Почти 180 от пострадалите в Киев са все още в болници

/КРОСС/ По данните на министерството на здравеопазването на Украйна, от 18 февруари, когато започнали масовите сблъсъци, до днешна дата 11 март за медицинска помощ се обърнали 1221 души, от които 795 са били хоспитализирани, съобщи РИА Новости.Сто седемдесет и девет човека, от пострадалите при сблъсъците на Майдан все още остават лежащи в болниците на Киев. Съгласно оперативните данни, от началото на масовите акции в Киев на 30 ноември 2013 година, на територията на Украйна са загинали 102 души.

Великденските бонуси за пенсионерите ще са диференцирани

Най-високата добавка от 40 лева ще бъде към най-ниските пенсии

    


Първото "селфи" е още през 1839 г.

Нека започнем с това какво е селфи (selfie). Това e думата на 2013 г. според издателите на авторитетните речници на английския език на Оксфордския университет. Тя означава "снимка, която някой си е направил сам със смартфон или уебкамера и я е разпространил в социалните мрежи. Нека започнем с това какво е селфи (selfie). Това e думата на 2013 г. Нека започнем с това какво е селфи (selfie). Това e думата на 2013 г. според издателите на авторитетните речници на английския език на Оксфордския университет. Тя означава "снимка, която някой си е направил сам със смартфон или уебкамера и я е разпространил в социалните мрежи. Нека започнем с това какво е селфи (selfie). Това e думата на 2013 г.

ЕП одобри допълнително финансиране за Украйна и Западните Балкани

/КРОСС/ Европейският парламент одобри допълнително финансиране за Украйна и за Западните Балкани, приемайки днес с 596 гласа "за" и 63 "против" доклад на Ивайло Калфин. Докладът определя правилата, по които Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) ще кредитира страни, извън Съюза. Одобряването на този финансов инструмент ще позволи отпускането на допълнителни средства, извън предвидените в европейския бюджет и ще направи възможно да се стабилизира потока от инвестиции, предвид недостигащата хуманитарна помощ и намаления европейски бюджет. За операции извън ЕС през 2014-2020 г. ЕИБ ще разполага с 30 млрд. евро под формата на гаранции от бюджета на ЕС. Чрез тях ще могат да се набират инвестиции, които да умножат до 25 пъти европейските средства, благодарение на високия кредитен рейтинг „ААА" на банката. Ивайло Калфин успя да постигне в преговорите със страните членки увеличаване на кредитния портфейл на банката с 2 млрд. евро спрямо първоначалното предложение на Европейската комисия. 1,5 млрд. евро ще се отпуснат приоритетно за подкрепа на гражданското общество и строителството на инфраструктура за Украйна, като част от средствата за страните от Източна Европа, Кавказ и Русия (4,3 млрд. евро). За страните кандидатки за ЕС са предвидени 9 млрд. евро, точно колкото и за страните от Средиземноморието. 13,4 млрд. се заделят за съседски и партньорски държави от Източното партньорство и от Северна Африка

Откриха нови опасни газове, разрушаващи атмосферата

/КРОСС/ Откриха четири, досега неизвестни, нови вида вредни газове, които разрушават озоновия слой над Антарктида. Учените съобщават, че източникът на появата на тези разрушителни газове все още е неизвестен. Предполага се, опасните газове могат да бъдат изпуснати в атмосферата при производството на хладилници и пестициди. Данните са получени чрез изучаване на състава на снега в Гренландия и на въздуха в близост до остров Тасмания. Учените предупреждават, че дори малки количества от тези газове имат разрушителен ефект върху озоновия слой.

За четвъртък ВСС подготвя финалното отстраняване на Камен Ситнилски

Започналото през юли м.г. дисциплинарно производство във Висшия съдебен съвет /ВСС/ срещу члена на съвета от прокурорската квота Камен Ситнилски ще приключи на редовното заседание в четвъртък с искане на дисциплинарния състав той бъде окончателно изваден от съвета. За това информира в понеделник сайтът "Правен свят", който се е запознал със заключението на дисциплинарния състав - то  ще бъде представено на пленума в четвъртък.

 Камен Ситнилски потвърди пред "Дневник", че в понеделник...

Белият дом очаква засилване на икономическия растеж

Белият дом очаква засилване на икономическия растеж през 2014 г. спрямо предходната година и продължаване на тенденцията и през 2015 г. Според...

Решено! Великденски добавки ще има към всички пенсии

Снимка: интернет

На свое заседание днес, Надзорният съвет на Националния осигурителен институт утвърди проект на Постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни средства в размер на 57 700 000 лв. за еднократно изплащане на допълнителна сума към пенсиите за април т. г.

Средствата ще бъдат за сметка от икономии на разходите и трансферите по централния бюджет на Република България за 2014 г.
Постановлението предвижда изплащане на еднократна допълнителна сума с диференциран размер към пенсиите за м. април 2014 г. на всички пенсионери.

Предлага се 40 лв. да получат пенсионерите, чиято пенсия или сборът от пенсиите заедно с добавките или компенсациите към тях е в размер до 150 лв. включително. Допълнителна сума от 30 лв. ще получат пенсионерите с размер на пенсията от 150.01 лв. до 251 лв. включително. За всички пенсионери с пенсия над 251 лв. размерът на добавката е 20 лв.

Хасково Новини

Китай разреши "експерименталното" отваряне на пет частни банки

Китайските власти са одобрили във вторник така наречената "експериментална програма", предвиждаща създаването на пет частни банки без участието на държавен капитал в тях, предаде агенция "Блумбърг".   "Комисията по банково регулиране на КНР разреши да се отворят частни банки в Шанхай и Тиендзин и в провинциите Гуандун и Джъдзян", съобщи ръководителят на комисията Шън Фулин във вторник.   "Частните банки ще бъдат регулирани по същия начин, както и останалите банки, те трябва да се придържат към същите изисквания, особено когато става дума за концентрация при кредитирането на малките и средните компании", отбеляза Шън Фулин. Той обаче не конкретизира за какви именно компании става дума.   Според съобщение на агенция "Синхуа" от 5 март, частните инвестиции в банковия сектор на Китай са около 11-12% от съвкупната му капитализация.   През януари китайските власти обявиха, че ще одобрят създаването на 3-5 банки без държавно участие. Срокът на действие на тази експериментална програма е една година.   В Китай банките според функциите си се делят на три вида: централна банка, банки за развитие и търговски банки.

Шамара посвети песен на дамите

Идеята за "Цветя" се зародила след VIP Brother

    


Предлагат увеличение на цената на водата в София с близо 10%

Увеличение на цената на водата с 9,52% от 1 юли 2014 г. са поискали от „Софийска вода”. Предложението е направено във връзка с финансови и...

ЦСКА започна разяснителна кампания за продажбата на акции


Ръководството на ЦСКА започна разяснителната кампания за предстоящото първично публично предлагане (IPO) на акции на футболния клуб.

Червените публикуваха на своя сайт съобщение с информация за желаещите да купят акции на отбора.

ЦСКА пуска на Българската фондова борса 3 милиона акции на цена от 3 лева. Акциите, които са с номинал 1 лев, ще се продават от 19 март. Минималният пакет, който желаещите ще могат да си купят, е 10 акции.

Според обясненията на...

Стойчо Стоев: Центърът на защитата е най-големият ни проблем за "Валенсия"

С един-единствен централен защитник във форма остана С един-единствен централен защитник във форма остана "Лудогорец" преди първия 1/8-финален мач от турнира Лига Европа срещу "Валенсия". Българският тим посреща "прилепите" в четвъртък от 20 ч на Националния стадион "Васил Левски". Рекордът за зрители от "Лацио" ще бъде минат, като се очакват над 40 000 фенове. Заради прекарани травми съвсем

МИЕ с гореща линия за бизнеса при затруднения в Украйна

Министерството на икономиката и енергетиката открива гореща линия, на която бизнесорганизациите могат да поставят въпроси и да търсят съдействие от страна на министерството за евентуални затруднения, свързани с дейността си предвид ситуацията в Украйна, съобщиха от МИЕ.

Министерството на икономиката откри горещ телефон за бизнеса заради Украйна


Министерството на икономиката и енергетиката открива гореща линия, на която бизнес организациите могат да поставят въпроси и да търсят съдействие от страна на министерството за евентуални затруднения, свързани с дейността си, предвид ситуацията в Украйна, съобщиха от ведомството.

Телефонът, на който фирмите могат да подават информация и запитвания, е 02/940 77 78 и ще функционира от 12 март 2014 г.

Идеята за създаването на открита линия възникна по време на среща между...

Първото "селфи" - още 1839 г.

Нека започнем с това какво е селфи (selfie). Това e думата на 2013 г. според издателите на авторитетните речници на английския език на Оксфордския университет. Тя означава Нека започнем с това какво е селфи (selfie). Това e думата на 2013 г. според издателите на авторитетните речници на английския език на Оксфордския университет. Тя означава "снимка, която някой си е направил сам със смартфон или уебкамера и я е разпространил в социалните мрежи. Нека започнем с това какво е селфи (selfie). Това e думата на 2013 г.

Гореща линия за бизнес организациите, интересуващи се от ситуацията в Украйна

/КРОСС/ Министерството на икономиката и енергетиката открива гореща линия, на която бизнес организациите могат да поставят въпроси и да търсят съдействие от страна на министерството за евентуални затруднения, свързани с дейността си предвид ситуацията в Украйна. Телефонът, на който фирмите могат да подават информация и запитвания, е 02/ 940 77 78 и ще функционира от 12 март 2014 г. Идеята за създаването на открита линия възникна по време на среща между заместник-министъра на икономиката и енергетиката Красин Димитров и представителите на българския бизнес. На нея и двете страни бяха единодушни, че горещата линия ще бъде много полезна на компании, които имат делови отношения с Украйна.  

Тежка катастрофа в Кресненското дефиле

Двама мъже пострадаха, единият - по-тежко

Очаквайте скоро: Шакира в сватбена рокля

/КРОСС/ Възлюбената на испанския футболист Жерар Пике - певицата Шакира, се премени със сватбена рокля. Въпреки това, според испанските медии, момичето няма да се жени за защитника на Барселона и испанския национален отбор. Роклята й е била за снимките на видеото към една от песните от новия й албум, който ще се появи на пазара на 25 март.Независимо, че не се знае кога и дали изобщо ще има сватба, красавицата никога не е крила, че иска да узакони връзката си с Пике. Според колумбийската певица , сватбата й с Жерар ще бъде още едно събитие, на което ще могат да отпразнуват своята любов. Пике и Шакира се срещнаха по време на Световното първенство по футбол 2010 в Южна Африка. Звездната двойка вече има и син - Милан, който се роди на 22 януари миналата година.

До ден става ясно дали Антония Йовчева ще оглави културата в Община Варна

Добро е било представянето на единствения допуснат до събеседване след оценка на концепциите за развитие на културата кандидат за директор на ресорната общинска дирекция – журналистката Антония Йовчева. Това стана ясно от коментар на председателя на изпитната комисия и главен секретар на община Варна Кристиян Богоев.

Регистрирани са два случая на "луда крава" в Гърция

Южната ни съседка още не е съобщила в ЕС за проблема, обясниха за Investor.bg от агенцията по храните

    


Основателят на Си Ен Ен претърпя операция

Търнър благодари на медицинския персонал, който се грижеше за здравето му, и на членове на семейството си, колеги и приятели, които му пожелаха бързо възстановяване

10-километрова опашка от тирове този път заради спиране на тока

/КРОСС/ 10-километрова опашка от тирове се е образувала на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от Граничната полиция. Причината за натрупването на камионите е аварията, която тази нощ остави без ток Свиленград. Наложи се граничните власти да спрат за 6 часа пропускането на автомобили и това доведе до образуването на дълга колона от автомобили. В района на град Къркларели, около турско-българската граница, вали обилен сняг. Снеговалежът започнал още вчера. Снежната покривка в района на селището Кофчаз е около 15 см, а в района на граничния пункт Дерекьой, срещу Малко Търново, снежната покривка е около 12 см, съобщиха от турската пътна служба. Поради навалелия обилен сняг има много затрупани пътища. 32 селища са напълно откъснати от центъра и придвижването до тях не е възможно. Екипи на пътната служба разхвърлят пясък и луга по шосето към ГКПП Дерекьой, съобщи Зия Есер от общинската служба в Къркларели. Снегорини и пътни машини разчистват пътищата, за да се стигне до откъснатите от центъра селища. Изискват се задължително вериги за моторните превозни средства. Според метеорологичната служба зимните условия, които са предизвикани от нахлуването на студена вълна от Балканите, ще продължат днес и утре. В Истанбул времето също е студено, вали дъжд, по високите части на мегаполиса валя сняг, който обаче се стопи. В морето духа вятър, поради което са отменени някои маршрути на катамараните.  

Радослав Янкулов бе избран за вицепрезидент на Евранет Плюс

/КРОСС/ Генералният директор на Българското национално радио Радослав Янкулов бе избран за вицепрезидент на европейската радиомрежа Евранет Плюс. Решението беше взето на заседание на Генералната асамблея на организацията в Маракеш, Мароко. „Избирането ми за вицепрезидент на Евранет Плюс е голямо признание за БНР. Това е висока оценка на европейските ни партньори и колеги за професионализма и водещата роля на медията като информационен лидер", коментира генералният директор на БНР Радослав Янкулов минути след избора. БНР се присъедини към Евранет Плюс през април 2013 г., като медийният проект е петгодишен. Всеки месец обществената медия излъчва в програмите си специални рубрики с обща продължителност над 400 минути - с новини, интервюта и коментари за европейските институции и тяхната дейност. Радиомрежата Евранет Плюс се състои от 15 водещи обществени и частни оператори в рамките на Европейския съюз, достигащи до над аудитория от над 20 милиона слушатели ежедневно. Евранет Плюс предлага уникална възможност за отразяване на работата на ЕС и внася изцяло ново измерение в представянето на важните за Европа теми на различните платформи, които ползва днес радиото. Целта на Евранет Плюс е да се повиши осведомеността на гражданите на ЕС и да се стимулира обмена на мнения по различни теми.  

Марк Уолбърг с почетна награда на MTV

Актьорът ще я получи на 13 април в Холивуд

    


ЦАМ: 18,7% - ГЕРБ, 17,6% - БСП

Ако парламентарните избори са днес, 18,7% биха гласували за ГЕРБ, а за БСП 17,6%, а от право на преференциално гласуване се биха възползвали близо 60%.

Малка белочела гъска като игла в купа сено


Малка белочела гъска, която е един от най-бързо намаляващите видове птици на Земята, е била наблюдавана близо до Атанасовско езеро от експерти на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Световно изчезващият вид е бил забелязан в три поредни дни в началото на март. Това е изключително рядко събитие, защото числеността й в Европа се е стопила до около 40 двойки.

"Намирането на тази гъска сред хилядните ята на големите белочели гъски е все едно да намериш игла в купа сено",...

Протестът успя! Замразяват трамвая в Борисовата градина

Гражданите не го желаят, призна главният столичен архитект

    


"Левски": Гаджев не е расист и ще го защитим по всички законосъобразни начини


Ръководството на "Левски" отрече обвиненията към Владимир Гаджев за расистки обиди срещу футболистите на ЦСКА Джаксън Менди и Омар Косоко в дербито от последния редовен кръг на А група, спечелено от червените с 1:0.

В понеделник "армейците" обявиха, че ще сезират Българския футболен съюз, а при "липса на адекватна реакция ще бъдем принудени да се обърнем и към УЕФА".

Днес от стадион "Георги Аспарухов" отговориха на обвиненията, като изразиха несъгласие с отношението на...

Две деца едва не изгоряха при пожар в Дупница

Две деца - на 5 и 9 години, едва не изгоряха в апартамент на деветия етаж в дупнишкия квартал „Бистрица”, съобщи в. "Струма”.

Румен Ваташки: Проектът АБВ е на олигарсите, Георги Първанов е техен слуга

Председателят на партия "Атака" - Перник Румен Ваташки характеризира проектът АБВ като олигархичен. Това се случи на пресконференцията, която той даде днес, предаде репортер на ZaPernik.com.

"В последно време много се говори за АБВ, дори така някак си се натрапва този политически проект в българската общественост и в медиите. И поради това решихме да вземем отношение, още повече знаете, че има тука главни герои с пернишки корен. Особено бившия...

Продължава

От 1 април акцизът върху горивата в Румъния се вдига


Новият румънски финансов министър Йоана Петреску подкрепя въвеждането на допълнителен акциз върху горивата в размер на 7 евроцента за литър, съобщи агенция Аджерпрес.

Според Петреску въвеждането на акциза няма да доведе до толкова тежки последици, колкото се прогнозира. Финансовият министър увери, че новият акциз ще влезе в сила от 1 април 2014 година.

В края на миналата година румънският президент Траян Бъсеску отказа да подпише споразумението на Румъния с Международния...

Несебърска ученичка краси плаката на „Evro folk 2014” с автентична лазарска носия от с.Еркеч

balkan_folk

Участничката в престижни национални и международни фестивали с несебърската фолклорна група „Незабравка” Николета Стоянова е избрана за  лице на официалния плакат на музикалните празници „Ewro folk 2014”.

1623 НиколетаНиколета Стоянова е ученичка в Х клас на  профил „Технологичен” на СОУ”Любен Каравелов”-Несебър.В клас тя набляга на интензивното изучаване на английски език и информацонните технологии, а свободното си време посвещава на  българските традиции и фолклор, посещавайки занятията на фолклорна група „Незабравка”, чиито ръководител е Андиопа Цветкова, а хореограф Десислава Червенкова. При участието й в Евро фолк 2013 международното жури безапелационно я избира за лице на официалния плакат на фестивала за 2014.

На него Николета е накипрена с автентична лазарска носия от с.Еркеч. Тя включва черен чукман, който се състои от две части – „поли” и „чапак”. Полата, наречена „врахам” е украсена с бели нашивки. Престилката на черти е наречена „крива”,има и елек „контох”. На главата се носи алена „вала”, върху която има „аскии” от мъниста, между плитките е „пележ”-а, а отстрани „краищата”.

Неповторимото излъчване допълват лазарските пера и китки, нагръдник и два гердана-„врах” от ситни златни парички на връв и „дубли”- едри златни пари нанизани на панделка.

Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали – ЕАFF в различни европейски градове.

Основно събитие на музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланинският събор “Балкан фолк” в България, чието осемнадесето издание ще се проведе във Велико Търново в периода 8-18 май 2014.

В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори. Характерна особеност на музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 50 кабелни и сателитни телевизии, както и по Световната интернет телевизия “TV Eurofolk” .

                                                                               Мара МОМЧИЛОВА

23% от американците смятат, че МР3 е робот

За близо 1/3 от американците гигабайт е вид насекомо, а HTML - болест, предавана по полов път

    


23% от американците смятат, че МР3 е робот

За близо 1/3 от американците гигабайт е вид насекомо, а HTML - болест, предавана по полов път

    


Голям интерес към общественото обсъждане на проекта за нов НК

/КРОСС/ Над 30 неправителствени организации, сдружения, представители на работодателски организации, синдикати и граждани са заявили участие в предстоящото обсъждане на проекта за нов Наказателен кодекс, което ще се състои на 18 март 2014 г. в зала №6 на НДК. Това ще е първото от поредицата обществени обсъждания на проекта, организирани от Комисията по правни въпроси на Народното събрание, съвместно с Министерството на правосъдието. Вчера изтече срокът, в който желаещите да се включат в обсъждането, трябваше да подадат заявка на специално създадения за целта мейл. Заявилите участие са изпратили конкретни становища, въпроси и предложения по десетки текстове от проекта. Всички заявили участие ще могат да вземат отношение по повдигнатите въпроси в рамките на дискусията, която ще бъде предавана на живо в интернет на страницата на Народното събрание и на сайта на Министерството на правосъдието.  

Млада българска компания привлече 2.4 млн. долара финансиране

/КРОСС/ Българското приложение Flipps, което доскоро се казваше iMediasharе, успя да привлече свежо финансиране от 2.42 млн. долара. Това е най-голямата обявена инвестиция в българска стартираща компания сред проектите на двата инвестиционни фонда - Eleven и Launchub, създадени по инициатива JEREMIE през 2012 г. досега. Показателно е и кой е повярвал в продукта - финансирането е осигурено от един от водещите рискови инвестиционни фондове в Европа - Earlybird, и един от легендарните предприемачи в Силициевата долина Тим Дрейпър. Това става ясно от съобщение до фондовата борса на българското дружество за разработка на технологични решения "Бианор холдинг", чиято рожба е Flipps. Най-краткото описание на продукта е мобилно приложение, което превръща телефона в дистанционно управление, пише Капитал. Бърз финансов скок Вложението представлява втората едра инвестиция, след като през 2012 г. екипът на Flipps получи т.нар. seed финансиране от 200 хил. евро от българския фонд за стартиращи компании Launchub и група бизнес ангели срещу миноритарен дял от компанията. Тогава това финансиране оцени целия бизнес на Flipps на малко под 3 млн. долара. Сега новата инвестиция от 2.4 млн. долара представлява т.нар

Най-добрите аудио-визуални специалисти пристигат за Solar Easter

Освен силен списък от световно признати диджеи, тазгодишното издание на фестивала SOLAR EASTER ще бъде запомнено и с участието на REACH VISUALS. На 17 април всяка една от трите зали на INTER EXPO CENT...

Мъри с нова акция: Махнете оградите от стадионите

"Имаме амбиция да търсим продължаване за Купата и стигане до финал, което ни задължава да играем добре", заяви Мъри Стоилов.Треньорът на Ботев Пловдив даде редовната си пресконференция преди...

Болницата в Девин отваря и детско отделение до дни

Детско отделение ще бъде отворено до два-три дни в болницата в Девин.  „В момента тече подготовката и в един от секторите на сградата, който отговаря на хигиенните условия, ще може...

Mладоци сменят наказаните в Левски

Група от 18 футболисти на Левски бе определена за двубоя от четвъртфиналите на турнира за Купата на България срещу Ботев (Пловдив). Мачът е утре от 16:15 часа на стадион "Георги Аспарухов".Г...

Българското участие на изложбата за информационни и комуникационни технологии в Хановер

/КРОСС/ 25 български фирми участват на Международната изложба за информационни и комуникационни технологии Cebit 2014 в Хановер, Германия, в периода 10 - 14 март 2014 г. Националното участие се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност" 2007 - 2013. Международната специализирана изложба CeBit е една от най-големите в света прояви в областта на информационни и комуникационни технологии. В миналогодишното издание в нея са участвали 4 000 изложители от 70 държави, а броят на посетителите надхвърли 300 хиляди. На CeBit 2014 са представени осем тематични направления и специални предложения за конкретни целеви групи: интегрирани информационни системи за управление на компании (ERP) и анализ на данни, управление на информационните ресурси и корпоративната информация (ECM), уеб и мобилни решения, IT услуги, сигурност, комуникация и мрежи, инфраструктура и център за съхранение на информацията, изследвания и иновации. Българският национален щанд (Hall 6, Stand B50) в Hannover Messe се разполага на площ от 300 кв.м. Със средствата на проекта Агенцията поема разходите на нашите участници за: наем на изложбена площ, проектиране и изграждане на щанд, наемане на оборудване и обзавеждане, регистрация на изложителите, включване на изложителите в официалния каталог, рекламиране на участието.  

Центърът за анализи и маркетинг: ГЕРБ – 18,7%, БСП – 17,6%

Управляващата коалиция БСП и ДПС има убедителна преднина пред останалите си съперници. Това заяви политологът Юлий Павлов, предаде репортер на БГНЕС.
Ако днес се проведат парламентарни избори, 18,7% биха гласували за ГЕРБ, а за БСП 17,6%, а от право на преференциално гласуване се биха възползвали близо 60%. Управляващата коалиция БСП и ДПС има убедителна преднина пред останалите си съперници. Това заяви политологът Юлий Павлов, предаде репортер на БГНЕС. Ако днес се проведат парламентарни избори, 18,7% биха гласували за ГЕРБ, а за БСП 17,6%, а от право на преференциално гласуване се биха възползвали близо 60%.

Болниците може да имат бюджетен дефицит от 260 млн. лв.

Болниците да не получават пари от Здравната каса за изработена дейност над определените прогнозни бюджети без стриктна проверка - това предложение е сред обсъжданите в Надзорния съвет на Здравната каса като опит да се преодолее евентуален недостиг в бюджета от близо 20 на сто.

Удължиха проверката в ДАНС по случая "Бисеров"

/КРОСС/ Удължен е срокът за проверката в ДАНС за това има ли изтичане на информация по случая с Христо Бисеров, каза Владимир Писанчев, председател на Държавна агенция "Национална сигурност"(ДАНС), след изслушване във Временната анкетна комисия за Христо Бисеров. "Бяха ми зададени въпроси, във връзка с работата по случая "Христо Бисеров". Само че аз нямаше какво да коментирам, защото ние сме си свършили работата. Всичко е предадено на прокуратурата. Оттук нататък нямам право на никакъв коментар", обясни Писанчев. По думите му, има проверка за съмненията за изтичане на информация от ДАНС. "От много места, би могло да има теч, но няма да коментирам. Проверката се оказа сложна, удължили сме срока. Ще докладваме на когото трябва, когато трябва. Веднага след случаите образувахме такава проверка", каза още той. По думите му, проверката обхваща много хора, и затова срокът й е удължен. Проверката не обхваща прокуратурата. По този случай нямаме отстранени хора. По други случаи обаче има. Съществува специален отдел в агенцията, който разследва изтичане на информация. За съжаление имаме такива случаи, но се справяме с тях, заключи той.  

10-километрова опашка от ТИР-ове на Капитан Андреево

Причината е аварията на електропреносната мрежа в Свиленград

Великденски бонуси за всички пенсионери, но не по равно

Най-много - 40 лева, дават към най-ниските пенсии до 150 лв.

    


Износът ни за ЕС се увеличава с 9,1% през 2013 г.

През 2013 г. износът на България за Европейския съюз се увеличава с 9.1% спрямо предходната година и е в размер на 26,1 млрд. лева. Основни търговски...

ОИСР: Загубата на инерция в развиващия се свят тежи върху глобалния растеж

От организацията очакват глобалният брутен вътрешен продукт да се разшири с 2 на сто за цялата 2013 г.

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване