ДАНС удължи срока за теч на информация по случая Христо Бисеров

Удължен е срокът за проверката в ДАНС за това има ли изтичане на информация по случая с Христо Бисеров, съобщи шефът на Държавна агенция "Национална сигурност" Владимир Писанчев след изслушване във Временната анкетна комисия за Бисеров.

Центърът за анализи и маркетинг: ГЕРБ – 18,7%, БСП – 17,6%

Управляващата коалиция БСП и ДПС има убедителна преднина пред останалите си съперници. Ако днес се проведат парламентарни избори, 18,7% биха гласували за ГЕРБ, а за БСП 17,6%, а от право на преференциално гласуване се биха възползвали близо 60%.
Това е прогнозата на директора на Центъра за анализи и маркетинг (ЦАМ) Юлий Павлов на база национално Управляващата коалиция БСП и ДПС има убедителна преднина пред останалите си съперници. Ако днес се проведат парламентарни избори, 18,7% биха гласували за ГЕРБ, а за БСП 17,6%, а от право на преференциално гласуване се биха възползвали близо 60%. Това е прогнозата на директора на Центъра за анализи и маркетинг (ЦАМ) Юлий Павлов на база национално

Танов отрича до дупка за натиск по случая с Мишо Бирата

По думите му изтеклият разговор с Борисов бил "сглобен"

    


Осъдиха България за неразследване на побой от скинхедс над суданец

/КРОСС/ Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) днес оповести решението си по делото Абду срещу България (жалба № 26827/08). Случаят касае расистко нападение пред Централните софийски хали през 2007 г. от страна на скинхедс срещу двама граждани от судански произход. Тогава прокуратурата отказа да го разследва. По делото ЕСПЧ установява нарушения на Член 3 (забрана на нечовешкото и унизително третиране) и Член 14 (забрана на дискриминацията) от Европейската конвенция за правата на човека (ЕКПЧ), съобщиха от Българския хелзинкски комитет. „Държавата получава своего рода предупреждение за нездравата работа на прокуратурата по дела за престъпления от омраза", коментира адв. Маргарита Илиева, директор на „Правна програма" на Български хелзинкски комитет, която водеше делото. „Слепотата и безразличието на магистратите в такива случаи ни костват колективно самата представа, че основните права са важни. Расовите деяния от есента на 2013 г. също ще свършат с решения срещу държавата, ако прокуратурата не намери начин да се вземе в ръце и да започне дължимата си работа по прилагането на наказателния закон за насилието от омраза", допълва тя. Случаят През май 2007 г. жалбоподателят Абду и негов приятел - суданци по произход и жители на София, са нападнати пред Халите от двама души, впоследствие документално характеризирани от полицията като скинхедс, регистрирани за ред престъпления като хулиганство, грабежи и кражби

Украйна ще се обърне към страните гаранти за техническа и военна помощ

/КРОСС/ Сегашния президент на Украйна Александър Турчинов съобщи, че е било взето решение от Украинският Съвет за национална сигурност и отбрана за формиране на „Национална гвардия", съобщи ИТАР-ТАСС.„Целта в създаването на тази гвардия е една - защита на страната и гражданите от каквито и да било посегателства от престъпници както външни, така и вътрешни", поясни Турчинов. Той обясни пред Върховната рада, че е взел решение частично да се мобилизират въоръжените сили и Националната гвардия.Турчинов заяви, че ще бъдат мобилизирани само отслужили вече доброволци. Украйна ще се обърне към страните гаранти на независимостта и териториалната цялост на Украйна за техническа и военна помощ, заяви още той. Турчинов поясни и другата основна причина за създаването на гвардията: „След направените проверки на бойна готовност, установихме, че армията ни има нужда от подсилване и възстановяване."

ДКЕВР инициира обсъждане на Общите условия между ВиК дружества и потребителски организации

/КРОСС/ По инициатива на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на 10 март 2014 г. беше проведена среща, на която бяха обсъдени подготвяните промени в Общите условия на ВиК дружествата. В обсъждането участие взеха представители на ВиК дружества, представители на омбудсмана на Република България и потребителски организации. Инициативата на Комисията има за цел идеите и предложенията на всички страни, в т.ч. и на самите потребители, да бъдат отразени и взети предвид още в процеса на изготвяне на новите Общи условия за ВиК сектора. Част от промените, които различните страни предлагат, се отнасят до регистрирането на наемателите на жилища като потребители и правата им като такива, предварителното известяване при отчитане, осигуряването на алтернативно водоснабдяване при прекъсване по вина на оператора. Едни от предложенията на ДКЕВР са свързани с усъвършенстване на подхода при разпределянето на разход „Общи нужди" в сградите в режим на етажна собственост, както и с облекчаване на процедурата за разкриване на индивидуални партиди в такива сгради. На база на изготвения проект на Общи условия предстои ВиК операторите да внесат своите предложения в Комисията, след което същите ще бъдат подложени на обществено обсъждане.  

Свиленград в бедствено положение

Основна причина за обявяването му е липсата на ток

    


Крим обяви независимост и ще кандидатства да влезе в Русия


Докато в Киев властите подготвят решение за разпускането на нелегитимния според тях парламент на кримската автономна република в Украйна, депутатите в Симферопол приеха декларация, с която обявяват независимост и дават на полуострова статут на отделна държава.

За да претендира тя за някаква законна тежест, това решение трябва да бъде одобрено на референдум в неделя, който никой, освен Русия, засега не признава за легитимен.

"Приемайки декларацията, ние се обявихме за...

Черноморска колоездачна лига „Спринт“ ще стартира от Поморие

Черноморска колоездачна лига „Спринт“ започва на 15 март, тази събота, съобщи Георги Енчев- член на ръководството на лигата и мениджър на колоездачен клуб „ Несебър”.

Тази година първият официален старт ще бъде даден в Поморие. Лигата ще се проведе в морския град, тъй като юношите за първи път стартират в нея. Стартът ще бъде даден в 11 часа, като финалът на състезанието ще бъде пред новия стадион в града. Надпреварата ще бъде за момчета -младша възраст, предаде Gramofona.com.

Очакват се около 100 участника. Регламентът на лигата позволява участниците да бъдат от всякаква възраст. Така по този критерий състезанието става отворено.

За купа „Кошарица“ състезанието ще се проведе на 29 март. През април ще се проведат две състезания за купа „Варна“ и купа „Несебър“. Три са състезанията през май в градовете Нова Загора, Свети Влас и Малко Търново.

През слънчевия юни ще се проведе надпревара за Пробег „Димо Ангелов“ и купа „Обзор“. Едно състезание ще има юли за купа „Равда“. През август ще има две надпревари за купа „Царево“ и купа „Странджа“. Две състезания ще се проведат септември за купа „Дием спорт“ и „Каблешково“.  Последната надпревара от спортния календар ще бъде на 5 октомври за купа „Слънчев бряг“.

Том и Джери, Бъгс Бъни и Скуби-Ду се завръщат

/КРОСС/ Вечната война между котката и мишката Том и Джери, палавият заек Бъгс Бъни и приключенията на Скуби-Ду се завръщат на екран. Историята за котката и мишката ще запази оригиналната си идея, но картината ще е с по-висока резолюция и по-ярки цветове, като продължителността на сериала ще е 20 минути, съобщиха от „Картуун Нетуърк Студиос". Премиерата на първия епизод ще е на 9 април. Страхливото куче Скуби пък ще видим в комедийните серии "Бандата на Скуби" и техните приключения през лятото преди да завършат училище. В епизодите за заека Бъгс ще видим и вече познатите герои като Йосемити Сам и Койота, както и много нови персонажи.    

Ръка робот дава втори шанс на еднорък барабанист

Барабанистът Джейсън Барнс изгубва долната част на дясната си ръка вследствие на електрически удар, съобщава NBC News.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Първоначално той създава собствена версия на протеза, с която да може да свири, но по-късно получава помощ от проф. Барабанистът Джейсън Барнс изгубва долната част на дясната си ръка вследствие на електрически удар, съобщава NBC News. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Първоначално той създава собствена версия на протеза, с която да може да свири, но по-късно получава помощ от проф.

ДАНС по-дълго проверява дали има изтичане на информация по случая с Христо Бисеров

Удължен е срокът за проверката в ДАНС за това има ли изтичане на информация по случая с Христо Бисеров.
Това съобщи пред журналисти председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Владимир Писанчев, след изслушване във Временната анкетна комисия за Христо Бисеров.
„Жив и здрав съм, както виждате. Удължен е срокът за проверката в ДАНС за това има ли изтичане на информация по случая с Христо Бисеров. Това съобщи пред журналисти председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Владимир Писанчев, след изслушване във Временната анкетна комисия за Христо Бисеров. „Жив и здрав съм, както виждате.

Задържаха 18-годишен младеж, откраднал инструменти на стойност 600 лв. във Вълчи дол

Извършител на кражба на електрически инструменти на стойност 600 лева е задържан от служители на РУП-Девня, съобщиха от полицията за Moreto.net. На 10-ти март в районното управление е получен сигнал за извършена кражба от частен дом, намиращ се на ул.

Шефът на Сметната палата с бонуси и 6 заплати в аванс?

Председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров е подсигурил себе си и двамата си заместници с по шест брутни заплати в случай че бъдат отстранени преждевременно от постовете си, твърди водещата на „Гореща точка” по TV7 Ива Николова. Фрог нюз потърси за коментар Димитров, но не не получи такъв, тъй като от пресцентъра обясниха, че той е в съвещание.

Баща рисува всеки ден върху опаковката на сандвичите на децата си

От май 2008 г. графичният дизайнер и илюстратор Дейвид Леферие всяка сутрин рисува различни картинки върху опаковката на сандвичите, които приготвя за своите деца, пише Twisted Sifter. Всяка рисунка се прави с маркер, веднага след като вътре е поставен сандвича. След това любящият баща прави снимка на творението си и я публикува в своя Flickr. От май 2008 г. графичният дизайнер и илюстратор Дейвид Леферие всяка сутрин рисува различни картинки върху опаковката на сандвичите, които приготвя за своите деца, пише Twisted Sifter. Всяка рисунка се прави с маркер, веднага след като вътре е поставен сандвича. След това любящият баща прави снимка на творението си и я публикува в своя Flickr.

Търсенето и загадките около изчезналия малайзийски самолет продължават

Четвърти ден продължава търсенето по въздух и вода на изчезналия в събота с 239 пътници на борда боинг на "Малейжа еърлайнс". Остават неизяснени и загадъчните обстоятелство около този инцидент. Връзката със самолета "Боинг 777-200" с 227 пътници и 12 души екипаж на борда бе прекъсната на 8 март сутринта около час след излитането на самолета от столицата на Малайзия Куала Лумпур за Пекин. В този момент машината се е намирала над Южнокитайско море на 120 морски мили от град Кота-Бару. Няколко телефона на пасажери от изчезналия Боинг продължават да звънят, уверяват хора, опитали да се свържат с близките си, съобщава в. "Вашингтон пост". Логичното е тези телефони да не функционират, ако се намират под вода или ако самолетът се е разпаднал на части, отбелязва вестникът. Сайтът china.org, цитиран от в. "Фигаро, посочва, че 19 семейства са подписали общо комюнике, в което заявяват, че няколко телефонни номера са още активни. Тези близки опитаха да влязат в контакт с властите, за да проследят телефоните и да намерят следите на самолета, но за момента не са получили отговор. Същевременно се изясни, че илетите, купени за полета на изчезналия малайзийски самолет от двамата пътници с фалшиви паспорти, са били издадени от тайландска туристическа агенция на иранец, съобщи ДПА като се позовава на полицията. Двата билета са купени в четвъртък от две тайландски туристически агенции в курорта Патая. Те са били резервирани от мъж на име Али, който се обадил по телефона от частен номер от Иран. Билетите били платени в брой от друг иранец, който държи магазин в тайландския курорт. Той е бил разпитан, но полицията не е открила нищо подозрително. Малайзийската полиция, цитирана от ДПА, съобщи вчера, че единият от пътниците, който е купил два билета с откраднат паспорт за този полет, е иранец, търсещ политическо убежище. По данни на чуждестранни спецслужби той не изглежда да е член на никаква терористична организация, каквито подозрения се появиха, а просто е искал да емигрира в Германия. Става дума за 19-годишен младеж на име Пуриа Нур Мохамад Мердад, който пътувал с австрийски паспорт, откраднат в Тайланд, добавя ДПА, цитирайки главния малайзийски полицейски инспектор Халид Абу Бакар. Вторият пътник, използвал откраднат паспорт, засега не е идентифициран, добавя Асошиейтед прес. Заради мистериозното изчезване в събота на боинга, чиито останки още не са намерени, се появиха предположения, че той може би е бил атакуван от терористи. Следователи в Малайзия обаче се отнасят скептично към тази версия, предаде Ройтерс, позовавайки се на американски и европейски правителствени източници, близки до разследването. Американски източници смятат, че катастрофата може да е била предизвикана от механични или технически проблеми. В същото време източниците признават, че засега няма обяснение какво се е случило и къде е самолетът. Десетки кораби от десет страни продължават да претърсват водите около Малайзия и Южно от Виетнам. Против хипотезата за терористично нападение говори фактът, че самолетът не е установил автоматично контакт със системата, която следи данните на полета, след като е изчезнал от радарите, а е бил оборудван с компютър, който автоматично "говори" със сушата чрез кратки съобщения. Освен това на прегледаните няколко пъти сателитни снимки на района, направени от американски шпионски спътници, не се вижда във въздуха да е станала експлозия. Генералният секретар на Интерпол Роналд Ноубъл каза днес, че не вярва случаят да е свързан с тероризъм. "Колкото повече информация получаваме, толкова сме по-склонни да направим извода, че не става дума за случай на тероризъм", заяви Ноубъл. Китай използва 10 спътника в операцията на издирване на изчезналия самолет, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки вестник "Цзъфанцзюн бао" - орган на китайските въоръжени сили. Основната задача на спътниците е да пращат висококачествени космически снимки на земната повърхност от района на издирвателно-спасителните работи, пише вестникът. Те дават също и сведения за метеорологичната обстановка и улесняват връзката между участниците в операцията. Китай е обещал още да гарантира надеждно функциониране на своята спътникова система за навигация "Бейдоу" за целите на издирването. Армията на Малайзия смята, че е проследила изчезналия самолет чрез радар до над Малакския проток, съобщи военен източник, цитиран от Ройтерс. Това е много по-далеч от мястото, където за последно самолетът е влязъл в контакт с цивилните диспечери. Малакският проток, един от най-натоварените плавателни канали в света, минава покрай западното крайбрежие на Малайзия. Авиокомпанията собственик каза в събота, че самолетът за последно е направил контакт на известно разстояние от град Кота Бару. "Смени курса след Кота Бару и се снижи. Направи го над Малакския проток", заяви цитираният военен източник.

Правят три хеликоптерни площадки на автомагистрала „Струма“

Изграждането на третия лот на автомагистрала „Струма“ е един от най-тежките и сложни инфраструктурни проекти, които са строени на територията на нашата страна. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров на публичното обсъждане на идейния проект за пътния участък, Изграждането на третия лот на автомагистрала „Струма“ е един от най-тежките и сложни инфраструктурни проекти, които са строени на територията на нашата страна. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров на публичното обсъждане на идейния проект за пътния участък,

ДАНС проверява по-дълго дали има изтичане на информация по случая с Христо Бисеров

Удължен е срокът за проверката в ДАНС за това има ли изтичане на информация по случая с Христо Бисеров.
Това съобщи пред журналисти председателят на Държавна агенция Удължен е срокът за проверката в ДАНС за това има ли изтичане на информация по случая с Христо Бисеров. Това съобщи пред журналисти председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Владимир Писанчев, след изслушване във Временната анкетна комисия за Христо Бисеров. „Жив и здрав съм, както виждате.

Онче, бонче, не съм прибрал милионче

Акцията на спецпрокуратурата и ДАНС срещу огромната схема за данъчни измами, на дъното на която стои пловдивският бизнесмен Хованес Манукян-Ончо, Атанас Димов-Купъра и Светослав Стамов-Гембъла, се оказа сапунен мехур. Това смята съдът, който пусна на свобода основните заподозрени с категоричния мотив, че не съществува такава организирана престъпна група, нито пък има данни за идвършени данъни престъпления от посочените лица.

Лукашенко към чиновниците: Гледайте Украйна и си правете изводи за корупцията


Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди служителите в администрацията да не допускат развихряне на корупцията, заради която се е стигнало до Майдана и кризата в Украйна.

Той призова сънародниците си да не бъдат "идиоти" и да се поучат от грешките в Украйна.

Според официалната агенция БелТА той е казал на съвещание за усъвършенстване на системата за кандидатстване в университетите, че "скоро ще съобщим нови факти - нещо напоследък в медиите спряха да говорят...

Танкер от КНДР задържан в Либия, но се отскубва

Танкер, плаващ под севернокорейски флаг, който беше задържан снощи от либийските проправителствени сили, се е отскубнал от ескорта си.

Заради АБВ БСП отстъпва първото място на ГЕРБ

ГЕРБ и БСП ще вкарат по 6 евродепутати, ДПС ще има 3, Реформаторският блок - 1, а за последното място в Европейския парламент ще се борят „България без цензура" (ББЦ) и вероятно АБВ. Това е прогнозата на Центъра за анализи и маркетинг

Парламентът реши да бъде създаден Фискален съвет

Независимият орган ще изготвя анализи и съвети за бюджетната политика

    


Постановка на Петринел Гочев засенчи парашутистите в Народния

Режисьорът Петринел Гочев е представен от проф. Мира Кортенска в предаването за култура на Нюз7 „От другата страна“.

"Атака" - Перник номинира Волен Сидеров за кандидат за евродепутат

Пернишката структура на политическа партия "Атака" номинира Волен Сидеров за кандидат за евродепутат на предстоящите избори, предаде репортер на ZaPernik.com.

"След като досегашните депутати от политическа партия "Атака" - Слави Бинев и Димитър Стоянов не оправдаха очакванията на избирателите си и измениха на каузата на българските националисти сега повече от всякога е необходимо водачът на листата ни в избора за европейски парламент да бъде...

Продължава

Терзиева: АМ "Струма" е приоритет за правителството

Изграждането на Лот 3 на АМ "Струма" е основен приоритет за правителството през новия програмен период на ЕС. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която откри Дискусионен форум за проектиране на пътната част на подучастъците на Лот 3 на АМ "Струма" в УАСГ, съобщиха от МРР.

Световният дълг е надхвърлил 100 трлн. долара

Размерът на световния дълг е нараснал с над 40% до 100 трлн. долара от началото на финансовата криза досега, след като правителствата бяха принудени...

Вигенин: България няма да признае резултатите от референдума в Крим

България няма да признае резултатите от референдума в Крим, заяви за Дойче Веле външният министър Кристиан Вигенин. И добави, че макар все още да има надежда за мирно решение на конфликта, отношенията с Русия вече няма да са същите.

23% от земеделците обработват до 2 хектара земя

Трябва да им се помогне, за да имат старт, рече Греков

    


НОИ: Има 57,7 млн. лева за еднократни великденски добавки за пенсиите

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) утвърди проект на Постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни средства в размер на 57 700 000 лв. за еднократно изп...

Сани Жекова №3 на сноубордкрос във Вейсоназ

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова спечели бронзовия медал в дисциплината сноубордкрос на Световната купа по сноуборд в швейцарския зимен център Вейсоназ. На четвъртфинала Сани нямаше ника...

АЗ: Безработицата през февруари е 12,2

Броят на безработните не се е променил спрямо януари и остава малко над 400 хиляди души

Хубавата Елена се завръща

Спомняте ли си хубавата Елена от Big Brother 2, която предизвика гнева на цяла България и така спечели победата на бившия си любим Миро?! Тази...

Астронавтите, носещи Олимпийския огън, се завърнаха на Земята

Спускаемата капсула на космическия кораб "Союз ТМА-10М", разкачил се часове преди това от Международната космическа станция, се приземи успешно в Казахастан.Капсулата кацна в 6,24 часа българско време на около 150 км югоизточно от град Джезказган. С нея на Земята се завърнаха руските космонавти Олег Котов и Сергей Рязански и американският астронавт Спускаемата капсула на космическия кораб "Союз ТМА-10М", разкачил се часове преди това от Международната космическа станция, се приземи успешно в Казахастан.Капсулата кацна в 6,24 часа българско време на около 150 км югоизточно от град Джезказган. С нея на Земята се завърнаха руските космонавти Олег Котов и Сергей Рязански и американският астронавт

Откриха "Малък Помпей" на 70 км от Венеция

В комплекса Лулия Конкордия са намерени запазени саркофази и некрополи

България планира свързващ газопровод с Турция

България планира свързващ газопровод с Турция, за да диверсифицира източниците си на природен газ.

Парламентът на Крим прие декларация за независимост на републиката

Парламентът на Крим прие декларация за независимост на републиката, съобщава ИТАР-ТАСС. "Този документ е необходим за провеждането на референдума и...

Разпитват главсека на МВР за срещите Борисов-Петното

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и Йордан Бонев, който разказа за срещи между Бисер Миланов-Петното и бившия премиер Бойко Борисов ще бъдат препитани о временната анкетна комисия, създадена с цел да разследва данните за подобни срещи.

Видео: Да целунеш напълно непознат изглежда красиво


Първата целувка... Винаги е специална. Понякога е опияняваща, друг път разочароваща, може да е дълго чакана, а може и спонтанна. Обикновено обаче е с някого, към когото вече изпитваме привличане - осъзнато или не.

Татя Пилиева обаче показва, че нещо, което първоначално изглежда доста странно, може да се превърне в красива гледка. В нейното видео, озаглавено "Първа целувка", се срещат различни двойки от 20 напълно непознати доброволци, които се виждат за пръв път и имат задачата да се...

Представят книгата "Крикор Азарян – алхимията на играта" на пролетния салон на изкуствата, който ще се проведе в Перник

Из "10 Кокови заповеди": "Бъди в мир със себе си", "На сцената не излизай, ако нямаш какво да кажеш".

Сборник със спомени за Крикор Азарян „Крикор Азарян – алхимията на играта” връща паметта ни за големия български режисьор. В книгата участват редица изтъкнати наши творци - писатели, артисти, художници, режисьори, музиканти, както и приятели и близки на Азарян.

Включени са и фотоси от негови постановки. "Древна душа", "мъдрец" наричат големия ни творец хората, които са били близки с него приживе. Според проф. Красимир Спасов за...

Продължава

Бизнесът укрепва, разкрива нови работни места

Строителството е ключовият сектор при наемането на нова работна ръка

    


Барабанист получи трета ръка робот

Барабанистът Джейсън Барнс изгубва долната част на дясната си ръка вследствие на електрически удар, съобщава NBC News.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Първоначално той създава собствена версия на протеза, с която да може да свири, но по-късно получава помощ от проф. Барабанистът Джейсън Барнс изгубва долната част на дясната си ръка вследствие на електрически удар, съобщава NBC News. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Първоначално той създава собствена версия на протеза, с която да може да свири, но по-късно получава помощ от проф.

Временно „замразиха” делото за джамията в Дупница

Шансовете на мюсюлманското вероизповедание са все по-малки

Да целунеш непознат

/КРОСС/ "First Kiss" ("Първа целувка") - така е озаглавено видеото, разпространено в социалните мрежи, което без думи задава въпроса "Бихте ли целунали непознат?". Един социален експеримент на режисьорката Татиа Плиева показва как 20 непознати се целуват пред камерата. Само за ден видеото отбеляза над 1 млн гледания. В него са събрани 10 групи от по 2-ма човека, които не се познават и никога не са се виждали. Тяхната задача е да започнат да се целуват пред камерата. Притесняват ли се от задачата си? В началото да. Но след страстните целувки идват и усмивките.  video:http://www.youtube.com/watch?v=IpbDHxCV29A    

Третяков: Главните събития по украинско-кримската граница ще се случат в сряда

/КРОСС/ Събитията на украинско-кримската граница разглежда Виталий Третяков, главен редактор на списание „Политическа класа", в материал, публикуван в руското издание „Взгляд".„ Разбира се, украинските бойни части няма да преодолеят границата с Автономната република Крим и да възстановят властта на Киев на полуострова.Тяхната задача е друга.На Киев му е необходимо да предизвика кръвопролитие по границата, желателно (задача максимум), като прехвърли отговорността за началото на това кръвопролитие върху Русия (на първо място) и властите в Крим.Защо? Отговорите са очевидни.1. Оптимален за Киев вариант: да бъдат обвинени въоръжените сили на Русия и кримските власти в нападение, съпроводено с многобройни жертви от страна на военнослужещите на Украйна, работещи на своя територия. Максималната цел - създаване на casus belli за пълномащабни военни действия на Кримския полуостров с моментална молба към НАТО да помогне в „отговор на нападението" чрез въвеждането на „ограничен контингент от войски на НАТО" в югоизточните райони на Украйна.2 . По-слаб вариант - просто да се обвинят Русия и (на второ място) кримските власти във въоръжени провокации , довели до човешки жертви , на територията на Украйна. По този начин ще се предизвиква съчувствие у колебаещите се в позицията си държави и правителства.3 . Във всеки случай , Киев се нуждае от „кърваво потвърждение за въоръжена агресия от страна на Русия"

Матурите повлияли положително на знанията на студентите

/КРОСС/ "Нивото на знанията по български език и литература на студентите се е повишило откакто са въведени Държавните зрелостни изпити". Това заяви доцентът по български език в Нов български университет Борислав Георгиев. По думите му от 2008 г., когато беше въведена матурата за първи път до сега знанията и уменията на новоприетите студенти са се повишили. Според Борислав Георгиев матурите са накарали учениците да учат повече и по-старателно български език и литература през последните 6 години, предаде Дарик. „Има държавен зрелостен изпит по български език и литература и това вдига невероятно равнището. Аз съм горещ привърженик на матурата, на формата на матурата, както е сега", обясни той. Георгиев посочи най-честите грешки в българския правопис, които се допускат както от ученици и студенти, така и от всички българи. По думите му сериозен проблем е изписването на множествено число на думи, завършващи на -ия. Като пример той посочи медия - медий или симфония - симфоний. Според Борислав Георгиев добра практика на всички висши училища и във всички специалности би било да се въведе новоприетите студенти да изучават български език поне един семестър.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване