Дянков натовари данъкоплатците с 1.2 млн. заради Алексей

Държавата трябва да изплати на Алексей Петров над 10 милиона лева за пропуснати ползи. Делото започна заради отказаното през 1998 г. от бившия вътрешен министър Богомил Бонев подновяване на лиценза на застрахователното дружество „Левски Спартак", преименувано през 2005 г. на „Лев Инс", което е собственост на бившата барета.

Соломон Паси: В случая „Крим“ Западът е нотариус на руските сделки

"По примера на Осетия, Крим ще се превърне в руска територия. А Западът пък е само свидетел, той играе ролята на нотариус, който заверява руските сделки. После ще има още части на Украйна, които ще пострадат, вероятно в източната част". Това заяви бившият външен министър в правителството „Сакскобургготски" Соломон Паси в предаването „Лице в лице"

Центърът за анализи и маркетинг: ГЕРБ и БСП с по 6 евродепутати

Ако изборите бяха тази неделя, ГЕРБ и БСП щяха да имат по шестима евродепутати, ДПС - трима, а Реформаторският блок - един. Това показва проучване на Центъра за анализи и маркетинг, съобщи bTV.
Проучването е направено в началото на март. Според него разликата между ГЕРБ и БСП е около 1%, в полза на партията на Бойко Борисов. Ако изборите бяха тази неделя, ГЕРБ и БСП щяха да имат по шестима евродепутати, ДПС - трима, а Реформаторският блок - един. Това показва проучване на Центъра за анализи и маркетинг, съобщи bTV. Проучването е направено в началото на март. Според него разликата между ГЕРБ и БСП е около 1%, в полза на партията на Бойко Борисов.

Центърът за анализи и маркетинг: ГЕРБ и БСП с по 6 евродепутати

Ако изборите бяха тази неделя, ГЕРБ и БСП щяха да имат по шестима евродепутати, ДПС - трима, а Реформаторският блок - един. Това показва проучване на Центъра за анализи и маркетинг, съобщи bTV.
Проучването е направено в началото на март. Според него разликата между ГЕРБ и БСП е около 1%, в полза на партията на Бойко Борисов. Ако изборите бяха тази неделя, ГЕРБ и БСП щяха да имат по шестима евродепутати, ДПС - трима, а Реформаторският блок - един. Това показва проучване на Центъра за анализи и маркетинг, съобщи bTV. Проучването е направено в началото на март. Според него разликата между ГЕРБ и БСП е около 1%, в полза на партията на Бойко Борисов.

НС да обсъди позицията на България по повод евентуални санкции на ЕС към Русия

София /КРОСС/ Българският парламент час по-скоро да направи обсъждане на позицията и реакцията на България по повод евентуални санкции на ЕС към Русия, за които Доналд Туск съобщава днес. Какъв мандат ще получи българският външен министър за реакция по евентуални санкции и каква ще е позицията на нашето правителство са въпроси за национален консенсус. Дебат в парламента, който да осветли всички въздействия върху България на санкциите на ЕС срещу Русия, ще дадат сила и легитимност на българската позиция. Това написа преди минути във фейсбук-профила си лидерът на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева по повод съобщение на "Ройтерс", цитиращо полския премиер Доналд Туск. В съобщението се казва, че ЕС планира да наложи санкции срещу Русия заради руската военна интервенция в Украйна, като се уточнява от Туск, че окончателното решение ще бъде обявено в понеделник.

Евгений Желев: БСП не ни е враг, а опонент

АБВ е гражданска платформа. Предстоят евроизбори, където ще бъдем представени като коалиция - засега за партия не се говори. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV бившият кмет на Стара Загора и министър на здравеопазването Евгений Желев, в момента член на АБВ.

Чехкиня е №1 в Пампорово

Чехкинята Клара Яникова бе № 1 в слоупстайла, старт за европейската купа по сноуборд в Пампорово. Успехът я изкачи до второ място в генералното класиране на дисциплината. Тя изостава с 300 точки от безспорната лидерка Катержина Воячкова, също от Чехия. 
В Пампорово Воячкова остана втора, следвана от хърватката Леа Юговац. Нашите сноубордистки Роси Чехкинята Клара Яникова бе № 1 в слоупстайла, старт за европейската купа по сноуборд в Пампорово. Успехът я изкачи до второ място в генералното класиране на дисциплината. Тя изостава с 300 точки от безспорната лидерка Катержина Воячкова, също от Чехия. В Пампорово Воячкова остана втора, следвана от хърватката Леа Юговац. Нашите сноубордистки Роси

Няма натровени деца от "синьото" мляко

Прокуратурата в Асеновград е образувала досъдебно производство

    


Избират между четири варианта за трасето на магистрала "Хемус"

Бъдещето трасе на магистрала "Хемус" между София и Варна ще бъде избрано между четири варианта в четвъртък по време на консултативния съвет при министъра на регионалното развитие. Това съобщи Асен Антов, изпълнителен директор на Националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти", която отговаря за строежа на магистралата пред Mediapool.   Единият вариант е проектът от 1993 г. подготвен от "Пътпроект", според който магистралата е сравнително отдалечена от големите градове Велико Търново и Плевен.   Вторият вариант е този от 2001 г., който е по трасето на съществуващия в момента първокласен път І-4.   Третият разработен вариант предвижда магистралата да минава в близост до Велико Търново и Плевен.   Четвъртият вариант е със северно преминаване като опция за използване на трафика от Русе през Бяла с включване в магистралата.   И четирите варианта са проиграни със симулационен модел, но Антов отказа да посочи какво е показал той като най-удачен вариант.   В момента върви търга за избор на проектант на 60-километровата отсечка от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч с прогнозна стойност 1 млн. лв. Бъдещият изпълнител ще има 392 дни за изработването на проекта.   Веднага след като бъде избран изпълнителят на тази отсечка ще бъде пуснат търга за избор на проектант на още 85 км до Велико Търново, каза Асен Антов.   Към момента правителството няма ясен план откъде ще намери пари за да финансира изграждането на магистралата. Плановете на ГЕРБ бяха част от нея да се финансира по оперативна програма "Транспорт". Кабинетът "Орешарски" обаче оряза парите по програмата и се наложи дори Брюксел да ги задължи да увеличат бюджета с още 300 млн. евро.

Ученици ще се запознаят с работата на Областна управа - Варна

За поредна година Областна администрация Варна подкрепя Националната инициатива „Мениджър за един ден”, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. Кампанията е насочена към осигуряване на възможност ученици от Варна и региона да прекарат един работен ден в администрацията, като съдейства за осъществяване на ефективната им професионална ориентация и първа стъпка в успешната реализация на все по-конкурентния пазар на труда, съобщиха за Moreto,net от пресслужбата на Областна администрация - Варна В рамките на мероприятието на 12 март от 10:00 часа четирима ученици от Варненската търговска гимназия „Г.

Добра новина: малчуганите от ЦДГ "Слънце" не са натровени

Асеновград /КРОСС/ Няма опасност за децата в ЦДГ "Слънце", консумирали отровено мляко. Малчуганите са в добро здравословно състояние. Нито едно от тях не е проявило признаци за натравяне. Адекватни са и играят. През целия ден децата са наблюдавани от специалисти-токсиколози и педиатри от Асеновград и Пловдив, съобщиха от общината в Асеновград.Днес, от детска градина "Слънце" е подаден сигнал до контролните институции за намерени сини частици в млякото за закуска на децата. Сигналът е подаден до Община Асеновград, Областна дирекция по безопасност на храните Пловдив, Регионална здравна инспекция Пловдив, Районно полицейско управление Асеновград и Районна прокуратура Асеновград. Потърсена е веднага информация от фирмата производител на прясното мляко "ХОЛИДЕЙ-2" ООД, фирмата за ПЕСТ-КОНТРОЛ" на вредителите "Лора 3 Д" и фирмата снабдител "БББ" - Асеновград. Веднага е потърсена консултация от Клиниката по токсикология "Пирогов" София, Клиниката по токсикология и Детска клиника към Медицинския университет Пловдив и "МБАЛ-Асеновград". Въпреки че нямаше клинични данни за отравяне, имаше хипотеза за токсично действие и за това бяха взети превантивни мерки. На децата беше даден да пият медицински активен въглен и по-големи количества течности. Педиатрите прегледаха всичките 127 деца в детската градина. Взети са кръвни проби за възможно действие на съставките на веществото. Резултатите от кръвните проби към 17

Петкова: Промени в бюджета на болниците не са обсъждани

Бюджетът на касата може да бъде увеличаван или намаляван само с промяна в закона, но това не е в правомощията на Надзорния съвет, заяви председателят на Надзорния съвет на Касата Людмила Петкова

Идентифицирани са иранците от изчезналия самолет

Интерпол разпространи снимка, която показва как двамата мъже се качват в изчезналия самолет по едно и също време

Как парламентът стана малко по-еко

Купищата документи на хартия, с които администрацията на парламента всеки ден заливаше народните представители, вече са в историята. От няколко седмици законопроектите, проектите на решения, декларациите и становищата на комисиите се изпращат основно на електронните пощи на депутатите. Разбира се, документи продължават да се размножават Купищата документи на хартия, с които администрацията на парламента всеки ден заливаше народните представители, вече са в историята. От няколко седмици законопроектите, проектите на решения, декларациите и становищата на комисиите се изпращат основно на електронните пощи на депутатите. Разбира се, документи продължават да се размножават

Евгений Желев: АБВ в момента би изгубила, ако се трансформира в партия

"36 години бях в БСП, работил съм с чиста съвест за авторитета ѝ и в един момент решиха, че нямат нужда от мен", заяви бившият здравен министър Евгений Желев от АБВ, който наскоро бе изключен от червената партия, в предването на „Лице в лице" по bTV. Изразявал съм несъгласия и за местната политика и за правенето на избори. В момента АБВ "36 години бях в БСП, работил съм с чиста съвест за авторитета ѝ и в един момент решиха, че нямат нужда от мен", заяви бившият здравен министър Евгений Желев от АБВ, който наскоро бе изключен от червената партия, в предването на „Лице в лице" по bTV. Изразявал съм несъгласия и за местната политика и за правенето на избори. В момента АБВ

Иржи Менцел: Съвременното кино е заслепено от грозота!

Световноизвестният чешки режисьор, сценарист и актьор Иржи Менцел получи почетната степен "доктор хонорис кауза" по кинематография на Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов".

Пробация за фермер, набил селски кмет

/КРОСС/ Фермер, набил селски кмет, бе осъден на пробация за срок от 6 месеца. Инцидентът се е случил в момчилградското село Садовица. Ергин Е. трябвало да отиде в Общината в Момчилград, където се провеждала традиционната среща с кметските наместници. Той видял животните на Н. Ю., срещу когото имало много жалби от местните хора, че оставял добитъка да поврежда насажданията на хората.Кметът отишъл до обора, където заварил животновъда и съпругата му, която дояла кравите. Отправил им забележка, че не е редно хорската селскостопанска реколта да е храна за техните животни. „Гледай си работата", отрязал го фермерът.„Точно това и правя, затова ви предупреждавам. При следващо нарушение ще бъда принуден да ти съставя акт и да ти наложа глоба", пояснил кметът.Тогава собственикът на животните се приближил до кмета, блъснал го и с ръка го ударил в челюстта.След инцидента кметът се явил на съвещанието в Момчилград, където другите забелязали, че цялата лява половина на лицето му била подута.Случаят стигна до съда, като съдебно-медицинската експертиза установи причинен оток и кръвонасядане в долночелюстния ъгъл на кметското лица. Това му причинило болка и страдание, сочат експертизата, както и показанията на свидетели и вещо лице.Осъденият ще плати и 140 лева разноски по делото, пише 24rodopi.com.

3 години уседналост за желаещите да купуват земеделска земя у нас

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, съобщи bTV. По този начин остава изискването...

ЦРУ отрече да е шпионирало Сената

/КРОСС/ Шефът на ЦРУ Джон Бренън заяви, че неговата агенция не е шпионирала дейността на комитета към Сената , който осигурява контрола над американските спецслужби, съобщава „Ройтерс". Във вторник ръководителят на сенатския комитет по разузнаване Даян Файнстийн обвини ЦРУ в незаконна намеса в дейността на комисията, както и в хакване на компютрите на ведомството. По думите й по този начин ЦРУ се е опитало да предотврати публикуването на данни от Сената за нечовешки методи на разпит, използвани от разузнавателните служби на САЩ."Не съм чувал нищо по-неправдоподобно. Ние не участваме в такива дейности", каза Бренън.

Учени изследваха промените при кожата, косата и очите на източноевропейците, включително на българите

Биолози от Германия, Великобритания и Украйна са открили, че в Европа през последните 5000 години светлата пигментация на кожата, косата и очите е била резултат на силен естествен подбор в хода на ево...

Кримските татари готови на джихад срещу руските окупатори

Радикално настроените представители на кримско-татарските общини в Крим са готови да се борят с руските окупатори. Това заяви представителят на кримските татари и украински депутат Мустафа Джемилев, ц...

Протест в подкрепа на уволнените от СУ Милена и Мариана в сряда

Протест срещу политическите уволнения и в подкрепа на уволнените от Софийски университет Милена Маринчева и Мариана Андонова организират в сряда (12.03) от 16:00 в двора на СУ. Двете служителки на университетската администрация бяха уволнени през миналата седмица под предлог, че са развивали политическа дейност на територията на висшето училище.

„Университетът си играе с търпението ни като убива демокрацията под предлог, че на територията му не трябва да се извършват политически дейности, а когато му е угодно уволнението за него не е проява на такава. Стълбът на демокрацията, в центъра на града, в близост до сградата, приютяваща политическата сган, би трябвало освен на академични дисциплини, да учи на критично мислене и воля за отстояване на справедливостта!“, пише организаторката на протестното събитие във Facebook Росица Иванова.

 

The post Протест в подкрепа на уволнените от СУ Милена и Мариана в сряда appeared first on Noresharski.com.

Водят се преговори за освобождаване на три задържани в Крим журналистки

Водят се преговори между украинските власти и проруските сили за освобождаването на три задържани в неделя в Крим журналистки, съобщи и.д. вътрешен министър на Украйна Арсен Аваков, цитиран от Ройтерс. Трите журналистки били задържани в Крим от членове на "Руско единство" - политическа партия, която подкрепя присъединяването на Крим към Руската федерация, съобщи Аваков във Фейсбук страницата си. "Милицията намери отвлечените журналистки в Крим. Водят се преговори. Да се надяваме, че всичко ще е наред", заяви Аваков. Трите журналистки Катерина Бутко, Александра Рязанцева и Олена Максименко били задържани на контролно-пропускателен пункт и отведени в Севастопол. Вчера международната организация "Репортери без граници" изрази тревога от задържането на журналистките и заяви, че се наблюдава "ескалация в нарушенията на правата на журналистите в Крим".

Публични регистри ще показват явните собственици на компании в ЕС

Имената на крайните собственици на компании и тръстове ще трябва да бъдат публикувани в публични регистри в страните от Европейския съюз. Това предвиждат приетите от Европейския парламент на първо четене правила за борба с прането на пари, съобщиха от информационното бюро на институцията в България.   Законопроектът изисква още от банките, одиторите, адвокатите, работещите в сферата на недвижимите имоти и казината да бъдат по-бдителни за подозрителни трансакции на техните клиенти. Правилата за "политически значимите лица", при които рискът от корупция е по-висок заради политическите позиции, които те заемат, са допълнени с "местните политически значими лица".   Целта на законодателните промени е допълнително да се затрудни прикриването на съмнителни сделки и да се подобри борбата с данъчните измами.   "Публичните регистри ще направят живота по-труден за престъпниците, които се опитват да скрият парите си. Нашата икономика в момента губи огромни суми от укриването на данъци", заяви докладчикът по въпроса на Комисията по граждански свободи Джудит Саргентини (Зелените/ЕФА, Холандия).   "Днес е добър ден за всички граждани, които спазват закона, но лош ден за престъпниците", добави докладчикът на Комисията по икономически и парични въпроси Кришианис Каринш ( ЕНП, Латвия).   Регистри, за да се знае кой действително стои зад компанията   Съгласно приетите на първо четене промени в директивата за борбата срещу прането на пари информацията за крайните собственици на правни субекти като дружества, фондации, холдинги и тръстове ще трябва да се публикува в публични централни регистри.   Регистрите трябва да бъдат свързани помежду си и да бъдат "публично достъпни след предварителна онлайн регистрация", смятат евродепутатите.   Европейският парламент добави и няколко нови разпоредби в директивата, за да защити личните данни на гражданите и да гарантира, че само минимално необходимата за регистрация информация ще бъде предоставяна.   Внимавайте за съмнителни сделки   Предложените правила изискват от банките, финансовите институции, одиторите, адвокатите, счетоводителите, данъчните консултанти, агентите по недвижими имоти и казината да бъдат по-бдителни за подозрителни трансакции на техните клиенти.   Казината също са включени в обхвата на проектоправилата, като страните от ЕС ще могат да преценяват дали да включат в обхвата на правилата други хазартни услуги с ниска степен на обществена опасност.   Промените в директивата осигуряват подход, основан на оценката на риска, който позволява на страните членки по-добре да разбират, идентифицират и намаляват рисковете от пране на пари и от финансиране на тероризма.   Депутатите приеха и промени в регламента за прехвърляне на финансови средства с цел подобряване на трансграничното проследяване на платците и получателите на средства и техните активи.   И политически значимите лица   Правилата за "политически значимите лица", тоест за хората, при които рискът от корупция е по-висок заради политическите позиции, които те заемат са допълнени с "местните политически значими лица". Например това са хората, които заемат или са заемали важен пост в държавата - държавните глави, членовете на правителството, върховните съдии и членовете на националните парламенти.   В случаи на делови взаимоотношения с висок риск, при такива лица ще се предприемат допълнителни действия като установяване на произхода на средствата, с които те оперират и разполагат.   Законодателната резолюция за борбата с прането на пари беше приета с 643 гласа "за", 30 "против" и 12 "въздържал се". Законодателната резолюция за прехвърлянето на средства беше подкрепена с 627 гласа "за", 33 "против" и 18 "въздържал се".

Всички европейски страни с публични регистри на собствениците на компании

Имената на крайните собственици на компании и тръстове ще трябва да бъдат публикувани в публични регистри в страните от Европейския съюз. Това предвиждат приетите от Европейския парламент на първо четене правила за борба с прането на пари, съобщиха от информационното бюро на институцията в България.   Законопроектът изисква още от банките, одиторите, адвокатите, работещите в сферата на недвижимите имоти и казината да бъдат по-бдителни за подозрителни трансакции на техните клиенти. Правилата за "политически значимите лица", при които рискът от корупция е по-висок заради политическите позиции, които те заемат, са допълнени с "местните политически значими лица".   Целта на законодателните промени е допълнително да се затрудни прикриването на съмнителни сделки и да се подобри борбата с данъчните измами.   "Публичните регистри ще направят живота по-труден за престъпниците, които се опитват да скрият парите си. Нашата икономика в момента губи огромни суми от укриването на данъци", заяви докладчикът по въпроса на Комисията по граждански свободи Джудит Саргентини (Зелените/ЕФА, Холандия).   "Днес е добър ден за всички граждани, които спазват закона, но лош ден за престъпниците", добави докладчикът на Комисията по икономически и парични въпроси Кришианис Каринш ( ЕНП, Латвия).   Регистри, за да се знае кой действително стои зад компанията   Съгласно приетите на първо четене промени в директивата за борбата срещу прането на пари информацията за крайните собственици на правни субекти като дружества, фондации, холдинги и тръстове ще трябва да се публикува в публични централни регистри.   Регистрите трябва да бъдат свързани помежду си и да бъдат "публично достъпни след предварителна онлайн регистрация", смятат евродепутатите.   Европейският парламент добави и няколко нови разпоредби в директивата, за да защити личните данни на гражданите и да гарантира, че само минимално необходимата за регистрация информация ще бъде предоставяна.   Внимавайте за съмнителни сделки   Предложените правила изискват от банките, финансовите институции, одиторите, адвокатите, счетоводителите, данъчните консултанти, агентите по недвижими имоти и казината да бъдат по-бдителни за подозрителни трансакции на техните клиенти.   Казината също са включени в обхвата на проектоправилата, като страните от ЕС ще могат да преценяват дали да включат в обхвата на правилата други хазартни услуги с ниска степен на обществена опасност.   Промените в директивата осигуряват подход, основан на оценката на риска, който позволява на страните членки по-добре да разбират, идентифицират и намаляват рисковете от пране на пари и от финансиране на тероризма.   Депутатите приеха и промени в регламента за прехвърляне на финансови средства с цел подобряване на трансграничното проследяване на платците и получателите на средства и техните активи.   И политически значимите лица   Правилата за "политически значимите лица", тоест за хората, при които рискът от корупция е по-висок заради политическите позиции, които те заемат са допълнени с "местните политически значими лица". Например това са хората, които заемат или са заемали важен пост в държавата - държавните глави, членовете на правителството, върховните съдии и членовете на националните парламенти.   В случаи на делови взаимоотношения с висок риск, при такива лица ще се предприемат допълнителни действия като установяване на произхода на средствата, с които те оперират и разполагат.   Законодателната резолюция за борбата с прането на пари беше приета с 643 гласа "за", 30 "против" и 12 "въздържал се". Законодателната резолюция за прехвърлянето на средства беше подкрепена с 627 гласа "за", 33 "против" и 18 "въздържал се".

126 млн. лева платени по новите 4 сметки на НАП за седмица

За периода 4-7 март 2014 г., първата седмица в която данъци и осигуровки се внасят по 4 вместо по закритата единна сметка към бюджета, са постъпили общо 125.7 млн. лв. По видове приходи вноските са за: 56.8 млн. лв. за данъци, 40.4 млн.

Социолози: ГЕРБ,БСП и ДПС- подиума на евроизборите

ГЕРБ печели от АБВ – това е вярно, измерваме малка преднина за ГЕРБ, макар че тя е в рамките на грешката. Преди два месеца беше обратното. Това заяви социологът Юлий Павлов в предаването „Лице в лице“ по БТВ. По думите му избирателите на АБВ идват от хора, гласували за БСП. Това са 72 %. Другите 30% са разнопосочни, коментира социологът.

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Франция върна три картини, откраднати от нацистите

Френският минисър на културата Орели Филипети обяви, че връщането на тези произведения е "акт на справедливост"

Евгений Желев: Въпросът дали АБВ да стане партия не е актуален

"36 години бях в БСП, работил съм с чиста съвест за авторитета ѝ и в един момент решиха, че нямат нужда от мен", заяви бившият здравен министър Евгений Желев от АБВ, който наскоро бе изключен от червената партия, в предването на „Лице в лице" по bTV. Изразявал съм несъгласия и за местната политика и за правенето на избори. В момента АБВ

Пловдивски учени създадоха уникално покритие за самолети

Революционно самопочистващо се покритие за крилата на самолетите създадоха учени от Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив. Откритието им ще помогне за повишаване на безопасността на полетите и за решаване на проблемите с обледеняването на крилата и турбуленцията. Икономисват се и 10-15% гориво. Революционно самопочистващо се покритие за крилата на самолетите създадоха учени от Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив. Откритието им ще помогне за повишаване на безопасността на полетите и за решаване на проблемите с обледеняването на крилата и турбуленцията. Икономисват се и 10-15% гориво.

Компютрите "Правец" се завръщат на пазара до месец?

Очаква се през април да бъдат пуснати 1000 лаптопа от родната марка

    


Възстановиха електрозахранването в целия Свиленград

/КРОСС/ След 15.30 часа днес електрозахранването за целия Свиленград бе възстановено, след като подстанции „Свиленград" и „Любимец", захранващи града, бяха поставени под напрежение от Електроенергийния системен оператор. Към 17:00 ч. ситуацията с електрозахранването в община Свиленград се нормализира. Екипите на дружеството в момента довършват възстановителните дейности за селата Сива река и Мезек, които се очаква да бъдат с възстановено захранване до 19:00 ч. Работата продължава и за селата Дъбовец, Черешак и Вълчо поле. Село Димитровче ще бъде захранено с генератор през нощта, тъй като възстановителните дейности по електропровода, който го захранва, ще продължат и през утрешния ден. С генератор ще бъде захранено през нощта и село Сливарово в община Малко Търново.

Бъдещите насоки на централните банки успокояват пазарите, но носят и рискове

Банката за международни разплащания съветва пазарите да не се фокусират твърде много върху определени аспекти на насоките, тъй като те могат да издават рискове

    


Семейство повика полиция заради зла котка

Американци повикаха полиция, за да ги спаси от злата им котка

ДАНС пресече незаконна търговия с акцизни стоки

/КРОСС/ На 08 март на територията на Пазарджик служители на ДАНС, съвместно с органи на МВР и под ръководството на Районна прокуратура - Пазарджик, проведоха специализирана операция за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки. По случая е образувано досъдебно производство. Задържани са четири лица. На две от тях са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 234, ал. 2 във връзка с чл. 20, ал. 3 от НК.При проведените процесуално-следствени действия на различни адреси в гр. Пазарджик са открити и иззети общо 18 мастербокса цигари (180 000 къса) без акцизен бандерол, мобилни телефони и SIM карти.По предварителна оценка непосредствените вреди за държавния бюджет от неизплатения акциз за иззетите цигари възлизат на около 40 000 лева.    

Опит за нов световен рекорд ще направи президентът на Българската асоциация на барманите във Варна

На 14 март 2014 година, президентът на Българската асоциация на барманите - Пенчо Пенчев ще направи официален опит да подобри отнетия му през 2013 година световен рекорд за най-много предлагани коктейли, с който беше вписан в книгата „Гинес – световни рекорди” през 2012 година.

БНБ ще прави стрес тестове на банките поне веднъж годишно


Българската народна банка (БНБ) ще подлага банките на стрес тестове поне веднъж годишно. Със същата периодичност тя ще оценява рисковете, на които банките са или могат да бъдат изложени или които банка създава за финансовата система. Това предвиждат промени в Закона за кредитните институции, които Народното събрание одобри на второ четене.

Значителна част от приетите нови текстове въвеждат новата директива за капиталовата адекватност и Регламент 575 на Европейската комисия.
...

Иван Костов: Украинската криза заплашва суверенитета на България

"Заплашен суверенитет на България, информационна война, слабо развитие и оставане в периферията на ЕС, нарушени енергийни доставки, икономическа криза и засилен бежански натиск", това са основните рискове за България според бившият премиер Иван Костов, който в момента е ръководител на Лабораторията за управление на риска към Нов български университет. В лекция пред студентите от НБУ той каза, че това са най-сериозните заплахи за страната при реализирането на най-вероятния сценарий за ситуацията в Украйна – Студена война. В този сценарий България може да се окаже в своеобразен санитарен кордон, който огражда Русия и нейният суверенитет да е заплашен заради разширяващата се зона на руските интереси. Тази заплаха до момента не е разпозната на правителствено ниво, въпреки че имаше серия от заседания на високо ниво. Реализирането на този сценарий означава, че няма да има газопровод "Южен поток". Иван Костов посочи, че България е нарочена за участие в евразийския проект, който би се реализирал само при условие, че Украйна стане част от него. Вторият по вероятност сценарий е бързото възстановяване на суверенитета на Украйна чрез преговори. При реализирането му рисковете за България ще останат на нивото преди кризата. Най-вероятните проблеми ще бъдат по отношение на стокообмена с Руската федерация. Костов отбеляза същевременно, че сценарият със Студената война ще отвори и определи възможности за България като припомни, че точно в кризисни ситуации България се е интегрирала в ЕС. Третият сценарий, който е най-малко вероятен, е военният конфликт. Костов определи позицията на българското правителство по кризата като добра и посочи, че е единствената възможна предвид силната зависимост на страната от Русия. "Никой отговорен държавник не може да си позволи да играе ролята на ястреб при тази зависимост", каза Костов. Като възможни мерки, които да бъдат предприети от правителството, той открои поставяне на искане към НАТО за разработване на планове за отбрана на страната и формиране на обща позиция на страните от Черноморския регион. Според Костов целта на управляващите трябва да бъде "чадърът на сигурността" да се разпростре над България, както сега се разпростира над Балтийските страни.

"Ботев" заподозря двоен стандарт от БФС заради наказанията на ЦСКА и "Левски"


Ръководството на "Ботев" (Пловдив) заподозря двоен стандарт от дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз, след като бяха обявени наказанията за изминалия 26-и кръг в А група.

"Канарчетата" бяха наказани с лишаване от домакинство за предстоящото пловдивско дерби срещу "Локомотив", след като един от феновете удари по главата с бутилка от минерална вода старши треньора на "Локомотив" (София) Стефан Генов.

В същото време ЦСКА получи само последно предупреждение,...

ЕП предлага по-строги мерки срещу прането на пари

Законопроектът изисква от банките, одиторите, адвокатите, работещите в сферата на недвижимите имоти и казината да бъдат по-бдителни за подозрителни транзакции на техните клиенти

Алонсо е най-продаваемият пилот във F1, Фетел е четвърти


Фернандо Алонсо е най-продаваемият пилот във Формула 1, докато шампионът в последните четири години Себастиан Фетел заема едва четвърто място.

Това показват данните на компанията за спортен маркетинг Repucom, според в световен мащаб която испанецът е най-разпознаваемият и популярен състезател на стартовата решетка.

Пилотът на "Мерцедес" Люис Хамилтън заема втората позиция, а тройката изненадващо е допълнена от Фелипе Маса. Бразилецът изкара девет сезона във "Ферари", а...

Соня била като "русия ангел" - пак от България

Соня, за която се предполага, че е на 8-9 месеца, бе отнета от 58-годишна жена и 59-годишния  партньор, след като се опитали два пъти да я регистрират като свое дете. ДНК анализ доказа липсата на кръвна връзка. Пред следователи жената разказа, че получила детето миналия август от 41-годишната Елевтерия Димопулу. Соня, за която се предполага, че е на 8-9 месеца, бе отнета от 58-годишна жена и 59-годишния партньор, след като се опитали два пъти да я регистрират като свое дете. ДНК анализ доказа липсата на кръвна връзка. Пред следователи жената разказа, че получила детето миналия август от 41-годишната Елевтерия Димопулу.

Симеон: Българите са много сходни с руснаците, трябва да сме в добри отношениа

Би било глупаво от наша страна да не сме в добри отношения с Русия, казва Симеон Сакскобургготски, цар на България (1943 - 1946 г.) и министър-председател (2001 - 2005 г.), в интервю за Affairs Today, новинарски сайт за политика и бизнес, насочен към студентската аудитория. Интервюто е публикувано и на официалния сайт на Симеон.

Виж тук новите е Би било глупаво от наша страна да не сме в добри отношения с Русия, казва Симеон Сакскобургготски, цар на България (1943 - 1946 г.) и министър-председател (2001 - 2005 г.), в интервю за Affairs Today, новинарски сайт за политика и бизнес, насочен към студентската аудитория. Интервюто е публикувано и на официалния сайт на Симеон. Виж тук новите е

Изискват 3-годишна уседналост при покупка на земя от чужденци

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, съобщи BTV. Така остава изискването за 3-годишна уседналост в България за чужди граждани и фирми, които искат да купуват земеделска земя у нас. Измененията бяха подкрепени от 159 депутати, нямаше „против”, а 7 души се въздържаха. Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, съобщи BTV. Така остава изискването за 3-годишна уседналост в България за чужди граждани и фирми, които искат да купуват земеделска земя у нас. Измененията бяха подкрепени от 159 депутати, нямаше „против”, а 7 души се въздържаха.

Жестоко разкритие разтресе родния пазар. Потребителите са в шок!

София /КРОСС/ Субстанцията „кръв на прах" се нарича „суха кръв". Тя се внася в България повече от двадесет години. България е най-големият вносител на „суха кръв" в Европа. „Сухата кръв" е отпаден продукт от кланиците и се пакетира и заравя в специални септични ями. Но за българските престъпници това е идеален начин да забогатеят като предложили на собствениците на кланиците вместо да харчат пари да копаят ями да дават този отпаден и отровен продукт да бъде товарен за внос в България.„Сухата кръв" реагира при химични проби на белтъчина т.е. „месо". Тестват салам или „пържолен" продукт - 30% белтъчина. Ама особено при саламите е, че тия 30% са само „суха кръв", която се калкулира като цена на месо. Във всяко месо има и мазнина. В „сухата кръв" няма. Затова ще вкараме и „мазнина". България е най-големия вносител на свинска мас на „прах". Тя се вкарва не само в саламите, но и в кашкавалите, сиренето, млякото, шоколадите, сладоледите.. При тестване на саламите тая мазнина е около 30%.И така, 30% „суха кръв", 30% свинска мас на прах и другото основно е ЧИСТА вода, дори не и чешмяна! Сега на тоя бъркоч трябва да му се даде обем, защото няма как да подлъжат народа да му продават течен салам

Тайни и загадки: Отвлечен дядо от село се озова пребит във Виена

Мистериозно отвличане на 84-годишен мъж разследва полицията в Русе. Велико Шанев е бил изведен насила от дома си и няколко дни по-късно е бил открит пребит и ограбен в парк във Виена. Със съдействието на българските дипломати в австрийската столица мъжът е върнат у дома си.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване