Първанов пред BPost: Не съм ходил на лов с Кирчо Киров!

Нямах никаква представа за финансовите злоупотреби в Националната разузнавателна служба. Това заяви пред BPost.bg президентът Георги Първанов, който днес свидетелства по делото за източване на 5 млн. лв. от бившия шеф на службата ген. Кирчо Киров. Първанов бе категоричен, че за 10-те години на „Дондуков“ 2, Киров никога не го е придружавал по време на ловните му излети в България и чужбина.

Шофьор без книжка загива след удар в дърво

Неправоспособен водач е загинал след челен сблъсък с дърво, в следствие на който колата се е запалила, съобщиха от пресцентъра на  Първо РУП Добрич. Сигналът за катастрофа по ул. "Вардар" в Добрич е подаден в полицейското управление в града около 2.45 часа през нощта на 23 март. От удара колата се запалила и изгоряла напълно.

Неправоспособен водач е загинал след челен сблъсък с дърво, в следствие на който колата се е запалила, съобщиха от пресцентъра на Първо РУП Добрич. Сигналът за катастрофа по ул. "Вардар" в Добрич е подаден в полицейското управление в града около 2.45 часа през нощта на 23 март. От удара колата се запалила и изгоряла напълно.

НЗОК ще определя бюджетите на болниците на месечна база

Вместо на годишна база, бюджетите на болниците в страната ще се определя от НЗОК на месечна база. Това стана ясно от думите на д-р Бойко Пенков, председател на Надзорния съвет на Здравната каса. В ...

Реформаторският блок: БСП, ДПС и "България без цензура" са слугинаж на Русия

Приятелски огън по десни партии няма да откриваме и ще залагаме на позитивна кампания. Нашите противници са бедността, безработицата и парламентарните партии БСП и ДПС, които ги поддържат, като добавя...

Пирамиди или не: нов подход към реалността

Когато през 2005 г. американският доктор по антропология, босненецът Семир Османагич се осмелява да твърди, че няколко хълма около градчето Високо на трийсетина километра от Сараево са древни пирамиди...

Русия контраатакува, наложи санкции на 13 канадци

Русия забрани на 13 високопоставени канадски представители да влизат на територията й в отговор на приетите от страната санкции срещу Москва заради политиката й към Украйна. Сред тях са съветничка ...

Участието на български филм във фестивалната програма на „Любовта е лудост“ е под въпрос

Все още няма яснота дали нов български пълнометражен филм ще вземе участие във фестивалната програма на „Любовта е лудост“. Това заяви пред медии директорът на фестивала проф. Александър Грозев, предаде репортер на Moreto.net. „Стискам палци филмът на Иван Ничев „Концерт за оцелелите“ да бъде завършен и да можем да го покажем.

Търсят строители за ремонта на площад "Руски паметник"

Столична община обяви и обществена поръчка за мониторинг на инфраструктурата

    


Частна фирма ще управлява "Топлофикация - София"


Частна фирма ще управлява "Топлофикация - София", а не както досега - физически лица, съобщи пред "Дневник" председателят на столичната стопанска комисия Николай Стойнев (ГЕРБ). Процедурата за промяна на начина на управление най-вероятно ще започне още този четвъртък с приемането на доклад за избор на консултант, който да изготви анализ и предложение на вариант за управление на затъналото в дългове дружество.

Идеята е консултантът да изготви критерии за избор на ново ръководство,...

Я. Стоилов: България да търси диалог с ЕС, Русия и Украйна

Ще демонстрираме конструктивност и ще се стремим повече от позициите да бъдат споделени. Оттук нататък има редица въпроси, които трябва да се обсъждат - например как България да има по-активна роля, както в рамките на ЕС, така и в търсенето на диалог между ЕС, Русия и Украйна.

Кафето като крачка към демокрацията

Това, че Бойко Борисов и Лютви Местан пиха кафе в Кърджали, е най-добрата политическа новина на отминалата седмица.
Може да е било горчиво, може да е било и Това, че Бойко Борисов и Лютви Местан пиха кафе в Кърджали, е най-добрата политическа новина на отминалата седмица. Може да е било горчиво, може да е било и "тежко", но важното е, че се състоя. А още по-важното е, че с тази случка цялата България направи голяма крачка към устойчивата демокрация. Всъщност нека да сме наясно. Според теорията ни

Изчезналият самолет се е разбил в Индийския океан, обяви премиерът на Малайзия


Премиерът на Малайзия Наджиб Разак обяви, че на базата на последните анализи трябва да се заключи, че изчезналият на 8 март самолет на Malaysia Airlines се е разбил в южния Индийски океан. Той уточни, че авиокомпанията вече е информирала за това семействата на пасажерите и на екипажа на полет MH370.

"Боинг 777-200" изчезна с 239 души на борда – 227 пасажери и 12 души екипаж – около час след излитането си от Куала Лумпур за Пекин.

Подробности очаквайте по-късно на...

Май ще променят Изборния кодекс заради скандала с ЦИК

Предстоят разговори между политическите сили след срещата при президента

КСНС: Не признаваме резултатите от референдума в Крим

Консултативният съвет за национална сигурност обсъди развитието на кризата в Украйна и произтичащите от нея рискове за България.

Република България действа като член на ЕС и НАТО, като отчита националния си интерес. България работи за това съюзът да има единна позиция по отношение на кризата в Украйна.

Република България подкрепя суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна. Проведеният на 16 март референдум в Автономна република Крим е в нарушение на международното право и Конституцията на Украйна и Република България не признава резултатите от него.

Членовете на КСНС призовават всички страни, които имат участие в настоящата криза, да преустановят всякакви провокации и да се въздържат от нарушения на международното право. Изпращането на мисия на ОССЕ в Украйна е важна стъпка за гарантиране на мирното решаване на конфликта и защита на териториалната цялост и суверенитета на Украйна от страна на международната общност.

България подкрепя подписването на политическата част на Споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна, както и подписването на икономическата част след провеждането на свободни и демократични избори за президент.

КСНС настоява украинските власти да спазват правата и свободите на всички граждани, в това число и на лицата, принадлежащи към различните етно религиозни общности, сред които е и близо 300 000 българска общност.

Кризата в Руско-украинските отношения за пореден път поставя на изпитание и икономическата и енергийната сигурност на страната. КСНС счита, че  диверсификацията на доставките на газ, ускоряване изграждането на интерконекторните връзки със съседните страни и разработването на газовите находища в Черноморския шелф във възможно най-кратки срокове са безалтернативен национален приоритет.

С оглед на развитието на обстановката в Украйна Консултативният съвет за национална сигурност отправя следните препоръки:

1. Съветът за сигурност към МС и Националният щаб за мониторинг на обстановката в Украйна да следят и анализират процесите, които генерират рискове за сигурността на страната, и своевременно да предприемат необходимите мерки за противодействие.

2. Изпълнителната власт да предприеме действия за недопускане нарушаването на енергийните доставки, ускори работата по изграждането на интерконекторните връзки и осигури необходимия резерв, което да позволи на страната да преодолее евентуална енергийна криза.

3. Българските институции да поддържат активен диалог с българските общности в Украйна и да им оказват необходимото съдействие.

4. Като подкрепя досегашните усилия на българското правителство, КСНС препоръчва на Министерския съвет при последващите дискусии в рамките на ЕС да аргументира българската позиция, отчитайки всички рискове за България, включително и икономическите, свързани с развитието на кризата.

Становището е прието с широк консенсус, с изключение на ПП “Атака”.

Официално! Боингът е паднал в океана, всички са мъртви!

Премиерът на Малайзия съобщи, че на базата на най-новите анализи може да се направи изводът: Пътническият самолет, който изчезна от радарите на 8 март с 239 души на борда, се е разбил над южната част на Индийския океан.

"Газпром" предлага: Добивът на газ в Крим да се увеличи близо два пъти

Добивът на газ в Крим трябва да се увеличи близо два пъти, според предложението, подготвено от руския газов гигант „Газпром”, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира изказване на руския премиер Дмитрий Медведев на заседание, посветено на развитието на новоприсъединената република.
„В близките години във всеки случай ще ни се наложи да решаваме тази задача, Добивът на газ в Крим трябва да се увеличи близо два пъти, според предложението, подготвено от руския газов гигант „Газпром”, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира изказване на руския премиер Дмитрий Медведев на заседание, посветено на развитието на новоприсъединената република. „В близките години във всеки случай ще ни се наложи да решаваме тази задача,

Новите обувки на гръцкото предприемачество

Новата бизнес карта на Гърция се оформя на фона на конфликти, страхове, стремежи и интереси

прочети повече

Цин Ксу, кмет на Шънджън: България е привлекателна страна за нас (снимки + видео)

Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014 Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014" се проведе в Пловдив днес.Участие в него взеха повече от 50 от най-значимите китайски фирми. Голяма част от тях са водещи в отраслите си не само в Китай, но и в света. Организатори на събитието са Община Пловдив, Община Шънджън, Българо-Китайската Асоциация за бизне

Срокът за подаване на корпоративните декларации изтича на 31 март

140 000 декларации за облагане с корпоративни данъци са подадени до този момент в НАП по електронен път, подписани с електронен подпис, собщиха от приходното ведомство. Очаква се в Агенцията да постъпят общо (по електронен път и на хартия) около 400 000 формуляра до изтичането на крайния срок - 31 март 2014 г. 

31 март е и крайният срок, в който 140 000 декларации за облагане с корпоративни данъци са подадени до този момент в НАП по електронен път, подписани с електронен подпис, собщиха от приходното ведомство. Очаква се в Агенцията да постъпят общо (по електронен път и на хартия) около 400 000 формуляра до изтичането на крайния срок - 31 март 2014 г. 31 март е и крайният срок, в който

Инвеститорите се завръщат в Гърция и Португалия

Португалските и гръцките акции са най-добре представящите се в Европа от началото на годината, сочат данни на Thomson Reuters

    


Строежът на Карадере тръгва през септември?

/КРОСС/ Проектът "Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт", който предвижда застрояването на девствения плаж Карадере, ще се изпълнява в рамките на три години в периода септември 2014 - септември 2017 г. Това съобщава министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред правителството, става ясно от стенограмата на кабинета. Точката е последна в дневния ред, като нито един министър не е възразил срещу застрояването, става ясно от публикуваната стенограма."Представям на вашето внимание проект на Решение на Министерски съвет за одобряване на проект на Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и „Мадара Юръп" АД и оттеглям предложението относно определяне на междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа за изпълнението на проекта. Това с друга инициатива ще бъде предложено, така че предлагам тази работна група сега да не я одобряваме", посочва министърът. "В Министерство на икономиката и енергетиката постъпи предложение от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции за издаване на сертификат за приоритетен инвестиционен проект на „Мадара Юръп" АД.Кратка характеристика на параметрите на инвестиционния проект:Цялостният комплекс „Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт" предвижда изграждането на жилищен и курортен комплекс със смесено хотелско, ваканционно и жилищно предназначение в Зона за отдих „Бяла-север" в гр. Бяла

Еврокомисар Малмстрьом: Бежанците трябва да са в полза на българското общество

Срещата между премиера Пламен Орешарски и еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, която е на двудневно посещение в София, продължи близо час. Основната тема, която са обсъждали е бежанската криза у нас.

Димитър Греков: Казахстан познава добре българските продукти

Казахстан познава много добре българските продукти, заради отличните им качества. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на официална среща с казахстанския заместник-министъра на труда Кайрат Абсатаров.

Премиерът на Малайзия: Самолетът се е разбил в Индийския океан, всички са загинали (обновена)

Въз основа на анализа на новите факти трябва да признаем с голяма тъга, че полет MH370 е завършил в южната част на Индийския океан, заяви преди минути на пресконференция премиерът на Малайзия Наджиб Разак.
Така за първи път официално се признава, че изчезналият малайзийски самолет се е разбил и никой от намиращите се на борда 239 души не е оцелял. Въз основа на анализа на новите факти трябва да признаем с голяма тъга, че полет MH370 е завършил в южната част на Индийския океан, заяви преди минути на пресконференция премиерът на Малайзия Наджиб Разак. Така за първи път официално се признава, че изчезналият малайзийски самолет се е разбил и никой от намиращите се на борда 239 души не е оцелял.

Бившият енергиен министър на Украйна обявен за издирване

Бившият министър на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна Едуард Ставицки е обявен за издирване, съобщи и.д. генералният прокурор Олех Махницки, цитиран от световните медии в понеделник. Ставицки, в един от чиито домове в събота полицията открия 42 кг злато, почти 5 млн. долара, скъпи часовници и бижута, както и ценни книжа, се издирва в рамките на разследване на делото за престъпната групировка на бизнесмена Серхий Курченко. Махницки припомни, че спрямо Ставицки е започнало наказателно производство за присвояване, разхищение на имущество или завладяването му чрез злоупотреба със служебно положение, както и пране на пари, придобити от престъпна дейност. Според информация на сайта Украинска правда Ставицки, който вероятно е избягал в Италия, е замесен най-вече в аферите с резиденцията на бившия президент Виктор Янукович край Киев, чийто лукс и блясък шокираха населението след бягството на сваления държавен глава.

Официално: Малайзийският самолет се е разбил в Индийския океан, всички са загинали

Въз основа на анализа на новите факти трябва да признаем с голяма тъга, че полет MH370 е завършил в южната част на Индийския океан, заяви преди минути на пресконференция премиерът на Малайзия Наджиб Разак.
Така за първи път официално се признава, че изчезналият малайзийски самолет се е разбил и никой от намиращите се на борда 239 души не е оцелял. Въз основа на анализа на новите факти трябва да признаем с голяма тъга, че полет MH370 е завършил в южната част на Индийския океан, заяви преди минути на пресконференция премиерът на Малайзия Наджиб Разак. Така за първи път официално се признава, че изчезналият малайзийски самолет се е разбил и никой от намиращите се на борда 239 души не е оцелял.

Пожар край Благоевград, спряха огъня преди село Селище

Пожар горя след обяд днес край Благоевград, огнеборците го спряха преди село Селище, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Янаки Стоилов: Трябва да поставим повече въпроси за политическата ситуация в Украйна


Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов заяви, че трябва да бъдат поставени повече въпроси за вътрешнополитическата ситуация в Украйна. Посочи, че България трябва да има по-активна роля за търсенето на диалог между Европейския съюз (ЕС), Русия и Украйна за кризата в Крим.

"Очакваме България да участва активно в срещите в различните формати в ЕС, включително да се търси активен диалог", заяви пред журналисти Стоилов след днешния Консултативния съвет при президента. Тази позиция можело...

Четири дни психопат държи бившата си в плен

Бургас /КРОСС/ Психопат от Бургас върза майката на детето си за стол и я държа я в плен четири дни . 36-годишният Георги Янков върза за стола в дома си майката на сина си Гергана и я държа в плен четири дни в жилището си в бл. 77 в бургаския ж.к. „Меден рудник". През това време я заплашвал и пребивал. Полицаи открили изтормозената жена в жилището му и я освободили.Георги и Гергана имат общо дете на 4 години. Двамата живеели на семейни начала, но се скарали преди време, като жената взела детето си и отишла да живее при майка си. На 17 март Георги закарал жената насила с автомобил до апартамента, където преди това са живеели заедно. Там тя е държана против волята в продължение на четири дни, като е заплашвана и бита от мъжа си. През това време детето е било при баба си. Георги е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа. По случая в Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас е образувано досъдебно производство, пише flagman.bg.

Касапница с брадви и ножове при бой в Бургас

35-годишен мъж е настанен в болницата в Бургас, след като е пострадал при сбиване в комплекс Изгрев в града. Бургазлията си тръгнал с няколко прободни рани в корема и рамото, след развихрилата се касапница, в която са използвани брадва и нож. Нападателят е задържан за 24 часа.

Доверието е най-ценната валута онлайн

/КРОСС/ Доверието е най-ценната валута онлайн, направили ли сте го ваш приоритет? Доверието винаги е било фактор в човешката икономика и днес нещата не стоят по-различно. Начинът, по който се оценява доверието, обаче, се е променил драстично през последните 100 и повече години. Мрежата е факторът, ускорил рязко тази промяна. Интернет създаде свят, в който доверието има изключителна стойност и интелигентните бизнеси съсредоточават значителни усилия за създаването му за себе си. Смесен магазин Преди сто години или повече години не сте можели да избирате между кой знае колко места за пазаруване. Повече или по-малко е трябвало да отидете до магазина, в който се продава почти всичко. Този магазин вероятно е бил управляван от приветлив човек на име Сам, и той и съпругата вероятно веднъж в месеца са минавали през вас на вечеря.Познавали сте сe. Изграждането на доверие е било лесно. Сам може да е бил по-суров бизнесмен от Джо в съседния град, но едва ли е можел да бъде твърде суров. Доверието се гради в двете посоки и Сам знае това. Всеки се старае да се разбира със Сам (и обратното), отчасти защото общността просто не би могла да функционира иначе. Бързо превъртане напред - Молът С развиването на урбанизацията на разположение се появяват повече варианти за пазаруване. С течение на времето на сцената се появяват моловете. Купувачите имат много възможности и хората, с които си взаимодействат в магазините, не са собствениците на тези магазини

НЕК прави нови задгранични дружества, възстановява позициите си на износител на енергия

Нови задгранични дружества ще създава НЕК, за да възстанови позициите си на регионален износител на електроенергия. Заемите, раздадени от БЕХ на НЕК за разплащане с производителите на ток вече са надхвърлили 900 милиона лева, съобщи пред журналисти в „Мини Марица изток“ Иван Йончев - изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг, Нови задгранични дружества ще създава НЕК, за да възстанови позициите си на регионален износител на електроенергия. Заемите, раздадени от БЕХ на НЕК за разплащане с производителите на ток вече са надхвърлили 900 милиона лева, съобщи пред журналисти в „Мини Марица изток“ Иван Йончев - изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг,

Да бъдем посредници между ЕС, Украйна и Русия, иска Янаки Стоилов

България трябва да участва активно в търсенето на диалог

Изчезналият самолет е паднал в Индийския океан, няма оцелели

Изчезналият самолет на Малайзийските авиолинии е паднал в Индийския океан, заяви премиерът на страната Наджиб Разак. Авиокомпанията е уведомила близките, че никой от пътниците на борда не е оцелял.

Стрелецът от Лясковец: Не, няма какво да кажа

"Не, няма какво да кажа", единствено продума днес стрелецът от Лясковец Петко Петков, когато го запитаха журналисти дали иска да каже нещо. Той бе транспортиран от Велико Търново към болницата на софийския затвор. Изглеждаше видимо упоен.
53-годишният мъж, който на 14 март уби баретата Емил Шарков и рани други трима негови колеги, "Не, няма какво да кажа", единствено продума днес стрелецът от Лясковец Петко Петков, когато го запитаха журналисти дали иска да каже нещо. Той бе транспортиран от Велико Търново към болницата на софийския затвор. Изглеждаше видимо упоен. 53-годишният мъж, който на 14 март уби баретата Емил Шарков и рани други трима негови колеги,

Консултативният съвет изрази подкрепа за Украйна, но не спомена Русия или санкции


Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев изрази подкрепа за суверенитета и единството на Украйна и обяви, че България не признава референдума в Крим, но без да спомене конкретно основния участник в събитията – Русия, или санкции срещу него.

След заседанието на КСНС държавният глава обяви, че е приет документ с широк консенсус единствено без подкрепата на "Атака", след като е обсъдено развитието на кризата в Украйна и произтичащите за България...

Наградата на Уорън Бъфет от 1 млрд. долара оцеля в "мартенската лудост"


Март е месецът, в който националният колежански баскетболен турнир на САЩ и Канада, популярен като "мартенската лудост", приковава вниманието на повечето любители на прогнозите. В последните години прогнозирането на шампионата се превърна в истинска мания в Северна Америка, а вече започна да завладява и останалия свят.

Легендарният американски милиардер Уорън Бъфет допълнително изостри апетита на любителите на прогнози, след като обеща впечатляващата награда от един милиард долара за...

НЕК прави нови задгранични дружества, възстановява позициите си на износител на енергия


Нови задгранични дружества ще създава НЕК, за да възстанови позициите си на регионален износител на електроенергия. Заемите, раздадени от БЕХ на НЕК за разплащане с производителите на ток вече са надхвърлили 900 милиона лева, съобщи пред журналисти в „Мини Марица изток“ Иван Йончев - изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг, Нови задгранични дружества ще създава НЕК, за да възстанови позициите си на регионален износител на електроенергия. Заемите, раздадени от БЕХ на НЕК за разплащане с производителите на ток вече са надхвърлили 900 милиона лева, съобщи пред журналисти в „Мини Марица изток“ Иван Йончев - изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг,

Изтича срокът за подаване на корпоративните декларации

140 000 декларации за облагане с корпоративни данъци са подадени до този момент в НАП по електронен път, подписани с електронен подпис, собщиха от приходното ведомство. Очаква се в Агенцията да постъпят общо (по електронен път и на хартия) около 400 000 формуляра до изтичането на крайния срок - 31 март 2014 г. 

31 март е и крайният срок, в който 140 000 декларации за облагане с корпоративни данъци са подадени до този момент в НАП по електронен път, подписани с електронен подпис, собщиха от приходното ведомство. Очаква се в Агенцията да постъпят общо (по електронен път и на хартия) около 400 000 формуляра до изтичането на крайния срок - 31 март 2014 г. 31 март е и крайният срок, в който

Валутни курсове на БНБ за 25 март 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 25 март 2014 година.

Япония ще предаде на САЩ 315 кг ядрени материали

Това е доста значително обещание и действие в областта на ядрената сигурност, каза американският министър на енергетиката Ърнест Мониз.

"Газпром" предлага: Добивът на газ в Крим да се увеличи близо два пъти

Добивът на газ в Крим трябва да се увеличи близо два пъти, според предложението, подготвено от руския газов гигант „Газпром”, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира изказване на руския премиер Дмитрий Медведев на заседание, посветено на развитието на новоприсъединената република.
„В близките години във всеки случай ще ни се наложи да решаваме тази задача, Добивът на газ в Крим трябва да се увеличи близо два пъти, според предложението, подготвено от руския газов гигант „Газпром”, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира изказване на руския премиер Дмитрий Медведев на заседание, посветено на развитието на новоприсъединената република. „В близките години във всеки случай ще ни се наложи да решаваме тази задача,

Почистват пътя Перник - София, в района на село Драгичево

Работници почистват международен път Е - 79, между Перник и София, предаде репортер на ZaPernik.com.

Движението посока София е пренасочено в дясната лента в продължение на половин километър. Пътна сигнализация насочва шофьорите.

Работниците почистват пясъка и плевелите покрай мантинелите.

Бил ли си на "3-тия етаж"?

Малко са заведенията в София, които предлагат нещо истински специално и различно

    


Реформаторите: Санкции срещу Русия докато се откаже от Крим

/КРОСС/ "България трябва да поддържа санкциите от ЕС към Русия, докато тя не се откаже от анексирането на Крим", заявиха от Реформаторския блок. Лидерите на "Движение България на гражданите" (ДБГ), Демократи за силна България (ДСБ) и Съюза на демократични сили (СДС) представиха пред медиите основните приоритети и насоки за кампанията за Европейски парламент, след като преди няколко дни стана ясна официално и тяхната обща листа. Според Кунева санкциите могат да бъдат различни по вид, но целта е да попаднат на точното място, за да дадат сигнал към Руската федерация, че не трябва да прекрачва определени граници. "Ако този сигнал не бъде даден, светът може да тръгне в много лоша посока", настоя Кунева и призна, че дори търговските санкции да са нещо много сериозно, то трябва да бъде ясно, че Европа ги държи като възможност. "България трябва да подкрепя твърдата и единна европейска позиция, докато Русия се откаже от анексията. Много е просто. Ако не се отказва със санкциите, които се налагат днес, България трябва да подкрепи следващите санкции, докато се откаже. Неприкосновеността на границата в Черноморския басейн е нещо повече от национален приоритет за България", заяви от своя страна Радан Кънев. "Не правят услуга дори на руските граждани онези, които казват "никакви санкции, защото нямаме газ", анализира Кунева

Преместиха стрелеца от Лясковец

Стрелецът от Лясковец Петко Петков беше транспортиран в Затворническа болница днес около 14 часа. Той беше изнесен на носилка от отделението по реанимация от Великотърновската болница и настанен в линейка с ловешка регистрация под полицейска охрана.

360 курсанти ще участват в открита научна сесия във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров ”

На 27.03.2014 г. (четвъртък) от 09.30 часа в зала „ Вапцаров” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров ” ще бъде открита научна сесия, научи Moreto.net. Студентският съвет, подкрепен от ръководството на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и от академичния състав на училището, със съдействието на Териториалната организация на Научно-техническите съюзи – Варна, Съюз на учените – Варна, организира научна сесия за курсанти и студенти с международно участие.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване