите“ Върджил Мисиджан. Награди обявиха и трите фенски фракции, организирани тържественото събитие....

Уроци по флирт от приказките

Да се научим на романтика от любимите ни детски герои

    


Украйна и ЕС ще преговарят без Москва

Украйна и ЕС са се разбрали да водят преговори по споразумението за асоцииране без Русия, заяви еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле. 
Украйна и ЕС са се разбрали да водят преговори по споразумението за асоцииране без Русия, заяви еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле. "Украйна скоро ще подпише споразумение за асоцииране с ЕС, вземайки предвид националните стратегически интереси", потвърди след срещата с Фюле в Брюксел завчера украинският вицепремиер Сергей Арбузов. Той

Буквояд или съдия

Ама че история! На Студентския празник синовете на полицейски шеф и охранителен бос в Сандански пребиват двама бизнесмени, докато закусват в ресторант. Охранителната камера запечатва бесни удари с боксове по главите, кръв по пода и стените. “Така стадо гладни горили биха окървавили джунглата”, заявява очевидец. Само че отрочетата на ченгето и Ама че история! На Студентския празник синовете на полицейски шеф и охранителен бос в Сандански пребиват двама бизнесмени, докато закусват в ресторант. Охранителната камера запечатва бесни удари с боксове по главите, кръв по пода и стените. “Така стадо гладни горили биха окървавили джунглата”, заявява очевидец. Само че отрочетата на ченгето и

Вигенин: Въпросът с думите на Ердоган за Тракия е приключен

Кристиан Вигенин

“Смятам, че Министерството на външните работи реагира ясно и пропорционално на думите на турския премиер за Тракия. Смятам, също така, че не бива да се надпреварваме и ние самите със съседите, както и тук, в България – политическите сили, да се надпреварваме кой ще реагира по-остро”. Това заяви в “Панорама” външният министър Кристиан Вигенин.

“Обясненията, които получих от турския външен министър Ахмет Давутоглу, по време на срещата ни, непосредствено след тези думи на премиера Ердоган. Смятам, че дават ясно обяснение: никой и по никакъв начин не възнамерява и не си и помисля да коригира граници на Балканите. Отношенията ни с Турция са много прагматични. Всичко, което говорихме с министър Давутоглу е в процес на реализация и нямаме основание да смятаме, че турската държава има териториални или каквито и да било други претенции към нас.
Смятам този въпрос, до голяма степен, за приключен”, каза още Вигенин. 

Той подчерта, че България по адекватен начин ще реагира всеки път, когато има подобни изявления, защото създават превратна представа за това какво е състоянието на отношенията между двете страни и създават излишни напрежения и страхове.
“От това нямаме нужда и смятам, че това стана ясно и на моя колега в Турция”, поясни българският външен министър. 

Той коментира и горещата тема за бъдещето на Украйна. „Заставаме на страната на тези, които искат да придвижат Украйна по-близо до ЕС. Това са и протестиращите, но и президентът Виктор Янукович и правителството”. По думите му България е една от страните в ЕС, която би искала съюзът да даде по-ясна перспектива за еврочленство на Украйна.

Според него подписването на споразуменията за “Южен поток” не се е отразило на решението на властите в Киев да се откажат от споразумението за асоцииране с ЕС. “Важността на “Южен поток в негативен план не е в мащаб, което да я принуди да се откаже от споразумението”, обясни той, като допълни, че проектът за газопроводът е важен за България въпреки подкрепата за Украйна, именно заради особените отношения между Киев и Москва.

Външният министър подчерта, че Европейската комисия е готова да защити “Южен поток” и го е доказала, като се е съгласила да води преговорите с Русия по темата. “Това е нещото, което ние искахме – Еврокомисията да преговаря от наше име. Така имаме най-силната гаранция, че проектът ще бъде реализиран и ще отговаря на европейското законодателство”, каза още министърът.

Вигенин отрече да има изолация от Запада, като се имат предвид официалните посещения на премиера Пламен Орешарски в чужбина. „В нас има по-голямо доверие като хора, които изпълняват ангажиментите, които поемат“, коментира той.

Външният министър говори и по темата за проблемите на нашите сънародници с британските власти. „Трябва да спрем да говорим за българските граждани във Великобритания като за имигранти. Те са европейски граждани, които имат право да се придвижват и работят свободно като такива“, заяви Вигенин.

По думите му България трябва да реагира на коментари и мерки от чужбина според това как се засягат интересите на страната и по начин, който е пропорционален. Ние заявихме веднага след обявяването на мерките за социалните помощи от премиера Дейвид Камерън, че ще разглеждаме внимателно всяко едно законодателно предложение, подчерта той.

Българският министър обясни, че е легитимно право на всяка страна е да променя социалната си система. При всяко едно дискриминационно решение обаче ще имаме реакция и ако трябва ще сигнализираме Европейската комисия, каза още той.

Статията "Вигенин: Въпросът с думите на Ердоган за Тракия е приключен" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Вигенин: Подкрепяме тези, които искат да придвижат Украйна по-близо до ЕС

Кристиан Вигенин

„Заставаме на страната на тези, които искат да придвижат Украйна по-близо до ЕС“. Това заяви в “Панорама” външният министър Кристиан Вигенин.

Той допълни, че това са и протестиращите, но и президентът Виктор Янукович и правителството. По думите му България е една от страните в ЕС, която би искала съюзът да даде по-ясна перспектива за еврочленство на Украйна.

Според него подписването на споразуменията за “Южен поток” не се е отразило на решението на властите в Киев да се откажат от споразумението за асоцииране с ЕС. “Важността на “Южен поток в негативен план не е в мащаб, което да я принуди да се откаже от споразумението”, обясни той, като допълни, че проектът за газопроводът е важен за България въпреки подкрепата за Украйна, именно заради особените отношения между Киев и Москва.

Външният министър подчерта, че Европейската комисия е готова да защити “Южен поток” и го е доказала, като се е съгласила да води преговорите с Русия по темата. “Това е нещото, което ние искахме – Еврокомисията да преговаря от наше име. Така имаме най-силната гаранция, че проектът ще бъде реализиран и ще отговаря на европейското законодателство”, каза още министърът.

Вигенин отрече да има изолация от Запада, като се имат предвид официалните посещения на премиера Пламен Орешарски в чужбина. „В нас има по-голямо доверие като хора, които изпълняват ангажиментите, които поемат“, коментира той.

Външният министър говори и по темата за проблемите на нашите сънародници с британските власти. „Трябва да спрем да говорим за българските граждани във Великобритания като за имигранти. Те са европейски граждани, които имат право да се придвижват и работят свободно като такива“, заяви Вигенин.

По думите му България трябва да реагира на коментари и мерки от чужбина според това как се засягат интересите на страната и по начин, който е пропорционален. Ние заявихме веднага след обявяването на мерките за социалните помощи от премиера Дейвид Камерън, че ще разглеждаме внимателно всяко едно законодателно предложение, подчерта той.

Българският министър обясни, че е легитимно право на всяка страна е да променя социалната си система. При всяко едно дискриминационно решение обаче ще имаме реакция и ако трябва ще сигнализираме Европейската комисия, каза още той.

Статията "Вигенин: Подкрепяме тези, които искат да придвижат Украйна по-близо до ЕС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Новият шеф на Агенцията по заетостта ще се среща по-често с работодатели

София /КРОСС/ Новият директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов обеща да се среща по-често с работодатели. По време на първата си пресконференция днес той отбеляза, че Агенцията по заетостта трудно работи с представителите на частния бизнес. Очертавайки приоритетите пред агенцията за следващата година, Ангелов заяви, че ще се работи активно по отношение на международно сътрудничество на агенцията, както и със социалните партньори, с общинските и с областните управи. Той припомни, че от следващата година агенцията ще разполага със 73 млн. лв. по Националния план за заетостта. Ангелов отбеляза, че ролята на Агенцията по заетостта ще бъде максимално да облекчи административния ред за получаването на средствата и за насочването им към най-нуждаещите - младежи до 29 и до 24 години, хора, на които не им достига осигурителна възраст или стаж, и такива над 50 години. Чрез новата ОП „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. ще започнем да работим приоритетно с млади хора до 24 години, за които първоначално са предвидени 55 млн. евро, посочи Ангелов.От следващата година ще бъдат специално обучени трудови посредници, които ще работят с младежите до 24 години. Те ще им предлагат подходящи услуги, като обучения, завръщане в образователната система, включване в програми за придобиване на опит, обучение и работа при работодател. За целта няма да се наложи наемането на нови хора в агенцията

Гърция хвана наш трафикант на сирийци

28-годишен българин е задържан от гръцката полици за трафик на петима сирийски граждани през територията на Гърция. Установено е, че камионът, с който ги е превозвал е бил краден.

Русия ще инвестира в Сърбия 1.5 млрд. евро в енергийни проекти през 2014 г.


Русия ще инвестира в Сърбия 1.5 милиарда евро в енергийни проекти през 2014 г. и над 5 милиарда евро в други проекти в близките три години, съобщи днес в Белград руският министър на енергетиката Александър Новак след заседание на междуправителствения руско-сръбски комитет за търговско, икономическо и научно-техническо сътрудничество, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Новак оцени, че търговско-икономическото сътрудничество между Сърбия и Русия се е издигнало на ново равнище, като...

Ски влекове за бедни - 12 лв + чаша чай

Със съдействието на държавата и общините да бъдат изградени зимни паркове, в които бедните хора да могат да ползват ски влекове на по-ниски цени, предлага соцдепутатката Дора Янкова в интервю за Със съдействието на държавата и общините да бъдат изградени зимни паркове, в които бедните хора да могат да ползват ски влекове на по-ниски цени, предлага соцдепутатката Дора Янкова в интервю за "24 часа". Тя дава пример с парка над родното си село Момчиловци в Родопите, където имало общински влек и дневната карта е 12 лв. с включен чай, а децата

Влаковете тръгват по нов график от 15 декември

От 15 декември влиза в сила новият график за движение на влаковете. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

От БДЖ обявиха, че ще има 47 нови композиции, които ще пътуват по различни направления в страната. 

Според новата транспортна схема някои композиции ще се движат по-често, отколкото досега. 

В района н От 15 декември влиза в сила новият график за движение на влаковете. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева От БДЖ обявиха, че ще има 47 нови композиции, които ще пътуват по различни направления в страната. Според новата транспортна схема някои композиции ще се движат по-често, отколкото досега. В района н

Махат информатиката от часовете в училище?

Проектозакон притесни учителите и ΙΤ сектора

    


Адриан Сутил ще кара за "Заубер" през 2014 г.


Германецът Адриан Сутил ще кара за "Заубер" през следващия сезон във Формула 1.

Той преминава в швейцарския екип от "Форс Индия", които вчера потвърдиха, че мексиканецът Серхио Перес ще бъде партньор на Нико Хюлкенберг през 2014 г. 

30-годишният Сутил, който ще кара своя осми сезон във Формула 1, заменя Хюлкенберг като първи пилот на "Заубер". Вторият състезател в екипа все още не е обявен. 

"Заубер" има всички възможности да върви напред. Фабриката е стандарт...

Борисов: Ако тази власт остане, 2015-а идва катастрофа

По думите на председателя на ПП ГЕРБ всички дясноцентристки сили трябва да поискат незабавни предсрочни избори

    


Сметната палата иска списък с позволени партийни разходи

София /КРОСС/ Законът за партиите трябва да се промени, тъй като в момента дава неограничена свобода за харчене на партийните субсидии. Това заяви пред БНТ председателят на Сметната палата Валери Димитров. Той призова да се въведе списък с позволените разходи за политическите партии.Сегашният Закон за партиите стриктно следи приходите им, но на практика оставя без детайлен контрол техните разходи. Това пречи на Сметната плата да прави по-задълбочена проверка на харчовете в политическите централи и на техните лидери, заяви Валери Димитров. "И тука вече се появява проблем. Няма достатъчна отчетност, няма достатъчна публичност, защото партиите не са задължени да дават публичност и да оповестяват всички свои разходи. В момента разходите на партиите са в един общ генериран вид се съдържат в техните годишни финансови отчети", заяви председателят на Сметната палата Валери Димитров.За да бъде ефективен контролът, трябва да има регламентация на разходите, които една партия може да прави, като подготовка и участие в избори, издръжка на структурите по места и на централно ниво, и провеждане на обществени прояви, посочи Димитров."В момента няма забранени разходи за партиите. Примерно може да се зададе някакъв изчерпателен списък на позволените разходи, а останалите да не бъдат позволени. Може партията да бъде подчинена при изразходването на средства за строителство, за доставки на стоки и услуги на Закона за обществените поръчки", разкри Валери Димитров

Борисов: “Помак” и Бареков са новите патерици на Доган

Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

Ахмед Доган си остава най-добрият политик на този преход. Доган сложи всички българи в джоба си, и като политик. Той и в момента вижда – това е упрек към мен и Реформаторите – той вижда с два хода пред нас. Това заяви в предаването „Панорама” на БНТ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му Ахмед Доган е участвал във всички управления, без това на ГЕРБ.

Вие мислите, че в партия “Помак” Ахмед Башев няма хора, с които да ги контролира ли? – попита лидерът на ГЕРБ.

Според него “Помак” ще е едната патерица на ДПС, а другата ще е движението на Николай Бареков.

През 2015 г. само един неразумен ще иска да е премиер

2015 г. България ще е в катастрофа, ако това управление остане. Трябва да има незабавни предсрочни избори, в противен случай -България влиза в катастрофа. С 4-те милиарда заеми, заложени в сегашния бюджет, нови заеми, страховита контрабанда и сива икономика, катастрофата ще дойде 2015 година, прогнозира Борисов.

Тогава само един човек ще иска да е премиер – той се е заявил вече, не искам да му казвам името, за да не му правя реклама. Друг, разумен човек, няма да иска. Тогава ще трябва пак да се затегнат колани, пак да се правят непопулярни мерки, при тази пенсионна реформа, сега, това поколение е обречено да няма пенсии. Колкото повече българите ги изтърпят тези, 2015 г., когато дойде катастрофата, ще се сърдят само на себе си – ако не падне дотогава това правителство, ако ние, с реформаторите, не излезем бързо, каза лидерът на ГЕРБ.

Реформаторите ще ни заобичат

ГЕРБ е единственият шанс да се направи мнозинство в парламента и да се променят текстове от Конституцията. Ние сме обречени да работим заедно с Реформаторския блок. В любовта единият гони другия. В Реформаторския блок има много кадърни хора. Рано или късно с тях ще намерим общ език. Няма друг шанс, отбеляза Борисов.

Когато човек е добър към мен, ставам много лесен за манипулация. Това е най-голямата ми слабост. Защото съм добър човек, по принцип, категоричен е той.

ГЕРБ се създаде, когато бяхме опозиция. Има пълно медийно затъмнение за опорните точки, които г-жа Моника е изпращала. Това е огромна кампания, много добре подкрепена, от политолози, от социолози. ГЕРБ е първа политическа сила. От ГЕРБ са напуснали двама депутати. БАСТА се учредиха като партия, защото не бяха в нашите листи. Не може всеки да е министър и депутат, каза председателят на ГЕРБ.

По времето на ГЕРБ всички кредитни агенции даваха повишение на кредитните рейтинги. Днес Standard & Poor’s ревизира перспективата на кредитния рейтинг на България от стабилна на негативна, каза Борисов.

И кучетата в Банкя

Аз познавам протестиращите пред БНТ. Те са едни и същи хора, даже кучетата в Банкя вече не лаят по тях, заяви Борисов във връзка с протестиращите активисти на Николай Бареков пред сградата на БНТ.

С цялото ми уважение към ръководството на полицията, но от „България без цензура” са пуснати на 6 метра от централния вход. Симпатизантите на ГЕРБ са на 60 метра и не ги пускат, каза председателят на ГЕРБ.

Аз съм свикнал да влизам и да излизам през предния вход, допълни Бойко Борисов.

Статията "Борисов: “Помак” и Бареков са новите патерици на Доган" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Разстреляха свакото на Ким Чен Ун (обзор)

Чжан Сон Тхек - свако на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, е екзекутиран, предаде Ройтерс.
Съобщението бе разпространено от официалната агенция на Пхенян - КЦТА.
Чжан, който е мъж на лелята на Ким Чен Ун, бил признат в четвъртък от военен съд към Министерството на народната сигурност за виновен в държавна измяна и заговор. Чжан Сон Тхек - свако на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, е екзекутиран, предаде Ройтерс. Съобщението бе разпространено от официалната агенция на Пхенян - КЦТА. Чжан, който е мъж на лелята на Ким Чен Ун, бил признат в четвъртък от военен съд към Министерството на народната сигурност за виновен в държавна измяна и заговор.

Махат информатиката от учебния план

София /КРОСС/ Нов скандал в образованието - дисциплината "информатика" да отпадне напълно от учебния план, а "Информационните технологии" да се сведат до минимум. Това е записано в новия просветен закон. От Министерството на образованието уточниха, че засега това е само проект.В новата учебна програма е записано, че дисциплината "информатика" отпада от училище, а "Информационни технологии" ще се учат само по един час в 8 и 9 клас. Според учителите така от българските училища ще излизат компютърно неграмотни деца."Всяка година излизат нови операционни системи, нови офис пакети, а и това е работа с техника, трябва да се обърне внимание на всяко дете", коментира Лъчезар Петров, учител по информатика.Ай Ти браншът е сред най-бързо развиващите се у нас. Всяка година в него има недостиг на 10-15 000 квалифицирани специалисти. Затова за целия Ай Ти сектор отпадането на часовете е недопустимо."И вместо ние да се възползваме от тези възможности, защото България има доста добре оформена зряла софтуерна индустрия, ние сами си дърпаме килимчето под краката", смята Георги Бръшнаров, Асоциация на софтуерните компании.От образователното министерство побързаха да успокоят, че всичко е само проект. Досега са получили много негативни мнения за орязването на часовете, затова вече се мисли за корекция на проектозакона

18 убити край нефтопровод в Ирак

Повечето от жертвите са иранци

    


От 15 декември влаковете се движат по ново разписание

От 15 декември влиза в сила новият график за движение на влаковете. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

От БДЖ обявиха, че ще има 47 нови композиции, които ще пътуват по различни направления в страната. 

Според новата транспортна схема някои композиции ще се движат по-често, отколкото досега. 

В района н От 15 декември влиза в сила новият график за движение на влаковете. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева От БДЖ обявиха, че ще има 47 нови композиции, които ще пътуват по различни направления в страната. Според новата транспортна схема някои композиции ще се движат по-често, отколкото досега. В района н

Един убит и 102 ареста в Аржентина

Смърт беляза кървава фиеста на феновете на "Бока Хуниорс" в Аржентина, а арестите надхвърлиха сто. Ранените също бяха десетки в няколко града на страната.

Традиционно, ултраси на най-популярния аржентински тим излязоха на празненството си на 12 декември. Всяка година на този ден те отбелязват създаването на ултра фракцията "12", около която е об Смърт беляза кървава фиеста на феновете на "Бока Хуниорс" в Аржентина, а арестите надхвърлиха сто. Ранените също бяха десетки в няколко града на страната. Традиционно, ултраси на най-популярния аржентински тим излязоха на празненството си на 12 декември. Всяка година на този ден те отбелязват създаването на ултра фракцията "12", около която е об

В Италия премахват държавното финансиране на политическите партии

Италианското правителство прие указ-закон, предвиждащ премахването след време на държавното финансиране на политическите партии. От 2017 г. те ще живеят от вноските на гражданите, предаде АФП. 
"За да спази ангажиментите си, правителството прие днес указ-закон, който отменя държавното финансиране на партиите", съобщи на пресконференция Италианското правителство прие указ-закон, предвиждащ премахването след време на държавното финансиране на политическите партии. От 2017 г. те ще живеят от вноските на гражданите, предаде АФП. "За да спази ангажиментите си, правителството прие днес указ-закон, който отменя държавното финансиране на партиите", съобщи на пресконференция

Заграждения и полиция около БНТ заради гостуване на Бойко Борисов

Протестиращи от два различни лагера се събраха тази вечер пред сградата на Българската национална телевизия заради участие на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Панорама”.Единият протест е организиран от гражданското движение „България без цензура”. Те настояват от политиката да излязат всички лидери на партии, които са участвали в управлението на държавата.Другата група изразява подкрепата си за ГЕРБ и Бойко Борисов. Те са дошли, за да му покажат, че са с него. В групата е и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ в парламента Красимир Велч...

Гергана Паси: Родих две деца, а делото "Батко и братко" още се точи

Годините, в които съдебната сага “Батко и братко” се влачи в съда, почти изтриха спомените на бившия министър по европейските въпроси Гергана Паси. Вчера тя за втори път бе призована на разпит в Софийския градски съд по делото срещу бившия шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев. Именно разследването срещу него през 2008 г. стана причина... Годините, в които съдебната сага “Батко и братко” се влачи в съда, почти изтриха спомените на бившия министър по европейските въпроси Гергана Паси. Вчера тя за втори път бе призована на разпит в Софийския градски съд по делото срещу бившия шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев. Именно разследването срещу него през 2008 г. стана причина...

Заловиха двама с марихуана във Варна

На 11 декември около 14:30 часа, в к.к. Чайка, е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф 4" с водач Д.К. на 25 г. от гр. Сливен, осъждан, и пътник К.Е. на 25 г., турски гражданин със статут на продължително пребиваващ чужденец в Р.

Кметове искат още пари за болници в отдалечени райони

Те ще настояват от МЗ за повече средства за 42 лечебни заведения

    


Бургаски сводник влиза в затвора за 3 години

/КРОСС/ Сводникът Владимир Ципищук, чийто елитен бардак на бургаската улица „К.Фотинов" бе разбит от спецченгета на 13 май миналата година, ще лежи в затвора три години, съобщи "Флагман". Присъдата е от 9 декември тази година. Собственикът на масажните клубове с горещи секс услуги в Бургас, Варна и София ще трябва да плати глоба от 12 хиляди лева. Неговият ортак Ивелин Илиев получи 2 години условно и глоба от 7 бона. Владимир и Ивелин държали 25 момичета, които предлагали секс услуги на богати бургаски бизнесмени, общински съветници и магистрати. Организатор на трафика бил Владимир Ципищук, който отговарял за цялостна дейност. Фирмата на 34-годишния мъж е регистрирана в Несебър. Бизнесменът-сводник привлякъл в доходоносната си дейност и 36-годишния Ивелин Илиев. Според обвинението Ивелин набирал момичетата, които официално се водели за масажистки, а реално стигали доста по-далеч в обслужването на клиентите. В бардака Илиев официално се водил масажист на 500 лева заплата. Той е баща на две деца. Помещенията на бардаците в Бургас са функционирали като клубове за масаж с наименованията „Релакс" и „Екзотик" и са били под наем в различни кооперации

"Жега" пред БНТ заради Бойко Борисов

Бившият министър-председател ще гостува в предаването на телевизията "Панорама"

Кипър представи амбициозна програма срещу безработицата


Правителството на Кипър обяви амбициозна програма за борба срещу безработицата и социалното изключване. Пакетът от десет програми е на обща стойност 340 млн. евро и започва да се осъществява от началото на 2014 година, предаде БНР.

Най-малко 7500 безработни в Кипър ще се върнат на работа, 2000 семейства от най-уязвимите социални групи и значителен брой фирми ще бъдат подкрепени при успешното реализиране на десетте нови програми за борба с безработицата и социалното изключване, обяви...

Новият директор на Агенцията по заетостта ще се среща по-често с работодатели

Новият директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов има намерение по-често да се среща с работодатели. Това той съобщи на първата си пресконференция, като отбеляза, че Агенцията по заетостта трудно работи с представителите на частния бизнес. Асен Ангелов представи приоритетите пред агенцията през следващата година. Той каза още, че активно ще работи по отношение на международно сътрудничество на Агенцията, както и със социалните партньори, с общинските и с областните управи. Ангелов припомни, че от следващата година агенцията ще разполага съ...

Вигенин категоричен: Никой не възнамерява да коригира граници

МВнР реагира ясно и пропорционално на думите на премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган , заяви пред БНТ външният ни министър Кристиан Вигенин. Не бива да се надпреварваме със съседите и с политическите сили в страната кой ще реагира по-остро, категоричен не той. Вигенин посочи, че от обясненията, които е получил от турския си колега Ахмет Давутоглу, става ясно, че никой по никакъв начин не възнамерява и не си помисля да коригира граници. Няма основания да смятаме, че турската държава има териториални претенции към нас, подчерта дипломат номер едно. Той бе категоричен, че страната ни ще реагира по адекватен начин всеки път, когато има подобни изявления. Подобни изявления създават излишни страхове и напрежение. От това нямаме нужда. Мисля, че го разбра и турският ми колега. По отношение...

Възможно е споразумение между Израел и палестинците до края на април

Американският държавен секретар Джон Кери заяви днес, че окончателното мирно споразумение в Близкия изток все още се планира да бъде сключено до края на април, предаде Ройтерс. Той допълни, че Израел ще освободи още палестински затворници на 29 декември.Кери съобщи това пред журналисти след като разговаря поотделно с палестинския президент Махмуд Абас на Западния бряг и с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Ерусалим. Израел освободи около половината от 104-мата затворници, които обеща да пусне на свобода, съгласно постигнато с помощта на Кери...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване