Юристка и наблюдател в битка за ЦИК, ГЕРБ подкрепи неиздигнатия още Цветозар Томов

Надпреварата за членове и ръководство на Централната избирателна комисия за евровота официално стартира с първи номинации. Сред тях се очаква да е социологът и член на Гражданския съвет на Реформаторския блок Цветозар Томов, макар до момента официална номинация да няма.
До редакционното приключване на броя името му не беше внесено в парламента, но Надпреварата за членове и ръководство на Централната избирателна комисия за евровота официално стартира с първи номинации. Сред тях се очаква да е социологът и член на Гражданския съвет на Реформаторския блок Цветозар Томов, макар до момента официална номинация да няма. До редакционното приключване на броя името му не беше внесено в парламента, но

Двама наръгаха жена, други пребиха младежи и офейкаха

Двама души са наръгали в гърдите млада жена, разминавайки се с нея на бургаска улица. При друг инцидент пък младежи се оплакали, че са били пребити от четирима младежи в района на операта. Всички пострадали са прегледани в болницата и са освободени за домашно лечение.

Самолети на НАТО ще патрулират в Румъния и Полша

Междувременно говорителят на Белия дом Джей Карни заяви, че в очите на Вашингтон референдумът в Крим за присъединяване към Русия е незаконен

ОССЕ не е получавала покана да наблюдава референдума в Крим

Въпреки твърденията на руски медии, че организацията е поканена

ЕС вече забранява трансмазнините

Европейските страни вече започнаха да въвеждат ограничения за трансмазнините в храните. Това стана ясно от изказване на д-р Веселка Дулева от Националният център по обществено здраве. “В Дания, Австрия Норвегия, Швейцария, Унгария и Исландия допустимото количество трансмазнини е заковано на максимум 2 г на 100 г продукт”, уточни тя. Европейските страни вече започнаха да въвеждат ограничения за трансмазнините в храните. Това стана ясно от изказване на д-р Веселка Дулева от Националният център по обществено здраве. “В Дания, Австрия Норвегия, Швейцария, Унгария и Исландия допустимото количество трансмазнини е заковано на максимум 2 г на 100 г продукт”, уточни тя.

Жителите на Крим на колене - блокираха им плащанията

По решение на Киев са блокирани сметките на Кримската хазна, по които се съхраняват 110 милиона долара. Те са предназначени за изплащане на пенсии, заплати на служители от бюджетните предприятия, социални плащания, съобщи президиумът на Върховния съвет на Крим, по информация на РИА „Новости".

Вадят нов компромат срещу Ердоган - рушвет на министър

Режимът на турския премиер Реджеп Ердоган, оплетен във финансово-политически скандал, получи нов удар. В интернет бе пуснат пиратски запис, в който бивш турски министър е обвинен в получаване на подкуп от известен бизнесмен.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
В телефонния разговор предприемачът Режимът на турския премиер Реджеп Ердоган, оплетен във финансово-политически скандал, получи нов удар. В интернет бе пуснат пиратски запис, в който бивш турски министър е обвинен в получаване на подкуп от известен бизнесмен. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS В телефонния разговор предприемачът

Лидерът пак в Ловеч в неделя

Седмица след нулевото равенство в първенството мачът "Литекс" - "Лудогорец" ще се "преиграе".
Двата тима трябва да се срещнат в първи 1/4-финал за Купата на България от 19,30 ч. Мачът трябваше да е в сряда, но в четвъртък "Лудогорец" приема "Валенсия" в 1/8-финал за Лига Европа на националния ст. "Васил Левски".
Неделя е вариантът, който Спортно- Седмица след нулевото равенство в първенството мачът "Литекс" - "Лудогорец" ще се "преиграе". Двата тима трябва да се срещнат в първи 1/4-финал за Купата на България от 19,30 ч. Мачът трябваше да е в сряда, но в четвъртък "Лудогорец" приема "Валенсия" в 1/8-финал за Лига Европа на националния ст. "Васил Левски". Неделя е вариантът, който Спортно-

Стойнев: "Южен поток" е от национално значение

За България "Южен поток" е стратегически проект от национално значение. Именно настоящото правителство активизира работата по него. Реализирането на газопровода носи позитиви не само в енергиен, но и в икономически аспект. През последните 30 години в страната ни не е реализиран подобен инвестиционен проект.

Велосипедист издъхна до трамвайна спирка

София /КРОСС/ Велосипедист почина близо до трамвайна спирка на столичния площад „Македония". Мъжът е на видима възраст 50 години. По думите на очевидци велосипедистът не е бил блъснат от автомобил. Той се е подхлъзнал и е паднал на лявата си страна и най-вероятно от удара в земята е починал.

Родителите на убития в Катуница Ангел Петров искат 1 млн. лв. обезщетение


Иск за 1 млн. лева за смъртта на 19-годишния Ангел Петров от Катуница са предявили родителите му, съобщи БиТиВи.

Делото е заведено срещу застрахователната компания, която е сключила "Гражданската отговорност" на буса, премазал момчето преди три години - инцидент, който предизвика размирици в селото.

Тогава близки на убитото момче, националисти и футболни фенове щурмуваха имотите на ромския лидер Кирил Рашков заради подозрение, че той е поръчал покушението. На погребението...

Инцидент в бостънското метро - седем пострадали

В резултат на инцидент в метрото в Бостън, щата Масачузетс, където мотриса излезе от релсите, бяха ранени седем души.

Зенит се раздели с Лучано Спалети

/КРОСС/ Старши треньорът на футболния клуб Зенит Лучано Спалети си тръгва от отбора. Договорът на италианеца с клуба от Санкт Петербург бе до 2015 година. Решението за оставката е взето след среща, на която е присъствал президентът на клуба Александър Дюков. На негово място е назначен Сергей Семак, който в началото на сезона приключи с футболната си кариера и се зае с треньорска дейност. Лучано Спалети работи в клуба от Санкт Петербург от 2009 г. насам . С него Зенит два пъти печели първенството на Русия.

Кабинетът: Вече не оцеляваме, а работим (ОБЗОР)

Властта обеща индустриализация, добавки към пенсиите за Великден и Коледа и призова медиите да си напишат закон. Това се случи на срещата на правителството с медиите в НДК, която беше под наслов “Открито управление” и продължи към 3 часа. Първият час премина, докато премиерът Пламен Орешарски и лидерите на двете управляващи партии - Сергей Станишев Властта обеща индустриализация, добавки към пенсиите за Великден и Коледа и призова медиите да си напишат закон. Това се случи на срещата на правителството с медиите в НДК, която беше под наслов “Открито управление” и продължи към 3 часа. Първият час премина, докато премиерът Пламен Орешарски и лидерите на двете управляващи партии - Сергей Станишев

Стилиян след мач №1 на фондацията си: Щастлив съм да виждам всеки ден семейството си (СНИМКИ)

Бях си обещал да не плача след мача, но не можах да издържа. Просто съм щастлив, че мога всеки ден да виждам семейството си.

Това заяви след първия благотворителен двубой на фондацията си за борба с левкемията Стилиян Петров. Бившият капитан на България и Бях си обещал да не плача след мача, но не можах да издържа. Просто съм щастлив, че мога всеки ден да виждам семейството си. Това заяви след първия благотворителен двубой на фондацията си за борба с левкемията Стилиян Петров. Бившият капитан на България и "Астън Вила" се разболя преди близо 2 г. от коварната болест и в момента е в ремисия.

Киев блокира $110 млн. по сметките на кримската хазна

/КРОСС/ По решение на Киев са блокирани сметките на Кримската хазна, по които се съхраняват 110 милиона долара. Те са предназначени за изплащане на пенсии, заплати на служители от бюджетните предприятия, социални плащания, съобщи президиумът на Върховния съвет на Крим, по информация на РИА „Новости".„През последните четири месеца, докато киевският майдан „мирно" митингуваше, жителите на Крим работеха и пълнеха бюджета. Сега управниците ни се „отблагодаряват" като блокират нашите сметки с пари, законно спечелени от кримчани", - се казва в изявление на президиума.„Целта на тази акция е да поставят жителите на Крим на колене, като ги лишат от средства за съществуване, оставяйки без заплати почти 200 хиляди души и 180 хиляди кримски семейства - без детски надбавки", - допълва президиумът на Върховния съвет на Крим.ria.ru

Снегорините се върнаха отново на пътя

Повече от седмица след като на 1 март бе сложен край на готовността за зимно поддържане на пътищата, снегорините бяха принудени отново да се върнат. Силният снеговалеж в почти цялата страна затвори 8 планински прохода през нощта в неделя срещу понеделник и на места прекъсна движението по пътищата.
Според пътната агенция договорите с Повече от седмица след като на 1 март бе сложен край на готовността за зимно поддържане на пътищата, снегорините бяха принудени отново да се върнат. Силният снеговалеж в почти цялата страна затвори 8 планински прохода през нощта в неделя срещу понеделник и на места прекъсна движението по пътищата. Според пътната агенция договорите с

Метрото в Бостън дерайлира, има ранени

Първият вагон на метрото в Бостън дерайлира.

Брюксел: Газът вече може да тече и от Запад на Изток

Европа не е изправена пред проблем с газовите доставки, тъй като в момента резервите са предостатъчни, обяви еврокомисарят Гюнтер Йотингер в интервю за “Ди Велт”. Той обаче допълни, че тотални икономически санкции, каквито ЕС не изключва, ако Москва продължи военната ескалация и анексира Крим, биха навредили и на ЕС, и на Русия. Европа не е изправена пред проблем с газовите доставки, тъй като в момента резервите са предостатъчни, обяви еврокомисарят Гюнтер Йотингер в интервю за “Ди Велт”. Той обаче допълни, че тотални икономически санкции, каквито ЕС не изключва, ако Москва продължи военната ескалация и анексира Крим, биха навредили и на ЕС, и на Русия.

Рекорден иск срещу застрахователя на убиеца от Катуница

/КРОСС/ Рекорден иск за 1 млн. лева за смъртта на 19-годишния Ангел Петров от Катуница са предявили родителите му. Делото е заведено срещу застрахователната компания, която е сключила "Гражданската отговорност" на буса, премазал момчето преди три години - инцидент, който предизвика размирици в селото.Тогава близки на убитото момче, националисти и футболни фенове щурмуваха имотите на ромския лидер Кирил Рашков заради подозрение, че той е поръчал покушението. На погребението на Ангел почина друго момче - болният 16-годишен Павел.Протестни шествия се провеждаха в цялата страна, като на много места се стигна до сблъсъци с полицията. В крайна сметка прекият извършител на убийството и част от клана на т.нар Цар Киро влязоха в затвора заради различни провинения, но ромският лидер вече е на свобода, съобщи bTV.

Палестинец съдия бе убит на КПП от израелски войници

Съдия с палестинско и йорданско гражданство бе убит от израелски войници на границата между Западния бряг и Йордания.

Принц Хари призна за връзката си с Кресида Бонас

Британският принц Хари и дългогодишната му приятелка Кресида Бонас най-накрая официално признаха за връзката си.

American Airlines продаде слотове за 425 млн. долара


Най-голямата авиокомпания в света Американ еърлайнс груп (American Airlines Group) привлича "безпрецедентните" 425 милиона долара от продажбата на слотове за излитане и кацане на нюйоркското летище Лагуардия и националното летище Рейгън край Вашингтон, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Бившите Ю Ес еъруейз и Американ еърлайнс (American Airlines), които се сляха в края на миналата година, създавайки най-голямата авиокомпания в света, бяха принудени да се лишат от най-малко 138 летищни...

Гонзо може да води "Левски" срещу ЦСКА

Левски” не успява да измъкне Георги Иванов от “Черно море” вече седмица.
 Ден 7-и на сагата мина със среща на треньора с изпълнителния директор на варненския клуб Марин Маринов. След разговора шефът обяви, че Гонзо остава и ще води отбора срещу “Литекс” в първия кръг от втората фаза на шампионата. Това означава, че “синята” легенда няма да е начел Левски” не успява да измъкне Георги Иванов от “Черно море” вече седмица. Ден 7-и на сагата мина със среща на треньора с изпълнителния директор на варненския клуб Марин Маринов. След разговора шефът обяви, че Гонзо остава и ще води отбора срещу “Литекс” в първия кръг от втората фаза на шампионата. Това означава, че “синята” легенда няма да е начел

НАТО започва разузнавателни полети над Полша и Румъния

/КРОСС/ НАТО изпраща самолети радари AWACS за разузнавателни мисии над Полша и Румъния в рамките на "наблюдението" на кризата в Украйна. Тези полети "ще засилят възможностите за наблюдение на ситуацията" и "ще се извършват единствено над територията" на страни, които принадлежат към Атлантическия алианс, уточни представител на организацията.Американските самолети AWACS позволяват наблюдаването на въздушно пространство с по-голям обсег, отколкото слънчев радар. Самолетите "ще извършват мисията си от базите Гейленкирхен в Германия и Уадингтън във Великобритания".Изпращането им "е обосновано и отговорно действие", което е резултат от взетото решение миналата седмица от посланиците за засилване на наблюдението на съседните на Украйна държави членки.

Вигенин: Референдум в Крим е неуместен

"Желаем да се върви към деескалация на напрежението в Украйна и призоваваме всички страни към сдържане и към диалог", заяви българският първи дипломат на среща в Берлин със своя германски колега д-р Франк-Валтер Щайнмайер

"Литекс" показа видео с девет спорни ситуации в полза на "Лудогорец"


"Литекс" изрази претенции към няколко съдийски решения в дербото с "Лудогорец" (0:0), които според клуба от Ловеч са били в полза на съперника. 

Срещата беше ръководена от най-добрия български футболен съдия за 2013 г. - Георги Йорданов, а негови помощници бяха Диян Вълков и Георги Тодоров. 

Ръководството на оранжевите публикува видео с девет спорни ситуации от двубоя и заяви, че "очаква компетентните органи да ги разтълкуват".

На първо място те са подредили...

Ситнилски поиска отвод на половината съдебен съвет

След два дни членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще решават дали да уволнят колегата си Камен Ситнилски, потвърдиха за “Труд” от институцията. Сметките дали това ще се случи внезапно се усложниха вчера, след като Ситнилски внесе искане за отвод на 10 от общо 24-мата (без него) членове на съвета. Дали ще участват при гласуването ... След два дни членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще решават дали да уволнят колегата си Камен Ситнилски, потвърдиха за “Труд” от институцията. Сметките дали това ще се случи внезапно се усложниха вчера, след като Ситнилски внесе искане за отвод на 10 от общо 24-мата (без него) членове на съвета. Дали ще участват при гласуването ...

Арестуваха бившия губернатор на Харковска област

/КРОСС/ Бившият губернатор на Харковска област Михаил Добкин е задържан и поставен в изолатор по решение на киевския съд. Това съобщи адвокатът му Юлия Плетнева.Добкин се е предал сам на властите.По думите на кмета на Харков Генадий Кернес, в момента Добкин се намира в изолатор на украинските служби за сигурност.„Утре ще се състои заседание на парламентарната фракция на Партията на регионите. Депутатите ще целят да вземат Добкин под закрилата си. В случай, че той бъде арестуван, реакцията на хората в югоизточните области на Украйна, където Добкин е много популярен, е непредвидима", заяви Кернес.

Адемов: Нужна е по-добра координация между заетостта и образованието

/КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов участва в заседанието на Съвета по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси в Брюксел. В своето изказване по време на ориентационния дебат, посветен на Европейски семестър 2014, министър Адемов посочи като пример за успешни реформи в борбата с безработицата дейностите по преодоляването на високата младежка безработица, стартирали в началото на 2014 г., а именно изпълнението на успешни схеми за стажуване и чиракуване, предоставянето на достъпни и качествени посреднически услуги и прилагане на индивидуален подход, съобразен с потребностите на личността. Той акцентира върху необходимостта от по-добра координация между заетостта и образованието и обучението за преодоляването на несъответствието между търсените и предлаганите умения в ЕС и подчерта, че за България основен приоритет е насърчаването на активното включване на отдалечените от пазара на труда. По време на заседанието на Съвета министрите по заетостта и социалната политика на държавите-членки на Европейския съюз ще обменят мнения относно Стратегия „Европа 2020" и водещите цели на Съюза до 2020 г.„В подкрепа на заетостта на младите хора от началото на 2014 г. България стартира реализацията на Национален план за изпълнение на Eвропейската гаранцията за младежта със средства от държавния бюджет", каза министър Адемов на работен обяд на министрите

Прокурор: Изтекъл газ в канала е взривил къщата в Севлиево

Според окръжния прокурор на Габрово Милчо Генжов при взрива в Севлиево натежава версията за метан от газопреносната мрежа, който се е просмукал през канализацията в къщата ковчег. Близки и роднини погребаха 11-годишния Анатоли. Сестра му Арзу пък е претърпяла в “Пирогов” първата операция за възстановяване.
Според окръжния прокурор на Габрово Милчо Генжов при взрива в Севлиево натежава версията за метан от газопреносната мрежа, който се е просмукал през канализацията в къщата ковчег. Близки и роднини погребаха 11-годишния Анатоли. Сестра му Арзу пък е претърпяла в “Пирогов” първата операция за възстановяване.

Бербатов до Ибрахимович във френския отбор на кръга

Димитър Бербатов попадна за първи път в идеалния отбор на кръга на френската Лига 1, съставян от авторитетното издание RMC.

Българският нападател на Димитър Бербатов попадна за първи път в идеалния отбор на кръга на френската Лига 1, съставян от авторитетното издание RMC. Българският нападател на "Монако" бе в основата на победата с 2:1 над "Сошо". Митко вкара първия гол, а след това изработи дузпа, която Хамес Родригес реализира. Това бе първи мач за Бербатов като титуляр за "Монако".

Нова война за пушенето на закрито

/КРОСС/ Нова война за пушенето на закрито ще се разрази в парламента. Докато депутати от левицата, ДПС и "Атака" се готвят отново да предложат либерализиране на забраната за цигари на закрито, Министерството на здравеопазването предлага по-строги наказания за заведенията, в които правилата се нарушават. Идеите на здравното ведомство включват дори временно затваряне на обектите, в които се позволява цигарен дим. Санкциите сега са само финансови.Очаква се депутатското предложение за либерализиране на забраната да бъде направено до края на месеца. Това потвърди вчера избраникът от "Коалиция за България" Спас Панчев, който бе след вносителите на първите промени в Закона за здравето по въпроса. Те предвиждаха връщане към стария модел на забраната - малките заведения да избират дали в тях да се дими, а в по-големите да има обособени помещения за пушачи. Поправките обаче бяха отхвърлени след "шарено" гласуване на БСП и ДПС и пълна мобилизация "против" на ГЕРБ.Новата идея на депутатите е да се внесе промяна в закона, която да разреши тютюневия дим само в нощни заведения и игрални зали. Конкретните текстове тепърва ще се изпипват, а според източници на "Труд" с темата се занимава Хасан Хаджихасан от ДПС. Избраници от двете управляващи партии разказаха, че в неофициални разговори и представители на ГЕРБ са изразили подкрепа за либерализацията на забраната

Стойнев се застъпи за „Южен поток“

България държи на проекта „Южен поток“, той е от стратегическо значение за страната ни – това се казва в позиция на Министерството на икономиката и енергетиката.

Граждански организации издигнаха две номинации за ЦИК, едната е сочена за председател


Ден преди крайния срок, в който граждански организации могат да предлагат кандидати за новата Централна избирателна комисия (ЦИК) – 11 март, две сдружения вече издигнаха кандидатури – на юриста и изпълнителен директор на Института за модерна политика Ивилина Алексиева и на изборния наблюдател Стоил Стоилов, предложен от Асоциацията за реинтеграция на осъдените лица.

Алексиева е сочена и за най-вероятния председател на ЦИК. Председателят на комисията, изготвила новия Изборен кодекс,...

Телекоми се оплакват от ненужна регулация

“Предстоящата промяна в Закона за електронните съобщения, която прави всички решения на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) задължителни за изпълнение, е ненужна допълнителна регулация. Винаги когато ни наложат наказание, ние го изпълняваме освен в случаите, когато го обжалваме”, коментираха от “Глобул” по повод промените на закона. “Предстоящата промяна в Закона за електронните съобщения, която прави всички решения на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) задължителни за изпълнение, е ненужна допълнителна регулация. Винаги когато ни наложат наказание, ние го изпълняваме освен в случаите, когато го обжалваме”, коментираха от “Глобул” по повод промените на закона.

Финансовите министри от еврозоната одобриха следващия транш от помощта за Кипър


Министрите на финансите на страните от Еврогрупата дадоха тази вечер зелена светлина за отпускане на следващия транш от помощта за Кипър, който е в размер на 150 милиона евро, предаде ДПА.

В съвместно изявление те изразиха задоволство, че островната държава изпълнява условията, поставени от тройката международни кредитори (Европейският съюз, Европейската централна банка и Международният валутен фонд) и че реформите, свързани със спасителния план, се осъществяват. В същото време...

Влизат в Херсон, разстрел в Харков

Руски военни са навлезли на територията на Херсонска област, която граничи с Крим, съобщава MIGnews.
Те са проникнали в с. Чонгар, са съобщили от селския съвет. “Военните минираха полета, копаят дупки за издигане на погранични стълбове”, твърдят местните. На нивите са се появили табели “Внимание, мини”.
“Целият Чонгар е напрегнат. Руски военни са навлезли на територията на Херсонска област, която граничи с Крим, съобщава MIGnews. Те са проникнали в с. Чонгар, са съобщили от селския съвет. “Военните минираха полета, копаят дупки за издигане на погранични стълбове”, твърдят местните. На нивите са се появили табели “Внимание, мини”. “Целият Чонгар е напрегнат.

Медийни лъжи за българите не трогнаха британския регулатор

Институцията, която регулира медийния пазар във Великобритания, е решила да не разследва 81 оплаквания, подадени срещу в. "Дейли мейл" за лъжливия материал от края на 2013 г., в който пишеше за инвазия на румънци и българи на Острова.

Това съобщава букурещкият вестник "Гъндул" - румънското издание, което опроверга точка по точка твърденията в публикацията на британския таблоид.

Макар че "Дейли мейл" частично призна лъжите в своя материал, институцията, която трябваше да разследва случая, е отхвърлила сезирането, като се е позовала на технически проблеми на сигналите, посочва в. "Гъндул".

Румънският вестник и бившият разследващ репортер на Би Би Си Джон Данциг провериха всеки ред от публикацията на "Дейли мейл" в края на миналата година, в която се твърдеше, че Великобритания ще бъде залята от румънци и българи след отпадането на ограниченията на трудовия пазар.

Подадените 81 жалби до комисия, която се занимава с тези въпроси, са отхвърлени, става ясно от доклад за дейността на комисията през януари, пише румънското издание.

"Гъндул" посочва, че сред членовете на въпросната комисия са журналисти от "Дейли мейл".

Институцията, регулираща медийния пазар във Великобритания, не може да налага глоби, но решенията му имат тежест във вестникарските среди, тъй като е ръководен от представители на големите британски издатели.

Тези, които нарушават приетия от повечето издания етичен кодекс, са принудени да публикуват извинения, а редакторите им понякога могат да бъдат уволнени от своя работодател.

Румънското издание отбелязва, че "Дейли мейл“ е най-четеният в света онлайн вестник.

В рубриката си "Обяснения и корекции" британският таблоид посочил, че "било доведено до знанието му", че реалността в Румъния и България е различна от описаната в материала, който обявява инвазия на работници от Източна Европа в Обединеното кралство след 1 януари 2014 г.

"Щастливи сме да изясним, че някои от допълнителните полети (от Румъния и България към Обединеното кралство, за които вестникът твърдеше, че са със 100 процента повече, отколкото преди "преселението") са били въведени преди 1 януари", писал "Дейли мейл".

Вестникът не е поел вината, а е посочил с пръст своите репортери.

Освен това "Дейли мейл" не е премахнал от сайта си лъжливия материал, нито го е променил, отбелязва румънският "Гъндул" и напомня, че въпросният текст е отварян 58 000 пъти.


"Южен поток" трябва да бъде построен

Българското енергийно министерство съобщи, че газопроводът "Южен поток" трябва да бъде построен, тъй като е от голяма значимост за сигурността на доставките към страната.

"За енергийното министерство "Южен поток" е стратегически проект от национално значение", заяви министърът на енергетиката Драгомир Стойнев в имейл до Ройтерс. "Ние настояваме за построяването му, защото това е от основно значение за сигурността на доставките на природен газ за нашата страна, за растежа на нашата икономика и за повишаването на заетостта", отбелязва Стойнев в съобщението.
БГНЕС припомня, че на среща с журналисти по-рано днес премиерът Пламен Орешарски заяви, че България не е спирала предварителната подготовка по "Южен поток", но проектът трябва да се разглежда в цялостния контекст на ситуацията в Украйна. "В следващите седмици правителството ще следи внимателно отношенията между Русия и Европейския съюз - ние сме между страните, които най-малко сме заинтересовани от каквото и да изостряне на взаимоотношенията, защото ще платим най-висока цена", допълни премиерът.
Междувременно еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви днес, че разговорите на ЕК с Русия по проекта "Южен поток" ще се отложат заради кризата с Крим.

Какво знаем и какво не за изчезналия малайзийски самолет

Има няколко теории за това какво може да се е случило с изчезналия преди три дни малайзийски боинг. До появата на конкретна информация какво се е случило ето какво знаем и какво не.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
ПЪТЯТ НА ПОЛЕТА
Знаем: Боингът е излетял от Куала Лумпур, Има няколко теории за това какво може да се е случило с изчезналия преди три дни малайзийски боинг. До появата на конкретна информация какво се е случило ето какво знаем и какво не. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS ПЪТЯТ НА ПОЛЕТА Знаем: Боингът е излетял от Куала Лумпур,

По 1250 евро пряка субсидия за фермери със земя до 10 дка (Обзор)

БСП не е съгласна с планирания от кабинета вариант за демонополизация на здравната каса, при който НЗОК ще плаща само минимален пакет от здравните услуги, а частните фондове ще надграждат. Това стана ясно от отговор на въпрос на лидера на социалистите Сергей Станишев.
“Държим на солидарност и достъпност на здравеопазването. Няма да позволим здрав БСП не е съгласна с планирания от кабинета вариант за демонополизация на здравната каса, при който НЗОК ще плаща само минимален пакет от здравните услуги, а частните фондове ще надграждат. Това стана ясно от отговор на въпрос на лидера на социалистите Сергей Станишев. “Държим на солидарност и достъпност на здравеопазването. Няма да позволим здрав

Конгресмени искат разсекретяване на информацията за участието на Саудитска Арабия в атентата от 11 септември

/КРОСС/ Двама американски конгресмени изразиха недоволството си от факта, че правителството на САЩ крие информация за участието на Саудитска Арабия в атентата от 11 септември 2001 година. Тази седмица американските политици ще дадат пресконференция, в която ще участват и семействата на жертвите на ислямистките атаки и ще поискат от Белия дом да разсекрети съответните данни.Още преди три месеца конгресмените-републиканци Уолтър Джонс и Стивън Линч инициираха резолюция с искане президентът Барак Обама да изпълни обещанието от кампанията си, което даде на семействата на жертвите от атентатите от 11 септември, и да снеме грифа „секретно" от доклада на Конгреса, посветен на събитията, пише The New York Post.Авторите на законопроекта, иницииран през декември 2013 г., връчиха документа на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите. В момента председателят на комисията решава дали по този въпрос трябва да се проведе гласуване. Конгресмените вече имат подкрепата на 9/11 Families United for Justice Against Terrorism. В предстоящата конференция, посветена на искането на американските политици , ще се включат и членове на организацията, включително и Шарон Премоли, които бе измъкнат от спасителите под руините на Световния търговски център."Всички те (представителите на Белия дом) са прочели засекретените 28 страници от въпросния доклад и са съгласни със семействата на загиналите, че тези данни трябва да бъдат публично оповестени

Проф. Владимир Пилософ: Появата на нови болници трябва да спре

Решението за промяна в Закона за лечебните заведение се взема след 20-годишен необуздан ръст на болниците в България.

Ще дам пример в Холандия, чието население е 15 млн. души и има 70 болници. При това холандците смятат, че те са много. У нас населението наброява 7,5 млн. души, а вече има близо 400 болници. Няма значение чия собственост са – частни, общински или държавни, защото всички имат договор с НЗОК и лекуват пациенти по клиничните пътеки и утвърдените правила. Въпросът е как и дали толкова голям брой болници могат да бъдат ефективни, защото част от тях не работят по всички клинични пътеки. Някои дори работят съвсем избирателно само по пътеките, които носят печалби и достатъчно приходи.

В крайна сметка мерките за затягане на режима при откриване на нови болници ще бъдат посрещнати не чак толкова възторжено, но ми се струват наложителни.

Изказвам се по този въпрос поне от 10-15 години и обяснявам, че броят на болниците трябва да спре да расте. В развитите държави в ЕС, където е на лице добро здравеопазване, ако някой реши да строи болница, може да го направи, само ако съответните власти му разрешат и сключи договор със здравната каса.

Поздравявам Министерството на здравеопазването, че се осмели да излезе с такова решение. Сигурен съм, че то ще бъде посрещнато не много възторжено, но това е пътят, по който трябва да започнем да решаваме проблемите с болничното здравеопазване. Така трябва да бъде и затягането на режима е необходимо.

Използваемостта на леглата в болниците е не повече от 70% средно за страната, а в частните болници той се свежда до 50%. Това означава, че имаме една огромна материална база, която не се използва, което води и до пилеене на средствата на данъкоплатците.

Мерките за затягане на режима в болниците са необходими и ще минем през трудни моменти, но това е цената, която ще платим, заради това че позволихме да бъдат построени толкова много болници в страната.

Битката за фаса - на гърба на бизнеса

Защитници и противници на пушенето в заведенията се хващат отново гуша за гуша чрез нови законодателни инициативи. Здравното ведомство внася свирепи мерки срещу нарушителите, а депутати тютюнджии отвръщат с предложение за либерализация на закона. Излишно е да се взема страна. Законът, заченат с добри намерения и блян в очите на въздържателите, вече

Рогозин: Русия ще използва ядрено оръжие, ако е необходимо

/КРОСС/ Русия ще използва ядрено оръжие в случай на нападение. Това заяви руският вицепремиер Дмитрий Рогозин."Ние никога не сме омаловажи ролята на ядрените оръжия, оръжието на възмездието като велик изравнител на шансовете", каза Рогозин. По думите му възможността за използването на ядрено оръжие остава основен фактор за сдържане на провокациите и агресията по отношение на Русия.По-рано бе съобщено, че Федералната служба за сигурност е започнала закупуването на специализирано оборудване, което ще спаси малките деца руските ВИП-чиновници от последиците от ядрени взривове, химически и биологични атаки.

Изневярата в нейната глава

За половинката ви има много неща, които тя счита за изневяра

    


Баба почина при пожар заради печка на дърва

Баба почина, след като пожар погълна дома ѝ.

Пеев с 9-и гол, а Благо даде две асистенции за 5:1 срещу "Волга"

Благодарение на българите Захари Сираков, Георги Пеев и Благо Георгиев Благодарение на българите Захари Сираков, Георги Пеев и Благо Георгиев "Амкар" разби 5:1 "Волга" в руското първенство. Първият бе спънат за дузпа, от която вторият направи 2:1. В Перм Благо подаде за 3-ото и 4-ото попадение. Пеев има 9 гола за сезона, като 7 са от дузпи. Капитанът на България Ивелин Попов пък рита 90 мин за "Кубан",

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване