Климатът заплашва ски туризма в България

Удължаване на летния сезон и сериозна заплаха за зимния туризъм в България. Това прогнозира анализ за отражението на климатичните промени у нас, публикуван за обсъждане на сайта на министерството н...

Пътищата са мокри в районите с превалявания

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са мокри в районите с превалявания, съобщиха от АПИ. На АМ "Тракия" в област Пазарджик: Във връзка с извършване на ре...

Само срещу две партии все още няма официални сигнали за крадени подписи

Защо в Интернет има публични списъци с ЕГН-та на съдии, на магистрати, на всякакви хора, дори на омбудсмана? Тези списъци често са изготвяни от синдици, управляващи предприятия. Има вече и други случ...

Предстоящи събития в страната за днес, 16 април

/КРОСС/ *** София.От 10:00 часа ще се проведе заседание Народното събрание. ***София.От 10:00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет. ***София.От 09.00 Софийски градски съд, 32 състав, ще заседава по НОХД № С 49/2014 - срещу Цветан Цветанов (чл. 202, ал.2, т. 1 вр. ал. 1 т.1 вр. чл. 201 от НК). ***София.От 09.30 Софийски градски съд, 28 състав, ще заседава по НОХД №3766/2013 - срещу Александър Георгиев и Радослав Кирчев за убийството на Михаил Стоянов (чл. 115 - 118 от НК ) По делото са постъпили молби от подсъдимите, че не желаят да бъдат фотографирани в съдебна зала. ***София.От 10:00 часа в зала „Официална" на Столичната община ул. „Московска"-33, Столична Община организира работна среща в рамките на проект „Урбанистична гъвкавост и устойчивост" (TURAS), финансиран по 7-ма Рамкова програма на Европейския съюз. ***София.В Софийския университет "Свети Климент Охридски", президентът Росен Плевнелиев ще открие конференция "135 години демократична конституционна традиция в България". Форумът ще се проведе в конферентната зала (1 етаж) на Юридическия факултет на СУ. Държавният глава ще участва в тържествена сесия на Народното събрания по повод 135-тата годишнина от приемането на Търновската конституция. Държавният глава ще поднесе венец на паметника на големия български държавник Петко Каравелов (до църквата „Свети Седмочисленици"). ***София.От 10

Президентът на Боливия внесе в Международния съд в Хага документите за териториални претенции към Чили

Президентът на Боливия Ево Моралес във вторник лично е внесъл в Международния съд в Хага документите по иска на страната му към Чили, във връзка с отдавнашен териториален спор, предаде Radio Programas del Peru.
Става дума за последствие от въоръжен конфликт от 19 век, в резултат на който Боливия губи достъпа си до Тихия океан в района Антофагаста. Сега Боливия се опитва да си върне достъпа до океана с помощта на международните институции.

Теми и гости в ефира

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Тема: Как омбудсманът попадна в подписката на Димитър Стоянов? Тема: Ще има ли нови полицейски протести - отговорът на синдикатите. Тема: Нови правила за търговските вериги - защитени ли са потребителите? Тема: След скандала с подписите-фантоми - има ли черен пазар на лични данни? Проф. Михаил Константинов, Димитър Димитров и юристът Фани Давидова. Тема: Виртуалният имидж на българските политици - как се прави кампания в социалните мрежи. БТВ, „Тази сутрин" Тема: Стотици българи - привърженици на партии, без да го знаят или как бизнесменът Николай Банев се оказа комунист? Опорочени ли са изборите? Тема: Украйна и русия пред война. Как са разпределени силите? Изборът на България Тема: Какво време да очакваме в поредицата празнични дни, както и до края на април? Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: Ще намали ли държавата цените в магазините? Корнелия Нинова от БСП Тема: Кой краде подписи за регистрация на партии? Кои са крали най-много данни и за кого се подписа омбудсманът според регистрите? Тема: Пореден рекорд - шофьор, засечен с 250 километра при позволени 90

Блатер плаща по 10 000 евро на нощ на Роналдо

Сеп Блатер ще спи в леглото на Роналдо. Скандал няма най-малкото защото не става въпрос за Кристиано, когато шефът на ФИФА обиди. Блатер е наел имението на бразилската легенда Роналдо за 10 000 евро на вечер по време на световното първенство, твърди най-големият бразилски вестник "О Глобо".
Вилата на Феномена е в баровския квартал Леблон в Рио де Сеп Блатер ще спи в леглото на Роналдо. Скандал няма най-малкото защото не става въпрос за Кристиано, когато шефът на ФИФА обиди. Блатер е наел имението на бразилската легенда Роналдо за 10 000 евро на вечер по време на световното първенство, твърди най-големият бразилски вестник "О Глобо". Вилата на Феномена е в баровския квартал Леблон в Рио де

Скандал във Франция заради опорни точки за ромите

Във Франция избухна полемика около вътрешно разпореждане на парижката полицията да бъдат отстранявани ромските семейства, които живеят на улицата, предаде АФП.

В инструкцията, дадена на полицаите, работещи в луксозния Шести район на френската столица, се казва, че те трябва да преброят настанилите се на улицата роми и да ги отстранят от квартала, писа в. „Фигаро“.

Случаят разпали отново дебата за ромите. Говорителят на френското правителство Стефан льо Фол заяви пред радио Ер Те Ел, че „трябва да се опитаме да ги върнем там, откъдето идват, в Румъния или България“. Това трябва да се направи в името на „политика, която трябва да запази човешкото си измерение“, както гласи мотото на социалистическото правителство по този въпрос.

Неправителствената организация „Ес О Ес – расизъм“ заяви, че е скандализирана от насилието срещу ромите или хората, сметнати за такива.

Организацията порица липсата на политическа воля за решаване на този спешен социален проблем.

Вътрешният министър Бернар Казньов уточни в комюнике, че служебната инструкция е била коригирана, за да съответства на „принципа, че не може да се осъществяват полицейски проверки съобразно действителната или предполагаема националност на дадено лице“.


Украински военни кацнаха в Краматорск, изтеглиха се

Въздушнодесантните части бяха посрещнати враждебно


Европа ще търси енергийна независимост от Русия

Европейски страни могат да положат усилия, за да намалят своята енергийна зависимост от Русия, смята британският външен министър Уилям Хейг. Той излезе във вторник вечерта с програмна реч за британската външна политика.

"Сега е много по-вероятно европейските държави да положат усилия да намалят енергийната си зависимост от Русия", казва Хейг. "Обединеното кралство ще настоява за диверсификация на енергийните доставки за Европа, за увеличаване на инвестициите в свързването на газопроводи и терминали, за разработването на местни енергоизточници, като например шистовия газ", заяви първият дипломат на Лондон.
"Ние ще призовем ЕС да се помогне на Украйна и съседните страни да обезпечат по-надеждни енергийни доставки. В навечерието на насрочената за юни среща на Г-8, в която Русия няма да участва, министрите на енергетиката ще се срещнат, за да обсъдят нашата колективна енергийна сигурност", каза още Хейг.

Бюджетният дефицит на САЩ ще намалее през 2014 г., но ще се ускори впоследстие

Бюджетната служба към Конгреса прогнозира, че правителството ще похарчи 3,523 трлн. долара през тази година основно за отбрана и здравеопазване


Всички действия на МВР срещу Алексиев са абсолютно обосновани

Всички действия, които са предприети, включително и по отношение на офиси и фирми, свързани с Орлин Алексиев, са абсолютно обосновани.

Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, след като беше привикан за изслушване на закрито заседание в Парламента във връзка със задържаните през февруари 1400 кг кокаин при френско-българска операция, както и обиските на имоти и офиси на столичния общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.

„Ако не бяхме предприели тези действия, можеше да бъдем основателно обвинени, че не сме си свършили работата по закон. От тук нататък прокуратурата е тази, която повдига обвинения, а съдът казва кой е виновен и кой – не“, заяви министър Йовчев.

„Казах (на депутатите, бел. ред.) същото, което казахме и пред вътрешната комисия. Нова информация към момента няма, то и времето беше много кратко, за да бъде събрана такава информация“, посочи министърът.

По-рано днес депутати от БСП и ГЕРБ си размениха обвинения в разпъване на политически чадър над партийни кадри, свързани с наркотрафика.

В отговор на репортерски въпрос дали е имало политически чадър по време на операцията „Кокаинови крале“ Йовчев каза, че

има основателни съмнения за това какво е предприето в резултат на наличната към този момент информация.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан отхвърли твърденията, че през 2012 г. по операцията е имало политически чадър. Той добави, че през 2008 г. същата акция е била отложена заради изтичане на информация от службите, като посочи, че по това време Цветлин Йовчев е работел в ДАНС. В отговор на въпрос дали е предоставена информация за връзка на българския екип в ралито „Париж-Дакар“ и камиона, в който френските полицаи са намерили 1400 кг кокаин, Цветанов каза, че единствената връзка, дадена от министъра е, че са пътували на един и същи кораб. Вицепремиерът пропусна да спомене, че на този кораб са били всички екипажи, участвали в ралито, добави Цветанов.

Той коментира, че единствената цел на управляващите в момента е да „замесят в тази операция Столичната община и да направят връзка с ГЕРБ“. Ако погледнете статистиката на операциите, извършвани от МВР по време на Тройната коалиция и на ГЕРБ, ще разберете, че няма как да бъде открито каквото и да било нередно, заяви Цветанов.

Той посочи, че цитираната от вицепремиера Йовчев пред народните представители фирма „Шик Кар Трейдинг“, свързвана с общинското предприятие „Чистота-Искър“, е проверявана по разпореждане на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова. По случая има постановление на Софийската градска прокуратура за отказ от образуване на досъдебно производство, коментира Цветанов и обясни, че за тази фирма вицепремиерът Йовчев твърди, че е била свързана под една или друга форма с Орлин Алексиев от август 2007 г. „Министърът обаче пропусна да каже, че тогава Орлин Алексиев не е бил общински съветник“, добави Цветанов.

В тази зала има хора, които са директно свързани с наркотрафика,

коментира депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов. Той не съобщи имена, но обясни, че те ще станат известни, когато данните бъдат разсекретени, за което ще настояват. По думите на Чуколов, тези хора, свързани с наркотрафика, не са били заловени, въпреки практиката от последните години на масови подслушвания, защото са били под чадъра на ръководители на ГЕРБ.

На 27 февруари над седем часа прокурори извършваха проверка в Столична община. Акцията продължи почти до края на работния ден на общинарите на 27 февруари, когато след 16,30 ч. проверяващите напуснаха Общината с няколко папки с документи, припомня DarikNews.bg. Те обаче отказаха да коментират какво съдържат папките и не дадоха повече подробности за разследването. Един от тях даде да се разбере, че „това са документи, свързани с работата на общината“.

Стана ясно, че са проверявани документи, свързани с парични потоци и други крупни сделки. Кметът Йорданка Фандъкова бе доста лаконична тогава пред репортерите и каза единствено, че осигурява съдействие.

Няколко дни преди това през февруари бяха проведени обиски в автокъщата на общинския съветник от ГЕРБ и участник в рали „Дакар“ Орлин Алексиев.

Преди дни главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров заяви, че средства на Столичната община са били пренасочвани към фирми на Матей Боев, който е част от „Кокаиновите крале". Разследването у нас по мащабната операция е правено избирателно и не са проверени всички данни и факти. Лицата, които са били арестувани у нас, са имали определени действия, връзки и отношения на наша територия, които имат отношение към трафика на кокаин и легализирането на пари от трафик на кокаин, но по това не е работено, заяви Лазаров и добави, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов трябва да обясни защо не е работено по всички връзки и защо не са проследени финансовите потоци. Лазаров нито потвърди, нито отрече информацията, че Матей Боев е обвързан чрез своята сестра и съпругата си с фирми, в които се появяват като съдружници общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев и адвокатът на Евелин Банев-Брендо.


Кандидат-президент пребит в Киев, друг залят с боя

Разярени мъже пребиха в Киев депутата и кандидат за президент на Украйна Олег Царев. Той е в тежко състояние, предаде украинската агенция УНИАН.
Побоят станал, след като Царев участвал в предаването “Свобода на словото” по телевизия ICTV. Докато бил вътре, сградата на медията била обсадена от недоволни тълпи. Разярени мъже пребиха в Киев депутата и кандидат за президент на Украйна Олег Царев. Той е в тежко състояние, предаде украинската агенция УНИАН. Побоят станал, след като Царев участвал в предаването “Свобода на словото” по телевизия ICTV. Докато бил вътре, сградата на медията била обсадена от недоволни тълпи.

Подозрителен сак на маратона в Бостън

Стотици хора бяха евакуирани във вторник вечерта в американския град Бостън след откриването на две съмнителни раници в близост до мястото на атентатите от миналогодишния маратон.
Полицията съобщи, че има задържан заподозрян и специални екипи работят на мястото.
Свидетел заяви пред АФП, че е видял младеж на около 20 години облечен с широка черна дреха и раница. При арестуването му той извикал на полицията, че е студент в Масачузетския колеж по изкуствата, местен университет, според този свидетел, пише АФП.
Улицата където точно преди година стана двойната атака, при която бяха убити трима души и бяха ранени 264 беше затворена, една от линиите на метрото бе спряна, според полицията.

Гръцки и турски изтребители в небето над Егейско море

Четири турски изтребители и един хеликптер, излетял от военен самолетоносач са нарушили гръцкото въздушно пространство

прочети повече

Борсата в Токио започна нагоре и в сряда

Токийската фондова борса започна сесията в сряда отново с покачване, насърчена, както предния ден, от Уолстрийт и от относителната стабилност на йената.
Както навсякъде, инвеститорите все още са предпазливи заради напрежението в Украйна.
В първите минути на търговията в Токио индексът Никей 225 (Nikkei 225) нарасна с 0,93% до 14 126,87 пункта, Това е трето поредно последоветелно покачване след понеделник и вторник след най-ниската точка от октомври 2013 година, достигната преди това.
В същия час по-широкият индекс Топикс (Topix) прибави 0,92%, за да достигне 1146,55 пункта. Пак по това време доларът беше около 101,90 йени, а еврото - около 140,75 йени - същите нива както предния ден.

Инсталират паникбутони в спешните отделения

Паникбутони да бъдат инсталирани в спешните отделения и приемни кабинети, за да могат работещите там лекари и медсестри да реагират бързо при евентуални побои и посегателства срещу тях. Такова иска...

Корнелия Нинова: Търговски вериги са искали пари от производители за боулинг

Промените, които въвеждаме в Закона за защита на конкуренцията, са за да се защити българският производител. Това заяви червеният депутат Корнелия Нинова. Първа група – цени и ценообразуван...

Станишев ще агитира и по морето

Председателят на БСП и президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев ще направи щурм в Южна България. Соцлидерът продължава обиколките "от врата на врата", които са акцент от предизборната кампания на левицата. Следващите дестинации, които водачът на червената листа ще посети, са Сливен и Бургас.


Днес Станишев Председателят на БСП и президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев ще направи щурм в Южна България. Соцлидерът продължава обиколките "от врата на врата", които са акцент от предизборната кампания на левицата. Следващите дестинации, които водачът на червената листа ще посети, са Сливен и Бургас. Днес Станишев

Роб Дейвидсън: Важно е София да се превърне в различна марка

Градът има шанс да се превърне в център на големи корпоративни събития, но трябва да се работи повече в посока маркетинга на дестинациите, смята експертът


Роб Дейвидсън: Важно е София да се превърне в различен бранд

Градът има шанс да се превърне в център на големи корпоративни събития, но трябва да се работи повече в посока маркетинга на дестинациите, смята експертът


Идеи за великденска почивка

За хората, които искат да прекарат празника в чужбина


Сняг през април

Сняг и мокър дъжд валят в София. В крайните квартали към Витоша снегът е покрил тревните площи, в центъра се топи. Днес над по-голямата част от страната ще е облачно, с валежи от дъжд, главно в запад...

Ферибот претърпя корабокрушение край Южна Корея

Сили на бреговата охрана на Южна Корея са били изпратени в сряда за спасяването на около 450 пътници от ферибота, който потъна край южното крайбрежие на страната, предаде АФП. "Корабът се пълн...

Кораб с 350 души на борда потъва край Южна Корея

Местна телевизия съобщи, че са спасени около 100 души

Ферибот претърпя корабокрушение край Южна Корея

Сили на бреговата охрана на Южна Корея са били изпратени в сряда за спасяването на около 450 пътници от ферибота, който потъна край южното крайбрежие на страната, предаде АФП.

Снегорините в София са готови за работа

Направени са и обработки срещу заледяване


Велика сряда

Велика сряда ни припомня за една жена, разкаяла се блудница, която изляла драгоценен елей върху Господа в дома на Симона прокажени (Мат.26:6-13, Марк 14:3-9). С това тя Го помазала за погребение, приж...

Тържествено заседание на парламента

То е за 135-та годишнина от Учредителното събрание


Д2 ще пее преди “Аеросмит” на концерта им в София

Димитър Кърнев - китаристът и основателят на 2, събира рокгрупата си и им съобщава: Димитър Кърнев - китаристът и основателят на 2, събира рокгрупата си и им съобщава: "Ще свирим на концерта на "Аеросмит" в София." Ето така, без да подозират нищо, преди два дни музикантите научават, че ще подгряват публиката на американските си колеги. "Не знаем кои други музиканти са оглеждани за концерта. Ние изпратихме наши записи и

Приета е Търновската конституция

Търновската конституция е първата българска конституция, приета на 16 април 1879 г. от Учредителното събрание във Велико Търново, след Берлинския конгрес (13 Юни - 13 Юли 1878). Създадена е след конс...

"Манчестър Сити" е №1 по заплати

"Манчестър Сити" е на върха на класацията на клубовете, даващи най-солидни заплати в спорта. Богаташите на шейх Мансур са осигурили средно над 6,4 милиона евро като годишно възнаграждение на състава през 2013-а. "Сити" успява да бие цял куп бейзболни отбори от САЩ, където има по 35 картотекирани състезатели...
В топ 10 има още 5 футболни клуба. Ис "Манчестър Сити" е на върха на класацията на клубовете, даващи най-солидни заплати в спорта. Богаташите на шейх Мансур са осигурили средно над 6,4 милиона евро като годишно възнаграждение на състава през 2013-а. "Сити" успява да бие цял куп бейзболни отбори от САЩ, където има по 35 картотекирани състезатели... В топ 10 има още 5 футболни клуба. Ис

Борсата в Токио започна нагоре и в сряда

Токийската фондова борса започна сесията в сряда отново с покачване, насърчена, както предния ден от Уолстрийт, така и от относителната стабилност на йената.

Партиите ще излязат безнаказани от скандала с личните данни

Институциите си прехвърлят отговорността, а не вземат мерки


Подозрителен сак на маратона в Бостън

Стотици хора бяха евакуирани във вторник вечерта в американския град Бостън след откриването на две съмнителни раници в близост до мястото на атентатите от миналогодишния маратон.

Ферибот с 350 души потъна в Южна Корея

Южнокорейската агенция Йонап, цитирана от АФП съобщи за корабокрушение в страната.

Образцови детски полощадки в ПЕРНИК

Чудесни условия за бадещето на Перник

Незная какво да ви напиша затова пизпращам снимки .Човек неможе да направи коментар.Снимките не са актуални а са от гоогле сега по зле.

Образцови децки полощадки в ПЕРНИК

Чудесни условия за бадещето на Перник

Незная какво да ви напиша затова пизпращам снимки .Човек неможе да направи коментар.Снимките не са актуални а са от гоогле сега по зле.

Волейболист стана шампион след №1 при аматьорите

Талантът бе със спрени права за цели две години заради трансферни нередности и няколко дела с първия му клуб Талантът бе със спрени права за цели две години заради трансферни нередности и няколко дела с първия му клуб "Виктория волей". Центърът обаче бе със съществен принос за успеха на дупничани във финалната серия срещу "Левски". Възпитаниците на Найден Найденов взеха с 3:1 и втория мач и грабнаха титлата за трета поредна година.

Безработните са с над 10 000 повече за година

Започналият по-рано подбор на кадри за туризма засега не успява да раздвижи пазара на труда. В бюрата по труда през март са били регистрирани 398 858 безработни. Броят им е намалял с едва 2085 спрямо февруари. Спрямо март 2013 г. обаче регистрираните безработни са се увеличили с над 10 000, показват данните на Агенцията по заетостта.

Започналият по-рано подбор на кадри за туризма засега не успява да раздвижи пазара на труда. В бюрата по труда през март са били регистрирани 398 858 безработни. Броят им е намалял с едва 2085 спрямо февруари. Спрямо март 2013 г. обаче регистрираните безработни са се увеличили с над 10 000, показват данните на Агенцията по заетостта.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване