Биографичен филм за Джими Хендрикс предстои да излезе по екраните, в ролята на музиканта се превъплъщава Андре 3000 от хип-хоп дуото "Ауткаст".

Вече се появиха реклами за филма "All Is By My Side", който трябва да има своята американска премиера на фестивала "Саут бай саутуест" следващата седмица.

Филмът описва период от живота на Хендрикс, свързан със сприятеляването му с Линда Кийт - бившата приятелка на китариста на "Ролинг стоунс" Кийт Ричардс. Линда е вдъхновила много от песните на Хендрикс.

Зад създаването на филма стои неговата композиция "Sending My Love to Linda". Когато сценаристът и режисьор Джон Ридли, който наскоро спечели "Оскар" за адаптиран сценарий за филма "12 години в робство", попаднал на нея, му хрумнала идеята да напише сценарий. Работата по заснемането на филм по този сценарий отнела около 7 години. 

Андре 3000, чието истинско име е Андре Бенджамин, трябвало да премине през интензивна физическа и психична подготовка за ролята на Хендрикс. За да се подготви за ролята си, Андрв часове наред слушал интервюта на Хендрикс, изучавал маниерите му и гледал филми за него. Андре Бенджамин се е снимал още във филмите "Полупрофесионалист", "Четирима братя", "Игра по ноти" и във филма мюзикъл "Idlewild/Ритъм и трус", в който му партнира Биг Бой от "Ауткаст". Ролята на Линда се изпълнява от Имоджен Путс.