Катарски бизнесмени се срещнаха с Плевнелиев

По време на посещението си в Държавата Катар президентът на Република България Росен Плевнелиев говори пред катарски бизнесмени. България предоставя широки възможности за нови проекти в Югоизточна Европа на катарския бизнес, обобщи информацията пресслужбата на българския държавен глава.

Борисов на разпит за аферата "Златното пате"

София /КРОСС/ Бившият премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде призован като свидетел по делото за скандалната имотна измама, добила известност като "Златното пате". Борисов е сред първите в списъка на свидетелите, посочени от прокуратурата. Това означава, че вероятно още в първото заседание той трябва да бъде разпитан. Делото е разпределено на Петя Данаилова от Софийския районен съд, но още не е насрочено.Аферата "Златното пате" лъсна през 2008 г., когато Борисов съобщи, че някой е фалшифицирал подписа му (на кмет на София тогава) и така е прибрал апетитен общински имот от 14 дка в столичния квартал "Стрелбище". Собственик на имота бил Петър Драшков, брат на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. По план апетитният имот бил отреден за строеж на детска градина "Златното пате" - име, което получи и аферата в медиите.Пред съда Борисов ще бъде питан дали някога е слагал параф върху документи, свързани с парцела.Така или иначе при старта на разследването стана ясно, че Драшков е занесъл 937 000 лв. на Ивалина Трифонова, която му се представила за чиновничка от Столичната община. Тя поискала и 3 млн. евро за раздаване на рушвети по веригата. В замяна му връчила фалшив нотариален акт за атрактивния парцел с подправения подпис на Борисов. За да бъде завършена измамата, се включили и бившата деловодителка от Софийския районен съд Даниела Малинова и адвокат Стефан Конакчиев

Збигнев Бжежински: Ако Путин вземе Крим, губи Украйна

"Путин казва на света: Украйна е моя. Как да се отговори на това?" Този въпрос отправи кореспондентката на в. "Фигаро" във Вашингтон Лора Мандевил към прочутия американски политолог Збигнев Бжежински.
"Трябва да отговорим, че Украйна принадлежи на украинците - отвръща политологът. - Във всички страни има малцинства със свое мнение, но за мен "Путин казва на света: Украйна е моя. Как да се отговори на това?" Този въпрос отправи кореспондентката на в. "Фигаро" във Вашингтон Лора Мандевил към прочутия американски политолог Збигнев Бжежински. "Трябва да отговорим, че Украйна принадлежи на украинците - отвръща политологът. - Във всички страни има малцинства със свое мнение, но за мен

Пилотът на изчезналия боинг канел жени в кабината си /видео/

/КРОСС/ Може да се окажа, че един от пилотите на изчезналия Boeing 777 в миналото е нарушавал инструкциите, канейки пасажерки в пилотската кабина, съобщи The New York Post. За това стана известно след изява по австралийската телевизия на младо момиче на име Джонти Рос, която твърди, че през декември 2011 г. тя и нейна приятелка са посетили пилотската кабина след разрешение на един от пилотите - Фария Абдул Хамид.   По думите й по време на полета пилотите са пушили и са се снимали с гостенките си. Като доказателство на думите си тя показа снимки, на които двамата авиатори са запечатани с момичетата, които са си сложили техните футажки.От Malaysia Airlines отказаха да коментират информацията преди да е приключило собственото им разследване. video:http://www.youtube.com/watch?v=YY9u9XK-EP8

Цитат на деня: Не искаме кораб да спре срещу Поморие и да каже: "Тук има много руснаци"


Украинското правителство не беше готово да затвори въздушното си пространство и през него влязоха в окупираното летище. Виждате, не е имало никакви планове за защита. Никакви! Нулеви.

За съжаление, ние не искаме да изпадаме в подобна ситуация - един кораб да спре срещу Поморие и да каже "Тук има много руснаци". Шегувам се горчиво, защото тези неща са се случвали много пъти.

Така, като даде за пример руския десант в Крим, бившият премиер Иван Костов аргументира...

Плевнелиев: Да купуваме газ от Катар, но как да го докараме

КОНСТАНТИН ВЪЛКОВ
ДАРИК РАДИО
Сложната ситуация в Украйна, евентуални затруднения с доставките на природен газ за България и възможностите за енергийна независимост на нашата страна са били част от обсъжданите теми по време на официалната среща на българския президент Росен Плевнелиев с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани. КОНСТАНТИН ВЪЛКОВ ДАРИК РАДИО Сложната ситуация в Украйна, евентуални затруднения с доставките на природен газ за България и възможностите за енергийна независимост на нашата страна са били част от обсъжданите теми по време на официалната среща на българския президент Росен Плевнелиев с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани.

Държавата ще плаща реални здравни вноски

Държавата ще плаща в реален размер здравните вноски на всички групи хора, които осигурява. Това ще стане до 2020 г., пише в 3-годишния план за действие по програмата за развитие на “България 2020”. Планът е за 2014-2016 г. 
За мярката от години настояват лекарският съюз и пациентските организации, тъй като така в бюджета на здравната каса ще влиза Държавата ще плаща в реален размер здравните вноски на всички групи хора, които осигурява. Това ще стане до 2020 г., пише в 3-годишния план за действие по програмата за развитие на “България 2020”. Планът е за 2014-2016 г. За мярката от години настояват лекарският съюз и пациентските организации, тъй като така в бюджета на здравната каса ще влиза

М. Захариев пред Фрог: Идеята на Великов за любовниците носи смях без ефект

Предложението на председателя на БОРКОР Бойко Великов да се декларират любовниците на политиците се прие с ирония от депутатите от Коалиция за България, научи Фрог нюз. Шокиран съм от идеята, въпреки че мен персонално не ме касае, тъй като най-важното нещо в живота ми е моето семейство, коментира народният представител от КБ Мартин Захариев.

Арсенал пак укроти Байерн, но пак отпадна

"Артилеристите" измъкнаха 1:1 на "Алианц Арена"

    


До 2016 г. ускоряват ръста, пазят ниска инфлацията

През следващите две години ръстът на икономиката да се ускори на 2,9 и 3,4% , като двигател за това ще е съживяване на вътрешното търсене. 
Производителността на труда да се увеличи с 0,5-1%, а безработицата да спадне до 10,9 на сто. Това е заложено в тригодишен план за изпълнение на “Националната програма 2020 г.”, който кабинетът трябва да од През следващите две години ръстът на икономиката да се ускори на 2,9 и 3,4% , като двигател за това ще е съживяване на вътрешното търсене. Производителността на труда да се увеличи с 0,5-1%, а безработицата да спадне до 10,9 на сто. Това е заложено в тригодишен план за изпълнение на “Националната програма 2020 г.”, който кабинетът трябва да од

Гаджев щял да съди ЦСКА за клевета


Полузащитникът на "Левски" и националния отбор Владимир Гаджев заяви, че ще започне дело срещу ЦСКА. Той отрича твърденията, че е обиждал на расистка основа Омар Косоко и Джаксън Менди.

"Със сигурност няма да оставя нещата така. Консултирал съм се с адвокати до края на седмицата да бъде внесен иск срещу лицето г-н Тодоров и срещу ПФК ЦСКА за клеветите, които отправиха по мой адрес", каза Гаджев, цитиран от Би Ти Ви.

Капитанът на "Левски" твърди, че това са хората, които са...

Конфискуваха антични оръжия от иманярски дом

След тараш в частен дом на иманяр в дуловско село бяха открити монети и антики, както и три металотърсача.

МЗ изплати реимбурсацията на потребителска такса

София /КРОСС/ Министерството на здравеопазването изплати реимбурсацията на потребителска такса на изпълнителите на медицинска помощ. Съгласно ПМС 312 от 27 декември 2013 г, от началото на 2014 година изпълнителите на медицинска помощ получават потребителска такса в размер на 1 лв. от съответните социални групи (от лицата, които са упражнили правото си на пенсия). Към настоящия момент Министерство на здравеопазването е спазило ангажимента си, изплащайки въпросната реимбурсация.

Викат шефове на РЗОК

Надзорният съвет на НЗОК отложи разглеждането на проблема с надлимитната дейност на болниците за четвъртък. За тогава са извикани всички шефове на регионални каси, които да отговорят как са изчислили годишните си пари по месеци. До момента заработеното над лимита се покриваше чрез резерва на касата след проверка.

Надзорният съвет на НЗОК отложи разглеждането на проблема с надлимитната дейност на болниците за четвъртък. За тогава са извикани всички шефове на регионални каси, които да отговорят как са изчислили годишните си пари по месеци. До момента заработеното над лимита се покриваше чрез резерва на касата след проверка.

Криско доказа: Не съм плагиат!

Рапърът Криско, който миналата седмица бе обвинен в плагиатство заради прилики в мелодията на последния му хит „Хората говорят” и западен инструментал, извади доказателство, че легално е закупил семпъла, използван в парчето.

Бивш полицай на съд за грабеж на чейнжбюро

Бивш полицай от СДВР, подвизавал се с прякора Пацо, е даден на съд за участие в грабеж в центъра на София в края на ноември 2012 г.

Спецпрокуратурата го обвинява, че е член на банда, подготвяла и обир на пощата в Пирдоп. До него обаче не се стигнало благодарение на тайно наблюдение на полицаи и на смелостта на Радослав Димов, служител на... Бивш полицай от СДВР, подвизавал се с прякора Пацо, е даден на съд за участие в грабеж в центъра на София в края на ноември 2012 г. Спецпрокуратурата го обвинява, че е член на банда, подготвяла и обир на пощата в Пирдоп. До него обаче не се стигнало благодарение на тайно наблюдение на полицаи и на смелостта на Радослав Димов, служител на...

Бившият старши - треньор на "Миньор" Н. Тодоров - Кайзера пое отбора на Бойко Борисов

Бившият футболист на Левски Николай Тодоров пое "Витоша" (Бистрица), научи sportonline.bg.

Кайзера заменя Ясин Мишауи, който бе уволнен след двете последователни загуби през пролетта - от "Монтана" с 0 : 1 и "Ботев" (Враца) (1 : 2).

Негов помощник в тима от "Б" група ще бъде Георги Станков. За последно Тодоров бе начело на "Миньор" (Перник).

В момента "Витоша", където през есента игра и...

Продължава

Ще си сътрудничим с Катар в енергетиката и строителството

Според Плевнелиев има възможност Катар да стане първата страна-износител на природен газ, която да участва в реализацията на газов коридор „Юг-Север“

Дядо Неофит припадна в Истанбул

/КРОСС/ Българският патриарх Неофит припадна в олтара на църквата "Св. Ирина" в Истанбул по време на светата литургия, с която се закриваше заседанието при Вселенския патриарх Вартоломей.В понеделник дядо Неофит се препънал и паднал до светия престол пред дискоса и светата чаша малко преди главите на поместните църкви да изрекат Символа на вярата в края на службата. Това се случило точно когато първостоящият изрекъл "Христос посреди нас!" и дядо Неофит е трябвало да отвърне "Ести и будеть" ("Е и ще бъде").Другите патриарси се притекли на помощ и го сложили да седне, докато пристигне лекарски екип. Не след дълго той се свестил.Самолетът с Негово Светейшество кацна късно вечерта в понеделник в София и днес е планиран щателен преглед в болница "Токуда". През 2012 г. сърцето му бе оперирано там от доц. Димитър Димитров, а за последно на преглед светейшият е бил през януари.През трите дни на срещата в Истанбул българският патриарх не се чувствал добре и само присъствал мълчаливо, без да вземе дейно участие, тъй като нямал никаква работоспособност. Това не останало незабелязано от другите патриарси и дори Албанският архиепископ Анастасий гласно изказал изненадата си от мълчанието на дядо Неофит, когато Сръбският патриарх подхванал деликатната за нас тема за Охридската архиепископия, която е под юрисдикцията на Белград.На съвещанието при Вартоломей в Истанбул патриарсите на 13 поместни църкви взеха историческото решение през 2016 г

Лора Крумова и Галя Щърбева с общо предаване

Лора Крумова и Галя Щърбева пак ще бъдат колежки наесен. Двете вероятно ще водят общо предаване по Би Ти Ви, носи най-прясната клюка по коридорите на телевизията. 
Очаква се Крумова да се завърне от майчинство след лятото, но няма да води “Тази събота” и “Тази неделя”, както правеше, преди да роди. След като тя се оттегли от екрана, на нейно място Лора Крумова и Галя Щърбева пак ще бъдат колежки наесен. Двете вероятно ще водят общо предаване по Би Ти Ви, носи най-прясната клюка по коридорите на телевизията. Очаква се Крумова да се завърне от майчинство след лятото, но няма да води “Тази събота” и “Тази неделя”, както правеше, преди да роди. След като тя се оттегли от екрана, на нейно място

Слави Трифонов седмица го няма на екрана заради грип

Трифонов беше болен от грип и затова го нямаше на екрана миналата седмица. Колегите му го посрещнаха в понеделник, когато той се върна в шоуто. Болестта му не е била сериозна и той е оздравял за няколко дни. Между другото, голяма част от екипа в “Шоуто на Слави” също боледува. Някои вече са изкарвали грипа и по 2 пъти. Затова е било лесно и водещия Трифонов беше болен от грип и затова го нямаше на екрана миналата седмица. Колегите му го посрещнаха в понеделник, когато той се върна в шоуто. Болестта му не е била сериозна и той е оздравял за няколко дни. Между другото, голяма част от екипа в “Шоуто на Слави” също боледува. Някои вече са изкарвали грипа и по 2 пъти. Затова е било лесно и водещия

ВИЖТЕ! Умопомрачителните заглавия на националната преса по адрес на Росица Янакиева и руската бомба!

Кметът на Перник Росица Янакиева сигурно сега си посипва главата с пепел, след като тази сутрин най-мощния регионален сайт zapernik.com първи гръмна с разкритието, че същата е дала скандално антиевропейско интервю пред руската телевизия РОССИЯ 24.

Росица Янакиева участва във филм на приближената до президента Владимир Путин телевизия, в който се убеждават украинците колко лошо е да се присъединиш към Европа. Дават се кадри от Перник, а града ни се нарича...

Продължава

Понта: Вариантът Бъсеску да стане премиер на Румъния е кошмарен


Румънският премиер Виктор Понта заяви в телевизионно интервю, че вариантът Траян Бъсеску да стане министър-председател на Румъния е кошмарен, информира агенция "Аджерпрес", цитирана от БТА.

В Румъния тази есен ще бъдат произведени президентски избори, а настоящият президент Траян Бъсеску вече няма право да се кандидатира.

"Не искам да обмислям кошмарната перспектива, при която президентът ще сложи Траян Бъсеску за министър-председател", каза премиерът Виктор Понта по...

Викат Борисов на разпит за аферата "Златното пате"

Бившият премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде призован като свидетел по делото за скандалната имотна измама, добила известност като “Златното пате”. Борисов е сред първите в списъка на свидетелите, посочени от прокуратурата. Това означава, че вероятно още в първото заседание той трябва да бъде разпитан. Делото е разпределено на... Бившият премиер и председател на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде призован като свидетел по делото за скандалната имотна измама, добила известност като “Златното пате”. Борисов е сред първите в списъка на свидетелите, посочени от прокуратурата. Това означава, че вероятно още в първото заседание той трябва да бъде разпитан. Делото е разпределено на...

Путин стана сексиграчка

Путин вече е атакуван с голи гърди (тези на Femen), сравняван е с Хитлер, гейовете обичат да използват лика му по време на парадите си. Сега към всички тези изрази на несъгласие с политиката на руския президент се присъедини графичният дизайнер Фернандо Соса, пише в. „Индипендънт”.

Показахме на бизнеса в Катар възможностите за инвестиции в България

/КРОСС/ С привлекателните условия, които предлага на чуждестранните инвеститори, и със стратегическото си разположение, България може да се превърне в отправна точка за реализацията на нови катарски бизнес проекти в Югоизточна и Централна Европа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря в Доха с представители на Катарската търговско-промишлена палата и Асоциацията на катарските бизнесмени. Държавният глава подчерта, че с усъвършенстването на транспортната и енергийна инфраструктура в България и в региона и с модернизирането на индустриалните зони у нас страната ни се стреми да се утвърди като производствен и транспортен център в Югоизточна Европа.„Само за две години след откриването на посолство на Катар в София постигнахме много за динамизирането на политическите и икономически връзки, но очакваме много повече резултати в бъдеще", заяви президентът. Той глава призова бизнеса от двете страни към активност за реализирането на повече общи проекти в набелязаните приоритетни сектори - производство на храни, енергетика и строителство.През 2013 г. България постигна ръст от 40% в износа на селскостопанска продукция и това вдъхва увереност в нарастващите възможности на българските фирми. Президентът подчерта, че инвестициите в земеделието у нас са подкрепени както от страна на държавата, така и от европейските фондове. „През 2016 г. се очаква европейските субсидии за българското земеделие да достигнат размер от 1.3 млрд

Европейците били тъмнокожи и чернооки

/КРОСС/ За 5 000 години естественият подбор е променил облика на европейците. Това твърдят германски учени и техните украински колеги. До извода си са стигнали, анализирайки ДНК от скелетите на древните хора, които са живели след последния ледников период. В частност експертите са обърнали внимание на приликите и разликите между геномите на древните европейци и тези на съвременните обитатели на Стария континент. Разликите са открити в гените, отговорни за пигментацията на кожата, косата и очите. Така се оказало, че най-древните европейци са били тъмнокожи, с черни очи и черна коса . Несъответствието на външния им вид с този на съвременните европейци учените обясняват с положителната селекция.  

Пилотът на изчезналия самолет канил жени в кабината си

Разкритията около екипажа на изчезналия самолет Боинг - 777 продължават. Две жени твърдят, че пилотът Фария Абдул Хамид ги е канил в кабината си, където ги забавлявал и дори си запалил цигара, става ясно от телевизионното предаване Current Affair.
 Джонти Рос от ЮАР летяла със своята приятелка Жан Мари от Пукет до Куала Лумпур. Разкритията около екипажа на изчезналия самолет Боинг - 777 продължават. Две жени твърдят, че пилотът Фария Абдул Хамид ги е канил в кабината си, където ги забавлявал и дори си запалил цигара, става ясно от телевизионното предаване Current Affair. Джонти Рос от ЮАР летяла със своята приятелка Жан Мари от Пукет до Куала Лумпур.

Трудно ли е да се качим на самолет с краден паспорт?

Във връзка с изчезналия малоазийски самолет възникват ред въпроси, свързани с безопасността, един от тях е как можем да се качим на самолет с откраднат паспорт? Не е толкова трудно, колкото бихте си помислили, пише CNN.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Когато си представим рутинния контрол Във връзка с изчезналия малоазийски самолет възникват ред въпроси, свързани с безопасността, един от тях е как можем да се качим на самолет с откраднат паспорт? Не е толкова трудно, колкото бихте си помислили, пише CNN. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Когато си представим рутинния контрол

Земетресение в Сърбия

Трус в Сърибия бе регистриран от белградски сеизмологичен институт във вторник в 20:50 часа българско време.Според предварителните данни магнитудът е 3,4, дълбочината на огнището е 5 километра.

Учебна война за Крим

Поредното мащабно и внезапно военно учение започна вчера в Русия, като този път на крак бяха вдигнати Въздушно-десантните войски (ВДВ). Проверката на бойната готовност, която ще продължи до петък, се провежда паралелно с маневрите в Украйна, уточнява НТВ.

Семейство стана заложник на побеснялата си котка

/КРОСС/ В американския щат Орегон агресивна котка, тежаща близо 10 кг., нападна бебе и „взе за заложници" стопаните си. Инцидентът е станал в град Портланд. Черно-бялата хималайска котка атакувала седеммесечно бебе на собственика си и го издрала по лицето. Бащата на детето ритнал косматия си любимец, но той станал още по-агресивен и започнал да се хвърля на всички. Това накарало цялото семейство начело с кучето да се барикадират в една стая, за да се спасят от побеснелия котак. Той, от своя страна, застанал пред вратата и не позволявал на никой да я отвори. Семейството било принудено да се обади в полицията, за да се спаси от създалата се ситуация. Правоприлагащи органи успели да хванат животното и да го затворят в клетка, слагайки край на мъките на стопаните му. Въпреки преживяното, стопаните на котака явно са му простили, защото животното е останало да живее в дома им.

Липсата на върховенство на закона ще води до отнемане на правото на глас в ЕС

Европейската комисия прие нова рамка за справяне със системните заплахи за върховенството на закона във всичките 28 държави - членки на Европейския съюз. Комисията поема тази инициатива, след като стигна до заключението, че е нужно да се разработи инструмент на равнище ЕС за справяне със системните заплахи в страните.

Вижте в снимки как е изглеждал Велики Преслав!

В Националния археологически институт бе представен макет на столицата на Първото българско царство - Преслав.

Дарин Ангелов - победител в първия лайф в "Денсинг старс"

Откриването на шоуто бе съпроводено с изненада - за първи път в историята на предаването, професионалните танцьори бяха придружени на сцената не от своите звездни половинки, а от водещите и част от журито

"Денсинг старс" стартира с взрив от емоции

В шеметната хореография се включиха Маги Желязкова, Калин Сърменов и Алекс Сърчаджиева, Илиана Раева, Алфредо Торес и Галена Великова

Проблем с еякулацията причинява безплодие

Ретроградната еякулация не засяга способността да се получи ерекция или оргазъм

    


Две деца едва не изгоряха заради пожар

Две деца на 5 и 9 години едва не изгоряха при пожар, предизвикан от паднали кюнци от печката в дома им в жк "Дупница" в югозападния град.
Малчуганите били оставени сами, докато майка им и мъжът, с когото живеела, били на смяна. Двамата работели като таксиметрови шофьори.
Инцидентът станал в неделя сутринта в апартамента на семейството на деветия Две деца на 5 и 9 години едва не изгоряха при пожар, предизвикан от паднали кюнци от печката в дома им в жк "Дупница" в югозападния град. Малчуганите били оставени сами, докато майка им и мъжът, с когото живеела, били на смяна. Двамата работели като таксиметрови шофьори. Инцидентът станал в неделя сутринта в апартамента на семейството на деветия

УДАР! АБВ и Ивайло Калфин се разграничиха от Росица Янакиева!

Евродепутатът Ивайло Калфин, който ще бъде водач на листата на АБВ се разграничи от кмета на Перник Росица Янакиева, предаде репортер на zaPernik.com.

„Хайде да не обобщаваме! Това е мнение на г-жа Янакиева, което не е позиция и политика на АБВ. Мен ме интересува общата и приета пазиция. Тя е достатъчно ясна и проевропейска. Оттам нататък всеки може да има мнение по различни въпроси”.

Продължава

Кунева води Реформаторите за евровота

София /КРОСС/ Листата на Реформаторския блок за евровота вероятно ще е подредена според "тежестта" на партиите в него на последния парламентарен вот и според разпознаевамостта на кандидатите по данни на вътрешната социология. Това научи "Труд" от участници в ръководните органи на коалицията. Очаква се да няма изненада за водаческото място и то да бъде заето от лидера на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.Макар социологията да регистрира спад на мобилизацията на симпатизантите на СДС и ДСБ при този вариант, Кунева се е оказала най-разпознаваемото от хората лице сред кандидатите. Второто място ще е за настоящия евродепутат от ДСБ Светослав Малинов, а третото - за човек от СДС. Сините тепърва ще решат кое да е името, като не е изключено това да е лидерът Божидар Лукарски.Очаква се четвърти да е Корман Исмаилов - лидер на НПСД. След него ще е човек от гражданската квота - вероятно Димитър Бечев, потвърдиха източници от партийното обединение. "Престои уточняване на подредбата, нищо не е окончателно", заяви високопоставен член на ръководството на РБ. Официално листата ще бъде обявена на 22 март. Данни от вътрешни проучвания за евровота показват още, че при вариант за общи действия с ГЕРБ блокът губи подкрепа, разказаха още партийци, пише "Труд".

Най-важните новини от деня, вторник, 11 март

Банките ще изготвят план за възстановяване в случай на финансови затруднения Всяка банка ще изготвя план за възстановяване в случай на финансови...

Патриархът припадна в Истанбул

Българският патриарх Неофит припадна в олтара на църквата Българският патриарх Неофит припадна в олтара на църквата "Св. Ирина" в Истанбул по време на светата литургия, с която се закриваше заседанието при Вселенския патриарх Вартоломей. В понеделник дядо Неофит се препънал и паднал до светия престол пред дискоса и светата чаша малко преди главите на поместните църкви да изрекат Символа на вярата в

Събраха на маса двореца на Симеон Велики

Как е изглеждала царската столица Преслав по времето на Симеон Велики? Този въпрос занимава и учени, и ученици. Вчера в Националния археологически музей професорите Маргарита Ваклинова и Николай Овчаров и доц. Стойчо Бонев показаха своята версия.

Спукана тръба за пренос на метан - причина за взрива в Севлиево

Авария в газопреносната мрежа в Севлиево е причинила разрушителния взрив в събота вечерта. При експлозията загина 11-годишният Анатоли, а 15-годишната му сестра Арзу е с тежки изгаряния. Експерти от Държавния технически надзор и полицията са установили, че тръба за пренос на метан, която е разположена близо да взривената къща, е била спукана. Авария в газопреносната мрежа в Севлиево е причинила разрушителния взрив в събота вечерта. При експлозията загина 11-годишният Анатоли, а 15-годишната му сестра Арзу е с тежки изгаряния. Експерти от Държавния технически надзор и полицията са установили, че тръба за пренос на метан, която е разположена близо да взривената къща, е била спукана.

НПО-тата предложиха 16 членове на ЦИК

София /КРОСС/ 16 кандидати за членове на ЦИК са номинирани от неправителствения сектор. Повечето кандидатури бяха внесени днес в последния момент, преди изтичането на крайният срок. Предложените кандидати са с опит в наблюдението на изборите, юристи, преподаватели, социолози, членове на различни граждански сдружения. Сред тях са: изпълнителният директор на Института за модерна политика Ивилина Алексиева, управителят на Агенция "Скала" Цветозар Томов, предложената от ГИСДИ Таня Цанева, бившият съдия във ВАС Цветана Сурлекова. От неправителствените организации са издигнали още кандидатурите на Ангел Ангелов, Благомира Андонова, Димитър Димитров, Евгений Стайков, Камелия Нейкова, инж. Костадин Господинов, инж. Найден Москов, Милен Чакъров, Николай Близнаков, Стоил Стоилов, бизнесменът Светозар Съев и преподавателят във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" проф. Тодор Галунов. Утре кандидатите трябва да бъдат изслушани от парламентарната комисия за взаимодействие с граждански организации и сдружения. До 13 март депутати, парламентарни групи, както и партии или коалиции, които имат избрани представители в Европейския парламент, но не са парламентарно представени, могат да правят предложения за състава на ЦИК до парламентарната комисия по правни въпроси. На 20 март Народното събрание ще избере председател, заместник-председатели и секретар на ЦИК.  

Всеки пенсионер с бонус "Великден"

Най-щедър бонус ще получат 327 000 души, чиято пенсия или сборът от пенсиите и добавките към тях, са до 150 лв. Те ще вземат по 40 лв. Парите ще им стигнат да подредят скромна трапеза за празника. По сегашните цени от бюлетина на министерството на земеделието за основните храни сумата ще стигне за 1 кг агнешко, 30 яйца, 2 козунака, салата и напитки Най-щедър бонус ще получат 327 000 души, чиято пенсия или сборът от пенсиите и добавките към тях, са до 150 лв. Те ще вземат по 40 лв. Парите ще им стигнат да подредят скромна трапеза за празника. По сегашните цени от бюлетина на министерството на земеделието за основните храни сумата ще стигне за 1 кг агнешко, 30 яйца, 2 козунака, салата и напитки

Кипър с неочакван икономически растеж

Кипърската икономика е постигнала неочакван растеж. Това става ясно от думите на финансовия министър на страната Харис Геордадис. Според него...

Вигенин очаква през втората половина на 2014-а да се присъединим към Шенген

Ямбол /КРОСС/ През втората половина на годината разчитам да бъде взето решение за присъединяване на България и Румъния към Шенген. Това заяви в Ямбол външният министър Кристиан Вигенин.„Страната ни продължава работата по подготовката на приемането ни в Шенген, поддържаме най-висока степен на готовност. На практика България работи по Шенгенските правила и се опитваме да спечелим необходимата политическа подкрепа от страните, които са все още скептични", добави външният министър.Вигенин заяви, че при срещата си с външния министър на Италия, която ще председателства Европейския съюз през втората половина на годината, е заявено, че присъединяването ни към Шенген е една от приоритетните теми.Много е важно какво е отношението на страната, председателстваща Европейския съюз, „а то е положително и това ни дава една степен по - висока увереност, че бихме могли да разчитаме на положителен резултат", уточни външният министър, цитиран от Дарик.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване