Спадът на борсата в Москва се ускори след изявлението на Янукович


Търговията на борсата в Москва тази сутрин започна негативно. Спадът обаче се ускори след изявлението на предишния украински президент Виктор Янукович, предаде ИТАР-ТАСС.

Това е второто му изявление, след като избяга в Русия. Той обяви за напълно нелегитимни президентските избори, насрочени за 25 май, и повтори, че той остава законният държавен глава и главнокомандващ и се подготвя да се върне в страната. Без да го заяви директно, той на практика призова командирите в украинската...

Мишо Бирата каза: Винаги съм си плащал, защо ми взимате лиценза?

Мишо Бирата беше изненадан от това, че му се отнема лиценза. Той ми каза, че винаги си е плащал и беше с нагласата, че както е било досега, така ще си остане и след това. Това разказа бившият шеф на Митниците Ваньо Танов в парламента.

Отложиха учението в Черно море заради лошо време

Русия обаче започна най-големите учения на своите въздушнодесантни войски за последните 20 години

Рейтингът на Бареков стремглаво расте

Рейтингът на Николай Бареков се вдига рязко и вече достига 10.1%.

Камерън: Санкциите срещу Русия са въпрос на дни

/КРОСС/ На Русия ще бъдат наложени санкции до дни, ако не последва развитие около кризата на укаинския полустров Крим, заяви британският премиер Дейвид Камерън. На среща в Лондон днес представители на Европейския съюз се очаква да обсъдят конкретни мерки, включващи забрана за пътуване на Запад и замразяване на сметки на 18 души, свързани с правителството на Владимир Путин. Предвижда се също преразглеждане на оръжейните сделки с Русия. Британският премиер изтъкна, че няма да се поколебае да използва цялото си влияние в Лондонското сити за налагане на санкциите, макар и това да има сериозни последици за финансовия център, както и за оръжейния бизнес и енергийните интереси в Европа: Аз нямам интерес да бъда въвлечен във война, но Украйна трябва да може сама да избира бъдещето си и да бъде мост между Русия и Европа. Русия може да бъде изключена от Г-8, ако Путин не се съобрази с предложенията на Запада, добави Дейвид Камерън.  

Япония си спомня трагедията във Фукушима

Японците отбелязват 3-та годишнина от мощното земетресение, предизвикало опустошително цунами. Природното бедствие отне живота на над 18 000 души и предизвика най-страшната промишлено-ядрена катастрофа в новата история на човечеството.

Емануела: Мъжете са много прости!

Фолк фурията Емануела призна в свое интервю, че бракът ѝ с Никола, е бил голяма грешка, която вече осъзнава.

19 души са задържани на границата ни

За периода от 6 часа на 10 март до 6 часа на 11 март на вход на зелена граница са задържани общо 19 души, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Над 30 граждански организации заявиха участие в обсъждането на новия ИК

/КРОСС/ Над 30 неправителствени организации, сдружения, представители на работодателски организации, синдикати и граждани са заявили участие в предстоящото обсъждане на проекта на нов Наказателен кодекс, което ще се състои на 18 март 2014 г. от 15.00 часа в зала №6 на НДК. Това ще е първото от поредицата обществени обсъждания на проекта, организирани от Комисията по правни въпроси на Народното събрание, съвместно с Министерството на правосъдието. Вчера изтече срокът, в който желаещите да се включат в обсъждането, трябваше да подадат заявка на специално създадения за целта мейл. Заявилите участие са изпратили конкретни становища, въпроси и предложения по десетки текстове от проекта. Всички заявили участие ще могат да вземат отношение по повдигнатите въпроси в рамките на дискусията, която ще бъде предавана на живо в интернет на страницата на Народното събрание и на сайта на Министерството на правосъдието.  

Хандбал: Поморийки гостуват на “Левски – 1920″ Стражица /видео/

На 15-ти март хандбалистките на Поморие ще гостуват в Стражица, където ще играят срещу местния отбор на “Левски – 1920″ в мач от 12-я кръг на АХГ – жени.

Във временното класиране в групата на майсторките поморийки заемат 5-то място, а домакините в предстоящата среща са на последното 9-то място, но разликата между двата отбора е само с 3 точки.

Ще припомним, че през есента, след откриването на обновената спортна площадка в Поморие, възпитаничките на Щерион Василев спечелиха домакинската среша с разлика от три гола – 23:20.
Да им пожелаем успех!

 

Чорба по калугерски

Днес от сайта vremezagotvene.bg показват колко лесно можем да си приготвим вкусна калугерска чорба. Необходими продукти: ½ чаша зрял фасул ½ чаша леща 2 картофа 1 морков 1 ...

Мика Стоичков и Хубавата Елена ще танцуват в Dancing Stars

Дъщерята на Христо Строичков - Мика и Хубавата Елена, застанаха сред бляскавите редици на Dancing Stars, броени часове преди старта на предаването. Продуцентите ни позволиха да „надникнем за...

Стилиян: Бях си обещал да не плача, но не можах да издържа

"Бях си обещал да не плача след мача, но не можах да издържа. Просто съм щастлив, че мога всеки ден да виждам семейството си".Това заяви след първия благотворителен двубой на фондацията си з...

Какво ядеш през деня?

Фотограф насочва вниманието ни към затлъстяването

    


Бинев: Правителството в България толерира престъпления

/КРОСС/ Представителят на НФСБ в ЕП Слави Бинев откри мартенската сесия в Страсбург, като се обяви в подкрепа на европейския регламент за пране на пари. Бинев зави, че само уеднаквени правила за целия Европейски съюз ще дадат резултати в тази битка в отделните страни, където правителствата не могат да се справят сами с проблема. „Сега вече управлявалите България ще имат проблеми! За тях винаги е имало съмнения, но не и резултати. Пример за това са 39 кандидат депутати от АТАКА, обвързани с записни заповеди за 6 милиона евро, на което съдебната система не реагира" - заяви Бинев, като обяви, че разчита след приемането на правилата от европейския парламент да започне мащабна европейска акция. Пред своите колеги в пленарна зала евродепутатът заяви, че само с външен натиск България може да се справи с проблемите, като санкциите на Европейската комисия трябва да са на най-високо държавническо ниво. Бинев даде за пример управляващите в България, които, след като попаднат във властта, се сдобиват с банки и икономически империи от престъпната приватизация. Изказването на евродепутата беше по повод доклада „Предотвратяване на използването на финансовата система за целите на изпирането на пари".  

Избират новите директорски попълнения в „Градски транспорт“ на утрешната общинска сесия

Имената на двамата претенденти за места в управителния съвет на „Градски транспорт“, които са преминали успешно двата етапа на конкурса за позициите, ще станат ясни на утрешната сесия на местния парламент. Влизането им в борда ще бъде подложено на гласуване от общинските съветници.

Еврофутбол: Валенсия с по-големи шансове от Лудогорец

/КРОСС/ Шансовете на Валенсия да вземе точка на Националния стадион „Васил Левски" в мача срещу Лудогорец от 1/8-финалите на Лига Европа са по-големи от тези на разградчани - това показват коефициентите на „Еврофутбол". Общо 43 вида залози се предлагат в сайта на букмейкърската къща за срещата, която ще се играе на 13.03.2014 г., четвъртък, от 20 ч. Ставката за краен изход е 3.12 за домакините срещу 2.13 за гостите и 3.22 за равенство. Най-вероятно е да паднат 2-3 гола, според коефициента за Сбор голове (0-1,2-3,4-5,6+) - 1.70, а първият от тях ще се случи още в първите десет минути на двубоя - с 4.06 за Минута на първия гол. Левски е с леко предимство пред Ботев Пловдив в първи сблъсък от 1/4-финалите за Купата на България в сряда - това е другата новина от „Еврофутбол". „Сините" са с 2.00 срещу 2.75 за „канарчетата" и 2.95 за „Х". Ето и коефициентите на другите два мача за Купата:Добруджа - Локомотив Пловдив Сингъл „1"- 7.65 „Х"- 5.00 „2"- 1.15Локомотив София - Черноморец Сингъл, Live „1"- 1.55 „Х"- 3.25 „2"- 4.05 Още от акцентите в следващите дни:Атлетико Мадрид - Милан Сингъл, Live „1"- 1.40 „Х"- 4.16 „2"- 6.81Байерн Мюнхен - Арсенал Сингъл, Live „1"- 1.25 „Х"- 5.11 „2"- 9

"Грийнпийс" настоя за край на ерата с ядрен риск


"Ядрената индустрия се надява, че японският народ и света ще забравят за жертвите и за ужасяващите уроци от Фукушима. Надяват се, че ще могат да рестартират стари опасни ядрени реактори и че останалата част от света ще купува японска ядрена технология. Те промотират една енергийна система, която зависи от остарели, мръсни и опасни технологии, работещи с ядрено или друго изкопаемо гориво." Това заявява директорът на "Грийнпийс"- Япония Юничи Сато по повод три годишнината от ядрената катастрофа...

Националисти издигат обвиняем за евродепутат

/КРОСС/Николай Йовев е номиниран за независим кандидат за Европейския парламент. Номинацията е на инициативен комитет, подкрепен от "Националистическа партия на България", „Национална съпротива", „Кръв и чест" и футболни фенове от различни фракции.  Националистът от село Микрево Николай Йовев престоя в ареста 18 месеца. Той бе задържан за бомбения атентат пред офиса на "Евророма" в Сандански, при който загина човек. В момента Йовев е на свобода, след като излежа в ареста максимално допустимия срок.

Износът за ЕС е нараснал с 9 % през 2013 г.


През 2013 г. износът на България за ЕС се увеличава с 9.1% спрямо предходната година и е в размер на 26.1 млрд. лева, отчете Националният статистически институт.

Основни търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Франция, Белгия и Испания, които формират 75.3% от износа за държавите - членки на ЕС.

През последния месец на годината износът за ЕС е нараснал с 3.4 на сто и е за 1.7 млрд. лева.
По страни най-голям ръст на износа на български...

Банкерът Цветан Василев отговори с контрасигнал на сигнала на активисти от "Протестна мрежа" до прокуратурата


Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев днес внесе сигнал за набедяване срещу членовете на "Протестна мрежа" Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов, съобщи пресслужбата на банката.  Сигналът е адресиран до главния прокурор на България Сотир Цацаров 

"Основание за сигнала са неверните твърдения на лицата, които, ясно съзнавайки невинността на г-н Цветан Василев, са му приписали пред главния прокурор участие в създаването на...

ЕК дава на Украйна търговски облекчения за половин милиард евро годишно

Брюксел обяви във вторник, че предоставя на Украйна търговски облекчения на стойност половин милиард евро годишно, а високопоставени представители на европейски страни дадоха сигнали, че ЕС може скоро да наложи санкции нови срещу Русия, ако Москва не откликне положително на западните предложения за деескалация на украинската криза Същевременно поредното обсъждане на украинската тема в Съвета за сигурност на ООН показа, че Москва не дава никакви признаци за чуваемост на критиките и предупреждениета и за смекчаване на позицията си. Докато дипломацията буксува, Русия и нейни привърженици засилват контрола си в Крим. ЕК отменя вносни мита за украински стоки Европейската комисия постигна днес споразумение да предостави на Украйна търговски облекчения за 500 милиона евро, отменяйки вносните мита на редица земеделски продукти и други стоки в усилията си да подкрепи икономиката на страната. Еврокомисарят по търговията Карел де Гухт каза, че решението влиза в сила незабавно и ще действа най-малко до 1 ноември тази година. Дотогава Европейският съюз се надява да е подписал цялостно споразумение за свободна търговия с Киев, посочи Ройтерс. Общата стойността на облекченията се оценява на 487 милиона евро годишно, допълни Де Гухт, уточнявайки, че по-голямата част (330 милиона евро) идват от премахването на вносните мита за земеделски продукти. Няма да има мита и за някои промишлени и текстилни стоки. Решението е част от усилията на ЕС да подкрепи Украйна след отстраняването на президента Виктор Янукович. В същото време Брюксел се опитва да окаже натиск върху Русия да изтегли силите си от Крим, налагайки освен това санкции и въвеждайки други търговски мерки срещу Москва. "Европейската комисия е ангажирана и готова да подкрепи Украйна, за да може страната да стабилизира икономиката и финансите си", заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. "Това предложение е конкретна, реална мярка на подкрепата на ЕС към Украйна", допълни Барозу. Той припомни, че Еврокомисията представи миналата седмица план за мащабна помощ за Киев на стойност близо 11 милиарда евро под формата на заеми, грантове и търговски облекчения. Държавните и правителствени лидери решиха на предишната си извънредна среща в четвъртък, посветена на украинската криза, да подпишат политическата част от споразумението за асоцииране с Украйна преди изборите, насрочени за 25 май в тази страна, припомня АФП. Санкциите стават все по-вероятни ЕС може да наложи санкции срещу Русия още тази седмица, ако Москва не откликне положително на западните предложения за деескалация на украинската криза. Това заяви френският външен министър Лоран Фабиюс. Предположението му бе потвърдено във вторник и в изявление на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер. "Ние изпратихме чрез посредник (държавния секретар на САЩ Джон Кери) предложение на руснаците за деескалация", каза Фабиюс в интервю за радио "Франс Ентер", без да уточнява какво съдържа предложението. "Те още не са отговорили. Ако отвърнат положително, Кери ще отиде в Москва и санкциите ще бъдат отложени, в случай че Москва прояви стремеж към успокояване на обстановката в Украйна", добави Фабиюс. Според него санкциите могат да включват замразяване на авоарите на определени руски и украински представители, както и визови ограничения. "Ние не можем да приемем нещо, което е незаконно и което ще има сериозни последствия", каза той, визирайки насрочения за тази неделя референдум за присъединяване на Крим към Русия. Според министъра "единственият легитимен вот" са президентските избори в Украйна, насрочени за 25 май. САЩ обвиниха Русия в понеделник, че не приемат предложенията, представени миналата седмица от Джон Кери на руския му колега Сергей Лавров за уреждане на кризата около Украйна. Говорителката на Държавния департамент Джен Псаки отказа да даде подробности за американските идеи, съдържащи се в предложението. В понеделник Лавров съобщи, че Русия ще представи свои контрапредложения, но също отказа подробности. Руският външен министър се оплака, че американският му колега Джон Кери е отказал поканата му за визита в Москва вчера. "Той бе дал предварително съгласие. След това ми се обади в събота и каза, че иска да отложи" визитата, каза ръководителят на руската дипломация. Американският отговор бе: Джон Кери "никога не се поколебава да се метне на самолета или да се среща лично, но искаме да бъдем сигурни, че и другият лагер взима на сериозно въпроса", заяви неговата говорителка. "Няма да се захванем с нещо, за да чуем "не, не и не" на всичко", допълни американски дипломат. Във вторник германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер отбеляза, че ЕС не желае конфронтация, но действията на руската страна налагат на съюза да бъде подготвен с ответни мерки, ако Москва не се изтегли, посочва Ройтерс. "Ако до края на седмицата не настъпи видима промяна в поведението на Русия, то в понеделник в Европейския съвет ще трябва да обсъдим нови мерки", каза в естонската столица германският първи дипломат, който днес има срещи с естонския и латвийския си колега - в Талин и Рига, както и с литовския президент - във Вилнюс. Щайнмайер увери балтийските държави, че сигурността им се гарантира от НАТО и Европейския съюз. "Тук съм, за да кажа, че балтийските страни няма да бъдат изоставени. Това е общ проблем за НАТО и ЕС", заяви Щайнмайер пред журналисти в Талин по повод изостреното напрежение в руско-украинския конфликт. Русия не смекчава позицията си Съветът за сигурност на ООН за пети път за последните десет дни се събра, за да обсъди ситуацията в Украйна. Членовете на Съвета, включително Китай, отново са изразили безпокойство от руското военно присъствие и предстоящия референдум в Крим, но руската позиция е останала без промяна, предаде ДПА. "Не мисля, че мога да кажа, че станахме свидетели на някакво смекчаване на руската позиция", заяви постоянният представител на Великобритания в ООН Марк Лайъл Грант. "Но ставаме свидетели на засилващата се изолация на Русия", каза той. По думите му Китай, който обикновено подкрепя руската позиция в Съвета за сигурност, е подчертал, че е за запазване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна. Френският посланик в ООН Жерар Аро заяви след почти двучасовото заседание, протекло при закрити врата, че "положението се влошава с всеки изминал ден", предаде Франс прес. Ако Крим бъде анексиран от Русия, това ще е много опасно. На заседанието Русия бе призована да не върви в тази насока и да започнат преговори, каза още френският представител. "Въпреки западния натиск, руснаците не показаха никакъв признак, че са готови да ни чуят", обобщи Аро. Руският представител Виталий Чуркин повтори, че Русия ще поеме "историческата си отговорност" към Крим, каза Аро. Неофициалното заседание на Съвета за сигурност бе свикано по искане на Украйна. Украинският представител Юрий Сергеев още веднъж е повторил, че за Киев референдумът в Крим е незаконен. Такова е и мнението на повечето членове на Съвета, каза британският посланик. Съветът за сигурност на ООН засега не успява да излезе с обща позиция за украинската криза, отбелязва Франс прес и припомня, че Русия има право на вето върху решенията на този орган. ИТАР-ТАСС цитира оценката на руския представител Чуркин, че на заседанието не е станало "нищо ново". Френският посланик е настоял срещите в Съвета за продължат, въпреки че засега са безрезултатни и е подкрепил идеята членовете на Съвета за сигурност да се срещнат с украинския премиер Арсений Яценюк. Според някои източници възможно е това да стане в четвъртък, отбелязва ИТАР-ТАСС.

ЕС може да наложи санкции на Русия още тази седмица

ЕС може да наложи санкции срещу Русия още тази седмица, ако Москва не откликне положително на западните предложения за деескалация на украинската криза. Това заяви френският външен министър Лоран Фабиюс. Предположението му бе потвърдено във вторник и в изявление на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер. Същевременно поредното обсъждане на украинската тема в Съвета за сигурност на ООН показа, че Москва не дава никакви признаци за чуваемост на критиките и предупреждениета и за смекчаване на позицията си. Докато дипломацията буксува Русия и нейни привърженици поеха контрола над още украински бази и съоръжения в Крим вчера. Най-малко четири военни бази, включително една, в която са складирани ракети, бяха щурмувани от въоръжени мъже в униформи, твърдящи, че са членове на местни отряди за самоотбрана, които обикновено са под командването на руски военнослужещи. Санкциите стават все по-вероятни "Ние изпратихме чрез посредник (държавния секретар на САЩ Джон Кери) предложение на руснаците за деескалация", каза Фабиюс в интервю за радио "Франс Ентер", без да уточнява какво съдържа предложението. "Те още не са отговорили. Ако отвърнат положително, Кери ще отиде в Москва и санкциите ще бъдат отложени, в случай че Москва прояви стремеж към успокояване на обстановката в Украйна", добави Фабиюс. Според него санкциите могат да включват замразяване на авоарите на определени руски и украински представители, както и визови ограничения. "Ние не можем да приемем нещо, което е незаконно и което ще има сериозни последствия", каза той, визирайки насрочения за тази неделя референдум за присъединяване на Крим към Русия. Според министъра "единственият легитимен вот" са президентските избори в Украйна, насрочени за 25 май. САЩ обвиниха Русия в понеделник, че не приемат предложенията, представени миналата седмица от Джон Кери на руския му колега Сергей Лавров за уреждане на кризата около Украйна. Говорителката на Държавния департамент Джен Псаки отказа да даде подробности за американските идеи, съдържащи се в предложението. В понеделник Лавров съобщи, че Русия ще представи свои контрапредложения, но също отказа подробности. Във вторник германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер отбеляза, че ЕС не желае конфронтация, но действията на руската страна налагат на съюза да бъде подготвен с ответни мерки, ако Москва не се изтегли, посочва Ройтерс. "Ако до края на седмицата не настъпи видима промяна в поведението на Русия, то в понеделник в Европейския съвет ще трябва да обсъдим нови мерки", каза в естонската столица германският първи дипломат, който днес има срещи с естонския и латвийския си колега - в Талин и Рига, както и с литовския президент - във Вилнюс. Щайнмайер увери балтийските държави, че сигурността им се гарантира от НАТО и Европейския съюз. "Тук съм, за да кажа, че балтийските страни няма да бъдат изоставени. Това е общ проблем за НАТО и ЕС", заяви Щайнмайер пред журналисти в Талин по повод изостреното напрежение в руско-украинския конфликт. Русия не смекчава позицията си Съветът за сигурност на ООН за пети път за последните десет дни се събра, за да обсъди ситуацията в Украйна. Членовете на Съвета, включително Китай, отново са изразили безпокойство от руското военно присъствие и предстоящия референдум в Крим, но руската позиция е останала без промяна, предаде ДПА. "Не мисля, че мога да кажа, че станахме свидетели на някакво смекчаване на руската позиция", заяви постоянният представител на Великобритания в ООН Марк Лайъл Грант. "Но ставаме свидетели на засилващата се изолация на Русия", каза той. По думите му Китай, който обикновено подкрепя руската позиция в Съвета за сигурност, е подчертал, че е за запазване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна. Френският посланик в ООН Жерар Аро заяви след почти двучасовото заседание, протекло при закрити врата, че "положението се влошава с всеки изминал ден", предаде Франс прес. Ако Крим бъде анексиран от Русия, това ще е много опасно. На заседанието Русия бе призована да не върви в тази насока и да започнат преговори, каза още френският представител. "Въпреки западния натиск, руснаците не показаха никакъв признак, че са готови да ни чуят", обобщи Аро. Руският представител Виталий Чуркин повтори, че Русия ще поеме "историческата си отговорност" към Крим, каза Аро. Неофициалното заседание на Съвета за сигурност бе свикано по искане на Украйна. Украинският представител Юрий Сергеев още веднъж е повторил, че за Киев референдумът в Крим е незаконен. Такова е и мнението на повечето членове на Съвета, каза британският посланик. Съветът за сигурност на ООН засега не успява да излезе с обща позиция за украинската криза, отбелязва Франс прес и припомня, че Русия има право на вето върху решенията на този орган. ИТАР-ТАСС цитира оценката на руския представител Чуркин, че на заседанието не е станало "нищо ново". Френският посланик е настоял срещите в Съвета за продължат, въпреки че засега са безрезултатни и е подкрепил идеята членовете на Съвета за сигурност да се срещнат с украинския премиер Арсений Яценюк. Според някои източници възможно е това да стане в четвъртък, отбелязва ИТАР-ТАСС.

10 сантиметра разлика - перфектно!

Проучване разкрива, че според повечето представителки на нежния пол идеалната разлика във височина е около и малко над 10 сантиметра

Кути мерки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Новият Mastodon - грабващи мелодии и лудешки ритъм

Китаристът на групата разкрива подробности за албума

Кой ще направи най-оригиналното великденско яйце в Перник?

Обединен детски комплекс гр. Перник организира конкурс "Най- оригинално великденско яйце и великденски сувенир". Инициативата се провежда всяка година.

Организаторите и тази година очакват невероятните творби на пернишките деца и ученици, които ще бъдат представени в изложба и ще бъдат наградени.

Ето и условията за конкурса:

ЗА НАЙ - ОРИГИНАЛНО ВЕЛИКДЕНСКО ЯЙЦЕ И ВЕЛИКДЕНСКИ СУВЕНИР

1. Условия за...

Продължава

Бареков: „Еднократната помощ“ за пенсионерите е завоалирано купуване на гласове

„Еднократната помощ“ за пенсионерите е завоалирано купуване на гласове, смята лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.
Според него: "Местан и Станишев се сетиха за над един милион пенсионери едва когато зимата свърши. Цинизмът на партия ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, който изхарчи парите от резерва, „Еднократната помощ“ за пенсионерите е завоалирано купуване на гласове, смята лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Според него: "Местан и Станишев се сетиха за над един милион пенсионери едва когато зимата свърши. Цинизмът на партия ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, който изхарчи парите от резерва,

Пациенти поставиха ултиматум на здравния министър, искат й оставката


Федерация "Български пациентски форум" ще поиска оставката на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, ако в десетдневен срок тя не реши проблема с лекарствата на трансплантираните пациенти.

Това заяви пред журналисти председателят на федерацията Иван Димитров, цитиран от БТА. Той добави, че животът на близо 500 трансплантирани хора е подложен на риск и пациентските организации настояват терапията на трансплантираните да се изписва от лекари специалисти, а не да се налага...

В Надзорния съвет на НЗОК не е обсъждано 20-процентно намаление

/КРОСС/ Промени в прогнозните бюджети на болниците може да се правят само след поправки в Закона за Националната здравноосигурителна каса, а такива не са обсъждани. Това каза председателят на Надзорния съвет на Касата Людмила Петкова. На заседание на Надзорния съвет на НЗОК днес беше обсъдено разпределението на средствата за болниците по месеци. За миналата година самият бюджет беше актуализиран, отделно от това, което беше допълнително събрано, беше предоставено за болнична помощ, включително и средства от тази година бяха покрити за миналата година. Тоест за такова 20-процентно намаление аз не мога да кажа. Има закон за бюджета на НЗОК и бюджетът може да бъде намаляван или увеличаван само с промяна в Закона. Не сме коментирали в Надзорния съвет за такова намаляване. Коментираме за мерки, които могат да се предприемат за ефективно разходване, това са средства на здравноосигурените лица, обясни Петкова.  Досега разплащанията с болниците вървят по трафик. Резервът на Касата е 136 милиона лева. Стойностите за разплащане са утвърдени от Надзорния съвет и сумите са гарантирани на лечебните заведения за 12 месеца, а не за десет, както беше миналата година.  

Пеле: Меси става друг, когато сложи екипа на Аржентина

В националния отбор му липсва помощта на Шави и Иниеста, заяви легендата

    

Пеле: Меси става друг, когато сложи екипа на Аржентина

В националния отбор му липсва помощта на Шави и Иниеста, заяви легендата

    


България няма да признае резултата от референдума в Крим

Вигенин: Можем само да гадаем какво цели Русия

    


Бареков: „Еднократната помощ“ за пенсионерите е завоалирано купуване на гласове


„Еднократната помощ“ за пенсионерите е завоалирано купуване на гласове, смята лидерът на „Еднократната помощ“ за пенсионерите е завоалирано купуване на гласове, смята лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Според него: "Местан и Станишев се сетиха за над един милион пенсионери едва когато зимата свърши. Цинизмът на партия ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, който изхарчи парите от резерва,

Пациенти искат оставката на Андреева с ултиматум

Федерация "Български пациентски форум" ще поиска оставката на министъра на здравеопазването Таня Андреева, ако в десетдневен срок тя не реши проблема с лекарствата на трансплантираните пациенти. Това каза пред журналисти председателят на федерацията Иван Димитров.

ООН: 5,5 милиона са засегнатите сирийски деца

В доклада „Под обсада - унищожителното влияние над децата на тригодишния конфликт в Сирия" УНИЦЕФ предупреждава, че ситуацията може да се влоши. 
„Откъснати от помощи, живеейки в отломки и борещи се да намерят храна, много сирийски деца са оставени без защита, медицинска помощ или психологична подкрепа, и имат ограничен или никакъв достъп до В доклада „Под обсада - унищожителното влияние над децата на тригодишния конфликт в Сирия" УНИЦЕФ предупреждава, че ситуацията може да се влоши. „Откъснати от помощи, живеейки в отломки и борещи се да намерят храна, много сирийски деца са оставени без защита, медицинска помощ или психологична подкрепа, и имат ограничен или никакъв достъп до

10 километра опашка от тирове на Капитан Андреево

Колоната се е образувала след спирането на тока в Свиленград

    


„Еднократната помощ“ за пенсионерите е завоалирано купуване на гласове

Местан и Станишев се сетиха за над един милион пенсионери, едва когато зимата свърши, категоричен е Николай Бареков в свой коментар по повод намерението на властта да раздаде "великденски добавки" за половината пенсионери. Лидерът на "България без цензура" е убеден, че помощта е предизборна и става въпрос за "завоалирано купуване на гласове".

Пет частни банки отварят врати в Китай

Китайските регулаторни органи въведоха пробен период за създаване на пет частни банки. Това се прави поради желанието на китайското правителство да...

Христо Динев: Твърдо - имало е незаконно подслушване с кечъра

С шефа на Софийска градска прокуратура (СГП) ХРИСТО ДИНЕВ разговаря АННА ЗАРКОВА   
- Г-н Динев, веднага след като бяхте избран за шеф на Софийска градска прокуратура (СГП), вие заявихте "Знам, че в нея ще има много горещи картофи". Опарихте ли се вече?
- Не, не съм се опарил. Нещата си идват постепенно на мястото. С шефа на Софийска градска прокуратура (СГП) ХРИСТО ДИНЕВ разговаря АННА ЗАРКОВА    - Г-н Динев, веднага след като бяхте избран за шеф на Софийска градска прокуратура (СГП), вие заявихте "Знам, че в нея ще има много горещи картофи". Опарихте ли се вече? - Не, не съм се опарил. Нещата си идват постепенно на мястото.

Видео: Феновете на "Трабзонспор" прекратиха мача с "Фенербахче"




Мачът на лидера в турското първенство "Фенербахче" срещу "Трабзонспор" беше прекратен малко преди края на първото полувреме заради проблеми с публиката.

Запалянковците на домакините от Трабзон започнаха да хвърлят различни предмети по терена, като уцелиха нападателя Емануел Еменике, а вратарят Волкан Демирел се размина с насочена към него факла.

Това накара съдиите да прекратят срещата в десетата минута от добавеното време на първата част. "Фенербахче" водеше...

Неочаквана песен на "Дафт Пънк" и Джей Зи се появи онлайн


Съвместна песен на "Дафт Пънк" и Джей Зи, озаглавена Computerized, изтече онлайн привидно случайно. Смята се, че първоначално е била замислена за "един стар "Дисни" проект", предаде "Гардиън".

Колаборацията им изглежда съвсем естествена. Докато Джей Зи рапира за технологиите и отчуждението, неговото "разбито по е-мейла сърце", "Дафт Пънк" включват своите типични синтезаторни звуци и обработен електронен вокал. Аранжиментът напомня доста на техния саундтрак към "Трон" и песента звучи...

Трима космонавти успешно се заврърнаха от орбита

/КРОСС/ Днес, космическият кораб "Союз ТМА-10М" се завърна успешно с тримата космонавти от екипажа на МКС-38. Корабът кацнал успешно в казахстанска степ, съобщи ИТАР-ТАСС.Капсулата се приземила в планирания преди това район, на 147 километра на юго-изток от казахския град Джезказган. Самолетът на спасителната служба бързо уловил сигнала на спускаемия апарат и веднага го извел от мястото за кацане. Завърналите се успешно на Земята руските космонавти Олег Котов, Сергей Рязански и американецът Майкър Хопкинс, прекарали в орбита 165 денонощия. В настоящия момент на борда на МКС са останали руснакът Михаил Тюрин, американецът Ричард Мастракио и астронавтът от японската космическа агенция ДЖАКСА Коичи Ваката. Следващия екипаж за продължителна експедиция в орбита, ще бъде от руснаците Александър Скворцов, Олег Артемиев и астронавта на НАСА Стивън Суонсон. "Союз ТМА-12М" ще бъде изведен в Космоса от космодрума „Байконур", на 26-ти март.

Строим най-дългия пътен тунел в Европа

Магистралата през Кресненското дефиле ще струва 1,7 млрд. лева

Двама пострадаха при катастрофа в Кресненското дефиле

Двама мъже, на 37 и 43 години пострадаха, вторият по-тежко, след катастрофа на ГП Е-79 в Кресненското дефиле тази сутрин, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Започна учение на руските Въздушнодесантни войски

НАТО прати самолети АУАКС да следи ситуацията в Украйна

    


Опасно високо ниво на замърсяване на въздуха в Париж

Париж тези дни се радва на слънце и средни температури от 19 градуса, но от организацията за наблюдение на замърсяването на въздуха Airparif предупредиха, че градът е заплашен от потенциално високо ниво на замърсяването, съобщава АФП. В началото на седмицата Airparif, която замерва качеството на въздуха над Париж с помощта на балон с горещ въздух Париж тези дни се радва на слънце и средни температури от 19 градуса, но от организацията за наблюдение на замърсяването на въздуха Airparif предупредиха, че градът е заплашен от потенциално високо ниво на замърсяването, съобщава АФП. В началото на седмицата Airparif, която замерва качеството на въздуха над Париж с помощта на балон с горещ въздух

Париж с опасно високо ниво на замърсяване на въздуха

Париж тези дни се радва на слънце и средни температури от 19 градуса, но от организацията за наблюдение на замърсяването на въздуха Airparif предупредиха, че градът е заплашен от потенциално високо ниво на замърсяването, съобщава АФП. В началото на седмицата Airparif, която замерва качеството на въздуха над Париж с помощта на балон с горещ въздух Париж тези дни се радва на слънце и средни температури от 19 градуса, но от организацията за наблюдение на замърсяването на въздуха Airparif предупредиха, че градът е заплашен от потенциално високо ниво на замърсяването, съобщава АФП. В началото на седмицата Airparif, която замерва качеството на въздуха над Париж с помощта на балон с горещ въздух

Янукович: Украйна е управлявана от банда фашисти и националисти

/КРОСС/ В навечерието на референдума за присъединяването на Крим към Русия отстраненият президент на Украйна Виктор Янукович дава извънредна пресконференция в Ростов на Дон. „Жив съм! Не мога да кажа, че се чувствам добре. Срещу мен се опитаха да приложат терористични методи. Не успяха. Не мога да гледам без ужасна тревога това, което става в Украйна. Зад "паравана" на едно уж мощно правителство в страната действа банда ултранационалисти и фашисти, които вече са се прицелили и в президентския пост", заяви Янукович. Той обяви, че ще се обърне към Сената и към Конгреса на САЩ, за да ги предупреди да не дават финансова помощ на Украйна заради новото правителство от бандити и фашисти. „Отново ще заявя, че аз съм легитимният президент на Украйна и главният главнокомандващ на украинската войска. Опитаха се да докажат, че това не е вярно, като повтарят, че съм избягал от Украйна. Това не е вярно. Не съм бягал никъде. Когато радикалите захванаха сградата на Президентството, аз бях в Украйна - първо в Харков, после в Донецк и Крим", категоричен бе Янукович и добави: „Изборите, обявени за 25 май, са абсолютно нелегитимни и незаконни. Всяка власт, която ще бъде сформирана вследствие на тези избори, ще бъде абсолютно незаконна." „По улиците се разхождат въоръжени хора с превръзка на ръката

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване