100 лева искат спекуланти за Лудогорец-Валенсия

/КРОСС/  Гърмежи и пушеци подгряха "Валенсия" за гостуването в София. "Прилепите" играят в четвъртък с "Лудогорец" първи осминафинал в Лига Европа, реваншът е седмица по-късно на "Местая". Красивият град се радваше на традиционния празник Масклета. За футболистите беше отредено най-баровското място - балконът на кметството. Оттам момчетата на треньора Пици се насладиха на истинската канонада от фойерверки. После местната футболна гордост стана част от приема, даден от кмета за най-видните жители в Кристалната зала. В същото време "прилепите" обявиха групата за гостуването на ст. "Васил Левски". Испанците водят абсолютно всички най-добри футболисти без наказаната си звезда Дани Парехо. Трансферната цел на "Ливърпул" обаче ще е на линия за реванша. Лекарите успяха да вдигнат на крака и болните, начело с преотстъпения от "Челси" халф Ориол Ромеу. Това говори за амбицията на "Валенсия" в турнира. А тя е една - спечелване на трофея в "Лига Европа". Освен престиж позакъсалият финансово тим ще добави и към 9,6 милиона евро към сметката си само от наградни фондове, ако вдигне купата. В сметките дори не влизат парите от билети. Само с отстраняването на "Лудогорец" турнирът ще донесе 3,6 милиона евро, изчислиха "прилепите". Сумите са смешни в сравнение с 30-те милиона евро, заработени от "Валенсия" от последното участие в Шампионската лига

Кметицата на Перник недоволства от ЕС пред руска телевизия

Кметът на Перник и член на АБВ Росица Янакиева обяви в интервю пред руска телевизия, че ЕС повече взима, отколкото дава на страните членки. "Много често в разговори с наши чуждестранни гости, които не са членове на ЕС, но са в очакване на членство, им казвам, че това, което ще дадат на ЕС, е доста повече от това, което ще получат. Говоря за ограниченията, които трябва да вкарат в законодателството си, за да бъде в съответствие с европейското и които в по-голямата си част са против интересите на гражданите на страната, ставаща членка на ЕС“, казва Янакиева във филм на телевизията РОССИЯ 24, цитиран от бТВ. "Бях от тези, които в парламента вдигнаха ръка за това България да влезе в ЕС. Балансът между плюсовете и минусите на присъединяването към ЕС е много крехък. След като мина известно време, бих казала, че загубите все пак са повече“, допълва Янакиева. Авторът на филма набляга на това, че много от интервюираните обясняват, че членството в ЕС не е такова, каквото са си представяли, като допълва, че в България вече няма производство и селско стопанство. )

Кметицата на Перник и член на АБВ недоволства от ЕС пред руска телевизия, загубите били повече от плюсовете

Кметът на Перник и член на АБВ Росица Янакиева обяви в интервю пред руска телевизия, че ЕС повече взима, отколкото дава на страните членки. "Много често в разговори с наши чуждестранни гости, които не са членове на ЕС, но са в очакване на членство, им казвам, че това, което ще дадат на ЕС, е доста повече от това, което ще получат. Говоря за ограниченията, които трябва да вкарат в законодателството си, за да бъде в съответствие с европейското и които в по-голямата си част са против интересите на гражданите на страната, ставаща членка на ЕС“, казва Янакиева във филм на телевизията РОССИЯ 24, цитиран от бТВ. "Бях от тези, които в парламента вдигнаха ръка за това България да влезе в ЕС. Балансът между плюсовете и минусите на присъединяването към ЕС е много крехък. След като мина известно време, бих казала, че загубите все пак са повече“, допълва Янакиева. Авторът на филма набляга на това, че много от интервюираните обясняват, че членството в ЕС не е такова, каквото са си представяли, като допълва, че в България вече няма производство и селско стопанство. <iframe width="646" height="363" src="//www.youtube.com/embed/N7TKgKi3w-0?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>)

Паси: Крим ще се превърне в руска територия

София /КРОСС/ По примера на Осетия, Крим ще се превърне в руска територия. А Западът е само свидетел, той играе ролята на нотариус, който заверява руските сделки. После ще има още части на Украйна, които ще пострадат, вероятно в източната част. Това заяви пред bTV бившият външен министър Соломон Паси.„Навсякъде по света отделянето на територията се регламентира от конституцията на дадената страна, а в случая - от тази на Русия. Референдумът в Крим е резултат на де факто окупация", каза още той. „Няма място за сравнение на Крим с Косово", категоричен бе Паси. „Там един диктатор извършваше геноцид към своя народ".„Всичко, което се случи в Крим бе изневиделица и едностранно от Русия, която като постоянен член на Сдъвета за сигурност наруши Хартата на ООН", добави той.Един външен министър трябва да има свободата да проявява външнополитическа активност, така коментира той визитата на сегашния ни външен министър Кристиян Вигенин в Украйна.Той направи и геополитическа прогноза: "Руският марш ще продължи - към още части на Украйна, но и към Приднестровието в Молдова - апетитна област, в която бе разположена армията на генерал Лебед. Тя няма да бъде оставена на Молдова. Вероятно Русия ще си вземе и Курилските острови от Япония, ще посегне и на Северния полюс".

Магистрала "Струма" ще бъде оборудвана с три хеликоптерни площадки

Изграждането на третия лот на автомагистрала „Струма“ е един от най-тежките и сложни инфраструктурни проекти, които са строени в страната ни. Това...

ЕСПЧ осъди България за отказ прокуратурата да разследва расистко нападение

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) осъди България да заплати на суданец обезщетение от 4000 евро заради отказ на прокуратурата да разследва расистко нападение над него и негов приятел през 2007 г., съобщи във вторник Българският хелзинкски комитет (БХК).   "Слепотата и безразличието на магистратите в такива случаи ни костват колективно самата представа, че основните права са важни. Расовите деяния от есента на 2013 г. също ще свършат с решения срещу държавата, ако прокуратурата не намери начин да се вземе в ръце и да започне дължимата си работа по прилагането на наказателния закон за насилието от омраза", коментира шефът на правната програма на организацията Маргарита Илиева, водила делото.   Пострадалият Абду е нападнат заедно с негов приятел пред Централните хали в София преди 7 години. Разследването на полицията установява, че извършителите са двама скинари. Случаят е изпратен на прокуратурата с препоръката да бъде образувано дело за насилие по расистки подбуди.   Софийската районна прокуратура обаче отказва да образува досъдебно производство с довода, че "нямало достатъчно доказателства за расистката мотивация на деянието". По жалба на Абду се произнася и горестоящ прокурор, който повтаря дословно мотивите на районния, без да обсъди доводите на пострадалия, информират от БХК.   В решението на съда в Страсбург се подчертава, че самата полиция характеризира в доклада си тези хора като скинхедс и се произнася, че e налице предполагаема расистка мотивация на насилието. Според европейските магистрати в случая са нарушени Член 3 (забрана на нечовешкото и унизително третиране) и Член 14 (забрана на дискриминацията) от Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи.   Съдът отхвърля довода на България, че пострадалият можел сам да преследва нападателите си за нанасяне на лека телесна повреда, като се произнася, че такова производство не би касаело расистките обиди и расистката мотивация за насилието, които съставляват същностен елемент на оплакването, допълват от Хелзинкския комитет.

Какво е общото между сърфа и сърпа? Незнанието!

Учени от БАН и преподаватели за правописните умения на младите

    


През март 2014 г. ще бъде подписан договорът за изграждане на морския газопровод „Южен поток“

Надзорният съвет на „Южен поток транспорт“ БВ одобри днес подписването на договор за изграждане на морския газопровод „Южен поток“, научи Moreto.net. Морският газопровод „Южен поток“ ще се състои от четири успоредни тръбопровода с приблизителна дължина 931 километра през Черно море.

Изчезналият самолет променил курса си

Военен радар показва, че изчезналият самолет на Малайзийските авиолинии е завил на запад, извън планирания си маршрут, преди да изчезне, съобщиха Малайзийските военновъздушни сили.

Реденето на ЦИК започна с номинацията на граждански кандидати

В парламента започнаха пазарлъците за състава на новата Централната избирателна комисия (ЦИК), като не е изключено да избухне скандал около квотното представителство на партиите. ГЕРБ, която има най-много депутати, би трябвало да получи и най-много представители в ЦИК. Според обявените преди десетина дни изчисления на Института за развитие на публичната среда, разпределението на местата в ЦИК на базата на получени гласове на предишните евроизбори, би следвало да бъде: ГЕРБ -7; Коалиция за България -6; ДПС -2; "Атака" -2; Синята коалиция (представлявана от физическите лица Мартин Димитров и Иван Костов)-1; НДСВ -1. Според неофициална информация, обаче, управляващите обмислят да дадат по равен брой места на БСП и ГЕРБ, като всяка партия получи по 6 места в ЦИК, а оставащата една бройка да бъде разпределена към ДПС, които да има 3-ма представители. Това преразпределение не засяга останалите три формации. Депутати от мнозинството обаче коментираха пред Mediapool, че може и да не се стигне до опити за подобно разместване, за да не се бави изборът на ЦИК. Реденото на изборната комисия започна във вторник, 11 март, когато бе крайният срок, в който гражданските организации да внесат свои номинации. До четвъртък и парламентарните групи трябва да излъчат своите кандидати. Парламентът не е задължен да се съобрази с предложенията на гражданския сектор, които са общо 12. Някои депутати от левицата вече се изказаха критично към възможността да дават места в ЦИК на хора от неправителствени организации, които не е ясно кого представляват. Към момента обаче е сигурно, че Ивилина Алексиева, изпълнителен директор на Института за модерна политика (ИМП), не само ще влезе в Централната избирателна комисия, а може и да е неин председател. Това заявиха пред Mediapool депутати от БСП. Ивилина Алексиева, номинирана от председателя на ИМП Борислав Цеков, в момента оглавява обществения съвет към комисията в НС за взаимодействие с гражданските организации, чийто шеф е Мая Манолова (БСП). Тя се ползва и с доверието на партията на Николай Бареков "България без цензура", както личи от поддържащите го медии, а това най-вероятно се дължи на обстоятелството, че институтът на Цеков редовно представя положителни прогнози и коментари за тази партия. Друг сигурен член на ЦИК е Камелия Нейкова, която вече е била член на комисията по времето на кабинета "Сакскобургготски". Кандидатурата й е внесена от три организации – "Професионално обединение на държавните служители", Фондация "Обща кауза" и сдружение "Нова алтернатива" на едноименната партия на бившия военен министър от царското правителство Николай Цонев. Нейкова бе един от двамата експерти, които Мая Манолова ангажира с изработването на новия Изборен кодекс. Няколко граждански организации: Институт за развитие на публичната среда, Център за либерални стратегии, Български институт за правни инициативи, Програма "Достъп до информация", "Риск Монитор", Европейският институт, фондация "Линк" и др. – са внесли кандидатурите на Цветана Сурлекова, адв. Евгений Стайков, Цветозар Томов и Димитър Димитров. "Номинираните от нас са безспорни професионалисти, доказали своя авторитет, независимост и почтеност”, се казва в предложението. Сурлекова е дългогодишен съдия и прокурор, Стайков е юрист и администратор, Димитров е преподавател в СУ, общопризнат специалист в областта на изборния процес, Томов е известен социолог и наблюдател на политическия процес. От ГЕРБ вече съобщиха официално, че ще предложат социолога Цветозар Томов за член на ЦИК от своята квота, а във вторник стана известно, че другият им граждански кандидат ще е доц. Димитър Димитров. Депутати от ГЕРБ казват, че ще предложат Томов за шеф на ЦИК, но това няма как да стане, тъй като той не е юрист. Цветозар Томов беше ръководител на катедра "Критическа и приложна социология" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" до ноември 2011 г., когато напусна заради присъденото тогава звание "доктор хонорис кауза" на Христо Стоичков. От 2002 г. е управител на социологическа "Агенция Скала”. Томов е член на Гражданския съвет към Реформаторския блок и един от твърдите противници на евентуално сътрудничество на формацията с ГЕРБ. Според източници на Mediapool, социалистите ще предложат за член на ЦИК от своята квота Таня Цанева, която от 20 години работи в близката до БСП организация ГИСДИ, която внесе номинацията. Асоциация за реинтеграция на осъдени лица предлага кандидатурата на Стоил Стоилов, който е с 22 -годишен опит като изборен специалист и консултант на международни организации – ООН, ОССЕ и Европейската комисия. Граждански форум "Промяна” номинира проф. Тодор Галунов, преподавател ВТУ. Сдружение за извършване на обществено полезна дейност "Съюз на одиторите от Сметната палата” пък внесе кандидатурата на своя председател Ангел Ангелов - адвокат с опит в изборни дела и бивш одитор. Организацията разчита на подкрепа от "Атака". Партията на Волен Сидеров не е решила окончателно кого ще издигне, но най-вероятно ще оставят в ЦИК сегашния си представител Мария Мусурлиева, научи Mediapool. Румяна Сидерова е друг член на ЦИК, който ще запази мястото си, тъй като се ползва с подкрепата на БСП. ДПС казаха, че не смятат да се крият зад "граждански" кандидатури и ще обявят партийни. Според информация на Mediapool, ГЕРБ възнамеряват да излъчат за член на ЦИК от партийната си квота Георги Баханов, който е бил член на общинска избирателна комисия. До съставянето на нова ЦИК се стигна след приемането на новия Изборен кодекс, което бе и една от основните му цели, тъй като БСП и ДПС не искаха да отиват на следващи избори с комисията, редена в мандата на ГЕРБ. Членовете на ЦИК са общо 19, от които четирима души ръководство, назначено от парламента, а останалите – излъчени от парламента, но одобрени с указ на президента.

Реденото на ЦИК започна с номинацията на граждански кандидати

В парламента започнаха пазарлъците за състава на новата Централната избирателна комисия (ЦИК), като не е изключено да избухне скандал около квотното представителство на партиите. ГЕРБ, която има най-много депутати, би трябвало да получи и най-много представители в ЦИК. Според обявените преди десетина дни изчисления на Института за развитие на публичната среда, разпределението на местата в ЦИК на базата на получени гласове на предишните евроизбори, би следвало да бъде: ГЕРБ -7; Коалиция за България -6; ДПС -2; "Атака" -2; Синята коалиция (представлявана от физическите лица Мартин Димитров и Иван Костов)-1; НДСВ -1. Според неофициална информация, обаче, управляващите обмислят да дадат по равен брой места на БСП и ГЕРБ, като всяка партия получи по 6 места в ЦИК, а оставащата една бройка да бъде разпределена към ДПС, които да има 3-ма представители. Това преразпределение не засяга останалите три формации. Депутати от мнозинството обаче коментираха пред Mediapool, че може и да не се стигне до опити за подобно разместване, за да не се бави изборът на ЦИК. Реденото на изборната комисия започна във вторник, 11 март, когато бе крайният срок, в който гражданските организации да внесат свои номинации. До четвъртък и парламентарните групи трябва да излъчат своите кандидати. Парламентът не е задължен да се съобрази с предложенията на гражданския сектор, които са общо 12. Някои депутати от левицата вече се изказаха критично към възможността да дават места в ЦИК на хора от неправителствени организации, които не е ясно кого представляват. Към момента обаче е сигурно, че Ивилина Алексиева, изпълнителен директор на Института за модерна политика (ИМП), не само ще влезе в Централната избирателна комисия, а може и да е неин председател. Това заявиха пред Mediapool депутати от БСП. Ивилина Алексиева, номинирана от председателя на ИМП Борислав Цеков, в момента оглавява обществения съвет към комисията в НС за взаимодействие с гражданските организации, чийто шеф е Мая Манолова (БСП). Тя се ползва и с доверието на партията на Николай Бареков "България без цензура", както личи от поддържащите го медии, а това най-вероятно се дължи на обстоятелството, че институтът на Цеков редовно представя положителни прогнози и коментари за тази партия. Друг сигурен член на ЦИК е Камелия Нейкова, която вече е била член на комисията по времето на кабинета "Сакскобургготски". Кандидатурата й е внесена от три организации – "Професионално обединение на държавните служители", Фондация "Обща кауза" и сдружение "Нова алтернатива" на едноименната партия на бившия военен министър от царското правителство Николай Цонев. Нейкова бе един от двамата експерти, които Мая Манолова ангажира с изработването на новия Изборен кодекс. Няколко граждански организации: Институт за развитие на публичната среда, Център за либерални стратегии, Български институт за правни инициативи, Програма "Достъп до информация", "Риск Монитор", Европейският институт, фондация "Линк" и др. – са внесли кандидатурите на Цветана Сурлекова, адв. Евгений Стайков, Цветозар Томов и Димитър Димитров. "Номинираните от нас са безспорни професионалисти, доказали своя авторитет, независимост и почтеност”, се казва в предложението. Сурлекова е дългогодишен съдия и прокурор, Стайков е юрист и администратор, Димитров е преподавател в СУ, общопризнат специалист в областта на изборния процес, Томов е известен социолог и наблюдател на политическия процес. От ГЕРБ вече съобщиха официално, че ще предложат социолога Цветозар Томов за член на ЦИК от своята квота, а във вторник стана известно, че другият им граждански кандидат ще е доц. Димитър Димитров. Депутати от ГЕРБ казват, че ще предложат Томов за шеф на ЦИК, но това няма как да стане, тъй като той не е юрист. Цветозар Томов беше ръководител на катедра "Критическа и приложна социология" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" до ноември 2011 г., когато напусна заради присъденото тогава звание "доктор хонорис кауза" на Христо Стоичков. От 2002 г. е управител на социологическа "Агенция Скала”. Томов е член на Гражданския съвет към Реформаторския блок и един от твърдите противници на евентуално сътрудничество на формацията с ГЕРБ. Според източници на Mediapool, социалистите ще предложат за член на ЦИК от своята квота Таня Цанева, която от 20 години работи в близката до БСП организация ГИСДИ, която внесе номинацията. Асоциация за реинтеграция на осъдени лица предлага кандидатурата на Стоил Стоилов, който е с 22 -годишен опит като изборен специалист и консултант на международни организации – ООН, ОССЕ и Европейската комисия. Граждански форум "Промяна” номинира проф. Тодор Галунов, преподавател ВТУ. Сдружение за извършване на обществено полезна дейност "Съюз на одиторите от Сметната палата” пък внесе кандидатурата на своя председател Ангел Ангелов - адвокат с опит в изборни дела и бивш одитор. Организацията разчита на подкрепа от "Атака". Партията на Волен Сидеров не е решила окончателно кого ще издигне, но най-вероятно ще оставят в ЦИК сегашния си представител Мария Мусурлиева, научи Mediapool. Румяна Сидерова е друг член на ЦИК, който ще запази мястото си, тъй като се ползва с подкрепата на БСП. ДПС казаха, че не смятат да се крият зад "граждански" кандидатури и ще обявят партийни. Според информация на Mediapool, ГЕРБ възнамеряват да излъчат за член на ЦИК от партийната си квота Георги Баханов, който е бил член на общинска избирателна комисия. До съставянето на нова ЦИК се стигна след приемането на новия Изборен кодекс, което бе и една от основните му цели, тъй като БСП и ДПС не искаха да отиват на следващи избори с комисията, редена в мандата на ГЕРБ. Членовете на ЦИК са общо 19, от които четирима души ръководство, назначено от парламента, а останалите – излъчени от парламента, но одобрени с указ на президента.

Пловдивското дерби на адрес "Без дом"

Пловдивското дерби стъпи на адрес "Без дом". Дисциплинарната комисия на БФС наказа "Ботев" с лишаване от домакинство, което остави големия мач да се скита из глухи улици.
Какво се случи хронологично? 
В 14 ч Дисципът на БФС обяви санкцията заради ударения треньор на "Локо" (Сф) Стефан Генов на супермодерната база на "канарчетата" в Коматево. 
Дв Пловдивското дерби стъпи на адрес "Без дом". Дисциплинарната комисия на БФС наказа "Ботев" с лишаване от домакинство, което остави големия мач да се скита из глухи улици. Какво се случи хронологично? В 14 ч Дисципът на БФС обяви санкцията заради ударения треньор на "Локо" (Сф) Стефан Генов на супермодерната база на "канарчетата" в Коматево. Дв

В.Симеонов: Циганите- електорат за победа на избори

„На този цигански електорат се гледа като на начин за спечелване на изборите“. Така коментира в ефира на ТВ7 лидерът на НФСБ Валери Симеонов въпроса за ненаказаната циганска престъпност. „Както знаете, сега всяка година ще има избори което обяснява пасивното отношение към проблема на политиците“, допълни още той.

Американска инвестиционна компания увеличи дела си в Манчестър Юнайтед

Baron Capital обаче държи едва 2,5% от акциите в британския футболен отбор

    


МВнР работи за привличане на чуждестранни инвестиции в страната

Ямбол /КРОСС/ Една от задачите на МВнР е да засилим външно-търговския обмен и да насърчим чуждестранните инвестиции в страната. Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин на пресконференция в Ямбол. Той обяви, че през пролетта планира посещение на чуждестранни дипломати в областта, за да им покаже туристическия потенциал на региона и да привлече вниманието им към възможностите за инвестиции. „Като човек, свързан с Ямбол, искам да запозная дипломатите с областта, защото не е без значение, когато представителите на други държави познават по-добре една или друга област", заяви Кристиан Вигенин.Преди пресконференцията, външният министър проведе работна среща с Областния управител на област Ямбол инж. Николай Пенев, който даде пълната си подкрепа за инициативата. Двамата обсъдиха темите за миграционния натиск по българо-турската граница, функционирането на временния разпределителен център в гр. Елхово и работата на ГКПП Лесово.Пред журналисти, Кристиан Вигенин коментира, че през пролетта съвместно с министъра на отбраната Ангел Найденов отново ще посетят района, за да проверят строежа на преградните съоръжения по границата и да се уверят, че в тази част на българо-турската граница ще може да се осъществява още по-пълен и адекватен контрол. „Възможно е с идването на пролетта миграционният натиск да се засили, но вече сме по-подготвени", увери министър Вигенин

Шефът на мандрата, доставила млякото в детската градина: Отровата не е от нас

Защо правят циркове, та още сутринта в градината е имало и представители на местната власт, и персонал от забавачницата. На място е станало ясно, че това вещество, каквото и да е то, не е дошло с прясното мляко. Ще съдя градината и местната власт, Това каза Христо Велинов - собственик на мандрата в Асеновград, доставила мляко в детска градина, Защо правят циркове, та още сутринта в градината е имало и представители на местната власт, и персонал от забавачницата. На място е станало ясно, че това вещество, каквото и да е то, не е дошло с прясното мляко. Ще съдя градината и местната власт, Това каза Христо Велинов - собственик на мандрата в Асеновград, доставила мляко в детска градина,

Локо без Делев и Камбуров срещу Добруджа

Спас Делев отпадна от гостуването на "Локомотив" (Пд) срещу Добруджа в първия 1/8-финал за купата на България. Дошлият от Лас Палмас нападател е с травма."Смърфовете" ще бъдат и бе...

Георги Марков: Референдумът няма да е с евроизборите, не е изгодно за управляващите

Референдум за изборна реформа ще има, но той няма да се проведе заедно с изборите за Европейски парламент. Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков. По думите му на 25 май няма да има н...

"Часът на Земята" - на 29 март от 20:30 часа

На 29 март светът ще отбележи международната инициатива на WWF "Часът на Земята". Светлините ще угаснат за един час - от 20.30 до 21.30 ч. Международната акция на WWF е с цел опазване на пр...

Шефът на ЦРУ отрече да е следил компютрите на Сената

Джон Бренън отхвърли обвиненията на Комисията по разузнаването

Полицията предупреждава: Измамници искат мобилни телефони за спешен разговор

Русенската полиция предупреди за нова схема на измами. 
Непознат заговаря набелязания гражданин/гражданка (най-често непълнолетен) и му иска мобилния телефон, за да се обади от него поради някаква важна причина.

След като получи телефона, измамникът провежда разговор, понякога дори поставя собствена СИМ-карта, след което намира претекст да се о Русенската полиция предупреди за нова схема на измами. Непознат заговаря набелязания гражданин/гражданка (най-често непълнолетен) и му иска мобилния телефон, за да се обади от него поради някаква важна причина. След като получи телефона, измамникът провежда разговор, понякога дори поставя собствена СИМ-карта, след което намира претекст да се о

Нова измама: Дай си мобилния за спешен разговор

Русенската полиция предупреди за нова схема на измами. 
Непознат заговаря набелязания гражданин/гражданка (най-често непълнолетен) и му иска мобилния телефон, за да се обади от него поради някаква важна причина.

След като получи телефона, измамникът провежда разговор, понякога дори поставя собствена СИМ-карта, след което намира претекст да се о Русенската полиция предупреди за нова схема на измами. Непознат заговаря набелязания гражданин/гражданка (най-често непълнолетен) и му иска мобилния телефон, за да се обади от него поради някаква важна причина. След като получи телефона, измамникът провежда разговор, понякога дори поставя собствена СИМ-карта, след което намира претекст да се о

Само "България без цензура" може да спре ДПС от властта

Бареков стъпи там, където Борисов никога не е печелил избори - в Нови Искър, където бе учредена структура на партията. Ние сме единствените, които могат да спрат ДПС от властта и да попречат на ГЕРБ да се върнат в нея, каза той пред симпатизантите на "България без цензура".

Ангел Найденов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Украйна

София /КРОСС/ Министърът на отбраната Ангел Найденов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Украйна у нас Н. Пр. Микола Балтажи.Посланик Балтажи информира министър Найденов за сложната ситуация в Украйна и заяви, че като независима държава Украйна има право на европейски избор, който да бъде признат от нейните съседи. По отношение на предстоящия референдум в автономната република Крим посланик Балтажи заяви, че украинското правителство го счита за нелегитимен, защото той противоречи на конституцията на самата автономна република, на конституцията на Украйна и на международното право. Посланикът изрази безпокойство от присъствието на военни и паравоенни формирования извън базите на руския Черноморски флот. Министър Ангел Найденов заяви, че българската страна следи много внимателно ситуацията в Украйна и вече е изразила силното си безпокойство от сложната обстановка в страната. „България отдава приоритетно значение на постигането на стабилизация и недопускането на прояви на насилие от никоя страна", каза министър Найденов. Той изтъкна българската позиция за ненарушимост на границите и запазване на териториалната цялост на Украйна чрез активен политически диалог и за постигането на мирно решение с участието на Европейския съюз, НАТО и ОССЕ. Министър Найденов изрази и позицията, че не бива да се допуска ескалация на напрежението до ниво на въоръжен сблъсък с участието на военни формирования

АБВ предлага свиване на партийните субсидии

АБВ са „за” свиване на партийните субсидии. Това заяви в Сливен лидерът на движението Георги Първанов. „Необходима е ясна задълбочено разработена система за финансиране на партията със строг контрол и драстично свиване на партийните субсидии, поне пет пъти.

През март подписват договора за изграждане на морския газопровод „Южен поток“

/КРОСС/Надзорният съвет на „Южен поток транспорт" БВ одобри днес подписването на договор за изграждане на морския газопровод „Южен поток". Той ще се състои от четири успоредни тръбопровода с приблизителна дължина 931 километра през Черно море. Всеки от тръбопроводите ще се състои от над 75,000 тръби с диаметър 32 инча.През март 2014 г. „Южен поток транспорт" АД планира да подпише договори за строителство, обхващащи полагането на Линия 1 на морския газопровод, изграждането на подводните трасета на всичките четири линии и на съоръженията при излаза им на сушата в Русия и България.Надзорният съвет одобри и подписването на договора за доставка на тръбите за втората линия. На 29 януари 2014 г. беше дадена поръчка за изработка на тръбите за Линия 1 на производители от Русия и Германия. Доставчиците на тръбите за Линия 2 ще бъдат оповестени след сключване на договорите с тях.Надзорният съвет отчита факта, че проектът е от европейско значение за гарантиране на доставките с енергия.

Обвиняват Сидеров за хулиганство утре?

Лидерът на Лидерът на "Атака" Волен Сидеров най-вероятно ще бъде обвинен утре, сряда, 12 март, в столичното следствие за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда на полицай, съобщи Нова телевизия. До разследването срещу Сидеров се стигна, след като стана ясно, че на 6 януари 2014 година по време на полет от София за Варна той е обиждал

Новото ляво правителство в Румъния обеща да поддържа икономически растеж от 3%


Премиерът на Румъния Виктор Понта днес пое отговорност пред парламента за програмата на новия си екип, който встъпи в длъжност миналата седмица, като обеща продължаване на икономическия растеж и подобряване на усвояването на еврофондовете, съобщи агенция "Франс прес".

Правителството, съставено от Социалдемократическата партия на Понта и три други формации, включително партията на унгарското малцинство, се ангажира да осигури среден растеж от 3% годишно до 2016 г., както и поддържане...

Иде нова студена война, прогнозира Иван Костов

Три са възможните сценарии за развитие на кризата в Украйна

Победа в Мадрид спасява сезона за "Милан"

"Алетико" посреща "Милан" на "Висенте Калдерон" в реванш от 1/8 финалите в Шампионска лига. Испанците имат аванс от 1:0 след първия мач на "Джузепе Меаца" съперникът им трябва поне да заличи тази преднина, ако иска да продължат напред. В своите първенства двата отбора са на противополжните полюси. Докато "Милан" прави един от най-слабите си сезон

Росица Янакиева се изказва против ЕС пред руска телевизия

Кметът на Перник и член на АБВ Росица Янакиева направи анти-ЕС изказване пред руската телевизия РОССИЯ 24. По думите и? Съюзът повече взема, отколкото дава на страните членки, съобщи bTV.
„Много често в разговори с наши чуждестранни гости, които не са членове на ЕС, но са в очакване на членство, им казвам, че това, което ще дадат на ЕС, Кметът на Перник и член на АБВ Росица Янакиева направи анти-ЕС изказване пред руската телевизия РОССИЯ 24. По думите и? Съюзът повече взема, отколкото дава на страните членки, съобщи bTV. „Много често в разговори с наши чуждестранни гости, които не са членове на ЕС, но са в очакване на членство, им казвам, че това, което ще дадат на ЕС,

Политически въпрос: На руски ли говориш или на украински?

Езикът в Украйна като политически отличителен белег

    


Бунт след смърт на турски младеж

Беркин Елван (15 г.) почина във вторник в болница след 269 дни в кома. Той бе ударен в главата от полицейска граната в разгара на демонстрациите срещу Ердоган през юни. Беркин бил излязъл от дома си да купи хляб в съседна пекарна. Демонстранти във вторник в Анкара, Истанбул, Ескишехир, Измир и другаде организираха седящи протести. Беркин Елван (15 г.) почина във вторник в болница след 269 дни в кома. Той бе ударен в главата от полицейска граната в разгара на демонстрациите срещу Ердоган през юни. Беркин бил излязъл от дома си да купи хляб в съседна пекарна. Демонстранти във вторник в Анкара, Истанбул, Ескишехир, Измир и другаде организираха седящи протести.

Иван Нейков: Най-голямата язва на пазара на труда е младежката безработица

Ситуацията с хората без препитание ще влошава още, прогнозира бившият социален министър

    


Паси:След Украйна цел на Русия са Приднестровието, Курилите и Северния полюс

Следващата голяма територия, която Русия няма да отстъпи е Приднестровието в Молдова, която Русия няма да отстъпи. Вероятно е Русия да си вземе от Япония Курилските острови. Голяма цел е Северния полюс. Това каза по bTV бившият външен министър Соломон Паси, който коментира, че въпросът за Крим ще се реши също в полза на Русия.

Сметната палата се защити, но потвърди за 6-те заплати

От Сметната палата реагираха на разкритията за злоупотреби с държавни средства, които бяха изнесени по ТВ7 в "Гореща точка". Оттам отричат цитираните документи, но признават, че се обезщетяват с по 6 заплати при предсрочно прекратяване на трудовите договори.

Детелина Желязкова: Програмата за развитие на спортните клубове във Варна не е лоша

Слабото място на програмата за развитие на спортните клубове за 2014 година е липсата на разяснителна кампания. Това обяви пред Днес + председателят на варненския клуб Одесос 2008 Детелина Желязкова. Припомняме, че програма бе утвърдена със заповед №РД-09-74/28.

От блоговете: Лъжата си има опашка


Текстът е от блога на Константин Павлов - Комитата:

Сигурно си спомняте, че през 2008г. в този блог много писахме и превеждахме за руско–грузинската война, че осъдихме агресията и бяхме много разочаровани от реакцията на нашите управляващи политици и на нашите съюзници в ЕС и НАТО, защото агресорът не беше наказан и дори не беше ясно посочен. 

С това че Грузия даде надежда за по–смислено развитие на пост–съветските държави, и с това, че показа реална алтернатива на...

Гуардиола: Имаме още работа за вършене

"Байерн" гледа смело към четвъртфиналите на Шампионската лига с аванс от чисти 2 гола срещу "Арсенал" след първия мач на "Емирейтс". Преди мача реванш в Мюнхен треньорът на домакините Хосеп Гуардиола предупреди футболистите си да съсредоточат вниманието си върху предстоящата среща. Той заяви, че "Арсенал" все още представлява сериозна пречка пред

ГЕРБ иска незабавно оставката на Таня Андреева

Не е за това място, обвини я Десислава Атанасова

    


Бостънската полиция обезвреди тенджера под налягане

Предполагаше се, че в нея има взривно устройство

Облекчават бизнеса на хората с увреждания

Редуцира се броят на изискваните документи за регистрация

Утре обвиняват Волен Сидеров

Утре лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще бъде обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай на летището във Варна. Той е призован да се яви в 11 ч в столичното следствие, където трябва да му бъде повдигнато обвинение.
Явно Сидеров си отделил петнайсетина минути за медиите преди това, защото днес следобед от пресцентъра на " Утре лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще бъде обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай на летището във Варна. Той е призован да се яви в 11 ч в столичното следствие, където трябва да му бъде повдигнато обвинение. Явно Сидеров си отделил петнайсетина минути за медиите преди това, защото днес следобед от пресцентъра на "

Матвиенко: Изтокът на Украйна има право сам да определи статута си

/КРОСС/ Председателят на Съвета на Федерациите Валентина Матвиенко смята, че източните региони на Украйна имат пълното право сами да определят статута си.„Русия не се намесва в тези процеси. Тя не е инициирала референдума в Крим. Но относно това, което се случва в източните райони на Украйна, ние смятаме, че тяхно право е да искат да получат възможност за взимане на самостоятелни решения относно своето социално-икономическо развитие, обединение с други държави", - заяви председателят на Съвета на Федерациите в ефира на телевизионния канал „Русия 24", по информация на РИА „Новости".Матвиенко заяви, че „Русия няма да остави руснаците в беда", и допълни, че до днешните настроения в източната част на Украйна е довела политиката на новата власт в страната. „Хората се страхуват, че продължението на тази политика може да доведе до геноцид на руснаците в Украйна и прогонването им от страната", - смята Матвиенко.Заедно с това тя подчерта, че Русия не смята „да провокира сепаратистки настроения", затова смята за некоректно да отговаря на въпроса, ще подкрепи ли Русия стремежа на източната част на Украйна за самостоятелност или особен статут.http://ria.ru

Росица Янакиева направи анти-ЕС изказване пред руска телевизия

Кметът на Перник и член на АБВ Росица Янакиева направи анти-ЕС изказване пред руската телевизия РОССИЯ 24. По думите ? Съюзът повече взема, отколкото дава на страните членки, съобщи bTV. „Много често в разговори с наши чуждестранни гости, които не са членове на ЕС, но са в очакване на членство, им казвам, че това, което ще дадат на ЕС,

Все по-песимистични прогнози за Михаел Шумахер

Шансовете Михаел Шумахер да се възстанови напълно стават все по-малки. Това обявиха лекари от болницата в Гренобъл. Причината е, че германецът е в кома прекалено дълго време - от 29 декември 2013 годи...

Путин стана... секс играчка

Сравнявали са го с Хитлер и са го плашили с голите бюстове на "Фемен", снимките му са украсявани с червило и са лепени на бутилки за бира, която "не е за гейове". Всички те, които ...

Безработицата през февруари достигна 12.2%

14 200 безработни са започнали работа през месец февруари 2014 г. 13 309 от тях са намерили реализация на първичния пазар - с 1 203 повече в сравнение с месец януари 2014 г. Останалите 891 лица са ангажирани по програми за заетост, мерки и схеми на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Соломон Паси прогнозира: Скоро Русия ще посегне и към Северния полюс

"По примера на Осетия, Крим ще се превърне в руска територия. А Западът пък е само  свидетел, той играе ролята на нотариус, който заверява руските сделки. После ще има още части на Украйна, които ще пострадат, вероятно в източната част". Това заяви бившият външен министър в правителството „Сакскобургготски" Соломон Паси в предаването „Лице в лице" "По примера на Осетия, Крим ще се превърне в руска територия. А Западът пък е само свидетел, той играе ролята на нотариус, който заверява руските сделки. После ще има още части на Украйна, които ще пострадат, вероятно в източната част". Това заяви бившият външен министър в правителството „Сакскобургготски" Соломон Паси в предаването „Лице в лице"

Двама контузени от "Валенсия" се възстановиха за "Лудогорец"


Двама контузени футболисти на "Валенсия" се възстановиха от травмите си и ще пътуват за мача с "Лудогорец" от осминафиналите в Лига Европа в четвъртък. Аржентинецът Пабло Пиати и Ориол Ромеу са тренирали наравно с останалите играчи.

В групата на треньора Хуан Антонио Пици попадат юношите Гая и Порту. Големият отсъстващ от състава е капитанът Рикардо Коща. Централният защитник не успя да се възстанови от контузията и няма да играе.

Дани Парехо е наказан, а Винисиус Араужо и...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване