От днес съм доктор, но не искайте да ви лекувам!

На режисьора Иржи Менцел му липсват комедиите

    


Българин загина, блъснат от кола в Белгия

24-годишен български гражданин е загинал, след като е бил ударен от автомобил край северния белгийски град Гент, съобщава местната прокуратура.
Група от няколко българи се прибирали пеш рано сутринта в неделя от ергенско парти, когато били връхлетени от автомобил. Ранен е и мъж на 30 г., който е приет в болница. 24-годишен български гражданин е загинал, след като е бил ударен от автомобил край северния белгийски град Гент, съобщава местната прокуратура. Група от няколко българи се прибирали пеш рано сутринта в неделя от ергенско парти, когато били връхлетени от автомобил. Ранен е и мъж на 30 г., който е приет в болница.

Националисти обявиха еврокандидата си, започват подписка за издигането му

Николай Йовев бе един от четиримата заподозрени за покушението пред офиса на "Евророма" в Сандански

ЦСКА излиза на борсата с 19.6 млн. лева дългове


ЦСКА има дългове за 19.6 млн. лева, по-ниски приходи и по-висока загуба, показва проспектът на футболния клуб към края на октомври 2013 г.

В края на февруари той беше одобрен от Комисията за финансов надзор като изискване за предстоящото първично публично предлагане (IPO) на акции на клуба.

Ръководството на червените планира да пусне на Българската фондова борса 3 милиона книжа на цена от 3 лева, с които се надява да събере 9 млн. лева.

Незавидното финансово...

Българин пометен от кола в Белгия след ергенско парти

24-годишен български гражданин е загинал, след като е бил ударен от автомобил край северния белгийски град Гент, съобщава местната прокуратура.
Група от няколко българи се прибирали пеш рано сутринта в неделя от ергенско парти, когато били връхлетени от автомобил. Ранен е и мъж на 30 г., който е приет в болница. 24-годишен български гражданин е загинал, след като е бил ударен от автомобил край северния белгийски град Гент, съобщава местната прокуратура. Група от няколко българи се прибирали пеш рано сутринта в неделя от ергенско парти, когато били връхлетени от автомобил. Ранен е и мъж на 30 г., който е приет в болница.

С дарения откриха нова лаборатория в Технически университет - Варна

Нова лаборатория бе открита днес в Техническия университет във Варна. В нея студентите ще проектират и тестват цифрови устройства, а нужната за това скъпоструваща техника е дарена от частна фирма. Тя е предоставила на университета 5 устройства за програмиране, като общата им стойност е над 5000 евро.

Проверката за теч на информация в ДАНС по случая "Бисеров" е удължена

Вътрешната проверка в ДАНС за изтичане на информация по случая с оттеглилия се от политиката бивш зам.-председател на парламента и ДПС Христо Бисеров, станал обвиняем за пране на пари, е удължена.   Това обяви във вторник шефът на агенцията Владимир Писанчев, след като бе изслушан във временната парламентарна анкетна комисия по случая.   "Ние имаме такава проверка и я правим, тя не е приключила. Проверката изведнъж се оказа сложна, продължили сме периода", обясни той пред журналисти.   Писанчев отказа да коментира дали подчинените му вече имат някакви подозрения за евентуален теч на информация. Тези съмнения се появиха, след като Бисеров получи обвинения за пране на пари и подаване на невярна декларация към Сметната палата само няколко дни, след като изненадващо се оттегли от политиката "по лични причини".   По думите на шефа на ДАНС, откакто той е на този пост в агенцията имало отстранени трима-четирима служители по за теч на информация по други казуси, но не и по този.   "Проверката обхваща различни хора, но не обхваща прокуратурата. Много ми се иска да кажа краен срок, но случаят е комплициран и бихме искали да сме крайно обективни. По този случай нямаме отстранени хора. По други случаи имаме отстранени. Ние си работим. Имаме специален отдел на агенцията, който разследва изтичане на информация. Работи добре. За съжаление, имаме такива случаи, но се справяме с тях", добави Писанчев.   Запитан директно дали по случая се проверяват и политици, той бе повече от лаконичен: "Абсурд. Искате да ме затворите? Не мога да кажа подробности".

България - страната на медийните гилотини

Интервю с юриста Любомир Денев, член на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД
Г-н Денев, какви резултати очаквате от проверката на Прокуратурата по сигнала на „Протестна мрежа Интервю с юриста Любомир Денев, член на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Г-н Денев, какви резултати очаквате от проверката на Прокуратурата по сигнала на „Протестна мрежа" за участие в организирана престъпна група на Председателя на Надзорния съвет на КТБ АД г-н Цветан Василев? Първо, ние знаем за съдържанието му само това

Лишиха Ботев от домакинство за пловдивското дерби

София /КРОСС/ Дисциплинарната комисия към БФС наказа Ботев (Пловдив) с лишаване от домакинство за една среща и наложи глоба от 4000 лева заради поведението на феновете в двубоя срещу Локомотив (София) (4:1) на стадиона в кв. „Коматево" в събота.По време на срещата един от привържениците удари с бутилка в главата старши треньора на гостите Стефан Генов.Тъй като това е трето наказание за сезона, се смята за рецидив и „канарчетата" получават по-тежката санкция, която ще трябва да бъде изтърпяна в градското дерби със „смърфовете". Освен това дисциплинарната комисията е сезирала спортно-техническата комисия да задължи жълто-черните да издигнат ограда пред сектор А на стадиона в „Коматево" и да предприеме адекватни мерки за реална охрана в коридорите на сградата.Очаква се по-късно днес спортно-техническата комисия да определи къде ще се играе двубоят от 27-ия кръг на А група. Вариантите са срещата да бъде преместена на стадиона в парк "Лаута", или да се проведе извън Пловдив.    

Сливенските затворнички раждат по 15 деца годишно

Обновени и модерни детска ясла и здравен център ще си имат в Сливенския затвор раждащите майки, лишени от свобода.

Митингите в подкрепа на Крим ще продължат в Русия

/КРОСС/ Митинги в подкрепа на жителите на Крим и цялото рускоезично население на Украйна, ще продължат и утре в сряда, съобщи РИА Новости.На 12 март се очакват най-масови акции в Кемерово, Махачкала, Велики Новгород и Улан Уде. Както прогнозират организаторите на митингите, в Кемерово митингът ще събере близо 10 хиляди участници, в Махачкала около 5 хиляди души, във Велики Новгород и Улан Уде около 3 хиляди участници. Ще има и митинг в Нариян Мар, на който се очаква да дойдат около 500 души. В подкрепата на жителите на Крим вече проведоха митинги жителите на Москва, Санкт Петербуг, Астрахан, Псков, Челябинск, Новосибирск, Чита, Владивосток и други градове.Митинги се проведоха не само в Русия, но и в други страни - България, Сърбия и дори в Сирия. Преди дни на митинга в Сирия се събрали над 5 хиляди души с руски знамена и лозунги „Благодарим ти Русия!", „Искаме да се присъединим към Русия!", „С теб сме Русия!" и др.

Разведена жена реши да се венчае за кучето си

Аманда Роджърс е на 46 години, но е разведена и явно толкова е намразила мъжете, че се е оженила за своето куче. При това тя наистина се е „оженила“, защото въпросното куче е женск...

Българи в Лос Анджелис награждават Гришо

Григор Димитров ще получи символична награда "Маскари 2014″ от сънародниците ни в Лос Анджелис. Статуетката беше поверена на генералния консул на България Марин Димитров, който обещал д...

Билетите на ЦСКА - Левски като за 1/8-финал от Лига Европа

Във връзка с разпределението на местата на Националния стадион, от пресслужбата на ЦСКА информират, че всички привърженици на ЦСКА София ще заемат секторите "А" и "Г", a публиката ...

ЕК ще има право да лиши от глас в ЕС държави, в които няма върховенство на закона

Само ден след като премиерът Пламен Орешарски призна, че връщането на върховенството на закона и държавността в България е негова основна цел, Европейската комисия прие нова рамка за справяне със сист...

Полският премиер казва, че ЕС ще наложи санкции на Русия след седмица

Още от понеделник, 17 март, Европейският съюз ще въведе санкции срещу Русия. Това заяви полският премиер Доналд Туск, цитиран от Reuters. Според Туск санкциите ще влязат в сила заради военната интерв...

Сервират синьо мляко в детска градина в Асеновград, подозират миша отрова за цвета

Мляко със син цвят е било консумирано от деца в детска градина в Асеновград. Това съобщи за Фокус д-р Иван Шиков, временно изпълняващ длъжността Директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS По думите му към настоящия момент двама инспектори от Мляко със син цвят е било консумирано от деца в детска градина в Асеновград. Това съобщи за Фокус д-р Иван Шиков, временно изпълняващ длъжността Директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS По думите му към настоящия момент двама инспектори от

Албания залови 5 души за тероризъм

Албанската полиция хвана най-малко петима души, обвинени в тероризъм, сред които има и един имам.

"Ботев" е лишен от домакинство за пловдивското дерби с "Локомотив"


Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа "Ботев" (Пловдив) с лишаване от домакинство за една среща и наложи глоба от 4000 лева заради поведението на феновете в двубоя срещу "Локомотив" (София) (4:1) на стадиона в кв. Коматево в събота.

По време на срещата един от привържениците удари с бутилка в главата старши треньора на гостите Стефан Генов.

Тъй като това е трето наказание за сезона, се смята за рецидив и "Ботев" получава по-тежката санкция, която ще...

Идеален паркинг


Нещо, което се случва почти всеки ден до бл. 322 в жк "Надежда" в София.


Технологиите пречат на връзките и потискат емоциите


Повече от 3000 съобщения на месец изпраща средностатистическият американски тийнейджър, показват данни отпреди няколко години.
Страшното обаче е друго - 10% от хората под 25 г. не виждат нищо нередно в изпращането на SMS по време на секс.
Въпреки че технологиите ни помагат да разберем колко общителни сме в действителност, Повече от 3000 съобщения на месец изпраща средностатистическият американски тийнейджър, показват данни отпреди няколко години. Страшното обаче е друго - 10% от хората под 25 г. не виждат нищо нередно в изпращането на SMS по време на секс. Въпреки че технологиите ни помагат да разберем колко общителни сме в действителност,

„Фамилия Тоника“ влиза в „Големите надежди“

В последно време „Фамилия Тоника“ непрекъснато е в епицентъра на някакви скандали. Като оставим обаче споровете за авторски права, остава само...

125,7 млн. лв. вече са събрани в 4-те сметки на НАП

През миналата работна седмица, или първата седмица, в която данъци и осигуровки се внасят вече по 4 вместо по закритата единна сметка към бюджета, са...

Юлий Павлов: ГЕРБ води за евровота с процент пред БСП

Ако изборите бяха тази неделя, ГЕРБ и БСП щяха да имат по шест евродепутати, ДПС - трима, Реформаторският блок - един

Шеста жертва на протестите в „Гези”

/КРОСС/ В Истанбул почина тийнейджър, пострадал по време на летните протести в парка Гези. След вестта за кончината му се е стигнало до сблъсъци между стотици негови приятели и поддръжници и полицията.Родителите на 15-годишния Беркин Елван, който близо девет месеца бе в кома, съобщиха трагичната новина в микроблога си в Twitter. „Загубихме нашия син Беркин в 7:00 часа тази сутрин", написаха близките на Беркин Елван в социалната мрежа.Още около обяд във вторник пред болницата, в която бе момчето, започнаха да се стичат множество хора. До болницата пък пристигнаха два автобуса с полицаи. Няколко човека започнаха да хвърлят камъни по автобусите, а полицаите им отговориха с газови гранати. Тълпата продължава да стои около здравното заведението, скандирайки и настоявайки за отговор от страна на правителството.

НОИ намери пари за великденски добавки за пенсионерите

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт утвърди на свое заседание проект на Постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни средства в размер на 57 700 000 лв. за еднократно изплащане на допълнителна сума към пенсиите за м.

Председателят на надзорния съвет на КТБ АД Цветан Василев сезира Главния прокурор за набедяване

Днес, 11 март 2014 г., Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев внесе сигнал за набедяване до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.
Основание за сигнала са неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов - членове на „Протестна мрежа Днес, 11 март 2014 г., Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев внесе сигнал за набедяване до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров. Основание за сигнала са неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов - членове на „Протестна мрежа", които, ясно съзнавайки

Писанчев: Има 3-4 случая на изтичане на информация от ДАНС

„Мисля, че са 3-4 случаите на изтичане на информация от ДАНС, след като поех агенцията. Горе-долу са толкова. Няма увеличение. Става въпрос за хора, които не са на ръководни постове, обяви шефът на държавното ведомство Владимир Писанчев пред журналисти след изслушването му във Временната анкетна комисия, разследваща Христо Бисеров.

„Имаше няколк „Мисля, че са 3-4 случаите на изтичане на информация от ДАНС, след като поех агенцията. Горе-долу са толкова. Няма увеличение. Става въпрос за хора, които не са на ръководни постове, обяви шефът на държавното ведомство Владимир Писанчев пред журналисти след изслушването му във Временната анкетна комисия, разследваща Христо Бисеров. „Имаше няколк

След отпадането на единната сметка за седмица са платени 125 млн. лв.


За периода 4-7 март 2014 г., първата седмица в която данъци и осигуровки се внасят по 4 вместо по закритата единна сметка към бюджета, са постъпили общо 125.7 млн. лв. По видове приходи вноските са за: 56.8 млн. лв. за данъци, 40.4 млн. за социални осигуровки, 19.5 млн. за здравни вноски и 9.0 млн. за вноски за допълнително задължително пенсионно осигуряване, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Плащанията за данъци и осигурителни вноски по новите 4 сметки могат да се...

За две години българска стартираща компания е оценена на 10 млн. долара

Само за две години оценката на "Флипс Медиа" достигна 10 млн. долара благодарение на разработването на мобилно приложение, което превръща телефона в дистанционно за телевизор, грубо казано. Това съобщи Христо Стоянов, мениджър в Европейския инвестиционен фонд, който администрира фондовете за рискови инвестиции, на форум "Конкурентоспособност на българската икономика", организирана от Института за икономическа политика.   Компанията започва дейността си през 2012 г. с финансова инжекция от 200 000 евро от фонда за стартиращи компании LauncHUB, създаден по европейската инициатива JEREMIE с трима души. Това са Николай Рашев, Костадин Йорданов и Неделчо Неделчев.   Те са в основата на разработването на софтуерно приложение, което първоначално се казва iMediasharе, а след това е преименувано на Flipps. Приложението позволява на iPhone и на Android потребителите да управляват телевизорите си и да възпроизвеждат на тях видеосъдържание от интернет, без за това да им трябват допълнителни кабели или дистанционно.   Така потребителите могат да генерират свое собствено съдържание на по-големия екран у дома. Приложението набира бързо скорост и вече има над 1 млн. активни месечни потребители, a общо над 7 млн. пъти е било свалено, като обслужва близо 250 млн. телевизионни устройства. Приложението е безплатно, а приходите идват от таргетирана реклама.   Днес компанията се е преместила в Сан Франциско и за нея работят 25 души, а един от водещите рискови инвестиционни фондове в Европа - Earlybird, и известният рисков предприемач Тим Дрейпър ще инвестират в дружеството 2.44 млн. долара, каза Христо Стоянов. Той допълни, че това е най-успешният проект, финансиран от двата стартиращи фонда досега.   Общо над 3000 компании за кандидатствали за финансиране през двата фонда – LauncHUB и Elevan, като 100 са получили финансиране от общо над 6 млн. евро, каза Христо Стоянов.   По думите му София може да се сравнява с Берлин и Париж като качество и ниво на развитие на стартиращи иновативни компании. Преди нас са само Лондон и Дъблин, където са подкрепени съответно 255 и 237 нови бизнес фирми.   Българският вариант на фондовете за начален капитал, т. нар. seed фондове и акселераторите е най-успешния и в момента има интерес от пет държави, които искат да приложат нашия опит в тази сфера, каза Христо Стоянов.

Деца от забавачка пиха мляко с миша отрова!

От персонала в детската градина са забелязали синьо оцветяване на дъното на казана, но на този етап не е ясно колко деца са пили от млякото и може ли да се говори за интоксикация.

Дрю Баримор: Не съм добра актриса!

"Аз не мисля, че съм добра актриса. Но когато се учиш и направиш това своя кауза, ти просто се превръщаш в този човек", обясни Дрю Баримор.

Пресъздадоха Преслав от времето на Симеон Велики

Уникален макет показва как е изглеждала старата българска столица

    


Писанчев призна за 3-4 случая на теч на информация от ДАНС

„Мисля, че са 3-4 случаите на изтичане на информация от ДАНС, след като поех агенцията. Горе-долу са толкова. Няма увеличение. Става въпрос за хора, които не са на ръководни постове, обяви шефът на държавното ведомство Владимир Писанчев пред журналисти след изслушването му във Временната анкетна комисия, разследваща Христо Бисеров.

„Имаше няколк „Мисля, че са 3-4 случаите на изтичане на информация от ДАНС, след като поех агенцията. Горе-долу са толкова. Няма увеличение. Става въпрос за хора, които не са на ръководни постове, обяви шефът на държавното ведомство Владимир Писанчев пред журналисти след изслушването му във Временната анкетна комисия, разследваща Христо Бисеров. „Имаше няколк

С 28 купи се върна балет “Тангра” от “Sofia Dance Fest”


28 купи грабнаха възпитаничките на Дорина Инджова от провелия се “Sofia Dance Fest” в зала “Универсиада” в столицата. Освен тях танцьорите от „Тангра” спечелиха и много медали.

Танцовите формации във форума взеха участие в стиловете танцово шоу, класически балет, етно шоу, джаз и модерен танц, хип-хоп. Над 20 организации от Сърбия, Румъния, Македония, Казахстан и България се включиха в него.
Възпитаниците на Дорина Инджова спечелиха и квоти на “Sofia Dance Fest”  за участие в Световните и Европейски първенства, които ще се проведат в началото на юни в Сърбия и Италия.

Още няма яснота дали „Тангра” ще участва на престижните състезания, поради липсата на финансови средства.
„Форумът в столицата струваше около 150 лв. на дете, а миналогодишното Световно първенство в Италия излезе около 600 лв.  Освен това от малките възрастови групи има деца, които са придружавани от родител”, коментира Инджова.

Успоредно със “Sofia Dance Fest”се проведе и национален турнир за характерни танци, етно шоу, латино шоу, МТВ танци и акро джим. Там „Тангра” се представи със соловите изпълнения на Румяна Георгиева, Виктория Иванова  и Даниела Панайотова.

Сега от балета  обмислят дали да участват в XII Фестивал на камерния танц, който ще се проведе на 26 – 27 април в Хасково.

 Анжелина Янева

Скоро ще има електронни удостоверения за тежести на имоти

Очакват се законодателни промени, с които да се уреди статутът на паркоместата и да се преодолеят проблемите при сделките с тях

    


Археологически предмети са открити при спецакция в Силистра

Операция за противодействие на престъпленията, свързани с културно-исторически ценности, е проведена днес от служители на РУП – Дулово, съобщиха от МВР.

Катар с интерес към българското земеделие и производство на храни

През май ще бъде създадена съвместна българо-катарска компания за износ на агнешко месо за арабската страна

    


Цветан Василев внесе сигнал срещу "Протестна мрежа"

Председателят на Надзорния съвет на "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ) Цветан Василев е внесъл сигнал за набедяване до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров, съобщиха от банката.

Hyundai Motor пуска електрически автомобил през 2016 г.

Южнокорейският автомобилен производител Hyundai Motor планира да пусне своя първи захранван с батерии електрически автомобил през 2016 г. От...

Задържаха 45-годишен мъж от варненско село за кражба на ток

Мъж, извършил нелегално прикачване към електропреносната мрежа, е задържан в ареста на полицията във Варна, съобщиха от ОД на МВР за Moreto.net. На 10 март, е подаден сигнал от служител на електроразпределително дружество в Морската столица за това, че при извършване на рутинна проверка на адрес в с.

Алексей Петров ще получи 10 млн. лева от държавата

Държавата ще трябва да плати над 10 милиона лева за пропуснати ползи на застрахователната компания "Лев инс", основана от Алексей Петров. Преди 4 години дружеството осъди държавата заради отказан лиценз, напомня БТВ.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
През 1998 година застрахователната компания Държавата ще трябва да плати над 10 милиона лева за пропуснати ползи на застрахователната компания "Лев инс", основана от Алексей Петров. Преди 4 години дружеството осъди държавата заради отказан лиценз, напомня БТВ. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS През 1998 година застрахователната компания

В детска градина давали синьо млякo

Асеновград е в паника, след като сутринта в детска градина "Слънце" доставили синьо прясно мляко на малчуганите. След като разсипали част, лелките в градината се усъмнили в цвета на млякото. Оказало се, че на дъното на съда имали таблетки, подобни на тези, за тровене на мишки.

Пици определи групата на Валенсия срещу Лудогорец

Официалната тренировка на Лудогорец преди мача с Валенсия ще бъде в сряда, 12 март от 19:00 часа на стадион "Васил Левски". Половин час по-рано треньорът Стойчо Стоев и нападателят Роман Без...

Новият прием в детските градини на Варна стартира на 1 април

Приемът за яслена и първа група в целодневните детски градини и обединените детски заведения във Варна за малчугани, родени през 2011 г., стартира на 1 април 2014 г. В яслените групи са осигурени 361 ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване