БДЖ пуска допълнителни вагони за 139 влака по Великден

С това се осигуряват около 14 000 допълнителни места


Зловещ остров в Италия се дава под наем

Около 100 хил. венецианци са загинали на Повелия, в резултат на опитите на властите да овладеят и да сложат край на чумната епидемия през XVI в.

"Като две капки вода" и "България търси талант" много близки по рейтинг

Повече от 1 млн. и 30 000 зрители са гледали в понеделник вечерта първото живо предаване за третия сезон на “България търси талант” според данните на ГАРБ.
В същото време имитаторското шоу на Нова тв - “Като две капки вода”, е на второ място по гледаемост, но много близо до първото в класацията по рейтинги - “България търси талант” по Би Ти Ви, по Повече от 1 млн. и 30 000 зрители са гледали в понеделник вечерта първото живо предаване за третия сезон на “България търси талант” според данните на ГАРБ. В същото време имитаторското шоу на Нова тв - “Като две капки вода”, е на второ място по гледаемост, но много близо до първото в класацията по рейтинги - “България търси талант” по Би Ти Ви, по

Марги Хранова е кралица на петима мъже


"Ние, жените, винаги сме били по-хитрите. Опитваме се, особено когато мъжът е разярен и е влязъл в кожата на лъва, да се спотайваме. После, щом бурята отмине, по наш, женски си начин, успяваме да си кажем нещата, каквито са, и да постигнем това, което искаме. Поне аз така постъпвам и съм доволна от този подход, никога не ме е подвеждал.

Плевнелиев за фалшифицираните подписи: Това е много сериозен скандал, който тепърва ще се развива в държавата

Не може да бъдат фалшифицирани подписите на български граждани, но тук опираме до работещи институции. Те трябва да направят своите проверки и съответно да има наказани.
Това каза пред журналисти в парламента президентът Росен Плевнелиев във връзка със събирането на подписки за регистриране на партии за изборите за Европейски парламент. Не може да бъдат фалшифицирани подписите на български граждани, но тук опираме до работещи институции. Те трябва да направят своите проверки и съответно да има наказани. Това каза пред журналисти в парламента президентът Росен Плевнелиев във връзка със събирането на подписки за регистриране на партии за изборите за Европейски парламент.

КОНПИ запорира имущество на кмета и главния архитект на община Несебър

/КРОСС/ Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) запорира имущество на стойност 1 840 650 лв. на кмета на общ. Несебър Николай Димитров и имущество на стойност 874 905 лв. на главния архитект на общината Валентин Димов. Проверката срещу Димитров е започнала през декември 2012 г., след получено уведомление, че той е привлечен като обвиняем по чл. 282, ал. 2 от НК във връзка с ал. 1 за неизпълнение на служебните си задължения.  Анализът на доходите и имуществото на Димов от инспекторите на КОНПИ след уведомление от февруари 2013 г., че той е привлечен към наказателна отговорност по чл. 282, ал. 2 НК.  Двамата са подсъдими по дело, станало популярно като „Дюнигейт". Установеното от инспекторите на КОНПИ разминаване между доходите на Николай Димитров и придобитото от него имущество за последните 10 години е близо 2 млн. лв. За Валентин Димов констатираното несъответствие за същия период е малко над 1 млн. лв. По искане на комисията, Бургаският окръжен съд е допуснал обезпечение на пет жилищни имота, три от които в Несебър, шест ниви в землищата на различни селища, дружествени дялове, банкови сметки и автомобил Мерцедес на обща стойност 1 840 650 лв., собственост на кмета Николай Димитров и членове на неговото семейство

Директен маркетинг – най-бързият и евтин начин за увеличаване на продажбите

 Лектор: Христо Радичев,

управител на „Медияпост Хит Мейл“

 

Период на провеждане:
26 април (събота) 10:00 ч. – 17:00 ч.
27 април (неделя) 10:00 ч. – 17:00 ч.

В основата на директния маркетинг е създаването на персонална връзка с всеки клиент без използване на посредници. Това е не само сигурен път към успеха, но и създава възможности за по-голяма творческа и информационна гъвкавост.
За да научите тънкостите в директния маркетинг, запишете се за този съботно-неделен курс.
По време на тренинга ще разберете как да селектирате по-добре клиентите си и да насочите усилията си към конкретните целеви публики чрез помощта на различни инструменти и канали.

Теми в програмата:
1.    Директен маркетинг – как може да ви бъде полезен и да ви осигури по-добри резултати? 
2.    Инструменти и канали на директния маркетинг. Персонализиране и измеримост.
3.    Законови рамки на директния маркетинг в България.
4.    Съпътстващи дейности при кампании с директен маркетинг.
5.    Дигитален маркетинг.
6.    Целеви страници (landing pages).
7.    Мобилен маркетинг. 
8.    Conversion rate optimization. 
9.     PPC реклама и CPM реклама. Банери и текстови карета. 

Лектор: Христо Радичев 
Христо Радичев има дипломи по социология и по международни отношения от СУ „Климент Охридски“. Започва професионалната си кариера в GfK България като младши изследовател. Там ставаръководител на проектите GfK Leaflet Monitor и GfK Shopping Monitor, които разглеждат промоционалните активности и потребителските навици на пазара за бързооборотни стоки. В момента е управител за България на специализираната агенция за директен маркетинг „Медияпост Хит Мейл“.
Той е написал предговора към българското издание на библията за директен маркетинг „Директен и дигитален маркетинг на здравия разум” от Дрейтън Бърд.

Цена:150 лв.

Сертификат:

Всеки курс гарантира високо ниво на подготовка и удостоверение за професионална специализация.

Допълнителни материали:

Материалите се  получават на място и са съобразени с практическата насоченост на курса.

Хорариум:

14 учебни часа

Запишете се още сега:
college@m3college.com
или
02/951 67 75

logo

M3 College e лицензиран професионален учебен център по PR, маркетинг и бизнес комуникации. Вече 9 години е лидер в PR образованието в България. Обученията са съобразени с програмите на Manhattan Institute of Management, чийто пълен лиценз за България M3 College притежава ексклузивно.

Орешарски: Забравяме защо съединението прави силата

Това каза министър-председателят в слово по повод 135-годишнината от приемането на Търновската конституция пред Народното събрание

13-годишен застреля кучето на комшията



13-годишно момче гръмна кучето на комшията с въздушната пушка на баща си. В понеделник стопанинът на четириногото алармирал в полицията, че кучето му е убито. Домашният любимец бил прострелян в двора на къщата му във видинското село Неговановци. След разследване се оказало, че съседското момче е умъртвило животното. 13-годишно момче гръмна кучето на комшията с въздушната пушка на баща си. В понеделник стопанинът на четириногото алармирал в полицията, че кучето му е убито. Домашният любимец бил прострелян в двора на къщата му във видинското село Неговановци. След разследване се оказало, че съседското момче е умъртвило животното.

Петър Курумбашев: В БСП второ място не се честити, ще се борим за победа на евроизборите

В БСП второ място не се честити, ще се борим за победа на евроизборите. Ние трябва да се явим със самочувствие на предстоящите избори и накрая да се поздравим с победа.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Очаквам да бъдем първа политическа сила с най-много избрани депутати в Европейския парламент. В БСП второ място не се честити, ще се борим за победа на евроизборите. Ние трябва да се явим със самочувствие на предстоящите избори и накрая да се поздравим с победа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Очаквам да бъдем първа политическа сила с най-много избрани депутати в Европейския парламент.

Местан: Днешният парламентаризъм страда от хронични болести

/КРОСС/ "Днес ние имаме честта да се поздравим по случай 135 години от Търновската конституция и 135 години парламентаризъм. Днес е празник и на държавност, и на разделение на власти, на правата и свободите на гражданите, на свободата на словото, празник на политическите сили. Преди 135 години първоучредителите приемат Конституция, върху която пише Конституция на княжество България. Тогава свободна България има своя княз, но тази Конституция успява да вплете в себе си, да съвмести статута на княза със завета на Апостола за демократска република." Това каза председателят на ДПС Лютви Местан на тържественото заседание на Народното събрание, посветено на 135 години от приемането на Търновската конституция. "Конституцията е висш акт, в чиято философия преди 135 години са вградени ум, сърце и отговорност на плеяда политици на власт или в опозиция и това ги е превръщало в държавници", каза още Местан. "Високото дело на първоучредителите днес поставя въпроса за нашата собствена отговорност пред парламентаризма. И тук с ръка на сърцето трябва да кажа, че за съжаление твърде често днес даваме примери, че сме се отклонили от висотата на първоучредителите, защото днешният парламентаризъм куца, страда от хронични болести", добави лидерът на ДПС. "Не за фойерверки и помпозност е този празник за нас, а за катарзис

На 18% от българите не им достигат години за пенсия

Поне на 18% от българите не им достигат години осигурителен стаж, за да излязат в пенсия при достигане на възраст от 60 години и 8 месеца за жените и 63 години и 8 месеца за мъжете. Така тези хора трябва да изчакат да навършат поне 65 години и 8 месеца независимо от пола, за да придобият право на пенсия.

Пиян софиянец вкара колата си в крайпътна канавка при село Драгомирово

 Пиян столичанин катастрофира с колата си край радомирското село Драгомирово. 67-годишният Е.Л. загубил контрол над колата си фолскваген "Пасат" и се приземил в крайпътна канавка.

Инцидентът е станал около 30 минути след полунощ. Мъжът не е пострадал. Пристигналите на място полицаи го тествали за алкохол. Дрегерът отчел 1, 87 промила.

Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Магистратът Коломбо от „Чисти ръце“ в Италия: Законът на Бареков е отлична стъпка

Законът "Чисти ръце" е една отлична стъпка, за да се увеличи съществено прозрачността, която е абсолютно задължителна, за да съществуват коректни отношения между институциите и за създаването на алтернативна култура на тази, която съществува – тази на личния интерес, с която се сблъскваме и в Италия. Законът "Чисти ръце" е една отлична стъпка, за да се увеличи съществено прозрачността, която е абсолютно задължителна, за да съществуват коректни отношения между институциите и за създаването на алтернативна култура на тази, която съществува – тази на личния интерес, с която се сблъскваме и в Италия.

Петър Курумбашев: В БСП второ място не се честити, ще се борим за победа на евроизборите

В БСП второ място не се честити, ще се борим за победа на евроизборите. Ние трябва да се явим със самочувствие на предстоящите избори и накрая да се поздравим с победа.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Очаквам да бъдем първа политическа сила с най-много избрани депутати в Европейския парламент. В БСП второ място не се честити, ще се борим за победа на евроизборите. Ние трябва да се явим със самочувствие на предстоящите избори и накрая да се поздравим с победа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Очаквам да бъдем първа политическа сила с най-много избрани депутати в Европейския парламент.

Близо 300 са в неизвестност след потъването на ферибота в Южна Корея

Най-малко двама души са загинали, а около 300 са в неизвестност след потъването на ферибота край Южна Корея. 368 души са спасени досега, съобщава Би Би Си. В момента тече главната спасителна операция, в която участват 34 военноморски кораби, съдове на бреговата охрана и кораби на граждани, както и 18 хеликоптера. Най-малко двама души са загинали, а около 300 са в неизвестност след потъването на ферибота край Южна Корея. 368 души са спасени досега, съобщава Би Би Си. В момента тече главната спасителна операция, в която участват 34 военноморски кораби, съдове на бреговата охрана и кораби на граждани, както и 18 хеликоптера.

Магистратът Коломбо от „Чисти ръце“ в Италия: Законът на Бареков е отлична стъпка


Законът Законът "Чисти ръце" е една отлична стъпка, за да се увеличи съществено прозрачността, която е абсолютно задължителна, за да съществуват коректни отношения между институциите и за създаването на алтернативна култура на тази, която съществува – тази на личния интерес, с която се сблъскваме и в Италия.

Орешарски: Понякога забравяме защо Съединението прави силата

/КРОСС/ "Има моменти в историята на всеки народ, когато той прави голяма крачка напред в своето израстване. Тези моменти са резултати от преминати много изпитани, стремеж към управление. Тогава погледът на обществото добива и нов фокус, този на отговорността за бъдещето. Такъв момент за нас е приемането на Търновската конституция. Безспорно трябва да се гордеем с този основен закон, който е един от най-демократичните, новаторски и прогресивни за своето време", заяви министър-председателят Пламен Орешарски в Народното събрание по време на тържествено заседание. "Важно е да следваме фундаменталния завет на конституцията, да пазим и укрепваме държавността, върховенството на закона и свободата. Това е възможно само с усилието на цялото общество", категоричен бе той. По думите му днес понякога сякаш забравяме защо Съединението прави силата. "Трудностите, през които премина страната ни през последните години особено във вътрешен план, силно засегнаха авторитета на институциите. Нашата цел е да върнем доверието в тях", заяви премиерът.      

Йовчев иска трайно решение за крадените лични данни

Министрът си също си проверил ЕГН-то, не било използвано


Основните храни за Великден били със 7.8% по-евтини от 2013 г.


Основните хранителни продукти за Великден са с до 7-8% по-евтини в сравнение с миналата година. Това заяви Едуард Стойчев, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, цитиран от агенция "Фокус".

Той съобщи, че агнешкият бут е със 7.6% по-евтин от миналата година, а цената на плешката е с 8.6% по-ниска. Средната цена е около 12-13 лв. за килограм, което е с 1 лев по-малко от същия период на 2013 г.

Стойчев каза, че купувачите не трябва да имат...

Запорираха имущество на кмета и главния архитект на Несебър

Разминаването при доходите и имущество им е за милиони левове


Орешарски: При приемането на Търновската конституция е имало спорове, но и обща национална цел


Трудностите, през които премина страната ни през последните години особено във вътрешен план, силно засегнаха авторитета на институциите. Нашата цел е да върнем доверието в тях. Пред това предизвикателство е изправено и настоящото Народно събрание, заяви премиерът Пламен Орешарски в парламента по време на тържественото заседание по повод 135-годишнина от приемането на Търновската конституция.

"Ключово е спазването на основния принцип на конституцията - разделението на властите и...

НФСБ внася листата за евроизборите в ЦИК

/КРОСС/ Партия Национален фронт за спасение на България ще внесе в ЦИК листата си за изборите за Европейски парламент на 17 април в 11 ч., съобщава пресцентърът на партията. Листата включва представители на всички партии от Патриотичния фронт около НФСБ. Документите на кандидатите за евродепутати от листата на НФСБ ще внесат съпредседателят на партията Данчо Хаджиев, евродепутатът Слави Бинев, председателите на НИЕ и на ГОРД Борис Ячев и Христо Георгиев, Николай Божков (Средна европейска класа) и Костадин Костадинов (Целокупна България).  

11-годишно дете заплаши мол с бомба в Шумен

Полицията в Шумен откри извършителя на телефонна заплаха за бомба в търговски център в града. След проверка, следите ги отвели до 11-годишен ученик от Шумен. Вчера в 12.10 часа в оперативната дежурна част на ОД на МВР-Шумен е получен сигнал от Районен център 112 Варна, че на спешния телефон се обадило дете, което съобщило, че в търговския комплекс има бомба. Младежът решил да си направи шега, докато бил със свои приятели. По случая се извършва проверка от служители на Районно поделение „Полиция” Шумен, като материалите по нея ще бъдат изпратени на Районна прокурутура Шумен с мнение за предаване на Местна комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни.

И Путин заяви, че Украйна е на ръба на гражданска война

Траян Бъсеску призна, че „се страхува“ за Приднестровието, ако Путин реши да дойде до устието на река Дунав

Основните храни за Великден са по-евтини в сравнение с 2013 г.

Основните хранителни продукти за Великден са с до 7-8% по-евтини в сравнение с миналата година. Това заяви за Фокус Едуард Стойчев, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Той съобщи, че агнешкият бут е 7,6% по-евтин от миналата година, Основните хранителни продукти за Великден са с до 7-8% по-евтини в сравнение с миналата година. Това заяви за Фокус Едуард Стойчев, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Той съобщи, че агнешкият бут е 7,6% по-евтин от миналата година,

Неправителствени организации настояват: Променете правилата за избор на председател на ВКС

Да се променят правилата за избор на председател на Върховния касационен съд (ВКС), който предстои в края на годината, поради изтичане на мандата на сегашния председател проф. Лазар Груев.

За това настояват девет неправителствени организации с писмо до Висшия съдебен съвет /ВСС/, президента Росен Плевнелиев, министъра на правосъдието Зинаида Златанова и генералния секретар на Европейската комисия Катрин Дей.

В писмото се настоява да се гарантира участието на съдийската...

"Борусия" (Дортмунд) удължи договора на контузената си звезда Гюндоган


Полузащитникът на "Борусия" (Дортмунд) Илкай Гьндоган, който често попада в спекулациите за евентуално преминаване в Испания или Англия, удължи договора си с клуба с една година до 2016 г.

Клубът обяви сделката с германския национал, който не е играл от август заради контузия в гърба, във вторник вечерта преди мача за купата с "Волфсбург".

"Благодарен съм на клуба, че ми даде шанса да остана част от този специален отбор и от цялата тази атмосфера", заяви Гюндоган, за...

МГЕРБ-Перник се включи в инициативата „Внимание! Телефонни измами!“

 Младежката структура на ПП ГЕРБ-Перник се включи в инициативата „Внимание! Телефонни измами!“. Членове на организацията организираха разяснителна кампания в дома за възрастни хора в кв. Тева в Перник. Там те разказаха за най-честите телефонни измами и раздадоха информационни материали. Възрастните хора получиха и специална брошура, в която се съдържат практически съвети как да се действа при опит за телефонна измама. Брошурата може да бъде сгъната под формата на пирамида и...

Продължава

Редно е да имаме булевард "Конституция"

/КРОСС/ "Редно е да имаме дори не улица, а булевард "Конституция". И във Вашингтон има. Отношението към конституцията е отношение към закона, отношение към демокрацията. И към свободата. Би било много хубаво да имаме и в България такова знаково наименование" - така председателят на Народното събрание Михаил Миков отговаря в интервю за днешния брой на вестник "Стандарт" на въпроса кога ще се осъществи идеята в България да има улица с името "Конституция". "Конституцията дава стабилност, устойчивост в отношенията между институциите, гради доверието в тях и най-главното - осигурява защита на основните права. Включително и прякото й действие - една не добре уплътнена тема засега е част от този неусвоен капацитет на конституцията. Започването на промени в основния закон, без предварително ясен резултат, който се цели с тях, действително крие опасности. В контекста на тази конституция може да се направи още в социалното законодателство. И аз се радвам, че в това бурно 42-ро Народно събрание за по-малко от година бе направено доста в социалната сфера, за да бъде България освен демократична и социална, което всъщност е и конституционен принцип. Още по-радостно е, че тези промени вече дават своя резултат", каза още Миков.  

Късноантична крепост, оставена на морските стихии

Не се взимата никакви мерки за късноантичната крепост "Кария", която потъва в морето. Тя е изоставена на морските стихии и бури, въпреки археологическата й стойност. На информационните табе...

България няма да се доближи до средното ниво на ЕС и след 2020

Малко вероятно е България да постигне дори средните за ЕС стойности на икономическо, социално и териториално развитие и след 2020 г. Това се казва в одит на Сметната палата на тема „Подготов...

Предстои основен ремонт на гарата в Шумен

Според представители на националната компания „Железопътна инфраструктура" ремонтът ще започне в началото на следващата година и ще продължи една година. „Големи ремонти на г...

Де Хеа: Трябва да участваме в Лига Европа

Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа твърди, че всички в отбора искат да си осигурят участие в евротурнирите и през следващия сезон. В момента "червените дяволи" са на седмо място във ...

Няма да има Spirit of Burgas това лято, връща се 2015-та

Това лято един от най-големите музикални фестивали у нас - Spirit of Burgas няма да се състои. Новината е потвърдена от Димитър Маджаров - директор на Общинско предприятие "Летен театър, фестивал...

Първа копка на трафик-кулата на Пристанище Бургас

Първата копка на новото съоръжение бе направено днес от заместник – министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, съобщи БГНЕС. Стойността й е 1 796 000 лв....

Феновете на ЦСКА застанаха зад Томов и заплашиха политиците заради "Армията"

На ст. "Българска армия" се проведе среща между представители на ръководството на ЦСКА и привърженици на клуба. Безпрецедентното в случая е, че освен членове на основните фенски организации,...

НАТО разполага още сили в района на Балтийско и Средиземно море

Изпращат се военновъздушни, сухопътни и военноморски сили


Дежурна каса на Еенерго-про ще работи във Варна по празниците

Аварийните екипи на Енерго-про Мрежи са в готовност да реагират при възникване на аварии по електроразпределителната мрежа в Североизточна България по време на Великденските празници от 18 до 21 април. Компанията доставя електричество в областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград.

Въоръжени хора окупираха кметството на Донецк

Група от 20-ина въоръжени лица с качулки нахлуха днес в кметството на източния украински град Донецк, констатира фотограф на агенция Франс прес.

Цитат на деня: Редно е да имаме булевард "Конституция"


"Редно е да имаме не улица, а булевард "Конституция". И във Вашингтон има.  Отношението към Конституцията е отношение към закона, отношение към демокрацията. И към свободата. Би било хубаво да имаме и в България такова знаково наименование" - така председателят на Народното събрание Михаил Миков отговаря в интервю за днешния брой на вестник "Стандарт" на въпроса кога ще се осъществи идеята в България да има улица с името "Конституция". 


Катарзис и обети в парламента на празника на Конституцията

Приказки за "катарзис" и призиви да се "работи в народна полза" прозвучаха в пленарната зала днес по време на тържественото заседание в чест на 135-годишнината от приемането на Търновската конституция. Първо изявление от името на парламентарните групи направи зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цецка Цачева. Тя призова депутатите да бъдат по-смирени и да опитат да се потопят в атмосферата, в която е изработен Основният закон. "В тази зала господства езикът на отрицанието и противопоставянето, вероятно затова не успяваме да насочим държавата към такъв успех, към който се нуждаем. Нужно е да почетем всеки ред, за да усетим духа на учредителите. Устремът към свободата и възторгът от служенето на общонародните дела е задължителен, когато трябва да се работи в народна полза", каза Цачева. Председателят на 41-ото Народно събрание подчерта, че днешните политици често си позволяват да загърбват и сами да поругават ценностите, заложени в Търновската конституция. "Един от главните и най-вдъхновени автори на Конституцията - Петко Каравелов, е казал - с партия се идва на власт, но за партия не се управлява. Днес това звучи толкова вярно и на място, че като че ли ни е трудно да приемем, че е казано преди повече от век. Днес ние всички сме длъжници на тази кауза", каза Цачева. След ГЕРБ празнична реч произнесе лидерът на левицата Сергей Станишев. Той направи 20-минутна историческа справка, припомняйки на депутатите трудностите, през които е преминал Основният закон. "Българската конституция от 1879 година е сред най-прогресивните за своето време. Как се случва така, че една новосъздадена държава след 500 години чуждо владичество е способна със слабо гражданско общество без традиции в тази област да изготви такава конституция? Убеден съм, че Търновската конституция изразява в най-голяма степен копнежа на българите от онова време за свобода, върховенство на закона и е ясна декларация за принадлежност на България към Европа", каза Станишев. Той заяви още, че в последно време българските политици се опитват да извинят собствените си недостатъци на Конституцията. Председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че днешният ден не "е за фойерверки и помпозност", а за "катарзис". "Защото днешният парламентаризъм куца от хронични болести, страда от хронични болести. Днес твърде често дори забравяме за етимологията на думата "парламентаризъм". Политическият език се замества от процедурни хватки. Днес сблъсъкът не е чия идея да надделее в името на България, а кой да надделее в сблъсъка на една или друга процедурна хватка", посочи Лютви Местан.

Късо съединение опожари входна врата на къща в Долна Диканя

 Входна врата и носеща греда са изгорели при пожар в къща в радомирското с. Долна Диканя. Инцидентът е станал вчера, около 14,00 ч. Причината е късо ел. съединение. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Рецесия вместо промоция: Кризата свали цената на силиконовия бюст в Босна и Херцеговина с до 50%

Рецесията в Босна и Херцеговина сви и бизнеса на пластичните хирурзи. Клиниките за естетична медицина имат все по-малко работа, пише днес босненският вестник Dnevni avaz.
Според изданието, това е причината някои болници да намалят цената за увеличаване на бюста до 50%. Въпреки желанието на много босненки за слагане на силикони, Рецесията в Босна и Херцеговина сви и бизнеса на пластичните хирурзи. Клиниките за естетична медицина имат все по-малко работа, пише днес босненският вестник Dnevni avaz. Според изданието, това е причината някои болници да намалят цената за увеличаване на бюста до 50%. Въпреки желанието на много босненки за слагане на силикони,

България е раят на ол инклузива за румънските туристи


Ваканциите в България продължават да заемат челно място в предпочитанията на румънците. Макар че си прилича с Румъния, България запазва туристическия си коз с евтини, традиционни и приятни ваканции.

Тъкмо затова тенденцията и тази година води към рая на ол инклузива: българското крайбрежие, пише в.
"Адевърул" и предлага контакти на една от туристическите агенции в Румъния, цитирани от БТА.

В материала са представени курортите Албена и Слънчев бряг, където "персоналът...

Диети и недоспиване пратиха Майли в болница

Палавата изпълнителка, която ако не мастурбира на сцената, ще ближе чук и ще пуши трева, спешно е постъпила в болница.

Започват разпити на хората, събирали подписи за партии

Представители на прокуратурата, ЦИК и Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) ще проведат днес спешно заседание във връзка със случая с фалшифицираните партийни подписки. На брифинг новият председател на КЗЛД Венцислав Караджов обяви, че срещата ще се проведе днес следобед. Междувременно от държавното обвинение съобщиха за OFFNews , че вече има постъпили няколко сигнали от граждани, които са установили, че данните им са били използвани за партийни подписки. От Върховната касационна прокуратура (ВКП) обясниха, че сигналите се препращат по компетентност в съответната районна прокуратурата. За сега оплакванията, които постъпиха в ЦИК, не са препратени към държавното обвинение. За всеки от сигналите ще бъде образувано досъдебно производство, като освен назначаването на графологични експертизи, ще бъдат разпитвани и хората, събирали подписите за съответната партия срещу чиято подписка има сигнал. За съставянето на документ с невярно съдържание и фалшифицирането на подписи в Наказателния кодекс е предвидено наказание до 3 години затвор, а когато става въпрос за използването на чужди лични данни, наказанието може да достигне и до 8 години. Доказването на престъпление в случая е много трудно, защото прокуратурата трябва да докаже кой е подписал съответното лице в подписката.  Не по-лека, но вероятно по-ефективна, е процедурата при жалба, постъпила в КЗЛД, която трябва да извика на свое заседание засегнатите страни и да ги изслуша. Когато комисията прецени, че има достатъчно доказателства за престъпление, предава случая отново в ръцете на прокуратурата. Ако проверката на държавното обвинение обаче не намери достатъчно доказателства за престъпление, сигналът се връща в Комисията, която продължава производството по административен път и има правомощия да наложи глоба на съответната партия или коалиция в размер на 10 хил. до 100 хил. лв. Очаква се по-късно днес ЦИК предаде сигналите за злоупотреба в КЗЛД и прокуратурата. 

Сепаратистите в Краматорск превзеха 6 украински БТР-а

Сепаратистите в Краматорск заедно с мъже в зелени военни униформи са превзели шест БТР-а, изпратени от украинските сили за сигурност в града в рамките на антитерористичната операция в Донецка област. След като машините са влезли в града, те са били заобиколени от въоръжени мъже, някои от които в камуфлажни униформи. Те са превзели машините и са ги откарали в посока към Ивановка, съобщи УНИАН. В същото време стана ясно, че в Краматорск са се появили танкове с руски флагове, които се придвижват към Славянск. Танковете са били съпровождани от военни. Според местни медии пък сепаратистите в Донецка област са взели за заложници двама украински военни – офицер от разузнаването и неговия шофьор. Двамата са заловени от проруски активисти близо до Славянск. Сепаратистите са поискали от службите за сигурност на Украйна да се оттеглят, като са заплашили в противен случай да убият двамата заложници. Във вторник започна втора антитерористична акция на украинските сили за сигурност в източната част на Украйна. След като в неделя Киев изпрати силите за сигурност срещу сепаратистите в Славянск, вчера атака беше в Краматорск, който също се намира в Донецка област. Днес изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов уволни ръководителя на вътрешните войски Степан Полторак. Засега причините за уволнението му не са ясни.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване