Мистерията около полет MH370

/КРОСС/ Китайски самолет Ил 76, участващ в издирването на изчезналия полет на "Малейжа еърлайнс" (Malaysia Airlines), който липсва вече 16 денонощия, е забелязал обекти, оценени като интригуващи в южната част на Индийския океан, съобщи в понеделник сутринта агенция Синхуа. Страните, участващи със свои съдове в издирванията, концентрираха операцията около мястото, на което от спътници бяха засечени плаващи отломки на около 2500 км. от Австралия. Координатите на мястото, над което е прелетял самолетът, са 95,1113 градуса източна дължина и 42,5453 южна ширина. Междувременно телевизия Си Ен Ен (CNN) съобщи нови данни за разследването. След като самолетът е напуснал маршрута си за Пекин в първите часове на осми март, той се е снижил до 3,6 км над морското равнище, съобщи телевизията като се позова на източник, запознат с хода на разследването. Това са последните изводи от проучванията и съпоставянето на данните от военните радари, които са продължили да следят самолета след като спира работа предавателя на данни на борда, докато се намира над Южнокитайско море. Според Си Ен Ен това може да означава, че на борда е станало извънредно произшествие, което е принудило екипажа да предприеме съответните мерки. Експертите, запитани от телевизията, отбеляват, че тези данни "изменят същността на играта"

Стефан Данаилов: Професор Михайлов е моят ангел

/КРОСС/„Проф. Георги Михайлов, който ме лекуваше от коварната болест, е моят ангел. Наричам го така, защото той е моят спасител. Даде ми увереност. Каза ми: „Недей да четеш по интернет. Колкото по-малко знаеш за тази болест, толкова по-добре." Това заяви Стефан Данаилов в интервю пред бТВ. Стефан Данаилов заведе екип на телевизията в националната хематология. Разказа, че четвърти месец минава по едно и също трасе - коридора, лабораторията, лекарските кабинети. „Тук винаги има много хора. За съжаление голяма част от тях са млади", с болка заяви Данаилов. Той обяви, че за него не страхът, а респектът тръгвал от хематологията, където специалистите и техниката по нищо не отстъпвали на тези от Европа. Ламбо не скри, че най-страшният период за него били седемте дни, в които очаквал диагнозата. След това завалели есемесите от приятели, близки и съвършено непознати хора, които му давали кураж. Дори Иван Костов писал на големия актьор. „Не бива, като получиш лошата вест, да потъваш в нея. Позитивната нагласа е изключително важна", вдъхва кураж на страдащите от коварната болест Данаилов. С присъщата си деликатност той коментира създаването на АБВ. Заяви, че Георги Първанов и Румен Петков са му били приятели. „Не ми се иска тези хора да бъдат толкова рано напуснати от политиката", каза Ламбо.  

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDFформат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDFформат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

ГЕРБ и Плевнелиев се правят на най-големите русофоби в Европа

/КРОСС/Михаил Миков, председател на НС, депутат от Коалиция за Бългаприя Г-н Миков, днес политическият елит се събира при президента заради „войната" в Украйна за Крим, а на практика ще говорите за „войната" у нас заради ЦИК. Защо? - В дневния ред на консултативния съвет не се предвижда обсъждане на формирането на избирателната комисия. Но ако президентът уважи желанието на ГЕРБ и предложи тази тема, защо да не говорим. Но не смятам, че КСНС е мястото за дебати по този спор. Знаете, че най-голямата фракция бойкотира работата в парламента, има тотално нарушена комуникация. Дори да се правят някакви кулоарни разговори, това не е в реда на нормалното функциониране на институцията. Затова смятам, че спорът за ЦИК трябва да се разреши в Народното събрание. Другото едва ли ще ни даде добър резултат, но със сигурност ще създаде порочна практика. Президентът каза - няма да отменя указа си за назначаване на комисията. Вие му отговорихте - мнозинството в НС пък няма да избере заместник-председател от ГЕРБ. Но след срещата Борисов - Местан в събота в Кърджали мислите ли, че Плевнелиев ще ревизира позицията си за квотите в ЦИК? - Теоретично е възможно, ако такъв е интересът на ГЕРБ, който Плевнелиев показа недвусмислено, че защитава. Но аз не съм оптимист. Сама разбирате, че това е езикът на емоцията. Когато политическите сили разсъждават трезво, общи интереси може да се намерят. Но засега такава тенденция няма

Преглед на варненския печат - 24 март

ЦИК. „Сега": Решителният сблъсък за ЦИК ще е днес при президента Управляващи и опозиция ще влязат в решителен сблъсък за местата в ЦИК днес в президентството малко преди започването на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), чиято тема всъщност е позицията на България за Украйна.

Еврокомисар ще разследва спрените британски заеми за румънски и български студенти


Еврокомисарят по образованието, културата, многоезичието и младежта Андрула Василиу е съобщила, че ще започне официално разследване на решението на Лондон за временно спиране на заемите за издръжка за румънски и български студенти. Тя е обявила в това в отговор на въпрос, отправен от румънския евродепутат Ренате Вебер, съобщи агенция "Медиафакс", цитирана от БТА.

Василиу уточнява, че нейните служби са установили в първата фаза, че приетата в края на миналата година мярка не нарушава...

Еврокомисар ще започне разследване на спрените британски заеми за румънски и български студенти


Еврокомисарят по образованието, културата, многоезичието и младежта Андрула Василиу е съобщила, че ще започне официално разследване на решението на Лондон за временно спиране на заемите за издръжка за румънски и български студенти. Тя е обявила в това в отговор на въпрос, отправен от румънския евродепутат Ренате Вебер, съобщи агенция "Медиафакс", цитирана от БТА.

Василиу уточнява, че нейните служби са установили в първата фаза, че приетата в края на миналата година мярка не нарушава...

7 г. борба за Габи, от фонда за лечение на деца не я пращат в чужбина

Мотивът е, че е с уточнена диагноза, която не изисква допълнителни изследвания

    


Саакашвили няма да се връща в Грузия

Трябва да бъде разпитан за смъртта на премиера и по други дела

Крим с режим на тока заради Украйна

/КРОСС/Големи райони от кримския полуостров останаха без ток. Първоначално беше посочено, че причината е технически проблем. Впоследствие се оказа, че Украйна е намалила наполовина доставяната за размирния полуостров електроенергия. Това беше потвърдено от първия вицепремиер на Крим Рустам Темиргалиев. Ток няма в няколко района на столицата Симферопол. Представителка на компанията Крименерго обяви, че ситуацията е сходна и в други райони на Крим. Междувременно украинският външен министър предупреди, че рискът от война между Украйна и Русия нараства постоянно. Според Андрий Дешчица основната причина на покачването на напрежението в последната седмица е струпването на руски войски по източната граница на страната му. „Ао те нахлуят, ще е трудно да поискаме от живеещите там украинци да не реагират на такова военно нашествие", заяви Дешчица.

Свлачище в САЩ погреба най-малко 8 души

Броят на загиналите в резултат на свлачище в американския щат Вашингтон достигна осем души, съобщават американски медии.

Китай и Франция откриха отломки, може да са на изчезналия Боинг 777

Китайски самолет Ил 76, участващ в издирването на изчезналия полет на Malaysia Airlines, който липсва вече 16 денонощия, е забелязал обекти, оценени като "интригуващи" в южната част на Индийския океан, съобщи агенция Синхуа.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Страните, Китайски самолет Ил 76, участващ в издирването на изчезналия полет на Malaysia Airlines, който липсва вече 16 денонощия, е забелязал обекти, оценени като "интригуващи" в южната част на Индийския океан, съобщи агенция Синхуа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Страните,

Земеделци от Варна излизат на протест

/КРОСС/От 10 часа земеделски производители излизат на протест пред оранжерийния комплекс по пътя за местността „Побити камъни" край Варна. Причината за недоволството им е, че нямат достъп до оранжериите си. От 01.10.2013 г. комплексът е заключен и се охранява от фирма „БГ СОТ". Подадена е жалба до Варненската окръжна прокуратура, до момента без отговор.

Кр. Кръстев: Има изгода изчезналият самолет да не се открие

Ако самолетът остане в неизвестност, няма да има застрахователно събитие, много страни имат изгода от това, защото става дума за стотици милиони долари.

Меси би рекорд на Ди Стефано

Лионел Меси не спира да чупи рекорди. С петтрика си срещу "Реал" гениалният аржентинец победи рекорд на своя велик сънародник Алфредо ди Стефано - 21 гола в "Ел Класико". Досега Меси беше равен с почетния президент на "Реал", който имаше 18 попадения.

Лео направи постижението си в 25 мача. А Ди Стефано - в 30.

В "Ел Класико" Меси изпревари ощ Лионел Меси не спира да чупи рекорди. С петтрика си срещу "Реал" гениалният аржентинец победи рекорд на своя велик сънародник Алфредо ди Стефано - 21 гола в "Ел Класико". Досега Меси беше равен с почетния президент на "Реал", който имаше 18 попадения. Лео направи постижението си в 25 мача. А Ди Стефано - в 30. В "Ел Класико" Меси изпревари ощ

Два протеста пред президентството преди КСНС

Единият е на "Атака", другият подкрепя президента Плевнелиев

    


КСНС: Не признаваме резултатите от референдума в Крим (обновена)

/КРОСС/Проведеният на 16 март референдум в Крим е в нарушение на международното право и Република България не признава резултатите от него. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който представи становището, прието на заседанието на КСНС. Становището е прието с широк консенсус, с изключение на ПП "Атака". Всички страни да преустановят всякакви провокации, се казва в становището. България действа като член на ЕС и НАТО, като отчита националния си интерес. България работи за това ЕС да има единна позиция за Украйна. България подкрепя суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна. Проведеният на 16 март референдум в Крим е в нарушение на международното право и Република България не признава резултатите от него, президентът Плевнелиев. В документа, приет от КСНС се казва още: Според позицията, проведеният референдум е в нарушение на международното право и Конституцията на Украйна и България не признава резултатите от него. Членовете на КСНС призовават всички страни, които имат участие в настоящата криза да преустановят всякакви провокации и да се въздържат от нарушение на международното право. Изпращане на мисия на ОССЕ в Украйна е важна стъпка за гарантиране на мирното разрешаване на конфликта и защита на териториалната цялост и суверенитета на Украйна от страна на международната общност

КСНС заради Украйна (обновена)

/КРОСС/Република България действа като член на ЕС и НАТО като отчита националния си интерес. България работи за това съюзът да има единна позиция по отношение на кризата в Украйна. Проведеният на 16 март референдум в Крим е в нарушение на международното право и Република България не признава резултатите от него. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който представи становището, прието на заседанието на КСНС. Становището е прието с широк консенсус, с изключение на ПП "Атака". Всички страни да преустановят всякакви провокации, се казва в становището. Охранявани от два плътни полицейски кордона, противници на правителството и привърженици на „Атака", които се събраха на митинг под надслов "Санкциите срещу Русия са санкции срещу България", посрещнаха политиците пред президентството днес, където Росен Плевнелиев ги очакваше, за да се опитат да избистрят обща българска позиция по кризата с Украйна, около каквато Народното събрание не можа да се обедини миналата седмица. Хората на Сидеров се обявиха категорично против всякакви санкции срещу Русия и твърдо за признаване на резултатите от референдума в Крим. На „Дондуков" дойдоха и представители на Общество "Приятели на Русия и православния свят", за да подкрепят „нашите братя - руснаци, братя по дух и кръв, на които ние сме дали духовността и писмеността и имаме задължение да ги подкрепим"

КСНС заради Украйна

/КРОСС/Президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно Консултативния съвет за национална сигурност. Участниците в заседанието ще обсъждат рисковете пред България, свързани кризата в Украйна. Премиерът Пламен Орешарски, директорът на Националната разузнавателна служба Димитър Димитров и директорът на служба Военна информация Веселин Иванов ще докладват на заседанието на консултативния съвет за национална сигурност при президента. България няма общодържавна позиция по кризата в Украйна след референдума в Крим за присъединяване на полуострова към Русия. Заради различните си позиции партиите не се разбраха и парламентът се отказа да приема обща декларация. Очаква се спорът по темата да продължи на заседанието на "Дондуков" 2. Позицията на президента Плевнелиев е за по-твърда политика към Русия, заради анексирането на Крим: Европейският съюз да има нова, адекватна политика към Русия. И разбира се ЕС е длъжен да подкрепи гражданското общество в Украйна, да гарантираме териториалната цялост на Украйна. България няма интерес от санкции срещу Русия, е позицията на премиера Пламен Орешарски: Ние не бихме подкрепили широкомащабни икономически санкции преди оценка на въздействието, тъй като нашите оценки показват, че ние ще бъдем между страните, които ще бъдат най-сериозно засегнати. От ГЕРБ смятат, че половинчати санкции срещу Русия ще повлияят негативно върху страната ни

Китай и Франция откриха отломки, възможно е да са на изчезналия Боинг 777

Китайски самолет Ил 76, участващ в издирването на изчезналия полет на Malaysia Airlines, който липсва вече 16 денонощия, е забелязал обекти, оценени като Китайски самолет Ил 76, участващ в издирването на изчезналия полет на Malaysia Airlines, който липсва вече 16 денонощия, е забелязал обекти, оценени като "интригуващи" в южната част на Индийския океан, съобщи агенция Синхуа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Страните,

Колкото по-малко притежаваш, толкоз повече ти се иска да се биеш в гърдите

/КРОСС/ Джон Стайнбек, американски писател, драматург и есеист: Човек се гордее с всяко нещо, стига то да му е едничкото. И може би колкото по-малко притежаваш, толкоз повече ти се иска да се биеш в гърдите.

ЦИК и Украйна влизат при президента

Президентът свика за днес извънредното заседание за национална сигурност заради кризата в Украйна. Преди това пък лидерите на политическите партии ще се срещнат с държавния глава, за да обсъдят казуса с ЦИК.

Почина нападнатият в подлеза на НДК младеж

Почина 25-годишният мъж, нападнат в подлеза на НДК, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".

На тази дата: Ордите на Тимур превземат Дамаск


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 24 март 1401 г. войските на азиатския предводител Тимур, наричан още Тимурленг и Тамерлан, превземат и сриват със земята Дамаск, столица на една от много мюсюлмански държавици в Близкия...

Малайзийски самолет кацна аварийно в Хонконг

Самолет A-330-300 на авиокомпанията Malaysia Airlines, изпълняващ полет от Куала Лумпур за Сеул, кацна аварийно в Хонконг заради проблем с електрогенератора. Самолетът бил отклонен към местното лет...

Сидеров: На КСНС представят Русия като враждебна

Темата на заседанието на КСНС е "Рискове пред България, свързани с развитието на кризата в Украйна". Лидерът на БСП Сергей Станишев не присъства на заседанието, замества го Янаки Стоилов

Сидеров си тръгна преди края на Съвета за сигурност

Темата на заседанието на КСНС е "Рискове пред България, свързани с развитието на кризата в Украйна". Лидерът на БСП Сергей Станишев не присъства на заседанието, замества го Янаки Стоилов

Протести посрещнаха участниците в КСНС

Темата на заседанието на КСНС е "Рискове пред България, свързани с развитието на кризата в Украйна". Лидерът на БСП Сергей Станишев не присъства на заседаниетоп замества го Янаки Стоилов

Съветът за сигурност се събра заради Украйна

Темата на заседанието на КСНС е "Рискове пред България, свързани с развитието на кризата в Украйна"

Плевнелиев свиква КСНС заради кризата в Украйна

Темата на заседанието на КСНС е "Рискове пред България, свързани с развитието на кризата в Украйна"

Роналдо съзря конспирация срещу "Реал"

Кристиано Роналдо съзря конспирация срещу "Реал" (Мадрид) след загубата с 3:4 у дома от "Барселона". Кавалерът на "Златната топка" обвини съдията Алберто Ундиано заради грешките му в "Ел Класико".

"На такъв мач трябва да се сложи рефер от същата класа - изригна Роналдо. - Този изглеждаше много нервен. Не се оправдавам с него за загубата. Има мно Кристиано Роналдо съзря конспирация срещу "Реал" (Мадрид) след загубата с 3:4 у дома от "Барселона". Кавалерът на "Златната топка" обвини съдията Алберто Ундиано заради грешките му в "Ел Класико". "На такъв мач трябва да се сложи рефер от същата класа - изригна Роналдо. - Този изглеждаше много нервен. Не се оправдавам с него за загубата. Има мно

Китайското производство удари 8-месечно дъно през март

Активността в сектора остана на червена територия за трети пореден месец

    


Село Каменар без ток днес

От Енерго-про съобщиха за Moreto.net, че днес - 23 март - понеделник без електрозахранване ще са абонатите във варненското село Каменар. Спирането, което се налага поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще е в часовия диапазон от 9 до 17 часа.

Неосведомеността - основен проблем при евроизборите

България има огромна нужда от нов Изборен кодекс, но той не бива да бъде претупан, твърди говорителят на Гражданска инициатива за свободни и демократични избори

    


Матраци ТЕД ...с любов към теб!

Компанията стартира кампания за популяризиране на произведеното в България

    

Peugeot анонсира новите 3-цилиндрови мотори

Двигателите от семейството PureTech заменят сегашните 1,6-литрови

    


Биопроизводителите се ориентират към производството на месо

Интересът на потребителите към всички видове биохрани расте, заяви Веселина Ралчева от асоциация „Биопродукти“

    


Матраци ТЕД ...с любов към теб!

Компанията стартира кампания за популяризиране на произведеното в България

    


Над 50 китайски компании ще се представят в Пловдив

Шънджън се слави като технологичния център на Китай. Мегаполисът е класиран от списание “Икономист” на 2-ро място като най-конкурентоспособен град в света. 
Шънджън разполага с второто по натовареност пристанище за контейнеровози в Китай след Шанхай. Фирмите, които ще представят продукцията си в Пловдив имат милиардни обороти. Много от тях са воде Шънджън се слави като технологичния център на Китай. Мегаполисът е класиран от списание “Икономист” на 2-ро място като най-конкурентоспособен град в света. Шънджън разполага с второто по натовареност пристанище за контейнеровози в Китай след Шанхай. Фирмите, които ще представят продукцията си в Пловдив имат милиардни обороти. Много от тях са воде

Руски части превзеха поредна военна база в Крим

Руски военни са превзели една от последните военни бази в Крим, които все още са под властта на Киев.

Руски военни превзеха украинската база във Феодосия в Крим

Това беше един от малкото военни обекти, все още не превзети от руснаците

    


Слънчево ще е над източните райони

Над Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна. Повече слънце ще има над източните райони от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще прониква хладен въздух. Привечер на места в Западна България ще превали, Над Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна. Повече слънце ще има над източните райони от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще прониква хладен въздух. Привечер на места в Западна България ще превали,

Еврокомисар Малмстрьом пристига в България


Европейският комисар за вътрешни работи, Сесилия Малмстрьом пристига на двудневно посещение в България, съобщиха от Представителството на Европейската комисия в София. Акцент на посещението ѝ ще бъдат имигрантите в страната и условията, в които те живеят.

В понеделник Малмстрьом ще участва в конференция на тема "Общата европейска система за убежище: предизвикателства и перспективи", която ще се проведе в Дома на Европа (ул. Г.С. Раковски 124) от 9 часа.

Програмата на...

Пътна обстановка в страната - 24 март

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Слънце днес ще има над източните райони

Над Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна. Повече слънце ще има над източните райони от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще прониква хладен въздух. Привечер на места в Западна България ще превали, Над Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна. Повече слънце ще има над източните райони от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще прониква хладен въздух. Привечер на места в Западна България ще превали,

Колумбиец полетя от 38 метра в Амазонка

Търсачът на силни усещания скочи от дърво, високо 38 метра, намиращо се в дълбоката джунгла край границата между Перу, Бразилия и Колумбия.

ПСС: Добри са условията за туризъм в планините

Съоръженията за ски спорт в курортите работят

    


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите днес:

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване