Дунав с рекордно ниско ниво

При Видин нивото е 274 сантиметра

Финансовите отчети раздвижиха търговията на Wall Street*

Инвеститорите са в очакване на речта на председателя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън


Ранени палестинци след сблъсъци с изрелската полиция

След като сграда към джамията "Ал-Акса" бе открита за посещение от евреи.

Реал Сосиедад удължи контракта на Арасате

/КРОСС/ Треньорът на Реал Сосиедад Ягоба Арасате удължи договора си с клуба до 30 юни 2016 г., съобщава сайтът на "бяло-сините". Старият контракт на специалиста изтичаше през лятото на тази година. Арасате пое отбора след края на миналия сезон. Преди това бе асистент на треньора.

Спайдърмен: Можеше да приличам на Джъстин Бийбър и да съм в затвора

/КРОСС/ Актьорът Андрю Гарфилд, който влезе в ролята на Спайдърмен заяви, че се радва, че е станал известен след като е навършил 20 години, тъй като е можел да свърши като Джъстин Бийбър, пише The Hot Hits. Кариерата на Гарфилд започна, когато той бе на 22 години и за минимално кратко време се превърна в световноизвестна звезда. На 27 години той вече имаше номинация за "Златен Глобус". Актьорът не скри радостта си от факта, че е влязъл в средите на шоубизнеса, когато е бил достатъчно зрял, за да понесе тежестта на известността. "Ако имах възможностите, които имах сега, когато бях по-малък, щях да приличам на Джъстин Бийбър", призна Гарфилд. По неговите думи, когато си на 16 и имаше милиарди долари и Ферари, животът ти определено не може да бъде здравословен във всички аспекти на значението на думата. "Ако животът ми преди беше такъв, какъвто е днес, най-вероятно щях да съм в затвора", категоричен бе той.  

Образователната дирекция с апел към училищата за разумен прием на първокласници във Варна

Приемът на първокласници да бъде съобразен с възможностите за целодневно обучение и наличната база. С този апел се обърна шефката на образователната дирекция Лилия Христова по време на среща с директори на общински училища. Тя заяви, че разчита добросъвестността им да надделее над амбицията за максимален брой ученици, предаде репортер на Moreto.

89 години от най-кървавия атентат в българската история

На 16 април 1925 г. е извършен най-сериозният политически атентат в България. При взривове в църквата „Света Неделя" в София загиват над 150 души, а ранените са повече от 500 – представители на българския военен, политически и обществен елит. Атентатът е извършен на Велики четвъртък от дейци на военната организация на БКП по време на опелото на ген. Константин Георгиев, който е убит два дни по-рано от комунисти. С атентата се прави втори опит за покушение над цар Борис III в рамките на дни. На 14 април 1925 г. в прохода Арабаконак е извършен неуспешен опит за убийство му, при което загиват двама души. Няколко часа по-късно в София е застрелян о. з. ген. Константин Георгиев - депутат от управляващия Демократически сговор. На опелото трябвало да присъства и цар Борис III, който обаче първо отива на погребение в Бели Искър на човек от селото, загинал в Арабаконак. Опелото в "Света Неделя" извършва лично Софийският митрополит Стефан, когато мощен взрив разрушава голяма част от покрива и част от южната храмова стена.  Атентатът е прецизно планиран с цел максимален брой жертви. Под покрива на "Света Неделя" са струпани над 25 кг експлозив, монтиран над една от колоните на основния купол. Той трябвало да бъде взривен с бикфордов шнур, за да могат атентаторите да избягат. След началото на траурната служба той е запален, а бомбаджиите напускат църквата. В 15.20 бомбата се взривява, куполът пада и затрупва голяма част от събралото се множество. На място загиват около 150 души, други близо 70 умират от раните си, ранените общо са над 500. Сред жертвите са 12 генерали, 15 полковници, 3-ма депутати. По случайност всички членове на правителството се отървават с леки наранявания. Царят е невредим. Централния комитет на БКП официално обявява атентата за „необмислено действие, гибелно за антифашисткото движение", като според официалната версия атентаторите не са съгласували действията си с партията.

„Антимайдан”: Не сме обявявали създаването на Одеска народна република

Членовете на движението „Антимайдан” в украинския град Одеса заявиха, че не са обявявали създаването на Одеска народна република и не планират подобни действия, предаде украинското издание „Цензор”, позовавайки се на изказване на представители на протестиращите, които се събират на Куликово поле.
Новината за създаването на Одеска народна република Членовете на движението „Антимайдан” в украинския град Одеса заявиха, че не са обявявали създаването на Одеска народна република и не планират подобни действия, предаде украинското издание „Цензор”, позовавайки се на изказване на представители на протестиращите, които се събират на Куликово поле. Новината за създаването на Одеска народна република

Пускат пистите в Банско, заваля нов сняг

Ски-центърът в Банско отново отваря врати за любителите на зимните спортове. В района заваля нов сняг, температурите паднаха, което направи възможно пускането по обработените трасета. За Великденските празници от 18 до 21 април ще работят кабинковият лифт и пистите от връх Тодорка до междинна седалка, обслужвани от лифт Бъндерица 2. Ски-центърът в Банско отново отваря врати за любителите на зимните спортове. В района заваля нов сняг, температурите паднаха, което направи възможно пускането по обработените трасета. За Великденските празници от 18 до 21 април ще работят кабинковият лифт и пистите от връх Тодорка до междинна седалка, обслужвани от лифт Бъндерица 2.

Съдът в Лозана окончателно оправда Мария Гигова и още пет съдийки


Спортният арбитражен съд в Лозана отмени наказанията на шестимата членове на Техническия комитет по художествена гимнастика към международната федерация, сред които е и Мария Гигова. 

Трикратната световна шампионка и бивш президент на българската федерация Гигова, както и останалите пет съдийки, са с незабавно възстановени права. 

"В съдебния спор между Международната федерация по гимнастика (ФИГ) и Техническия комитет по художествена гимнастика, вследствие на...

Бойко Борисов предрича: България ще загуби 800 милиона от проекти

В момента над 800 милиона от европейските проекти няма да влязат в България заради некадърното управление на това правителство. Това заяви Бойко Борисов след среща с кметове.

Кредитори запорираха имоти на железницата

Кредитори на "Холдинг БДЖ" са наложили частичен запор върху две сгради на железницата - централите на холдинга и на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), съобщи"Труд", цитирайки зам.-министъра на транспорта Антон Гинев. Запорирани са по 50 на сто от сградите и с тях не могат да се извършват разпоредителни сделки. Запорът е наложен миналата седмица от притежателите на облигации по втория облигационен заем от 120 млн. евро, взет от холдинга - германската институция FMS Wertmanagеment, австрийската KA Finanz, германско-ирландската DEPFA Bank, клона в София на БНП Париба и българската Корпоративна търговска банка. През януари FMS Wertmanagеment наложи запор върху сметките на "Холдинг БДЖ". Това е и най-настоятелният сред кредиторите на превозвача за бързо погасяване на дълга, коментира вчера транспортният министър Данаил Папазов. Запорът няма да попречи на плановете на управляващите да погасят дълга от 100 млн. лв. на БДЖ към НКЖИ чрез прехвърляне на недвижими имоти, заяви Антон Гинев.

Страната ни има прогрес при подготовката на европрограмите до 2020 г.

Страната ни има прогрес при подготовката европрограмите от гледна точка на подобряване на качеството им, както и при Споразумението за партньорство с...

Страната ни има прогрес при подготовката на европрограмите до 2020 г.

Страната ни има прогрес при подготовката европрограмите от гледна точка на подобряване на качеството им, както и при Споразумението за партньорство с...

Тимошенко тайно търси подкрепа от „Партията на регионите”?

Лидерът на „Отечество” иска победа срещу Кличко за президентските избори

Шофьор на 3,64 промила: Пих само една водка и половин биричка

Новозагорските полицаи задържаха пиян шофьор с рекордните за Сливенския регион 3,64 промила.
38-годишният водач бил хванат на в 2,45 часа на 16 април с колата си "Опел корса" при проверка на кръстовище в града - съобщиха от полицията.
Шофьорът бил неадекватен, не можел да се държи на краката си и служителите на реда се смаяли, Новозагорските полицаи задържаха пиян шофьор с рекордните за Сливенския регион 3,64 промила. 38-годишният водач бил хванат на в 2,45 часа на 16 април с колата си "Опел корса" при проверка на кръстовище в града - съобщиха от полицията. Шофьорът бил неадекватен, не можел да се държи на краката си и служителите на реда се смаяли,

Уволниха директорка за мъртви души в училище

Шефка на основно училище в хасковското село Войводово е била уволнена след проверка, която констатирала Шефка на основно училище в хасковското село Войводово е била уволнена след проверка, която констатирала "мъртви души". Минка Челебиева е наказана дисциплинарно след като инспекторите установили, че 12 от водените 85 ученика не посещават занятия, съобщиха от РИО на МОН. Част от децата даже били в чужбина, но в дневниците били вписвани бележки.

МЗХ с пресконференция за усвояването на средствата по Програмата за развитие на селските райони

Ръководствата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) ще дадат извънредна пресконференция от 14:30 часа, съобщиха от пресцентъра на министерството. Поводът е усвояването на средствата по Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 Ръководствата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) ще дадат извънредна пресконференция от 14:30 часа, съобщиха от пресцентъра на министерството. Поводът е усвояването на средствата по Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013

МЗХ с пресконференция за усвояването на средствата по Програмата за развитие на селските райони

Ръководствата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Държавен фонд Ръководствата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) ще дадат извънредна пресконференция от 14:30 часа, съобщиха от пресцентъра на министерството. Поводът е усвояването на средствата по Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013

КНСБ поискаха от Станишев по-социална Европа

Две трети от исканията на синдикатите били реализирани

Становището на прокуратурата за новия наказателен кодекс: положително със забележки


Прокуратурата е готова със становище по новите текстове от общата част на проекта за Наказателен кодекс, предстои работа по особената част. Най-общо мнението на държавното обвинение е "положително", защото нов НК "е необходим и полезен с всички недостатъци, които може един такъв крупен законопроект да носи сам по себе си", заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на съдебния съвет.

Един от недостатъците, които той посочи, е кратките мотиви на вносителите -...

ЕП настоява за задължително поставяне на етикет „Произведено в“

Етикетът „Произведено в" трябва да бъде задължителен за нехранителни стоки, които се продават на територията на ЕС, реши Европейският парламент във вторник. Депутатите одобриха плановете за затягане на изискванията за безопасност на продуктите, както и на правилата за надзор на пазара, и приеха мерки за повишаване на защитата на потребителите в ЕС.

10 месеца затвор за крадец на кукерски костюми

Крадец на скъпи кукерски костюми влиза в затвора за 10 месеца, постанови районният съд в Разлог.
Благоевградчанинът Атанас М., на 38 г., извършил кражбата на дългокосместите одежди през октомври, когато въври най-усилената подготовка за кукерските празници в района. Той бил спипан да отмъква от таванско помещение на къща в Банско 4 кукерски Крадец на скъпи кукерски костюми влиза в затвора за 10 месеца, постанови районният съд в Разлог. Благоевградчанинът Атанас М., на 38 г., извършил кражбата на дългокосместите одежди през октомври, когато въври най-усилената подготовка за кукерските празници в района. Той бил спипан да отмъква от таванско помещение на къща в Банско 4 кукерски

Сочи донесе на Москва печалба от над 16 млн. евро

Резултатът е впечатляващ на фона на представянето на Олимпийските игри в последните десетилетия, посочи руският вицепремиер Дмитрий Козак


КНСБ не гледа с добро око на равна пенсионна възраст за мъже и жени

Пенсионната реформа трябва да бъде обсъдена цялостно, заяви Пламен Димитров


Сочи донесе на Москва печалба от 800 млн. рубли

Резултатът е впечатляващ на фона на представянето на Олимпийските игри в последните десетилетия, посочи руският вицепремиер Дмитрий Козак


Експеримент показва, че папагалите дават имена на децата си (ВИДЕО)

Папагалите дават имена на децата си, които те разпознават до края на живота си. Това е първото доказателство, че папагалите всъщност научават имената...

Експеримент показва, че папагалите дават имена на децата си (ВИДЕО)

Папагалите дават имена на децата си, които те разпознават до края на живота си. Това е първото доказателство, че папагалите всъщност научават имената...

Стадионът в Сао Пауло за Световното най-после е готов

/КРОСС/ Строителната компания, осъществила проекта на стадиона в Сао Пауло за Световното първенство това лято, официално предаде обекта като завършен на местния клуб Коринтианс. Стадионът тепърва ще бъде оборудван с 20 000 седалки, а първият си мач трябва да приеме на 12 юни - Бразилия - Хърватия. След Мондиала, Коринтианс ще използва съоръжението, което ще носи името "Итакерао", или "Арена Коринтианс". Строежът на стадиона бе прекъснат, след като трима работници загинаха на обекта. Местните власти спряха за известно време строежа, за да бъдат подсигурени всички служители на обекта. Бившият президент на Коринтианс и ръководител на строителните работи Андрес Санчес обясни, че тепърва ще се изяснява начинът на менажиране на стадиона, но до началото на Световното първенство всичко ще е в ред. Стадионът трябваше да бъде открит на 15 април, повече от четири месеца след крайния срок, даден от ФИФА - 31 декември. Сумата, платена за изграждането на стадиона е 490 милиона долара, а той трябва да приеме пет мача от Мондиала, включително първия мач на откриването, пише Гонг.  

"Манчестър сити" отново е номер 1 по заплати в световния спорт


За втора поредна година играчите на "Манчестър сити" са най-добре платените в световния спорт, сочи ежегодното изследване за 2014 г. на сайта Sportintelligence в сътрудничество със списание The Magazine на ESPN.

Средната заплата в английския футболен клуб е 5.3 милиона паунда (8.1 милиона долара) на година, или 102 653 паунда на седмица. На второ и трето място за бейзболните "Ню Йорк янкис" и "Лос Анджелис доджърс". На четвърто и пето място са испанските футболни клубове "Реал"...

Инвестират около 2 млн. лв. в брегови център на корабния трафик в Бургас

Очакванията са строителството да завърши до края на годината


Удостояват посмъртно дядо Кирил с награда "Варна"

Голямата награда Голямата награда "Варна" в областта на културата и изкуството за 2014 г. ще бъде присъдена посмъртно на бившия Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, реши общинската комисия в морския град. Тя ще бъде връчена на близките му заради широката научноизследователска и духовно-просветна дейност на дядо Кирил в областта на теологията.

Разрешиха голите разходки в Мюнхен

Германският град Мюнхен легализира нудизма и хората вече могат спокойно да се разхождат без дрехи, съобщава Дейли Мейл.
Градът вече има шест зони за голи разходки. Те не са изолирани, въпреки че са малко скрити, например в паркове, така че да не се натрапва голотата на тези, които не са привърженици. Германският град Мюнхен легализира нудизма и хората вече могат спокойно да се разхождат без дрехи, съобщава Дейли Мейл. Градът вече има шест зони за голи разходки. Те не са изолирани, въпреки че са малко скрити, например в паркове, така че да не се натрапва голотата на тези, които не са привърженици.

Обявиха Одеска народна република

/КРОСС/ Колона от 56 бойни единици върви към Донецк. Според думите на очевидци, колоната е от смесена бойна техника: БТРи, БМП и камиони за превоз на хора. Движат се в посока на Донецк. Опълченците се подготвят да ги спрат, съобщи на РИА Новости командващият на „народната армия" на самоопровъзгласената Донецка народна република Игор Хакимзянов. От своя страна "Антимайдан" обяви Одеска област за „Народна република" и призова да бъде блокирано движението на украинската военна техника. „От днес Одеска област е - Одеска народна република, където властта принадлежи само на хора, живеещи на нейната територия", се казва в съобщението на официалния сайт „Антимайдана". В Краматорск десантчиците от Днепропетровск преминават на страната на опълченците.

Кой ще стане застраховател на 2013 г.?

За шеста година ще бъдат връчени наградите, сега – в шест отделни категории


Цацаров за фалшифицираните подписи: 20 са жалбите до момента. Топката не е в нас!

До момента в прокуратурата са постъпили жалби от 20 граждани.
Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.
По думите му едната жалба е от омбудсмана Константин Пенчев.
„Не съм проверил себе си, не ми е останало време. Ще трябва да проверя и членовете на семейството си”, допълни Цацаров. До момента в прокуратурата са постъпили жалби от 20 граждани. Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет. По думите му едната жалба е от омбудсмана Константин Пенчев. „Не съм проверил себе си, не ми е останало време. Ще трябва да проверя и членовете на семейството си”, допълни Цацаров.

Увеличаване на доходите и потреблението ни, отчете НСИ

Консумираме по-малко хляб и кисело мляко, пием повече алкохол

Русия обмисля въвеждане на данъчна амнистия


Руското правителство обмисля данъчна амнистия при връщане на средства в Русия, включително и във вид на ценни книжа, съобщи "Ведомости". Обмислят се два варианта: частична амнистия, при която данъкоплатците, които връщат капитали в страната се освобождават от глоби и наказания за неплатените данъци, но продължават да дължат данък, или пълна амнистия, при която данъците ще бъдат опростени. Втората възможност е предложена от вицепремиера Игор Шувалов, който обаче не коментира различните варианти....

Лидерът и ръководството на БСП в Стара Загора хвърлиха оставка

Скандал с оставки и пъномощни разтресе ръководството на общинската организация на БСП в Стара Загора. Лидерът на местните социалисти Илия Златев се оттегли от поста, а заедно с него напусна и деветчленното ръководство на общинския съвет.
Сътресенията започнаха, след като Илия Златев не получи пълномощно от ръководството на партийната централа да Скандал с оставки и пъномощни разтресе ръководството на общинската организация на БСП в Стара Загора. Лидерът на местните социалисти Илия Златев се оттегли от поста, а заедно с него напусна и деветчленното ръководство на общинския съвет. Сътресенията започнаха, след като Илия Златев не получи пълномощно от ръководството на партийната централа да

Без Spirit of Burgas тази година

/КРОСС/ Традиционният фестивал Spirit of Burgas няма да бъде проведен тази година, съобщи за OFFNews Димитър Маджаров, директор на Общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" в град Бургас. Причината за това са недостатъчните финансови средства, които общината може да отпусне. Организаторите на фестивала искат да възвърнат тридневния формат на Spirit-a, като за това обаче пари няма как да бъдат дадени. Маджаров коментира, че още тази година ще започне подготовката за изданието на SoB през 2015 година. "Следващата година фестивалът със сигурност ще бъде 3 дни, като ще се постараем да има и силни водещи банди", заяви Маджаров. Spirit of Burgas е един от най-популярните музикални фестивали, както у нас, така и на Балканите. Провежда се от 2008 година като от тогава до днес на сцената в Бургас са се качавали световни имена като Enter Shikari, Wu Tang Clan, Tinie Tempah, Busta Rhymes, The Prodigy, Sum 41, Korn, Moby, Serj Tankian и много други.    

5-метрова инсталация ще украси порта за регатата „Тол Шипс” във Варна

5-метрова инсталация ще украси пристанището във Варна за регатата "Тол Шипс", научи Moreto.net. Произведението е избрано след конкурс и е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019 по приоритет „Град и граждани”.

Животът струва пари:Перничанин почина от инфаркт, след като бе изгонен от болницата

Животът струва пари. Поне ако се касае до живота на българин, живеещ и работещ в България. Хипократовата клетва, която полагат лекарите, за да се грижат за всеки човешки живот, вече отдавна не важи. Националната здравноосигурителна каса е повече от Хипократ – тя се разполага и нарежда кой да живее и кой да умре, кой заслужава безплатно лечениебез да внася "данък здраве" и кой не.

Перничанин почина от инфаркт, след като не бе приет за лечение в пернишката болница. Причината за отказа на медиците е, че бил без осигуровки.

„Животът струва пари”, каза пред zaPernik.com днес приятеля на починалия Павел Павлов - заместник областен координатор на политическа партия "Атака" – Перник.

Петър Божичков преживял хипертонична криза. Същият цял живот работи на свободна практика в сферата на строителството....

Продължава

Автомобилният подхолдинг на Еврохолд е удвоил продажбите си през март

Същевременно застрахователите на холдинга отчитат спад на премийния приход за месеца с 15% на годишна база


Министър Цветлин Йовчев: Работи се активно по стратегията за интеграция на бежанците

Днес МС прие проектоплан за изпълнение на допълнителни мерки за повишаване на готовността за реагиране при очакван засилен миграционен натиск по границата на България

Новото социалистическо правителство във Франция замрази социалните помощи

Френският премиер Манюел Валс съобщи, че замразява социалните помощи и запазва замразяването на заплатите на държавните служители с цел спестяване на 50 милиарда евро от държавните разходи до 2017 ...

НА 17 април прокуратурата, ЦИК и КЗЛД ще се изкажат за кражбата на подписи

До края на утрешния ден на интернет страниците на Централната избирателна комисия, на Комисията за защита на личните данни и прокуратурата ще бъде публикувано общо становище за администрирането на с...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване