Полският премиер: Зависимостта на Германия от руския газ застрашава суверенитета на Европа

Зависимостта на Германия от руския газ е заплаха за суверенитета на Европа. Това заяви полският премиер Доналд Туск преди посещението на канцлера Ангела Меркел във Варшава по-късно тази седмица.   "Зависимостта на Германия от руския газ може реално да ограничи суверенитета на Европа. Убеден съм в това", заяви Туск, цитиран от Франс прес.   Той се обяви за преразглеждане на енергийната политика на ЕС и по специално на някои концепции в климатичната и в газовата политика.   Той допълни, че би искал да разбере "как германците биха могли да поправят някои икономически решения, за да предотвратят парализирането на Европа в момент, когато тя трябва да действа бързо и да приеме ясна позиция".   Миналата седмица руската държавна компания "Газпром" заплаши Украйна с прекратявване на доставките на газ заради украинския дълг към "Газпром" от 1.89 милиарда долара.   Уязвимостта на европейските държави в случай на осъществяване на тази заплаха е различна. Страните от Западна Европа (Белгия, Холандия, Испания, Франция, Великобритания и Италия) разчитат за 0 до 25 процента на руските газови доставки, други страни като Германия, Австрия и Полша са по-зависими, а трети като Финландия и балтийските държави са напълно зависими от руския газ, цитира АФП данни на финансовата компания "Морган Стенли".

България ще подкрепи изписване върху етикетите на трансмаз

Да се изписва допълнително върху етикета на храните, ако в тях има съдържание на трансмастни киселини. Тази идея на ЕС ще подкрепят и у нас Българската агенция по безопасност на храните и ресорното земеделско министерство. Това стана ясно на кръгла маса за влаганите в родните храни трансмазнини.

Екс-премиерът на Франция Фийон призова да не правят от Русия враг № 1

/КРОСС/ Бившият премиер-министър на Франция, един от лидерите на най-голямата опозиционна партия „Съюз за народно движение" (UMP) Франсоа Фийон подложи на остра критика недалновидната позиция на френските власти и „истеричните" действия на американците и призова да не правят от Русия „враг № 1"„В нашите интереси е да способстваме за това, Русия да се открие, да се присъедини към европейския континент и постепенно да става по-демократична. Не трябва от Русия да се прави враг № 1, който, ако бъде атакуван, ще има повод да напада", заяви Фийон и припомни, че като премиер-министър той е имал тясно сътрудничество с руския си колега - днешния президент Владимир Путин. Фийон изказа мнение, че Русия трябва да остане приоритет на френската дипломация, а в същото време днешното френско правителство се отнася към Русия „като към някаква бананова република".„Американците са истерични, аз смятам, че техните действия, по-скоро, ще влошат ситуацията, а няма да я разрешат", заяви екс-премиерът. В същото време той похвали позицията на канцлера на Германия Ангела Меркел, която, дори да няма най-добрите лични отношения, през всичките тези години пътува до Русия и поддържа взаимно уважение с руското ръководство. „Кой действително служи на интересите на Европа? Мадам Меркел", - подчерта Фийон, по информация на РИА „Новости".ria.ru

Рокади в Разплащателната агенция

София /КРОСС/ С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие" от 10 март 2014 г. Татяна Ангелова е назначена за заместник изпълнителен директор с ресор „Държавни помощи" и програма САПАРД. Тя е родена в град Пловдив на 12 януари 1980 г. През 2001 г. завършва бакалавърска степен по „Тропично и субтропично земеделие" в Аграрния университет в Пловдив, а година по-късно се дипломира като магистър в специалност „Агрохранителни технологии и биотехнологии" в същия университет. Владее английски и руски език.Татяна Ангелова започва работа като експерт в Областна дирекция на ДФЗ-РА в Пловдив през октомври 2002 г. През февруари 2003 г. е назначена за експерт в дирекция „Инвестиционно кредитиране" в Централното управление на Фонда. От април 2007 г. оглавява отдел „Краткосрочно кредитиране и субсидиране", където отговаря за организирането, координацията и контрола на цялостната дейност по предоставяне на средства по краткосрочните финансови линии /кредити и субсидии/ в ДФ "Земеделие" и за държавни помощи в областта на земеделието. През януари 2014 г. е назначена за директор на дирекция „Инвестиционни схеми за подпомагане" в ДФЗ-РА. Работата й е свързана с прилагането и изпълнението на схемите за държавни помощи и предоставяне на кредити за реализиране на инвестиции и създаване на дълготрайни активи в селското стопанство.    

Галакси Пропърти Груп привлича инвеститори на изложение в Кан

Интерес за евентуалните инвеститори представляват районите извън София, които предполагат по–ниски производствени разходи

    


Икономическата битка за Украйна - газ и шоколад

Няма да е нито лесно, нито евтино да се подмогне украинската икономика

Украинската икономика е в пълен хаос. Националната валута - гривнята - загуби близо 20% от стойността си през последния месец. Резервите от чуждестранна валута се свиха до 15 милиарда долара въпреки налагането на капиталов контрол. Банковите депозити намаляха с над 3% през първата половина на февруари и от началото на революцията властите наложиха ограничения на по-нататъшните тегления на вложения. Данъчните приходи спаднаха рязко и изплащането на пенсиите се бави.

Украйна бе в достатъчно лошо икономическо състояние още преди всичко, което я връхлетя през последните месеци: това бе една от причините, поради които Виктор Янукович, сваленият президент, избра 15 милиарда долара под формата на руски заеми пред споразумението с Европейския съюз, а решението доведе до неговото падане от власт. Поддържайки украинската икономика, Русия изглежда има властта, като доставчик на енергия, търговски партньор и кредитор, да я парализира.

Най-явната икономическа атака би била да бъде спрян газът за Украйна. Това няма да има сериозни последици нито за западните потребители, чийто газ е доставян през Украйна, нито за печалбите на Русия. Други руски газопроводи биха могли да транспортират голяма част от този газ. Това обаче все пак би било скъпо струваща тактика, от която украинците не са толкова уязвими, колкото може да изглеждат. Те имат големи газови хранилища, разположени удобно в западната част на страната.
Не е ясно колко точно газ може да бъде складиран в тези съоръжения, нито пък чия собственост са те. След меката зима обаче Украйна вероятно разполага със запаси за няколко месеца. Нещо повече, тя трябва да е в състояние да внася газ от Словакия, като обърне потока по главния газопровод от изток на запад. Украйна на два пъти е правила това с по-малки газопроводи при предишни спорове с Русия.

Търговията е оръжие, което има цена и за агресора. Една четвърт от украинския износ отива на изток и Владимир Путин не се свени да го възпрепятства; руските ограничения, като наложените на украинския шоколад миналата година, може да струват на страната милиарди долари, като загубите бъдат причинени преднамерено на определени сектори, дори на конкретни олигарси. Преди дни Русия забрани вноса на свинско месо от Украйна, като се аргументира, че политическата нестабилност е подкопала проверките за безопасност.

Като кредитор, Русия си осигури пространство за ходове, които могат да навредят на Украйна. Спасителният заем, отпуснат на Янукович, от 3 милиарда долара, които бе предоставен преди революцията, дава на Путин лост за влияние, който може да осуети всякакви опити за постигане на споразумение с други кредитори преди предстоящи плащания. При това някои условия в договора, записани с дребен шрифт, гласят, че ако делът на украинския дълг от брутния вътрешен продукт на страната надхвърли 60%, то това ще означава автоматично, че тя е изпаднала в неплатежоспособност.

Защитната тактика на Русия, облечена в законова форма, може да затрудни решаването на проблема с дълговете на Украйна, в момент, когато е сигурно, че те ще се увеличат; без кредити от Запада украинското правителство ще остане без пари. Ако страната водеше разумна икономическа политика, тя щеше да има възможност да взима лесно заеми, тъй като държавният дълг, възлизащ в момента на 47% от БВП, не е прекалено голям. Политиката на Украйна обаче почти никога не се е отличавала със здрав разум, а напротив, с разточителство, и инвеститорите, които подкрепяха това прахосничество, когато бившата съветска република предлагаше високи лихви и стабилна валута, сега не се виждат никакви.

Време е за Международния валутен фонд (МВФ), който има повече от богат опит с този род кризи с баланса на плащанията. Стандартното лечение включва тежки реформи, в украинския случай сериозна ...

Ули Хьонес призна, че е укрил 18,5 млн. евро от данъци

/КРОСС/ Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес призна в съда, че е укрил 18,5 милиона евро от данъци.При откриването на съдебния процес президентът се призна за виновен в укриването на данъци. „Напълно наясно съм, че самопризнанието ми няма да промени нищо. Радвам се обаче, че всичко вече е на масата. Ще направя всичко, за да приключи това мъчително събитие за мен", бяха първите думи на Хьонес пред съда.Прокуратурата обвинява боса на баварците, че в периода 2003-2009 година е укрил 33.5 милиона евро в швейцарска банка, без да декларира средствата, придобити на капиталовия пазар. За въпросната сума Хьонес е дължал на държавата 3.5 милиона евро под формата на данъци.Направеното от Хьонес самопризнание или използвания в немската юрисдикция термин „самообвинение" обаче дава правото да се избегне влизането в затвора, само ако то е направено доброволно и в него няма неточности.

Реформаторите ще представят евролистата си на 22 март

Реформаторският блок ще представи листата за изборите за Европейския парламент на 22 март, обяви в понеделник лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той отново заяви, че неговите фаворити за водачи са Меглена Кунева (председател на Движение "България на гражданите") и Светослав Малинов (и сега евродепутат на ДСБ).   "Аз смятам, че в Европейския парламент трябва да изпратим хора, които няма да се натискат да се снимат с другите, а другите ще искат да се снимат с тях", каза Кънев.   Коментарът му бе по повод снимките на представителите на ГЕРБ с германския канцлер Ангела Меркел по време на конгреса на Европейската народна партия в Дъблин.   От Реформаторския блок съобщиха, че вече е възможно хората да стават членове и симпатизанти на самата коалиция, а не само на някоя от партии, които я съставят, както беше досега.   Радан Кънев заяви, че при срещите си с българи във Франкфурт и Мюнхен много от тях са изявили готовност да работят за Реформаторския блок.

Включете се в 11-то издание на конкурса Artzepter на Zepter International

За 11-та поредна година Zepter  International  обявява началото на Международния награден конкурс за млади таланти от целия свят – Artzepter. След като миналата година (201...

Делото САПАРД тръгна в Специализирания съд

Специализираният наказателен съд отхвърли искането на защитата по мегаделото "САПАРД" да върне обвинителния акт на прокуратурата. След два неуспешни опита съдия Пламен Панайотов даде ход п...

Първанов: Действията на БСП имат за цел да насаждат страх

„Действията на „Позитано” от последните дни идват да насадят и да засилят дори този страх, който се поддържа от доста време насам”. Това каза на пресконференция...

Ули Хьонес си призна сам, че е укрил още по-голямо количество пари

Днес бе даден ход на делото срещу него за корупция, което бе последвано от шокиращите самопризнания. Той е ощетил държавната хазна с още 15 милиона евро в периода 2003-2009 година, обясни неговият а...

Внесоха подписите за референдум за изборната система в НС

Проф. Георги Близнашки внесе в Народното събрание подписката за иницииране на референдум за изборна реформа. „На мен ми е странно как хора, които не си показват носа отвъд железните загражд...

Гръцките аптеки затвориха за две денонощия в знак на протест

Стачка в продължение на две денонощия обявиха гръцките фармацевти. Причината - плановете за за либерализиране пазара на продаваните без рецепта лекарства и увеличаването на работната седмица. Гръцк...

BMW пусна нов дизелов мотор

Двулитровият агрегат прави премиера при модела X3

    


Кой ще бъде най-големият доставчик на банани в света?

Chiquita купува ирландската компания Fyffes, "ражда" се компания с около 4,6 млрд. долара годишни приходи и над 32 хил. служители

    


38-годишна албанка уби трите си деца

38-годишна албанка прободе смъртоносно и трите си дъщери - 3-годишната Сидни, 10-годишната Кеси и 13-годишната Симона, предаде БГНЕС.
 Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
"Убих ги, защото исках да ги спася от безнадеждния живот в бъдеще", каза по време на разпита в италианската полицията в град 38-годишна албанка прободе смъртоносно и трите си дъщери - 3-годишната Сидни, 10-годишната Кеси и 13-годишната Симона, предаде БГНЕС.  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Убих ги, защото исках да ги спася от безнадеждния живот в бъдеще", каза по време на разпита в италианската полицията в град

Туск: Зависимостта на Германия от руския газ застрашава суверенитета на Европа


Зависимостта на Германия от руския газ е заплаха за суверенитета на Европа, заяви полският премиер Доналд Туск, цитиран от агенция "Франс прес". Той поиска преразглеждане на европейската енергийна политика.

"Зависимостта на Германия от руския газ може реално да ограничи суверенитета на Европа. Убеден съм в това", заяви Туск пред журналисти по време на посещение във военна база в Северна Полша. Той се обяви за преразглеждане на енергийната политика на Европейския съюз и по специално...

Щатският пазар тежи на продажбите на McDonald's

Веригата изпитва затруднения в САЩ заради бавния икономически ръст, увеличената конкуренция и погрешни ходове в рамките на веригата

    


ЕС забавя преговорите с Русия за "Южен поток"

Още няма яснота за статута на проекта, но Москва активно строи трасето

    


Сметната палата не била слугувала на ГЕРБ

Неоснователни са обвиненията, отправени от председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Йордан Цонев, за нарушения при одит за съответствие при финансовото управление на МВР, съобщиха от пресцентъра на Сметната палата. Преди дни Цонев обвини институцията в политически слугинаж към ГЕРБ, извършван от настоящия й ръководител Валери Димитров.

Прибраха 5-годишно дете от Варна в институция заради физически тормоз

Физическо насилие и сексуална злоупотреба е преживяло 5-годишно дете, докато родителите му са на работа в чужбина. Сигнал за случващото се с невръстното дете е подаден от съседи, които били потресени от зловещите викове, които чуват през стените.

Мартенският сняг донесе бум от катастрофи в Хасково

Хасково /КРОСС/ Само до обяд днес станаха четири катастрофи в Хасково. Основна предпоставка за тях е падналия мартенски сняг. Серията пътно транспортни произшествия започнаха от детелината на изхода на Хасково. Автомобил Рено катастрофира самостоятелно, като се удря в крайпътна мантинела и чупи предна полуоска. Малко по-късно, в близост до инцидента същото се случва с Опел, шофиран от млада водачка. При проверка с тестер-дрегер за алкохол пробата е отрицателна. Снимки: Булфото, всички права запазени  

Европейският музикален фестивал тръгва с концерт на Веско Пантелеев-Ешкенази

С “Испанска симфония”на Е.Лало, изсвирена от концертмайстора на амстердамския „Концертгебау оркестър” – Веско Пантелеев-Ешкенази, на 12 март започва „Европейският музикален фестивал”, организиран от „Кантус фирмус”.
Събитията за почитателите на класическата музика продължават 4 месеца и са под патронажа на кмета на София-Йорданка Фандъкова и в С “Испанска симфония”на Е.Лало, изсвирена от концертмайстора на амстердамския „Концертгебау оркестър” – Веско Пантелеев-Ешкенази, на 12 март започва „Европейският музикален фестивал”, организиран от „Кантус фирмус”. Събитията за почитателите на класическата музика продължават 4 месеца и са под патронажа на кмета на София-Йорданка Фандъкова и в

В "Напоителни системи" пак не плащали, готвят стачка

Работниците не са получавали заплати близо 3 месеца

    


Завръщането на Гонзо в Левски се отлага

Ръководството на варненския клуб все още не е дало зелена светлина на Гонзо да приеме поканата на Тодор Батков за главен мениджър в Левски.

Лиляна Павлова: Управляващите не правят реформи

Правителството окончателно отказва да изпълни ангажимента за отпадането на плоския данък, заяви Томислав Дончев на извънредна пресконференция, дадена веднага след тази на премиера Пламен Орешарски.

В "Напоителни системи" се стягат за стачка

София /КРОСС/ Работещите в "Напоителни системи" се готвят за стачка. Повече от 80 дни работещите в дружеството не са получавали заплати, като работодателят не е внасял осигурителни вноски. Социалното напрежение във всички клонове е крайно изострено. Търпението на работниците е изчерпано и на редица места има готовност за обявяване на ефективни протестни действия, вкл. гладна стачка. Очакваше се в кратък срок органите на изпълнителната и законодателната власт да изпълнят поетия ангажимент в края на 2013 г. за промяна на нормативната уредба, с която се урежда по траен и категоричен начин финансирането на дейността от общонационален характер, възложена на „Напоителни системи" ЕАД. Едва в петък, на 7 март 2014 г., Народното събрание гласува промяна в Закона за водите, с която се отпускат средства от държавния бюджет за дейностите, свързани с опазването от вредното въздействие на водите. Тези средства с целево предназначение са крайно необходими за нормализирането на дейността на „Напоителни системи" ЕАД.Обичайната процедура за довеждане на приетата промяна до реално действие - постъпване на средства в дружеството, отнема време. Поради тази причина безпокойството на работниците и служителите остава непроменено тъй като само взетото решение от Народното събрание не е гаранция, че в кратък срок работните заплати ще бъдат изплатени

Учителските заплати ще бъдат увеличени с 5%

В републиканския бюджет за тази година са осигурени пари за повишаване на началните заплати на младите преподаватели, обяви министърът на образованието

Ще затварят заведения, в които продължава да се пуши

Предлага се и имуществена санкция за търговци, които допускат нарушение на режима

    


Времето пощади дупките по улиците

Меката зима и малкото валежи от сняг пощадиха пътните настилки по улици и булеварди в цялата страна. Кметствата на повечето места отчитат по-малко нови дупки по пътищата тази пролет в сравнение с предишната. Кръпките, направени през миналото лято, пък все още държат. Обикновено при тежка зима и големи отрицателни температури по улиците зейват нови Меката зима и малкото валежи от сняг пощадиха пътните настилки по улици и булеварди в цялата страна. Кметствата на повечето места отчитат по-малко нови дупки по пътищата тази пролет в сравнение с предишната. Кръпките, направени през миналото лято, пък все още държат. Обикновено при тежка зима и големи отрицателни температури по улиците зейват нови

Автобус с швейцарци катастрофира в Испания, един е загинал

Автобус, превозващ 17 швейцарски туристи, се е преобърнал на испанския остров Гран Канария. Загинал е един швейцарец, двама други са със сериозни наранявания.

Булгаргаз предлага по-евтино синьо гориво от 1 април

"Булгаргаз" предлага на енергийния регулатор да утвърди по-ниска цена на синьото гориво за второто тримесечие на тази година. Общественият доставчик е поискал от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране цената на газа от 1 април да бъде 612,80 лв.

38-годишна албанка уби трите си деца

38-годишна албанка прободе смъртоносно и трите си дъщери - 3-годишната Сидни, 10-годишната Кеси и 13-годишната Симона, предаде БГНЕС.
 Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
38-годишна албанка прободе смъртоносно и трите си дъщери - 3-годишната Сидни, 10-годишната Кеси и 13-годишната Симона, предаде БГНЕС.  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS "Убих ги, защото исках да ги спася от безнадеждния живот в бъдеще", каза по време на разпита в италианската полицията в град

Безпрецедентна мистерия около изчезналия в Малайзия самолет

Изчезването на малоазийския самолет е "безпрецедентна мистерия". Това заяви началникът на гражданското въздухоплаване на страната Азхарудин...

Рон Пол: САЩ няма моралното право да обвинява Русия

/КРОСС/ Докато САЩ продължава да заплашва Русия със санкции, екс-кандидатът за президентските избори на САЩ, конкурентът на Барак Обама, направи изявление, в което заяви, че САЩ няма никакво морално право да обвинява Русия в нарушаване на суверенитет: „Точно ние ли да четем нотации за нарушаване на суверенитет? Ами тогава какво се случва със суверенитета на Ирак, Афганистан, Иемен, Северна Африка. Ние постоянно се бъркаме в чужди работи. Така в Пакистан прелитат наши безпилотни боинги, а в 130 страни в целия свят вече са разположени 800 наши военни бази?"

Шофьор на камион уредил фалшива диплома на неграмотен ром

Шофьор на камион уредил фалшива диплома на неграмотен ром, за да има право на свидетелство за управление на автомобил. Случката с абсурдния посредник станала още през 2009 година. Но едва сега влезе в съда - съобщиха от съдебната палата в Сливен.
21-годишният тогава младеж от котленското село Градец си намерил сезонна работа като дървосекач в Шофьор на камион уредил фалшива диплома на неграмотен ром, за да има право на свидетелство за управление на автомобил. Случката с абсурдния посредник станала още през 2009 година. Но едва сега влезе в съда - съобщиха от съдебната палата в Сливен. 21-годишният тогава младеж от котленското село Градец си намерил сезонна работа като дървосекач в

Обявиха първите граждански кандидатури за ЦИК

"Института за модерна политика" номинира изпълнителния си директор, от ГЕРБ подкрепиха социолога Цветозар Томов, "Прозрачност без граници" няма да правят номинация, защото процедурата по избор не e "публична, прозрачна и освободена от политически пристрастия"

Внесоха кандидатурата на Ивилина Алексиева за ЦИК

От ГЕРБ подкрепиха социолога Цветозар Томов, "Прозрачност без граници" няма да правят номинация, защото процедурата по избор не в "публична, прозрачна и освободена от политически пристрастия"

"Булгаргаз" предлага по-ниска цена за газа

Общественият доставчик е поискал от Енергийния регулатотр цената на газа от 1 април да бъде с 2,73% по-малко от действащата сега цена

"Българгаз" предлага по-ниска цена за газа

Общественият доставчик е поискал от Енергийния регулатотр цената на газа от 1 април да бъде с 2,73% по-малко от действащата сега цена

Доклад описва здравната катастрофа в Сирия


Новородени замръзват до смърт в кувьози, лекари режат крайници, за да спрат кървенето на пациенти, появяват се свидетелства за нови случаи на полиомиелит - дотолкова се е влошило качеството на здравеопазването в Сирия според публикуван в понеделник доклад.

Благотворителната организация "Спасете децата" твърди, че 60% от болниците в Сирия са унищожени или са понесли щети от началото на конфликта насам, а почти половината лекари са избягали от страната.

Докладът описва...

Ули Хьонес все по-близо до решетките

Президентът на Байерн е укрил не 3,5 млн., а 18,5 млн. евро

    


Московски: Наслушахме се на обещания за светло комунистическо бъдеще

София /КРОСС/ Днес се наслушахме на обещания за светло комунистическо бъдеще. Това заяви по време на брифинг депутатът от ГЕРБ Ивайло Московски, коментирайки днешната среща на властта с медиите. Бяхме свидетели на една пиар акция. Медиите бяха поканени на обяд, на който нямаше храна. 2/3 от времето управляващите се саморекламираха. Липсваха обсъждане на теми като краткосрочни и средносрочни цели на правителството, посочи той. Московски бе категоричен, че нито един стратегически важен проект на държавата не е генериран от това правителство. Това са готови проекти, които са създадени от нас и сега само се вадят и се осъществяват. Не виждаме реформи. И системите, които работят в държавата, се използват за социални политики. Държавната политика трябва да генерира условия за растеж и тогава за социални помощи. Липсват реформи и се теглят заеми, каза още бившият министър.    

"Паяци" и "скобари" пак на прокурор

Софийски обществен съвет внесе нов сигнал до прокуратурата във връзка с незаконната дейност на "паяците" и "скобарите", както и неправомерното събиране на пари от зоните за платено паркиране в София.

Технологичният тест в Топлофикация не е замърсил приземния въздух във Варна

Коминът на Топлофикация Варна е с височина 100 метра и е проектиран така, че да осигури разсейване на емисиите на вредни вещества. Това съобщиха за Топ Новини Варна от Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите (РИОСВ) по повод сигнала за обгазяване на югозападните покрайнини на града миналия четвъртък, 6 март.

Вечер посветена на украинския поет и художник Тарас Шевченко организират в Перник

Клуб "Встреча" и народно читалище "Миньор - 2005" организират "Мои мисли" - вечер посветена украинският поет и художник Тарас Шевченко, съобщиха за читателите на ZaPernik.com.

Събитието ще се проведе в сряда (12 март) от 17:30 часа, на втория етаж на Минна дирекция в Перник. Във вечерта посветена на Тарас Шевченко ще вземат участие актьорът Васко Чушев и клавиристката Йоана Зарева. Входът за мероприятието е свободен.

Тарас...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване