Планират разкопки на крепостта "Залдапа"

Историческият музей в Добрич планира идното лято да започне разкопки на крепостта "Залдапа", съобщи за Дарик директорът на музея Костадин Костадинов. По думите му само държавната субсидия няма да е достатъчна за разкопките, затова ще се разчита и на съдействието на частни спонсори. "Аз съм оптимист, че ще намерим финансиране", отбеляза Костадинов. Планира се разкопките да бъдат проведени през юни, юли и август. Има идея за работата по обекта да се привлекат максимален брой мести хора от община Крушари, а също студенти и ученици от Добрич. "Град...

Определиха спортист, треньор и учител по физическо за 2013 г. в Димитровград

Победителите в традиционната за община Димитровград анкета „Спортист на годината”, треньор и учител по физическо възпитание бяха определени снощи от 4-членна комисия, назначена от кмета Иво Димов и журналисти. За първи път от години в състава й не присъстваха победителите от предходната година, а бяха включени директорът „Хуманитарни дейности” Антоанета Шаркова, началникът „Образование” Венета Нойкова, организаторът „Спортни дейности” на администрацията Йовка Георгиева и председателят на комисията по образование в местния парламент Тодор Тодоро...

Правят нова агенция за европарите?

Най-добре с усвояването на парите от еврофондовете се справя Литва. Тя оглавява класацията с цели 70.83%. Следват Португалия и Германия с съответно с по 68.82% и 60.81%. България се нарежда едва на 8-мо място с 40%. След нас е Румъния с 26.2%.

Новите автобуси тръгват за Коледа

Новите автобуси, доставени по Проекта за интегриран традски транспорт, вече са във Варна, полагат се усилия за тяхната регистрация и най-вероятно до Коледа возилата ще бъдат по улиците на града. Тази надежда изрази кметът Иван Портних пред съветниците на 26-ото заседание на Общинския съвет. Кметът обясни още, че през следващата седмица предстои  да бъдат преведени 9 милиона лева аванс за закупуване на новите тролеи. Общинската фирма „Градски транспорт" ще получи общо 30 тролейбуса на стойност близо 28 милиона лева. Проектът е по Оперативна прог...

Бежанци запалиха кошара край Петрич, изгоряха домашни животни

До основи изгоря тази нощ кошарата на Георги Арсов от петричкото село Боровичeне, съобщава struma.com. 

В огнената стихия са овъглени 5 кози, 3 овце и любимото куче-пазач на стопанина. 

Арсов изпаднал в шок от видяното. Полицията е на място и изяснява причините за пожара. Предполага се, че пожарът е умишлен и че снощи там са се крили бежанци, До основи изгоря тази нощ кошарата на Георги Арсов от петричкото село Боровичeне, съобщава struma.com. В огнената стихия са овъглени 5 кози, 3 овце и любимото куче-пазач на стопанина. Арсов изпаднал в шок от видяното. Полицията е на място и изяснява причините за пожара. Предполага се, че пожарът е умишлен и че снощи там са се крили бежанци,

Променен ли е Ирак 10 години след залавянето на Саддам Хюсеин?

Днес се навършват 10 години от залавянето на иракския диктатор Саддам Хюсеин, припомня „Дейли Телеграф".

Десетилетие след края на режима на Хюсеин войната в страната все още не е приключила. Множество групировки нападат контингентите на западните сили, а броят на загиналите се е два пъти по-голям.

Днес се навършват 10 години от залавянето на иракския диктатор Саддам Хюсеин, припомня „Дейли Телеграф". Десетилетие след края на режима на Хюсеин войната в страната все още не е приключила. Множество групировки нападат контингентите на западните сили, а броят на загиналите се е два пъти по-голям.

Учители обявиха гражданско неподчинение в Харманли, не искат новия си директор

Петдесет учители от Харманли обявиха гражданско неподчинение и вече седмица не допускат в сградата на училището новия си директор, избран след конкурс, съобщи bTV. 

Драмата се разиграва в интернат пред очите на 150 болни деца, за които трябва да се полагат специални грижи.

От седмица помощното училище в Харманли е заключено. До сградата ... Петдесет учители от Харманли обявиха гражданско неподчинение и вече седмица не допускат в сградата на училището новия си директор, избран след конкурс, съобщи bTV. Драмата се разиграва в интернат пред очите на 150 болни деца, за които трябва да се полагат специални грижи. От седмица помощното училище в Харманли е заключено. До сградата ...

50 учители от Харманли обявиха гражданско неподчинение

Петдесет учители от Харманли обявиха гражданско неподчинение и вече седмица не допускат в сградата на училището новия си директор, избран след конкурс, съобщи bTV. 

Драмата се разиграва в интернат пред очите на 150 болни деца, за които трябва да се полагат специални грижи.

От седмица помощното училище в Харманли е заключено. До сградата ... Петдесет учители от Харманли обявиха гражданско неподчинение и вече седмица не допускат в сградата на училището новия си директор, избран след конкурс, съобщи bTV. Драмата се разиграва в интернат пред очите на 150 болни деца, за които трябва да се полагат специални грижи. От седмица помощното училище в Харманли е заключено. До сградата ...

Последни подробности преди концерта на Scorpions

Последни подробности преди концерта на Scorpions

Остават броени дни до концерта на Scorpions, който ще се състои на 16 декември зала “Арена Армеец”. Събитието е обявено с начален час 20:00ч, а входовете на залата ще бъдат отворени около 18:30ч, съобщават организаторите от “Loud Concerts”.

Очаква се хиляди фенове на бандата да се запътят с автомобили към залата в делничния ден, за това освен парко-местата, с които разполага самата зала, организаторите са осигурили възможност да се паркира и на самия булевард /бул.”Асен Йорданов/ по време на концерта.

 Все още се намират последни бройки седящи места /от допълнително пуснатите в продажба тази седмица/, има и билети в сектор “правостоящи”.

В залата няма да се допуска внасянето на стъклени и други бутилки. Няма да се допуска и внасянето на фотоапарати със сменяем обектив, професионални видео камери и други професионални записващи устройства. Преди и по време на концерта, в района пред залата ще се предлагат различни безалкохолни и други напитки, както и храна. Вътре в залата пък освен безалкохолни напитки, вода, чай и кафе, асортиментът ще се допълни от солети, вафли, шоколад и различни видове ядки.

Концертът на Scorpions в София на 16 декември е част от актуалния им Rock n’Roll Forever Tour. Това ще бъде първото гостуване на Рок легендите в най-голямата ни зала, а за хилядите си фенове тук музикантите обещаха грандиозно мултимедийно шоу с много хитове.

 

Самите те ще стъпят у нас ден преди събитието, а шоуто  им в България ще бъде последното в разписанието им преди Коледните празници.

Билетите за концерта са с цена от 65лв до 100лв и се продават в мрежата на Eventim.

Деца до 7 годишна възраст ще влизат без билет на концерта /без право на седящо място/, като задължително трябва да са с възрастен придружител, притежаващ билет и Декларация /за Закрила на деца на обществени места/. Лица до 18 годишна възраст ще влизат с билет и пълнолетен придружител /притежаващ билет/, който трябва да представи също попълнена Декларация. Декларацията може да бъде изтеглена от сайта www.loudconcerts.com или да се получи на място на входа на залата.

Важна информация за достъп до специалните места за хората с инвалидни колички и техните придружители е, че те ще имат директен и лесен достъп до тези места, влизайки през вход В0.

Статията "Последни подробности преди концерта на Scorpions" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Златанова: Забавиха се реформите в съдебната система и в МВР

Осъдени на последна инстанция да не влизат в затвора не е тенденция, а отделни случаи. Единични са случаите на хора, които успяват да избягат от правосъдието. Но такива случаи изобщо не трябва да се случват. Това каза в сутрешния блок на БТВ Зинаида Златанова, вицепремиер и министър на правосъдието.

ООН: В Сирия поне пет пъти е използвано химическо оръжие

Инспекторите на ООН потвърдиха, че в Сирия химическо оръжие е използвано в пет от седем проучени случая. Това става ясно от доклада на инспекторите, публикуван на сайта на Службата на ООН по въпросите на разоръжаването, предаде ИТАР-ТАСС. Снощи докладът бе предаден от шефа на инспекторите Оке Селстрьом на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун. Днес Бан ще говори за доклада пред Общото събрание на ООН, а в понеделник докладът ще бъде обсъден в Съвета за сигурност, предаде Асошиейтед прес. В доклада се казва, че отровни вещес...

Невиждан студ в Египет

Живакът в Египет падна до 7 градуса, предаде ИТАР-ТАСС. Това е температурен рекорд за страната за последните 122 години.

За Египет, където дори през зимата дъждът е рядко явление, настоящата ситуация с ветрове до 28 метра в секунда, валежи и ниски температури е истинско бедствие. Главната служба по метеорология посъветва населението да си остане Живакът в Египет падна до 7 градуса, предаде ИТАР-ТАСС. Това е температурен рекорд за страната за последните 122 години. За Египет, където дори през зимата дъждът е рядко явление, настоящата ситуация с ветрове до 28 метра в секунда, валежи и ниски температури е истинско бедствие. Главната служба по метеорология посъветва населението да си остане

ГЕРБ иска освобождаването на "златния пръст" Сидеров от комисията по корупция

ПГ на ГЕРБ ще инициира искане за предсрочно освобождаване на Волен Сидеров като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, обяви на брифинг в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.
„В последните дни станаха известни доста скандални факти и обстоятелства около пътуванията на един народен представител ПГ на ГЕРБ ще инициира искане за предсрочно освобождаване на Волен Сидеров като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, обяви на брифинг в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. „В последните дни станаха известни доста скандални факти и обстоятелства около пътуванията на един народен представител

"Фолксваген" лумна призори на улица в Хасково

Няма пострадали, съмненията са за умишлен палеж

    


Забраната за пушене остава. Засега.

Ще пушим, няма да пушим: поредният опит за промяна в българския закон за забрана на тютюнопушенето завърши неуспешно. Пълната забрана остава в сила. Дали обаче решението е окончателно? Новината е, че няма новина. Обещаното от БСП връщане на тютюнопушенето в част от заведенията беше отхвърлено в четвъртък (12.11.) от шарено мнозинство в парламента. Забраната остава. Окончателно, написаха някои. Прибързаността по тази тема обаче не е препоръчителна. Забраната за пушене на обществени места вероятно е най-често обсъжданият въпрос в последните пет години и със сигурност е най-често променяната посока в управлението. Последното действие от тази история е опитът на депутати от БСП и "Атака" да променят Закона за здравето и да дадат право на заведенията до 70 кв.м. сами да избират дали в тях да се пуши или да не се пуши. Усещането за дежа вю е лесно обяснимо. Точно по този начин веднъж вече забраната за пушене беше отменяна. Днес БСП само се пробва, но в близкото минало ГЕРБ го направи успешно. Голямото намигане Историята започна на 15 май 2009 година. Тогава изненадващо парламентът реши да наложи пълна забрана за пушене на обществени места. На власт беше тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС, а премиер беше Сергей Станишев. До изборите оставаше малко повече от месец. Мнозинството гласува забраната да бъде наложена от 1 януари 2010 година, т.е. от следващото правителство

Избухна бомба в адвокатска кантора в София

Сградата се намира на ул. "Цар Асен", където

УС на НСОРБ заседава в Димитровград

Последното за тази година заседание на УС на НСОРБ ще се проведе днес в Димитровград. Предварителният им дневен ред включва 11 точки, сред които и актуални проблеми на общините от региона, както и изработването на график за заседанията на управителният съвет през 2014 г. Ще бъдат представени резултатите от отстояване позициите на общините по проекта на ЗДБРБ и дейности на НСОРБ за подкрепа на общините по подготовка на общинските бюджети за 2014 г. Предложение за подпомагане на общински болници в отдалечени и рискови райони през 2014 г. ще разгл...

Вижте коледната елхичка на Камелия!

Коледният дух завладява все по - голяма част от родните знаменитости.

Хванаха момче от Езерче с наркотици

16-годишен ученик в Разградска професионална гимназия е задържан с наркотици – съобщават от ОДМВР-Разград. Полицейската проверка е извършена около 12.30 часа на 12 декември. Установено е, че непълнолетният А.А. от село Езерче три дози зелена растителна маса /1,5 грама/, която при тестване с нарко-полеви тест реагира на марихуана.   По случая е образувано досъдебно производство....

Бомбата до Съдебната палата близо и до адвоката Теодора Захариева

Бомбата, която гръмна снощи в жилищна кооперация в столицата, е заложена между офисите на адвокат Стоян Чечов и застрахователно дружество. Счупени са вратите на всички офиси на етажа на сградата, намираща се до Съдебната палата. 

„Не вярвам бомбата да е била за мен. Аз водя предимно граждански дела, нямам такива дела, заради които това да се Бомбата, която гръмна снощи в жилищна кооперация в столицата, е заложена между офисите на адвокат Стоян Чечов и застрахователно дружество. Счупени са вратите на всички офиси на етажа на сградата, намираща се до Съдебната палата. „Не вярвам бомбата да е била за мен. Аз водя предимно граждански дела, нямам такива дела, заради които това да се

Край на чистките! А на чистачите?

Управляващите ще спират чистките в администрацията (виж тук). Колко трогателно! 
Всяка власт се сеща за тази благородна кауза, след като вече е разставила достатъчно свои хора по министерствата. 


Управляващите щели да контролират атестирането на чиновниците, за да няма саморазправи с неудобните. Да не би в момента то да се контролира от опози Управляващите ще спират чистките в администрацията (виж тук). Колко трогателно! Всяка власт се сеща за тази благородна кауза, след като вече е разставила достатъчно свои хора по министерствата. Управляващите щели да контролират атестирането на чиновниците, за да няма саморазправи с неудобните. Да не би в момента то да се контролира от опози

Коледен концерт в Севлиево

На 17 декември /вторник/ от 18.00 часа в ДК „Мара Белчева“ ще се проведе празничен коледен концерт. В музикална проява участие ще вземат Севлиевска духова музика и възпитаниците от класовете по музика, пеене и танци към детски комплекс „Йовко Йовков“. Концертът се организира с  подкрепата на Община Севлиево....

Коледа в НИМ

/КРОСС/На 15 декември 2013 г., неделя, от 11.30 ч. в Националния исторически музей /НИМ/ ще се състои традиционното тържество „В очакване на Коледа".В рамките на ползотворното партньорство между „Сдружение Азбукари" и НИМ деца и младежи от формация „Искрици" от Дома за деца и младежи с умствена изостаналост "Св. Пантелеймон" в с. Видраре ще представят спектакъла „Коледа - музикална магия". Музикален ръководител е Искра Траянова, текстовете са на Стефка Матева, а костюмите са създадени от Розалия Николова. Вокалната група „Щурче" към 144 СОУ "Народни будители" ще изпълни коледни песни. Музеят ще получи и коледен подарък по време на тържеството - нова детска площадка за 10 000 лева, дарена от „Сдружение Азбукари" и построена от фирмата на Атанас Ботев - „Дар Строй". Сдружението и НИМ работят съвместно и по проекта на програма „Култура" на Европейския съюз - „Евровизия. Музеите представят Европа". Сдружение „Евтерпани", чиято мисия е да издирва и представя "човешки съкровища" - талантливи певци и музиканти, е подготвило специална програма за тържеството, в която ще участват над 50 млади изпълнители от: Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии; Дует „Рукатка"; Школа по китара при читалище „Славянска беседа 1880"; RD DANСE /модерен балет/

Банката на кандидат-купувача на "Доверие", "Инвестбанк", загуби лиценза си в Русия


Банката на кандидат-купувача на "Доверие" "Инвестбанк" загуби лиценза си в Русия. Финансовата институция беше обявила планове да открие представителство в София, стана ясно в края на октомври.

Преди това името на "Инвестбанк" влезе в бизнес новините в България заради нейния управляващ партньор Сергей Мастюгин. Той беше представен като основен акционер във фирмата United Capital, която бе избрана за купувач на най-голямата пенсионно-осигурителна компания в България от собственика -...

Банката на кандидат-купувача на "Доверие", "Инвестбанк", загуби лиценза си в Русия


Банката на кандидат-купувача на "Доверие" "Инвестбанк" загуби лиценза си в Русия. Финансовата инситуция беше обявила планове да открие представителство в София, стана ясно в края на октомври. Преди това името на "Инвестбанк" влезе в бизнес новините в България, заради нейния управляващ партньор Сергей Мастюгин. Той беше представен като основен акционер във фирмата United Capital, която преговаря за покупката на най-голямата пенсионно-осигурителна компания в България. Мастюгин е и в борда на...

Има животни с по-висш интелект от човешкия

Според еволюционни биолози някои животни са много по-умни от нас, но техните способности са останали неразбрани от хората. Според учените в животинското царство е пълно с животни, които имат по-голям умствен капацитет от нас – от врани до коали.

Пример за това е гибонът, който умее да издава различни звучи с различни значения. Специалният метод на коалата за маркиране на територия. Способността на домашните любимци да контролират хората. Това е само една малка част от многото примери на биолозите, подкрепящи твърдението им.

В продължение на хилядолетия всички хора не спряха да повтарят колко по-висш и изключителен е човекът от животните, каза д-р Артър Саниотис, гостуващ научен сътрудник в медицинския колеж към Университета в Аделейд, цитиран от КРОСС. Въпреки тези неистови твърдения науката ни показва, че животните могат да имат по-добри когнитивни способности от хората. Убеждението, че имаме по-висш интелект ни връща към Селскостопанската революция преди около 10,000 години, когато хората са открили, че могат да произвеждат зърнени култури и да опитомяват животни, добави още докторът.

Фактът, че ние не разбираме животните и те не разбират нас не означава, че сме поставени на различни нива по интелигентност. И ние, и животните разполагаме с интелект, но те просто са различни по вид, допълни от своя страна професор Мачей Хенебърг. Вземете за пример един чужденец, който не разбира нашия език, а комуникира с жестове и странни, развалени думи. Ние ще останем с впечатление, че той не е много умен, но това съвсем не е така, добави още тя.

 

 

Кучкарка ме души при 11-то училище, защото спасявах детето си от помияра й

 Уважаема редакция,

на 9 декември, към 17.30 часа, попаднах в абсурдна ситуация. Разхождайки се с двете ми деца и още една майка с дете, в градинката в близост до ХI-то училище, от другата страна на канала, при кафе "Етно", децата бяха нападнати и подгонени от кучета - сред тях и едно "домашно", пуснато свободно, заедно с уличните песове. Децата изпаднаха в шок, докато се доберат до нас, гонени от кучетата.

Стопанката, със сигурност е жена без деца,...

Продължава

Кучкарка ме души при 9-то училище, защото спасявах детето си от помияра й

 Уважаема редакция,

на 9 декември, към 17.30 часа, попаднах в абсурдна ситуация. Разхождайки се с двете ми деца и още една майка с дете, в градинката в близост до ХI-то училище, от другата страна на канала, при кафе "Етно", децата бяха нападнати и подгонени от кучета - сред тях и едно "домашно", пуснато свободно, заедно с уличните песове. Децата изпаднаха в шок, докато се доберат до нас, гонени от кучетата.

Стопанката, със сигурност е жена без деца,...

Продължава

ГЕРБ поиска оставката на Сидеров като шеф на комисията за корупция

Депутатите от ГЕРБ поискаха оставката на Волен Сидеров като шеф на парламентарната комисия по Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Причината са снимките от последните дни, за които се твърди, че са направени на кубинския плаж Варадеро, при командировката на Сидеров и група негови депутати. Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова обясни, че опозицията ще обсъди и промяна в Закона за политическите партии....

Зимната буря в Близкия Изток изправя сирийските бежанци пред опасност

Времето в региона не е било толкова лошо от 120 години насам

    


Бедните деца стават бедни родители

В 9 от 10 семейства у нас, където родителите се борят с бедността, предават този проблем и на децата си. Така бедните деца се превръщат в бедни...

Да се замислят онези, които искат Тракия да стане еврорегион

ИЗЯВЛЕНИЕТО на турския премиер г-н Реджеп Ердоган със своята пределна откровеност е и смущаващо, но и будещо силно безпокойство. 
Той заяви, че Република Турция иска ни повече, ни по-малко възстановяване на Турска република Тракия, в която трябва да влязат части от Гърция и България,  но също така и Солун, Македония, Косово и Лудогорието.  На ИЗЯВЛЕНИЕТО на турския премиер г-н Реджеп Ердоган със своята пределна откровеност е и смущаващо, но и будещо силно безпокойство. Той заяви, че Република Турция иска ни повече, ни по-малко възстановяване на Турска република Тракия, в която трябва да влязат части от Гърция и България, но също така и Солун, Македония, Косово и Лудогорието. На

Почина самозапалилият се във Варна 21-годишен мъж

Военноморската болница във Варна.

21-годишният Събин Събев, който се самозапали пред Тубдиспансера във Варна, е починал снощи.

Това съобщиха от реанимацията във Военномосрката болница във Варна, цитирани от „Фокус“.

21-годишният мъж се самозапали в понеделник сутринта. Той беше откаран във Военноморската болница с 90% изгаряния по цялото тяло.

В сряда от болницата обясниха, че на Събин предстоят операции, но прогнозите не са особено оптимистични.

Събин Събев е от Варна и е регистриран като психично болен. 

Статията "Почина самозапалилият се във Варна 21-годишен мъж" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Строежът на новия блок в Козлодуй може да започне в средата на 2016 г.

Строежът на американския 7-и реактор в Козлодуй може да започне в средата на 2016 г. и да бъде завършен за 5 години. Това обяви в интервю за bTV изпълнителният директор на „Уестингхаус” Дани Родерик. Той отказа да назове колко ще ни струва реакторът AP1000.

"Коледа е! Да се забавляваме заедно!"- покани от ОДК- Кюстендил

Под надслов "Коледа е! Да се забавляваме заедно!", Обединен детски комплекс- Кюстендил изготви календар с няколко инициативи преди Рождество Христово.Коледният турнир по шахмат е утре, от 14 часа в ОДК, а надпреварата по тенис на маса е на 18- 19 декември.Коледен спортен празник- спортно-състезателни и подвижни игри с децата от школите по баскетбол, тенис на маса и плуване ще бъде организиран на 17 декември, от 17 ч. на стадион "Осогово".Резултатите от Общинския конкурс за детско творчество „Коледа е, стават чудеса", с откриване на изложба с де...

Благодарствено писмо от корейския посланик

След посещението на посланика на Република Южна Корея в община Поморие пристигна благодарствено писмо, в което той изразява възхищението си от Поморие и готовност за сътрудничество между общината и посолството, съобщиха от пресцентъра на Oбщина Поморие.

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН АЛЕКСИЕВ,

Бих искал да предам своята искрена благодарност за Вашето гостоприемство и съдействие по време на моето пътуване до Поморие. За мен беше удоволствие да науча повече за курорта Поморие и плановете Ви за неговото бъдещо развитие. Аз съм позитивно настроен за сътрудничество в много различни области между Община Поморие и Посолството на Република Корея в България за в бъдеще.

Очаквам с нетърпение едно дългосрочно партньорство с Вас.

Отправям най-топли благодарности към Вас и Вашата администрация.

Моля приемете отново уверения за моето най-високо признание и благоразположение към Вас.

 

Х.Е. Шин Менг-хо

Посланик на република Корея в България

София, 09.12.2013

 

Днешните граници са свещени и неприкосновени, отсече Местан

Той призова да не се провокират излишни страхове

    


България отново най-бедна, а Люксембург най-богата

България и Румъния са страните с най-нисък брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението спрямо средното равнище за Европейския съюз (ЕС)...

Разнопосочни индекси в ранната търговия на БФБ

В ранната търговия днес (13 декември) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) бяха разнопосочни. SOFIX отбеляза понижение от 0,11%,...

Различен ли е Ирак 10 години след залавянето на Саддам Хюсеин?

Днес се навършват 10 години от залавянето на иракския диктатор Саддам Хюсеин, припомня „Дейли Телеграф Днес се навършват 10 години от залавянето на иракския диктатор Саддам Хюсеин, припомня „Дейли Телеграф". Десетилетие след края на режима на Хюсеин войната в страната все още не е приключила. Множество групировки нападат контингентите на западните сили, а броят на загиналите се е два пъти по-голям.

Бомбата до Съдебната палата близо и до адвоката Теодора Захариева

Бомбата, която гръмна снощи в жилищна кооперация в столицата, е заложена между офисите на адвокат Стоян Чечов и застрахователно дружество. Счупени са вратите на всички офиси на етажа на сградата, намираща се до Съдебната палата. 

„Не вярвам бомбата да е била за мен. Аз водя предимно граждански дела, нямам такива дела, заради които това да се Бомбата, която гръмна снощи в жилищна кооперация в столицата, е заложена между офисите на адвокат Стоян Чечов и застрахователно дружество. Счупени са вратите на всички офиси на етажа на сградата, намираща се до Съдебната палата. „Не вярвам бомбата да е била за мен. Аз водя предимно граждански дела, нямам такива дела, заради които това да се

Гръцки учен откри втори генетичен код

Групата на Джон Стаматоянопулос откри, че геномът използва генетичния код за да „регистрира” два различни „езика” на биологично програмиране. Единият от тях кодира и насочва протеините, а другият насочва клетките във връзка с контрола на гените.

прочети повече

Гръцки генетик откри втори генетичен код

Групата на Джон Стаматоянопулос откри, че геномът използва генетичния код за да „регистрира” два различни „езика” на биологично програмиране. Единият от тях кодира и насочва протеините, а другият насочва клетките във връзка с контрола на гените.

прочети повече

Китай подсили продажбите на Volkswagen през ноември

За месеца немският концерн е продал с 4,3% повече автомобили на месечна база, а ръстът за януари-ноември е 4,7%

    


Стипендии за шампиони отпуска училището на Хамилтън за българчета на изложение във Варна

Да учиш в елитен западен колеж парите са важен фактор, но както се казва, трябва и акъл. Освен високите такси бариера пред кандидатите са и високите критерии за прием. Усилията и средствата обаче се връщат стократно с възможностите за престижен университет и бляскава кариера.

Печка и далекопровод предизвикаха пожари

Два пожара са гасили екипи на Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в Дупница и Бобов дол. Пожарът в къща в Дупница е причинен от печка на твърдо гориво. Унищожена е 50 кв.м покривна конструкция, бяла, черна и компютърна техника, покъщнина. Огънят е угасен от 2 противопожарни екипа. Няма пострадали хора.Пожарът в землището на селата Коркина и Мала Фуча не е нанесъл щети. Той е причинен от късо съединение в далекопровод на ЧЕЗ, информират от ОД МВР- Кюстендил....

Ново поколение сториджи и мрежови решения от Dell

/КРОСС/ Раунд Рок, Тексас - Dell анонсира нови корпоративни технологии, чрез които клиентите могат да проектират центрове за данни и да модернизират мрежовата си система, посрещайки същевременно нарастващите ИТ предизвикателства и нуждата от мрежов достъп. Новите решения включват високопроизводителен Dell EqualLogic сторидж с по-висока скорост на безжичен свързаност и опростена платформа от мрежови комутатори. Новите продукти напълно отговарят на очакванията на клиентите за мигновен достъп до информацията - без значение дали се намират в офиса, или работят от разстояние. Новите Dell EqualLogic версии включват сторидж модула PS6210, което разширява възможността на Dell да доставя флаш носители на цената на дискови решения за потребителите, търсещи както по-бързо изпълнение, така и по-висока ефективност за техните интензивни виртуални среди. Новата серия Dell Networking решения позволява на потребителите бързо да разгръщат и скалират мрежови платформи и да максимизират ефикасността в съчетание с видимост върху мрежовата среда от една конзола. Мрежовите решения също предоставят сигурност на устройствата и информацията в мрежовата периферия, защитавайки съществуващите инвестиции като същевременно се редуцират капиталовите разходи с повече от 50 процента

Работниците от "Ремотекс" излязоха на пореден протест (видео)


Работниците от завода "Ремотекс" в Раднево за пореден ден излизат на протест, съобщава БГНЕС. Те настояват да получат заплатите си, които не са им изплащани от 10 месеца. 

Предприятието произвежда машини за енергетиката и ги продава, но не дава заплати на 600-те си служители. Собственици на завода неведнъж обещават, че ще започнат да плащат, но това така и не се случи досега. В "Ремотекс" текат проверки и се търси отговор дали предприятието не е водено към умишлен фалит, отбелязва Би...

ГЕРБ: Сидеров да бъде свален от председателския пост на антикорупционната комисия

ГЕРБ ще инициира искане за предсрочно освобождаване на Волен Сидеров като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Причината са снимките и информацията, че лидерът на "Атака" е бил в Куба и на други скъпи пътешествия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване