Сняг пред Великден изненада софиянци; фирмите-готови да чистят

Заради валежите от сняг в София тази нощ са направени обработки срещу заледяване. Фирмите-оператори са обработвали пътищата и в планината Витоша и пътя с. Плана - Бистрица, съобщи пресцентърът на Столична община.

Преди срещата за Украйна какви са опциите за край на кризата

Топ дипломати от Украйна, Русия, САЩ и ЕС ще проведат среща в Женева в четвъртък в опит за успокояване на една от най-тежките кризи в Европа в последните десетилетия.

Но на фона на нарастването на напрежението до опасни нива в Украйна, застрашена от разцепване между рускоговорещите източни области и ориентираните към ЕС западни области, доколко далеч е готова да стигне Русия в упражняването на контрол върху страната и какви са възможностите на западните страни и на Киев да предотвратят това?

Русия: Самотна сила с мисия

Проруски въоръжени мъже завзеха кметства и полицейски участъци в близо десет града в Югоизточна Украйна, акт, който прилича много на случилото се в Крим преди анексирането му от Москва. Русия категорично отрича всякакви връзки с активистите, но Киев не смята така и обвинява Москва, че иска да дестабилизира страната, за да докаже, че правителството е загубило контрол.

"Има голяма вероятност положението да излезе извън контрол, това е много опасна игра, която те играят", казва Джон Лоу, експерт по Русия в лондонския институт Чатъм хаус. "Увеличавайки залозите, Русия иска да отведе САЩ и ЕС на масата за преговори и да ги убеди, че само тя има реалистично решение на тези проблем. Те имат много повече лостове, отколкото ЕС и САЩ, за да повлияят на Украйна. Те са много силно загрижени за бъдещето на Украйна..., докато в европейските столици много хора едва сега разбират, че Украйна е много голяма страна, която в момента е много нестабилна", казва Лоу.

Но макар мнозина да се опасяват, че сега Русия иска да анексира големи области в югоизточната част на Украйна, както направи с Крим, Ан дьо Тенги, изследователка в парижкия университет за политически науки, казва, че Москва не се нуждае от това. "Путин иска сервилна Украйна", казва тя в интервю за вестник "Либерасион".

Западът: Под натиск да направи повече

ЕС и САЩ наложиха санкции на ключови руски и украински официални лица и бизнес лидери, включително членове от вътрешното обкръжение на руския президент Владимир Путин, като замрази активите им и наложи забрана за издаване на визи. Вчера външните министри на ЕС се договориха да разширят списъка на санкционираните лица.

Анди Хъндър от лондонския Украински институт казва, че Западът може да наложи и по-широки "санкции в ирански стил", насочени към конкретни икономически сектори. "Владимир Путин се страхува повече от западните банки, отколкото от западните танкове. Има много руски пари на места като Лондон и със санкции, насочени срещу приближени до него хора, той ще разбере, че трябва да направи нещо", казва Хъндър.

Но Лоу твърди, че има граници на възможните действия, "особено ако ЕС не иска собствените му компании да пострадат от ответна реакция на Русия". "Очаквам да видя някои фактически ограничения върху руски компании, желаещи да инвестират на европейските пазари, очаквам вероятно повече разследване на поведението на руските компании на европейския пазар", допълва Лоу.

Той посочва дългогодишен голямо антитръстово дело, което ЕС заведе срещу руския газов гигант Газпром като пример за това какво би могло да се направи. Но според анализаторите най-решителната стъпка е дълготрайно решение на ЕС да внася 25%-те процента енергийни доставки, които в момента получава от Русия, от другаде.

Киев: В неизгодно положение

Междувременно новото правителство в Киев не можа да възвърне контрола си върху страната. То се колебае да използва сила и до момента "пълномащабната антитерористична операция" за изтласкване на окупаторите на държавни сгради не е материализирана. Правителството е подложено на нарастващ натиск от поддръжниците си да действа по-решително, но руският външен министър Сергей Лавров предупреди днес да не го прави.

"Не може да изпратите танкове и в същото време да водите преговори и използването на сила ще саботира предоставената възможност от четиристранните преговори в Женева", заяви той. Но не всички украинци в югоизточната част на страната подкрепят големия си съсед и както казва Тенги, "руските лидери подценяват способността на украинците за съпротива".

Снегопочистващите машини в столицата са в готовност

Във връзка с валежите от сняг в столицата, са направени обработки срещу заледяване. През тази нощ фирмите-оператори са обработвали пътищата в планината Витоша и пътя с. Плана - Бистрица, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Снегопочистващите машини са в готовност за работа.
Обстановката на територията на града и в Подвитошката яка се следи Във връзка с валежите от сняг в столицата, са направени обработки срещу заледяване. През тази нощ фирмите-оператори са обработвали пътищата в планината Витоша и пътя с. Плана - Бистрица, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Снегопочистващите машини са в готовност за работа. Обстановката на територията на града и в Подвитошката яка се следи

Моторист без книжка катастрофира край Сандански

58-годишният водач е настанен за лечение в болница


Голямата цел на Diageo - индийският пазар

Британският алкохолен гигант е отправил предложение за купуване на дял от индийската United Spirits


Край Южна Корея потъна ферибот с ученици

Пасажерите са били над 470, голяма част от които ученици, тръгнали на ваканция; всички ученици и учители са спасени

Модата на BMW X6 не подмина и Great Wall

Китайците са готови с купеобразен кросовър


Отново политически игри с поканите за предизборни дебати


И в наближаващата официална предизборна кампания за евровота на 25 май едва ли ще се стигне до лидерски дебати или поне дискусия за европейските перспективи на страната. Това обаче не пречи на политиците да си играят с темата и да се канят чрез медиите на публичен словесен двубой.

Още в началото на годината, когато се разбра, че лидерът на БСП и президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев ще оглави листата на левицата за евровота, но няма намерение да...

Преглед на печата - 16 април

Злоупотребата с лични данни от страна на партиите при съставяне на списъците за регистрацията им в ЦИК за евровота е водеща тема за вестниците в сряда. „Стотици жалби на граждани, чиито ЕГН-та са използвани незаконно от партии при внасянето на подписите за регистрацията им за евровота, затрупаха ЦИК вчера.

Софиянец вдигна рекордните 252 км/ч край Враца

Софиянец е шофирал с рекордните 252 км/ч при разрешени 90 на главен път Е79 в района на Враца, съобщи Нова тв. Луксозният автомобил е бил засечен от полицейска камера. Водачът на мощния германски автомобил буквално „прелетял” ниско на правата отсечка между Мездра и Враца. Било късно вечерта около 22:30 часа, когато стационарната камера щракнала любителя на силни усещания. На шофьора е изпратен електронен фиш. Глобата му 1300 лева. Средно на ден полицаите в тази район спират поне десетина шофьори, които карат със 160 – до 180 километра в час, но за пръв път се случва да бъде засечена такава над 250. Заради висока скорост от началото на годината до 1 април само по пътищата във врачанско вече има деветима убити при 20 за цялата минала година. През следващата седмица в цялата страна ще се правят масирани проверки основно за скорост.

Пролетен вирус атакува очите

Пролетен вирус, който атакува очите и предизвиква конюнктивит, върлува в момента в страната. "Времето е променливо и има коктейл от респираторни зарази", съобщи за "Преса" д-р Атанас Мангъров, началник на детското отделение на Инфекциозната болница в София.

Специалистите наричат вируса парагрипен. За разлика от грипа обаче болестта протича леко, без висока температура, но с характерните симптом - неразположение, хрема и диария при хлапетата. Заради сърбежа в очите хората често го бъркат с алергия и не взимат мерки, посочи д-р Мангъров. Рядко пациентите ходят на лекар, защото изкарват инфекцията на крак. "Ако е възпалена лигавицата на окото обаче, трябва да се потърси помощ", добави той.

Най-много са болните в София-област, където всеки 129 на 10 000 са със симптоми на пролетния вирус. Седмица по-рано заразените са били под 100 на 10 000 население. Вирусът върлува и в Русе, Пазарджик, Плевен и Силистра. Най-малко са болните в Търговище, Кърджали, Благоевград и Перник.

Настинката поваля повече възрастни, отколкото деца. Обикновено отшумява за 3-4 дни и за лечението са достатъчни традиционните препарати като парацетамол и витамин С.

"Не очакваме втора грипна вълна. В момента не ни заплашва и някакъв страшен вирус освен типичните за сезона респираторни инфекции", заяви за "Преса" държавният главен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. По думите му в средата на май ще дойде първата вълна от заразени с ентеровируси. Пикът на т.нар. летен грип ще е през лятото, когато дневните температурите не падат под 25 градуса.

В страната продължават да върлуват и шарките. Най-много са случаите на варицела. Само за миналата седмица болните са били 670, а от началото на годината над 7500 хлапета са били заразени. Скарлатината, която върви в комбинация с ангина, пък е повалила близо 200 хлапета за седмица

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Пак ли предизвестен избор на председател - този път на Варненския окръжен съд?


Висшият съдебен съвет ще избира днес председател на Окръжния съд във Варна (ВОС) - едно от най-големите и най-натоварени съдилища в България. Съдебният окръжен район фокусира общественото внимание и със спецификата на споровете, свързани с крайморски терени и с огромен материален интерес. Там се разглеждаше и лавината от жалби на страните по активите и регистърните вписвания на "Петрол холдинг", което доведе да масови отводи на съдии, недоизяснени и досега.

Кандидатите са трима:...

Фирмите подават декларации за дължими данъци по извънтрудовите правоотношения

Задължение да подадат декларация имат и физическите лица, които получават доходи от наем през първото тримесечие, напомнят данъчните


"Барселона" се пуска срещу течението във финала срещу "Реал" за Купата на краля


"Барселона" и "Реал" (Мадрид) ще се срещнат за трети път през сезона във финала за Купата на краля. Срещата е важна от психологическа гледна точка и за двата отбора в решителния етап от състезателната година.

Каталунците ще трябва да положат много усилия, за да променят трудния път, по който се движат. Те отпаднаха в четвъртфиналите на Шампионската лига, а след това загубиха с 0:1 от "Гранада" в Примера дивисион и вече изостават с четири точки от водача "Атлетико" (Мадрид).
...

Осъдиха американски пастор за продажба на картини менте

/КРОСС/ Федералният съд на американския щат Флорида призна за виновен протестантския пастор Кевин Съдърланд, който беше заловен при опит да продаде на полицай под прикритие пет фалшиви картини на британския художник Деймиън Хърст. Свещеникът беше признат като виновен по обвинение за опит за голяма кражба-втора степен и ще получи до седем години затвор, пише сайтът Artprice. Съдърланд, който служи в малка църква в Маями, предложил на потенциален купувач три картини на Хърст за 185 000 долара. През 2013 г. Съдърланд искал да предостави картините на аукционната съща "Сотбис". Тогава той разбрал, че платната са фалшификати, но това не го спряло, а напротив - той решил сам да ги продаде. Хърст е един от най-известните и скъпи съвременни художници.  

Велика сряда, Юда предава Христос

На Велика сряда е Тайната вечеря на Божия син с Апостолите, по време, на която им казва, че един от тях ще го предаде.

В деня на Светата и Велика сряда Иуда /Юда/ отишъл при юдейските първенци и уговорил предателството на Христос за тридесет сребърника. Припомня се за многоценното миро, пролято върху главата на Христос от разкаялата се грешница. Успяла да влезе в дома, дето бил Христос, жената, носеща алабастърен съд с драгоценно миро, искала да засвидетелствува почитта си.

В бързината, да не й се пречи на доброто намерение, тя счупила съда, по-лесно да се разлее мирото. Това не се одобрило и някои от апостолите възроптали под предлог, че по-добре би било мирото да се продаде и парите да се раздадат на бедните. А Христос казал да не я смущават, защото за това й усърдие ще се разгласи по цял свят.

Тогава Иуда отишъл при иудейските първенци и уговорил предателството на Христос за тридесет сребърника.


Нюйоркската полиция закри звено, занимавало се със следене на мюсюлмани

Звеното беше остро критикувано за нарушаване на гражданските права


"Цариградско шосе" е в ремонт, кой път да избера (видео)


От началото на този месец към списъка със започнатите още през миналата година улични ремонти в София се прибавиха нови. Най-много хора безспорно засяга обновяването на основната входно-изходна артерия на града "Цариградско шосе".

Ремонтът ще върви на етапи, като в момента е затворен мостът до зала "Арена Армеец" в посока "Младост", като целият трафик се прехвърля в трите ленти в посока центъра на града. При започването на ремонта препоръчахме няколко варианта за обходни маршрути, но...

Новият "Ленд Роувър Дискавъри" дебютира като прототип (видео)


Британският производител с индийски собственик "Ленд Роувър" намекна как ще изглежда следващото поколение на модела "Дискавъри". Компанията показа концептуален SUV автомобил, който ще дебютира на автомобилното изложение в Ню Йорк. Серийният модел се очаква да бъде на пазара през 2015 г.

Прототипът "Дискавъри Вижън" беше разкрит в понеделник вечерта в компанията на умален ултрамодерен космически кораб Virgin Galactic на грандиозно събитие на борда на самолетоносача USS Interpid....

Днес ще е облачно, на места с валежи

Днес времето ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, главно в Западна и Централна България. В сутрешните часове по високите западни полета е възможно дъждът да се примесва със сняг.
Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над източните райони от страната и там ще остане почти без валежи. Днес времето ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, главно в Западна и Централна България. В сутрешните часове по високите западни полета е възможно дъждът да се примесва със сняг. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над източните райони от страната и там ще остане почти без валежи.

Украйна ограничи достъпа на 14 кредитора до междубанковия пазар

Мярката има за цел да стабилизира пазарните очаквания за обменния курс на гривната


БСП и ГЕРБ остават основните партии претенденти за първенството на евровота

ББЦ получава 7,3%, ДПС - 5,1%, сочи изследване на Института за модерна политика


Днес ще е облачно, на места с валежи от дъжд и сняг

Днес времето ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, главно в Западна и Централна България. В сутрешните часове по високите западни полета е възможно дъждът да се примесва със сняг.
Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над източните райони от страната и там ще остане почти без валежи. Днес времето ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, главно в Западна и Централна България. В сутрешните часове по високите западни полета е възможно дъждът да се примесва със сняг. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над източните райони от страната и там ще остане почти без валежи.

Сняг валя в София тази сутрин


Сняг валя в София тази сутрин и се задържа върху покривите на къщите и колите до около 7.30 часа. След това валежът премина в дъжд.

Общината съобщи, че е направена обработка на пътната настилка срещу заледяване.

Фирмите, ангажирани с почистването на снега, са обработвали пътищата на Витоша и пътя между Бистрица и Плана. Снегопочистващите машини са в готовност за работа. 

Дежурни екипи следят и състоянието на дъждоприемните шахти. 

Днес ще бъде...

Александър Вучич предложи на сръбските социалисти да образуват коалиционно правителство


Центристката Прогресивна партия на Сърбия, която спечели убедително изборите през март, предложи място в коалиционното правителство на бившия премиер Ивица Дачич, съобщи "Ройтерс".

Двете партии управляват страната от средата на 2012 г., но Прогресивната партия предизвика предсрочни избори миналия месец заявявайки, че се нуждае от повече правомощия, за да може да свие публичния сектор и да стабилизира бюджета на Сърбия.

Социалистическата партия се противопостави на...

Камиони нахлуха в нивите на шопите, те се барикадираха!

Жители на Бенковски блокираха камионите и машините на една от фирмите, които трябва участва в строежа на Северната тангента. Хората се оплакаха пред BNews, че без никакво право машините са влезли в имотите им. Те обаче бързо са се организирали и са попречили на работата им. Нещо повече, организирали са денонощна охрана на камионите и не им позволяват да извършват сондажи, коментира пред BNews Бранимира Велчева, която също е засегната от казуса.

Спасиха повечето корабокрушенци край Южна Корея

Според последните информации спасителите са успели да евакуират от претърпелия корабокрушение южнокорейски ферибот 338 души. На борда на кораба те бяха 476.

Предполага се, че корабът с водоизместимост 6825 тона се е блъснал в плитчина в 08:58 часа местно време в сряда сутринта. Голяма част от пътниците, всичко около 320 души, са ученици. Те тръгнали във вторник към южен курортен остров. Инцидентът стана на 20 километра от остров Пенпудо. Засега се съобщава за един изваден труп.

15 катастрофи с 15 ранени през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 15 тежки пътнотранспортни произшествия с 15 ранени, 1 от които с опасност за живота, съобщиха от СБА.

Паникбутони в спешните отделения

/КРОСС/ Паникбутони да бъдат инсталирани в спешните отделения и приемни кабинети, за да могат работещите там лекари и медсестри да реагират бързо при евентуални побои и посегателства срещу тях. Такова искане ще внесат в МЗ от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ, съобщи нейната председателка д-р Десислава Кателиева. По думите й младите лекари не постъпват в Бърза помощ поради малките перспективи за кариерно развитие. Според д-р Каталиева опасните условия на труд и честата агресия, на която са изложени медиците там, също ги отблъскват от работата в този сектор. От асоциацията възнегодуваха и срещу това, че няма критерии, по които едно състояние да се определи за спешно, ако човек се обади за линейка през нощта например. От години говорим за правилата, с които наистина спешната помощ да бъде спешна, а не медицинска помощ въобще. Това не се случва, заяви д-р Кателиева. Тези промени не били трудно осъществими и за тях не се изисквало мощно финансиране. Това можело да стане най-лесно с промени в нормативната уредба, като за спешните медици се въведат конкретни правила за работа. Те настояват още и за облекчен режим за специализациите на младите лекари, които постъпват в спешните отделения и центрове, както и час по-скоро в линейките да се качат парамедици, пише в. Монитор. Проблемите не опирали само до заплатите, но и до сигурността на кадрите и сливането на спешните приемни отделения с центровете за спешна медицинска помощ, каквато идея има

100 фирми в България се занимават с покупко-продажба на лични данни

100 фирми в България се занимават с покупко-продажба на лични данни и то истински лични данни. Това каза математикът проф. Михаил Константинов в предаването „Денят започва” на БНТ....

Kутровски отпадна в първи кръг в Мексико

Националът за Купа "Дейвис" Димитър Кутровски отпадна в първия кръг на чалънджъра с награден фонд 40 000 долара в Сан Луис Потоси (Мексико). Българинът отстъпи с 3:6, 6:3, 5:7 на германеца П...

Пенчев е сигурен, че в България действа пазар за лични данни

Учудването на омбудсмана и бивш конституционен съдия Константин Пенчев от факта, че подписът му е бил откраднат за политическа кауза го накара да заяви, че в България има развит пазар на лични данни. ...

Монако привлича Диего Симеоне, Диего Коща и Касияс

Собственикът на Монако Дмитри Риболовлев има доста амбициозен план за лятна селекция. Според „Франс Футбол“, руският милиардер има желание да привлече за треньор на отбора Диего Си...

Следобедната дрямка може да е вредна

Ново изследване сочи, че следобедната дрямка може да бъде много опасна. Британски учени установили, че възрастните хора, които спят по час или по-дълго следобед, увеличават риска от преждевременна см...

Щутгарт купува Роман Безяк

Българският шампион Лудогорец може да реализира първия си голям трансфер през лятото, пише вестник „Тема спорт". Голмайсторът на отбора Роман Безяк е желан от Щутгарт. Тимът от Бундесли...

Везенков скочи на Глушков след победата на Лукойл над Балкан

Треньорът на баскетболния шампион Лукойл Академик - Сашо Везенков побърза да се защити от вечните нападки и обясни, че съдиите не са повлияли за победата на тима му над Балкан (Ботевград) с 87:83 (24...

В Египет забраниха на "Мюсюлманските братя" да се явяват на изборите

Египетският съд забрани днес на "Мюсюлманските братя" на сваления египетски президент Мохамед Морси да участват в президентските избори, след като организацията наскоро беше обявена за терор...

Трагедията, която футболът никога няма да забрави

"Анфилд" отбеляза 25 години от кошмарa "Хилзбъро"


Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 16 април - сряда, без електрозахранване ще са следните райони: - от 08:00 ч. до 17:00 ч. - гр.Варна - местност „Вилна зона Кранево” - от 09:00 ч.

Сняг изненада София сутринта

Сняг, примесен с дъжд, валя над София тази сутрин.

Снегът се усили малко след 6 ч. сутринта и се задържа върху покривите на сградите и раззеленилите се вече дървета.

Във връзка с валежите от сняг са направени обработки срещу заледяване.

През тази нощ фирмите оператори са обработвали пътищата във Витоша и пътя с. Плана - Бистрица, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Снегопочистващите машини са в готовност за работа. Обстановката на територията на града и в Подвитошката яка се следи от дежурни екипи. Следи се и състоянието на дъждоприемните шахти.

През целия днес над по-голямата част от страната ще е облачно, с валежи от дъжд, главно в западните и централни райони, съобщават от НИМХ.

Временни намаления и разкъсвания на облачността ще има над източните райони и там ще е почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Горнотракийската низина и Родопите – от югоизток и ще е до умерен.

Минималните температури, в повечето места, ще са между 3° и 8°, а максималните ще са в широк интервал – от 7°-8° в западните и до 19°-20° в крайните югоизточни райони.

В планините ще е облачно и ще вали дъжд, на височина над 1300 м – сняг, а в Западна Стара планина и Витоша снеговалежът ще е над 800-900 м.

Вятърът в Родопите и Източна Стара планина ще е от юг, умерен до силен, в Западна България до умерен от изток-североизток. По Черноморието облачността ще е значителна, но почти без валежи. Вятърът ще е до умерен от източната четвърт. Максималните температури ще са от 15° по северното до 18° по южното крайбрежие.


Новите тарифи на мобилните оператори няма да се прилагат автоматично

Предлаганите сега безплатни минути от операторите заблуждават потребителите, смята председателят на КРС Веселин Божков


Сняг изненада София, лошо време до Великден

Сняг изненада софиянци тази сутрин. Вали в цяла Западна и Централна България, където максималните температури са ниски за април - 7-8 градуса в западните райони.  Топло ще днес само в крайните югоизточни райони, където живакът ще стига 19-20 градуса. Над планините е облачно и вали дъжд, над 1300 метра -сняг. В Западна Стара планина и на Витоша снеговалежът е над 800-900 метра. Вятърът в Родопите и Източна Стара планина е от юг, до силен, а в масимите от Западна България - умерен от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра ще е 2-3°, на 2000 метра - около минус 2°. Над Черноморието е облачно, но почти без валежи. Духа умерен вятър. Максималните температури ще са от 15° по северното до 18° по южното крайбрежие. До края на седмицата времето ще остане лошо, според прогнозата на НИМХ-БАН. Сняг ще вали в четвъртък и петък, а температурите ще паднат до 7 градуса. В събота и неделя ще вали дъжд, а температурите ще са от 5 до 15 градуса. По-топло - с температури до 18 градуса, но отново дъждовно, ще е времето в понеделник и вторник.

Няколкостотин души евакуирани в Бостън заради подозрителни раници

Няколкостотин души бяха евакуирани снощи в Бостън след намирането на две подозрителни раници близо до мястото, където точно преди година по време на маратона бяха извършени атентати, предаде Франс прес. Полицията съобщи, че един заподозрян е арестуван, а на място са изпратени сапьорски екипи. Затворена е улицата, на която беше извършен двойният атентат, отнел живота на трима и ранил над 250 души. Затворена е и една линия на метрото, казаха от полицията. Часове по-рано в същия район се състоя възпоменателна церемония по повод една година от бомбения атентат по време на Бостънския маратон, при който загинаха трима души, а 260 бяха ранени тежко. На 15 април 2013 г., малко преди финала на ежегодния Бостънски маратон, избухват две бомби, направени от тенджери под налягане, пълни с пирони и болтове. Дни по-късно американските власти разпространяват снимки на заподозрените за атентата. Обвинени са Джохар А. Царнаев и Тамерлан Царнаев - братя от чеченски произход, и двамата легални емигранти в САЩ. Непосредствено след разобличаването на самоличността на атентаторите, Тамерлан бе убит в полицейска престрелка, а Джохар арестуван в предградие на Бостън. 20-годишният Джохар Царнев е заплашен от смъртна присъда. Съдът ще заседава на 3 ноември. Властите арестуват и трима други замесени в Бостънския атентат - двама казахстанци и един американски гражданин. И тримата са били съквартиранти на Джохар в общежитията на Бостънския университет.

"24 часа" - 23 години истина

На 18 април ще станат 23 години, откакто излезе първият брой на любимия ви вестник “24 часа”. През тези бурни и интересни години всеки ден читателите научаваха от “24 часа” истината - новините, каквито са. Попитахме държавници, политици, артисти, колеги защо не спират да четат “24 часа”. Днес и в следващите няколко дни ще публикуваме отговорите им. На 18 април ще станат 23 години, откакто излезе първият брой на любимия ви вестник “24 часа”. През тези бурни и интересни години всеки ден читателите научаваха от “24 часа” истината - новините, каквито са. Попитахме държавници, политици, артисти, колеги защо не спират да четат “24 часа”. Днес и в следващите няколко дни ще публикуваме отговорите им.

Ферибот с 450 души потъна край Южна Корея (СНИМКИ)

Ферибот с 450 души на борда претърпя корабокрушение край южните брегове на Южна Корея. Един от пътниците е загинал.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Корабът е изпратил сигнал за бедствие, когато е започнал да се пълни с вода и да потъва. Реагирали са съдове на южнокорейската брегова охрана, Ферибот с 450 души на борда претърпя корабокрушение край южните брегове на Южна Корея. Един от пътниците е загинал. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Корабът е изпратил сигнал за бедствие, когато е започнал да се пълни с вода и да потъва. Реагирали са съдове на южнокорейската брегова охрана,

На тази дата: Комунистите взривяват "Света Неделя"


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 16 април 1925 г. комунистически активисти взривяват църквата "Света Неделя" в София, като целта им е да убият цар Борис III и по-голямата част от българския политически елит. Това е...

Подчиняване отвътре избрал Путин за Украйна

Западният печат за развитие на кризата в Украйна


Една година по-късно - Отново евакуираха участниците в маратона в Бостън

/КРОСС/ Няколкостотин души бяха евакуирани снощи в Бостън след намирането на две подозрителни раници близо до мястото, където точно преди година по време на маратона бяха извършени атентати, предаде Франс прес. Раниците са открити при финалната линия на маратона, където избухаха взривните устройства през миналата година. Съобщава се, че е задържан мъж, заподозрян, че ги е оставил на мястото. Там незабавно са били изпратени сапьорски екипи. Затворена е улицата, на която беше извършен двойният атентат, отнел живота на трима и ранил над 250 души. Затворена е и една линия на метрото, казаха от полицията. Властите са отправили молба към местните жители да не доближават мястото. Часове по-рано в същия район се състоя възпоменателна церемония по повод трагичната годишнина.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване