Бареков: С хората зад нас побеждаваме и без наш човек в ЦИК

Лидерът на "България без цензура" подари часовник на КГБ на кмета, който би БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.
В Богданов дол показахме, че когато хората са зад нас, можем да печелим избори и без наш човек в ЦИК. Така лидерът на ПП "България без цензура" поздрави новия кмет Петър Теофилов и местните жители. Лидерът на "България без цензура" подари часовник на КГБ на кмета, който би БСП, съобщиха от пресцентъра на партията. В Богданов дол показахме, че когато хората са зад нас, можем да печелим избори и без наш човек в ЦИК. Така лидерът на ПП "България без цензура" поздрави новия кмет Петър Теофилов и местните жители.

И последният украински военен вече е изтеглен от Крим

И последният украински военен вече е изтеглен от Крим, обявиха властите в Москва, съобщи bTV. На полуострова пък въведоха рублата и започнаха ударно да променят паспорти.

НАТО за пореден път предупреди за възможна руска военна операция, а румънският президент поиска преразпределяне на силите на Алианса в Европа.

И последният украински военен вече е изтеглен от Крим, обявиха властите в Москва, съобщи bTV. На полуострова пък въведоха рублата и започнаха ударно да променят паспорти. НАТО за пореден път предупреди за възможна руска военна операция, а румънският президент поиска преразпределяне на силите на Алианса в Европа.

Березовски e зам.-командир на руския Черноморски флот

/КРОСС/ Руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на работното си пътуване до Крим назначи контраадмирала Денис Березовски за зам.-командир на Черноморския флот на Русия.Ръководителят на Министерството на отбраната на Русия връчи на Березовски личния номер на военнослужещ в руска армия. Напомняме, че по-рано контраадмиралът беше командир на военноморските сили на Украйна, но на 2 март се закле във вярност на кримския народ.Властите на Киев обявиха отстраняването му от поста главнокомандващ, а украинската прокуратура започна проверка на дейността му.    

Бизнесът предлага по-ниски осигуровки и по-трудно пенсиониране

По-ниски осигуровки и по-трудно пенсиониране - така изглеждат предложенията на бизнеса за стабилизиране на осигурителната система. Срокът, в който страните в тристранния съвет трябваше да внесат идеите си, изтече. Комисия към Тристранния съвет вече събра всички идеи.

Граждани на Русия наложиха санкции на Обама и Конгреса

/КРОСС/ Хиляди граждани и юридически лица от Русия и страните от Митническия съюз обединиха сили, за да наложат своите санкции срещу президента на САЩ Барак Обама и членовете на Конгреса. Това съобщават организаторите на проекта # МоиСанкции в интернет, който върви под мотото "Санкции срещу Русия - Санкции срещу мен". Руснаците измислят собствени санкции и ги пускат в социалните мрежи, като използват хаштаг #МоиСанкции или #MySanctions на английски език.Ето това е начинът, по който активисти от мрежата реагираха на западните ограничения върху руските политици във връзка със събитията в Украйна:        

"Създай своя кампания" за един по-щастлив Великден

"Празнични герои" събират сили и средства, за да помогнат на български семейства в нужда. Всеки може да се включи

Силен вятър духа в София, Хасково и Кърджали

В столицата скоростта на въздушните маси е 20 м/сек

Официално: Полет MH370 се е разбил в Индийския океан

Последните сателитни данни сочат, че изчезналият малайзийски самолет е приключил своето пътуване в отдалечена точка в Индийския океан, това заяви...

Обама пристигна в Европа, за да спаси „Проекта Украйна”

/КРОСС/ Украински военни, които бяха разположени на полуостров Крим, някои от тях са напуснали полуострова, а други са преминали на страната на Въоръжените Сили на Русия. Това заяви вицепремиерът на Крим Рустам Темиргалиев.Украинските власти от своя страна са заявили, че на армията е било наредено да напусне Крим, тъй като вече е изпълнила своя дълг. Както поясни временният президент Александър Турчинов, разположените на полуострова военни са дали на украинската армия време, за да се подготви за отбраната на страната.Турчинов същевременно отбелязва, че кримските воени са понесли значителни загуби. Политикът не уточни какво точно има предвид.    

Бареков: С хората зад нас побеждаваме и без ЦИК

/КРОСС/ "В Богданов дол показахме, че когато хората са зад нас, можем да печелим избори и без наш човек в ЦИК." Така лидерът на ПП "България без цензура" поздрави новия кмет Петър Теофилов и местните жители. Бареков подари на Теофилов часовник на КГБ, даден му преди това от Росен Петров. Той апелира да се обърне внимание на проблемите на селото, които са много тежки и се нуждаят от помощ за разрешаване, вместо да се прави евтин пиар с политически ежби. "Благодаря за подкрепата и на "България без цензура", на партньорите й от коалицията и на хората от селото", каза на свой ред Теофилов. "Станахме известни благодарение на г-н Бареков", похвали се той. Новият кмет призова всички да се обединят за каузата Богданов дол да стане нормално място за живеене, да си оправи канализацията и да върне младите хора, избягали към Перник и София. По искане на "България без цензура" депутатът Светлин Танчев ще внесе в парламента проект за законови промени, които да позволят на миньорите и всички, работили в тежки условия, водещи се първа категория труд да се пенсионират по-рано. "Ето така пишем нашата програма, така пишем и законопроектите си - по проблеми, споделени ни от хората", обясни Бареков.  

Малайзийските авиолинии ще продължат издирването на самолета

Малайзийските авиолинии съобщиха на близките на 239-та пътници на борда на изчезналия самолет, че "трябва да се приеме", че той е паднал в южната част на Индийския океан, но обеща, че издирването му ще продължи.

И последният украински войник е напуснал Крим

И последният украински военен вече е изтеглен от Крим, обявиха властите в Москва, съобщи bTV. На полуострова пък въведоха рублата и започнаха ударно да променят паспорти.

НАТО за пореден път предупреди за възможна руска военна операция, а румънският президент поиска преразпределяне на силите на Алианса в Европа.

И последният украински военен вече е изтеглен от Крим, обявиха властите в Москва, съобщи bTV. На полуострова пък въведоха рублата и започнаха ударно да променят паспорти. НАТО за пореден път предупреди за възможна руска военна операция, а румънският президент поиска преразпределяне на силите на Алианса в Европа.

Пат! Няма експерт, който да каже за взривовете край „Петолъчката“

Оказа се, че всеки сериозен експерт у нас е свързан или с фирмата на подсъдимия, или с министерството на отбраната, служба КОС на МВР, които са страна по делото. Близки на загиналите работници споделиха, че са обезпокоени от многократното отлагане на делото.

Опасения за задълбочаване на кризата в Крим потопиха европейските борси

Негативни настроения донесоха и данни за забавянето на германското промишлено производство

    


12 китайски и български фирми подписаха договори на бизнес форум в Пловдив

Кметът на Шънджън връчи ключ от офис в китайския мегаполис на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие
12 китайски и български фирми подписаха договори по време на днешния Българо-Китайски бизнес форум "Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014" в Новотел Пловдив. Първи подписи положиха инж. Кметът на Шънджън връчи ключ от офис в китайския мегаполис на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие 12 китайски и български фирми подписаха договори по време на днешния Българо-Китайски бизнес форум "Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014" в Новотел Пловдив. Първи подписи положиха инж.

Бюджетите на болниците – вече месец за месец

/КРОСС/ Здравната каса въвежда нов метод за финансиране на болниците. Надзорният съвет ще определя бюджетите на лечебните заведения всеки месец. Изработената дейност над определената рамка ще се плаща само след проверка. В момента бюджетите на болниците се определят за годината. Принципът е броят на пациентите, преминали през лечебните заведения от предходната година, да поставя рамката на бюджета за следващата. Предвижда се Надзорният съвет на касата вече да решава всеки месец колко пари да се дадат на болниците за следващия. „Защо се прави така? Защото искаме всеки месец да имаме прецизен анализ на средствата на национално и регионално ниво, да видим как върви изпълнението на болничната помощ и лекарствата - там, където имаме освободени средства ще бъдат прехвърлени, където има повече нужда, и също как върви годишният ни план по принцип", обясни председателят на Надзорния съвет на касата д-р Бойко Пенков, цитиран от бТВ.  

ЦИРК! Партиите се скараха, не могат да си разделят победата в Богданов дол!

 Партиите са паднали до там, че не могат да си поделят изборната победа в едно село, като Богданов дол.

Още късно снощи, след като стана ясно, че Петър Теофилов е новия кмет на селото, от централата на „България без цензура” побързаха да яхнат победата и обявиха, че техния кандидат е спечелил.

Росица Янакиева от АБВ проспа ситуацията, но Георги Първанов тази сутрин се е срещнал с кмета Теофилов в централата си в НДК. Двамата се снимаха, а...

Продължава

Видеото, което ще оправи деня ви

Кучетата могат да бъдат адски умни животинки, но когато стане въпрос за предоверяване спрямо хората – могат да бъдат по-наивни и от малко дете, което...

Прандели ще води Италия и в следващите мачове с България


Чезаре Прандели ще подпише нов двегодишен договор като селекционер на италианския национален отбор, който ще го остави на поста и за квалификациите за Евро 2016. 

Няколко водещи италиански вестника съобщиха, че неизвестността около договора на Прандели след световното първенство в Бразилия ще намери разрешение. 

Италия ще е съперник на България във втори пореден квалификационен цикъл.

Заради неясното отношение на футболната федерация на Италия наскоро Прандели...

Кметът на Бяла: Строителството в Карадере ще повиши нивото на туризма

Анастас ТрендафиловСтроителството на курортен комплекс в местността Карадере ще спомогне за развитието на инфраструктурата и намаляването на безработицата. Това заяви в предаването на Дарик „Междуредие“ кметът на Бяла Анастас Трендафилов.

Покана за пресконференция на НФСБ за представяне на евролистата

НФСБ представя листата за евроизборите
На 25 март, вторник, от 11.00 часа в предизборния щаб на Патриотичния съюз на бул. „Васил Левски" 94, ет. 1, гр. София, ще бъде представена листата на НФСБ за предстоящите избори за Европейски парламент.
На пресконференцията ще присъстват Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов

НФСБ представя листата за евроизборите На 25 март, вторник, от 11.00 часа в предизборния щаб на Патриотичния съюз на бул. „Васил Левски" 94, ет. 1, гр. София, ще бъде представена листата на НФСБ за предстоящите избори за Европейски парламент. На пресконференцията ще присъстват Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов

Покана за пресконференция на НФСБ за представяне на евролистата

НФСБ представя листата за евроизборите
На 25 март, вторник, от 11.00 часа в предизборния щаб на Патриотичния съюз на бул. „Васил Левски НФСБ представя листата за евроизборите На 25 март, вторник, от 11.00 часа в предизборния щаб на Патриотичния съюз на бул. „Васил Левски" 94, ет. 1, гр. София, ще бъде представена листата на НФСБ за предстоящите избори за Европейски парламент. На пресконференцията ще присъстват Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов

12 китайски и български фирми подписаха договори на бизнес форум в Пловдив

Кметът на Шънджън връчи ключ от офис в китайския мегаполис на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие
12 китайски и български фирми подписаха договори по време на днешния Българо-Китайски бизнес форум Кметът на Шънджън връчи ключ от офис в китайския мегаполис на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие 12 китайски и български фирми подписаха договори по време на днешния Българо-Китайски бизнес форум "Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014" в Новотел Пловдив. Първи подписи положиха инж.

Милко: Гадно ми е, че ме изгониха от Денсинг старс

Милко Калайджиев, който откри голям част от сегашните звезди на „Пайнер“, заяви, че вече няма намерение да търси нови таланти за родната фолк сцена.

Мъж кара 10 км до болницата със сачми в краката и едната ръка

Ранен в роднинска престрелка мъж пропътувал сам с колата си 10 километра, за да търси спешна лекарска помощ, съобщи struma.bg.   С надупчено от сачми на няколко места тяло 58-годишният Емил Асенов се качил на личния си автомобил и потеглил към хирургичното отделение в Дупница. Спрял пред общинската болница, Ранен в роднинска престрелка мъж пропътувал сам с колата си 10 километра, за да търси спешна лекарска помощ, съобщи struma.bg. С надупчено от сачми на няколко места тяло 58-годишният Емил Асенов се качил на личния си автомобил и потеглил към хирургичното отделение в Дупница. Спрял пред общинската болница,

Олигарх прехвърля отбора си от НБА "Бруклин нетс" под руска юрисдикция

Руският олигарх Михаил Прохоров ще прехвърли отбора си "Бруклин нетс", играещ в Националната баскетболна асоциация, под руска юрисдикция. Това обяви самият той, цитиран от световните агенции. "Вече казах, че ще прехвърля "Бруклин" под руска юрисдикция. Колко време ще ми отнеме - това е въпрос към юристите", коментира Прохоров, бивш лидер на извънпарламентарната опозиционна партия "Гражданска платформа", оглавявана в момента от сестра му Ирина. По думите му пререгистрирането на клуба в друга държава не противоречи на правилата на лигата. В момента Прохоров е единственият чуждестранен собственик на отбор от НБА. Руснакът купи "Ню Джърси Нетс" в края на септември 2009 г. и го премести в нова зала в нюйорския квартал Бруклин, преименувайки го "Бруклин нетс". Тогава Прохоров бе третият най-богат руснак към този момент. Той стана собственик на отбора срещу 200 милиона долара, но заедно с това пое и дълговете му от 700 милиона долара. Причината Прохоров да купи "Ню Джърси Нетс" е, че искал да направи нещо за развитието на руския баскетбол. Затова и някои анализатори коментират, че намерението на олигарха да прехвърли отбора отвъд океана "ще даде прекрасна възможност за използването на технологиите на НБА за системно развитие на баскетбола в Русия". По-вероятната причина обаче е все по-ескалиращото напрежение между Запада и Москва, заради което е "рисковано да се оставят активи в чужбина", пише изданието "Руский мир". Освен това с пререгистрирането на "Бруклин нетс" в Русия Прохоров би могъл да участва в избори, тъй като участието му в чужди компании досега го спираше, информира "РИА Новости". През този сезон "Бруклин нетс" е пети в Източната конференция на НБА и почти сигурно ще играе в плейофите за титлата. Милиардерът Прохоров заяви политическите си амбиции през октомври 2012 г., когато беше избран за председател на създадената от него партия "Гражданска платформа". Тогава той обяви, че ще вложи парите си в доверителен фонд и ще остави своите партньори от инвестиционния фонд "Онексим" да управляват бизнеса. Амбицията му бе партията му да стане трета политическа сила в Русия, съревновавайки се както с Кремъл, така и с опозицията. Два месеца по-късно Прохоров дари един милион рубли (около 25 000 евро) на Московската Хелзинкска група – най-старата правозащитна организация в Русия, чието съществуване бе под сериозна заплаха в този момент. Тогава Москва обвини Американската агенция за международно развитие (USAID), финансираща много правозащитни и неправителствени организации, че се меси в политическия живот на страната и тя бе принудена да преустанови дейността си.

Украйна отзова посланика си в Беларус

/КРОСС/ Украйна отзова посланика си в Беларус, съобщава Обозреватель.„Министерството на външните работи на Украйна е отзовало украинския посланик в Беларус за консултации", заяви директорът на департамента за информационна политика на министерството Евгений Перебийнийс.По думите му причина за действието са изказванията на беларуския президент Александър Лукашенко, който на практика призна Крим за руска територия.

В Крим не останаха украински военни

/КРОСС/ Украински военни, които бяха разположени на полуостров Крим, някои от тях са напуснали полуострова, а други са преминали на страната на Въоръжените Сили на Русия. Това заяви вицепремиерът на Крим Рустам Темиргалиев. Украинските власти от своя страна са заявили, че на армията е било наредено да напусне Крим, тъй като вече е изпълнила своя дълг. Както поясни временният президент Александър Турчинов, разположените на полуострова военни са дали на украинската армия време, за да се подготви за отбраната на страната. Турчинов същевременно отбелязва, че кримските военни са понесли значителни загуби. Политикът не уточни какво точно има предвид.  

Версия: Хора изчезват от село безследно

Силно обезпокоен съм от безследното изчезване на хора от селото ми, склонен съм да вярвам, че е за донорство на органи. Това каза пред в. "Марица" Иван Костриков от пловдивското село Кадиево.
Само преди четири години от селото по подобен начин се изгуби и повече не се върна Надежда Крайчева. Досега от нея няма нито вест, нито кост, Силно обезпокоен съм от безследното изчезване на хора от селото ми, склонен съм да вярвам, че е за донорство на органи. Това каза пред в. "Марица" Иван Костриков от пловдивското село Кадиево. Само преди четири години от селото по подобен начин се изгуби и повече не се върна Надежда Крайчева. Досега от нея няма нито вест, нито кост,

Обвиненият за хулиганство Волен Сидеров все още може да носи оръжие

Волен Сидеров все още има разрешително да носи оръжие и няма криминална регистрация в МВР, въпреки че преди 12 дни бе обвинен за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда, съобщи сайтът "Дневник" в понеделник. Причината е, че от прокуратурата едва преди три дни са изпратили писмо по пощата до МВР, с което уведомяват за повдигнатите обвинения за скандала на летището във Варна. В писмото има и искане за отнемаме разрешителното за притежаване на оръжие на лидера на "Атака". Не е ясно защо прокуратурата и МВР трябва да си комуникират по пощата, след като бяха похарчени близо 20 милиона лева за изграждане на система за електронна комуникация. През миналата година бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вдигна голям шум покрай опита на МВР да му направи криминална регистрация, защото бе обвинен по три дела. Цветанов обяви, че наредбата на МВР, която урежда този въпрос противоречи на Европейската конвенция за защита правата на човека и конституцията. Иронията в случая бе, че Цветанов сам бе одобрил наредбата, докато бе министър.

Мъж отвлече бившата си, държа я вързана 4 дни

Жената се опитала да извика помощ, но съседите подминали писъците, тъй като си помислили, че това е поредният скандал между двамата съпрузи. След като не се прибрала 3 денонощия майка й се обадила в полицията и така Гергана била спасена. Тя е жива и здрава, но все още е в шок от случилото се.

Кримските татари искат собствен референдум

Татарите са около 12% от населението на Крим, украинците – около 24, а руснаците – над 58%

30 години затвор след убийство за 30 лева

Апелативният съд в Пловдив потвърди - общо 30 години затвор за убийството на Белин Вериньов.  47-годишният мъж беше пребит до смърт с ритници и юмруци в пиянско свърталище на улица “Лотос” в квартал “Изгрев” в Пловдив. Виновните Мартин Митев (26 г.) и Георги Димитров (27 г.) да лежат съответно 17 и 13 години по обвинение за умишлено убийство... Апелативният съд в Пловдив потвърди - общо 30 години затвор за убийството на Белин Вериньов. 47-годишният мъж беше пребит до смърт с ритници и юмруци в пиянско свърталище на улица “Лотос” в квартал “Изгрев” в Пловдив. Виновните Мартин Митев (26 г.) и Георги Димитров (27 г.) да лежат съответно 17 и 13 години по обвинение за умишлено убийство...

В края на май музей, посветен на 11 септември, 2001 година, отваря врати

Дълго чаканият музей, посветен на жертвите на терористичните атаки от 11 септември 2001 г., ще отвори врати за посетители на обекта на Световния търговски център в Ню Йорк на 21 май, предаде БТА. &qu...

Нямам нищо общо с проекта в Карадере, заяви Георги Станишев

Брат ми не ми е съдействал за проекта в Карадере. Това заяви архитект Георги Станишев, брат на лидера на БСП и бивш премиер Сергей Станишев. Обществото е заблудено в това отношение – няма к...

КЗК подхвана "Софийска вода" заради лихви на прогнозни фактури

Водното дружество: Преди ни наказаха заради неначисляването им

    


Проф. Андрей Зубов е изгонен от университета заради позицията си за Крим


Андрей Зубов, професорът от Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО), сравнил действията на президента Владимир Путин с тези на Адолф Хитлер през 30-те години, е уволнен. 

В официално съобщение на МГИМО се казва, че решението е заради "нееднократно нарушаване на правилата за вътрешния ред и положенията за основните принципи на вътрешния ред".

"Многобройните изказвания и интервюта на Зубов за случващото се в Укарйна и за външната политика на Русия...

Чернев: Не трябва сляпо да подкрепяме интересите на Европа и САЩ

/КРОСС/ "Позицията на България трябва да бъде пробългарска - не проамериканска или проевпорейска. Как да подкрепяме икономически санкции срещу Русия като едни от най-потърпевшите страни от тях ще сме ние?" Това каза в предаването на Нова телевизия, „Часът на Милен Цветков" бившият депутат Минчо Христов. "Как да подкрепяме подобни санкции като накрая може да се окажем със спрени газови доставки и големи икономически загуби за страната ни", запита той. "В момента ние като държава член на ЕС и НАТО следваме стриктно решенията взети от тях." Това каза от своя страна историкът Нина Дюлгерова. "Моето мнение и съвет е, когато вървим и отстояваме нашите позиции, е да не забравяме, че в Украйна имаме българско малцинство и трябва да защитаваме и техните интереси там. Защо да не бъдем медиатор между Русия и ЕС и НАТО за разрешаването на кризата в украинската държава", добави тя. "Позицията на България трябва да е разумна и не трябва да се включваме в лаещия хор, който е в момента срещу Русия. Освен икономически имаме чисто социални интереси в Украйна, защото там има голямо българско малцинство и ние трябва да защитим техните интереси." Това каза Павел Чернев, бивш депутат, председател на „Православна зора". "Нашата позиция трябва да е добре премислена и в унисон с нашите национални интереси, а не сляпо да подкрепяме политиката и интересите на Европа и САЩ

Реформаторите: Заплаха са българските политици, не ситуацията в Крим

Българските политици вменяват на България ролята на посредник между ЕС и Русия. Така се създават предпоставки страната да тръгне по пътя на мафиотизацията.

ЦСКА атакува Милен Радуканов заради лиценза


ЦСКА се изправи остро срещу бившия си треньор Милен Радуканов. От "Българска армия" обвиняват специалиста, че пръв е подал сигнал срещу клуба в лицензионната комисия към БФС.

Ръководството на червените прави всичко възможно, за да погаси или разсрочи задълженията си, за да получи лиценз. Радуканов е част от списъка с бивши служители, които трябва да получат парите си.

"ЦСКА няма да позволи на никого, пък бил той и именит бивш футболист на клуба, да извива ръце в кризисен...

Ранен в престрелка мъж кара 10 км до болницата

Ранен в роднинска престрелка мъж пропътувал сам с колата си 10 километра, за да търси спешна лекарска помощ, съобщи struma.bg.   С надупчено от сачми на няколко места тяло 58-годишният Емил Асенов се качил на личния си автомобил и потеглил към хирургичното отделение в Дупница. Спрял пред общинската болница, Ранен в роднинска престрелка мъж пропътувал сам с колата си 10 километра, за да търси спешна лекарска помощ, съобщи struma.bg. С надупчено от сачми на няколко места тяло 58-годишният Емил Асенов се качил на личния си автомобил и потеглил към хирургичното отделение в Дупница. Спрял пред общинската болница,

ЦСКА атакува Милан Радуканов заради лиценза


ЦСКА се изправи остро срещу бившия си треньор Милен Радуканов. От "Българска армия" обвиняват специалиста, че пръв е подал сигнал срещу клуба в лицензионната комисия към БФС.

Ръководството на червените прави всичко възможно, за да погаси или разсрочи задълженията си, за да получи лиценз. Радуканов е част от списъка с бивши служители, които трябва да получат парите си.

"ЦСКА няма да позволи на никого, пък бил той и именит бивш футболист на клуба, да извива ръце в кризисен...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет. 

Ето акцентите от емисията в 17 часа: 

Консултативният съвет за национална сигурност прие с широк консунсус становище за кризата в Украйна и и рисковете за страната ни. Единствено "Атака" не се присъедини към общата теза.

Украинските военни части се изтеглят от Крим. Решението за предислокация е било взето от Съвета за национална сигурност...

Май ще променят Изборния кодекс заради скандала с ЦИК

Търси се решение на казуса с ЦИК. Това стана ясно след заседанието на КСНС. Преди това партийните лидери се събраха при президента Росен Плевнелиев, за да търсят решение на проблема. Припомняме, при президента - преди заседанието на КСНС, трябваше да се дискутира възникналият проблем след указа на Плевнелиев, даващ 6-ти човек в ЦИК на ГЕРБ.

БФС призова клубовете да бъдат по-активни в борбата с расизма


Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз призова за по-голяма активност в борбата с расизма по стадионите. Членовете на комисията отбелязаха, че напоследък сериозно са зачестили случаите на подобни прояви.

Те препоръчаха на спортно-техническата комисия към БФС и на клубовете да проведат масирана кампания под надслов "Не на расизма и омразата във футбола".

"Отговорност на клубовете е да влязат в по-активна комуникация със своите привърженици и да работят...

БФС призова клубовете да бъдат по активни в борбата с расизма


Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз призова за по-голяма активност в борбата с расизма по стадионите. Членовете на комисията отбелязаха, че напоследък сериозно са зачестили случаите на подобни прояви.

Те препоръчаха на спортно-техническата комисия към БФС и на клубовете да проведат масирана кампания под надслов "Не" на расизма и омразата във футбола".

"Отговорност на клубовете е да влязат в по-активна комуникация със своите привърженици и да работят...

Стъпките за овладяване бежанската криза са правилни, смята еврокомисар (видео)


Ситуацията с бежанците на границата на България остава  трудна, но новите стъпки, които страната предприема в това отношение, заслужават одобрение. Това каза еврокомисарят по вътрешни работи Сесилия Малмстрьом на конференция "Обща европейска система за убежище".

Малмстрьом представя обща директива за убежище, приета в Дъблин. Посочи още, че с въвеждането на новата директива на ЕС за убежища ще се подобри достъпът на търсещите закрила до правната система.

Комисар Сесилия...

Кошмар: Хора изчезват безследно за органи

Силно обезпокоен съм от безследното изчезване на хора от селото ми, склонен съм да вярвам, че е за донорство на органи. Това каза пред в. Силно обезпокоен съм от безследното изчезване на хора от селото ми, склонен съм да вярвам, че е за донорство на органи. Това каза пред в. "Марица" Иван Костриков от пловдивското село Кадиево. Само преди четири години от селото по подобен начин се изгуби и повече не се върна Надежда Крайчева. Досега от нея няма нито вест, нито кост,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване