Почетоха жертвите във Фукушима пред Народния театър

20 души се събраха пред Народния театър "Иван Вазов", за да почетат жертвите от ядрената катастрофа във Фукушима през 2011 г. Аварията, която се случи преди 3 годни в японската провинция Фу...

Силна виелица на магистрала "Тракия", кола се преобърна в канавка

Сливенски автомобил се хвърли в канавка на магистрала Сливенски автомобил се хвърли в канавка на магистрала "Тракия" от София за Бургас в отсечката преди Нова Загора, съобщи "Флагман". Колата с марка "БМВ Х6" е смазана, а прозорците й са счупени. Екипи на Пътна помощ в момента вадят автомобила. Водачът не е пострадал сериозно, отървал се е с охлузвания и сериозна уплаха.

Търси се инвеститор за фалиралия завод "Диамант"

Разград /КРОСС/ Търси се стратегически инвеститор за фалиралия завод за стъкло "Диамант" и възможности за възстановяване на дейността на месокомбинат "Родопа". Това съобщи по време на посещението си в Разград вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева. По думите й вече имало заявен първоначален интерес за завод "Диамант", по който работи Агенцията за инвестиции. Отделно са поканени и инвеститори от Германия, допълни Бобева.Ще се търсят възможности и за възстановяване на месокомбината "Родопа" в Разград, който е в несъстоятелност, каза още Бобева. Вицепремиерът изрази надежда, че предложените от кабинета промени в Закона за обществените поръчки ще бъдат приети от депутатите без забавяне. По думите й те по никакъв начин не противоречат на новите европейски директиви в тази област, а съдържат най-важните елементи в тяхИма среди, които се опитват да осуетят гласуването с настояване да се напише нов закон, който да отразява последните директиви на ЕС, призна тя. Правителството обаче счита, че новите текстове отговарят на духа на директивата, като въвеждат повече прозрачност, по-бързи процедури и насърчават малките фирми да участват в конкурсите за бюджетните пари, затова не е нужно промените да се бавят. Става дума да 6 млрд. лв. годишно, които се преразпределят между компаниите чрез обществени поръчки. Това е около 10% от БВП на страната и представлява огромен инструмент за развитие на бизнеса, коментира вицепремиерът

80% от жителите на Крим искат присъединяване към Русия

По-малко от седмица преди референдума на 16 март, стана ясно, че повече от 80% от жителите на Крим подкрепят присъединяването към Русия. Това заяви председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, позовавайки се на данни от анкета.

Пиян и без книжка, който уби брат и сестра и натроши 4-ма, поиска справедлива присъда

Иво Генов, който превърна в кървава каша шестима пътници в джипа си, в правото си на последна дума днес пред Бургаския апелативен съд поиска справедлива присъда.
Генов се е качил зад вонала с 0.98 промила. Той е обвинен за това, че на 11 ноември 2011 г., около 20.45 часа между  Крушевец и разклона за Извор, Бургаска област, е загубил контрол върху Иво Генов, който превърна в кървава каша шестима пътници в джипа си, в правото си на последна дума днес пред Бургаския апелативен съд поиска справедлива присъда. Генов се е качил зад вонала с 0.98 промила. Той е обвинен за това, че на 11 ноември 2011 г., около 20.45 часа между Крушевец и разклона за Извор, Бургаска област, е загубил контрол върху

Авария по газопреносната мрежа е предизвикала взрива в Севлиево

Авария по газопреносната мрежа в Севлиево е предизвикала разрушителния взрив в събота вечерта. Това съобщи пред БНР наблюдаващият прокурор по случая Милчо Гинжов.

ЕК възстанови на България 957 млн. лева

Европейската комисия възстанови на България сумата от 957 млн. лева, платени Държавен фонд "Земеделие" на 30 януари 2014 г. по Схемата за...

Без валежи утре, температурите - от 5° до 10°

През нощта от североизток валежите ще отслабват и до сутринта, с изключение на крайните южни райони, ще спрат. Ще духа северен вятър, в Източна България – умерен, по морския бряг временно и силен. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°. В София - около минус 1°. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология През нощта от североизток валежите ще отслабват и до сутринта, с изключение на крайните южни райони, ще спрат. Ще духа северен вятър, в Източна България – умерен, по морския бряг временно и силен. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°. В София - около минус 1°. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология

Швейцария замрази активите на още девет украинци

/КРОСС/ Швейцарското правителство замрази активите и банковите сметки на още девет украинци, съобщи „Ройтерс". Сред тези, на които са наложени санкции, са синът на отстранения от длъжност на президента на Украйна Виктор Янукович и сина на бившия министър-председател Микола Азаров.Швейцарските власти вече замразиха сметките на някои украински политици и техните роднини. Подобни мерки бяха предприети в Канада, Великобритания, Австрия , Лихтенщайн и Холандия. По-рано назначеният от Върховната Рада на Украйна министър-председател Арсений Яценюк заяви, че по време на мандата на Янукович от страната са изнесени 70 млрд. долара.

Малайзия разширява зоната за издирване на самолета

Разследващите не изключват машината да е била отвлечена

    


Втори случай в Гърция като с "русия ангел"

Полицията в северния град Катерини прибра 7-8 месечно бебе на име Соня от двойка роми, които опитвали да го декларират като свое дете. ДНК експертиза доказала, че 58-годишната жена и 59-годишният  партньор не са биологични родители на бебето. Въпреки това двамата имали редовно издаден от община Атина дубликат на акт за раждане на Соня. Полицията в северния град Катерини прибра 7-8 месечно бебе на име Соня от двойка роми, които опитвали да го декларират като свое дете. ДНК експертиза доказала, че 58-годишната жена и 59-годишният партньор не са биологични родители на бебето. Въпреки това двамата имали редовно издаден от община Атина дубликат на акт за раждане на Соня.

Президентът на "Байерн" Ули Хьонес призна, че е укрил още 15 млн. евро


Президентът на европейския футболен шампион "Байерн" (Мюнхен) Ули Хьонес е укрил много повече данъци, отколкото 3.5-те милиона евро, в които беше обвинен от прокуратурата.

Той е ощетил държавната хазна с още 15 милиона евро в периода 2003-2009 г., обяви неговият адвокат Ханс Файген пред окръжния съд в Мюнхен, където тази сутрин започна делото срещу бившия германски национал. 

62-годишният Хьонес може да получи до десет години затвор, а прокуратурата иска седемгодишна...

Малка варненка се е прицелила в световната музикална сцена

Една малка варненка ще защитава музикалната чест на родния си град на национален концерт. Това е възпитаничката на известния ни музикален педагог Мила Маврова - Стефани Алексиева, която се класира за концертите на живо в предаването „Големите надежди” на Нова ТВ.

Изкоп отпреди години е в дъното на взрива в Севлиево

По изключително болезнен начин е загинало момчето, починало при взрива от Севлиево в събота вечер. Причината пък е авария по газопреносната мрежа в града, причинена преди няколко години.

Кабинетът търси инвеститор за фалиралия завод "Диамант" в Разград

Правителството търси стратегически инвеститор за фалиралия завод за стъкло "Диамант" в Разград и възможности за възстановяване на дейността на месокомбината "Родопа" в града. Това съобщи вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева, която беше на посещение в града.   По думите й вече имало заявен първоначален интерес за завод "Диамант", по който работи Агенцията за инвестиции. Отделно са поканени и инвеститори от Германия, допълни Бобева.   Заводът за стъкло изпадна в несъстоятелност през 2001 г., а през 2007 г. се появи купувач за активите му – компанията "Виа глас". Тя влезе в партньорство с китайската China Luoyang Float Glass Group, която е един от световните лидери в производство на плоско стъкло.   Китайците обявиха, че искат да инвестират над 80 млн. евро в модерен завод за плоско стъкло, медицинско стъкло, стъкло за фотоволтаични панели и т. н. През 2010 г. започна и събаряне на сградите на стария завод. Инвестицията в новото предприятие обаче така и не се реализира като не е ясно какви са причините, които отказаха китайците от инвестицията.   Междувременно управляващите не спират да говорят за реиндустриализацията на страната. Досега плановете им бяха за изправяне на крака на фалиралия химически завод "Химко" във раца, който е изкаран на публична продан. Вървят преговори и със собствениците на "Ремотекс" в Раднево за изкупуването на предприятието от държавата. "Атака" лансира намерения за възстановяването на завода за непрекъснато леене в "Кремиковци".

Първанов: Излизам от политиката при слаб резултат на АБВ

Лидерът на АБВ Георги Първанов обяви, че ако листата на движението привлече само 30 000 гласа на предстоящите евроизбори, повече с политика няма да се занимава. Той заяви това в Шумен по повод интервю на депутата и зам.-председател на БСП Димитър Дъбов, в което твърдял, че АБВ ще има не повече от 25-30 хиляди гласа.

Инициативният комитет на Близнашки внесе подписката за референдум в НС

С шествие от Софийския университет до сградата на парламента на площад Батенберг беше внесена подписка с искане за провеждане на референдум за промяна в изборните правила. Близо 500 000 подписа бяха внесени в деловодството на парламента, но има още няколко хиляди, които не са обработени, заяви председателят на Инициативния комитет професор Георги Близнашки. Подписката е в подкрепа на искането на президента за референдум заедно с евроизборите на 25 май. Управляващите отказват. Според Закона за референдумите парламентът е задължен да свика национално допитване до 3 месеца, ако това поискат 500 хиляди граждани. Тепърва обаче предстои проверка за автентичността на подписите, събрани от Инициативния комитет. Един от начините управляващите да отклонят едновременното провеждане на допитването и еввовота е да забавят проверката. "Нашият призив е, в рамките на 10 дни, да се направи една бърза и енергична проверка, за да може Народното събрание впоследствие в рамките на една седмица да вземе своето решение за произвеждане на този референдум. Това е нашата цел. Смятам, че тя е реална. Ние написахме писма, включително за разговори с представителите на БСП и на ДПС. За съжаление, те не откликнаха на нашия повик за среща", коментира проф. Близнашки. "Не си ли давате всички сметка, че тези три предложения ще внесат коренна промяна в националния политически живот? Ако се възприеме поне едно от тях, това ще бъде пробив. Ако и трите се възприемат, ние ще имаме една принципно различна картина на народното представителство в следващите общи парламентарни избори в България", заяви той по повод предложението на Росен Пелвнелиев за задължително, мажоритарно и електронно гласуване. Участниците в шествието, около 200 души, скандираха "Оставка", "Референдум", "Мая, преброй ги!" и "Валидни са!". Множеството бе предвождано от проф. Близнашки, доц. Александър Кьосев, проф. Калин Янакиев, които са част от Инициативния комитет, както и други преподаватели като проф. Георги Каприев, които подкрепяха студентската окупация през есента минала година. В акцията се включиха и представители на ГЕРБ, членовете на ръководство Румяна Бъчварова и Томислав Дончев както и административния секретар Цветомир Паунов. Преди шествието да внесе подписите, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди за евентуални провокации с подписката. "Затова, за всеки случай, ще съберем повече от необходимите подписи", написа той в профила си във Фейсбук. По информация от негови съпартийци има вероятност ГРАО да обяви, че част от подписката е недействителна или със сгрешени лични данни. Именно по тази причина от ГЕРБ решили да се презастраховат. Законът предвижда, че Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) към Министерството на регионалното развитие "извършва незабавно служебна проверка" на подписите. Един евентуален отказ от провеждане на референдум навреме ще изиграе лоша шега на управляващите, защото ще засили гнева към сегашната власт, коментира депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев, който ще оглави партийната листа за евроизборите. Най-силният аргумент е във волята на хората, които за по-малко от три седмици са събрали подписите, допълни той. Проф. Близнашки цитира проучване, според което над 75% от хората искат референдум заедно с евровота в края на май. Дончев отрече кметове на ГЕРБ да са участвали в събирането на подписи, въпреки, че лидерът на партията Бойко Борисов обяви предварително, че ще даде старт на подписката на среща с кметове на ГЕРБ в Казанлък. Освен ГЕРБ, официална подкрепа за инициативата и подписката дадоха партиите от Реформаторския блок. Все още не е ясно дали БСП ще организира подписка за контрареферендум, който да се проведе едновременно с допитването за изборните правила, за да го "разводни" и "потопи", както обясняват социалисти. Освен това е почти сигурно, че управляващите ще редактират въпросите, предложени от президента Плевнелиев. Когато все пак НС вземе решение за референдума, президентът определя дата за провеждането му след обнародването на решението. Датата не може да бъде по-ранна от два месеца от обнародването и по-късно от 3 месеца след това. За да може резултатът от референдума да е задължителен за властите, бюлетини трябва да пуснат не по малко от гласувалите на предишните избори или минимум 3 632 953 души.

Западът осъди референдума в Крим, забравяйки, че неотдавна подкрепи независимо Косово

/КРОСС/ „Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън и президентът на САЩ Барак Обама са твърдо убедени, че предлаганият референдум в Крим е нелегитимен, а всеки опит за неговото легитимиране ще доведе до нови последици за Русия", съобщи говорител на британския премиер след края на преговорите между Камерън и Обама, без да уточнява, какви ще са точно последиците.Освен това в телефонен разговор с китайския председател Си Дзинпин Обама отбеляза, че смята „възстановяването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна за своя първостепенна задача". При това президентът на САЩ потвърди намерението си да способства за това „украинският народ да може самостоятелно да определи бъдещето си без чуждестранна намеса", пише руското издание „Взгляд".Съдейки по всичко, намесата на САЩ и Запада в Украйна не се възприема от Обама като чуждестранна, и лидерите си позволяват открито да изразяват протест срещу референдума и да заплашват със санкции.За това, че референдумът противоречи на украинското законодателство и международните норми, и затова е нелегитимен, заявиха и Обама, и канцлерът на Германия Ангела Меркел в телефонен разговор с Путин.Но да припомним, че в Международния съд в Хага през 2009 г., когато се обсъждаше, доколко е легитимно от гледна точка на международното право отделянето на Автономната област Косово от Сърбия, тогава западните лидери бяха на противоположна позиция

Западните лидери осъдиха референдума в Крим, забравяйки, че неотдавна подкрепиха независимо Косово

/КРОСС/ „Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън и президентът на САЩ Барак Обама са твърдо убедени, че предлаганият референдум в Крим е нелегитимен, а всеки опит за неговото легитимиране ще доведе до нови последици за Русия", съобщи говорител на британския премиер след края на преговорите между Камерън и Обама, без да уточнява, какви ще са точно последиците.Освен това в телефонен разговор с китайския председател Си Дзинпин Обама отбеляза, че смята „възстановяването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна за своя първостепенна задача". При това президентът на САЩ потвърди намерението си да способства за това „украинският народ да може самостоятелно да определи бъдещето си без чуждестранна намеса", пише руското издание „Взгляд".Съдейки по всичко, намесата на САЩ и Запада в Украйна не се възприема от Обама като чуждестранна, и лидерите си позволяват открито да изразяват протест срещу референдума и да заплашват със санкции.За това, че референдумът противоречи на украинското законодателство и международните норми, и затова е нелегитимен, заявиха и Обама, и канцлерът на Германия Ангела Меркел в телефонен разговор с Путин.Но да припомним, че в Международния съд в Хага през 2009 г., когато се обсъждаше, доколко е легитимно от гледна точка на международното право отделянето на Автономната област Косово от Сърбия, тогава западните лидери бяха на противоположна позиция

ЕК възстанови на България 957 млн. лв. помощи за земеделците

/КРОСС/ Европейската комисия възстанови на България сумата от 957 млн. лева, платени от държавния бюджет през януари, на земеделските стопани по Схемата да единно плащане на площ, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Парите са платени от ДФЗ на 30 януари 2014 г. по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) със средства от държавния бюджет.От там посочват, че по този начин производителите са получили парите си през януари, като парите са върнати в бюджета от Брюксел в рамките на един месец.

Валежите спират утре, температурите - до 10°

През нощта от североизток валежите ще отслабват и до сутринта, с изключение на крайните южни райони, ще спрат. Ще духа северен вятър, в Източна България – умерен, по морския бряг временно и силен. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°. В София - около минус 1°. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология През нощта от североизток валежите ще отслабват и до сутринта, с изключение на крайните южни райони, ще спрат. Ще духа северен вятър, в Източна България – умерен, по морския бряг временно и силен. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°. В София - около минус 1°. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология

Да отслабнем със спанак

Можем да намалим апетита между храненията и да предотвратим затлъстяването, с помощта на съставка, съдържаща се в спанака. Шведският учен Шарлот Ерлънсън – Албертсън, професор по регулиране...

Правителството на Крим предлага смяна на гривната с рубла

Приемането на руската валута може да се случи след рефендума за отделяне от Украйна, който ще се проведе на 16 март

    


ЕК възстанови на България 957 млн. лв. помощи за земеделците

Европейската комисия възстанови на България 957 млн. лева, платени от държавния бюджет през януари, на земеделските стопани по Схемата да единно плащане на площ, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".
От там посочиха, че по този начин производителите са получили парите си през януари, като парите са върнати в бюджета от Брюксел в рамките на един Европейската комисия възстанови на България 957 млн. лева, платени от държавния бюджет през януари, на земеделските стопани по Схемата да единно плащане на площ, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". От там посочиха, че по този начин производителите са получили парите си през януари, като парите са върнати в бюджета от Брюксел в рамките на един

България постигнала предсрочно националните си цели за ВЕИ

/КРОСС/ България, Естония и Швеция са отличниците на Евросъюза, които са постигнали предсрочно националните си цели за дял на възобновяемите енергийни източници в общото енергопотребление. Това показват данни на Евростат.Националните цели на отделните държави са определени в зависимост от потенциала и икономическите им възможности, а изпълнението им е един от ключовите показатели в стратегията "Европа 2020".Заложеното за България изискване е дотогава възобновяемите енергийни източници да имат дял от 16 на сто, като към днешна дата тази цел вече е постигната, отчете Евростат. Другите две страни, които изпреварващо са изпълнили изискванията, са Естония и Швеция, където възобновяемите енергоизточници са съответно по 25 и 49 на сто от потреблението.Великобритания и Холандия са на опашката в ЕС по развитие на дела на възобновяемите енергийни източници, показват данните на Евростат. През 2012 г. тези две страни, както и Люксембург и Малта са постигнали едва една трета от целите си до 2020 г., така че възобновяемите енергийни източници да съставляват 20% в общото енергийно потребление в ЕС.Малта е постигнала 1,4% при цел от 10%, Люксембург - 3,1% при цел от 11%. Великобритания и Холандия се задоволяват съответно с дял от 4,2% и 4,5% от общото потребление на енергия спрямо определените цели от 14% и 15%.Общият дал на възобновяемите енергийни източници в потреблението на енергия в 28-те държави членки на ЕС достига 14% през 2012 г. През 2004 г

Херо и Сашо Станков се захапаха

Треньорите Александър Станков (“Локо”-Пд) и Димитър Димитров (“Черноморец”) се “захапаха”.
Херо атакува първи: “Феърплей няма! Изобщо не го очаквам. Гледайки състава на “Локомотив” (Пловдив) срещу “Славия” - какво да коментирам.” Треньорът отправи намека за “полягане” след загубата на “акулите” с 1:3 от “Берое” в неделя и визира 4:1 в кв. “Овча ку Треньорите Александър Станков (“Локо”-Пд) и Димитър Димитров (“Черноморец”) се “захапаха”. Херо атакува първи: “Феърплей няма! Изобщо не го очаквам. Гледайки състава на “Локомотив” (Пловдив) срещу “Славия” - какво да коментирам.” Треньорът отправи намека за “полягане” след загубата на “акулите” с 1:3 от “Берое” в неделя и визира 4:1 в кв. “Овча ку

Туроператорът, организирал екскурзията с кораба "Илинден", осъди прокуратурата

Димитровградчанката Боряна Георгиева, организирала екскурзията до Охрид през септември 2009 г., когато потъна кораба "Илинден" и се удавиха 15 българи, осъди прокуратурата за обезщетение от 7 000 лв. Според решението на окръжен съд Хасково държавното обвинение трябва да плати на Георгиева заради причинените страдания и неимуществени вреди от това, че е била незаконно обвинена в провеждане на външнотърговска (туроператорска) дейност без разрешение, каквото се изисква по Закона за туризма.

Новият лидер на Крим и тъмното му минало

Аксьонов е кукла на конци според неговите критици

    


Телефонът се превърна в портфейл

В стремежа си да привлекат повече клиенти финансовите институции улесниха максимално достъпа до услугите си. И днес вече клиентите са само на клик разстояние от своите авоари. Въпреки това заради недоверието към сигурността в интернет услугите на банките през компютър и телефон все още не се използват масово В стремежа си да привлекат повече клиенти финансовите институции улесниха максимално достъпа до услугите си. И днес вече клиентите са само на клик разстояние от своите авоари. Въпреки това заради недоверието към сигурността в интернет услугите на банките през компютър и телефон все още не се използват масово

Еврокомисията възстанови на България 957 млн. лв. помощи за земеделците

Европейската комисия възстанови на България 957 млн. лева, платени от държавния бюджет през януари, на земеделските стопани по Схемата да единно плащане на площ, съобщиха от Държавен фонд Европейската комисия възстанови на България 957 млн. лева, платени от държавния бюджет през януари, на земеделските стопани по Схемата да единно плащане на площ, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". От там посочиха, че по този начин производителите са получили парите си през януари, като парите са върнати в бюджета от Брюксел в рамките на един

Берба намери място в идеалния отбор на Франция

/КРОСС/ Димитър Бербатов попадна в идеалния отбор на Лига 1. Страхотното представяне на Берба в мача от 28-ия кръг срещу Сошо, завършил 2:1, му отреди място сред 11-те най-добри, определeни от авторитетното издание "Екип". Българинът води атаката заедно със звездата Златан Ибрахимович, като се отчете с гол и две асистенции за победата на столичани с 3:0 над БастиаОсвен Бербатов в класацията попадат още двама футболисти на Монако - левият бек Лавин Курзава и халфът Жереми Тулалан.

Орешарски: Очаквам годината да е по-добра в икономически план

По-добра година в икономически план очаква премиерът Пламен Орешарски, който бе първият гост в новото предаване на TV7 "Дневен ред" часове след...

Блъсков: Журналистическата гилдия е загубила рефлекс

Във формата днес имаше известна парадност. От друга страна обаче такива срещи не са правени скоро. Този формат, колкото и да не беше овладян днес, е нужно на 6 месеца да се организира и това да важи за всички правителства. Днес имаше възможност за разстрел на правителството с въпроси от страна на медиите, но това не се случи. Гилдията е загубила рефлекс. Приказката течеше сладко.

Брюксел възстанови на България 957 млн. лв. помощи за земеделците


Европейската комисия възстанови на България сумата от 957 млн. лева, платени от държавния бюджет през януари, на земеделските стопани по Схемата да единно плащане на площ, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".

От там посочиха, че така хем производителите са получили парите си през януари, хем парите са върнати в бюджета от Брюксел в рамките на един месец.

За да се разплати със стопаните Министерството на финансите емитира през януари дълг за общо 900 млн. лв. при таван,...

Ядрен физик мина детектор на лъжата, за да се кандидатира за евродепутат

Ядреният физик Христо Лафчиев се е подложил на детектор на лъжата, за да влезе в листите на “Глас народен” за предстоящите евроизбори. Това заяви самият той в предаването "Лице в лице" по bTV.
Изпълних всички изисквания, каза Лафчиев. Преди седмица председателят на "Глас народен" Светльо Витков обяви, че избира еврокандидатите си с полиграф. Ядреният физик Христо Лафчиев се е подложил на детектор на лъжата, за да влезе в листите на “Глас народен” за предстоящите евроизбори. Това заяви самият той в предаването "Лице в лице" по bTV. Изпълних всички изисквания, каза Лафчиев. Преди седмица председателят на "Глас народен" Светльо Витков обяви, че избира еврокандидатите си с полиграф.

Когато... маслото изтече на платното

Автомобилът е странно същество в съвременния свят. Той отдавна не е вещ или удобство. Поел е главна роля в живота, особено в живота на мъжа и донякъде е негова характеристика, изява на егото му. 
Автомобилът е удоволствие и наслада, мярка за статут и “социокултурна теорема”, според определението на изкуствоведа Йово Панчев. Историческият паралел Автомобилът е странно същество в съвременния свят. Той отдавна не е вещ или удобство. Поел е главна роля в живота, особено в живота на мъжа и донякъде е негова характеристика, изява на егото му. Автомобилът е удоволствие и наслада, мярка за статут и “социокултурна теорема”, според определението на изкуствоведа Йово Панчев. Историческият паралел

Ядрен физик се подложи на детектор на лъжата, за да се кандидатира за евродепутат

Ядреният физик Христо Лафчиев се е подложил на детектор на лъжата, за да влезе в листите на “Глас народен” за предстоящите евроизбори. Това заяви самият той в предаването Ядреният физик Христо Лафчиев се е подложил на детектор на лъжата, за да влезе в листите на “Глас народен” за предстоящите евроизбори. Това заяви самият той в предаването "Лице в лице" по bTV. Изпълних всички изисквания, каза Лафчиев. Преди седмица председателят на "Глас народен" Светльо Витков обяви, че избира еврокандидатите си с полиграф.

Медийни лъжи за българите не трогнаха британския регулатор

Букурещкият вестник "Гъндул" съобщава, че 81 оплаквания, подадени срещу в. "Дейли мейл" за лъжлив материал за инвазия на българи и румънци, ще останат неразгледани

Железничарите оглавяват класация за стресова работа

София /КРОСС/ Всеки четвърти работник на стария континент е подложен на стрес на работното място. У нас статистиката е подобна. Под най-голям стрес са железничарите. Основна причината са честите инциденти и опитите за самоубийство.Дерайлирали влакове, катастрофи, самоубийства. На пръв поглед се вижда само трагедията на пострадалите. За много от служителите на железницата обаче, стресът и чувството за вина след инцидента са неописуеми!Според проучване, направено от железопътна инфраструктура, въпреки огромния стрес служители са изключително доволни от работата в железницата. Като недостатък, все пак посочват ниското заплащане.Психолозите съветват всеки железничар, който е преживял инцидент с влак, да говори за случилото се и да се възползва от задължителна консултация с психолог. В момента голяма част от служителите подценяват това, съобщи ТВ7.

Седенките на Орешарски променили образованието

Според Пламен Орешарски в резултат на „седенките“ от Тройната коалиция днес образователната система е в значително по-добро състояние от други системи.

Нели Петрова подаде ръка на майки във Варна в риск

Нели Петрова, народен представител, посети звеното „Майка и бебе” в морската столица, където бременни и майки в риск получават подслон и грижи, за да не изоставят децата си. В момента от социалната услуга се възползват 4 млади майки и една бременна жена.

Видео: Happy и на планетата от вселената на "Междузвездни войни" Татуин




Поредицата от клипове на различни градове и техните щастливи танцуващи хора на фона на парчето на Фарел Уилямс Happy продължава да е популярна.

Явно известността й е достигнала далеч извън пределите на нашата планетата, след като се появи и видео от планетата Татуин от вселената на "Междузвездни войни". Разбира се, става въпрос за мястото, на което е снимана тази част от филмовата сага - в близост до селището Татуин в Тунис.

Във видеото, освен Ситрипио,...

Мълчаливите рани от цунамито


Хацуко Ишикава така и не успява да зърне 36-годишния си син огнеборец, преди той да бъде пометен от цунамито, опустошило северните брегове на Япония преди точно три години. Тя само чува гласа му от пожарната кола, докато той ускорява към брега в опит да евакуира намиращите се там хора, преди да е ударила вълната. Мъжът изкрещява на сина си да се спасява на по-високо място. След това заминава.

Случилото се преследва Хацуко и до днес. "Обвинявам се за това непрекъснато, питам се защо...

От 1 юли се увеличават с 5% част от учителските заплати


Заплатите на част от учителите ще бъдат увеличени от 1 юли, обяви министърът на образованието Анелия Клисарова, цитирана от БНТ. Тя уточни, че средствата за увеличението са заложени в делегираните бюджети на училищата.

Увеличението ще е само на началните заплати на младите учители, въпреки че синдикатите настояват за вдигане на всички учителски възнаграждения с 5 на сто. Образователният министър подчерта, че това не може да стане, тъй като не са предвидени средства в бюджета.

Ще повтори ли Гърция грешките си, след като излезе от спасителната си програма?

Планираното завръщане на страната на капиталовите пазари среща опозицията на тройката кредитори, но ще отслаби натиска върху управляващите

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване