България продава свой имот в Осло

Правителството прие решение да бъде продаден имот собственост на България, който се намира в Осло, съобщиха от правителствената информационна служба.
Двуетажната къща с разгъната площ 236 кв. м, е закупена през 1987 г. за нуждите на търговско икономическата служба в Норвегия.
След закриването й имотът е с отпаднала необходимост, Правителството прие решение да бъде продаден имот собственост на България, който се намира в Осло, съобщиха от правителствената информационна служба. Двуетажната къща с разгъната площ 236 кв. м, е закупена през 1987 г. за нуждите на търговско икономическата служба в Норвегия. След закриването й имотът е с отпаднала необходимост,

Банско ще посреща скиори за Великден

За любителите на ските Банско отново отваря врати. В района заваля нов сняг, температурите паднаха, което направи възможно пускането по обработените...

Учителки се сбиха в детска градина в Кърджали

С образувано досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда е приключил скандал между две учителки в детска градина в Кърджали, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

ЕК не е спирала плащания за България

/КРОСС/ Европейската комисия не е спирала плащания за България по програмата за развитие на селските райони. Това заяви за БНР говорителят на комисията по въпросите на селското стопанство Роджър Уейт по повод разпространените у нас информации за загуба на стотици милиони евро по тази програма.По думите на Уейт в момента се извършва чисто счетоводна процедура, свързана с разходите за 2013-а, и е твърде рано да се спекулира дали страната ни ще загуби пари по програмата и какъв ще е техният размер.Имаме нужда от още малко време, за да проверим точно какви разходи са били направени през миналата година. За този период България е похарчила 396 милиона евро по програмата за развитие на селските райони и от счетоводна гледна точка все още не можем да приключим процедурата по одобряване на разходите. Това обаче не означава, че автоматично ще спрем плащания. Днес предстои въпросът да бъде обсъден и се надявам, че до няколко седмици ще бъдем в състояние да приключим тази процедура, каза Роджер Уейт, говорител на Европейската комисия, отговарящ за селското стопанство.    

Украински свещеници разказват за заплахите срещу тях

/КРОСС/ Привържениците на новите киевски власти оказват все по-силно давление върху свещениците на Украинската Православна Църква към Московския патриархат, съобщиха на РИА Новости представителите на духовенството на Одеската епархия на УПЦ. По думите им, на свещениците се предлага да пишат доноси за най-активните участници на «Антимайдана» сред миряните. Секретарят на Одеската епархия протойерей Андрей Новиков и главата на епархиалния отдел за религиозно образование, катехизис и мисионерството протойерей Олег Мокряк, преди дни бяха принудени да напуснат територията на Украйна, за да избегнат възможните преследвания от страна на Службите за сигурност на Украйна. Тук е моментът да подчертаем, че православни свещеници в цяла Украйна, често получават заплахи за разправа от представителите на неонацистки организации. «В югоизточна Украйна силно се усеща давлението върху православните вярващи като цяло. Принуждават някои архиереи да подписват заявления, които фактически забраняват на духовенството да мисли, говори, пише каквото и да било. Един от свещенослужителите в една от най-големите епархии, събрал духовенството и казал: «Дори в кухнята у дома, да не се обсъжда ситуацията»

НАТО увеличава военното си присъствие в Източна Европа

/КРОСС/ Ръководството на НАТО прие решение за изпращане на допълнителни военновъздушни, сухопътни и военноморски сили в районите на Балтийско и Средиземно море. Това съобщи генералният секретар на организацията Андерс Фог Расмусен след среща на посланиците на страните от НАТО.„Ние приехме по-нататъшни стъпки за урегулиране на кризата в Украйна. Това означава повече самолети във въздуха, повече кораби във водата и по-голяма готовност на земята", каза той.Расмусен добави, че предстои разполагането на допълнителни военни кораби в Балтийско и Средиземно море, "и другаде, където е необходимо". Отбранителните ни планове ще бъдат преразгледани и подсилени, посочи Расмусен. Предприемаме тези мерки незабавно и ще има още, ако е необходимо, в следващите седмици и месеци.Усилията ни са насочени към успокояване на обстановката и са изцяло съобразени с международните ни задължения, отбеляза генералният секретар на Алианса.Расмусен посочи, че мерките ще бъдат предприети до дни и са препоръчани от военното командване на пакта. Той добави, че НАТО разполага с необходимите способности в тази посока. Ще разположим достатъчно сили и сме готови за повече, ако има нужда, добави той. Расмусен изрази очакването насрочените за утре четиристранни преговори в Женева да доведат до мирно решение на кризата в Украйна.    

Наложен е запор на имущество на кмета на Несебър за 1.8 млн. лв.


Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество наложи запор на имущество на стойност 1.840 млн. лв. на кмета на община Несебър Николай Димитров. Запорирано е и имущество на главния архитект на общината Валентин Димов на стойност  874 905 лв., съобщи БНР.

Проверката срещу Двамата е започнала през декември 2012 г., след като прокуратурата ги обвини за незаконното строителство върху дюните. 

Инспекторите на комисията са установили, че разминаването между доходите на...

Лада преследва танк в Словенск (видео)

В интернет се появи видео на проруски активисти в Лада, които преследват украински танк. Видеото е качено на 14 април. На видеото се вижда как активистите в колата гонят танка на поле до украинския град Словенск Донецка област и след като го настигат казват на танкиста „да изключи мотора“. Малко по-късно танкистът се ръкува с един от заобиколилите танка и спира мотора. След това започва спор, в който проруските активисти настояват да научат каква е мисията на танкиста.

Правителството продава имот в Осло за над 1,2 млн. евро

Правителството прие решение да бъде продаден имот собственост на България, който се намира в Осло, съобщиха от правителствената информационна служба.
Двуетажната къща с разгъната площ 236 кв. м, е закупена през 1987 г. за нуждите на търговско икономическата служба в Норвегия.
След закриването й имотът е с отпаднала необходимост, Правителството прие решение да бъде продаден имот собственост на България, който се намира в Осло, съобщиха от правителствената информационна служба. Двуетажната къща с разгъната площ 236 кв. м, е закупена през 1987 г. за нуждите на търговско икономическата служба в Норвегия. След закриването й имотът е с отпаднала необходимост,

Мерджанов: Няма внесен законопроект за промени в Закона за оръжията

Позиция на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Атанас Мерджанов:  Във връзка с публично оповестените притеснения на г-н Иван Петков, председател на УС на Съюза на ловците и риболовците в България, по повод предложените от работната междуведомствена група промени в Закона за оръжията, боеприпасите, Позиция на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Атанас Мерджанов: Във връзка с публично оповестените притеснения на г-н Иван Петков, председател на УС на Съюза на ловците и риболовците в България, по повод предложените от работната междуведомствена група промени в Закона за оръжията, боеприпасите,

Хит в мрежата: Баба скри шапката на жури в ТВ шоу

Усмивки, въздишки и бурни аплодисменти получи танцовата двойка Нико и Пади, които журито изпрати директно на полуфинал в шоуто

Делото на Петър Велики завършва в ръцете на един руски аятолах

С горчивина се налага да призная, че Русия изживява в момента точно същото като Иран по време на ислямската революция от 1979 г. - с малката разлика, че нашият аятолах Хомейни е същевременно и нашият шах. Защото руската история се пречупва също така кардинално, както се пречупиха нещата през 1979 г. в Иран. До 1979 г. Иран бе страна в стремителна модернизация. Парламент, наука, образование, закони срещу чадрите (мюсюлмански женски покривала, б. пр.), право на глас за жените. Шах Мохамед Реза - сластолюбец и Дон Жуан, имаше една съпруга, по-точно се развеждаше и женеше наново; и щом се разведе с египетската принцеса, прати сватове при друга - английска; и жена му, хубавицата Сорая, позираше за снимка, облякла къса рокля на точки с една презрамка; и шахът публично наричаше моллите "невежи спаружени индивиди, чиято мисъл не е мръдвала от векове и няма как да се размърда". После обаче тия невежи спаружени индивиди наизпълзяха от всички дупки и с мъртва хватка се вкопчиха в гърлото на страната, потопиха я в мрак. Обясниха й, че е най-великата, най-духовната в целия свят - само дето проклетият Запад не я обича. И страната много си падна по тая работа. Къде по-приятно е да си седиш, тънейки в духовност чак до ноздрите, и да разсъждаваш как Западът не ни обичал - отколкото, стиснал зъби като Китай, да търчиш, за да настигнеш въпросния Запад. Причината, довела до иранската революция, бе страшна и проста: Западът престана да е силен. Къде са гледали всичките аятоласи през 1941 г., когато британски танкове влязоха във високодуховен Иран от единия край, а Червената армия - от другия? Просто са си траяли и кротували, защото в един свят, където цивилизацията има форма на танк, борците за духовност нямат много шансове. Владимир Путин усети твърде точно тази слабост на Запада. Той схвана, че една цивилизация, която не може нищо да стори на ислямистите, няма да може да направи нищо и на Путин. Във военния смисъл на думата. А всичко останало е без значение. Икономически санкции ли? Нали бяха наложени на Иран. Това не разклати властта на моллите. Напротив, затвърди я: те обясняват със санкциите цялата мизерия на Иран. Икономически санкции са наложени и на Зимбабве. Това не разклати властта на Робърт Мугабе. Напротив, затвърди я. Вече 34 години той обяснява цялата мизерия на Зимбабве с това, че проклетият Запад мразел страната, защото не стояла вече на колене, а всички врагове на властта си нарича агенти на "оранжевата революция". Народът на Иран вярва; народът на Зимбабве - също. Точно това е за мен най-страшното в цялата работа: че мнозинството от народа, дори по-голямата част от елита, са дълбоко "за". Че повечето хора в Русия свято вярват: властта в Украйна е заграбена от фашисти с пари от Запада, а в Източна Украйна народът, доведен до отчаяние, се брани срещу фашисти "бандеровци". Най-чудно е, че вярват и повечето хора в самия Югоизток. И Западът всъщност няма как да възрази. Нали заявявахте, че най-важна е волята на народа? Ами ето я тая воля, сърбайте сега колкото щете. По време на малката си победоносна анексия Владимир Путин показа, че знае майсторски да експлоатира всички слаби места на противника и всички тъмни инстинкти на народа. Прочее, в Русия виждаме иранската революция от 1979 г., но този път извършена от шаха, превърнал се в аятолах. Режимите от рода на новия руски режим - в Иран, Судан, Зимбабве, Венецуела, които градят цялата си идеология върху това, че Западът ги мразел, чудесно схващат, че Западът в крайна сметка е "хартиен тигър", а всички загуби за народа в икономически план носят на властта печалба откъм неуязвимост. Проблемът е само един. Всички тези режими свършват в периферията на историята. В тях няма нито велики учени, нито иновационни компании, нито големи университети, в тях няма дори истински елит - в тях има само върхушка, споделяща и насочваща вкусовете на тълпата. Петър Първи навремето изтръгнал Русия от това състояние. Рязал бради, внедрявал Европа и благодарение на Петър Руската империя станала велика световна сила. Сега Путин връща Русия обратно. По БТА

Самотна майка от Кнежа успя да си върне децата, след като плати сметките си


След като повече от седмица двете деца на 23-годишната Тереза Коцева от Кнежа бяха при приемни родители, днес от отдела за закрила на детето й ги върнаха.

Децата на самотната майка бяха отнети, тъй като тя нямаше възможност да се грижи за тях. За да си върне децата, тя трябваше да плати сметките си за ток и вода.

"Считаме за недопустимо в държава, членка на Европейския съюз, деца да бъдат разделяни от родителите си поради неплатени сметки за ток!" Това се казваше за случая...

БФБ е във фаза на консолидация

Очаквам стабилен пазар до края на празниците и по-сериозни колебания след това, коментира Владислав Панев от Скай управление на активи


Подновиха подводното издирване на малайзийския самолет

Дълбоководният апарат, която издирва останки от изчезналия "Боинг" на малайзийските авиолинии в Индийския океан, отново е изпратен да търси следи от самолета на океанското дъно, съобщи Би Би Си. Това е втората мисия на апарата.

Бареков реши, че може да измести Доган

Целта е да изместим ДПС от третото място, каза на пресконференция днес лидерът на „България без цензура“ (ББЦ). Бившият журналист си поставя за цел на предстоящите избори за Европейски парламент коалицията около ББЦ да бъде трета и да изпревари ДПС. Бареков даде пояснения за листата, с която ще се яви на изборите през май. На първо място в „класацията“ на ББЦ ще е самият той, след него ще е Ангел Джамбазки от ВМРО, а на трето място ще е Рада Коджабашева, която е зам.-председател на ББЦ. Сред кандидатите на Бареков са още „евромайката“ Калина Крумова, Красимир Каракачанов и Росен Петров. Пред журналистите техният бивш си колега си даде следната самооценка: "Избрали сме знакови лица на коалицията. При нас е хубаво, че лидерите на партиите са и експерти, май аз с моите три специализации в Америка и Англия съм най-неграмотен в този списък."

Две деца изчезнаха безследно в Пловдив

16-годишно момче от Пловдив, което е живяло в кризисен център, е изчезнало на 31 март и се издирва от полицията.
Стефан Георгиев е чакал в коридора пред джипито на приюта заедно с връстничката си Весела, докато сестрата била в стаята на лекаря с друго дете. Двамата останали сами, излезли от чакалнята и оттогава са в неизвестност. 16-годишно момче от Пловдив, което е живяло в кризисен център, е изчезнало на 31 март и се издирва от полицията. Стефан Георгиев е чакал в коридора пред джипито на приюта заедно с връстничката си Весела, докато сестрата била в стаята на лекаря с друго дете. Двамата останали сами, излезли от чакалнята и оттогава са в неизвестност.

ЦСКА поднови договора с капитана Валентин Илиев


ЦСКА продължи договора с капитана си Валентин Илиев. Защитникът ще остане в клуба до лятото на 2015 г.

В споразумението между двете страни е записана и възможност за подновяването му с още един сезон, обявиха от "Българска армия".

Илиев се завърна в ЦСКА миналото лято. Той получи капитанската лента и се превърна в основен играч в състава на Стойчо Младенов.

От ЦСКА уточняват, че заплатата на опитния футболист остава непроменена. Досега той взимаше тавана от 15...

Събудете се ,българи!

Дните минават, а в главата ми още се въртят все същите въпроси- Защо и Как млади хора си отиват от този свят без вина. Невинни деца, нямали време за нищо , неразбрали смисъла на живота ,деца, които са загубили битката с него,живота. Но защо? Докога ще преглъщаме болката, докога ще стоим отстрани и ще сме безучастни,докога ще привеждаме глави и сами ще заравяме децата си?! България –това сме ние, не е виновна държавата,нито управниците ,а ние - „будните” граждани. Наскоро загубихме едно...

Продължава

Живковата резиденция „Липник” тъне в разруха

Оцелели са само полилеите и красивите камини

Йовчев: МВР няма как да защити гражданите от изтичане на ЕГН-та

МВР няма как да защити гражданите от изтичане на ЕГН-тата им. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след заседанието на кабинета.
Според Йовчев това не е първият случай на изтичане на данни на гражданите и по проблема трябва да работят няколко институции съвместно.
„И аз си проверих ЕГН-то и не е използвано. МВР няма как да защити гражданите от изтичане на ЕГН-тата им. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след заседанието на кабинета. Според Йовчев това не е първият случай на изтичане на данни на гражданите и по проблема трябва да работят няколко институции съвместно. „И аз си проверих ЕГН-то и не е използвано.

НАТО засилва мерките за сигурност в Източна Европа

НАТО ще засили мерките за въздушна, морска и сухопътна отбрана на своите членове в Източна Европа. От огранизацията са в готовност за действие в балтийските страни и Полша, предаде АФП, позовавайки се на изказване на генералния секретар на Алианса Андерс фог Расмусен.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, НАТО ще засили мерките за въздушна, морска и сухопътна отбрана на своите членове в Източна Европа. От огранизацията са в готовност за действие в балтийските страни и Полша, предаде АФП, позовавайки се на изказване на генералния секретар на Алианса Андерс фог Расмусен. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Йовчев: Изтичането на ЕГН-та не е в отговорностите на МВР

МВР няма как да защити гражданите от изтичане на ЕГН-тата им. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след заседанието на кабинета.
Според Йовчев това не е първият случай на изтичане на данни на гражданите и по проблема трябва да работят няколко институции съвместно.
„И аз си проверих ЕГН-то и не е използвано. МВР няма как да защити гражданите от изтичане на ЕГН-тата им. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след заседанието на кабинета. Според Йовчев това не е първият случай на изтичане на данни на гражданите и по проблема трябва да работят няколко институции съвместно. „И аз си проверих ЕГН-то и не е използвано.

НАТО в готовност за отбранителни действия в Източна Европа

НАТО ще засили мерките за въздушна, морска и сухопътна отбрана на своите членове в Източна Европа. От огранизацията са в готовност за действие в балтийските страни и Полша, предаде АФП, позовавайки се на изказване на генералния секретар на Алианса Андерс фог Расмусен.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, НАТО ще засили мерките за въздушна, морска и сухопътна отбрана на своите членове в Източна Европа. От огранизацията са в готовност за действие в балтийските страни и Полша, предаде АФП, позовавайки се на изказване на генералния секретар на Алианса Андерс фог Расмусен. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Атанас Мерджанов: Няма внесен законопроект за промени в Закона за оръжията

Позиция на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Атанас Мерджанов:  Във връзка с публично оповестените притеснения на г-н Иван Петков, председател на УС на Съюза на ловците и риболовците в България, по повод предложените от работната междуведомствена група промени в Закона за оръжията, боеприпасите, Позиция на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Атанас Мерджанов: Във връзка с публично оповестените притеснения на г-н Иван Петков, председател на УС на Съюза на ловците и риболовците в България, по повод предложените от работната междуведомствена група промени в Закона за оръжията, боеприпасите,

Канал 1 на пристанище Варна е затворен заради мъгла

Канал 1 на пристанище Варна е затворен за маневриране на кораби, съобщават от „Пристанищна инфраструктура“. Причина за въведеното ограничение е намалена видимост в района. Поривите на вятъра са 7.8 м/сек. Температурата на въздуха е 10.

Правителството продава двуетажна къща в Осло

Правителството реши да продаде държавен имот в норвежката столица Осло, съобщиха от министерската пресслужба.   Двуетажната къща с разгъната площ 236 кв. м, е закупена през 1987 г. за нуждите на търговско-икономическата служба в Норвегия. След закриването й имотът е с отпаднала необходимост, тъй като не се ползва по предназначение, а задграничното ни представителство в Норвегия е обезпечено с необходимия сграден фонд за изпълнение на своите функции.   Цената, на която имотът ще бъде продаден, трябва да бъде не по-ниска от 10.6 млн. норвежки крони.   Получените приходи ще се използват за инвестиции в имоти, които се ползват и състоянието им изисква неотложни ремонтни дейности.

Защо никога няма да станете богати

8 основателни причини, поради които никога няма да се замогнете


Реформаторският блок ще обсъжда с ГЕРБ "кризата между България и ЕС"


Лидерите на Реформаторския блок ще се срещнат с ръководството на ГЕРБ в четвъртък. Срещата е част от серията разговори, която блокът започна с водещите политически фактори, във връзка с кризата между България и Европейския съюз, изискваща от страната ни извънредни решения, съобщиха от пресцентъра на дясната коалиция.

Преди 10 дни от блока обявиха, че искат да се срещнат с президента Росен Плевнелиев и "основните политически сили" - БСП, ДПС и ГЕРБ. Поводът беше препоръката на...

По празниците се засилва контролът над автобусните превози


По разпореждане на министъра на транспорта Данаил Папазов Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" засилва контрола на превозите на пътници с автобуси и таксита по време на Великденските празници, съобщиха от транспортното ведомство.

Целта на проверките е чрез постоянно присъствие и контрол от инспекторите на агенцията да се осигури безопасното и безпроблемно придвижване на хората, допълват от там.

В дните 17 и 21 април инспекторите ще бъдат съсредоточени на...

Сергей Станишев: Приоритетите в платформите на КНСБ, ПЕС и БСП съвпадат

По покана на КНСБ днес в парламента се проведе среща на синдикатите с представители на БСП, начело с председателя на партията и президент на ПЕС Сергей Станишев. „Срещата бе свързана с нашата предизборна платформа за европейските избори и манифеста на КНСБ. Това, което мога да кажа, е, че констатирахме един много добър диалог праз последните месеци. Най-яркият израз на този диалог бяха нещата, които залегнаха в бюджета за 2014 година, тъй като можем да кажем с достатъчно самочувствие, че две трети от очакванията на българските синдикати в бюджетната дискусия всъщност се реализираха”, заяви сл

Парите на данъкоплатците хвърчат под формата на найлонови торбички и боклук

От АТАКА Перник настояха, че трябва да се подновят старите контейнери без капак, тъй като при по-силен вятър боклуците хвърчат от кофите за смет.

Това каза Павел Павлов - заместник областен координатор на политическа партия "Атака" – Перник. Той лично станал свидетел как чистачки почиствали около блоковете в Мошино и хвърляли старите найлонови торбички в контейнери без капак. След това торбичките отново политали от кофата за смет.

По...

Продължава

Сметната палата: България може пак да губи средства от ЕС

Няма разумни очаквания България да се приближи съществено до средноевропейското ниво по социално икономическо развитие и след 2020 г. Това е една от констатациите на Сметната палата от извършения от нея одит на подготовката за управление на евросредствата през новия програмен период. Одитът обхваща периода 1 януари 2012 г. - 30 септември 2013 г.

НАТО веднага засилва присъствието си от Балтика до Средиземно море


НАТО започва незабавни мерки за подсилване на присъствието си в Източна Европа заради украинската криза.

След срещата на посланиците на страните членки в Брюксел генералният секретар Андерс Фог Расмусен съобщи, че е договорен пакет от мерки "за демонстриране на колективната ни отбрана и силата на съюзната ни солидарност, които влизат в сила в следващите няколко дни.

"Ще имаме повече самолети в небето, повече кораби в открито море и войски с повишена готовност на сушата....

Хванаха шофьор с 3,64 промила

50-годишен мъж, шофирал с 2,40 промила е бил хванат в сливенския квартал „Сини камъни”, съобщи 50-годишен мъж, шофирал с 2,40 промила е бил хванат в сливенския квартал „Сини камъни”, съобщи "Дарик" . Малко след полунощ днес служители на “Пътна полиция” са спрели за проверка 50-годишният водач на лек автомобил “Шкода”. Уредът показал положителна проба от 2,40 промила. Срещу него е шофьора е образувано бързо досъдебно производство.

Касата отказва да плати лечение на тежко болни у нас, а плаща за същото в чужбина

София /КРОСС/ Здравната каса отказва да заплати лечение на тежко болни в България, но плаща няколко пъти повече за същото в чужбина. Това твърдят лекари и пациентски организации, които уточняват, че става дума за операция на болни от Паркинсон чрез дълбока мозъчна стимулация.Цената на необходимия за нея имплант е от порядъка на 40 000 лева, които са за сметка на пациента, ако той пожелае да се лекува тук. В случай, че кандидатства за лечение в чужбина обаче, касата е в състояние да му го покрие, независимо че там то ще струва между 60 000 и 80 000 евро, съобщи д-р Красимир Минкин от столичната болница „Св. Иван Рилски".На въпроса резонно ли е това, от финансовата институция ни отговориха, че наистина заплащат имплантирането на наши пациенти в чужбина, но го правят по европейски регламент.Това лечение нямало нищо общо с графата здравноосигурителни плащания, добавят от касата, цитирани от Дарик.

Здравната каса отказва да заплати лечение на тежко болни в България, но плаща няколко пъти повече за същото в чужбина

Здравната каса отказва да заплати лечение на тежко болни в България, но плаща няколко пъти повече за същото в чужбина. Това твърдят лекари и пациентски организации, които уточняват, че става дума за операция на болни от Паркинсон чрез дълбока мозъчна стимулация, съобщава "Дарик".
"Цената на необходимия за нея имплант е от порядъка на 40 000 лева, Здравната каса отказва да заплати лечение на тежко болни в България, но плаща няколко пъти повече за същото в чужбина. Това твърдят лекари и пациентски организации, които уточняват, че става дума за операция на болни от Паркинсон чрез дълбока мозъчна стимулация, съобщава "Дарик". "Цената на необходимия за нея имплант е от порядъка на 40 000 лева,

Плевнелиев: Готви се нов Берлински конгрес за Украйна

„Нима днес не се готви нов Берлински конгрес за Украйна“. С тези думи президентът Росен Плевнелиев коментира пред студенти и преподаватели в СУ политическата криза в Киев. Според държавния глава Русия не спазва международното право, с което връща целия свят в „мащабите на политическото мислене от 19 век“. Президентът е категоричен, че развръзката в Украйна трябва да се реши от самите украинци. „Кой ще реши съдбата на Украйна – народът чрез демократични избори за президент и референдум или велики ядрени сили, които ще си играят на влияние и периферии. Всички ние вярвахме, че държавните граници не могат да се променят толкова лесно в 21 век. Много е страшно, когато една велика сила не спазва международното право“, коментира Росен Плевнелиев. По-рано днес в парламента държавният глава разкритикува начина, по който „великите сили“ се опитват да се месят в съдбата на Киев. „Държавите от ЕС трябва решително и категорично да посочат, че няма да се връщаме обратно към политики от 19 век, когато големи държави и велики сили си позволяваха да разделят, да обявяват някого за периферия. Това се предлага днес от Кремъл – големите да седнат и да се разберат как да бъде произведена една Украйна, която е периферия, която да бъде разделена, която да бъде окупирана“, каза в кулоарите на парламента президентът.

Варненските общински съветници си намалиха заплатите с около 100 лева

Месечното възнаграждение на всеки общински съветник от варненския парламент да бъде 60% от размера на заплатата на председателя на Общинския съвет. Това означава, че местните депутати ще получават около 900 лева. Членовете на временната комисия по правилника и дейността на Общинския съвет приеха решението на днешното си заседание.

Таня Андреева разгневи МВР синдиката

София /КРОСС/ Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) категорично се обяви против изказването на здравния министър д-р Таня Андреева, с което се правел опит да се посегне на социални права на полицаите.„Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни средства срещу това управленско безумие. Недопустимо е да се правят предложения, които засягат професионалните права на служителите в МВР, без те да са дискутирани с най-голямата синдикална организация в МВР - СФСМВР, която е член на Европейския полицейски съюз", пише в позицията на синдиката.Повод за недоволството им стана мнението на д-р Андреева, че в МВР са добре обезпечени и могат да си плащат сами осигуровките.От СФСМВР считат, че е неприемливо да научава от медиите за поредните намерения на министър, засягащи и ограничаващи социалните права на служителите в МВР. Това става само няколко месеца след като по същия повод са водени разговори със социалния министър Хасан Адемов, на които е взето решение и е поет ангажимент от член на същия този кабинет, заявяват от синдиката. Според синдиката изказването на Андреева е в пълно противоречие с декларираните, в присъствието на 6 синдиката в МВР, позиции на социалното министерство в лицето на неговия министър.„Прави се нов опит за подигравка с неуморния, денонощен труд на служителите на МВР. Господин Орешарски, национално безотговорно е по този начин да се всява напрежение сред служителите от Сектор "Сигурност"

Кметове от ГЕРБ се оплакват от финансови репресии на държавата

Кметове от ГЕРБ се оплакаха от финансови репресии, налагани от държавата. Те се срещнаха в сряда с депутати от своята партия, след което в кулоарите на парламента изложиха оплакванията си пред журналисти и обявиха, че искат среща с премиера Пламен Орешарски.   Точно преди евровота на кметовете масово се налагали така наречените финансови корекции за нарушения по проекти от ОП "Околна среда".   Според кметовете санкциите били налагани по неясни критерии, размерът за една и съща грешка за различни общини бил различен и това нарушавало принципа на равнопоставеност.   Сериозно сме притеснени, че се заформя "политическа бухалка" срещу кметове от ГЕРБ, обяви депутатът Ивелина Василева. Тя заключи, че, вместо да поеме своята отговорност, държавата е предприела "брутална акция за налагане на финансови корекции в огромни обеми, които не са искани дори от ЕК".   Такива мерки са приложени в над 50 от общините, 70% от които се управляват от ГЕРБ и по 10 на сто - от кметове от БСП, ДПС и други формации.   Това е ясен знак за некомпетентността на управляващия орган по ОП "Околна среда" и целенасочена политическа акция, посочи Василева.   На Столичната община са наложени финансови корекции по 7 проекта, не сме съгласни с начина, по който това се прави, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че през 2012 г. два от проектите са одитирани от Европейската комисия, а почти всички са "минали" през одитната агенция без препоръки за финансови корекции. Вчера обаче в общината са получени писма за санкции, които общинарите щели да обжалват.   Фандъкова посъветва да се помисли за начина, по който да се решава всеки конкретен проблем, а не това да става по най-лесния път - като се натоварят кметовете.   Община Раковски е с финансова корекция 5% заради изграждане на водния цикъл без никакви основания, на свой ред съобщи кметът й Иван Антонов. Той се закани, че ще сезира ЕК какво се прави в България по ОП "Околна среда".   Водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев отбеляза, че става дума за проекти, отнели години усилия. Според него проблемът се прехвърля от болната глава към здравата, защото забележките на Еврокомисията са към управляващия орган на програмата в МОСВ, а не към кметовете, към които се прехвърля.   Около два и половина милиона българи ще трябва да извадят пари от джоба си, за да платят за некомпетентността на някой чиновник, добави Дончев. По думите му в най-лошия сценарий може да се стигне дотам, че общините да имат финансови корекции 3-4 пъти по-големи от бюджетите ми.   Заради санкциите те не могат и да се разплатят със строителния бизнес, информираха от БСК. По данни на организацията общо задълженията към момента на общините към такива фирми са около 170 млн. лева.

Името Георги носят 173 000 българи, сред странните са Наденица и Петилетка


"168 000 българи се казват Иван, на първо място се нареждат хората с име Георги - 173 000." Темата коментираха пред "Нова телевизия" образователният експерт Стела Богомилова и Иван Балев, оглавяващ дирекция "Демографска и социална статистика" към НСИ.

Броят на странните имена далеч не е толкова голям - българската именна система е много стабилна, защото традиционните имена са постоянно в употреба, каза Иван Балев. "Личното ми наблюдение е, че на първо място родителите уважават бабите...

Името Георги носят 173 000 българи, след нетрадиционните имена са Наденица и Петилетка


"168 000 българи се казват Иван, на първо място се нареждат хората с име Георги - 173 000." Темата коментираха пред "Нова телевизия" образователният експерт Стела Богомилова и Иван Балев, оглавяващ дирекция "Демографска и социална статистика" към НСИ.

Броят на странните имена далеч не е толкова голям - българската именна система е много стабилна, защото традиционните имена са постоянно в употреба, каза Иван Балев. "Личното ми наблюдение е, че на първо място родителите уважават бабите...

Каква е себестойността на Galaxy S5?

Иновациите в новия модел на Samsung вдигат цената на компонентите му, но дали те ще се отплатят подобаващо?


Спортният съд в Лозана окончателно оправда Мария Гигова

Спортният арбитражен съд в Лозана отмени наказанията на шестимата членове на Техническия комитет по художествена гимнастика към международната федерация, сред които е и Мария Гигова.
Трикратната световна шампионка и бивш президент на българската федерация Гигова, както и останалите пет съдийки, са с незабавно възстановени права. Спортният арбитражен съд в Лозана отмени наказанията на шестимата членове на Техническия комитет по художествена гимнастика към международната федерация, сред които е и Мария Гигова. Трикратната световна шампионка и бивш президент на българската федерация Гигова, както и останалите пет съдийки, са с незабавно възстановени права.

Русия планира да съди САЩ в Световната търговска организация


Русия обмисля възможността да заведе дело срещу САЩ в Световната търговска организация (СТО) заради въведените санкции срещу руски банки, заяви министърът на икономиката на Русия Алексей Улюкаев, цитиран от "Ройтерс".

Петербургската "Банк Россия" беше санкционирана заедно с председателя ѝ Юри Ковалчук като част от пакет наказателни мерки спрямо Русия заради анексирането на Крим. SMP също индиректно стана обект на санкции, понеже съсобствениците ѝ Борис и Аркади Ротенберг също са част...

Здравната каса отказва да заплати лечение на тежко болни в България, но плаща няколко пъти повече за същото в чужбина

Здравната каса отказва да заплати лечение на тежко болни в България, но плаща няколко пъти повече за същото в чужбина. Това твърдят лекари и пациентски организации, които уточняват, че става дума за операция на болни от Паркинсон чрез дълбока мозъчна стимулация, съобщава Здравната каса отказва да заплати лечение на тежко болни в България, но плаща няколко пъти повече за същото в чужбина. Това твърдят лекари и пациентски организации, които уточняват, че става дума за операция на болни от Паркинсон чрез дълбока мозъчна стимулация, съобщава "Дарик". "Цената на необходимия за нея имплант е от порядъка на 40 000 лева,

Съдът в Лозана окончателно оправда Мария Гигова


Спортният арбитражен съд в Лозана отмени наказанията на шестимата членове на Техническия комитет по художествена гимнастика към международната федерация, сред които е и Мария Гигова.
Трикратната световна шампионка и бивш президент на българската федерация Гигова, както и останалите пет съдийки, са с незабавно възстановени права. Спортният арбитражен съд в Лозана отмени наказанията на шестимата членове на Техническия комитет по художествена гимнастика към международната федерация, сред които е и Мария Гигова. Трикратната световна шампионка и бивш президент на българската федерация Гигова, както и останалите пет съдийки, са с незабавно възстановени права.

Ръстът на индустриалното производство в САЩ се забави до 0,7% през март

Коефициентът на използване на производствените мощности бележи леко повишение до 79,2%, сочат данните на Федералния резерв


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване