Актрисата Деси Моралес чака два часа за автограф на 5-ата книга на Ивинела Самуилова

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5063006

“Не искам да си тръгвам, а да седя до нея и да си говорим”, каза актрисата Деси Моралес на опашката от читатели, които чакаха за автограф от Ивинела Самуилова. Така тя се извини, че се е задържала по-дълго при писателката, която представи на 20 октомври петата си книга - “Гатанки от небето”. Още с излизането си томчето с притчи от християнството
“Не искам да си тръгвам, а да седя до нея и да си говорим”, каза актрисата Деси Моралес на опашката от читатели, които чакаха за автограф от Ивинела Самуилова. Така тя се извини, че се е задържала по-дълго при писателката, която представи на 20 октомври петата си книга - “Гатанки от небето”. Още с излизането си томчето с притчи от християнството

Шеф на мешере кълне репортерка от Нова: Ще получиш най-лошото до 6 месеца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5064128

Кандидат за местен депутат  заплаши репортерката от Нова телевизия Вероника Димитрова, която прави репортажите от цигански квартали
„За шест месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре. Знаеш, че аз мога да съдя от моите неписани закони”, казва кандидатът за общински съветник Христо Младенов в телефонен разговор с журналиста от Нова.
Кандидат за местен депутат  заплаши репортерката от Нова телевизия Вероника Димитрова, която прави репортажите от цигански квартали „За шест месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре. Знаеш, че аз мога да съдя от моите неписани закони”, казва кандидатът за общински съветник Христо Младенов в телефонен разговор с журналиста от Нова.

Певицата София се зарече: Ще подкрепя всяка гражданска инициатива и всеки граждански протест. Има гражданско общество в Перник! Вижте това!

http://www.zapernik.com/politika/pevicata-sofiya-se-zareche-shte-podkrepya-vsyaka-grajdanska-iniciativa-i_40316/

София: Гражданско общество? Има го, вижте това! 

В мястото си за предизборна агитация ще използвам само едно изречение. Като кандидат за кмет на Перник и водач на листата за общински съветници от ПП "Глас Народен", поемам ангажимента да подкрепя с гласовете на перничани за номер 19 в бюлетината, всяка гражданска инициатива и всеки граждански протест. Това го казах и в първото си изявление пред перничани.

Продължава

Калфин се отказа от преференцията за осигуровките в цигарения бранш

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/10/22/2634019_kalfin_se_otkaza_ot_preferenciiata_za_osigurovkite_v/?ref=rss


Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин е заявил, че ще промени първоначалното си предложение по молба на министър-председателя Бойко Борисов и ще предложи минималните осигурителни прагове във всички дейности на икономиката да се увеличат с еднакъв процент - 7.5%, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

"Предложението ми беше направено на принципна основа, след анализ на проведените преговори между синдикати и работодатели и на икономическите показатели на...

Кандидат-кметът Иван Алексиев се срещна с жителите на Александрово и Порой

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/-f3emnG6jTU/

Aleksandrovo (3)

Местните избори за кмет на община Поморие са вече решени, според жителите на поморийското село Александрово. Те обявиха, че категорично застават зад кандидатурата на досегашния кмет Иван Алексиев,съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Поморие. Не така обаче, стои въпросът с кметския им наместник Милан Георгиев. По време на срещата им с кандидатите за кмет и общински съветници на ПП ГЕРБ, жителите на Александрово връчиха на кандидата за втори мандат кмет на община Поморие Иван Алексиев подписка, изразяваща желанието им за провеждане на вътрешно гласуване за кметски наместник.
Поради маломерния брой жителите в Александрово, те нямат правото да гласуват за кмет на селото, на редовните местни избори. Милан Георгиев е назначен за кметски наместник от кмета Иван Алексиев.
„Приветствам вашата обществена ангажираност и изразеното мнение. Няма по-демократично решение от това, да се съобразя с волята на мнозинството и веднага след встъпването ми в длъжност, ще ви дам възможността вие сами да определите кметския наместник на Александрово за следващите четири години”, категоричен беше Иван Алексиев.

Poroy (2)
По време на срещата с жителите на с. Порой, кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ Поморие, подчертаха колко е важно единомислието на кмета и общинския съвет, за да се гарантира правилното развитие община Поморие.
„Едно от първите населени места, в които се вложиха средства е с. Порой. Така се възстанови мотополигонът в селото, което от своя страна разви и популяризира даденостите на Порой, не само сред българските, но и сред европейските състезатели по мотокрос. Провеждането на републикански и европейски първенства тук, се превръща във втори празник на селото”, това каза зам.-председателят на общинския съвет Неделчо Стайков, който е и главен инициатор за възстановяването на състезателното трасе в Порой.
Жителите на Порой отправиха и своите препоръки, свързани с благоустрояването на селото и се обединиха около мнението, че на предстоящите местни избори ще изберат не само кмет, а истински стопанин на Порой.

Белият дом атакува Москва заради визитата на Асад

http://offnews.bg/news/n_1/n_577445.html

Говорител на президента на САЩ Барак Обама рязко е осъдил посещението в Москва на сирийския президент Башар Асад, съобщи Би Би Си. Белият дом упреква Русия, че го е посрещнала на „червен килим“, т. е. официално, с почести. Асад изненадващо пристигна в Москва във вторник, три седмици след началото на руските въздушни удари по позиции на ИДИЛ и на други бунтовници в страната му. Това беше неговото първо пътуване в чужбина, след като през 2011 г. В Сирия започна гражданска война, в която досега са загинали над четвърт милион души, а потоците бежанци не спират. В Москва сирийският президент благодари за военната намеса, която според него е попречила тероризмът да стане „по-разпространен и вредоносен“. Кореспондентът на Би Би Си в Москва коментира, че приемайки Асад, президентът Путин „отправя ясно послание към Запада – че Москва е ключов играч в Близкия Изток и че не може да има разрешаване на сирийския конфликт без участието на Русия“. Това послание изглежда подчертано и от започващото още днес посещение на руска парламентарна делегация в Дамаск. Очаква се Асад и председателят на сирийския парламент да приемат депутатите от Думата. Обаче според обширен анализ в „Ню Йорк таймс“ продиктуваните от политически сметки отношения между Москва и Дамаск не са безоблачни. „През зимата на 2012 г., когато гражданската война в Сирия вече беше погълнала хиляди животи, руският президент Владимир Путин звучеше пренебрежително към обсадения сирийски лидер Башар Асад и равнодушен към неговото бъдеще...“ - се припомня в статията. „Ние не не сме чак толкова загрижени за съдбата на режима на Асад“, каза тогава Путин. „Три години по-късно, двамата президенти се обвързаха в съюз, който отразява не само приоритета на спешното спасяване на крехкото централно правителство в Сирия, но и подкопаното положение на всеки от тях на международната сцена... Но въпреки че Асад отлетя тайно в Москва във вторник, студените лични отношения между двамата мъже не са променени, според висши служители, дипломати и анализатори.“ „Както всички казват, двамата лидери остават отчуждени и предпазливи един към друг. Кремъл по-специално е разочарован от арогантността на Асад и – най-малкото до неотдавна - от неговата неохота да се поддаде на руските желания по проблеми като започването мирни разговори в Москва тази година и освобождаването на дисидентите, които биха могли да играят роля във всяко политическо решение.“ „За руснаците Асад не е свещена крава“, казва анализатор, цитиран в статията на „Ню Йорк таймс“, озаглавена „Асад намери студена прегръдка в пътуването си до Москва“.

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" ще произвежда повече ток

http://www.cross.bg/kozlodyii-izpitaniya-stanimirov-1485178.html

/КРОСС/Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" ще може да произвежда с около 50 мегаватчаса повече ток. Очаква се до дни той да бъде включен към електроенергийната система на страната. Това каза заместник-председателят на Агенцията за ядрено регулиране Борислав Станимиров по БНР. В рамките на годишния ремонт на блока са извършени дейности, свързани с повишаване на мощността на реактора. Предстоят последните изпитания за работата му при по-голямата мощност. Според прогнозите до една година ще бъде променен лицензът, което ще позволи увеличеното производство на ток, уточни Станимиров. Лицензията ще бъде променена, когато АЕЦ "Козлодуй" представи анализ на резултатите от извършените изпитания и ние ги одобрим, обясни той.    

Тракийци ще гласуват с № 5 за Георги Гергов и неговия екип

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5064130


С изпълнение на своя химн„Ясен месец” в съпровод на гайда пловдивските тракийци от дружеството „Войвода Руси Славов” посрещнаха кандидата за кмет Георги Гергов и кандидата за районен кмет на
С изпълнение на своя химн„Ясен месец” в съпровод на гайда пловдивските тракийци от дружеството „Войвода Руси Славов” посрещнаха кандидата за кмет Георги Гергов и кандидата за районен кмет на "Южен" Красимир Трифонов. Двамата са отдавна ангажирани с каузата на бежанците от Беломорска Тракия и заявиха, че ще я принесат в местното самоуправление.

Станишев и Валс домакини на конференция за климатичните промени в Париж

http://www.cross.bg/forym-sporazymenie-sreshtata-1485177.html

/КРОСС/Лидерите на левите партии в Европа се събират днес в Париж, за да отправят единен призив за силно и задължително обвързващо споразумение на предстоящия глобален форум за климата. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев, премиерът Мануел Валс и френските социалисти са домакини на срещата. На нея ще присъстват председателят на ЕП Мартин Шулц, председателят на парламентарната група на социалистите и демократите Джани Питела, еврокомисарите Тимерманс и Крету, лидерите на левите партии в Европа. Очаква се участниците да излязат с обща декларация по предстоящите преговори, съдържаща 21 конкретни предложения преди срещата на върха. Глобалният климатичен форум на правителствено равнище ще се проведе във френската столица през декември. На него лидерите на страните, подписали рамковата конвенция на ООН по изменението на климата, ще се опитат да договорят ново глобално споразумение за въглеродните емисии след 2020 г.  

Ерик Рангелов: Шансовете са да се опитаме да преструктурираме дълга на Перник

http://www.cross.bg/rangelov-erik-pernik-1485179.html

/КРОСС/Кандидатите за кметове на община Перник Ерик Рангелов и на кметство Изток и инж. Михаил Михайлов се срещнаха и разговаряха с колектива на сладкарския цех „Романтика". Със служителите двамата обсъдиха проблемите със запрашаването на въздуха, чистотата, изровените тротоари, осветлението, благоустрояването на местата за отдих, говориха за отговорностите, които трябва да имат гражданите. Служителите искат да има повече и съвременни детски площадки и приятни места за отдих. Интересуват се как кандидатът за кмет на община Перник Ерик Рангелов ще се справи с бездомните кучета. „Искаме да ни управляват добри и съвестни хора, които се грижат за общината и града", заявиха те и поръчаха на Рангелов, ако бъде избран за кмет, да се погрижи за това администрацията да има добро и вежливо отношение към гражданите. „Искаме си града, ние живеем тук и искаме Перник да бъде подреден и удобен", посочиха те. Ерик Рангелов говори за трудната ситуация, в която се намира Общината и която на практика е във фалит. Той подчерта, че местната власт не е плащала на фирми и им дължи 12 милиона лева, а от друга страна не се знае колко средства още не са фактурирани, така че задълженията може да излязат много повече. „Шансовете са да се опитаме да преструктурираме този дълг, с което мисля да се захвана, ако бъда избран за кмет", каза той

Илия Костадинов за „Приморски“: Адекватни решения предлага човек, който е запознат с проблемите в квартала

http://www.moreto.net/novini.php?n=304457

Илия Костадинов е роден през 1970 г. Завършил е средното си образование в Техникум по строителство и архитектура „Колю Фичето“ в Бургас. През 1996 г. се дипломира в Икономически университет – Варна. Специалността му е „Икономика и управление на строителството“.

Иван Портних: Възраждаме духа и облика на Варна

http://web.barometar.net/82242/

- Г-н Портних, защо варненци трябва да ви подкрепят за нов мандат? - Защото рестартирахме Варна и промяната трябва да продължи. Имам програма с ясни приоритети и проекти за устойчивото развитие на общината. Вместо празни приказки, предлагам решения. За мен е важно, че събудихме самочувствието на варненци, че живеят в морската столица на България. Вярвам, […]

EVN България с допълнителни дежурни екипи по време на изборния ден

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ZpzQHTMY37M/

Във връзка с провеждането на местни избори и национален референдум на 25 октомври 2015 г. (неделя) EVN България предприе организационни мерки за подсигуряване на електрозахранването на избирaтелните секции с цел нормалното протичане на изборния процес в Югоизточна България. Мерките включват готовност за мобилизиране на допълнителни дежурни екипи по време на изборния ден в случай на необходимост. Всички екипи са оборудвани с авариен резерв и материали. Специално внимание ще бъде отделено на ситуацията с електрозахранването в избирателните секции.

Денонощно на разположение са и диспечерските центрове на EVN България за управление на мрежата, в които се извършва постоянен 24-часов контрол и мониторинг на съоръжения от електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. С непрекъснат режим на работа е и денонощният телефонен център на дружеството. В него клиентите могат да получат информация, както и да подадат сигнал за липса на захранване.
ЕVN България
Телефонен център 24 часа в денонощието
0700 1 0007 – телефон при липса на захранване
0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки

Стоилов: Допуснахме много груби грешки в защита

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/22/2634012_stoilov_dopusnahme_mnogo_grubi_greshki_v_zashtita/?ref=rss


Старши треньорът на "Астана" Станимир Стоилов не остана доволен от представянето на своите футболисти при загубата с 0:4 от "Атлетико" в Мадрид. Българският специалист отдаде поражението на грубите грешки в дефанзивен план.

"Поздравявам съперника за заслужената победа. Мисля, че през първото полувреме отдадохме повече респект на "Атлетико" от необходимото. Допуснахме няколко грешки в защита при статични положения. След почивката заиграхме по-уверено и стигнахме от ситуации, но не...

Приходите от нощувки в Шуменско с близо 11 % по-малко

http://shumen.actualno.com/Prihodite-ot-noshtuvki-v-Shumensko-s-blizo-11--po-malko-news_502986.html

Приходите от нощувки през месец август в област Шумен достигат 218.1 хил. лв. и са с 10.8% по-малко в сравнение със същия месец на 2014 година. Приходите от нощувки от чужди граждани намаляват с 66.4%, докато в приходите от нощувки от български граждани се наблюдава увеличение с 37%, предаде Дарик. През месец август в област Шумен са функционирали 49 места за настаняване с над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 737,

Иран призна за 400 загинали бойци в Сирия

http://asia.actualno.com/Iran-prizna-za-400-zaginali-bojci-v-Sirija-news_502989.html

Иран официални призна за смъртта на най-малко 400 бойци от подкрепени от Техеран милиции в Сирия. Това става ясно от публикувана информация в официалната информационна агенция IRNA, цитирана от ливанското издание The Daily Star. Иранската агенция не посочва последните данни за убити, но съобщава за погребенията на над 400 „мъченици, защитили светилището Сайда Зейнаб“ в Дамаск. Иранските служители твърдят, че не разполагат с редовни войскови части, действащи в Сирия, а военното присъ

Откриха нов вид костенурки на Галапагоските острови

http://interest.actualno.com/Otkriha-nov-vid-kostenurki-na-Galapagoskite-ostrovi-news_502927.html

Международен екип учени от Йейлския университет (САЩ) откриха нов вид сред гигантските костенурки, обитаващи Галапагоските острови, съобщава Франс прес. Учените направили откритието с помощта на ДНК анализ. По време на изследване, започвало още през 2002 година, станало ясно, че популациите, които се смятали за един вид, всъщност принадлежат към друг. Откритият вид е получил названието Chelonoidis donfaustoi в чест на Фаусто Йерена, който се грижел за Самотния Джордж, смятан за последен предст

ВИДЕО: Да се "изпуснеш" брутално в ефир!

http://curious.actualno.com/VIDEO-Da-se-izpusnesh-brutalno-v-efir-news_502991.html

Дори най-големите професионалисти в света на медиите имат своите черни дни. Такъв се оказа денят за една голяма футболна легенди, която в момента се подвизава като коментатор за реномирания спортен канал "ESPN". По време на живо предаване вълненията в студиото станаха прекалено големи за него и, докато се смееше, се "изпусна" брутално в ефир, като този звук определено нямаше как да бъде прикрит. Вижте забавния момент и реакциите на неговите колеги във ВИДЕОТО В SPORTLINE.BG

Бареков ще се кандидатира за президент, ако Радан Кънев го направи

http://politics.actualno.com/Barekov-shte-se-kandidatira-za-prezident-ako-Radan-Kynev-go-napravi-news_502992.html

Николай Бареков обяви, че ще се кандидатира за президент, ако Радан Кънев го направи. „Кънев да не бърза да обединява дясното в България, без да се е чула думата на Бареков и ББЦ. Г-н Кънев в момента прокламира общи избори за президент на дясното и той щял да прави тези избори заедно с г-н Борисов и ГЕРБ и заедно с г-н Каракачанов от ВМРО. Г-н Кънев пропуска, че най-голямата консервативна партия не е ВМРО, а „България без цензура“. Ако подобни политически джуджета като Кънев

Мъж от Ямбол хванат да шофира с 3,12 промила алкохол

http://yambol.actualno.com/Myj-ot-Jambol-hvanat-da-shofira-s-312-promila-alkohol--news_502993.html

48-годишен мъж от Ямбол е заловен да шофира с 3,12 промила алкохол в кръвта, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Бургас. Вчера в района на село Резово, община Царево, служители от Районно управление - Царево извършили проверка на лек автомобил „Мерцедес” - 200 Д, със софийска регистрация. Той бил управляван от 48-годишния А.М. от Ямбол, живеещ в с. Резово, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 3,12 промила. А.М. е задържан

Масови гробове на бойци на "Ислямска държава" са открити край иракския град Байджи

http://www.cross.bg/baiidzhi-stranata-militzii-1485174.html

/КРОСС/Стотици тела на бойци на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) са били открити в масови гробове в иракския град Байджи, предаде "Франс прес", като се позова на силите за сигурност. За момента не е ясно кога са били погребани труповете и как са били идентифицирани като джихадисти. Бойци от шиитски милиции, свързани с Иран, воюващи на страната на Ирак, са открили 19 масови гроба, в които е имало 365 тела. Районът на Байджи, където се намира най-голямата в страната рафинерия, е арена на интензивни сражения от 16 месеца. Ключови сектори в района преминаха от едни ръце в други на няколко пъти през този период. Голямата офанзива, започната от иракските сили преди 10 дни, обаче изглежда постига успех. Те превзеха по-голямата част от рафинерията, въпреки че в обекта остават малки гнезда на съпротива. Министерството на отбраната на САЩ смята, че иракската армия и милиции, които се сражават срещу ИД, са постигнали сериозен прогрес. Пентагонът обаче смята, че те напредват бавно към Рамади, контролираната от джихадистката групировка столица на западната провинция Анбар, предаде още "Франс прес", като се позова на неговия говорител полковник Стив Уорън.  

Представят първото съвременно изследване за Коджакафалията

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/k4iONWkZuvk/

На 22 октомври 2015 г. /четвъртък/, от 18.30 ч. в Дружество на художниците-Бургас, ул. „Александровска“ № 22, ще се състои представянето на първото съвременно изследване за Александър Георгиев – Коджакафалията, с автор Митко Иванов. Представя проф. д-р Иван Карайотов. Изданието се обляга на близо 1 000 документи, някои цитирани за първи път.
За първи път в книгата „Мълчанието на Александър“:
-Пълен текст на завещанието на Александър Георгиев – Коджакафалията.
-Родословно дърво на Коджакафалията. Нови сведения за детството и младостта му. Нови сведения как е изглеждал. Последните му дни.
-Описание на всички имоти на Ал. Георгиев в град Бургас, а също кой е разграбил имотите, как са поругани гробът и паметникът му.
Богато илюстрирано е със 113 илюстрации, от които около 40 се публикуват за първи път.

Сидеров отново провери магазинчето на "Раковска" посред нощ

http://www.cross.bg/siderov-ataka-skandal-1485171.html

/КРОСС/Партия "Атака" отново организира среднощна акция срещу магазинчето за цигари и алкохол на улица "Раковска" в София, предаде Би Ти Ви. Лидерът на партията Волен Сидеров, депутатът Десислав Чуколов и няколко техни сподвижници отново наобиколиха същото магазинче, около което избухна скандал преди десетина дни. Този път проверката не е била за продажба на наркотици, а дали се спазва работното си време и дали са обявени цените на всички стоки. От "Атака" били подали сигнал до икономическа полиция срещу магазина и дошли да контролират как се извършва проверката. Сидеров не е пожелал да говори пред медиите, но като като защитник на акцията се е обявил бившият депутат от партията Павел Чернев. Чернев бе участник в друг партиен скандал - инцидентът на магистрала "Тракия" от 2006 г. Тогава Чернев призна, че е лъжесвидетелствал, че колата на Сидеров е била "атакувана" при лека катастрофа с друг автомобил. Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов предизвикаха пореден сканда в нощта на 10 октомври, обвинявайки собственик на клекшоп в центъра на София в разпространение на наркотици и контрабанда. Стигна се и до спречкване с полицията, като според униформени лидерът на "Атака" е посегнал на служител на реда. Заради започналото разследване за хулиганство главният прокурор поиска от Народното събрание да свали депутатския имунитет на Сидеров и Чуколов

Бенитес: Представянето ни бе изключително

http://sporten.pogled.info/news/68633/Benites-Predstavyaneto-ni-be-izklyuchitelno

/Поглед.инфо/ Наставникът на Реал Мадрид – Рафаел Бенитес бе изключително доволен от представянето на неговите футболисти в голямото дерби с Пари Сен Жермен, от груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима завършиха наравно 0:0, като според испанеца „Белият балет” е заслужавал да си тръгне от Париж с победа.

Ремонтът на МиГ-овете ще струва 6 138 000 евро

http://frognews.bg/news_100435/Remontat-na-MiG-ovete-shte-struva-6-138-000-evro/

Министърът на отбраната Николай Ненчев и полският му колега ще подпишат договора за модернизация на самолетите МиГ – 29. Срещу 6 138 000 евро полските военно-авиационни заводи ще ремонтират български двигатели.

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" ще произвежда повече ток

http://offnews.bg/news/n_1/n_577440.html

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" ще може да произвежда с около 50 мегаватчаса повече ток. Очаква се до дни той да бъде включен към електроенергийната система на страната.  Това каза заместник-председателят на Агенцията за ядрено регулиране Борислав Станимиров по БНР. В рамките на годишния ремонт на блока са извършени дейности, свързани с повишаване на мощността на реактора. Предстоят последните изпитания за работата му при по-голямата мощност. Според прогнозите до една година ще бъде променен лицензът, което ще позволи увеличеното производство на ток, уточни Станимиров.  Лицензията ще бъде променена, когато АЕЦ "Козлодуй" представи анализ на резултатите от извършените изпитания и ние ги одобрим, обясни той.  

Гришо излиза срещу Алмагро тази вечер на любим турнир в Стокхолм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5064125

Григор Димитров ще излезе тази вечер на централния корт в Стокхолм за своя мач от втория кръг на един от любимите си турнири.
След успеха със 7:5, 6:3 над Филип Краинович във вторник, Гришо ще се изправи срещу испанеца Николас Алмагро.
До момента двамата имат два мача помежду си като са си разменили по една победа.
Григор Димитров ще излезе тази вечер на централния корт в Стокхолм за своя мач от втория кръг на един от любимите си турнири. След успеха със 7:5, 6:3 над Филип Краинович във вторник, Гришо ще се изправи срещу испанеца Николас Алмагро. До момента двамата имат два мача помежду си като са си разменили по една победа.

Григор срещу Алмагро тази вечер на любим турнир

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5064122

Григор Димитров ще излезе тази вечер на централния корт в Стокхолм за своя мач от втория кръг на един от любимите си турнири.
След успеха със 7:5, 6:3 над Филип Краинович във вторник, Гришо ще се изправи срещу испанеца Николас Алмагро.
До момента двамата имат два мача помежду си като са си разменили по една победа.
Григор Димитров ще излезе тази вечер на централния корт в Стокхолм за своя мач от втория кръг на един от любимите си турнири. След успеха със 7:5, 6:3 над Филип Краинович във вторник, Гришо ще се изправи срещу испанеца Николас Алмагро. До момента двамата имат два мача помежду си като са си разменили по една победа.

Футболният свят в шок: Йохан Кройф е с рак на белите дробове

http://petel.bg/Futbolniyat-svyat-v-shok--Yohan-Kroyf-e-s-rak-na-belite-drobove__131360

Легендата на световния футбол Йохан Кройф научи ужасяващата новина, че има рак на белите дробове. Тежката диагноза на великия холандец бе...

43-ма бежанци задържани край Раднево

http://petel.bg/43-ma-bezhantsi-zadarzhani-kray-Radnevo__131362

Снимка: Булфото 43-ма бежанци са задържани край радневското село Тополяне около 18:30 часа снощи. Всички те са мъже, без документи за...

Жестока катастрофа! Кметът на Куклен се заби в чешма, има опасност за живота му

http://petel.bg/ZHestoka-katastrofa--Kmetat-na-Kuklen-se-zabi-v-cheshma--ima-opasnost-za-zhivota-mu__131352

Илюстрация: Булфото 34-годишен кмет на Куклен е с опасност за живота след инцидент на пътя между селата Куклен и Руен, съобщиха от...

На ул. „Копнеж“ във Варна! Собственик на „Деу“ осъмна с нарязани гуми

http://petel.bg/Na-ul-----Kopnezh----vav-Varna--Sobstvenik-na----Deu----osamna-s-naryazani-gumi__131364

Илюстрация: Булфото Собственик на „Деу“ завари колата си с четири нарязани гуми вчера. Човекът си оставил колата на ул. „Копнеж“. След...

Нова видео сензация от "Тутурутка" в youtube! Новата песен за Варна - "града, в който всеки краде"

http://petel.bg/Nova-video-senzatsiya-ot-Tuturutka-v-youtube--Novata-pesen-za-Varna---grada--v-koyto-vseki-krade__131367

Легендарните "Тутурутка" пуснаха новото си парче, което със сигурност няма да се хареса на нито един бивш или настоящ управник на града....

Таксиджия, лежал за убийство, преби полицай пред парламента

http://www.cross.bg/shofyor-prebi-ybiiistvo-1485169.html

/КРОСС/Таксиметров шофьор преби полицай тази вечер в София. Инцидентът е станал пред парламента, съобщава Нова тв. Полицаят няколко пъти направил забележка на шофьора, че е спрял на забранено място. Това вбесило таксиджията и той се нахвърлил на служителя на реда. На място веднага са пристигнали три патрулни коли, екип на ДАИ и една линейка. Полицаят е откаран във Военна болница. Състоянието му е стабилизирано. Оказва се, че таксиметровият шофьор е излежал присъда за убийство. ДАИ проверява как му е издадено разрешително да кара такси. От Нова телевизия съобщиха, че агресивният таксиметров шофьор е арестуван за 24 часа.  

Кмет владетел или кмет реалист

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5063314

Икономическата цена на избора
Икономистите обичат да правят оценки на всякакви неща - материални и нематериални. Цена, разбира се, имат и политиката, и администрацията, и местните избори. Крайно време е в България да имаме ясна представа за тази цена в навечерието на 25 октомври, когато ще си избираме управниците в местната власт.
Икономическата цена на избора Икономистите обичат да правят оценки на всякакви неща - материални и нематериални. Цена, разбира се, имат и политиката, и администрацията, и местните избори. Крайно време е в България да имаме ясна представа за тази цена в навечерието на 25 октомври, когато ще си избираме управниците в местната власт.

Ван Гаал: Знаех, че ни очаква труден мач

http://sporten.pogled.info/news/68632/Van-Gaal-Znaeh-che-ni-ochakva-truden-mach

/Поглед.инфо/ Старши треньорът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал сподели пред медиите, че не е бил изненадан от тежката визита на неговия тим в Москва. Юнайтед направиха 1:1 като гости на ЦСКА, в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Руски депутат предложи щаб-квартирата на ООН да се премести от САЩ в друга държава

http://www.cross.bg/sveta-shtab-kvartirata-strana-1485135.html

/КРОСС/ Депутатът от партията „Единна Русия” Вячеслав Никонов смята, че е необходимо щаб-квартирата на ООН да бъде преместена от САЩ в друга страна, съобщава РИА Новости. „Светът се променя, и с него трябва да се промени и ООН. Необходими са реформи! Необходими са, за да се отрази растящата роля на новите центрове на силата – нашите партньори от БРИКС. Преди всичко Индия – третата икономика в света, която след 7-8 години ще стане и първа в света по брой население. Бразилия – страна с над 200 млн. население, която е шестата икономика в света и която задава тона във цяла Латинска Аметика. ЮАР – наш партньор и най-голямата африканска държава”, каза депутатът по време на пленарно заседание на Държавната дума. По думите му реформата може да предвижда и ново място за щаб-квартирата на ООН. Това не е задължително да бъде „страната, която подложи на незаконни санкции повече от половината човечество през последните 20 години, и онази, която не позволява на руски парламентарни говорители да пристигат на нейна територия, за да участват в междупарламентарни мероприятия”. „Защо Ню Йорк? Далеч е и е скъпо. Защо не предложим следния критерий например: да се определи точката в света, която се намира на най-близко разстояние от столиците на всички 193 държави-членки на ООН”, заяви депутатът.

Дора Янкова: Скъпи съграждани - да опазим душите си от разединение!

http://www.cross.bg/polk-dyshite-yankova-1485170.html

/КРОСС/Дора Янкова, народен представител от "БСП - лява България" поздрави жителите на Смолян за празника на града: СКЪПИ СМОЛЯНЧАНИ, РОДОПЧАНИ, Преди 103 години - на 20, 21 и 22 октомври, бойците от 21-ви Средногорски полк, водени от полк. Владимир Серафимов, с щикове и куршуми извоюват нашата свобода и позволяват на Среднородопието да влезе в пределите на майка България. Подвигът на тази малка българска армия, подкрепяна от жителите на този край, с жертвите, осеяли подножието на връх Кавгаджик, го превръщат в Родопската Шипка.На 21 октомври, Община Смолян празнува най-големия си празник - Освобождението от османско иго и дава клетва да служи на род и родина по параметрите на полковника от Свежен. На оня балкански исполин, рискувал своя и на войниците си живот, и оставил един завет -"Не мога да оставя на турците селата, които вчера ме посрещнаха като освободител". Няма грам колебание, въпреки че има заповед за отстъпление, въпреки че е наясно, че няма да дочака помощ от никъде и е оставен единствено на силата на своето оръжие и дух.Днес за пореден път ще сведем глави пред костницата на паметника, вдигнат от благодарните родолюбци, още приживе на командира на 21Средногорски полк и ще дадем оценка за свобода, която са ни завещали. Ще си припомним колко скъпа е кръвта на войните, спасили от клане и поругаване мирното население и поели вместо него куршумите на врага. Мъжество, което само достойните могат да проявят

TraderGO - най-новата версия на платформата Trader от БенчМарк Финанс

http://www.investor.bg/novini/130/a/tradergo-nai-novata-versiia-na-platformata-trader-ot-benchmark-finans-204553/

Тя разполага с подобрени графики, което осигурява възможност за изготвяне на по-добри технически анализи

Миков: И нас ни заплашват, това е престъпление

http://www.vesti.bg/izbori2015/kampania/mikov-i-nas-ni-zaplashvat-tova-e-prestyplenie-6044198

Лидерът на БСП е категоричен, че не си спомня за партия „Солидарност“, с която първа споразумение подписва левицата

Детски фолклорен състав в Тополи има нужда от помощ за нови носии

http://www.moreto.net/novini.php?n=304466

Над 30 деца от Танцова школа „Фолклорен извор" в село Тополи имат нужда от нови костюми. Сумата от 2500 лева за новите носии обаче е непосилна за родителите на малките изпълнители – все хора със скромни доходи. Децата играят с носии, които са малки и овехтели, разказа за Moreto.

Ваньо Шарков: Данък "вредни храни" не цели събиране на пари, а опазване на здравето

http://www.cross.bg/vredni-noviya-danuk-1485167.html

/КРОСС/"Данък "Вредни храни" е изготвен по унгарски модел, защото този модел се е доказал, тъй като в Унгария консумацията на вредни храни е намаляла с около 25 процента. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Той добави, че целта на предлагания данък не е да се събират повече пари в бюджета, а да се направи така че да бъде намалена консумацията на вредни храни от българите, добави той. Според зам.-министърът обществото ни трябва да избере дали е на страната на тези, които произвеждат продукти с вредни съставки в тях или е на страната на децата, защото възрастните могат сами да правят информиран избор какви храни да консумират, докато децата не. "Факт е, че всяко трето дете у нас страда от затлъстяване. Ако след известен период от време събираемостта от новия закон е 0 лева, значи ние ще сме изпълнили целта, с която сме го приели", каза зам.-министърът на здравеопазването. Марияна Кукушева от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите коментира от своя страна, че според нея още първата година след въвеждането на закона събираемостта от него ще е близка до нула. Тя се съгласи, че ако производители продължат да използват вредни съставки при производството на продуктите си, те със сигурност ще увеличат цената си заради новия данък

Декор в Би Ти Ви се срути в ефир на косъм от кандидат-кметове!

http://pik.bg/декор-в-би-ти-ви-се-срути-в-ефир-на-косъм-от-кандидат-кметове-news421677.html

Декор в Би Ти Ви се срути в ефир на косъм от кандидат-кметове!

Проблемът с декорите в сутрешния блок на bTV продължава. След гафа в края на май, когато в студиото на „Тази неделя”, докато знакови лица на телевизията говореха за 15-ия й рожден ден, падна закаченият на стената плазмен телевизор, днес случката се повтори.

Този път неволни свидетели на драмата с подвижните изображения станаха кандидатите за кмет на София.

Докато гостите обсъждаха разгорещено проблемите на столицата и се надпреварваха да предлагат решения, декорът сякаш не издържа на предизборните им обещания и ... падна. От май случката се впечатли само водещият Антон Хекемян, който отбеляза случващото се, защото  гостите му продължиха да коментират наболелите проблеми на столицата. 

За щастие и този път инцидентът се размина без пострадали.

eBay показа – има живот и без PayPal

http://www.investor.bg/softuer/458/a/ebay-pokaza--ima-jivot-i-bez-paypal-204585/

Въпреки спада на приходите и печалбата, компанията изненада приятно Wall Street

Ненчев разпалва грандиозен конфликт! Полша подписва договор за ремонт на миговете днес! Русия скочи: Нямат право!

http://pik.bg/ненчев-разпалва-грандиозен-конфликт-полша-подписва-договор-за-ремонт-на-миговете-днес-руси-news421658.html

Ненчев разпалва грандиозен конфликт! Полша подписва договор за ремонт на миговете днес! Русия скочи: Нямат право!

Политиката на военния министър Ненчев с ремонта на миговете е напът да разпали гранзиозен междудържавен конфликт. Русия и Полша ще се хванат гуша за гуша заради изтребителите. И накрая може големият губещ да остане България, според експерти. 

Днес се очаква да бъде подписан договорът за ремонт на българските изтребители в Полша, където в момента е Николай Ненчев, съобщи Нова телевизия.

Междувременно от руската компания, производител на самолетите, заявиха, че Полша няма право да извърши този ремонт, тъй като не разполага с лиценз и актуална техническа документация.

Освен това, руснаците уточняват, че полската страна няма право да използва резервни части за нуждите на трети страни.

Първоначалните договорености между България и Полша предвиждат рехабилитация на 6 наши самолети МиГ-29 през следващата година.

Петко Пътев от шахматен клуб Кракра втори на турнир по шахмат за хора с увредено зрение, перничани станаха трети отборно

http://www.zapernik.com/sport/petko-putev-ot-shahmaten-klub-krakra-vtori-na-turnir-po_40315/

Перничани се представиха достойно на провелия се в града ни шахматен турнир за хора с увредено зрение.

"Успех" /Варна/ спечели отборно първо място на провелия се втори национален турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания за купата на Перник. В индивидуалното класиране златен медал спечели шахматистът Петко Пътев - състезател от Спортен клуб за интеграция /СКИ/ "Кракра" - Перник. Втори е Венко Ганев, следван от Димитър Хинев, и двамата от...

Продължава

Борислав Гуцанов: Ние не сме партия светулка, не сме и изгряваща звезда,

http://pik.bg/борислав-гуцанов-ние-не-сме-партия-светулка-не-сме-и-изгряваща-звезда-news421676.html

Борислав Гуцанов: Ние не сме партия светулка, не сме и изгряваща звезда,

БСП говори за индустрия, работни места, бъдеще и перспектива за Варна. Това заяви Борислав Гуцанов, водач на листата за общински съветници на БСП, по време на концерта закриване на предизборната кампания, предаде Радио „Фокус” – Варна. „Не закриваме кампания, защото БСП никога не закрива своите кампании. Изключителна чест, достойнство и огромно задължение е да застана тук пред вас, когато зад мен е такъв отбор, успели в своите професии хора, съчетали мъдростта, такива, които са вече в една много добра възраст за развитие“, това допълни Гуцанов. По думите му, мъдростта и младостта са изключително важни и именно БСП е успяла да направи това съчетание. „Не случайно най-старата партия е тази, която знае в кой момент какво решение да вземе. Аз благодаря на всеки един от моите колеги, които се съгласиха да бъдат в тази листа на БСП и с пълна всеотдайност да направят всичко възможно, за да променят своят град и начина на живот във Варна. Ние не сме партия светулка, не сме и изгряваща звезда, която отива на небосклона и по- най бързият начин изгаря и я няма повече“, посочи още Борислав Гуцанов. Политикът заяви категорично, че неслучайно 125 години партията дават отговори на всички въпроси и не винаги те са лицеприятни, защото самата партия понякога не е взимала правилни решения. „Ние често сме грешели, имали сме своите падения и своите възходи, но никога не сме отстъпвали от позициите си и не сме предавали държавата си, хората и бъдещето на нацията“, подчерта политикът. Той допълни, че точно това е голямото достойнство на БСП. В допълнение Гуцанов посочи, че след хилядите срещи, които са организирани по време на кампанията, той е усетил настроението на хората. „Няма някой, който да не се радва на това, което се случва през последните месеци, защото всеки един е щастлив при вида на новият шадраван, но той струва 2 млн. лева, радваме се на пътищата, но колко милиона струват те и беше ли нужно и необходимо да се изтеглят 43 млн. лева заем в последните месеци на управлението на ПП ГЕРБ. Нормално ли е една политическа партия да взима 16 млрд. лева заем преди година и случайно ли се заговори отново за вдигане на данъци. Тези пари могат да се вземат, но да се инвестират в икономика, работни места и индустрия, защото е добре градът да изглежда красив, но много по- важно е да имаме работни места, бъдеще, икономика и перспектива“, посочи Борислав Гуцанов. Според него, голяма част от младите хора заминават извън страната, защото нямат перспектива за реализация тук. Борислав Гуцанов заяви, че много млади са включени в листата за общински съветници на БСП, за да коментират настоящето, а не необозримото. Аз съм сигурен, че както преди три години промяната в България тръгна от Варна, от тези 50 000 души, които излязоха на улицата, и днес, но чрез гласуването на 25 октомври, ще направим така, че промяната да бъде за Варна и от Варна за държавата ни”, посочи в заключение водачът на листата за общински съветници на БСП Борислав Гуцанов.

Ремонтът на МиГ-овете струва 6 138 000 евро, Ненчев подписва с Полша днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5064115

Министърът на отбраната Николай Ненчев и полският му колега ще подпишат договора за модернизация на самолетите МиГ – 29. Срещу 6 138 000 евро полските военно-авиационни заводи ще ремонтират български двигатели. Така в края на август и в началото на септември 2016 г., България ще прибави към авиацията си още три изправни машини, съобщава БНТ.
Министърът на отбраната Николай Ненчев и полският му колега ще подпишат договора за модернизация на самолетите МиГ – 29. Срещу 6 138 000 евро полските военно-авиационни заводи ще ремонтират български двигатели. Така в края на август и в началото на септември 2016 г., България ще прибави към авиацията си още три изправни машини, съобщава БНТ.

Михаил Миков: БСП може и да не даде пресконференция в изборната нощ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5064109

БСП обмисля дали да даде пресконференция в изборната нощ в НДК , заради съмнението, че няма да са ясни никакви резултати, които да бъдат коментирани. И това ще се дължи на усложнените избори, които се провеждат заедно с референдума.
Това каза по Нова телевизия лидерът на червените Михаил Миков. Досега социалистите винаги са коментирали резултатите,
БСП обмисля дали да даде пресконференция в изборната нощ в НДК , заради съмнението, че няма да са ясни никакви резултати, които да бъдат коментирани. И това ще се дължи на усложнените избори, които се провеждат заедно с референдума. Това каза по Нова телевизия лидерът на червените Михаил Миков. Досега социалистите винаги са коментирали резултатите,

Ремонтът на МиГ-овете струва 6 138 000 евро, Ненчев подписва с Полша днес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5064119

Министърът на отбраната Николай Ненчев и полският му колега ще подпишат договора за модернизация на самолетите МиГ – 29. Срещу 6 138 000 евро полските военно-авиационни заводи ще ремонтират български двигатели. Така в края на август и в началото на септември 2016 г., България ще прибави към авиацията си още три изправни машини, съобщава БНТ.
Министърът на отбраната Николай Ненчев и полският му колега ще подпишат договора за модернизация на самолетите МиГ – 29. Срещу 6 138 000 евро полските военно-авиационни заводи ще ремонтират български двигатели. Така в края на август и в началото на септември 2016 г., България ще прибави към авиацията си още три изправни машини, съобщава БНТ.

Гяуров и Хаджигенов: Има проблем при охраняването на границата ни

http://frognews.bg/news_100434/Giaurov-i-Hadjigenov-Ima-problem-pri-ohraniavaneto-na-granitsata-ni/

МВР не успява да опази границата ни, смятат бившият шеф на Националното разузнаване Димо Гяуров и адвокат Николай Хаджигенов. В студиото на ТВ7 двамата коментираха усложнената ситуация заради мигрантите, които преминават през нашата страна, и реакциите на кризата в Европа. Според тях обаче не бежанците са проблемът, а насаждането на страхове у хората.

Природният газ с най-ниска цена от 4 години насам

http://www.cross.bg/evrotzenta-tzenata-kilovatchas-1485166.html

/КРОСС/Природният газ тази зима е с най-ниската цена от 4 години насам, доближавайки се до нивата от 2011-та. За киловатчас енергия, произведена със синьо гориво, българските домакинства плащат по 4,8 евроцента, сочат данните на Евростат за 2015-та. Това е с 23% по-евтино от средноевропейското равнище. В Европа за киловатчас домакинствата заплащат средно 6,2 евроцента. Най-скъпо е в Швеция, където за бита цената е 11,3 евроцента. В Словения, Гърция и Германия произведената енергия от природен газ струва 6,8 евроцента за киловатчас. Битът в Хърватия плаща като у нас. Покупната цената на газа се изменя на всеки три месеца, като тя е обвързана със стойността на алтернативните енергоносители и на курса на долара спрямо лева. За 8 години цената на синьото гориво в България се е повишила едва с 1 евроцент за киловатчас. Данните на статистическата служба сочат, че газът у нас е в пъти по-евтин от останалите европейски страни през последното десетилетие. Междувременно според доклад на Международната енергийна агенция* делът на природния газ в енергийния микс ще продължи да се покачва с 2% на година до 2020-та. С понижението на цената от 1-ви октомври газифицираните потребители ще платят с около 180 лева по-малко през този спрямо миналия отоплителен сезон. Отоплението на жилище от 75 квадратни метра през зимните месеци на тричленно семейство ще излезе общо 550 лева. В сумата са включени и разходите за ползване на топла вода и готвене на газ.  

Кандидатът за кмет на район „Младост“ Христо Христов се срещна с пенсионери от квартала

http://web.barometar.net/82240/

Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ за район „Младост“ Христо Христов и кандидатите за общински съветници от листата – д-р Лидия Маринова,Станислав Иванов,Калина Пеева и Пламена Василареас, се срещнаха с възрастни хора от пенсионерски клуб „Самарско знаме“. По време на срещата хората поставиха въпроси, свързани с предстоящите инфраструктурни промени в района, изграждането на нови детски площадки […]

Григор Димитров ще играе с Алмагро в последния мач за деня

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/22/2634008_grigor_dimitrov_shte_igrae_s_almagro_v_posledniia_mach/?ref=rss


Григор Димитров ще се изправи днес срещу испанеца Николас Алмагро в двубой от втория кръг на турнира в Стокхолм.

Срещата е последна на централния корт и ще започне след мача между Томаш Бердих и Александър Зверев, които откриват вечерната програма в 19.30 часа. Двубоят на Димитров се очаква да стартира около 21.30 часа.

24-годишният българин и 30-годишният испанец ще се срещнат за трети пъти. Алмагро спечели първия им двубой - с 4:6, 6:3, 6:7 (4), 6:4, 6:0 във втория кръг...

Laura Thompson, deputy director general of IOM, on Bulgaria and current migration trends

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259132_Laura+Thompson%2C+deputy+director+general+of+IOM%2C+on+Bulgaria+and+current+migration+trends

The public lecture on Current Migration Trends organized by the Atlantic Club of Bulgaria was held amid great interest in Bulgaria's capital Sofia on October 20. It was attended by representatives of diplomatic missions in Sofia from Turkey, Greece, Israel, as well as many representatives of migration services, the business sector and the media. Lecturer on this important issue that affects all countries in Europe and around the world was Laura Thompson - Deputy Director General of the International Organization for Migration.

In her lecture she presented data of authoritative international organizations, from which one can easily infer trends globally, as the main conclusion seems to be that the 21st century is the century of migration. "Human mobility today is a pronounced phenomenon, it is a phenomenon that is present everywhere, in all directions," Laura Thompson stressed in her lecture

ata of the International Organization for Migration indicates that 60 million people have moved to live in another place because of political conflicts in their hometowns. For the first time there are such high levels of emigration after World War II. "Already 9 percent of the labor market in the EU is generated by the migrants," emphasized Laura Thompson and presented data regarding Bulgaria. According to the Organization for Migration, more than 23,500 refugees, migrants and asylum seekers have arrived in Bulgaria from the beginning of 2015 until now.

Source: BNR
 

Количеството терористични актове в света по години

http://svetoven.pogled.info/news/68631/Kolichestvoto-teroristichni-aktove-v-sveta-po-godini

/Поглед.инфо/ Число терористичните актове в света по години. На графиката много ясно се вижда, че тероризмът се разраства рязко от 2004 г. до 2008 г.

96% от новините за българи в чужбина - криминални

http://www.moreto.net/novini.php?n=304488

"Непредставително проучване установи, че през 2014 г. само 4 % от новините в родните медии, свързани с българи в чужбина, не са криминална хроника, коментира главният редактор на електронното издание "БГ ГЛАС" Георги Донков, чийто екип е направил проучването.

Сидеров отново провери магазинчето на "Раковска" посред нощ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/22/2634005_siderov_otnovo_proveri_magazincheto_na_rakovska_posred/?ref=rss


Партия "Атака" отново организира среднощна акция срещу магазинчето за цигари и алкохол на улица "Раковска" в София, предаде Би Ти Ви.

Лидерът на партията Волен Сидеров, депутатът Десислав Чуколов и няколко техни сподвижници отново наобиколиха същото магазинче, около което избухна скандал преди десетина дни.

Този път проверката не е била за продажба на наркотици, а дали се спазва работното си време и дали са обявени цените на всички стоки. От "Атака" били подали сигнал до...

Bulgaria ex-interior minister acquitted in another trial

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259131_Bulgaria+ex-interior+minister+acquitted+in+another+trial

Another one of the trials initiated against Tsvetan Tsvetanov, deputy chairperson of the mandate-holder Citizens for European Development of Bulgaria (CEDB) and former interior minister, ended up with a final verdict of not guilty, the Bulgarian National Radio (BNR) reported.

Bulgaria’s Supreme Court of Cassations upheld the acquittal of the former minister on the trial over money misappropriation in his capacity of interior minister.

Tsvetan Tsvetanov was accused of embezzlement of a large sum of money from the Interior Ministry budget – BGN 50,000, to the benefit of Orlin Todorov, former director of the regional unit of the General Directorate for Fight against Organised Crime in the town of Veliko Tarnovo.

Tsvetanov allowed the money to be paid to Todorov in the form of salaries, unused leave and retirement compensation for a time period during which Todorov was being investigated and arrested in the town of Lovech.
The supreme judges upheld the conclusions drawn by Sofia City Court and Sofia Court of Appeals that the case and charges contain no corpus delicti.

According to the ruling, Tsvetanov did not violate the law by keeping Todorov on the post and allowing him to leave the system of the Interior Ministry and receive the due remunerations despite being a defendant in a trial.

Under the Interior Ministry Act, the initiation of a criminal proceeding and attracting an officer as a defendant in a trial are not grounds for dismissing an employee of the Interior Ministry.

This is the second of the total of three trials initiated against Tsvetan Tsvetanov in his capacity of interior ministry to end up with an acquittal.

Шефът на мешерето Христо Младенов плаши журналист

http://news.ibox.bg/news/id_878278407

Христо Младенов имал "достъп до всички съдебни власти както в България, така и в Европа". Заплахите са дошли ден след излъчването на репортаж, в който се разкрива, че кандидат за общински съветник е в листата на партия "Солидарност", оглавявана от лидера на циганския съд. Той заплаши и с гражданска война.

Властите в Московска област задържаха 97 терористи

http://www.cross.bg/ryskata-zadurzhanite-vlastite-1485165.html

/КРОСС/ Властите в Московска област задържаха 97 души, заподозрени за членове на ислямската терористична групировка "Хизб ут Тахрир" в серия от хайки. Това съобщи говорителят на руската полиция. Националността на задържаните не е оповестена, публикува duma.bg. Конфискувани са банкови карти и екстремистка литература при обиските, направени на 24 адреса. На тези адреси живеели предполагаемите терористи. Името на групата, която е забранена в Русия, означава "Партия на свободата". Тя си е поставила за цел създаването на глобален халифат, базиран на шариатското законодателство. ДПА припомня, че миналата седмица в Москва бяха арестувани 10 души, заподозрени за членове на "Ислямска държава", при хайка в апартамент в центъра на руската столица. Бяха открити и 5 кг експлозиви. Някои от задържаните са преминали военна подготовка в лагери на ИДИЛ в Сирия. Снимка: kp.ru.

Марта Георгиева: Хората, които ходят пеш, са последна грижа на Общината

http://sofia.actualno.com/Marta-Georgieva-Horata-koito-hodjat-pesh-sa-posledna-grija-na-Obshtinata-news_502985.html

Прахосничество и усвояване на средства за борба с последствията, а не с причините за проблема – това е характеристиката на Столична община във времето на Йорданка Фандъкова в очите на Марта Георгиева. Тя е четвърта в листата на Реформаторите за София и член на националното ръководство на ДСБ. Основна нейна кауза е екологията и борбата за по-чиста и уредена София. Като всеки млад и образован човек обаче, Марта има по-широк поглед за проблемите на столицата. И не се свени да ги посочва &nd

145 катастрофи станаха за едно денонощие в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5064102

Заради дъжда, който направи улиците хлъзгави, и явно заради студа, който изнервя всички преди да се аклиматизират, през изминалото денонощия в София са регистрирани 145 леки произшествия.
В страната обаче са станали 16 тежки пътнотранспортни произшествия, информират от пресцентъра на МВР.
В катастрофите има 1 загинал, а 15 са ранени.
Заради дъжда, който направи улиците хлъзгави, и явно заради студа, който изнервя всички преди да се аклиматизират, през изминалото денонощия в София са регистрирани 145 леки произшествия. В страната обаче са станали 16 тежки пътнотранспортни произшествия, информират от пресцентъра на МВР. В катастрофите има 1 загинал, а 15 са ранени.

145 катастрофи станаха за едно денонощие в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5064106

Заради дъжда, който направи улиците хлъзгави, и явно заради студа, който изнервя всички преди да се аклиматизират, през изминалото денонощия в София са регистрирани 145 леки произшествия.
В страната обаче са станали 16 тежки пътнотранспортни произшествия, информират от пресцентъра на МВР.
В катастрофите има 1 загинал, а 15 са ранени.
Заради дъжда, който направи улиците хлъзгави, и явно заради студа, който изнервя всички преди да се аклиматизират, през изминалото денонощия в София са регистрирани 145 леки произшествия. В страната обаче са станали 16 тежки пътнотранспортни произшествия, информират от пресцентъра на МВР. В катастрофите има 1 загинал, а 15 са ранени.

Община в подкрепа на бизнеса и създаваща повече възможности за инвестиции си пожелаха бизнесмените на Перник от КРИБ на среща с кандидат-кмета Вяра Церовска

http://www.zapernik.com/politika/obshtina-v-podkrepa-na-biznesa-i-suzdavashta-poveche-vuzmojnosti-za_40314/

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Перник д-р Вяра Церовска се срещна с представители на  Работодателската организация КРИБ – Перник, на която бизнесът зададе своите въпроси към претендента за кметския пост. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ.

По време на дискусията всяка от двете страни изложи проблемите и насоките, в които трябва да се работи занапред. Дискутирани бяха основните пропуски  при досегашното управление на община...

Продължава

Радомир на бунт срещу настаняването на бежанци в града

http://www.cross.bg/bezhantzi-kazarmi-radomir-1485164.html

/КРОСС/Жители на Радомир се вдигнаха на протест срещу настаняването на бежанци в бившите казарми в града. Част от протестиращите заявиха, че не искат там да се настаняват чужденци. Това са най-старите казарми на Балканите. Тук е обявена Радомирската република. Ние сме град с много важна история. Сега всичко ще се разруши и ще ни превърнат в гореща точка, аргументират се те. Протестът е под надслов: "Не желаем да бъдат настанявани бежанци на територията на община Радомир". Предизвикан е от слуховете, че ще бъдат настанявани бежанци в бившето поделение. В двора на казармата дори започнало разрушаване на постройки без решение на Общинския съвет. Представители на общината обаче заявиха, че въобще не става дума за настаняването на бежанци на територията на бившите казарми, а за събарянето на опасни сгради, които се саморазрушават. Въпреки тези уверения хората, които се бяха събрали на протеста, посрещнаха представителите на общината с освирквания.

НАСА и геофизици предупреждават за земетресение в Лос Анджелис

http://www.cross.bg/andzhelis-nasa-zemetresenie-1485163.html

/КРОСС/Учени от НАСА, университетски изследователи и геофизици в САЩ прогнозират, че има 99,9 на сто вероятност земетресение с магнитуд 5 или по-мощно да разтърси до три години района на Лос Анджелис, където миналата година имаше земен трус със сила 5,1, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. Проучването се основава на измервания на деформациите на земната кора от земетресението с магнитуд 5,1 на 28 март 2014 г. в Ла Абра, в Калифорния, югоизточно от Лос Анджелис. Анализ на Геофизическия институт на САЩ определя на 85 на сто вероятността за такова земетресение. Прогнозата на НАСА допуска магнитудът да е до 6,3, добавя АП.  

Политолог: Липсва традиционният сблъсък "ляво-дясно" в настоящата предизборна кампания

http://pik.bg/политолог-липсва-традиционният-сблъсък-ляво-дясно-в-настоящата-предизборна-кампания-news421668.html

Политолог: Липсва традиционният сблъсък "ляво-дясно" в настоящата предизборна кампания

Липсва традиционният сблъсък „ляво-дясно” в настоящата предизборна кампания. БСП е в лоша предизборна кондиция, което няма как да не се отрази на резултатите от изборите. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Александър Маринов. Той не изключи възможността на предстоящите местни избори БСП да е трета политическа сила. По думите на Александър Маринов партията е пасивна и разделена в голяма част от партийните си организации. „Стрелча е само един от многото епизоди на такива вътрешнопартийни раздори и очевидно тук има някакъв източник на трайно напрежение по места. На много места партийните организации са разделени, напрежение между местните организации и централното ръководство – имаше много такива случаи в страната. Разбира се, искам да подчертая, че раздори и конфликти има и не само в БСП“, отбеляза Маринов. Александър Маринов допълни, че това е най-вялата и неенергична кампания през последните 25 години. Според него друг неин белег е липсата на социологически проучвания.

„По този начин не е ясно какво е съотношението на силите дори в най-големите общини”, коментира експертът. „Липсата на социологически проучвания създава впечатление, че партиите не се интересуват от нагласите на избирателите”, каза още Александър Маринов.

Обилни валежи и ниски температури

http://www.cross.bg/gradysa-valezhi-ymeren-1485162.html

/КРОСС/ Жълт код за обилни валежи е обявен за пет области в Южна България за днес, 22 октомври. Предупреждението е в сила за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. В четвъртък сутринта ще вали в южните райони, а до вечерта валежите ще обхванат и Северна България. По-съществени по количество ще са валежите в Южна, а привечер и през нощта срещу петък и на места в Източна България. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е до умерен. Понижението на температурите ще продължи. Минималните стойности на термометрите ще са между 5 и 10 градуса, максималните - между 9 и 14 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава. В планините ще е облачно, по билата мъгливо, с валежи от дъжд, а над 2000 м и от сняг. Вятърът ще е предимно умерен от югоизток. Температурата през деня на 1200 м ще достигне около 7 градуса, на 2000 м - около 2 градуса. По Черноморието ще е ветровито, с умерен до силен североизточен вятър. Ще е облачно и дъждовно. Максималните температури ще са в интервал 12-14 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 17-18 градуса.  

Николай Димитров: Най-важното за мен е, че Несебър се развива в правилната посока

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5063495


Фестивалите извън сезона са основният ни коз в привличането на български туристи, казва кандидатът за трети кметски мандат в морската община 
Николай Димитров е роден на 11 май 1965 г. Завършил е БСУ, специалност “Икономика и управление на туризма”. Защитава магистърска степен по “Публична и териториална администрация” във Варненския свободен
Фестивалите извън сезона са основният ни коз в привличането на български туристи, казва кандидатът за трети кметски мандат в морската община Николай Димитров е роден на 11 май 1965 г. Завършил е БСУ, специалност “Икономика и управление на туризма”. Защитава магистърска степен по “Публична и териториална администрация” във Варненския свободен

Дебнат ни респираторни вируси, грипът се очаква в края на ноември

http://www.cross.bg/virysi-respiratornite-kynchev-1485161.html

/КРОСС/До момента няма положителни проби от грип, засега са активни респираторните вируси. Това каза пред Нова телевизия главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. „Започна активност на респираторните вируси, не е започнала още на грипните. Вероятно към края на ноември ще започнем да получаваме положителни проби за грип от различни места в страната. Те постепенно ще започнат да нарастват и вероятно към края на януари ще достигнат епидемични стойности, но това няма да е едновременно в цялата страна, а на отделни места", каза още той. Респираторните вируси водят до хрема, запушен нос и до лека неразположеност. Характерното за тях е, че за 2-3 дни отшумяват и много рядко се налага хората да си останат вкъщи, уточни Кунчев.  

Иван Портних: Ще продължим да работим за обновяването на детските и спортни площадки във Варна

http://pik.bg/иван-портних-ще-продължим-да-работим-за-обновяването-на-детските-и-спортни-площадки-във-ва-news421667.html

Иван Портних: Ще продължим да работим за обновяването на детските и спортни площадки във Варна

Ще продължим да работим за обновяването на детските и спортни площадки, за да може децата ни да имат европейски условия за игра, за развитие, за забавление. Това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних по време на среща с жителите на район „Владислав Варненчик”, предаде Радио „Фокус” – Варна. На събитието, което се проведе в читалището, присъстваха още кандидатът на ПП ГЕРБ за районен кмет на района Николай Костадинов, както и кандидати за общински съветници от листата на партията. Иван Портних припомни, че през последните две години са направени инвестиции в ключови проекти в града. „Ремонтирахме основните булеварди, реконструирахме градската пречиствателна станция – не виждаме в ежедневието си резултатите от някои от тези проекти, но те са много важни за града. До седмица ще заработи регионалното депо за отпадъци, което всъщност предотвратява криза с боклука и на практика дава решение на проблема за поне 15 години напред. Започваме строителство на пречиствателната станция на Златни пясъци, за което осигурихме европейско финансиране. Само тези 3 проекта са на стойност 120 млн. лв. Предприети бяха ремонти в централната градска част, както и по булеварди в другите райони на града. От следващата година средствата, които досега се влагаха в тези мащабни проекти, ще бъдат насочени изцяло към кварталите, към междублоковите пространства. Проектирахме изцяло Кайсиева градина – с детски градини и площадки, с удвояване на паркоместата, които в момента са недостатъчни, с озеленяване, с беседки и тихи кътове, където хората да срещат и да си почиват. Този проект на практика ще бъде началото на подобен подход към всички квартали на града ни. Започваме от Кайсиева градина, защото е подменена изцяло ВиК инсталацията”, заяви Иван Портних и допълни, че това ще даде възможност още през следващата година да започне пълното обновяване на целия микрорайон.

„Аналогично продължаваме с всички останали. Тези 2 години работихме наистина упорито и всеотдайно, предприехме мащабно обновяване и резултати ни са видими. Искрено вярвам, че ще ни подкрепите в тези усилия, защото показахме, че можем да привличаме средства за града, да реализираме европроекти. И не само че ще запазим темпа на развитие, а и ще го увеличим, защото за следващата година вече има готови проекти на стойност над 220 млн. лв.”, допълни Иван Портних. Присъстващите жители на района потърсиха съдействие от кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Варна за изграждането на старчески дом в района и организирането на компютърен клуб за възрастни хора. „Ще продължим с грижата за възрастните хора”, коментира Иван Портних. Той припомни, че е поет ясен и конкретен ангажимент за напълно обновяване на дома за стари хора „Гергана”. Ще се търси възможност и за разширяване на тези домове. Иван Портних допълни, че ще съдейства за изграждането и на компютърна зала за възрастни хора в район „Владиславово”.

Петият Международен музикален фестивал и конкурс за млади цигулари се открива в София

http://www.cross.bg/kamilarov-konkyrs-festival-1485160.html

/КРОСС/В Централния военен клуб в столицата се открива петият Международен музикален фестивал и конкурс за млади цигулари на името на професор Емил Камиларов. Ще се състезават музиканти от пет страни, от чужбина ще има представители на Италия, Полша, Русия и Япония, съобщи председателят на журито, проф. Дина Шнайдерман, съпруга на световноизвестния български цигулар. Емил Камиларов е единственият български лауреат на авторитетния цигулков конкурс "Паганини" в Генуа. За пръв път в програмата е включен фолклорен концерт, тъй като Камиларов е бил страстен поклонник на народната музика. Другата изненада е концертно изпълнение на оперетата "Паганини" от Лехар в Музикалния театър.  

Затворена за посетители е пещерата „Стълбицата”

http://www.cross.bg/zatvorena-za-posetiteli-e-peshterata-stulbitzata-1485159.html

/КРОСС/Затворена за посетители е пещерата „Стълбица" край ловешкото село Кърпачево. Местни жители и туристи са сигнализирали, че на входа й има скални късове, които са опасни за посетителите. От областната управа са предприели мерки за обезопасяване на пещерата. Предстои федерацията по спелеология да я обследва. "Стълбица"е една от многото пещери в Деветашкото плато. До нея се слиза по стръмна стълба. Тя е уникална и заради специфичния начин, по който слънчевите лъчи я осветяват през процепа.  

YouTube въведе нова платена услуга, задължителна за създателите на видео

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/10/22/2633955_youtube_vuvede_nova_platena_usluga_zaduljitelna_za/?ref=rss


YouTube обяви въвеждането на нова платена услуга - YouTube Red. Тя ще позволява на потребителите да се абонират срещу 9.99 долара месечно за видео портала и да гледат клипове без реклами.

Освен това услугата позволява запазване на клипове на устройството за гледане без интернет връзка. Абонаментът включва и приложението Gaming, както и новото приложение YouTube Music, което ще бъде представено скоро. Потребителите ще имат достъп и до Google Play Music.

От началото на...

Радомир трепери, че в бивши казарми ще строят бежански лагер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5064053

Гневни жители на Радомир излязоха в четвъртък сутринта на протест, показа репортаж на Би Ти Ви. Те са убедени, че в бивши казарми в града ще бъде изграден бежански лагер тайно от обществеността. В момента на терена на казармите имало техника, която руши сградите. Слухове за строителството на бежанския лагер вървели в града отдавна,
Гневни жители на Радомир излязоха в четвъртък сутринта на протест, показа репортаж на Би Ти Ви. Те са убедени, че в бивши казарми в града ще бъде изграден бежански лагер тайно от обществеността. В момента на терена на казармите имало техника, която руши сградите. Слухове за строителството на бежанския лагер вървели в града отдавна,

Д-р Иванка Делева взриви вялата кампания в Монтана

http://pik.bg/д-р-иванка-делева-взриви-вялата-кампания-в-монтана-news421666.html

Д-р Иванка Делева взриви вялата кампания в Монтана

Докато нагласеният  мач и уредените участници в него спокойно разпределяха постчета, резенчета от баници и далавери, рахатлъкът и спокойствието се взривиха от изследване, което извади на второ място д-р Иванка Делева от МК " Бъдеще за Монтана" в която влиза КП "Народен съюз", и направи балотажа непредсказуем. Властимащите, добили тази информация, си изпуснаха нервите и чрез медийни бухалки и познатите административни прийоми за натиск започнаха антидемократична кампания към опонентите, застъпниците и политическите представители.

Дълбокото непознаване на моралните устои, характера и нрава на хората от Северозапада за пореден път показа загубилата чувството за реалност политическа класа. Отговор на всичко това бе многохилядният митинг за закриване на кампанията на местна коалиция „Бъдеще за Монтана” част от която е КП "Народен съюз" , където повече от 3000 души заявиха своята подкрепа въпреки проливния дъжд.

Надеждите на хората от Северозапада са местната власт да бъде поета от хора, които не са изгубили представа за реалността, които живеят, работят и се борят като всички нормални жители на Северозапада и община Монтана. Дружното „Да” по време на концерта даде уверение, че бъдещето е възможно и се реализира в бюлетината с номер 18.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

42-та колона с хуманитарна помощ от Русия потегли към Донбас

http://www.cross.bg/donbas-pomosht-hymanitarna-1485132.html

/КРОСС/ Руското министерство на извънредните ситуации (МИС) изпрати 42-та поред автомобилна колона с хуманитарна помощ за жителите на Донбас, предаде ТАСС.  „В 4:00 ч. московско време 42-та колона на МИС с хуманитарна помощ за жителите на Донецка и Луганска области потегли от Донския спасителен център и се отправи към границата“, съобщиха от пресслужбата на министерството. Над 100 автомобила ще доставят в Донбас повече от 1 000 тона хуманитарни стоки, сред които хранителни продукти, включително консерви, зърнени храни, чай и др. „Хуманитарните стоки в състава на конвоя са предоставени от обществени организации и профсъюзни обединения от различни региони в Русия“, съобщиха още от министерството. От август миналата година до днес в Донбас МИС на РФ е доставило над 50 хил. тона хуманитарна помощ.

Марчин се завърна в групата на Черно море. Кольо Спасов тръгва с 19 футболисти за София

http://petel.bg/Marchin-se-zavarna-v-grupata-na-CHerno-more--Kolo-Spasov-tragva-s-19-futbolisti-za-Sofiya__131357

Халфът Марчин Буркхардт се завръща в групата на Черно море. Полякът пропусна последните два мача заради контузия, но вече е възстановен....

Вижте красавеца „Prinsendam“! Луксозният кораб акостира на Морска гара във Варна (снимки)

http://petel.bg/Vizhte-krasavetsa----Prinsendam-----Luksozniyat-korab-akostira-na-Morska-gara-vav-Varna--snimki-__131356

Снимки Росен Добрев Тази сутрин малко преди 8 часа на Морска гара Варна акостира последният за сезона круизен кораб „Prinsendam“. Той откри...

Иманяри жалят присъда: Били засечени да ровят в нива край село Попина

http://petel.bg/Imanyari-zhalyat-prisada--Bili-zasecheni-da-rovyat-v-niva-kray-selo-Popina__131354

Снимка Булфото Димитър Димитров от Разград и неговите съграждани Добромир Стоянов и Калин Петров, осъдени от Разградския окръжен съд...

Звяр, пребил и изнасилил баба си, и строшил костите на дядо си, плаче за свободата си

http://petel.bg/Zvyar--prebil-i-iznasilil-baba-si--i-stroshil-kostite-na-dyado-si--plache-za-svobodata-si__131353

Снимка Булфото Мъж, извършил нечовешко зверство над собствените си баба и дядо, които го отгледали, обяви пред магистратите, че...

Радомир на протест: Не искат бежански центрове в града

http://www.bnews.bg/article-142828

Според местните граждани най-старото военно поделение в страната се разрушава със строителна техника.

Путин ще участва в работата на дискусионния клуб „Валдай“

http://www.cross.bg/pytin-klyb-prezident-1485157.html

/КРОСС/ В четвъртък руският президент Владимир Путин ще приеме участие в работата на дискусионния клуб „Валдай“, темата на който ще бъде „Война и мир – човекът, държавата и заплахата от голям конфликт през XXI в.“, предаде РИА Новости. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков разказа, че е планирана изява на Путин в една от сесиите на форума. „Това е поредната дискусионна сесия на международния клуб „Валдай“… Темата тази година е „Война и мир“. Разбира се, може с голям интерес да се очаква представянето на президента, който ,може смело да се предположи, ще изрази гледната си точка за ситуацията в света“, каза Песков. Дванадесетото ежегодно заседание на международния дискусионен клуб „Валдай“ се провежда в Сочи от 19 до 22 октомври. В него участват над 130 водещи експерти от 30 страни и Русия. Руският президент Владимир Путин всяка участва всяка година в работата на клуба.

Актьорът-легенда Васил Михайлов озвучи клип за наградата Супербранд на майонеза "Краси"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5062793

В рекламния спот обичаният актьор съобщава за отличието, с което от глобалната организация на Superbrands удостояват лидера на пазара на майонеза у нас. Наградата е признание за това, че „Краси” е изключителна търговска марка, която се откроява и доминира над всички останали в рамките на националния пазар.
В рекламния спот обичаният актьор съобщава за отличието, с което от глобалната организация на Superbrands удостояват лидера на пазара на майонеза у нас. Наградата е признание за това, че „Краси” е изключителна търговска марка, която се откроява и доминира над всички останали в рамките на националния пазар.

Кандидатите за общински съветници с водач Тодор Ушев: Велинград – по-добър за живот и по-атрактивен за туризъм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5062986

С много добри резултати в предизборната надпревара за общински съветници във Велинград се oчертават да бъдат кандидатите на социалдемократическата партия с бюлетина №18. Водач на листата е Тодор Ушев, който през изминалите 4 години бе част от общинския съвет на града. Със своите идеи и напредничаво мислене той помогна за превръщането на Велинград
С много добри резултати в предизборната надпревара за общински съветници във Велинград се oчертават да бъдат кандидатите на социалдемократическата партия с бюлетина №18. Водач на листата е Тодор Ушев, който през изминалите 4 години бе част от общинския съвет на града. Със своите идеи и напредничаво мислене той помогна за превръщането на Велинград

Пламен Стоилов: Ремонт на улици и тротоари и над 1300 нови паркоместа са наш приоритет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5056815

С отварянето на летището, градът ни ще се превърне в перспективен транспортно-логистичен център, покриващ всички видове транспорт – сухопътен, железопътен, воден и въздушен
Траспортната инфраструктура в Русе ще продължи да се подобрява и модернизира. Още в началото на новия мандат ще стартира реализацията на мащабна програма за цялостен ремонт и
С отварянето на летището, градът ни ще се превърне в перспективен транспортно-логистичен център, покриващ всички видове транспорт – сухопътен, железопътен, воден и въздушен Траспортната инфраструктура в Русе ще продължи да се подобрява и модернизира. Още в началото на новия мандат ще стартира реализацията на мащабна програма за цялостен ремонт и

Николай Тонев - успешният кмет на община Гълъбово: Работим и изпълняваме обещанията си на сто процента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5062916

„Необходима е приемственост в политиката, така както е в живота”, това е една от причините в листата за общински съветници с №9 да бъдат включени млади хора, с енергия и оптимизъм за бъдещето. Те идват с нови идеи и ние сме открити за тях, категоричен е Николай Тонев. Моята политика в момента е такава, да смесим младост с опитност,
„Необходима е приемственост в политиката, така както е в живота”, това е една от причините в листата за общински съветници с №9 да бъдат включени млади хора, с енергия и оптимизъм за бъдещето. Те идват с нови идеи и ние сме открити за тях, категоричен е Николай Тонев. Моята политика в момента е такава, да смесим младост с опитност,

Депутатът Петър Петров от БДЦ: В Кюстендил всеки глас за Стоилов е победа на кюстендилци над статуквото. БДЦ е шансът за промяна в Областта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5062842


"Кандидатите на Български демократичен център са реалният шанс област Кюстендил да се превърне в една от водещите в страната" – каза зам.- председателят на партията Петър Петров на среща със симпатизанти. "Силните ни кандидатури в Дупница, Бобов дол, Кюстендил, а и в по-малките общини, ме карат да вярвам, че това е постижимо.

Кандидатите за общински съветници с водач Тодор Ушев: Велинград – по-добър за живот и по-атрактивен за туризъм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5062957

С много добри резултати в предизборната надпревара за общински съветници във Велинград се oчертават да бъдат кандидатите на социалдемократическата партия с бюлетина №18. Водач на листата е Тодор Ушев, който през изминалите 4 години бе част от общинския съвет на града. Със своите идеи и напредничаво мислене той помогна за превръщането на Велинград
С много добри резултати в предизборната надпревара за общински съветници във Велинград се oчертават да бъдат кандидатите на социалдемократическата партия с бюлетина №18. Водач на листата е Тодор Ушев, който през изминалите 4 години бе част от общинския съвет на града. Със своите идеи и напредничаво мислене той помогна за превръщането на Велинград

Пламен Стоилов: Ремонт на улици и тротоари и над 1300 нови паркоместа са наш приоритет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5056802

С отварянето на летището, градът ни ще се превърне в перспективен транспортно-логистичен център, покриващ всички видове транспорт – сухопътен, железопътен, воден и въздушен
Траспортната инфраструктура в Русе ще продължи да се подобрява и модернизира. Още в началото на новия мандат ще стартира реализацията на мащабна програма за цялостен ремонт и
С отварянето на летището, градът ни ще се превърне в перспективен транспортно-логистичен център, покриващ всички видове транспорт – сухопътен, железопътен, воден и въздушен Траспортната инфраструктура в Русе ще продължи да се подобрява и модернизира. Още в началото на новия мандат ще стартира реализацията на мащабна програма за цялостен ремонт и

Защо расте гладът на фирмите за обучени хора

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5063329

Бизнесът да се ангажира
повече с квалификацията.
Трудът на специалистите
трябва да е по-добре платен

ХУБАВИТЕ неща, които бизнесът свързва с излизането от една икономическа криза, за съжаление, винаги се балансират с нови или с полузабравени стари проблеми отпреди кризата. Нещо подобно става на българския пазар на труда.
Бизнесът да се ангажира повече с квалификацията. Трудът на специалистите трябва да е по-добре платен ХУБАВИТЕ неща, които бизнесът свързва с излизането от една икономическа криза, за съжаление, винаги се балансират с нови или с полузабравени стари проблеми отпреди кризата. Нещо подобно става на българския пазар на труда.

Близо 2 милиона и 800 хиляди са домакинствата без деца у нас

http://www.cross.bg/detza-naselenieto-zhivee-1485158.html

/КРОСС/В България има близо 2 милиона и 800 хиляди домакинства. Повече от една четвърт от тях са на самотни хора, без деца, сочи анализ на Евростат за структурата на населението в Евросъюза през 2014 година. В скандинавските страни и в Германия се среща най-често типичното за Европейския съюз домакинство - отделният човек да живее сам. Така живее една трета от населението на Общността. Втора по численост у нас е бройката на семейни двойки без деца. Тенденцията за увеличаване на домакинствата без деца у нас се потвърждава и от данните на националната статистика при последното преброяване на населението през 2011 година.    

Белият дом осъди посещението на Башар Асад в Москва

http://www.mediapool.bg/beliyat-dom-osadi-poseshtenieto-na-bashar-asad-v-moskva-news240789.html

Белият дом осъди тържествения прием, оказан от Русия на сирийския президент Башар Асад, който преди ден изненадващо посети Москва, предаде Ройтерс. "Смятаме, че тържественото посрещане на Асад, който е използвал химическо оръжие срещу собствения си народ, противоречи на целта, която руснаците си поставят, а именно – за политически преход в Сирия", заяви говорителят на Белия дом Ерик Шулц. Изненадващата визита на сирийския президент в Москва стана три седмици след началото на руските въздушни удари в Сирия, за които Русия твърди, че са срещу "Ислямска държава", но САЩ смятат, че са атакувани и други опозиционни на Асад групи. Това бе първото чуждестранно посещение на Башар Асад след началото на сирийската криза през 2011 г.

Откраднаха пари от хотелска стая край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=304392

Над 1000 лева бяха откраднати от хотелска стая в курорта "Св. Св. Константин и Елена", съобщиха от полицията за Moreto.net. Сигналът за кражбата е подаден вчера. Неизвестно лице проникнало в стаята през отворена балконска врата, която била ползвана от руска гражданка, и взело 500 евро и 360 лева.

Партиен лидер заплаши брутално репортер и мира в страната

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/partien-lider-zaplashi-brutalno-reporter-i-mira-v-stranata-6044197

Председателят на политическата партия "Солидарност" и лидер на националното мешере Христо Младенов е ядосан заради разкритията на Вероника Димитрова

Грушко: Ученията на НАТО говорят за дестабилизиращия характер на ПРО в Европа

http://www.cross.bg/nato-gryshko-stranite-1485156.html

/КРОСС/ Ученията по противоракетна отбрана на страните от НАТО със задействане на компоненти с морско базиране са „поредната демонстрация на дестабилизиращия характер на системите за ПРО на САЩ/НАТО в Европа“, заяви в сряда постоянният представител на Русия в НАТО Александър Грушко, предаде РИА Новости. „Още самият избор на региона за такива маневри потвърждава основателността на нашата загриженост по отношение на истинското предназначение на противоракетната система на алианса. Очевидно е, че  североизточната част на Атлантическия океан не е най-добрият позиционен район за покриване на страните от Европа от ракетни заплахи от регионите, към които САЩ и НАТО са привързали създаваната ПРО. И обратното – в непосредствена близост до зоната на ученията се оказват границите, критично важни за Русия от гледна точка на ядреното сдържане и поддържането на стратегическата стабилност като цяло“, каза Грушко.

Таксиджията, нападнал полицай, осъждан за убийство

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/taksidzhiiata-napadnal-policaj-osyzhdan-za-ubijstvo-6044196

Пострадалият служител на реда е изписан от ВМА за домашно лечение, шофьорът е криминално проявен и осъждан за убийство

Шоьорът на такси, нападнал полицай, е задържан

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/shoioryt-na-taksi-napadnal-policaj-e-zadyrzhan-6044196

Пострадалият служител на реда е изписан от ВМА за домашно лечение, шофьорът е криминално проявен и осъждан за убийство

Откриват отсечката на магистрала "Струма" до Благоевград

http://frognews.bg/news_100433/Otkrivat-otsechkata-na-magistrala-Struma-do-Blagoevgrad/

Откриват официално днес новата отсечка на магистрала "Струма" от Дупница до Благоевград. Пътят е с дължина близо 38 километра, а изграждането й струваше 360 милиона лева.

България подписва с Полша договора за МИГ-29

http://www.cross.bg/nenchev-bulgariya-polsha-1485155.html

/КРОСС/България и Полша ще подпишат договор да обслужване на изтребителите МИГ-29. Договорът ще бъде подписан на фона на предупрежденията от руската фирма-производител, че това би имало негативни последствия за България. 1 милион и 23 хиляди евро е публично обявената цена за ремонта на двигател. 6 двигателя ще бъдат първоначално ремонтирани. Според Николай Ненчев, 20 дни след подписването, ще получим двигатели за един самолет. От полското военно министерство уточниха, че точно заради това условие, те ще ползват двата наши ремонтирани двигателя, толкова време, колкото България използва полските. От министерството в Полша уверяват, че няма пречка договорът да бъде подписан, въпреки предупрежденията на Русия. Очаква се ремонтът да завърши до средата на 2016-та година. От полска страна уточняват също, че става въпрос не за ремонт, а за модернизация и поддръжка. Заради състоянието на българската авиация, оставка наскоро подаде и оттегли командващият ВВС генерал - Румен Радев. Той заяви наскоро, че преди да бъдат модернизирани, самолетите ни първо трябва да полетят. Руски представители пък заявяват, че подписването на споразумението крие риск за пилотите и разглежда действията на България като политически. Сред аргументите на военния министър Николай Ненчев, за подпис с поляците е и стремежът на страната ни да не зависи от Русия. Договорът трябва да мине през одобрението на парламента

Д-р Шарков: Възрастните сме избрали гадния начин на живот, но нека предпазим децата

http://pik.bg/д-р-шарков-възрастните-сме-избрали-гадния-начин-на-живот-но-нека-предпазим-децата-news421664.html

Д-р Шарков: Възрастните сме избрали гадния начин на живот, но нека предпазим децата

"Данък "Вредни храни" е по унгарски модел. В Унгария той има голям ефект. С около 25% е намален консумацията на вредни храни благодарение на него", съобщи в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия зам. - здравният министър д-р Ваньо Шарков. "Целта на този данък е не да събираме пари, а да намалим консумацията на вредни храни и да се подобри здравето на българите", добави той.

"Сега трябва да изберем дали сме на страната на тези, които произвеждат вредни продукти или на страната на децата. Ние можем да консумираме вредни храни, ние сме възрастни и сме избрали гадния начин на живот, но всяко трето дете у нас е със затлъстяване", каза той.

Марияна Кукушева напомни, че хлябът не е вреден за употреба. Шарков веднага заяви, че той няма да бъде обложен с новия данък и поясни, че хлябът влиза в основната потребителска кошница. Д-р Шарков попита защо няма кисело мляко с играчка, а има чипсове и снаксове с играчки, които привличат децата.

Откриха 19 масови гроба на бойци на "Ислямска държава" в Ирак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5064084

Труповете на 365 джихадисти са открити от иракски военни в района на освободения от „Ислямска държава” град Байджи в северен Ирак, съобщава „Интерфакс”, цитиран от
Труповете на 365 джихадисти са открити от иракски военни в района на освободения от „Ислямска държава” град Байджи в северен Ирак, съобщава „Интерфакс”, цитиран от "Фокус". Телата са били в 19 масови гробове. Няма информация кога точно са се появили тези гробове. Освен това службите за сигурност на страната не са дали и информация въз основа на

Пускат в движение два нови участъка от пътния коридор, които свързват Видин с Кулата

http://www.cross.bg/ychastuk-zapadnata-putniya-1485154.html

/КРОСС/Отсечката от магистрала "Струма" между Дупница и Благоевград и първия етап от Западната дъга на столичния Околовръстен път ще бъдат пуснати за движение днес. Новата отсечка от автомагистрала "Струма", която е с дължина почти 38 километра, ще придвижи магистралата до последния участък от аутобана, който минава през Кресненското дефиле и ще бъде изграждан с европари от втория програмен период по оперативната програма "Транспорт". Така от София до Благоевград ще се придвижваме доста по-бързо, ако не броим излизането от столицата през Горнобанския път. Днес ще бъде пуснато движението и по директното трасе на първи участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Тази отсечка е с дължина 3 километра между пътния възел на "Люлин" и моста над река Какач. Двата нови участъка са част от пътния коридор, който свързва Видин с Кулата. В 10:00 часа ще бъде направена и първата копка за изграждането на втория участък от Западната дъга, която тръгва от моста на река Какач и пресичането му със Северната скоростна тангента. Вчера председателят на Управителния съвет на "Пътната агенция" Лазар Лазаров подписа договорите за строителство и надзор за изграждането на този участък. Очакванията са Европейската комисия да вземе решение за подкрепа на финансирането на проекта.  

Полицай вози бежанци срещу 1000 евро

http://pik.bg/полицай-вози-бежанци-срещу-1000-евро-news421662.html

Полицай вози бежанци срещу 1000 евро

Полицай от столичната полиция, който в работно време бил ангажиран с охраната на язовир "Искър", е заработвал като каналджия на нелегални имигранти след смяна.

Това станало ясно, след като в понеделник около 16 часа негови колеги го спипали в района на "Бакърена фабрика" в София. Служителят на реда карал в чуждо ауди петима бежанци - две жени, мъж и две деца, на които по първоначални данни прибрал 1000 евро, за да ги транспортира, съобщиха пред "Телеграф" повиканите на мястото преводачи. За случая потвърдиха неофициално и от МВР. Засега е ясно, че чужденците са били натоварени от град в Южна България.

Полицаят вероятно е разчитал, че ако колегите му на пътя го спрат, ще си покаже служебната карта, допускат разследващи. Предполага се, че крайната цел на чужденците е била да стигнат до сръбската граница.

Трафикантите ги качвали вече и към 11,30 часа пристигали до село на 5-6 километра от браздата, след което поемали пеша на там, където ги посрещал каналджия от другата страна. След бежанската вълна през последната година и други колеги на полицая се занимавали с транспорт на чужденци, но част от тях се отказвали след няколко курса, защото се плашели, че може да изгърмят.

Ваньо Шарков: Данък "вредни храни" не цели събиране на пари, а опазване на здравето

http://offnews.bg/news/n_1/n_577424.html

"Следваме унгарския модел, който според Световната здравна организация е дал изключително добър ефект. Редица европейски държави имат различна ставка ДДС за тези продукти, например Франция. В Унгария с 25% е намаляла консумацията на вредни храни. Голяма част от производителите в Унгария са променили рецептите си и са влезли под тези вредни нива на съответните вещества." Това заяви зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков в интервю за Нова тв тази сутрин. Той бе категоричен, че "целта на Министерството на здравеопазването не е да събираме пари, а да подобрим здравето". "Наслушах се на анализатори, които говорят, че искаме да съберем сума, равна на дупката в НЗОК. Трябва да изберем дали сме на страната на тези, които произвеждат такива хранителни продукти, или на страната на българските деца. Ние, възрастните, може да сме избрали гаден начин на живот, но нека защитим поне децата - всяко трето е със затлъстяване", призова той.

Св. равноап. Аверкий, еп. Йераполски чудотворец

http://www.cross.bg/averkiii-svetetzut-ierapol-1485153.html

/КРОСС/В памет на светия равноапостолен Аверкий, епископ Иераполски При царуването на Марк Аврелий, син на Антонин, епископ на населения предимно с езичници град Иерапол бил свети Аверкий. Веднъж там имало тържествен празник в чест на идолите и всички невярващи, като се събрали в своя храм, ликували и се покланяли на бездушните си богове, принасяйки им жертви. При вида на това зрелище свети Аверкий се просълзил, скърбейки за това, че хората, заслепени от безумие, като оставили Бога, се покланят на бесовете и, забравяйки Създателя, почитат творението на човешки ръце. Като се затворил у дома си, епископът започнал да се моли. След усърдна молитва светецът заспал, тъй като вече настъпила нощ, и ето, в сънно видение му се явил юноша с необикновена красота; като подал на Аверкий жезъл в ръката, той казал: - Аверкий, иди в Мое име и с този жезъл, разбий началниците на заблудата! Като се пробудил от сън, той разбрал, че Сам Господ му се явил във видение и почувствал в сърцето си неизказана радост. Като се изпълнил с усърдие, той веднага станал и като взел попадналия в ръцете му кол, в деветия час на същата нощ се отправил към храма на Аполон, където през вчерашния ден се провел езическия празник и били принесени множество жертви. В този храм се намирали много скъпоценни и прекрасно украсени идоли. Като дошъл до храма, епископът намерил вратите му заключени; той ударил по тях и те се разтворили пред него

145 леки катастрофи в София за денонощие

http://pik.bg/145-леки-катастрофи-в-софия-за-денонощие-news421661.html

145 леки катастрофи в София за денонощие

През изминалото денонощие в страната са станали 16 тежки пътнотранспортни произшествия, информират от пресцентъра на МВР.

При катастрофите е загинал един човек, 15 са ранени. Един от пострадалите е с опасност за живота. В София са регистрирани 145 леки произшествия.

Митът не е измислица, а концентрирана истина

http://www.cross.bg/istina-mitut-kontzentrirana-1485152.html

/КРОСС/ Дорис Мей Лесинг - британска писателка и лауреат на Нобелова награда за литература през 2007 г.: Митът не е измислица, а концентрирана истина.

Миков за Първанов: Подкрепя десните, това е скандално! Кадиев направи имидж и кариера на гърба на БСП!

http://pik.bg/миков-за-първанов-подкрепя-десните-това-е-скандално-кадиев-направи-имидж-и-кариера-на-гърб-news421659.html

Миков за Първанов: Подкрепя десните, това е скандално! Кадиев направи имидж и кариера на гърба на БСП!

Не е добре президент, избран с най-голямата подкрепа на избирателите на БСП в Брегово и при двата си мандата, сега да отиде и да агитира хората там за кандидатите на десницата.

Това каза в студиото на Нова телевизия председателят на БСП Михаил Миков. Според него, АБВ на тези избори подкрепя пряко десницата, което не се посреща добре от електората на столетницата. „Дори десните избиратели в Брегово са възмутени от скандалната подкрепа на Първанов за техния кандидат”, каза още лидерът на соцпартията.

Миков посочи, че има много хора, които използват БСП, за да направят свой собствен имидж и политическа кариера. Той посочи освен Първанов, като пример и Георги Кадиев, кандидат на АБВ за софийски кмет.

Той прогнозира, че при един добър резултат на социалистите на тези избори, правителството ще има сериозни проблеми и не е изключено да се стигне до предсрочни парламентарни избори.

Изнасяме дрехи за 2 млрд. евро

http://www.moreto.net/novini.php?n=304489

Износът на текстил и облекло през 2015 г. ще бъде почти до рекордното ниво от 1,86 млрд. евро, достигнато през миналата година. Това прогнозира Анастасия Симеонова, ръководител проекти в Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ), цитирана от БТА.

Ученически бой завърши с условна присъда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5064078

Хулигански побой в училище завърши с условно наказание за извършителя Ереждеб Ереджебов/19г./. Вече завършилият СОУ"Паисий Хилендарски" в град Върбица е признал вината си и приел наказание от 6 месеца затвор, при 3-годишен изпитателен срок. Районният съд във Велики Преслав го е одобрил, наложил и 120 лв. деловодни разноски на хулигана.
Хулигански побой в училище завърши с условно наказание за извършителя Ереждеб Ереджебов/19г./. Вече завършилият СОУ"Паисий Хилендарски" в град Върбица е признал вината си и приел наказание от 6 месеца затвор, при 3-годишен изпитателен срок. Районният съд във Велики Преслав го е одобрил, наложил и 120 лв. деловодни разноски на хулигана.

President Calls on All Bulgarians to Vote in Forthcoming Referendum

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259130_President+Calls+on+All+Bulgarians+to+Vote+in+Forthcoming+Referendum+

President Rosen Plevneliev called on all Bulgarians to vote in the forthcoming referendum on the introduction of remote electronic voting, which is scheduled to take place on October 25.

In an interview for private NOVA TV on Wednesday, Plevneliev reminded that he has championed the holding of such referendum in the past three years.

The Bulgarian president added that the status quo has strongly resisted the holding of such referendum and noted that in the past 25 years no one has dared to ask the citizens on the election rules.

Overall, the referendum has been largely absent in the past 130 years of Bulgarian history.

In his words, the referendum will make the election rules more sustainable and he was firm that the people should be allowed to express their opinion on issues of importance.

He dismissed claims that the electronic voting will oust the traditional one and will make voting more susceptible to manipulation.

According to him electronic voting will complement the traditional one and will not allow for manipulation.

The referendum will be held simultaneously with the local elections, with both Bulgarians residing in the country and abroad able to vote in it.
 

Лили Друмева и нейната група “LILLY OF THE WEST” ще подгряват Béla Fleck & Abigail Washburn на концерта им в София

http://music.actualno.com/Lili-Drumeva-i-nejnata-grupa-LILLY-OF-THE-WEST-shte-podgrjavat-Bla-Fleck-amp-Abigail-Washburn-na-koncerta-im-v-Sofija-news_502972.html

Остават по-малко от две седмици до дългоочаквания концерт на Бела Флек и Абигейл Уошбърн. Ненадминатият виртуоз на банджото, който с изумителна лекота прекрачва жанровите граници между джаз, поп, кънтри, блуграс, рок, уърлд мюзик и класика, ни е подготвил няколко музикални изненади в дует със съпругата си. Шоуто им е изградено така, че да подчертае гласа на Абигейл, но ще има и любопитни малки... банджо дуели между двамата съпрузи. Преди Бела и Абигейл на сцената в София лайв клуб ще излезе Лил

Марта Георгиева, кандидат за общински съветник на РБ: Готова съм да загубя гласа на всеки, който не слага човечността и морала на първо място

http://interview.actualno.com/Marta-Georgieva-kandidat-za-obshtinski-syvetnik-na-RB-Gotova-sym-da-zagubja-glasa-na-vseki-kojto-ne-slaga-chovechnostta-i-morala-na-pyrvo-mjasto-news_502975.html

Остават буквално броени часове до местните избори и темата за идеите как да се управляват българските градове си е табу. Затова, на вниманието на всички свои читатели, Actualno.com представя един от крайно интересните кандидати на Реформаторския блок – четвъртата в листата и член на националното ръководство на ДСБ Марта Георгиева. Тя е завършила Френската гимназия в София, има магистратура по философия от СУ „Св. Климент Охридски“ и по администрация и управление от Университета

Танев: Ще предложа Ботев и Вазов дори да се учат повече

http://education.actualno.com/Tanev-Shte-predloja-Botev-i-Vazov-dori-da-se-uchat-poveche-news_502978.html

Нито Христо Ботев, нито Иван Вазов подлежат на каквото и да е ощетяване в часовете по литература. Това обяви министърът на образованието Тодор Танев, като допълни, че смята да предложи разширяване на часовете, в които се изучават двамата български класици. Танев посочи още, че все още няма яснота за това в какъв размер ще бъде бюджетът за образование, но каза, че няма никакво намерение да отстъпва от желаното увеличение, предаде Дарик. По думите на министър Танев произведенията на Ботев и Вазов

Вълшебните къщи в картините на Румяна Йоргова

http://art.actualno.com/Vylshebnite-kyshti-v-kartinite-na-Rumjana-Jorgova-news_502980.html

Румяна Йоргова е родена на 8 юли 1981 г. в гр. София, но семейството ѝ е от Ямбол. Завършила е Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" гр. Пловдив, випуск 2000 г. От няколко години живее в Несебър. От 7 години е председател на Дружество на несебърските художници. А от две години има ново предизвикателство- с нейна колежка основават Арт галерия "Русо" в стария Несебър. За себе си Румяна разказва: „Рисувам откакто се помня... дядо като ме взимаше от детска градина ве питаше как

Марта Георгиева: Няма да има проблем с бездомните кучета, ако Общината си върши работата

http://sofia.actualno.com/Marta-Georgieva-Njama-da-ima-problem-s-bezdomnite-kucheta-ako-Obshtinata-si-vyrshi-rabotata-news_502981.html

За да сме по-добро и хуманно общество, трябва да погледнем и към животните. В това твърдо вярва четвъртата в листата на Реформаторите за София и член на националното ръководство на ДСБ Марта Георгиева. Основна нейна кауза са именно животните и проблемът с бездомните кучета в София. Поляризирането на тема "грижа за животните" е изкуствено създадено. И любителите на животните, на кучетата, и тези, които не ги обичат, имат едно и също желание и едно и също очакване – да няма кучета без дом,

Части от София пак остават без вода

http://pik.bg/части-от-софия-пак-остават-без-вода-news421657.html

Части от София пак остават без вода

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията.Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Антон П. Чехов“ жк . „Изток“ , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на по ул. „Антон П. Чехов“ от ул. „Еужен Поатие“ до ул. „Люлякова градина“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Антон П. Чехов“ ъгъла с ул. „Тарас Шевченко“.

Във връзка с подмяна на спирателен кран по ул. „Проф. Цветан Лазаров“, жк. „Дружба“ 2 , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на по бул. „Проф. Цветан Лазаров“ от ул. „Ханс Кристиян Андерсен“ до бул. „Копенхаген“, бл. 255, бл. 254. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред 68 СОУ.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на бул. „Ген. Данаил Николаев“, Център , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Ген. Данаил Николаев“ бл. 20. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: на паркинга на бл. 20. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Каменица“ кв. „Симеоново“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на по ул. „Каменица“ от ул. „Киселица“ до ул. „Каменица“ №1, ул. „Боровец“, ул. „Киселица“, ул. „Еминица“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Каменица“ ъгъла с ул. „Симеоновско шосе“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 20, кв. „Обеля“ , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на по ул. 20 от ул. 24 до ул. 3, по ул. 24 от ул. 20 до ул. „Ефрем Чучков“, по ул. 13 от ул. 3 до ул. 24. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. 20 ъгъла с ул. 24.

Във връзка с диагностика на уличен водопровод по ул. „Справедливост“, кв. „Модерно предградие“ , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на по ул. „Справедливост“ от ул. 367 до жп. линията и ул. 367 №2. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Справедливост“№69.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Дилянка“, кв. „Надежда“ , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Дилянка“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Дилянка“ ъгъла с ул. „Ген. Никола Жеков“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Лесновска река“, с. Световрачене , се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 12:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Миладин Цветков“, ул. „Софийска“, ул. „Детелина“, ул. „Чавдар войвода“, ул. „Лесновска река“, ул. „Поляната“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Черковна“ ъгъла с ул. „Победа“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Васил Михайлов озвучи клип за наградата “Супербранд” на майонеза “Краси”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5063493



Легендарният актьор Васил Михайлов озвучи радиоклип, с който съобщава на аудиторията за наградата “Супербранд”, получена от майонеза “Краси”. Отличието се дава от глобалната организация на Superbrands, която удостои с него лидера на пазара на майонеза у нас.
Наградата е признание за това, че “Краси” е изключителна търговска марка,
Легендарният актьор Васил Михайлов озвучи радиоклип, с който съобщава на аудиторията за наградата “Супербранд”, получена от майонеза “Краси”. Отличието се дава от глобалната организация на Superbrands, която удостои с него лидера на пазара на майонеза у нас. Наградата е признание за това, че “Краси” е изключителна търговска марка,

Астрономи наблюдават как бяло джудже „дояжда“ останките на унищожена планета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5064066

Астрономи са открили звезда бяло джудже, което сега „дояжда” останките на унищожена неотдавна от него екзопланета и се готви да погълне и други обитатели на своята звездна система. Toва откритие се наблюдава за пръв път досега.
„Сега имаме желязно доказателство за това, че белите джуджета наистина периодично унищожават планети”,
Астрономи са открили звезда бяло джудже, което сега „дояжда” останките на унищожена неотдавна от него екзопланета и се готви да погълне и други обитатели на своята звездна система. Toва откритие се наблюдава за пръв път досега. „Сега имаме желязно доказателство за това, че белите джуджета наистина периодично унищожават планети”,

Астрономи наблюдават как бяло джудже „дояжда“ останките на унищожена планета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5064076

Астрономи са открили звезда бяло джудже, което сега „дояжда” останките на унищожена неотдавна от него екзопланета и се готви да погълне и други обитатели на своята звездна система. Toва откритие се наблюдава за пръв път досега.
„Сега имаме желязно доказателство за това, че белите джуджета наистина периодично унищожават планети”,
Астрономи са открили звезда бяло джудже, което сега „дояжда” останките на унищожена неотдавна от него екзопланета и се готви да погълне и други обитатели на своята звездна система. Toва откритие се наблюдава за пръв път досега. „Сега имаме желязно доказателство за това, че белите джуджета наистина периодично унищожават планети”,

Песков потвърди, че Русия няма да провежда наземна операция в Сирия

http://www.cross.bg/operatziya-nazemna-siriya-1485134.html

/КРОСС/ Руският президент неведнъж е говорил за невъзможността за провеждането на наземна операция на РФ в Сирия, след преговорите с Асад нищо не се е променило, заяви прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости. „Президентът неведнъж е изразявал гледната си точка по въпроса за наземна операция в Сирия, и тук няма никакви промени. Повече няма какво да добавя“, каза Песков пред журналисти, отговаряйки на въпрос, дали е ставало дума на преговорите между Путин и Асад за доставка на руско въоръжение в Сирия и за възможността за наземна операция на ВС на РФ.

Обявяват резултатите от балистичната екпертиза на пистолета на граничния полицай в Средец

http://pik.bg/обявяват-резултатите-от-балистичната-екпертиза-на-пистолета-на-граничния-полицай-в-средец-news421651.html

Обявяват резултатите от балистичната екпертиза на пистолета на граничния полицай в Средец

Очаква се първите резултати от балистичната експертиза на пистолета, с който е стрелял граничният полицай Вълкан Хамбарлиев, да излязат днес, съобщи Би Ти Ви.

Представители на Българския хелзинкски комитет са разговаряли с половината от афганистанските имигранти. От правозащитната организация сигнализираха за сериозни разминавания с официалната версия на МВР за убийството край Средец.

Имигрантите категорично отрекли да са оказвали съпротива.

Убитият афганистански гражданин се казва Зияулах Вафа и е на 19 години.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване