Шофьор без книжка заби кола в дърво, рани 4-ма (снимки)

Зверска катастрофа рани тежко четирима души на пътя Поморие-Ахелой. Единият от пострадалите е настанен в отделение „Ортопедия”, другият - в отделението по Неврохирургия, а двама са с опасност за живота и са настанени в отделението по реанимацията на МБАЛ- Бургас.

Новата Студена война ще изпрати Русия в рецесия

Международните санкции ще ограничат инвестициите и ще повишат разходите за финансиране на страната, сочи анализ на местни банки

    


Ford инвестира 1 млн. долара в дизайнери

Петима стипендианти ще получават по 50 000 долара годишно

    


Ограниченията за производство на зелен ток продължават и днес


Електроенергийният системен оператор и днес налага ограничения за производителите на ток от възобновяеми енергийни източници. 

Чрез електроразпределителните дружества е разпоредено зелените централи да ограничат мощностите си с 60% за времето от 10 до 17 часа.  

Мярката се прилага шести ден поред заради намалялото потребление. Вестник "Преса" изчисли днес, че загубите на АЕЦ "Козлодуй", към която също имаше ограничения, и на зелените централи, възлизат на 7 млн. лв. от 19...

Жерар Пике: Съдията не повлия на крайния резултат


Централният защитник на "Барселона" Жерар Пике заяви, че главният рефер Ундиано Майенко не е повлиял на крайния резултат при победата с 4:3 срещу "Реал" (Мадрид).

Според него не е редно Кристиано Роналдо и останалите играчи на мадридчани да се оплакват от съдийството, защото това разваляло впечатленията от страхотния мач.

След като през първата част двата отбора си размениха по два гола от игра, главният рефер отсъди три спорни дузпи през второто полувреме, като при...

12-годишно дете се самоуби в Русе

12-годишно момче падна от балкон на жилищна сграда и почина. Инцидентът е станал в бл. "Ангел Войвода" в квартал Здравец-Изток.

В играта "Ной" дойде ред на "Началото"


След "Краят" играта на "Дневник" и "Форум Филм" за новата суперпродукция на Дарън Аронофски "Ной" с Ръсел Кроу в главната роля вече премина във своето второ ниво на име "Началото".

Ако продължавате да се чудите - не, не сме объркали поредността на нивата. Защо е така, вероятно ще разберете, когато видите и новия въпрос, свързан с един от трейлърите на лентата.

"Началото" ще е активно до 23:59 ч. на 30 март. Само два дни, след като "Ной" тръгне официално по кината в света,...

Египет издаде 529 смъртни присъди срещу членове на "Мюсюлмански братя"

Египетски трибунал издаде 529 смъртни присъди на забраненото ислямистко движение "Мюсюлмански братя", съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.   Присъдите са издадени от трибунал в централния град Миня по различни обвинения - за убийството на полицай, опит за убийството на двама негови колеги, нападение срещу полицейски участък и други актове на насилие.   От общо 545 обвиняеми пред съда бяха изправени над 150. Останалите бяха съдени на смърт задочно. Само 16 души са оправдани. Присъдите може да бъдат обжалвани. Адвокатите на подсъдимите се оплакаха, че членовете на трибунала не са им дали възможност да изложат своите аргументи.   Голям брой привърженици на движението "Мюсюлмански братя" на сваления от власт от армията през юли президент Мохамед Морси бяха арестувани след съпътствани от насилие протести в Миня. Масовите арести бяха предизвикани от убийството на стотици ислямисти по време на демонстрации в столицата Кайро през август.

Станишев в Йордания: Нужен е нов и справедлив модел на отношенията между ЕС и Арабския свят

Президентът на ПЕС и лидер на БСП откри днес в Аман, Йордания, международна конференция, посветена на общата визия за прогресивен арабски свят. Заедно с лидера на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода той даде старт на форума, в който участват социалистически и социалдемократически партии от цяла Европа, Президентът на ПЕС и лидер на БСП откри днес в Аман, Йордания, международна конференция, посветена на общата визия за прогресивен арабски свят. Заедно с лидера на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода той даде старт на форума, в който участват социалистически и социалдемократически партии от цяла Европа,

Жена министър остана по бельо (СНИМКА)

Млада министърка, без да иска показа бельото си по време на официална конференция. Мария Елена Боски – министър на конституционните реформи и...

Все повече хора отлагат пенсионирането си поради липса на стаж

Все повече хора решават да се пенсионират на над 65-годишна възраст, тъй като не могат да съберат необходимия осигурителен стаж, сочи статистиката на...

59% от глобите за пушене не са събрани

59% от наложените през миналата година глоби за пушене на забранени закрити места не са събрани. Това показва окончателната справка за 2013-а, направена от здравното министерство в отговор на питане на депутат от ГЕРБ. Последната равносметка на ведомството не съдържаше данни за последните два месеца, но така или иначе картината не се е променила.

Разкрития ли? Въпросите на „Сега“ отдавна имат отговори

Вестник Сега ни напада заради "Чисти ръце" и олигархични интереси, пише в свой коментар Николай Бареков.

Време е бизнесът и образованието да заговорят на един език, си пожела Клисарова

АИКБ похвалиха правителството, че образованието за тях е приоритет

Убитият мъж в подлеза на НДК е бил от Бургас

25-годишният мъж е бил криминално проявен и няма адресна регистрация в София

Дърева: Масираното вкарване в ЕС и НАТО на бивши руски републики беше натиск

/КРОС/ Масираното вкарване в ЕС и НАТО на бивши руски републики се възприе от Русия като натиск и беше натиск. Били организирани надлежно и серия от цветни революции. Това заяви в ефира на Нова телевизия журналистът Велислава Дърева.  САЩ си признаха, че са финансирали демокрацията в Украйна с 5 милиарда. Но кого са финансирали - неонацистите, които са портив московците и евреите, допълни тя. Това не е защита на Путин, а факт, категорична бе Дърева. БСП са свикнали да говорят и да нямат опоненти в тая държава, възмути се събеседникът й в телевизионното студи Иво Инджев. Антисемитизмът е национален спорт в Русия, заяви той. Колко е хубаво, че живеем в България, а не в Русия, иначе всички щяхме да поемем по дългия път към каторгата, зави от своя страна колегата им Георги Милков. Без Велислава, отбеляза Коритаров. „Темата за Украйна е изключително важна. Тя е цивилизационно важна. В България обаче тя е поставена по един доста по-странен начин, отколкото изглежда. В контекста на това, което става в Крим, отново излизат призраците на русофилство и русофобство, вместо да излезе един принцип, който е общочовешки - принципът на защита на демокрацията и противопоставянето на нацизма, коментира Георги Коритаров. „Свидетели сме на зараждането на нов нацизъм - руският нацизъм

Нетрадиционна медицина помогнала на малката Мария. Баща й: Лоша социална политика отнема живота й

От септември миналата година следим историята на малката Мария от Русе, която е с тежко мозъчно увреждане.
Когато се ражда, усуканата пъпна връв около врата и? нанася непоправими щети на мозъка. 
Въпреки че лекарите не дават шанс за живот и?, родителите и? вече повечето от три години успяват да се грижат за нея. От септември миналата година следим историята на малката Мария от Русе, която е с тежко мозъчно увреждане. Когато се ражда, усуканата пъпна връв около врата и? нанася непоправими щети на мозъка. Въпреки че лекарите не дават шанс за живот и?, родителите и? вече повечето от три години успяват да се грижат за нея.

Кола се удари в дърво край Поморие, четирима пострадаха

Шофьорът, който бил без книжка, е с опасност за живота

    


С. Станишев за нов модел на отношенията между ЕС и Арабския свят

/КРОСС/ Президентът на ПЕС и лидер на БСП откри днес в Аман, Йордания, международна конференция, посветена на общата визия за прогресивен арабски свят. Заедно с лидера на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода той даде старт на форума, в който участват социалистически и социалдемократически партии от цяла Европа, Египет, Йордания, Сирия, Тунис, Ливан Ирак, Мароко, Палестина и др. „Тук сме, за да покажем нашата последователна подкрепа на очакванията на все повече хора в региона. Необходим е нов и справедлив модел на отношенията между ЕС и Арабския свят. От началото на Арабската пролет ПЕС се ангажира плътно с подкрепа на усилията за изграждане на демократични общества и институции и социална справедливост", каза още лидерът на европейските социалисти. По думите му, ПЕС е предложила икономически план за развитие, инвестиции и социални реформи в Европа. „За да можем да го реализираме обаче е необходима политическа промяна в Европа, която се олицетворява от ПЕС и нашия кандидат за председател на ЕК Мартин Шулц. Не може ЕС да е стабилен и проспериращ, ако не помогне да има мир, икономическо развитие и социален прогрес по границите му. Затова след евроизборите трябва да има нова политика, иначе ще продължат бежанските вълни, имиграцията и несигурността", категоричен бе Сергей Станишев.

Нова версия: 12-годишното скочило от балкона, защото гаджето му казало да докаже любовта си

12-годишното момче падна от балкон на жилищна сграда и почина. Инцидентът е станал в бл. „Ангел Войвода” в русенския квартал Здравец-Изток. От полицията в Русе потвърдиха за случая, но отказаха повече информация заради възрастта на детето.
По информация на Дарик момчето си писало със своята приятелка и още едно момиче в социална мрежа в събота 12-годишното момче падна от балкон на жилищна сграда и почина. Инцидентът е станал в бл. „Ангел Войвода” в русенския квартал Здравец-Изток. От полицията в Русе потвърдиха за случая, но отказаха повече информация заради възрастта на детето. По информация на Дарик момчето си писало със своята приятелка и още едно момиче в социална мрежа в събота

Станишев в Йордания: Нужен е нов и справедлив модел на отношенията между ЕС и Арабския свят


Президентът на ПЕС и лидер на БСП откри днес в Аман, Йордания, международна конференция, посветена на общата визия за прогресивен арабски свят. Заедно с лидера на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода той даде старт на форума, в който участват социалистически и социалдемократически партии от цяла Европа, Президентът на ПЕС и лидер на БСП откри днес в Аман, Йордания, международна конференция, посветена на общата визия за прогресивен арабски свят. Заедно с лидера на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода той даде старт на форума, в който участват социалистически и социалдемократически партии от цяла Европа,

Вилица ръси подправки на всяка хапка

Удоволствието ще струва 36 британски лири

    


Трансплантирани пациенти ще поискат оставката на здравния министър

/КРОСС/Тази седмица трансплантирани пациенти ще излязат на протест в столицата и ще поискат освобождаването на д-р Таня Андреева от поста ресорен министър. Причината е твърдение от страна на министъра, според което пациентите с присаден орган не се налага да доплащат за животоподдържащите си лекарства. Към днешна дата обаче медикаментите, които задължително трябва да пият трансплантираните, струват на пациентите между 100 и 200 лева на месец, категорични са от Асоциацията на пациентите с бъбречни заболявания. Според тях здравният министър си позволява да лъже обществото, заради което трябва да понесе своята отговорност. Протестът е планиран за 25 март (вторник) и ще се проведе пред сградата на министерството.

В Египет бяха осъдени на смърт 529 членове на "Мюсюлмански братя"


Египетски съд осъди на смърт 529 привърженици на сваления президент Мохамед Морси и членове на вече забранената организация "Мюсюлмански братя", съобщи Би Би Си.

Те бяха признати за виновни в убийство на полицай и нападения срещу органите на реда. Става дума за събитията от миналия август, последвали разчистването със сила от страна на полицията на два протестни лагера на поддръжници на Морси, искащи връщането му на власт. При тогавашните сблъсъци загинаха стотици хора.
...

Починалият след побой в подлеза на НДК бил криминално проявен бургазлия

Убитият пред заведение в подлеза на НДК млад мъж е бил от Бургас. Младежът е криминално проявен и няма адресна регистрация в София, съобщи БНР.
Минути преди инцидента 25-годишният мъж е бил в компанията на свой познат, също от морския град. И той е бил с криминални регистрации.
От полицията подозират, Убитият пред заведение в подлеза на НДК млад мъж е бил от Бургас. Младежът е криминално проявен и няма адресна регистрация в София, съобщи БНР. Минути преди инцидента 25-годишният мъж е бил в компанията на свой познат, също от морския град. И той е бил с криминални регистрации. От полицията подозират,

Украйна изтегля въоръжените си сили от Крим

Турчинов поясни, че решението е взето заради руските военни

В Москва ще строят подводно метро

/КРОСС/ Участъкът между станциите "Делови център" и "Третяковска" ще минават под Москва-река. Планира се уникалното метро да се появи към 2020 година. Част от "жълтата" линия ще минава буквално под реката. Подводният участък ще бъде с дължина от 5 километра, но окончателното инженерно решение засега не е избрано. Подводното метро вече много години се използва в Европа и Азия, при това с голяма дължина на тунелите. Например, в Китай през 2012 година се отвори линия под река Яндзъ. Линията съединява два големи районни центъра. Този участък под дъното на реката е най-дългия от всички подводни линии в Евразия - дължината му е 28 километра, а само за 3 минути влакът преминава това разстояние. Преди да започне строителството на подводната линия на московския метрополитен, в Москва ще се отворят пет нови метростанции.

Пълно преобразяване за летище "Ла Гуардия" в Ню Йорк


Тъмно, мрачно, тясно и тъжно място. Така често е описвано летище "Ла Гуардия" в Ню Йорк, което освен това редовно се класира на последните места в САЩ заради лошото обслужване на пътниците си.

Тази негативна класация обаче може да бъде променена до 2021 г., ако се реализира проектът за ремонт на летището, предложен от манхатънската компания "Неоскейп" (Neoscape), съобщава "Ню Йорк поуст".

"Ла Гуардия" в момента обслужва два пъти  повече пътници, отколкото е капацитетът му....

Разпитват Първанов и Румен Петков по делото срещу ген. Кирчо Киров

/КРОСС/Георги Първанов, Румен Петков, Димо Гяуров и Бриго Аспарухов пристигнаха днес във Военния съд на разпит по делото срещу ген. Кирчо Киров, бившият директор на Националната разузнавателна служба (НРС). Четиримата се явяват като свидетели на ген. Киров. Първи пристигна Димо Гяуров, след него Румен Петков и накрая Първанов и Аспарухов. Четиримата проведоха кратък разговор и се насочиха към съдебната зала. Ген. Киров е обвинен в присвояване на 4,7 млн. лева през 2007-2011 г. Георги Първанов открито защити работата на отстранения скандален генерал Кирчо Киров, който е обвинен в присвояването на 4,7 млн. лева през 2007-2011 г. - съвпадащи с втория президентски мандат на Първанов. Според бившият държавен глава "по времето на Киров службата е била засилена и е имало успешни действия". "Бих се изкушил да кажа, че разузнавателната служба, като и българската дипломация, както и обществото ни като цяло действаха синхронно и в крайна сметка успяха да постигнат най-големият дипломатически успех в началото на 21 век, освобождаването на медицинските ни сестри от Либия", каза Първанов, без да спомене решаващата роля на партньорите ни и по-специално на Франция. Георги Първанов обаче се застрахова и подчерта, че "той лично никога не е имал отношение към финансирането на службата, още по-малко пък към детайли за конкретни акции". Това обаче е в противоречие с неговото твърдение, че службата е действала перфектно

529 членове на "Мюсюлмански братя" бяха осъдени на смърт в Египет

От общо 545 обвиняеми пред съда бяха изправени над 150

    


10 братя на война – нито един ковчег на връщане

Век по-късно Калпин са приветствани като най-голямата група от братя, които някога са ходили на война

Въоръжени взимат на абордаж украински кораб

Въоръжени мъже се опитват да се качат на борда на украинския траулер „Черкаси”, който се намира в езерото Донузлав, предаде УНИАН.
Говорителят на министерството на отбраната на Украйна Владислав Селезньов съобщи, че корабът извършва маневри в опит да възпрепятства качването им на борда.
Вчера "Черкаси" направи опит да разкъса блокадата на езерото Въоръжени мъже се опитват да се качат на борда на украинския траулер „Черкаси”, който се намира в езерото Донузлав, предаде УНИАН. Говорителят на министерството на отбраната на Украйна Владислав Селезньов съобщи, че корабът извършва маневри в опит да възпрепятства качването им на борда. Вчера "Черкаси" направи опит да разкъса блокадата на езерото

Убитият в подлеза на НДК бил криминално проявен бургазлия

Убитият пред заведение в подлеза на НДК млад мъж е бил от Бургас. Младежът е криминално проявен и няма адресна регистрация в София, съобщи БНР.
Минути преди инцидента 25-годишният мъж е бил в компанията на свой познат, също от морския град. И той е бил с криминални регистрации.
От полицията подозират, Убитият пред заведение в подлеза на НДК млад мъж е бил от Бургас. Младежът е криминално проявен и няма адресна регистрация в София, съобщи БНР. Минути преди инцидента 25-годишният мъж е бил в компанията на свой познат, също от морския град. И той е бил с криминални регистрации. От полицията подозират,

Нетрадиционна медицина помогнала на малката Мария. Баща й: Лоша социална политика отнема живота й

От септември миналата година следим историята на малката Мария от Русе, която е с тежко мозъчно увреждане.
Когато се ражда, усуканата пъпна връв около врата и? нанася непоправими щети на мозъка. 
Въпреки че лекарите не дават шанс за живот и?, родителите и? вече повечето от три години успяват да се грижат за нея. От септември миналата година следим историята на малката Мария от Русе, която е с тежко мозъчно увреждане. Когато се ражда, усуканата пъпна връв около врата и? нанася непоправими щети на мозъка. Въпреки че лекарите не дават шанс за живот и?, родителите и? вече повечето от три години успяват да се грижат за нея.

Помориец изгоря в барака

50-годишен помориец изгоря при пожар в дървена барака, разположена в местността «Пальокастро», съобщиха от полицията. Пожарът е възникнал в петък вечерта. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. При разчистване на изгорелите останки е открит силно обгорял мъжки труп, чиято самоличност е установена трудно, поради високата степен на изгаряния. По първоначални данни К.П. системно употребявал алкохол, като вероятна причина за пожара е липса на контрол върху горяща печка с твърдо гориво.

Трупът на К.П. е откаран за аутопсия в катедра “Съдебна медицина”. Работата по случая продължава от служители на РПУ Поморие.

Бившият депутат от ГЕРБ Ангел Даскалов напусна партията, имал други предложения


Бившият депутат от ГЕРБ и бивш председател на общинската структура на партията във Велинград Ангел Даскалов обяви, че напуска партията. Пред "Дневник" Даскалов посочи като мотиви разочарованието от последната Национална конференция на ГЕРБ, както и несъгласието си с "опитите на местно ниво определени хора да контролират нещата". Уточни, че през последните години името му погрешно е било свързано с фирми за дърводобив, влиятелни в района и близки до ГЕРБ, и иска да се разграничи от тях.
...

Сесилия Малстрьом: ЕК подкрепи България с милиони евро за бежанците

ЕК вече подкрепи България, с милиони и милиони евро, за да се справи с кризата, и да се подготви за потоците от бежанци. Това каза на конференция на тема "Общата европейска система за убежище: предизвикателства и перспективи" европейският комисар за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

Варненският съд гледа мярката на уличения за убийството на Хюлия

Варненският окръжен съд днес ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение”задържане под стража” на Иван Тодоров, съобщиха от пресцентъра на съда за Moreto.net. Уличеният за убийството на Хюлия Маджар от варненското село Белоградец Тодоров е върнат във Варна.

Мъж почина при пожар в барака в Поморие

Огънят е потушен от четирима пожарникари

    


Новата шефка на ЦИК: На тези избори е невъзможно да се случи това, което се случи в Костинброд

/КРОСС/БНБ ще печата бюлетините, подобно на ценни книжа. Процесът ще става при повишен контрол - и при производството, и при пренасянето на бюлетините", обясни новият шеф на ЦИК Ивилина Алексиева в сутрешния блок на TV7. На тези избори е невъзможно да се случи това, което се случи със скандала в Костинброд. Всички специалисти, които са участвали досега в контрола и които знаят слабите страни на изборите, ще оказват съдействие на комисията. "Горещо се надявам Общественият съвет към ЦИК да определи свой председател, който ще контактува с нас, а ние от своя страна ще излъчим също представител за връзка със съвета, заяви Алексиева. Според нея Изборният кодекс създава гаранция, че няма да има нарушения при разнасянето на бюлетините с чували, тъй като наблюдателите ще могат да следят този процес. "Още на първото заседание всеки един член на ЦИК е заявил, че е независима фигура, че не е свързан с никоя политическа сила", поясни Алексиева.

КЗК обвини "Софийска вода" в злоупотреба

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обвини "Софийска вода" АД в злоупотреба с господстващо положение. Дружеството начислява лихва за...

Кошмарни кадри: Андреа натюр!

Така значи изглеждала Андреа без грим!

Крим се появи на картата на Русия

/КРОСС/ Република Крим се появи на картата на Руска Федерация, разположена на сайта на Съвета на Федерацията, съобщи РИА Новости. Сега в Горната камара се провежда тържествена церемония по присъединяването на флаговете на Крим и града с федерален статут Севастопол към общата галерия на флагове, принадлежащи на всички субекти на РФ.Напомняме, че на 16 март в Крим се проведе референдум за присъединяване към състава на Руска Федерация, на който с положителен вот са гласували над 90% от жителите на полуострова.

Крим се появи на картата на Русия

Крим се появи на картата на Русия, публикувана на сайта на Съвета на Федерацията, съобщи РИА Новости. В момента в горната камара на руския парламент се провежда тържествена церемония по присъединяването на флаговете на Крим и града с федерално значение Севастопол към общата галерия от флагове на субектите на Руската Федерация. Крим се появи на картата на Русия, публикувана на сайта на Съвета на Федерацията, съобщи РИА Новости. В момента в горната камара на руския парламент се провежда тържествена церемония по присъединяването на флаговете на Крим и града с федерално значение Севастопол към общата галерия от флагове на субектите на Руската Федерация.

Венециански сепаратисти искат да спрат да превеждат данъци в Рим


През последната седмица във Венеция се проведе неофициален онлайн "референдум" за отделяне от централната власт в Рим. Допитването беше организирано от местни партии и активисти, които целят създаването на Република Венето, която да обхваща района Венето, а в бъдеще да се разшири с територии от провинциите Ломбардия и Трентино.

Според организаторите, в т.нар. референдум са взели участие 2.36 милиона души или 73% от имащите право на глас в областта. Гласувалите почти единодушно се...

Ямболският районен съд даде ход на делото за взрива край "Петолъчката"

/КРОСС/Ямболският районен съд даде ход на делото за експлозията в базата на "Берета трейдинг" край пътен възел "Петолъчката". При експлозията през юни 2012-а година загинаха трима работници и десетки бяха ранени. Искането и назначаването на нови експертизи ще забавят съдебния процес. Трябва да бъдат привлечени три нови вещи лица, тъй като се оказа, че извършилите комплексната експертиза са били в конфликт на интереси. От страна на защитата е поискана и криминалистична експертиза, тъй като точно чрез нея ще се установи каква бойна част е била взривена и е предизвикала експлозията, обясни адвокат Ивета Анадолска: Тази така наречена сива бойна част е снимана от един от работник. Какво е гръмнало се установява от тази снимка и какво е написано на бойната част ще се установи от тази криминалистична експертиза и едва след това техническата може да каже дали това е бойната част, която фигурира в обвинителния акт. Съпругата на загиналия при взрива Станимир Костов Ирен Костова не скри притеснението си за изхода на процеса: Просто не мога да разбера как в България няма един човек, който да не е свързан дали с Министерство на отбраната, дали с фирмите, и който да може да каже защо гръмнаха горе и трима човека си отидоха от този свят. Обвиняеми по делото са собственикът на фирмата Десислав Делев и началникът на производството Иван Пеев. Те са обвинени, че не са спазени изискванията за работа с взривни вещества и така се е стигнало до експлозията

Заглавие с депутатско прасе оглави класация

/КРОСС/ „Депутатско прасе, расло на музика, умря щастливо" е заглавието, което оглави класацията на Академика БГ за 2013 г. То е публикувано в „24 часа" на 16 декември 2013 г. и е определено като най-забавно за месеца. В годишната класация е получило 354 гласа. Заглавие на „24 часа" зае и второто място - „Крава бяга 40 км из Балкана, обзета от любовен копнеж". То е от 30 октомври 2013 г., успяло е да стане заглавие на месеца и в общата класация е получило 337 гласа. На трета позиция читателите на Академика БГ са класирали „Будят Борисов с кукуригане" - заглавие на News7.bg от 16 юли 2013 г. То е победило конкуренцията и е станало заглавие на месец юли. Получило е 332 гласа - само с пет по-малко от класираното на второ място. За трета поредна година Академика БГ прави класация на най-интересните заглавия. Всеки месец чрез гласуване в сайта се избира заглавие на месеца, а победителят за годината се излъчва сред тези 12. В подборката участват всички печатни и онлайн издания. Общо в класацията са гласували 2 675 читатели. Първо място през 2012 г. спечели „Онче, бонче, счупено законче" на Dnes.bg, а заглавие на 2011 г. беше „Полтъргайст опипва баба, клати й матрака" на Агенция „Стандартнюз". Партньори на класацията за 2013 г. са Българската телеграфна агенция и Агенция КРОСС.  

Крим вече е на картата на Русия

Крим се появи на картата на Русия, публикувана на сайта на Съвета на Федерацията, съобщи РИА Новости. В момента в горната камара на руския парламент се провежда тържествена церемония по присъединяването на флаговете на Крим и града с федерално значение Севастопол към общата галерия от флагове на субектите на Руската Федерация. Крим се появи на картата на Русия, публикувана на сайта на Съвета на Федерацията, съобщи РИА Новости. В момента в горната камара на руския парламент се провежда тържествена церемония по присъединяването на флаговете на Крим и града с федерално значение Севастопол към общата галерия от флагове на субектите на Руската Федерация.

Роднини и приближени на партийни лидери в Румъния са в листите за евроизборите


Роднини и приближени на партийните лидери влизат в листите на румънските политическите партии за участие в изборите за Европейски парламент на 25 май, пише днес вестник "Ромъния либера", цитиран от БТА. Румъния ще избере 32 евродепутати на предстоящия вот.

Политическите формации са готови с листите за евроизборите, като предложиха повечето избираеми места на действащи евродепутати, посочва "Ромъния либера".  Управляващата Социалдемократическа партия (СДП) се явява на евроизборите...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване