30% от работещите българи – под прага на бедността

По-интересните теми от прегледа на печата за днес, 11 март

    


Спасиха трима изгубили се алпинисти в Мексико

Спасителни екипи се притекоха на помощ на трима уелски туристи и един мексиканец, които се загубиха върху неактивен вулкан в Малинче, централно Мексико.

И Минчев вариант за треньор

И Любомир Минчев  се завъртя като вариант за селекционер на националния по баскетбол. В момента той води “Берое” (Стара Загора). 
Постът е свободен, след като Контантин Папазов-Тити подаде оставка. При оттеглянето си бившият наставник посочи за свой заместник спортния директор на “Лукойл Академик” Сашо Везенков. Но той окачестви предложението като И Любомир Минчев се завъртя като вариант за селекционер на националния по баскетбол. В момента той води “Берое” (Стара Загора). Постът е свободен, след като Контантин Папазов-Тити подаде оставка. При оттеглянето си бившият наставник посочи за свой заместник спортния директор на “Лукойл Академик” Сашо Везенков. Но той окачестви предложението като

Метъл бандата "Дрийм тиътър" идват за концерт в София

Обявената за една от десетте най-добри прогресив рок групи в света ще забие на 29 юли в зала “Фестивална”. Американските музиканти са продали над 12 милиона албума, у нас идват по покана на “София Мюзик Ентърпрайсис” с последната си тава Dream Theater. За промоцията  те правят поредното си турне, включвайки и София в него. Обявената за една от десетте най-добри прогресив рок групи в света ще забие на 29 юли в зала “Фестивална”. Американските музиканти са продали над 12 милиона албума, у нас идват по покана на “София Мюзик Ентърпрайсис” с последната си тава Dream Theater. За промоцията те правят поредното си турне, включвайки и София в него.

Талибаните саботират изборите в Афганистан чрез заплахи

Афганистанците да не участват във вота заради личната си безопасност

Трима космонавти потеглиха от МКС към Земята

Космическият кораб "Союз ТМА-10М" се разкачи от руския сегмент на Международната космическа станция /МКС/ и потегли към Земята, съобщи РИА Новости.

Автобусна катастрофа в Египет, 16 жертви

Най-малко 16 души загинаха, 5-има бяха ранени при катастрофа между автобус и камион в Египет, съобщава АП.

"Ало, Ало" след 32 години

- Рене, как да те загърбя (забравя)?
- Ами, четвъртъците са ми удобни.
Този двусмислен диалог между най-прочутия френски кръчмар от времето на Втората световна война и сексапилното миньонче - сервитьорката Мими, едва ли е познат дори и на най-верните БГ фенове на култовия сериал “Ало, ало”. Защото е от непоказван у нас епизод, специално заснет по - Рене, как да те загърбя (забравя)? - Ами, четвъртъците са ми удобни. Този двусмислен диалог между най-прочутия френски кръчмар от времето на Втората световна война и сексапилното миньонче - сервитьорката Мими, едва ли е познат дори и на най-верните БГ фенове на култовия сериал “Ало, ало”. Защото е от непоказван у нас епизод, специално заснет по

В Ел Ей разкриха мистерията на отрязаната глава

В Лос Анджелис е на път да бъде разкрита мистерията с отрязаната глава, открита през януари 2012 г. в района на легендарния надпис HOLLYWOOD.

Ерусалим и Тел Авив вече са в обсега на ракети на ХАМАС

ХАМАС и радикалната организация "Ислямски джихад" вече могат да нанасят ракетни удари срещу Израел, както го показаха през 2012 г., но ракети като заловените в Червено море ще им позволят да достигат до цялата територия на страната.

Яна Грудева водеща на "Жените говорят", "Сблъсък" слиза от екран

Яна Грудева, която миналата година водеше с Антон Хекимян шоуто на Би Ти Ви “Африка: Звездите сигурно са полудели”, отива в Тв 7. Тя ще е част от съботния блок “Терминал 7” - ще се включи към рубриката на Жени Калканджиева и Мая Савова “Жените говорят”. Затова от тази събота тя ще започва по-рано - вместо в 12 ч ще върви от 11 ч. Друга част от блок Яна Грудева, която миналата година водеше с Антон Хекимян шоуто на Би Ти Ви “Африка: Звездите сигурно са полудели”, отива в Тв 7. Тя ще е част от съботния блок “Терминал 7” - ще се включи към рубриката на Жени Калканджиева и Мая Савова “Жените говорят”. Затова от тази събота тя ще започва по-рано - вместо в 12 ч ще върви от 11 ч. Друга част от блок

Руснакът Кузюткин: Нямам договор с България

Новият треньор на женския ни национален отбор - руснакът Владимир Кузюткин, разкри, че няма контракт с Българската федерация по волейбол. 
“Става въпрос не за договор в смисъла на тази дума, а за намерения за сътрудничество”, заяви пред руска медия 67-годишният наставник.
Кузюткин допълни защо се е съгласил да работи с България: “Интересът към ме Новият треньор на женския ни национален отбор - руснакът Владимир Кузюткин, разкри, че няма контракт с Българската федерация по волейбол. “Става въпрос не за договор в смисъла на тази дума, а за намерения за сътрудничество”, заяви пред руска медия 67-годишният наставник. Кузюткин допълни защо се е съгласил да работи с България: “Интересът към ме

"Дрийм тиътър" ще свирят в София на 29 юли

“Дрийм тиътър” се казва новият албум на прогресив метъл бандата “Дрийм тиътър”. Той е и поводът за европейското им турне, което няма да пропусне България.
Този път американците няма да свирят в Каварна, както през 2009 г., а в столичната зала “Фестивална”. Концертът им е на 29 юли. Билетите са в продажба още този петък.
Бандата е в нов състав - Д “Дрийм тиътър” се казва новият албум на прогресив метъл бандата “Дрийм тиътър”. Той е и поводът за европейското им турне, което няма да пропусне България. Този път американците няма да свирят в Каварна, както през 2009 г., а в столичната зала “Фестивална”. Концертът им е на 29 юли. Билетите са в продажба още този петък. Бандата е в нов състав - Д

Световната банка дава на Украйна с $3 млрд.

Световната банка е готова да предостави на Украйна финансова помощ в размер на 3 млрд. долара, съобщава АФП.

Испанските власти задържаха 1.8 тона хашиш в анклава Сеута

Испанските власти задържаха 1.8 тона хашиш, открит на плаж в анклава Сеута в Мароко, съобщи полицията.

Фандъкова с 8 заместник кмета – исторически рекорд

Никога досега в своята история София не е имала 8 заместник кмета. Това постигна сегашната кметица Фандъкова, след като предложи на общинския съвет и той одобри столицата да има зам.-кмет по здравеопазването – пенсионираният бивш шеф на военна болница ген. Стоян Тонев.

Освен здравеопазването, Фандъкова си има заместници за строителство, транспорт, финанси, екология, социални дейности, спорт и култура (виж тук). Най-загадъчна е зам.-кметицата Ненкова с направление „Законност, координация и контрол”. Освен нея има и секретар на Столична община с направление „Общинска администрация”.
Има и главен архитект на София – арх. Петър Диков, който е с направление „Архитектура и градоустройство”. Но без главен архитект не може, това не е кусур. Макар че в новата история на София има главни архитекти, които по-добре да ги нямаше. Това е отделна тема.

Пита се в задачата – какво постигна София с толкова много зам.-кметове? Бившият кмет Борисов, и бивш премиер, се хвали с метрото, което беше финансирано с европейски пари и строителството му си вървеше и преди той да стане кмет. Парите от ЕС бяха договорени още преди това.

Но какво стана със завода за боклук, който Борисов се закани да направи до две години, след като стана кмет през 2005 г.? Днес, девет години откак ГЕРБ управлява общината, такъв завод още няма. А от Брюксел са приготвили на София за тази цел сума, която може да достигне 180 млн. евро. И София не може да ги вземе, защото досега не е направила проект и процедура по изискванията на ЕК. Тоест, София не може да ги открадне качествено и да ги раздаде на свои хора, мъчи се неколкократно с проекти и процедури, които от ЕК отменяха като несъстоятелни. Малко се знае за това тук, медиите не засягаха този въпрос години наред, и сега го премълчават.

При толкова зам.-кметове и администрация дори се развихри най-голямото беззаконие в историята на общината. Продадоха имоти с фалшив подпис на кмета. Тия дни най-после прокуратурата внесе обвинения срещу скандалната сделка за продажба на имот на брата на бившия зам.-шеф на ДАНС Драшков. Онзи имот от 14 декара, продаден с фалшив подпис на кмета. Имало още няколко такива случая, а прокуратурата проверява общо около 100 сделки със съмнения за фалшиви подписи на бившия кмет Борисов.

Политизирането ще съсипе града. София е като отделна държава, с отделно правителство. Нейните кметове не са някаква политическа опозиция, а са с реална власт, тук и сега, разполагат с огромни средства и имоти.

Издадоха фатва срещу "Ной"

Религиозните фанатици отново демонстрираха опасната си откъснатост от реалността. Една от уж най-авторитетните ислямски организации Ал Азхар със седалище в Кайро, Египет, издаде фатва (религиозен декрет) срещу новия библейски епос “Ной” с режисьор Дарън Аронофски и забрани на мюсюлманите да го гледат.
Засега филмът няма да бъде показан в Катар, Ба Религиозните фанатици отново демонстрираха опасната си откъснатост от реалността. Една от уж най-авторитетните ислямски организации Ал Азхар със седалище в Кайро, Египет, издаде фатва (религиозен декрет) срещу новия библейски епос “Ной” с режисьор Дарън Аронофски и забрани на мюсюлманите да го гледат. Засега филмът няма да бъде показан в Катар, Ба

МЕГА СКАНДАЛ! Росица Янакиева от АБВ говори срещу Европа по руската телевизия!

Кметът на Перник и едно от лицата на АБВ Росица Янакиева направи скандално изявление в руската телевизия РОССИЯ 24, видя zaPernik.com. Във филм срещу Европа, който е заснет в Перник Росица Янакиева се изказва негативно по адрес наЕвропейския съюз. Според кмета на Перник Росица Янакиева България дава много повече от това, което взема от Европа.

"И не говоря само за сумата, която България внася в ЕС, а за ограниченията, които ЕС задължава страните да вкарват в...

Продължава

Комунисти убиха 9 души при нападения на Филипините

Членове на групировката Нова народна армия нападнаха полицейско управление

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване