"Фамилия Тоника" влиза в новото шоу "Големите надежди"

Милица, Ева, Ралица и Драго ще бъдат беквокалисти

    

"Фамилия Тоника" влизат в новото шоу "Големите надежди"

Милица, Ева, Ралица и Драго ще бъдат беквокалисти

    


Безработицата през февруари остава 12.2%


През февруари безработицата остава на януарското си равнище от 12.2%, съобщи Агенцията по заетостта. Спрямо февруари 2013 г. тя е с 0.2 процентни пункта по-висока.

В бюрата по труда се водят на отчет общо 400 943 безработни, с 290 души по-малко от предишния месец. Новите безработни са 30 хил., с 15 хил. по-малко. 

Започнали са работа 14 200 души като 13 309 от тях - на първичния пазар, а останалите - по програми за заетост. Една четвърт от намерилите препитание са...

България няма да признае резултатите от референдума в Крим

/КРОСС/ България няма да признае резултатите от референдума в Крим, заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин, цитиран от "Дойче веле". По думите му макар все още да има надежда за мирно решение на конфликта, отношенията с Русия вече няма да са същите. Ако Русия не покаже готовност за компромиси, на Европейския съюз ще му се наложи да вземе решения, свързани с евентуални санкции - нещо, което не желае никой нито в България, нито в Германия, изтъкна Вигенин след срещата си в Берлин с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер. Докъде ще стигнат действията срещу Русия - това зависи най-вече от самата нея. Българската страна се надява дипломатическите усилия да постигнат резултат, защото "нямаме друга алтернатива освен дипломацията", подчертава министър Вигенин. По думите му всичко друго означава военна конфронтация, а едва ли някой е готов на такава стъпка. Дрънкането на оръжие в региона е демонстрация на сила, която няма да помогне, каза той. Целият материал може да прочетете тук.  

Българско мобилно приложение привлече интереса и на инвеститори от Силициевата долина


Eдин от водещите рискови инвестиционни фондове в Европа - Earlybird, и един от легендарните предприемачи в Силициевата долина Тим Дрейпър ще инвестират в българското дружество за разработка на технологични решения "Бианор холдинг" 2.42 млн. долара.

Интересът е привлечен от приложението Flipps, което доскоро се казваше iMediasharе, съобщи "Капитал daily". Приложението превръща мобилния телефон в дистанционно управление.

За инвестицията се разбира от съобщение на "Бианор" до...

На Майдан в безплатните напитки е имало наркотични вещества

/КРОСС/ Сега в интернет активно се обсъжда информацията за това, че в топлите и други напитки, предназначени за протестиращите на Майдан се добавяли силно действащи вещества и наркотици. След еуфорията на Майдан, много от участниците сега изпитват изтощение и депресивни състояния, стрес. Онези които се обръщат към докторите, с изненада разбират, че всъщност страдат от наркотична абстиненция. Някои от коментиращите темата са убедени, че организаторите на протестите в Киев са смесвали наркотични и психотропни вещества в безплатните напитките, които се раздаваха с широко сърце на площада. Това свидетелстват и множеството разкази на участниците на Майдан, изпитващи осезаемо симптомите на наркотична зависимост.Едно от доказателствата е случаят на една възрастна жена от Евпатория, която спечелила 8 хиляди гривни на Майдан. След като се върнала у дома, след няколко дни 63-годишната жена се почувствала зле, отишла на лекар, направила анализи, а доктора я попитал : „Кога за последно сте взимали наркотици? Имате абстиненция." Бабата едва не припаднала от смайващата новина. Тя признала, че на Майдан е яла от кашата и пила чай, които се раздавали безплатно тогава, разказва в блога си Арина Жеглова. Андрей Ваджра пише, че някой си полковник от правоохранителните органи на Украйна му съобщил, че „Кличко развозва по целия Майдан чували с бойни психостимулатори". Тези препарати са наркотици

Ваньо Танов: Разговорът ми с Борисов е сглобен от няколко различни срещи

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов застана пред Временната анкетна комисия, която проверява обстоятелствата около публично огласения телефонен разговор между него и бившия министър-председател Бойко Борисов.

Сноудън призова за ограничаване на шпионските програми на АНС

Първа публична изява от много време на Едуард Сноудън. Бившият сътрудник на американските тайни служби участва във видеоконференция за намесата на федералното правителство в личния живот на хората. "Агенцията за национална сигурност запали пожар в дебата за бъдещето на интернет и хората, които участвате в тази конференция, всички вие сте пожарникарите.

Цветан Василев съди трима от „Протестна мрежа" за клеветничество

Те го обвиниха в създаването на организирана престъпна група

Нарастват свободните работни места в реалната икономика

Обрат в наемането на нова работна ръка от реалния сектор може да се очаква, когато започне да расте сферата на строителството, смята бизнесът

    


Ваньо Танов: Натискът започна, след като отнех лиценза на Мишо Бирата

Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов беше изслушан на заседанието на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и екс шефа на митниците - т. нар. Комисия за Мишо Бирата. Бившият директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов беше изслушан на заседанието на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и екс шефа на митниците - т. нар. Комисия за Мишо Бирата.

Почина ранено при протестите в парка „Гези” момче - след 269 дни в кома

15-годишно момче почина в Турция след 269 дни в кома, предаде електронното издание „Хюриет дейли нюз”, цитирайки съобщение на семейството в Туитър.
То е било ранено при полицейската агресия при разпръскването на протестите в парка „Гези” в Истанбул през юни миналата година.

„Загубихме нашия син Беркин в 7:00 часа тази сутрин”, 15-годишно момче почина в Турция след 269 дни в кома, предаде електронното издание „Хюриет дейли нюз”, цитирайки съобщение на семейството в Туитър. То е било ранено при полицейската агресия при разпръскването на протестите в парка „Гези” в Истанбул през юни миналата година. „Загубихме нашия син Беркин в 7:00 часа тази сутрин”,

Според бивш шпионин атентатът над Локърби бил дело на Иран, не на Либия

Бомбеният атентат над Локърби е бил поръчан от Иран и извършен от базирана в Сирия терористична групировка, призна бивш служител на иранското разузнаване. Иранският дезертьор Аболкасем Месбахи твърди, че полет 103 на американската авиокомпания "ПанАм" е бил свален през 1988 г. в знак на отмъщение за извършено нападение на американски военен кораб срещу ирански пътнически самолет шест месеца по-рано, при което загиват 290 души, пише в. "Дейли телеграф". Иранският върховен лидер аятолах Хомейни е поръчал атентата "за да копира точно каквото се е случило с иранския Еърбъс", твърди бившият ирански агент. На 21 декември 1988 г. самолет на "Пан Ам", извършващ полет от Ню Йорк за Лондон, експлодира във въздуха над шотландското село Локърби. Загиват 270 души от 21 страни, включително 11 жители на Локърби. Повечето от пътниците са американски граждани. Невиждани досега доказателства, събирани за делото срещу Абдел Басет ал Меграхи, бившия служител на либийското разузнаване, осъден за атентата, подкрепят твърдението на Месбахи и подсказват, че нападателите принадлежат на екстремистката групировка Народен фронт за освобождение на Палестина - главно командване, пише "Дейли телеграф". Новите доказателства не само хвърлят ново съмнение върху присъдата на Меграхи, но и дават тежест на предишно твърдение, че истината за атентата е била покрита от Великобритания и Съединените щати, защото те не са искали да предизвикват вражда със Сирия, ключова сила на прага на Ирак, ръководен тогава от Саддам Хюсеин, посочва британското издание. Меграхи, единственият осъден за най-големия терористичен акт в историята на Великобритания, бе освободен от затвора през 2009 година заради раково заболяване и твърдеше, че е невинен, до смъртта си през май 2012 г. През цялото време след произнасянето на присъдата през 2001 г. имаше твърдения, че Меграхи е жертва на съдебна грешка и много от семействата на 270-те жертви на атентата смятат, че така и не е разкрита истинската история, отбелязва "Дейли телеграф".

Вигенин: България няма да признае резултатите от референдума в Крим

Това каза пред Дойче Веле външният министър Кристиан Вигенин. Макар все още да има надежда за мирно решение на конфликта, отношенията с Русия вече няма да са същите, смята той.

Момче, ранено при протестите в парка „Гези”, издъхна след 269 дни в кома

15-годишно момче почина в Турция след 269 дни в кома, предаде електронното издание „Хюриет дейли нюз”, цитирайки съобщение на семейството в Туитър.
То е било ранено при полицейската агресия при разпръскването на протестите в парка „Гези” в Истанбул през юни миналата година.

„Загубихме нашия син Беркин в 7:00 часа тази сутрин”, 15-годишно момче почина в Турция след 269 дни в кома, предаде електронното издание „Хюриет дейли нюз”, цитирайки съобщение на семейството в Туитър. То е било ранено при полицейската агресия при разпръскването на протестите в парка „Гези” в Истанбул през юни миналата година. „Загубихме нашия син Беркин в 7:00 часа тази сутрин”,

Останаха билети само за 4 блока от Сектор Г за Лудогорец-Валенсия

/КРОСС/ Билети за последните два възможни сектора на стадион "Васил Левски" за мача Лудогорец - Валенсия бяха пуснати в продажба тази сутрин. Мачът е в четвъртък от 20,00 часа. Заради малката агитка, която се очаква да дойде от Испания, българският шампион получи възможност да пусне в продажба места в сектори, които по план бяха определени за буферни зони. В момента има останали билети само за 4 блока в сектор Г, като другите пропуски са изчерпани. Билетите са с цена 10 лева. В момента се търгуват билети за блокове 41, 42, 43 и 44 на сектор Г на стадион "Васил Левски", като най-апетитен е блок 44, който е най-близо до сектор А. Феновете на гостите ще бъдат настанени в 45 блок на сектор Г. Очаква се до края на деня целия стадион "Васил Левски" да бъде разпродаден, като от Лудогорец ще обявят крайната бройка на феновете, които са закупили билети за мача, пише Актуално. Ръководството на шампионите взе решение да блокира първите няколко реда в секторите А и В, тъй като от там няма почти никаква видимост към терена и се получава струпване на фенове по стъпалата на стадиона.      

Папа Франциск: Бедността ни освобождава от идолопоклонството

/КРОСС/Интервю с Папа Франциск за Corriere della Sera Измина една година от онова семпло „добър вечер", което развълнува света. След изминаването на 12 интензивни месеца трудно могат да бъдат описани промените, въведени от папа Франциск и дълбоките знаци на пастирско обновление. Намираме се в малка зала в Санта Марта. Единственият прозорец гледа към малък двор, от който се вижда парче синьо небе. Папата се появява внезапно през една врата, спокоен и усмихнат. Учуден е от различните записващи устройства, оставени на масата от един нервен журналист. „Всичките ли работят? Да?" Как ще оцени първата си година? Не, той не обичал оценки. „Правя оценка на всеки петнадесет дни, с моя изповедник". Свети отче, често ли се обаждате по телефона на хора, които са поискали помощ от вас? И тогава не ви вярват, че сте вие? Светият отец: Да, случва ми се. Когато някой ми пише, той го прави, защото има нужда да говори, да зададе въпрос, да поиска съвет. Когато бях свещеник в Буенос Айрес ми беше по-лесно. Но си запазих този навик. Това е служение, изразява се по този начин. Но сега не ми е толкова лесно да го правя, с оглед на количеството писма, които получавам. Има ли конкретен случай, който да помните особено ярко? Веднъж ми писа една 80-годишна вдовица, загубила сина си. Сега й се обаждам веднъж в месеца. Тя се радва. Изпълнявам задълженията на свещеник за нея. Приятно ми е

Зимата отряза Свиленград от света - без ток и вода

Без ток, вода и стационарни телефони остана цялата свиленградска община заради скъсан магистрален далекопровод на НЕК. Ограничен е пропускателният режим на пункт Капитан Андреево и вече има опашка от ТИР-ове, чакащи да преминат през българо-турската граница.

Боримиров на "Герена" за разлика от Туре

Даниел Боримиров се появи на Герена и това веднага породи поредните съмнения около назначаването на нов спортен директор на Левски. Легендата на "сините" бе забелязан тази сутрин да напуска ...

При даването на концесия за бургаското пристанище има сериозни грешки, твърди Папазов

Обсъждат се всички варианти за бъдещото развитие на пристанище "Бургас". В момента корабните места са 14. Още при отдаването на концесия на пристанището са допуснати сериозни грешки. Това за...

Мистерията на българските гласове във Виена

На 12 март от 19.30 ч. в Голямата зала на Концертхаус във Виена ще гостува световноизвестният женски вокален ансамбъл “Мистерията на българските гласове”. За всички любители на б...

Вратарят на Атлетико няма да ходи в Реал

"Слуховете, че ще ходя в Реал са пълна лъжа. Всички знаят, че имам договор с Челси и съм щастлив в Атлетико", обяви вратарят на "дюшекчиите" Тибо Куртоа. Вчера в испанските медии с...

Експерти: Може да има ескалация на напрежението в Крим след 16 Март

Руската военна активност в Крим ще се увеличи след провеждането на референдума за статута на автономната република на 16 март. Така поне смятат украински експерти, предаде УНИАН, цитирана от &bdqu...

Зенит уволни Спалети, новият дебютира срещу Георги Миланов

Ръководството на руския Зенит уволни треньора си Лучано Спалети. 55-годишният италианец бе натирен след като тимът от Санкт Петербург не успя да победи като домакин опашкаря Том (Томск). Мачът от 20-и...

Нети дава печалбата си от Като две капки вода на децата от дома на отец Иван

Нети като Лайза Минели е първият победител във втория сезон на „Като две капки вода“ по Нова. Безупречното й изпълнение на Cabaret й отреди първото място, а наградата си от 1000 лв...

Желязото отчете най-големия си еднодневен спад от 4 години насам

Поевтиняването дойде на фона на засилващите се опасения за икономиката на Китай

    


Ало измамници масово предлагат инжекции срещу свински грип на благоевградчани

През изминалото денонощие на територията на Благоевград са направени няколко неуспешни опита за телефонни измами, пише struma.com. Характерно за последните случаи е това, че лицата, представящи се за лекари от ЦСМП-Благоевград, имат предварителна информация, че синовете на потърпевшите се намират в Канада, което съобщават при телефонния разговор. През изминалото денонощие на територията на Благоевград са направени няколко неуспешни опита за телефонни измами, пише struma.com. Характерно за последните случаи е това, че лицата, представящи се за лекари от ЦСМП-Благоевград, имат предварителна информация, че синовете на потърпевшите се намират в Канада, което съобщават при телефонния разговор.

40 български общини ще се включат в Часа на Земята


След по-малко от три седмици (на 29 март) светът за сетен път ще отбележи Часът на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи. Със символично загасяна на осветлението в дома, офиса, учреждението си, всеки човек, институция или фирма може да изрази своята съпричастност към устойчивия начин на живот и грижата си за околната среда, в която всички ние живеем и от която зависим.

Над 40 български общини заедно с институции и...

Световната банка предлага да отпусне на Украйна 3 милиарда долара

Световната банка съобщи, че има намерение да подпомогне тази година Украйна с до 3 милиарда долара за проекти за развитие, предаде ДПА. Банката каза, че е получила молба за помощ от временното украинско правителство и "е готова да продължи да помага на украинския народ" в осъществяването на крайно необходими реформи в икономическия сектор, се казва в комюнике на президента на банката Джим Йон Ким. Приоритетите ще са икономическата стабилност, банковото дело, енергетиката и инвестициите, борбата с корупцията, по-ефикасното подпомагане на бедните и уязвимите групи. Световната банка вече изпълнява в Украйна проекти за общо 3,7 милиарда долара. Те обаче са свързани с предоставянето на държавни услуги в сферата на жилищно-комуналното стопанство, с развитието на транспортната мрежа.

Крим прие деклaрация за независимост

/КРОСС/ Депутатите в Автономна република Крим са приели декларация за независимост на Крим, която е необходима за правните процедури като част от присъединяването на полуострова към Русия както и за референдума на 16 март, обяви говорител на парламента, предаде Интерфакс. „Този документ е необходим за провеждането на референдума и последващото възможно влизане на Крим в състава на Русия", уточни той и добави, че приемането на декларацията представлява техническа процедура. На уебсайт, създаден от кримския парламент с цел набиране на подкрепа за допитването до народа, онлайн социологическо проучване показва, че намеренията за гласуване за присъединяване към Русия превишават тези в полза на Украйна в съотношение почти три към едно. Междувременно украинският парламент предупреди кримския законодателен орган, че ще бъде разпуснат, ако не спре референдума на 16 март.  

Янукович обвини новите управляващи, че готвят гражданска война

Сваленият украински президент Виктор Янукович обвини новите управляващи в Киев, че планират да започнат гражданска война. По време на втората си пресконференция на руска земя Янукович отново каза, че се смята за легитимния държавен глава, а властта е била противоконституционно заграбена с оръжие. Той каза, че ще се върне в Киев, "веднага щом стане възможно, сиреч не след дълго" и опроверга съобщения в медиите, че е болен.   "Искам да напомня, че оставам не само единственият легитимен президент на Украйна, но и върховен главнокомандващ. Не съм прекратявал предсрочно своите пълномощия, жив съм, не са ме отстранили от длъжност по реда, предвиден в конституцията на Украйна", каза Янукович пред журналисти в руския град Ростов на Дон.   "По повод различни слухове, разпространявани за мен в Украйна, бих искал да кажа, че съм жив. Не мога обаче да кажа, че се чувствам добре, защото не мога без крайно дълбока, страшна тревога да гледам какво става в Украйна", заяви още той.   Виктор Янукович смята да поиска от Върховния съд и Конгреса на САЩ оценка за действията на американското държавно ръководство, засягащи Украйна, по-специално за намерението да й бъдат отпуснати един милиард долара.   "Според собствените си закони вие нямате право да отпуснете тези пари", обърна се той към властите във Вашингтон, като се позова на конституцията на Съединените щати, която забранява да се отпуска финансова помощ на правителството на която и да било държава, чийто законен президент е бил свален.   Очаквайте подробности.

Парламентът на Крим прие декларация за независимост

Парламентът на Крим прие декларация за независимост на републиката, която е необходима за провеждането на референдума, предаде ИТАР-ТАСС.

Необходим е изцяло нов закон за висшето образование

/КРОСС/ Не поправка, а изцяло нов закон е необходим за висшето образование, коментира в ефира на Bulgaria On Air Детелина Смилкова, вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси. Тя подчерта, че достъпът до знание вече е много по-демократичен, налице е глобална мобилност и образованието трябва да се адаптира към тази реалност. По думите й бизнесът може да е от голяма полза за обучението като участва в изработването на програми, като представители на бизнеса се включват в преподаването в оценяването студентите и т.н. „Стажовете могат да се включат в образователната програма и да носят кредити за обучението," предлага още Смилкова.Според нея държавно финансиране трябва да получават няколко големи университета, в които да се прави и наука. Останалите следва да набират средствата на пазарен принцип. „Университетите не са корпорации, но трябва да търсят мястото си на пазара. В САЩ финансирането от държавата е 10%. Останалите средствата се търсят от пазара," заяви Смилкова. Тя поясни, че конкурентоспособността между висшите училища може да се изгради чрез качеството на програмите, чрез партньорства с бизнеса и т.н. Нейното мнение е, че редица университети у нас са по-добри от тези зад граница, но много студенти избират да учат в чужбина заради икономическата стагнация. Според Смилкова рейтинговата система не е добра за оценка на висшите училища, тъй като не се взима предвид мащаба и структура на университета

Вигенин: Няма да признаем референдума в Крим

Макар все още да има надежда за мирно решение на конфликта, отношенията с Русия вече няма да са същите, заяви външният министър пред "Дойче веле"

Audi свързва колите си със светофарите

Технологията може да редуцира потреблението на гориво с до 15%

    


Вграждат камък с кръст за храброст от славния Дойран в нов храм в Созопол

Храмът ще бъде издигнат в Новия град, където все още няма църковен храм

Три коли изгоряха при пожар в с. Горен близнак

Един е регистрираният пожар с преки материални щети през изминалото денонощие във Варненска област, съобщиха от пожарната за Moreto.net. На 10 март, около 20:30 часа, е получен сигнал за пожар в къща и гараж - автосервиз, в с. Горен близнак.

Подемът на Facebook тази година изненада Wall Street

Редица анализатори предричат цена на акцията, която практически вече е надвишена

    


14,2 хил. души са започнали работа през февруари

14,2 хил. безработни са започнали работа през миналия месец, съобщиха от Агенцията по заетостта. Над 13 хил. от тях са намерили реализация на...

България остава на челни места по заболеваемост от туберколоза

Въпреки няколкото реимунизации в България на ваксината БЦЖ, сме на едно от челните места в Европа по заболеваемост от туберкулоза.

Закопчаха мъж, трошил кола с щанга

Срещу нападателя е образувано бързо производство

    


Еврогрупата призова Атина да отговори бързо на изискванията за отпускане на заем

Необходима е допълнителна работа по няколко направления преди прегледът да може да приключи, заяви Йерун Диселблум

    


Янукович: Жив съм! В Украйна управляват бандити и фашисти

Сваленият украински президент Виктор Янукович обяви на пресконференция в руския град Ростов на Дон, че ще се обърне към Сената и към Конгреса на САЩ и да ги предупреди да не дават финансова помощ на Украйна заради новото правителство "от бандити и фашисти".

Каква ще е цената за включване на Крим в състава на Русия

Колко може да плати Русия за присъединяване на Крим и готова ли е да го направи, питат се във вторник руските медии. Според вестник "Комерсант" руското правителство не изглежда готово да интегрира полуострова. Включването на нов регион във федерацията е нестандартна задача, каквато никой никога не е решавал. Ще трябва да бъдат създадени минимално необходимите транспортни и енергийни връзки с основната руска територия, да се интегрира регионът във финансовата и бюджетната система на страната, а социалните ангажименти на Москва към регионите на Русия да обхванат и кримското население, посочват експерти на изданието. Де факто Крим ще бъде остров спрямо Русия и разходите за транспортна инфраструктура ще са основно перо в необходимите инвестиции. Крим ще се снабдява със стоки по море, затова местните цени рязко ще скочат и поне през първите месеци стандартът бързо ще се понижи. Това вероятно ще наложи да се отпуснат на хората в Крим поне десетки милиони долари "специални субсидии", за да се избегне оттичане на население в Украйна. Засега обаче няма признаци тези пари да са негласно заделени в бюджета на Русия за 2014 г., пише всекидневникът. След 16 март Крим се кани да започне преход към плащания в рубли, но до есента планира да запази успоредно обращение на руската и на украинската валута, посочва "Комерсант" в друг материал. За момента кримската финансова система все още работи като част от Украйна. Местните власти обявиха приемането на руска финансова помощ за резервен вариант, разчитайки по принцип да запазят автономен статут и в състава на Русия, се казва в статията, цитирана от БТА във вторник. Двувалутните режими са нещо рядко в света дори в преходни периоди. В случая с Крим там може да се появят структури, контролирани от руската централна банка, или пък местната власт да създаде специални условия, за да действа нейна собствена банкова система, независима и от Москва, и от Киев, твърди "Комерсант". Руските региони могат да съберат за нуждите на Крим общо 3-4 милиарда рубли, а в подкрепа на промишлеността полуостровът да получи още 40 милиарда, пише "Новие известия". Според председателя на кримския Върховен съвет Владимир Константинов благодарение на руски инжекции местните власти "приключват вече всички финансови проблеми". Дарения се събират не за жителите на Крим, коментира политологът Андрей Пионтковски. "Крим изобщо няма нужда от хуманитарна помощ. Не се знае за някаква хуманитарна катастрофа или сериозно прекъсване в снабдяването с храни, дрехи или друго нещо. При това всяка област в Русия, разчитаща на дотации, има нужда от такава помощ поне колкото Крим", посочва експертът. По думите му и мащабните митинги, и телевизионната кампания, и събирането на дарения и помощи целят главно да формират чувство за национално единение сред хората в самата Русия. В Русия липсва законодателна база, за да присъединява тя земи на други страни без тяхно съгласие, забелязва "Ведомости". Според негови източници в руската президентска администрация Кремъл още не е решил да присъедини Крим и насрочването на референдум все още е само стъпка с цел засилване на руската позиция в преговорите със Запада.

Лекари чакат компенсацията за намалената такса за пенсионери

Нямало яснота кога и как ще се заплаща разликата за преглед

    


Дрю Баримор: Не съм добра актриса

Холивудската актриса Дрю Баримор не смята, че е "много добра актриса", съобщават американските медии.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
39-годишната Дрю, която е на снимачната площадка от шестгодишна, не смята, че драматичните й качества са много добри, Холивудската актриса Дрю Баримор не смята, че е "много добра актриса", съобщават американските медии. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 39-годишната Дрю, която е на снимачната площадка от шестгодишна, не смята, че драматичните й качества са много добри,

Цветан Василев с контрасигнал срещу активисти на "Протестна мрежа"

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев е подал контрасигнал за набедяване до главния прокурор Сотир Цацаров срещу активистите на "Протестна мрежа" Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов, съобщиха от банката във вторник.   Тримата внесоха преди около две седмици сигнал в държавното обвинение срещу медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски, Василев и новия политик Николай Бареков. В него бяха обобщени множество медийни публикации, разглеждащи съмненията за сериозни несъответствия между подадените от Пеевски официални декларации и действителното му имущество.   Цитирани бяха и данни за връзки между него, майка му Ирена Кръстева и офшорни дружества, както и медийни разработки по повод безпрецедентно кратката процедура за допуск до секретна информация, през която бе преминал депутатът, преди скандално да бъде избран за шеф на ДАНС през юни м.г.   По отношение на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев активистите на "Протестна мрежа" бяха изложили данни за кредити, които банката отпуска на свои клиенти – свързани лица, в пропорции, които многократно надхвърлят законовите ограничения.   В сигнала се обръщаше внимание и на неясния произход на средствата на движението на Бареков "България без цензура", както на финансирането на "Нова българска медийна група", собственост на Ирена Кръстева, която от 2008 г. насам ударно започна да изкупува различни медии и постепенно се превърна в най-едрия играч на пазара.   "Основание за сигнала са неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов – членове на "Протестна мрежа", които ясно съзнавайки невинността на Цветан Василев, са му приписали пред главния прокурор участие в създаването на организирана престъпна група. Неверните им твърдения се съдържат не само в сигнала им, адресиран до Цацаров, и редица други институции, а и в последващите им изказвания и коментари. Деянието на членовете на "Протестна мрежа" разкрива белезите на престъплението набедяване", уточняват от КТБ във вторник.   Същевременно самият Василев побърза да се изяви по темата пред превърналата се в редовна трибуна на Пеевски и сие през последните месеци агенция "Пик". Подобно на изявите на депутата на ДПС пред електронното издание, и банкерът дава кратко интервю, в което липсват въпроси за политическите му връзки през последните години, както и за съмненията, че скрито финансира медийната империя на Пеевски и майка му Ирена Кръстева.   "Вярвам, че прокуратурата, така както бързо се разпореди с проверката на т.нар. от "Протестна мрежа" и по-скоро от техните кукловоди организирана престъпна група, така бързо ще се произнесе и по нашия сигнал за набеждаване по отношение на мен и на Корпоративна търговска банка", заявява той, с уточнението, че "ни най-малко" не се притеснява от разпоредената от Цацаров пълна проверка по сигнала на "Протестна мрежа".   Според Василев, чиято банка е известна като най-предпочитаната от държавните фирми до неотдавна, "кукловодите" на антиправителствените активисти са "тези, които искат да се върнат на власт на всяка цена".   Както прокуратурата съобщи в края на февруари, в рамките на проверката по сигнала на "Протестна мрежа" срещу Пеевски, Василев и Бареков ще бъдат изискани данни от Сметната палата, Националната агенция за приходите, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция "Национална сигурност", Държавната комисия по сигурността на информацията, Агенцията по вписванията, Българската народна банка и други. Ще бъдат проверени и по-стари прекратени проверки, водени срещу тримата.

Заловиха водач на градус

Бързо производство срещу пиян водач е образувано в РУП-Хасково. До 24 часа за шофиране в нетрезво състояние е задържан 27-годишен мъж от областния град, хванат да шофира с 2,29 промила.

 

Хасково Новини

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване