Внимание - 3D крокодил пред ескалатора


Огромен крокодил причаква хората в края на ескалатора в бразилски мол. Всъщност, няма къде да стъпите, освен в басейна на влечугото и по-точно - право в устата му.  

Шокиращата гледка всъщност е реклама на бразилското издание на National Geographic, а изображението - оптическа измама.  Жълтата рамка на басейна напомня за познатия графичен образ на първата страница на популярното издание.   

Така списанието привлича вниманието към телевизионната поредица "Дивият свят" с...

У нас на евроизборите битката ще е за България, смята Томислав Дончев


Ако в другите страни на Европа евроизборите са битка за Европа, то у нас става въпрос за битка за България, каза по БНТ номинираният за водач на листата на ГЕРБ Томислав Дончев. С този факт той аргументира своето съгласие да оглави листата.

Дончев каза, че би бил по-полезен в страната, но евентуален отказ, да приеме предложението, щял да бъде предателство. В отговор на въпрос бившият кмет на Габрово и министър каза, че не следи с вълнение кои ще бъдат неговите опоненти.
...

Нужни са сили на родните сиромахомили

“Нужни са сили на родните сиромахомили.” Такава епиграма може да роди фолклорът по повод отказа на депутатите да си замразят заплатите. 
Да, наистина трябват сили на редовите българи да приемат решението на народните представители. От една страна, прав е шефът на парламента Михаил Миков, че има ръст на заплатите, и депутатските пари също трябва “Нужни са сили на родните сиромахомили.” Такава епиграма може да роди фолклорът по повод отказа на депутатите да си замразят заплатите. Да, наистина трябват сили на редовите българи да приемат решението на народните представители. От една страна, прав е шефът на парламента Михаил Миков, че има ръст на заплатите, и депутатските пари също трябва

Отмениха присъдата на английски педофил за мъчителната смърт на 11-годишно момче

ВКС отмени присъдата, с която шотландецът Дейвид Бел Брайсън бе признат за виновен за убийството на 11-годишния Станислав Мирчов от с. Лагошевци. Делото е върнато във Видинския окръжен съд за разглеждане от нов състав. Това става  година след като Брайсън получи 18 г. затвор от видинските магистрати. ВКС отмени присъдата, с която шотландецът Дейвид Бел Брайсън бе признат за виновен за убийството на 11-годишния Станислав Мирчов от с. Лагошевци. Делото е върнато във Видинския окръжен съд за разглеждане от нов състав. Това става година след като Брайсън получи 18 г. затвор от видинските магистрати.

Проф. Христосков: Трябва да се увеличи вноската за пенсии и майчинство

/КРОСС/Увеличаване на осигуровките и на вноската за безработица с по 1% е едно от предложенията, които трябва да обсъжда Комисията по осигурителни отношения към Националния съвет за тристранно сътрудничество тази седмица.  Пред БНР проф. Йордан Христосков, член на Консултативния съвет за оптимизиране на осигурителната система, каза, че предложението е напълно логично, от гледна точка на финансовото състояние на социалното осигуряване. Въпросът е защо се стигна дотук? Причините са в това, че една много хубава приказка, разказвана от едни икономисти, които се появяват навсякъде, че намаляването на осигуровките и на данъците ще доведе до високи заплати, до нови работни места и нови инвестиции. Не се случи тази приказка. Разбра се, че всъщност поддържайки ниски данъци и ниски осигуровки, ние даваме живот на един бизнес, който би следвало да загине, а не да не плащат заплати на работниците и осигуровки. Тяхното място трябва да се заеме от други, които ще създават постоянни работни места и ще осигуряват работниците си на действителните заплати. По този начин ще има и за социалното осигуряване, и за бизнеса, коментира проф. Христосков.Смятам, че и за безработица, и за Фонд "Пенсии", и за Фонд "Общо заболяване и майчинство" също трябва да се повиши вноската с 1%, което ще осигури допълнително над 600 милиона лева приходи в социалното осигуряване, каза още проф. Христосков

“Левски” се върна 23 години назад

"Левски” не е завършвал вън от челната тройка от 1997-а, когато бе четвърти. “Сините” не са приключвали първенство извън водещото каре от 1991-ва, когато заеха шеста позиция. 

23 години по-късно левскарите са на 6-о място след редовния сезон. А ако нямаше втора фаза на първенството?...

Най-тъжното е, че “Левски” изглежда обречен на пета позиц "Левски” не е завършвал вън от челната тройка от 1997-а, когато бе четвърти. “Сините” не са приключвали първенство извън водещото каре от 1991-ва, когато заеха шеста позиция. 23 години по-късно левскарите са на 6-о място след редовния сезон. А ако нямаше втора фаза на първенството?... Най-тъжното е, че “Левски” изглежда обречен на пета позиц

Глаукома – „тихият крадец на зрение”

Във връзка Световната седмица на глаукомата, която тази година се провежда от 9 до 15 март, се обърнахме към д-р Даниела Митова д.м. за повече информация относно заболяването. Глаукомата е дегенеративно очно заболяване, което се характеризира с увреждане на зрителния нерв, отпадане на периферното зрение и слепота.

Мартенско време – снегът се завърна

Днес ще е облачно, с валежи предимно от сняг

Борбата САЩ – Русия е за Черноморския регион

/КРОСС/Нина Дюлгерова, професор по международни отношения, доктор на икономическите науки (енергийна сигурност), доктор и доцент по нова и най-нова обща история. Професионалните й интереси са история и съвременни проблеми на Русия, Черноморския регион, Европа-Евразия. Преподава международни отношения в Югозападния университет „Неофит Рилски" и във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър". Проф. Дюлгерова, ситуацията в Украйна е много динамична, ето преди дни Кримският парламент реши да поиска присъединяване към Русия, което предизвика светкавична реакция. Какво означава решението за Крим? - Това беше логично развитие на процеса. Сериозният политически натиск, на който беше подложена Русия, както и некоординираните и неадекватни действия на новата власт в Украйна доведоха до тази ситуация. Властта в Киев няма да признае референдума на 16 март, още повече че и.д. президент на Украйна Турчинов го обяви за нелегитимен. Това обаче няма голямо значение, тъй като новите управляващи нямат военния ресурс, а вече и пълната подкрепа на Вашингтон. Как да тълкуваме изявлението на президента Обама за директен диалог между Киев и Москва?- Може да се приеме като сигнал за прехвърляне на отговорността за създалата се ситуация вече в рамките на двустранния диалог Украйна-Русия. Не трябва да се забравя, че Украйна не е интересна за света, ако е разединена. Не е интересна и за САЩ

В стил "Путин" властта отговаря на 200 журналисти

Премиерът Пламен Орешарски ще отговаря повече от два часа на въпросите на 200 журналисти в зала 3 на НДК днес. Заедно с него на официалната маса ще седнат лидерът на БСП Сергей Станишев и лидерът на ДПС Лютви Местан, които ще демонстрират единство в името на властта.

Ще се превърнат ли в масова гледка соларните панели по българските покриви?

Висока цена и тежка бюрокрация спъва развитието на този сектор у нас

    


Престъпността е намаляла с 26%, миграционният натиск обаче се е увеличил

/КРОСС/ „МВР върви в правилната посока по отношение на битовата престъпност и това мога да го докажа. Имаме 26% намаление на битовата престъпност в цялата страна от стартирането на операцията до този момент. От началото на 2014 г. до 6 март броят на престъпленията в страната е намалял с 18 на сто. Имаме увеличение на разкриваемостта на извършителите - във Велико Търново примерно процентът е над 50. От началото на операцията имаме намаление с 32% на кражбите", това заяви в сутрешния блок на БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той заяви, че обществената опасност и психологическите травми оставят много дълбоки следи в хората, което води до недоверие и чувство на страх. „Пращаме жандармерия, където има страх и необходимост. Тя ще стои по селата, колкото е необходимо - докато изградим съответния ресурс, доверието на обществото и докато получим информацията, която ни е нужда. Трябва ни време да се сдобием с повече секретни сътрудници", допълни той. Във връзка с назначаването на безработни Лазаров заяви, че това са политики, с които той не може да се ангажира, тъй като не са в неговата компетенция. „Преди всичко на мен ми е необходимо доверието на хората и мотивацията на колегите, която да оправдае това доверие", каза още той и добави, че безработните най-вероятно ще бъдат наети от местната власт и ще работят в структурите на тази власт

По електронен път проверяват дали пациентът е пенсионер

На интернет страниците на НОИ и НЗОК ще бъде публикувано подробно описание на начина за достъп до наличната информация

Пелегрини бесен на играчите си

"Това беше най-слабото първо полувреме, което сме играли"

    


Преглед на варненския печат - 10 март

Водещото заглавие в днешния брой на в. ”Черно море” е, че община Варна има намерение да вземе дългосрочен заем в размер над 1 320 000 лв. Това предлага кметът Иван Портних в преписка до комисията по финанси към местния парламент в града.

Експерти ще следят дали банките в Италия оценяват коректно обезпеченията по кредити

Оценките на обезпеченията са един от най-големите източници на несигурност за италианските банки, които също се подготвят за стрес тестовете на ЕЦБ

    


Хирург взел пари на ръка от близка на пациент, издал фактура едва след жалба

Завеждащият хирургичното отделение във врачанската болница взел на ръка близо три хиляди лева и не дал никакъв документ. Това заяви пред БТВ жена, чийто мъж бил опериран в болницата от рак на дебелото черво и последвали усложнения.
Жената пуснала жалба и едва тогава получила фактура, издадена няколко месеца след изписването на пациента. Завеждащият хирургичното отделение във врачанската болница взел на ръка близо три хиляди лева и не дал никакъв документ. Това заяви пред БТВ жена, чийто мъж бил опериран в болницата от рак на дебелото черво и последвали усложнения. Жената пуснала жалба и едва тогава получила фактура, издадена няколко месеца след изписването на пациента.

Правителството се среща с медии за "Открито управление"

Национална среща на правителството с медиите под наслов "Открито управление" ще се състои в понеделник от 11 часа в НДК. Тя трябваше да се проведе на 6 март, но беше отложена, заради участието на министър-председателя Пламен Орешарски в извънредния Европейски съвет за  Украйна. Освен Орешарски, на срещата ще присъстват и лидерите на партиите, подкрепящи кабинета - председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев и председателят на ДПС Лютви Местан. За разговорите са акредитирани над 200 журналисти. Срещата ще бъде предавана пряко по БНТ. Не е ясно какъв ще бъде форматът на срещата. Дали тя ще мине като въпроси и отговори, подобно на пресконференциите в изборната нощ.

Джорджо Лупано: В София си купих карта на Луната, шашвам всички с нея

За много българи той е най-вече красивият милиардер от фармацевтичната индустрия Стефано Лой, който се влюбва в младата Азия.Като такъв познават италианския актьор Джорджо Лупано, който изпълнява главната роля в тв сериала “Страх да обичаш”. В края на миналата година в Италия беше показан с голям успех и вторият сезон на сериала на ... За много българи той е най-вече красивият милиардер от фармацевтичната индустрия Стефано Лой, който се влюбва в младата Азия.Като такъв познават италианския актьор Джорджо Лупано, който изпълнява главната роля в тв сериала “Страх да обичаш”. В края на миналата година в Италия беше показан с голям успех и вторият сезон на сериала на ...

1000 лаптопа "Правец" излизат скоро на пазара

Частите му са тайвански, сглобяването и инсталирането на софтуера става у нас

Общините искат 30% от плоския данък

Обмисля се и какви разходни отговорности биха поели общините за сметка на новите приходи

    


Ноле подкача Григор на тема Мария Шарапова

Пресконференциите в Индиън Уелс станаха далеч по-интересно събитие, след като световният номер две Новак Джокович спретна пореден шегаджийски номер - при това на нашия Григор Димитров. Джокович прекъ...

Смолянските актьори са готови да изнесат спектакъл по три от разказите на Хайтов

Смолянските актьори имат готовност да изнесат спектакъл, който е по три от разказите на Николай Хайтов, съобщи Агенция Фокус. Адриан Петров, директорът на театралната сграда, заяви, че актьорите в ра...

Снегът доведе до затруднения в движението в София

Сутрешният снеговалеж отново изненада София. Заради снежинките временно е преустановено движението на автобус 69 по Бистришко шосе от Околовръстен път до разклона за Симеоново в столицата, предаде...

Хирург взел пари на ръка от близка на пациент, издал фактура след месеци

Завеждащият хирургичното отделение във врачанската болница взел на ръка близо три хиляди лева и не дал никакъв документ. Това заяви пред БТВ жена, чийто мъж бил опериран в болницата от рак на дебелото черво и последвали усложнения.
Жената пуснала жалба и едва тогава получила фактура, издадена няколко месеца след изписването на пациента. Завеждащият хирургичното отделение във врачанската болница взел на ръка близо три хиляди лева и не дал никакъв документ. Това заяви пред БТВ жена, чийто мъж бил опериран в болницата от рак на дебелото черво и последвали усложнения. Жената пуснала жалба и едва тогава получила фактура, издадена няколко месеца след изписването на пациента.

Томислав Дончев:Готов съм да се върна от ЕП при предсрочни избори

"Когато трябва да се взима важно решение не съм колеблив", каза депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев по БНТ. Бившият министър в правителството на Бойко Борисов коментира издигането му за водач на листата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент.

Григор Димитров преодоля уверено Хаасе в Индиън Уелс и отново среща Гулбис


Българският тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Той победи с 6:4, 6:3 Робин Хаасе с убедителна игра.

Хасковлията, който се включи в надпреварата директно във втория кръг, ще играе с Ернестс Гулбис в спор за влизане в осминафиналите. Двамата с латвиеца ще играят за трети път в последния месец, като си размениха по една победа.

Гулбис, който сега се наложи с 6:3, 6:3 срещу португалеца Жоао Соуза, отстрани Димитров...

Харалан Александров: Има натиск върху Реформаторите да взимат радикални решения

/КРОСС/ "Изглежда „Агент на промяната" се приема като похвала, а това не е задължително така. Промяната не винаги е за добро". Това заяви за сутрешния блок на ТВ7 социалният антрополог Харалан Александров, който беше изключен от Реформаторския блок, защото защити в свой личен коментар Николай Бареков, наричайки го „Агент на промяната". „Няма конфликт между личности, а между роли. Когато си в лидерска роля, си длъжен да се съобразяваш с всички мнения. Има натиск върху лидерите в Реформаторския блок да взимат радикални решения. Става дума за примитивно функциониране на групите, но темата се преекспонира", каза още Александров. „Просто защитих личното пространство на един човек - не може да надничаш в бельото на хората. Призовавам лидерите на партиите да се съгласят по тази минимален набор от цивилизовано поведение", подчерта той. "В Реформаторския блок има много образовани хора с идеи - с някои се съгласявам, с друг не се съгласявам, има проблем в комуникацията с хората. Сега ще мога да си упражнявам ролята на наблюдател", добави Александров.  

МВР отчете 32% намаление на кражбите от началото на акцията срещу битовата престъпност


Има конкретни резултати от акцията срещу битовата престъпност, дали тя е е най-важната ще покаже времето, каза днес по БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той съобщи цифри, според които кражбите от началото на акцията до 6 март са намалени с 32%. Общо всички криминални престъпление са с 26 на сто по-малко.

От 1 януари до 6 март в страната са регистрирани 16 518 престъпления, при 20 046 за същия период на миналата година. Като единствено недоволство от операцията Лазаров...

Шоу на Григор и Джокович след мача в Индиън Уелс

Новак Джокович нахлу на пресконференцията на Григор Димитров в Индиън Уелс минути, след като българинът победи Робин Хаазе от Холандия във втория кръг от турнира.

Сърбинът седна до Гришо, който не сдържаше смеха си. "Красавец си ти", каза Ноле, след което поиска от репортерите да зададе един въпрос на Димитров.

"Имаш ли любим бонбон от маркат Новак Джокович нахлу на пресконференцията на Григор Димитров в Индиън Уелс минути, след като българинът победи Робин Хаазе от Холандия във втория кръг от турнира. Сърбинът седна до Гришо, който не сдържаше смеха си. "Красавец си ти", каза Ноле, след което поиска от репортерите да зададе един въпрос на Димитров. "Имаш ли любим бонбон от маркат

Близнашки: Без ГЕРБ нямаше да съберем бързо подписите

"Злоупотребяват хора, които не смеят да си покажат носа от НС"

    


119 снегорина чакат да чистят софийските улици

Затруднено е движението в участъците в ремонт

    


Атанас Узунов отрече да е призовавал ултраси да свалят Орешарски

/КРОСС/ Уволненият административен директор на "Локомотив" (Пловдив) Атанас Узунов отрече да е използвал служебното си положение за кампания против правителството и премиера Пламен Орешарски. Той беше освободен от клуба заради обвинения, че е използвал фенове за политически акции.Узунов разказа, че е имал среща с Коко Динев и са решили, че е по-добре да напусне клуба, за да не се създават политически проблеми. Узунов остава общински съветник от квотата на ГЕРБ.От клуба бяха категорични, че няма някой, който да може да повлияе политически на публиката на Локо Пловдив. Парите не играят никаква роля, правим всичко по убеждение, категорични бяха пред камерата на Нова тв те и попитаха риторично: „Да бъдем кротки агнета ли?"Преди дни ръководството на клуба обясни, че клубът не трябва да се забърква в политиката, но в същото обръщение написа: "Видно е, че при сегашната законно избрана власт животът в държавата се подобрява. Не сме против властта и искаме името на клуба да бъде свързано само със спорт и да сме встрани от политическите борби."Аз се разбирам с всички в Общинския съвет, каза Узунов. Той призна, че колегите му го подкрепят и съобщи, че в четвъртък ОбС ще излезе с официална позиция по случая.

Цветанов: Не съм канил Пеевски навръх рождения му ден, дори не знам кога е роден

/КРОСС/ „Това, което мога да кажа е, че всяка партия решава дали има нужда от подобен имот като този в „Бояна", който да бъде използван за партийни цели. В къщата не живее никой, а тя е използвана единствено за партийни събрания и срещи. Знаете на какво беше подложена партията през последните месеци - знаете как не можеше да се провеждат подобни партийни срещи в офисите на партията или в дома на лидера Бойко Борисов в Банкя". Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ. „Наемът на имота е в размер на 7-8 хиляди на месец, а договорът е за около година. В скоро време предстои да започнем процедура по прекратяването му, понеже вече обстановката в последно време се успокои и няма нужда от използването на такъв имот", каза още той. Цветанов заяви, че партията му не притежава имота и първо трябва да говори със собствениците и ако те нямат нищо против, то ГЕРБ нямат никакъв проблем да позволят на журналистите да разгледат имота в „Бояна". „Не е вярно, че съм канил Делян Пеевски навръх рождения му ден, докато съм бил вътрешен министър, дори не знам кога е роден той", каза още бившият министър на вътрешните работи. „Когато съм се срещал с Пеевски, той ми е споделял, че ръководството на ДПС не гледа с особено добро око на действията на партия ГЕРБ в смесените райони

Григор Димитров стигна трети кръг на турнира Индиън Уелс

Григор Димитров се класира за III кръг на турнира в Индиън Уелс, след като победи Робин Хаасе (Хол) с 6:4, 6:3. По този начин българинът си осигури поредна среща с Ернест Гулбис (Лат). Мачът срещу Хаасе започна лошо за Димитров, който допусна пробив от световния №46 и губеше с 1:3. Тогава обаче Григор върна пробива, а до края на сета взе 5 от следващите 6 гейма, за да спечели частта с 6:4. Във втория сет хасковлията повиши нивото на игра, при 3:2 направи решителен пробив, а до края на мача бе перфектен на своя сервис и след 6:3 затвори мача. За българина това бе втора победа от два мача срещу холандеца, а сега следва поредна среща с Ернест Гулбис, с когото вече играха два пъти в последния месец. Латвиецът победи в Ротердам, а Григор след това постигна успех в Акапулко.

Ц.Цветанов:Нямам и не съм имал бизнес

Нямам бизнес и не съм имал бизнес. Ако съм имал някакви интереси, щях да съм във фирма. Целта на това, което се случва, е да се даде тон за дискредитирането на опонента. Казва се малка истина облечена с популизъм. Това обяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред bTV.

Брюксел ще стимулира родното селско стопанство

Всеки, който планира да развива бизнес в областта на селското стопанство ще може да се възползва от финансова помощ от Брюксел в размер до 2000 евро....

Брюксел ще стимулира родното селско стопанство

Всеки, който планира да развива бизнес в областта на селското стопанство ще може да се възползва от финансова помощ от Брюксел в размер до 2000 евро....

Трус с магнитут 6,9 разлюля бреговете на Калифорния

Земетресение с магнитуд 6,9 е регистрирано край бреговете на Северна Калифорния. Трусът е станал на относително малката дълбочина от 6,9 км, съобщи американската сеизмологична служба. Трусът, според първоначалните съобщения с магнитуд 6,1, е бил с епицентър на 64 км западно от Юрика, предаде Ройтерс. Няма опасност от цунами, информираха от центъра за предупреждение за цунами в Аляска. Няма данни за нанесени материални щети или пострадали хора. Земетресението е усетено дори в Сан Франциско, който се намира на около 400 километра от град Ферндейл.  

Трус с магнитут 6,9 разлуля бреговете на Калифорния

Земетресение с магнитуд 6,9 е регистрирано край бреговете на Северна Калифорния. Трусът е станал на относително малката дълбочина от 6,9 км, съобщи американската сеизмологична служба. Трусът, според първоначалните съобщения с магнитуд 6,1, е бил с епицентър на 64 км западно от Юрика, предаде Ройтерс. Няма опасност от цунами, информираха от центъра за предупреждение за цунами в Аляска. Няма данни за нанесени материални щети или пострадали хора. Земетресението е усетено дори в Сан Франциско, който се намира на около 400 километра от град Ферндейл.  

Внасят подписката за референдум

Събрани са 550 хил. подписа за провеждането на референдум за изборните правила. Те ще бъдат внесени в парламента днес. Внасянето на подписите ще бъде съпроводено с шествие, което ще тръгне от ректората на Софийския университет и ще стигне до сградата на Народното събрание.

Китайските данни потопиха борсите в Азия, Shanghai Composite изгуби близо 3%

Инвеститорите реагираха негативно и на низходящата ревизия на растежа в Япония през последното тримесечие

    


Dream Theater идват на 29 юли

Концертът ще бъде в столичната зала "Фестивална"

    


И правителството на САЩ не можело да подслушва потребителите на Google

"Вярвам в свободния и отворен интернет за всички, а не само за американците", твърди Ерик Шмид

    


С шествие от Ректората внасят подписката за референдума

С шествие от Софийския университет до парламента – в Народното събрание ще бъде внесена подписка с искане за провеждане на референдум за промяна в изборните правила.
От ГЕРБ са събрани над 500 хил. подписа. Ако се установи, че са валидни, Народното събрание трябва да насрочи референдум. Срокът за произнасяне е до три месеца. С шествие от Софийския университет до парламента – в Народното събрание ще бъде внесена подписка с искане за провеждане на референдум за промяна в изборните правила. От ГЕРБ са събрани над 500 хил. подписа. Ако се установи, че са валидни, Народното събрание трябва да насрочи референдум. Срокът за произнасяне е до три месеца.

Гръцките банки се завръщат на капиталовите пазари след 5-годишна пауза

Тройката кредитори поиска от най-големите банки в Гърция да наберат допълнителен капитал в размер на 2 млрд. евро посредством продажба на акции и облигации

    


Силно земетресение разлюля Калифорния

Земетресение с магнитуд 6,9 е регистрирано рано тази сутрин край бреговете на Северна Калифорния. Трусът е станал на относително малката дълбочина от 6,9 км, а според първоначалната информация епицентърът е на 64 км западно от Юрика, съобщи американската сеизмологична служба.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Земетресение с магнитуд 6,9 е регистрирано рано тази сутрин край бреговете на Северна Калифорния. Трусът е станал на относително малката дълбочина от 6,9 км, а според първоначалната информация епицентърът е на 64 км западно от Юрика, съобщи американската сеизмологична служба. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Дончев: Управляващите ще бъдат наказани, ако откажат референдума

/КРОСС/ Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за евроизборите, заяви в предаването „Денят започва" на БНТ, че е получил поканата няколко седмици преди официалното й обявяване, но за мястото е имало много кандидати. „Ако преди няколко седмици казвах, че считам, че бих бил по-полезен у нас, сега ще кажа същото -считам, че бих бил по-полезен в България. Тези избори обаче ще бъдат битка за България, ще покажат алтернативата и ще определят бъдещето на страната ни. След оказаното ми доверие, отказът ми би означавал предателство", каза още той и добави, че това, което се случва в Европейския парламент оказва влияние и на състоянието на България. „Няма да отстъпвам от българския фронт и престоят ми в ЕП ще бъде кратък, и съм готов да се върна при предсрочни избори. Не следя с вълнение кои ще ни бъдат конкурентите, това е интерес на другите партии", каза още той. „Пълната листа все още не е готова, но имаме много добри номинации. Цялото решение обаче не е взето все още, има време. Има повече от месец до официалния старт на кампанията. Кристалина Георгиева е действащ и добър комисар. За мен най-важното в момента е тя да продължава да изпълнява функциите си на комисар. България не може да изгуби тази своя позиция", каза Дончев на въпрос относно листата на ГЕРБ за предстоящите евроизбори. „На тези избори, нищо, че са европейски, ще преобладават националните теми, защото това е борба за доверие

Внасят подписката за референдума с шествие от Ректората

С шествие от Софийския университет до парламента – в Народното събрание ще бъде внесена подписка с искане за провеждане на референдум за промяна в изборните правила.
От ГЕРБ са събрани над 500 хил. подписа. Ако се установи, че са валидни, Народното събрание трябва да насрочи референдум. Срокът за произнасяне е до три месеца. С шествие от Софийския университет до парламента – в Народното събрание ще бъде внесена подписка с искане за провеждане на референдум за промяна в изборните правила. От ГЕРБ са събрани над 500 хил. подписа. Ако се установи, че са валидни, Народното събрание трябва да насрочи референдум. Срокът за произнасяне е до три месеца.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване