Очаква се вълна от бежанци през април и май, обяви Цветлин Йовчев


МВР работи по интеграционна стратегия, която е проучена от други държави, и предстои да се адаптира към българската действителност. Това каза пред БНР министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, след като заедно с еврокомисаря за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом посетиха бежанския център в столичния квартал "Военна рампа".

Йовчев коментира  очакваната вълна от бежанци през април и май. "Надявам се да не се стигне до вълна в тези размери, в които беше. Първо, трябва да...

Неделев пред дебют за "Майнц"

Тодор Неделев е пред дебют за "Майнц". За първи път националът беше взет в групата от треньора Томас Тухел за гостуването на "Айнтрахт" (Брауншвайг) във вторник вечер. След трансфера си от „Ботев" през зимната пауза нападателят само тренираше, а наставникът му обясняваше: „Ще дойде и твоето време!"
Репортаж за живота на Неделев в Германия четете в Тодор Неделев е пред дебют за "Майнц". За първи път националът беше взет в групата от треньора Томас Тухел за гостуването на "Айнтрахт" (Брауншвайг) във вторник вечер. След трансфера си от „Ботев" през зимната пауза нападателят само тренираше, а наставникът му обясняваше: „Ще дойде и твоето време!" Репортаж за живота на Неделев в Германия четете в

Кой е убитият Борислав Манджуков

Варненският бизнесмен Борислав Манджуков, за когото се твърди от TV7, че е убитият тази вечер на столичния булевард Варненският бизнесмен Борислав Манджуков, за когото се твърди от TV7, че е убитият тази вечер на столичния булевард "България", нашумя с арестуването му в спецакция на МВР "Цигарджиите" през лятото на 2012 г. През януари 2013 г. 39-годишният предприемач и съдържател на дискотеки и стриптийз барове се изправи пред магистратите заради дело за имотна

Г-7 бойкотира срещата в Сочи, Русия реагира с пренебрежение

Лидерите на седемте индустриално най-развити държави обявиха, че няма да участват на планираната за лятото среща в Сочи на Г-8. За бойкота съобщи председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

В профила си в "Туитър" той обяви, че "лидерите на Г-7 ще се срещнат отново в Брюксел през юни".

Извънредната среща на държавните лидери от Г-7 се проведе в Хага, успоредно със срещата на върха за ядрена безопасност. 

Русия посрещна с пренебрежение този жест на...

Десни евромюрета

Твърде елементарно беше Реформаторският блок да изчаква със седмици, за да обяви листата си за евровота. За всички беше ясно, че това са десните евромюрета. Мюре е примамка, използвана от ловци, обикновено жива патица, оставена на подходящо място в удобен за ловците воден басейн, за да привлича ято диви патици, които да стават лесни мишени за ловците.

Убиха млад мъж на булевард "България"

Столичната полиция работи по изясняването на тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за мъртъв мъж е подаден от жилищна сграда на столичния бул. „България“ около 20:00 часа тази вечер.

Български павилиони бунят духовете в Модена

Структури от железобетон, наричани в Италия “български павилиони”, станаха ябълка на раздора между обществеността, зелените и общината в град Модена.
Т.нар. български павилиони трябва да приютят под навесите си барове, сергии и санитарни възли в централния градски парк “Дела Римембранца”.
Изливането на бетон сред зелените площи обаче предизвиква Структури от железобетон, наричани в Италия “български павилиони”, станаха ябълка на раздора между обществеността, зелените и общината в град Модена. Т.нар. български павилиони трябва да приютят под навесите си барове, сергии и санитарни възли в централния градски парк “Дела Римембранца”. Изливането на бетон сред зелените площи обаче предизвиква

Прокуратурата: Всички "Нагли" заслужават килии

Прокуратурата иска и осемте подсъдими от бандата за отвличания “Наглите” да бъдат признати за виновни и пратени в затвора. Това стана ясно вчера във Върховния касационен съд, три години и половина след старта на делото. 
През септември 2013 г. Софийският апелативен съд частично измени първоинстанционната присъда на “Наглите”, но наказанията... Прокуратурата иска и осемте подсъдими от бандата за отвличания “Наглите” да бъдат признати за виновни и пратени в затвора. Това стана ясно вчера във Върховния касационен съд, три години и половина след старта на делото. През септември 2013 г. Софийският апелативен съд частично измени първоинстанционната присъда на “Наглите”, но наказанията...

Фенове избират име на орлицата на Лудогорец

/КРОСС/ Шест са вариантите за име на живия символ на „Лудогорец" - черната орлица - това обявиха от пресслужбата на българския евробоец. Предложенията с обосновка са публикувани на сайта на клуба, феновете трябва да изберат едно от тях. • Първото е Фортуна. Всеизвестно е, че Фортуна е богинята на щастието и късмета. Почитана е от римските императори и винаги присъства на отпечатваните от тях монети. Фортуна е подходящо име за орлицата не само заради доброто звучене, но и заради нуждата от спортно щастие, което задължително трябва да съпътства всеки отбор. • Глория е второто предложение за име. В превод от английски език Глория означава Слава или Ореол. • Третото предложение е черната орлица да носи българското Слава. Тази дума има семантична натовареност заради историческите победи на българските войници и спортисти в миналото. • Победа също е подходящо име за орлицата, която с полета си ще вдъхновява играчите на „Лудогорец" и публиката да печелят своите мачове и срещу най-имените съперници, с които „орлите" ще играят за в бъдеще. • Петото предложение е орлицата да се казва Вяра. Името е подходящо за символа на отбора, защото целият екип на „Лудогорец" доказа, че вярва до последно в победата и не жали сили и средства, за да я постигне. • Nike e последното предложение

ОЗХО: Участието на Русия е жизненоважно за унищожаването на сирийския химически оръжия

/КРОСС/ Участието на Русия е "жизненоважно" за успеха на операцията по унищожаването на химическото оръжие в Сирия, заяви главният изпълнителен директор на Организацията за забрана на химическите оръжия Ахмет Узюмджю по време на срещата си с руския външен министър Сергей Лавров в Хага. В хода на разговора генералният директор е благодарил на Русия за подкрепата на операцията. „Той предостави на министъра актуализиран график на унищожаването на сирийските химически оръжия и подчерта, че сътрудничеството с Руската федерация на всички равнища е от жизненоважно значение за успеха на мисията", посочват от пресслужбата на ОЗХО. Узюмджю е отбелязал и приносът на Русия към работата на ОЗХО като цяло, както и "стабилният прогрес " на Русия в усилията й да унищожи собствените си запаси от химически оръжия.

Жена помете с колата си хора, чакащи на столична спирка

Жена зад волана е помела хора на спирка "Оряхово" на бул. "Сливница" в столицата. Инцидентът е станал около 21 часа, съобщи "Блиц". 

Майка с дете и дядо са откарани в болници. На мястото са линейки, полиция и пожарна. 

Според очевидци, шофьорката е изгубила контрола върху автомобила си и се е блъснала в мантинела, а след това е помела хората. Жена зад волана е помела хора на спирка "Оряхово" на бул. "Сливница" в столицата. Инцидентът е станал около 21 часа, съобщи "Блиц". Майка с дете и дядо са откарани в болници. На мястото са линейки, полиция и пожарна. Според очевидци, шофьорката е изгубила контрола върху автомобила си и се е блъснала в мантинела, а след това е помела хората.

В срок от три месеца децата бежанци тръгват на училище

/КРОСС/ Непълнолетните чужденци бежанци в България трябва да тръгнат на училище до третия месец от подаването на молба за закрила. Това е записано в идеите за промени на закона за убежището и бежанците, които ще бъдат разгледани в парламентарната комисия следващата седмица. Те са предложени от работна група с участието на неправителствени организации. В момента у нас има деца, които не са ходили на училище от три години. Според различни данни около 2000 малчугани са пропуснали поне една учебна година въпреки обещанията на образователния министър и правителството. Без значение дали кандидатстват за статут или са го получили вече, непълнолетните ще имат право на основно и средно образование, включително професионално образование и обучения като всички български граждани. Редът за това трябва бъде определен от министъра на образованието и председателя на Държавната агенция за бежанците. Търсещите закрила у нас ще имат право да кандидатстват и в университетите ни. В идеите за закона се урежда и въпросът с признаването на знания или квалификация, за които по разбираеми причини бегълците не могат да представят диплом. Прави се опит и за решаване на проблема със стотиците деца, които са влезли в България без родители. Ако те са придружени от чужденец, който отговаря за тях, по обичай той ще се приема за лице, което може да ги представлява пред държавата и инстутуциите. Децата ще бъдат питани, преди да се определи мястото, където ще ги настаняват нашите власти

Разследваният за ДДС измами Борислав Манджуков е убит София (обновена)


Столичната полиция работи по изясняването на убийство, съобщи МВР. Сигналът за намерен в безпомощно състояние мъж е подаден в около 8 часа тази вечер от живущи в сграда на столичния булевард "България".

На мястото на инцидента са изпратени полицейски патрул и екип на Бърза помощ, който е констатирал смъртта на мъжа. Установено е, че починалият е 39-годишен, известно лице от криминалните среди, заявиха от СДВР за "Дневник". Полицията извършва оглед на мястото.

По информация...

Няма лекарствата за глисти в българските аптеки

В аптечната мрежа на България липсват лекарствата срещу глисти, алармира гастроентерологът от Кърджали д-р Марин Мухтаров. Той поясни, че двата медикамента, с които се третират паразитите, се използват и при лечението на опасните болести кучешка тения и трихинелоза.
В аптечната мрежа на България липсват лекарствата срещу глисти, алармира гастроентерологът от Кърджали д-р Марин Мухтаров. Той поясни, че двата медикамента, с които се третират паразитите, се използват и при лечението на опасните болести кучешка тения и трихинелоза. "Предписах на моя пациентка, претърпяла операция от кучешка тения, лечение със "Зе

Мъж беше застрелян в София


Столичната полиция работи по изясняването на убийство, съобщи МВР. Сигналът за намерен в безпомощно състояние мъж е подаден в около 8 часа тази вечер от живущи в сграда на столичния булевард "България".

На мястото на инцидента са изпратени полицейски патрул и екип на Бърза помощ, който е констатирал смъртта на мъжа. Установено е, че починалият е 39-годишен. Полицията извършва оглед на мястото. Действията по разследването продължават, уточняват от полицията.

По информация...

Децата бежанци бързо ще влизат в училище

Непълнолетните чужденци бежанци в България трябва да тръгнат на училище до третия месец от подаването на молба за закрила. Това е записано в идеите за промени на закона за убежището и бежанците, които ще бъдат разгледани в парламентарната комисия следващата седмица. Те са предложени от работна група с участието на неправителствени организации. Непълнолетните чужденци бежанци в България трябва да тръгнат на училище до третия месец от подаването на молба за закрила. Това е записано в идеите за промени на закона за убежището и бежанците, които ще бъдат разгледани в парламентарната комисия следващата седмица. Те са предложени от работна група с участието на неправителствени организации.

Боби Манджуков е убитият в столицата! Вижте кой е той!

Бизнесменът Борислав Манджуков е убитият мъж в София, научи BNews.bg.

12-годишният се убил заради SMS: "Докажи ми, че ме обичаш, като скочиш от шестия етаж"

Петокласник в ОУ “Васил Априлов” се хвърлил от 6-ия етаж на блока си в квартал “Здравец Изток” в събота вечерта. Сигнал за паднало на земята момченце зад блока е получен на тел. 112 в 22,22 ч. Екип на “Спешна помощ” е открил 12-годишния Стивън в локва кръв с много тежки травми. Детето е откарано в кома в болницата. Петокласник в ОУ “Васил Априлов” се хвърлил от 6-ия етаж на блока си в квартал “Здравец Изток” в събота вечерта. Сигнал за паднало на земята момченце зад блока е получен на тел. 112 в 22,22 ч. Екип на “Спешна помощ” е открил 12-годишния Стивън в локва кръв с много тежки травми. Детето е откарано в кома в болницата.

Турчинов подписа указ за изтегляне на украинските войски от Крим

/КРОСС/ Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов подписа указ за изтегляне на украинските войски от Крим и Севастопол, съобщи УНН. Текстът на указа, номер 339/2014, е поместен на сайта на президента. С него влиза в сила решението на Съвета на национална сигурност и отбрана от 23 март за дислокация на военните формирования от Крим и Севастопол в други региони на страната. Изпълнението на указа ще наблюдава секретарят на Съвета на национална сигурност и отбрана Андрей Парубий.

Шофьорка помете майка с дете и дядо на столична спирка

Жена зад волана е помела хора на спирка "Оряхово" на бул. "Сливница" в столицата. Инцидентът е станал около 21 часа, съобщи "Блиц". Майка с дете и дядо са откарани в болници. На мястото са линейки, полиция и пожарна. Според очевидци, шофьорката е изгубила контрола върху автомобила си и се е блъснала в мантинела, а след това е помела хората.

Инвеститорът на Кара дере вече бил с изрядни документи

Заради липсата на доказателства за налични средства за планираните инвестиции и на документи, които доказват произхода им, през лятото на 2013 г. Министерството на икономиката е отказало да издаде на “Мадара Юръп” сертификат за първокласен инвеститор. Сега според Младенов проблемите са отстранени.
Заради липсата на доказателства за налични средства за планираните инвестиции и на документи, които доказват произхода им, през лятото на 2013 г. Министерството на икономиката е отказало да издаде на “Мадара Юръп” сертификат за първокласен инвеститор. Сега според Младенов проблемите са отстранени.

Разкрасяват с още един фонтан бул."Витоша", избират го с конкурс

/КРОСС/ Пешеходният централен бул. "Витоша" в София ще има още един фонтан. Визията му ще бъде определена след конкурс. Това е едно от изискванията в обявената от общината обществена поръчка за реконструкция на последния участък от ул. "Солунска" до ул. "Алабин". Първият изграден фонтан на булеварда събра доста критики и насмешки от страна на архитекти и граждани както в медиите, така и в интернет. За да избегне това, този път кметството ще определя визията с конкурс. Според предварителните разчети фонтанът ще струва около 80 хил. лева и ще е разположен срещу ритуалната зала "Триадица". Реконструкцията на улицата трябва да приключи до края на годината. В участъка до Съдебната палата се предвижда да бъдат обосособени малки градски "площади". Ще бъдат монтирани и релси, на които ще се постави кафене "Стария трамвай". Настилките и градското обзавеждане ще следват цвета, шарката и стила на вече обновената част на улицата, пише Труд.    

Русия няма да настоява за формат G8, ако той не е нужен на Запада

/КРОСС/ Русия няма да настоява за формат G8, ако той не е нужен на западните страни, заявил министърът на външните работи на Руси Сергей Лавров, по данни на РИА „Новости". Както посочил министърът, основните световни проблеми могат да се обсъждат в рамките на G20 и други форуми.„Осморката е неформален клуб, членски карти там никой не издава, никой никого оттам не може да изгони по презумпция. Всички икономически, финансови въпроси се разискват именно в групата на двайсетте, а осморката запазваше смисъла на съществуването си като форум за обсъждания между водещите западни страни и Русия", - обяснил Лавров.„Ако западните партньори смятат, че форматът G8 е изгубил смисъла си, така да бъде", подчертал ръководителят на външното руско ведомство.На 24 март премиерът на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че срещата на G8 в Русия през 2014 г. няма да се състои. Преди това министърът на външните работи на Франция Лоран Фабиус съобщи за спиране на членството на Русия в G8.

Ремонтираме с европари 700 километра пътища

Подготвят се проекти за основен ремонт на поне 700 км пътища от първи, втори и трети клас, които обслужват вътрешнорегионални връзки между градовете и осигуряват възможности за развитие на техния специфичен икономически потенциал, връзка и достъп до TEN-T мрежата, както и до райони с туристически потенциал. Средствата за подобряване на мобилността на регионално равнище,

Избират с конкурс фонтан на бул. "Витоша"

Пешеходният централен бул. “Витоша” в София ще има още един фонтан. Визията му ще бъде определена след конкурс. Това е едно от изискванията в обявената от общината обществена поръчка за реконструкция на последния участък от ул. “Солунска” до ул. “Алабин”.
Първият изграден фонтан на булеварда събра доста критики и насмешки от страна на архитекти и Пешеходният централен бул. “Витоша” в София ще има още един фонтан. Визията му ще бъде определена след конкурс. Това е едно от изискванията в обявената от общината обществена поръчка за реконструкция на последния участък от ул. “Солунска” до ул. “Алабин”. Първият изграден фонтан на булеварда събра доста критики и насмешки от страна на архитекти и

Скъсаха договора на Камата в Маями

/КРОСС/ Мексиканският медиен гигант "Телевиса" скъса договора на Христо Стоичков като тв коментатор в Маями. Кавалерът на "Златната топка" се прибира у нас, след като изкара първите месеци на 2014-а във Флорида. Стоичков, че се е разбрал с хората от мексиканската телевизия лесно и работата с тях е удоволствие, пише "Труд".    

САЩ е най-опасната страна в света, смятат европейците

/КРОСС/ Европейците смятат Америка за най-опасната страна в света. Това сочат данните от проучване на GallupInternationalWIN" - компания, специализирана в изготвянето на световни статистики. Изследването е направено още в края на миналата година сред жителите на Западна Европа. Според данните, които имат официален характер, САЩ са най-опасното място на планетата според 54% от руснаците . Мнението им споделят и жителите на Франция и Испания. Най-голям брой респонденти, придържащи се към идентично мнение за тази страна, са регистрирани в Пакистан, Сърбия, Турция, Аржентина, Босна и Китай.    

Мел Гибсън пак ще съди бившата си, тя може да остане на улицата

/КРОСС/ Холивудската звезда Мел Гибсън поде нова битка срещу бившата си приятелка Оксана Григориева за попечителството на дъщеря им. Той иска да участва по-активно в отглеждането на 4-годишната Лусия. Оксана обаче е категорично против. Според нея 20-те хиляди долара, които Гибсън й плаща на месец като издръжка, изчерпват родителските му отговорности. Преди време руската пианистка декларира, че е фалирала. В документите, които тя представи, се вижда, че има дългове от 438 хиляди долара, а може да изплаща на месец само 372 хиляди долара. Простата сметка показва, че с това темпо Оксана ще се разплаща 96 години. Тя е потрошила луди пари заради битките в съда срещу Гибсън. Оксана се притеснява от това, че ако Гибсън отново я нападне в съда, то тя ще изгуби всичко и ще остане на улицата. В момента рускинята живее в къща, която е собственост на известния актьор, но ще може да остане там, само докато дъщеря им навърши 18 години, пише Radar Online.    

Целодневно обучение и за петокласниците

Има отделени средства, каза министър Клисарова

Седенето е новото пушене

След вредните храни спряхте цигарите? Целият офис? Браво! И логично очаквате да се отървете от болестите? Няма да стане. Нищо лично, но не е достатъчно, защото сто на сто оставате в капана на седенето. А за здравето то е новото пушене. 8-9-часовото залепване за стола е невидимото пафкане на днешния модерен човек. След вредните храни спряхте цигарите? Целият офис? Браво! И логично очаквате да се отървете от болестите? Няма да стане. Нищо лично, но не е достатъчно, защото сто на сто оставате в капана на седенето. А за здравето то е новото пушене. 8-9-часовото залепване за стола е невидимото пафкане на днешния модерен човек.

Артистите от "Мускетарите" ще представят на пернишката сцена пиесата "Двубой" от Иван Вазов

Детско - юношеска театрална формация "Мускетарите" ще представи пиесата "Двубой" на сцената на Обединен детски комплекс в Перник, научи ZaPernik.com.

Вечната и неповторима пиеса на дядо Вазов "Двубой" ще Ви направи съпричастни към съдбата на Вазовите герои, пречупена през призмата на деликатния смях на своя създател. Дали измежду тях няма да познаем сами себе си? Може би? И вероятно заради националното ни тънкото чувство за хумор все още...

Продължава

Изложба в София ни среща с магическия свят на художника Пламен Капитански

/КРОСС/ Реновираната "Галерия 1908" на ул. "Ангел Кънчев" №1 в София открива врати на 27.03.2014 г. от 18.00 ч. с изложба на големия художник Пламен Капитански. Ще бъде представена богата колекция от маслени платна, образи на светци и рисунки с черен туш. Завидна е лекотата, с която творецът пропуска през ръцете си вдъхновението от един магически свят на хармонично преплетени енергии. Изящно пресъздадените образи, линии и форми галят сетивата и магнетично приканват зрителя да съпреживее и доразвие творбите в разнородни лични сюжети. Пламен Капитански е роден на 18.04.1964 г. в град София. Завършил е Художествената академия специалност стенопис. Авторът има десет самостоятелни изложби и повече от девет общи експозиции в повечето европейски столици. Много от творбите на Капитански са изложени в редица частни колекции из цял свят, включително в САЩ и Канада.

Убиецът от Лясковец преместен в затворническа болница

Петко Петков, убиецът от Лясковец, бе преместен вчера в затворническата болница в София. След стрелбата на 14 март той бе настанен в отделението по реанимация на областната болница

Невиждано! Влак дерайлира, пое го ескалатор

Най.малко 32 души бяха ранени, когато влак от чикагското метро излезе от релсите и като пресече перона, се "покатери" върху ескалатора. Това се случи на една от гарите на подземната железница, откъдето минават пътниците за гланото летище на града.

Мерят колко е чисто морето в пристанищата

Чистотата на морските води в районите на големите български пристанища ще се следи чрез измервателни уреди, свързани с географска информационна система. Това стана ясно на кръгла маса по международния проект TEN ECOPORT, в който България се представлява от държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” (ДППИ). 
В района на Варна има четири крит Чистотата на морските води в районите на големите български пристанища ще се следи чрез измервателни уреди, свързани с географска информационна система. Това стана ясно на кръгла маса по международния проект TEN ECOPORT, в който България се представлява от държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” (ДППИ). В района на Варна има четири крит

Кои са собствениците на офшорните компании в проекта за Карадере


Компанията, която иска да строи хотели и къщи за продажба в местността Карадере, "Мадара Юръп" АД разпространи тази вечер през ПР агенция кратко съобщение, че в Търговския регистър могат да бъдат проверени

кои са действителните собственици на фирмата

Те уточняват, че с това са спазили изискванията на известния като закона Цонев-Пеевски за офшорните дружества (Закона за икономическите и финансовите взаимоотношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален...

Строежът на Карадере тръгва през септември?

Проектът "Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт", който предвижда застрояването на девствения плаж Карадере, ще се изпълнява в рамките на три години в периода септември 2014 - септември 2017 г. Това съобщава министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред правителството, става ясно от стенограмата на кабинета.

Дейвид Мойс: Тепърва ще се развиваме


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс очаква отборът му да подобрява играта си. По думите му футболистите имат качества.

"Нашата игра не е толкова лоша, колкото я определят повечето хора. Не се съмнявам, че ние тепърва започваме да се развиваме", каза Мойс.

"Искаме да докажем, че все още сме в битката за челните места в класирането. През миналите няколко мача направихме именно това, а голяма част от играчите имаха решителни изяви за победите ни. Но не съм...

Оливър Стоун за интересите на САЩ в Украйна и Венецуела

/КРОСС/ Американският режисьор Оливър Стоун направи паралел между реакцията на Запада за действията на Русия в Украйна и намеса на САЩ в Южна Америка. Според Стоун, смяната на режима във Венецуела, който САЩ жадува, ще доведе до подчиняването на целия континент.„Истерията на САЩ по повод Русия достигна своята цел - незаконна „смяна на режима" в Украйна, следващата цел (присъединяване към) НАТО. Американската несъкрушима сила печели", написа Стоун в микроблога си в Туитър.Според него основната цел на САЩ е на всяка цена да си върне Венецуела."Ако Венецуела падне, останалата част от Южна Америка ще бъде разделена" , каза още известният режисьор. Стоун следи случващото се на континента още от 1980 година. Той е пламенен привърженик на левите идеи и нееднократно се е изказвал в подкрепа на Уго Чавес, съобщава RT.com.

Плевнелиев пред "Курир": България ще подкрепи икономически санкции на ЕС срещу Русия


Намираме се в ситуация, която не може да бъде решена със счетоводни сметки, а само на основата на нашите европейски ценности. Това казва президентът Росен Плевнелиев пред австрийския вестник "Курир" в коментар на позицията срещу възможни икономически санкции на ЕС в отговор на действията на Русия в Крим, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По думите на Плевнелиев България ще подкрепи потенциални икономически санкции на ЕС срещу Русия. "Това, което направи Русия, поставя...

Застреляха варненския бизнесмен Борислав Манджуков в София

/КРОСС/ Сигнал за мъж в безпомощно състояние е подаден от жилищна сграда на столичния бул. „България" около 20 часа тази вечер. На мястото на инцидента веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Бърза помощ, който е констатирал смъртта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Установено е, че починалият е 39-годишен. На мястото се извършва оглед. Действията по разследването продължават. По първоначална информация става дума за варненския бизнесмен Борислав Манджуков, предаде ТВ7.  

Отриха мъртъв човек на бул. "България" в София. Оказа се варненски бизнесмен?

/КРОСС/ Сигнал за мъж в безпомощно състояние е подаден от жилищна сграда на столичния бул. „България" около 20 часа тази вечер. На мястото на инцидента веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Бърза помощ, който е констатирал смъртта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Установено е, че починалият е 39-годишен. На мястото се извършва оглед. Действията по разследването продължават. По първоначална информация става дума за варненския бизнесмен Борислав Манджуков, предаде ТВ7.  

Отриха мъртъв човек на бул. "България" в София

/КРОСС/ Сигнал за мъж в безпомощно състояние е подаден от жилищна сграда на столичния бул. „България" около 20 часа тази вечер. На мястото на инцидента веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Бърза помощ, който е констатирал смъртта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Установено е, че починалият е 39-годишен. На мястото се извършва оглед. Действията по разследването продължават.    

Откриха убит 39-годишен мъж на столичен булевард

Столичната полиция работи по изясняването на тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за мъж в безпомощно състояние е подаден от жилищна сграда на столичния бул. „България" около 20:00 часа тази вечер. На мястото на инцидента веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Бърза помощ, който е констатирал смъртта. Столичната полиция работи по изясняването на тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за мъж в безпомощно състояние е подаден от жилищна сграда на столичния бул. „България" около 20:00 часа тази вечер. На мястото на инцидента веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Бърза помощ, който е констатирал смъртта.

Убиха мъж на столичния булевард „България“

Столичната полиция работи по изясняването на тежко криминално престъпление, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за мъж в безпомощно състояние е подаден от жилищна сграда на столичния бул. „България" около 20:00 часа тази вечер. На мястото на инцидента веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Бърза помощ, който е констатирал смъртта.

КСНС: "Не" на референдума в Крим (обзор)

За спешен ремонт на новия Изборен кодекс заради състава на Централната избирателна комисия (ЦИК) заговориха управляващи и опозиция вчера. 
След като миналата седмица президентът Росен Плевнелиев сметна разпределението на мандатите в полза на ГЕРБ, БСП и ДПС оставиха партията на Бойко Борисов без зам.-председателско място. Така за момента комисията За спешен ремонт на новия Изборен кодекс заради състава на Централната избирателна комисия (ЦИК) заговориха управляващи и опозиция вчера. След като миналата седмица президентът Росен Плевнелиев сметна разпределението на мандатите в полза на ГЕРБ, БСП и ДПС оставиха партията на Бойко Борисов без зам.-председателско място. Така за момента комисията

Очакваме нова вълна бежанци април, май

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев коментира по БНР очакваната вълна от бежанци през април и май. "Има информации, които ни карат да бъдем особено внимателни, така че и в тази посока ще работим. Надявам се да не се стигне до вълна в тези размери, в които беше, каза той.Той и еврокомисарят за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом посетиха бежанския център при Военна рампа.

Къщата на Ванга отваря врати

Къщата на баба Ванга в село Рупите отваря врати за посетители днес, след като 18 години беше затворена. Идеята на организаторите е освещаването на дома на светицата да бъде извършено навръх Благовещение, когато е и нейният имен ден. „Монитор” беше първата медия, която беше допусната до реновираната къщичка в петричкото селце.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване