Печалбата на Alibaba се удвои в навечерието на IPO-то

Очаква се следващата седмица китайският интернет гигант да внесе за разглеждане проспекта за своето публично предлагане в САЩ


Шоколадови яйца с плодов мус

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Фалшиви пари за Великден

Чували с фалшиви банкноти аха да залеят пазара по Великден. Печатница за ментета разбиха полицаите в бургаското село Черни връх вчера. Спецовете били удивени от майсторската изработка на десетолевките и двадесетолевките.

Ферибот с 450 души потъна край Южна Корея, има жертви (СНИМКИ)

Ферибот с 450 души на борда претърпя корабокрушение край южните брегове на Южна Корея. По данни на Ройтерс поне двама от пътниците са загинали.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Корабът е изпратил сигнал за бедствие, когато е започнал да се пълни с вода и да потъва. Ферибот с 450 души на борда претърпя корабокрушение край южните брегове на Южна Корея. По данни на Ройтерс поне двама от пътниците са загинали. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Корабът е изпратил сигнал за бедствие, когато е започнал да се пълни с вода и да потъва.

135 г. от приемането на Търновската конституция

/КРОСС/ Търновската конституция (официално наименование: „Конституция на Българското княжество") е първата българска конституция, приета на 16 април 1879 г. от Учредителното събрание във Велико Търново, след Берлинския конгрес (13 Юни - 13 Юли 1878). Търновската конституция цели да закрепи юридически социално-икономическите и политическите изменения в българското общество след Освобождението през 1878 г. Съгласно член 4 „Българското царство е монархия наследствена и конституционна, с народно представителство." Конституцията определя функциите и компетентността на централните органи на държавна власт. Предоставят се широки пълномощия на монарха във вътрешния и международния живот на страната. С нея се прокламира министерска отговорност, депутатска неприкосновеност и общинско самоуправление. Новаторска и прогресивна за времето си с либерален характер, Търновската конституция утвърждава принципа на личната неприкосновеност и частната собственост като основа на производствените и обществени отношения. Закрепени са свободата на печата и правото на сдружавания и др. От друга страна, съобразно Конституцията си Българското княжество се определя като конституционна монархия, а не като парламентарна монархия - властта на монарха е вкарана в рамки, но той има водеща роля. *** Парламентът ще проведе днес Тържествено заседание по повод 135-тата годишнина от приемането на Търновската конституция

Средата на април: Сняг се изсипа над София!

Изненадващо за средата на април, сняг заваля в центъра на София.

Арсенал най-сетне се събуди срещу Уест Хям

"Артилеристите" изиграха силен мач и победиха с 3:1


Кораб с 475 ученици на борда потъва край Южна Корея

/КРОСС/ Бреговата охрана на Южна Корея е получила сигнал за бедствие от ферибот намиращ се до югозападното крайбрежие на страната, предаде БиБиСи. На борда му е имало 475 души, а двама от тях са загинали, съобщи Ройтерс. Корабът е изпратил сигнал за бедствие, когато е започнал да се пълни с вода и да потъва. На помощ са се притекли съдове на южнокорейската брегова охрана, търговски кораби и хеликоптери. По информация на южнокорейската информационна агенция „Йонхап", повечето от пътниците са ученици от местно училище. Корабът е потеглил от западното пристанище Инчхон към курортния остров Чеджу. Засега не са известни причините за потъването на плавателния съд.  

Прощаваме се с Борис Карадимчев

/КРОСС/ Днес се прощаваме с Борис Карадимчев. Поклонението пред тленните останки на обичания от поколения композитор е от 10.00 часа в столичния храм "Свети Седмочисленици". Борис Карадимчев е автор на едни от най-харесваните български песни - "Бяла тишина", "Нашият град", написал е музиката към десетки филми. Неуморно и буквално до последния си ден работеше с детски формации.  

Софтуерът на ЦИК не защитавал достатъчно личните данни

Шефът на Комисията за личните данни: Проверките могат да отнемат 2 месеца


Прощаваме се с Борис Карадимчев

Днес се прощаваме с Борис Карадимчев. Поклонението пред тленните останки на обичания от поколения композитор е от 10,00 часа в столичния храм "Свети Седмочисленици".
Борис Карадимчев е автор на едни от най-харесваните български песни - "Бяла тишина", "Нашият град", написал е музиката към десетки филми. Днес се прощаваме с Борис Карадимчев. Поклонението пред тленните останки на обичания от поколения композитор е от 10,00 часа в столичния храм "Свети Седмочисленици". Борис Карадимчев е автор на едни от най-харесваните български песни - "Бяла тишина", "Нашият град", написал е музиката към десетки филми.

Прощаваме се с Борис Карадимчев

Днес се прощаваме с Борис Карадимчев. Поклонението пред тленните останки на обичания от поколения композитор е от 10,00 часа в столичния храм Днес се прощаваме с Борис Карадимчев. Поклонението пред тленните останки на обичания от поколения композитор е от 10,00 часа в столичния храм "Свети Седмочисленици". Борис Карадимчев е автор на едни от най-харесваните български песни - "Бяла тишина", "Нашият град", написал е музиката към десетки филми.

"Газпром" може да поиска предплата за газа от Украйна

Руският газов гигант "Газпром" днес може да се възползва от правото си да поиска от украинската газова компания "Нафтогаз Украйна" да предплати доставките на синьото гориво от ме...

Гришо излиза на късметлийския му корт около 15:30 часа

Григор Димитров излиза около 15:30 часа българско време за мача си от втори кръг на тенис турнира Монте Карло "Rолекс Mастърс" с награден фонд 3 452 415 евро. Българинът среща квалификанта ...

Роб от Stereo MC’s: We are coming to get you

Роб Бърч записа специално видео, в което кани всички фенове на Stereo MC’s на партито им на 26-ти април в Sofia Live Club от 23ч. Двамата с Ник Халъм и Mc Five Alive ще представят новия си ...

Лек фейслифт за MINI Countryman

След над 350 000 продажби по света MINI подложи първия си модел с четири врати, голям заден капак, пет места и опционално задвижване на четирите колела на задължителното освежаване в средата ...

И в Деня на българската конституция депутатите се пазят от народа

В духа на управлението на БСП и ДПС досега тържественото заседание на Народното събрание по повод Деня на българската конституция ще се проведе при засилени мерки за сигурност. Движението по бул. &am...

Шакира: Пике ще стане президент на Барселона

/КРОСС/ Популярната певица Шакира, която е съпруга на защитника на Барселона и на испанския национален отбор по футбол Жерард Пике, каза, че той един ден ще стане президент на Барселона. "Мисля, че Жерард един ден ще стане президент на Барселона, а аз ще бъда първата дама на клуба", каза Шакира, цитирана от АС и Спортал. Пике, който е възпитаник на Барса, е играч на първия отбор от 2008 година. Той обаче няма да играе в утрешния финален мач за купата на Испания с Реал Мадрид поради контузия.    

"Газпром" може да поиска предплата за газа от Украйна

Руският газов гигант "Газпром" днес може да се възползва от правото си да поиска от украинската газова компания "Нафтогаз Украйна" да предплати доставките на синьото гориво от месец май, съобщи ИТАР-ТАСС.

Защо разбиха градинката зад ОУ "Св. Иван Рилски"?

Разбирам, че за общината е основен бизнес да се разбиват улици и да се пласират плочки, но какво им пречеха люлките, ракетата и слончето-пързалки и въобще градинката? Всички детски площадки ли трябва да съсипят? Всичко метално ли трябва да издадат за вторични суровини?

13-годишно момче застреля съседско домашно куче

Тийнейджърът от село Негованци признал за стореното

13-годишно момче застреляло съседско домашно куче

Тийнейджърът от село Негованци признал за стореното


Сняг изненада София сутринта

Цял ден ще е облачно и студено, минималните температури ще са между 3 и 8 градуса

Диего Коща поднови тренировки

Въпреки че тренира отделно от основната група, Коща ще може да вземе участие в предстоящата среща с Елче на 18 април.

16 април в историята

Събития 1071 г. — С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. — В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство, заемащо голяма част от Югоизточна Европа. 1518 г. — За първи път се обменят дипломатически писма между руския цар Василий III и френския крал Франсоа I.

Парламентът се събира на тържествено заседание

/КРОСС/ На тържествено заседание Народното събрание ще отбележи 135-та годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще се обърне с приветствие към народните представители и гостите на парламента по повод годишнината. Изказвания ще направят и представители на парламентарните групи.На тържественото заседание са поканени президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът, министър-председателят Пламен Орешарски и членовете на Министерския съвет, висши магистрати, омбудсманът, представители на вероизповеданията в България, членове на дипломатическия корпус, ръководители на държавни институции, представители на местното самоуправление, на академичните среди, на граждански организации, бивши председатели и заместник-председатели на Народното събрание. Гост на Народното събрание ще бъде Негово Светейшество Патриарх Неофит. Заседанието ще започне в 10.00 часа на 16 април 2014 г. и ще бъде предавано пряко по БНТ и БНР.  

Климатичните промени заплашват ски туризма

Очакваното повишение на температурите и намаляването на дните с дъжд през лятото, пролетта и есента ще доведат до по-дълъг летен сезон, но ще скъсят зимния. В същото време в момента се планира изграждането на нов голям зимен курорт в Рила, а местните власти в Банско искат разширяване на ски зоната над града. Очакваното повишение на температурите и намаляването на дните с дъжд през лятото, пролетта и есента ще доведат до по-дълъг летен сезон, но ще скъсят зимния. В същото време в момента се планира изграждането на нов голям зимен курорт в Рила, а местните власти в Банско искат разширяване на ски зоната над града.

Най-страшният момент винаги е точно преди да започнеш

/КРОСС/ Стивън Кинг, американски писател, известен най-вече със своите романи на ужаса, които го превръщат в един от най-продаваните писатели на 20 век: Най-страшният момент винаги е точно преди да започнеш

Годишната печалба на Tesco спадна с близо 6%

От компанията аргументираха понижението с все по-предизвикателните условия в сферата на търговията на дребно


За втори път Оранжев велотур в София

/КРОСС/ Холандското посолство в София и Велоеволюция отново канят жители и гости на София на Оранжев велотур. Второто издание на тура на 25 април е част от събитията, с които ще бъде отбелязан Денят на краля, националния празник на Холандия. Турът е наречен оранжев на националния цвят на Холандия, страна известна с масовото използване на колелото като средство за придвижване в града. Официалното откриване на Оранжев велотур е в 16 часа на 25 април (петък). Началната точка е Холандското посолство в България, на ул. „Оборище" 15, а финалът - към 17:30 пред Националния театър „Иван Вазов". Мотото на Оранжевия велотур -2014 е „Безопасно придвижване с колело в града"( "Safe Cycling in Sofia"). Първото му издание през 2013 премина при голям успех, като сред участниците бяха министри, посланици, дипломати, известни личности и десетки велоентусиасти. Покани да се включат във второто издание на Оранжевия велотур са отправени към кмета на града Йорданка Фандъкова, общински съветници, всички посолства в София, известни личности, съпричастни към каузата „на колело в града". Очаква се във велотура да се включи екипът на Холандското посолство."Всеки на колело е добре дошъл да се включи в Оранжевия велотур, ще се радваме да носите и нещо оранжево", " казват от сдружение Велоеволюция

Видео: Протестиращи в Киев атакуваха офисите на най-богатия украинец




Протестиращи атакуваха киевските офиси на най-богатия човек в Украйна – мултимилиардера Ринат Ахметов – обвинявайки го, че подпомага проруските сепаратисти в източната част на страната, разказва агенция "Ройтерс". Според демонстрантите, надраскали графити и залепили надписи по стените, стоманеният и минен магнат се възползва от настоящата ситуация, за да укрепи собствените си позиции.

"Всички знаят, че Ахметов отиде на среща със сепаратистите без охрана и се чувстваше...

Къде ще ваканцуват българите по празниците


Дългите почивни дни покрай предстоящите празници са не само възможност за повечето българи да си починат от работното ежедневие, но и да пътуват на по-дълги разстояния. Туристическият бизнес обаче не очаква сериозни ръстове в сравнение с миналата година - нито на почивки в България, нито зад граница. В същото време няма институция, която да събира точна статистика за това колко българи напускат страната по празниците, а оповестяваните данни не могат да се приемат за чиста монета, коментират...

Тримесечната печалба на Credit Suisse се сви с 34% на годишна база

Приходите от търговията с финансови инструменти с фиксиран доход намаляха и оказаха влияние върху крайния резултат


На 18% не им стига стаж за пенсия


Поне на 18% от българите не им достигат години осигурителен стаж, за да излязат в пенсия при достигане на възраст от 60 години и 8 месеца за жените и 63 години и 8 месеца за мъжете. Така тези хора трябва да изчакат да навършат поне 65 години и 8 месеца независимо от пола, за да придобият право на пенсия. Поне на 18% от българите не им достигат години осигурителен стаж, за да излязат в пенсия при достигане на възраст от 60 години и 8 месеца за жените и 63 години и 8 месеца за мъжете. Така тези хора трябва да изчакат да навършат поне 65 години и 8 месеца независимо от пола, за да придобият право на пенсия.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите днес:

Съдът разреши на изверга от Сандански да вижда Сашко!

Извергът Костадин Тасев, който беше осъден на 12 г. затвор за блудство с малкия си син Сашко, отново ще може да го вижда. Това обаче ще става в присъствие на социален работник, всяка последна събота на месеца за по 2 часа. След като беше произнесена окончателната присъда от върховните магистрати, Тасев изчезна. Според хората в Сандански, той е забегнал в Гърция.

Прогноза за времето - 16 април

В сутрешните часове във високите полета на Западна България е възможно дъждът да се примесва със сняг. Временни намаления и разкъсвания на облачността ще има над източните райони и там ще е почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Горнотракийската низина и Родопите - от югоизток и ще е до умерен.

Само срещу 2 партии няма сигнали за злоупотреба с подписи

Дискредитирани сме от конкуренти, западозря Капка Георгиева


5000 лева надъхват Локо (Сф) за финал

Президентът на Локомотив (София) Николай Гигов сериозно се е заел да мотивира играчите за успех над Ботев (Пловдив) на 1/2-финалите за купата. Оръжейният бос е обещал по пет хиляди лева на калпак, ако...

Всеки след 35-годишна възраст трябва да следи холестерола си

През последните години медицинската статистика у нас показва, че все повече и все по-млади хора имат високи нива на лошия холестерол, проблеми с кръвното налягане и метаболизма. Причините се крият в ...

Кайсара: Няма място за притеснение, искам в Шампионската лига

Десният бек на Лудогорец Жуниор Кайсара изрази надежда, че тимът ще успее да стане отново шампион на България. "Допуснахме някои грешки, но има време да се поправим. Разполагаме с добър аванс пре...

Важността на Донбас

От някогашен център на индустрията до огнище на напрежение днес - въгледобивният регион Донбас в Източна Украйна отново привлича вниманието. И остава във фокуса на интересите и на Украйна, и на Руси...

Yahoo и Vevo разширяват партньорството си

Технологичният гигант търси начини да спечели вниманието на онлайн зрителите


Кучкова търсила богат мъж и го намерила - тайнствен бизнесмен

Плеймейтката минала през наркотиците, излизала скъпо на мъжете


Ники Михайлов: Валери ми е брат!

Вратарят на "Верона" Ники Михайлов за пореден път потвърди, че е заедно с Алисия и че е лудо влюбен в нея.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване