Майли Сайръс е в болница, отлага концерти

Тийнейджърският идол Майли Сайръс е била приета в болница вчера заради алергична реакция към антибиотици, пише Daily Mail, позовавайки се на представители на концертната зала "Спринт сентър" (Sprint Center) в Канзас Сити (САЩ), където трябваше да се изяви тя.
"Планираният за вторник концерт на Майли Сайръс се отменя", съобщи говорител на центъра. Тийнейджърският идол Майли Сайръс е била приета в болница вчера заради алергична реакция към антибиотици, пише Daily Mail, позовавайки се на представители на концертната зала "Спринт сентър" (Sprint Center) в Канзас Сити (САЩ), където трябваше да се изяви тя. "Планираният за вторник концерт на Майли Сайръс се отменя", съобщи говорител на центъра.

Населението в Украйна призовава военните да не стрелят

/КРОСС/ Танковете на украинската армия се опитват да влязат в град Краматорск, но пътя им бе преграден от мирни граждани, които призовават военните да не стрелят срещу населението. Опълченците преградили улиците на града със защитни съоръжения и автомобилни гуми. Според кореспондент на РИА Новости, който информира от мястото на събитието, защитниците на Краматорск се групират в центъра на град. „Нашата Брестка крепост ще бъде градската администрация", съобщи на РИА Новости лидерът на местния отряд за самоотбрана Иван, който помолил за анонимност на фамилното му име. Той твърди , че те дори не разполагат с оръжие. Напомняме, че по-рано при щурма на местното служебно летище в Краматорск, четирима от опълченците били ранени при стрелба от огнестрелно оръжие. Двама от тях били хоспитализирани в Донецк, тъй като в Краматорск няма хирургическо отделение, а в съседния Славянск пътищата са блокирани.„Слава Богу, засега няма убити", уточни Иван.Същевременно в Славянск и Горловка, привържениците на федерализацията са успели да превземат управлението на милицията и разположените в тях оръжейни помещения.От седмици в източна Украйна: Донецк, Харков и Луганск се провеждат митинги на привържениците на федерализацията. По-късно протестните акции заляха още 10 източно украински града в Донецка област. По-рано властите на Украйна обявиха за стартирането на широкомащабната спецакция чрез използване на военните части

Населението в Украйна призовава военните да не стрелят

/КРОСС/ Танковете на украинската армия се опитват да влязат в град Краматорск, но пътя им бе преграден от мирни граждани, които призовават военните да не стрелят срещу населението. Опълченците преградили улиците на града със защитни съоръжения и автомобилни гуми. Според кореспондент на РИА Новости, който информира от мястото на събитието, защитниците на Краматорск се групират в центъра на град. „Нашата Брестка крепост ще бъде градската администрация", съобщи на РИА Новости лидерът на местния отряд за самоотбрана Иван, който помолил за анонимност на фамилното му име. Той твърди , че те дори не разполагат с оръжие.

Италиански топ магистрат застана зад „Чисти ръце“

Авторът на „Чисти ръце“ в Италия напътства ББЦ - Герардо Коломбо, като оцени като ценна идеята за подобен законопроект, който да послужи като превенция за незаконно забогатяване на политиците.

Общината прави втори търг за мобилните тоалетни във Варна

Община Варна прави втори търг за доставка на мобилни тоалетни за нуждите на града. Първата обществена поръчка бе прекратена със заповед на кмета Иван Портних поради опорочена процедура. Чиновниците са установили нарушения при откриването и провеждането на търга, които не можело да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена поръчката.

Пламен Орешарски: Наш дълг е да върнем доверието в институциите

Ден като днешния, когато всички обръщаме погледа си към дълбоките ценности и постиженията на България, ме кара да се надявам, че и занапред ще можем да гледаме в обща посока – към по- добро бъдеще на нашата страна. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на тържественото заседание на Народното събрание по случай 135-годишнината от приемането на Търновската конституция.

Премиерът отбеляза, че в историята на всеки народ има моменти, когато прави голяма крачка напред в своето израстване. „Тези моменти са резултат от преминати много изпитания, натрупана мъдрост и разбира се – стремеж към обновление. Тогава погледът на обществото придобива нов фокус – този на отговорността пред собственото бъдеще. Такъв момент за нас, българите, е приемането на Търновската Конституция“, подчерта министър-председателят. Той напомни, че преди 135 години нашите предци изковават устоите на свободна България, показвайки самочувствието си на древен народ, който може да възкреси своята държава и да намери достойно място в Европа и в света.

Според министър-председателя безспорно трябва да се гордеем с този основен закон, който е един от най- демократичните, новаторски и прогресивни за своето време. „Наред с неговите достойнства като част от нашата история обаче, е важно да продължим да следваме фундаменталния завет на Конституцията – да пазим и укрепваме държавността, върховенството на закона и свободата. Това е възможно само с усилията на цялото общество“, каза премиерът Орешарски.

Министър-председателят отбеляза, че понякога сякаш забравяме защо „Съединението прави силата“. „Трудностите, през които премина страната ни в последните години – особено във вътрешен план, силно засегнаха авторитета на институциите. Наш дълг е да върнем доверието на хората в тях. Пред това предизвикателство е изправено и настоящото Народно събрание. Защото е ключово спазването на основния принцип на Конституцията – разделението на властите и гаранция за правата на гражданите“, заяви премиерът Орешарски. Той напомни, че приемането на Търновската конституция е било съпроводено от бурни дебати и спорове, но е станала факт, тъй като нашите предци, въпреки различията си, са имали общото разбиране за националната цел.

 

 

Търновската конституция отрази народния дух

/КРОСС/ Търновската конституция звучи актуално и днес, 135 години след приемането . Причините за това са в нейната изключителна духовна виталност. Първите ни народни представители - депутатите в Учредителното събрание, са успели да отразят в първата българска конституция народностния дух на Възраждането, основните проблеми на българското общество тогава и да ги уредят по такъв начин, че и днес да звучат актуално. Има много спорове дали не е било по-добре в новоосвободена България да има двукамарен парламент. Те са се водили преди 135 години, водят се и днес. В органическия устав, предложен от временното руско управление в България, се е предвиждало да има сенат. Един от основните аргументи в полза на горната камара е, че тя спомага да се запази непрекъснатостта на властта при конституционни кризи. Във Велико Търново тогава обаче се налага демократичното, либералното крило в състава на Учредителното събрание. Либералите, водени от Петко Каравелов и Петко Р. Славейков, успяват да убедят Учредителното събрание, че и без горна камара - сенат, може да се разрешават политически и конституционни кризи. Петко Славейков използва един много силен юридически аргумент, като посочва, че самата конституция съдържа начин да се излезе от евентуална политическа криза, породена от действието на конституцията

Камера във Враца снима шофьор, карал със 252 км/ч


Стационарна камера във Враца засне шофьор, каращ с 252 км/ч в час на главния път Е 79, съобщи Нова телевизия. 

Нарушението е документирано около 22.30 ч. от стационарна камера. Разрешената скорост в участъка е около три пъти по-ниска. 

Шофьорът ще бъде глобен с 1300 лв. 

Средно на ден полицаите в тази район спират поне десетина шофьори, които карат със 160 до 180 км/ч, информира телевизията. 

През следващата седмица в цялата страна ще се правят...

Майли Сайръс е в болница, отлага концерти

Тийнейджърският идол Майли Сайръс е била приета в болница вчера заради алергична реакция към антибиотици, пише Daily Mail, позовавайки се на представители на концертната зала Тийнейджърският идол Майли Сайръс е била приета в болница вчера заради алергична реакция към антибиотици, пише Daily Mail, позовавайки се на представители на концертната зала "Спринт сентър" (Sprint Center) в Канзас Сити (САЩ), където трябваше да се изяви тя. "Планираният за вторник концерт на Майли Сайръс се отменя", съобщи говорител на центъра.

До следващата драма с изстинали човешки същества

/КРОСС/ За хора като Атанаска, жената, която си призна за убийството на малката Александра от Поморие, психолозите казват, че те са минали "от другата страна". Прекрачили са границата на нормалното, загубили са ориентир какво може и какво не бива да се прави. След смъртта на 8-годишното дете ние пак се питаме какво става тук, в тази държава? Да не би да сме орисани от зла прокоба животът ни да преминава под знака на жестоки, нелепи, направо идиотски и дивашки разиграващи се трагедии? Няма еднозначен отговор. Пак според психолозите такива неща се случват не само в България. Навсякъде по света някакъв човек изтрещява, излиза извън рамката, става агресивен до крайност. Тази световна средностатистическа "лудост" обаче не може да ни успокои, нито да ни утеши. Ние тук, в тази страна, трябва да се научим да оцеляваме. И да живеем, без непрекъснато да се оглеждаме със страх: може ли съседката или съседът някой ден да станат убийци, може ли доскоро нормалният наглед съученик на детето ти да превърти дотам, че да извади скалпел и да го нарани смъртоносно. Сега сме се фиксирали около трагедията с Александра. Само преди месец случаят в Лясковец ни накара да вперим очи в един мъж, на когото децата от съседното училище вдигали шум и той се въоръжил до зъби. Толкова излязъл от релсите, че накрая уби спецполицай от отряда за борба с тероризма

Facebook се грижи за личното ни пространство

Facebook тества нов комплект от настройки за личните данни в профилите, чиято цел е да предупреждават по-добре потребителите с кого споделят...

Интерес към акциите на „Енергоремонт холдинг” АД

Голяма руска компания проявява интерес за придобиване на акции в българската компания „Енергоремонт холдинг" АД. Холдингът и неговите 7 дъщерни дружества са дългогодишни производители на енергетично оборудване, резервни части и металоконструкции както за текущо поддържане и капитални ремонти, така и за реконструкции и рехабилитации на основно Голяма руска компания проявява интерес за придобиване на акции в българската компания „Енергоремонт холдинг" АД. Холдингът и неговите 7 дъщерни дружества са дългогодишни производители на енергетично оборудване, резервни части и металоконструкции както за текущо поддържане и капитални ремонти, така и за реконструкции и рехабилитации на основно

Акциите на Yahoo скочиха

Акциите на гиганта Yahoo са скочили с 9% въпреки спада  с 20% на печалбите през първото тримесечие. Причината за това е, че в крайна сметка...

Частни съдебни изпълнители с безплатни консултации днес

/КРОСС/ "Камарата на частните съдебни изпълнители организира отворени врати с идеята хората да научат повече за професията, а и за правата си. Целта е да повишим правната култура на хората, тъй като виждаме, че освен, че не познават изпълнителния процес, те не упражняват правата си и после се сърдят на изпълнителите, че си вършат работата." Това каза в предаването „Преди всички" по БНР Георги Дичев - председател на Контролния съвет на Камарата на частните съдебни изпълнители. Той съобщи, че прекият контакт с гражданите няма да е еднократен. На сайта на Камарата те могат да задават въпроси и да получат отговор от експерти. В осем града в страната, пък днес представителствата на Камарата отварят вратите си. Действащи частни съдебни изпълнители ще дават безплатно консултации през целия ден. Георги Дичев посъветва ако някой има блокирани защитени средства, като пенсии и детски, възможно най-бързо да предостави документ за произхода им на съдебния изпълнител. Поръчителите по заеми, пък трябва да изискват всеки месец от длъжника бележка, че е платил задълженията си. Той каза, че не е чел проекта на Закон за частния фалит, но след коментарите на изявени юристи по него е доста притеснен. Смята, че ще се постигне обратен резултат.  

Само 16 учебни дни през май

Само 16 учебни дни ще имат учениците през май. Изпити, избори и празници ще осигурят на децата 15 почивни дни през месеца, в който основно се оформя успехът за годината. През този период децата ще имат и две шестдневни миниваканции.

И Хайди Клум мина на агнешко

40-годишният супермодел вече се появява без притеснение с 27-годишното си гадже


Инфлацията в еврозоната продължава да се забавя и през март

България е страната с най-силна дефлация в целия ЕС през миналия месец, показа статистиката на Евростат


295 души все още са в неизвестност след корабокрушението

Около 295 души все още са в неизвестност, след като ферибот с 477 души пътници и екипаж на борда се преобърна в южната част на страната.

13-годишно гръмна домашно куче с пушка

В понеделник жител на с.Неговановци сигнализира в полицията за това, че неизвестно лице простреляло и умъртвило домашното му куче.

Учени установиха "срока на годност" на човешкия мозък

Пределната възраст е 24 години, след което мозъците ни "отслабват", твърдят специалисти

"24 часа": 18% от българите с недостатъчен стаж за пенсия

Европейският парламент прие нови правила, които улесняват гражданите на ЕС, работили в друга страна членка, да запазят своите пенсионни права

България рискува да остане най-бедната страна в ЕС и след 2020 г.

Държавата може да пропилее евросредствата през новия програмен период, ако не определи приоритети за разходването им, става ясно от одит на Сметната палата


В Одеса обявиха "Одеска народна република"

"Антимайданът" в града призова жителите да блокират транспортните възли и да не пропускат военните и милицията


Младеж от Бургас строи сам самолети, които летят със 160 км/час

/КРОСС/ Да изработиш самолет от парче дърво и да го накараш да лети със 160 км/час - 17-годишен ученик от Бургас е сред малкото състезатели в света, които сами си правят моделите за въздушни двубои. Липса на пари обаче може да спре момчето от участие в световното първенство по авиомоделизъм. „Техните тактики те си ги измислят, четат книги, легнали карат, усещат модела - къде се намира, противника усещат до себе си", разказва бащата на младежа Венцислав Захариев пред бТВ. „Чувството е прекрасно, когато със собствени ръце, от подръчни материали накараш едно самолетче да лети, да го вдигнеш във въздуха, да го управляваш", обяснява републиканският шампион по авиомоделизъм Ивайло Захариев. Той започва да се занимава с авиомоделизъм в пети клас. Хобито му сега отнема цялото му свободно време. Когато не е на училище или на кръжок, е в работилницата, пригодена от баща му в мазето на къщата. Един модел му отнема седмица-две, а може и месец. „Другите състезатели ходят с минимум 10 самолета, но повечето от тях са бизнесмени или от някой богат клуб. От юношите на европейското, където станах трети, по мои наблюдения само аз си бях правил самолетите сам, другите бяха купешки. Беше голямо удоволствие, със самолети, които съм изработил сам, да бия другите, които са си ги купували", признава Ивайло Захариев. Дори перките Ивайло е намерил начин как да прави на ръка. Докато майстори самолетите обаче не му остава много време да тренира с тях

В Русия готвят жалба срещу Украйна за нарушаване на правата на човека

/КРОСС/ Обществената палата на Русия изрази възмущението си от масовото нарушаване на правата на човека в Украйна и подготвя жалби в Европейския съд, съобщи ИТАР-ТАСС. „Много хора се обърнаха към нас по повод нарушаването на човешките права в Украйна, такива като нарушаване свободата на словото, случаи на неоснователно уволнение, принуждаване за участие в масови мероприятия и упражняване на физическо насилие. Почти всяко 20-то оплакване съдържа подобна информация”, заяви Георги Фьодоров, член на руската Обществена палата. Фьодоров напомни, че в Харков бяха задържани 70 граждански активиста, превзели сградата на областната администрация, като според него, „хората са били съдени през нощта, до тях не са били допускани адвокати, държали са ги без храна и фактически са ги изтезавали”. В Украйна масово се нарушава правото за използване на родния език, нараства и дискриминацията по етнически и национален признак, подчерта още Фьодоров и напомни, че Обществената палата се старае да оказва правна помощ на жителите на Украйна при получаването на руско гражданство или временно убежище. Според представителят на Обществената палата в Русия, възможността за провеждането на свободни избори в украйна е съмнителна. „По какъв начин могат да се проведат избори, когато ние видяхме, че двама от кандидатите просто бяха пребити”

До края на април се подават декларациите за данъци за първото тримесечие на 2014 г.


Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци, съобщиха от НАП.
Декларацията – по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци (образец 4001), Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци, съобщиха от НАП. Декларацията – по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци (образец 4001),

Институтът за модерна политика: ГЕРБ и БСП са с изравнени сили

Между три и шест политически формации имат шанс да излъчат свои представители в Европейския парламент, сочи социологическо проучване на Института за модерна политика, публикувано в сряда. Данните показва още, че ГЕРБ и БСП са почти напълно изравнени сили преди евровота. Партията на Бойко Борисов се ползва с подкрепата на 21.8% от участниците в изследването, а социалистите са с 21%. В изследването изрично се подчертава, че резултати отразяват декларираните към момента на проучването нагласи на респондентите, а не са прогноза за резултата от изборите. Проучването е проведено в период периода 1-12 април. За останалите политически сили проучването регистрира следните дялове: 7.3 процента за ”България без цензура”-ВМРО-ЗНС, 5.1 процента за ДПС, 4.1 процента за ”Атака”, 3.1 процента за АБВ и 2.7% подкрепа за Реформаторския блок. Шансовете на формации като ”Атака”, АБВ и Реформаторския блок да вкарат свой представител в Европарламента зависи пряко пряко от избирателната активност. Те биха се оказали в по-благоприятна позиция при по-ниска активност, смятат от Институтът. Очакванията са, че между 2.4 и 2.7 милиона избиратели ще гласуват на 25 май.

Лупита Нионго - едно от свежите лица на Холивуд

В тази класация компания ѝ правят Емилия Кларк, Ел Фанинг, Елизабет Олсън и Кейт Мара


Намериха глава на дете в дома на пакистански канибали

Двама пакистански канибали бяха арестувани за втори път, след като в дома им в Кхавар Калан била намерена глава на дете, съобщава в. "Дейли мейл".  Братята Мохамад Ариф Али и Мохамад Фарман Али се оказали канибали рецидивисти.   По-рано те били излежали двегодишна присъда за канибализъм. Тогава били арестувани, след като разфасовали трупа на жена, Двама пакистански канибали бяха арестувани за втори път, след като в дома им в Кхавар Калан била намерена глава на дете, съобщава в. "Дейли мейл". Братята Мохамад Ариф Али и Мохамад Фарман Али се оказали канибали рецидивисти. По-рано те били излежали двегодишна присъда за канибализъм. Тогава били арестувани, след като разфасовали трупа на жена,

Сестрата на Атанаска: Всички журналисти под съд от мен и майка ми

В деня на погребението на малката Алекс от Поморие сестрата на Атанаска написа в профила си във фейсбук, че съжалява за смъртта на детето, но ще даде под съд всички журналисти, Ето целия пост на Северина в социалната мрежа: 
"Съжалявам за Алекс, аз също имам две деца и се поставям на мястото на родителите. Много е тежко. В деня на погребението на малката Алекс от Поморие сестрата на Атанаска написа в профила си във фейсбук, че съжалява за смъртта на детето, но ще даде под съд всички журналисти, Ето целия пост на Северина в социалната мрежа:  "Съжалявам за Алекс, аз също имам две деца и се поставям на мястото на родителите. Много е тежко.

Изненадващият Citroen DS 6WR

На автомобилния салон в Пекин Citroen ще представи DS 6WR - елегантен SUV в премиум сегмента, който е вдъхновен и силно повлиян от от концептуалния Wild Rubis. След представянето на DS 5LS, първото SU...

Кметът на Несебър със запор на имуществото му

Освен на кмета Николай Димитров КОНПИ (Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество) предприе същите действия и към главния архитект на общината Валентин Димов. Стойността на запорираното и...

Шакира се готви за първа дама на Барселона

Попзвездата Шакира, приятелка на защитника на Барселона Жерар Пике, изрази увереност, че нейният възлюбен в края на кариерата си ще остане в каталунския клуб. Нещо повече – в мечтите на колу...

Македонците се готвят да открият третия по големина кръст в света

Няколко дни преди Великден кръстът в скопския квартал Аеродром е почти готов, предаде телевизия Сител. Той ще бъде висок 51 метра, широк 4 метра, а в горната част ще бъде широк 34 метра. Тежи 88 тона....

Тими Провала - Стават и грешки

 Казвам се Провалa. Тими Провала. Аз съм създател, президент и главен изпълнителен директор на най-добрата детективска агенция в града, вероятно и в страната. Книгата, която държите, е ист...

Налага се спиране на водата в района на Колелото в Габрово

За отстраняване на авария се налага спиране на водоподаването от 13:00 часа до 17:00 часа на района на Колелото. Поради извършване на авариен ремонт без вода от 9:00 часа до 17:00 часа ще остане долн...

Борисов: Заради недомисления Изборен кодекс сега се крадат данни и подписи

Изборният кодекс е проблемът, затова стана скандалът с данните. Можеше да се помисли за по-сигурен начин да се удостоверява подкрепа за партии, отколкото подписки на хартиени носители, намекна лидерът...

До края на април се подават декларациите за данъци за първото тримесечие на 2014 г.


Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци, съобщиха от НАП.
Декларацията – по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци (образец 4001), Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци, съобщиха от НАП. Декларацията – по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци (образец 4001),

2 години затвор за жената, хвърлила обувка по Хилари Клинтън

/КРОСС/ Американката Елисън Мишел Ърнст, която на 11 април тази година хвърли обувка по бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, може да бъде осъдена на две години затвор, предаде ИТАР-ТАСС. Ърнсте обвинена в насилствено нарушение на личното пространство и насилие над личността и ще остане в ареста до 24 юни. "Добре, че нападателката ми не е тренирала софтбол", заяви Хилари Клинтън след инцидента.    

Оповестиха номинациите за награда "Варна“ в областта на изкуството и културата

Номинациите за награда "Варна" в областта на културата станаха ясни след заседанието на комисията по „Култура и духовно развитие“ във Варна. Журито е предложило голямата награда "Варна" да бъде присъдена посмъртно на Кирил Варненски и Великопреславски за неговата научноизследователска и духовно просветна дейност, предаде репортер на Moreto.

Сестрата на Атанаска: Съжалявам за Алекс, дано скоро заловят истинския убиец

В деня на погребението на малката Алекс от Поморие сестрата на Атанаска написа в профила си във фейсбук, че съжалява за смъртта на детето, но ще даде под съд всички журналисти, Ето целия пост на Северина в социалната мрежа: 
В деня на погребението на малката Алекс от Поморие сестрата на Атанаска написа в профила си във фейсбук, че съжалява за смъртта на детето, но ще даде под съд всички журналисти, Ето целия пост на Северина в социалната мрежа:  "Съжалявам за Алекс, аз също имам две деца и се поставям на мястото на родителите. Много е тежко.

Кан – сладка ирония и Мастрояни

/КРОСС/ Дни преди да оповести основната си филмова програма, фестивалът в Кан представи официалния плакат за тазгодишното, 67-мо поред издание на най-големия европейски кинофорум.  Плакатът съдържа препратка към едно от знаменателните заглавия в европейското кино.На снимката е актьорът Марчело Мастрояни в кадър от „8 ½" на Фелини, представен за първи път в Кан през 1963 г. Изборът на организаторите и авторите на постера продължава традицията от последните няколко години на тях да се появяват класически филмови звезди, като Фей Дънауей, Пол Нюман, заедно с Джоан Удуард, както и Мерилин Монро за юбилейното издание преди две години. „Начинът, по който гледа над черните си очила, ни приканва с обещание за глобално кинематографично щастие - щастието да преживеем фестивала в Кан заедно", обяснява дизайнерът на плаката. Във филма Марчело Мастрояни въплъщава всичко новаторско, неконформистко и поетично в киното, пишат организаторите на официалния сайт на фестивала. Цитирана е и дъщерята на актьора - Киара Мастрояни, която при първата си среща с плаката казва: „Много се гордея и се вълнувам, че Кан избра да отдаде почит към баща ми с този постер. Намирам го за много красив и модерен, със сладка ирония и стилно безпристрастие"

Откриха глава на дете в дома на канибали в Пакистан

Двама пакистански канибали бяха арестувани за втори път, след като в дома им в Кхавар Калан била намерена глава на дете, съобщава в. Двама пакистански канибали бяха арестувани за втори път, след като в дома им в Кхавар Калан била намерена глава на дете, съобщава в. "Дейли мейл". Братята Мохамад Ариф Али и Мохамад Фарман Али се оказали канибали рецидивисти. По-рано те били излежали двегодишна присъда за канибализъм. Тогава били арестувани, след като разфасовали трупа на жена,

Десет интересни разработки от тайната лаборатория на Google


Google X е отдел в Google, за който компанията почти никога не говори. В него тя експериментира и разработва различни технологии и устройства, често нямащи нищо общо с интернет.

В повечето случаи разработките си остават само това, но понякога се превръщат и в реални продукти. Онлайн изданието Fast Company е от малкото получили кратък достъп до Google X.

Сред някои от по-извесните проекти на Google X са самоуправляващите се автомобили и очилата с добавена реалност Google...

Алекс питала Атанаска защо няма нищо в хладилника

"Алекс ме питаше: "Как можеш да живееш в толкова малка къща?", "Защо все си сама?"... Семейството се държеше отвратително с мен. Не ме смятаха за човек", оплаквала се Атанаска, цетерана в "Труд"

10 интересни разработки от тайната лаборатория на Google


Google X е отдел в Google, за който компанията почти никога не говори. В него тя експериментира и разработва различни технологии и устройства, често нямащи нищо общо с интернет.

В повечето случаи разработките си остават само това, но понякога се превръщат и в реални продукти. Онлайн изданието Fast Company е от малкото получили кратък достъп до Google X.

Сред някои от по-извесните проекти на Google X са самоуправляващите се автомобили и очилата с добавена реалност Google...

Пълен с ученици ферибот потъва край Южна Корея (СНИМКИ)

Над 100 души са в неизвестност, след като ферибот с 457 души на борда, голяма част от които ученици, започна да потъва в близост до бреговете на Южна...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване