Говорят за парламентаризъм, а ми отхвърлят ветото, недоволен Плевнелиев

В деня на 135-годишнината от създаването и приемането на Търновската конституция, президентът Росен Плевнелиев си пожела, когато лидерите на партиите говорят за катарзис и парламентаризъм, най-малко да дават добри аргументи, когато отхвърлят негово вето върху закони. Той си пожела още след предстоящите избори да види всички наши евродепутати заедно.

Свалиха скандалния списък с десетки ЕГН-та на икономисти и юристи

Скандалният списък с лични данни на повече от 100 български икономисти и юристи, качен за свободно ползване в интернет, бе свален малко след огласяването му. Както OFFNews писа, в списъка фигурираха ЕГН-та, адресите и телефоните на икономиста Владимир Каролев, националния омбудсман Константин Пенчев, на бившия кмет на район "Студентски" в София Венцислав Дудоленски, на починалия през 2004 г. министър на отбраната (1992) Александър Сталийски, на бившия председател на Административния съд в София област Анелия Ананиева-Сръндева. Омбудсманът Константин Пенчев е един от хората с откраднат подпис и ЕГН, който фигурира в списък на партия, послужил за регистрация за изборите за Европейски парламент. За да се регистрира, всяка от партиите и коалициите трябваше да внесат депозит и подписка с не по-малко от 7000 подписа. Скандалът с масово фалшифицираните списъци на партии и коалиции избухна преди дни, когато Централната избирателна комисия пусна регистър, чрез който всеки може да провери по ЕГН дали фигурира в някой от списъците. След масово подаваните жалби от прокуратурата обявиха, че започват разпити на хората, които са събирали подписи в полза на различни партии. За всеки от сигналите ще бъде образувано досъдебно производство, като освен назначаването на графологични експертизи, ще бъдат разпитвани и хората, събирали подписите за съответната партия срещу чиято подписка има сигнал. За съставянето на документ с невярно съдържание и фалшифицирането на подписи в Наказателния кодекс е предвидено наказание до 3 години затвор, а когато става въпрос за използването на чужди лични данни, наказанието може да достигне и до 8 години.

Най-скъпото Audi RS7

Моделът струва повече от спортния флагман R8


Камера улови световноизвестния художник Банкси в акция

Охранителна камера улови световноизвестния уличен художник Банкси и негов помощник, докато поставят последната творба на артиста край спортен клуб в Бристъл, съобщи Би Би Си.
В неделя рано сутринта Банкси и негов помощник са поставили картината "Phone Lovers" ("телефонни любовници"), на която двама души са прегърнати, Охранителна камера улови световноизвестния уличен художник Банкси и негов помощник, докато поставят последната творба на артиста край спортен клуб в Бристъл, съобщи Би Би Си. В неделя рано сутринта Банкси и негов помощник са поставили картината "Phone Lovers" ("телефонни любовници"), на която двама души са прегърнати,

КНСБ с резерви за изравняването на пенсионната възраст за мъжете и жените

Препоръката на ЕК не е аргументирана от българската страна в необходимата степен, смята Пламен Димитров


Кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България днес ще проведат срещи в Ямбол, Плевен и София

Кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България днес ще проведат срещи в Ямбол, Плевен и София, съобщиха от пресцентъра на партията.
Достена Лаверн ще посети Ямбол, където в 12:30 часа ще има дискусия със студенти от Тракийския университет, факултет "Техника и технологии " на тема "Европейска перспектива за българската студентска Кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България днес ще проведат срещи в Ямбол, Плевен и София, съобщиха от пресцентъра на партията. Достена Лаверн ще посети Ямбол, където в 12:30 часа ще има дискусия със студенти от Тракийския университет, факултет "Техника и технологии " на тема "Европейска перспектива за българската студентска

Туристическият информационен център във Варна - с рекорден брой посещения

Рекорден брой туристи са посетили в понеделник общинския Туристически информационен център във Варна - над 470 души. „Голяма част от тях бяха от пасажерите на MSC Sinfonia – един от най-големите пътнически лайнери, акостирали на Морска гара“, съобщи Тихомир Патарински, ръководител на центъра.

Новият смарт часовник Rufus Cuff с идея да измести телефоните напълно (ВИДЕО)

Ако имаме най-новия модел на Samsung Galaxy Note със сигурност знаем, че ако искаме може да си вземем и часовник към него, което прави употребата...

Камера засне световноизвестния художник Банкси в акция (видео)

Охранителна камера улови световноизвестния уличен художник Банкси и негов помощник, докато поставят последната творба на артиста край спортен клуб в Бристъл, съобщи Би Би Си.
В неделя рано сутринта Банкси и негов помощник са поставили картината Охранителна камера улови световноизвестния уличен художник Банкси и негов помощник, докато поставят последната творба на артиста край спортен клуб в Бристъл, съобщи Би Би Си. В неделя рано сутринта Банкси и негов помощник са поставили картината "Phone Lovers" ("телефонни любовници"), на която двама души са прегърнати,

Кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България днес ще проведат срещи в Ямбол, Плевен и София

Кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България днес ще проведат срещи в Ямбол, Плевен и София, съобщиха от пресцентъра на партията.
Достена Лаверн ще посети Ямбол, където в 12:30 часа ще има дискусия със студенти от Тракийския университет, факултет Кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България днес ще проведат срещи в Ямбол, Плевен и София, съобщиха от пресцентъра на партията. Достена Лаверн ще посети Ямбол, където в 12:30 часа ще има дискусия със студенти от Тракийския университет, факултет "Техника и технологии " на тема "Европейска перспектива за българската студентска

Шефът на американското разузнаване: Сноудън нанесе огромни щети

/КРОСС/ Директорът на националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър заяви, че въпреки проблемите, пред които е изправено то, не планира да се оттегля от поста си до януари 2017 г., когато изтича президентският мандат на Барак Обама. "Работил съм в тази област повече от 50 години и мога да кажа, че последната година и половина беше един от най-трудните периоди за разузнавателната общност на САЩ ", каза Клапър по време на конференция в Тампа, щата Флорида, посветена на проблемите на разузнаването. Той също така отбеляза, че бюджетът за националното разузнаване на САЩ, който в момента се оценява на около 45 милиарда долара, очаква по-нататъшно намаляване. Един от най-сериозните проблеми, пред които наскоро се изправи американското разузнаване, според Клапър, е предаването на секретна информация за програмата за глобално наблюдение на Агенцията за национална сигурност от бившия сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън на медиите. Клапър заяви, че действията на Сноудън са причинили огромни щети на националната сигурност на САЩ. "Тези течове доведоха до това, че нашите противници, главно терористи, промениха тактиката си на комуникация", каза Клапър. Разкритията на Сноудън, публикувани в медиите, донесоха награди Пулицър на "Гардиън" и "Вашингтон пост", пише Дарик.  

Николета май пак e бременна от Валери

Николета Лозанова чака второ дете от Божинов.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на обедната емисия:

- До 20 % от продукцията в хипремаркетите трябва да е българско производство, каза пред БНТ депутатът Борислав Гуцанов след като вчера бяха приети на първо четене промени в Закона за защита на конкуренцията.

- В източната част на Украйна се провежда специализирана антитерористична операция срещу...

Картини на пернишкия художник Митко Панайотов излагат в галерия "Любен Гайдаров"

 Юбилейна изложба ще отбележи 80- годишнината от рождението на художника Митко Панайотов /1934-1994г. /, съобщиха от пресцентъра на община Перник. Картини на твореца ще бъдат подредени утре в галерия "Любен Гайдаров" .

Митко Панайотов е роден през 1934 г. в Перник. Завършил е
живопис в Художествената академия в София. Сред преподавателите, които са оставили отпечатък върху развитието му като творец са Ненко Балкански, Боян Петров, Илия Петров,...

Продължава

МВР дълго работеше като чадър над наркотрафика

МВР дълго работеше като чадър над наркотрафика, каза зам.-шефът на ББЦ Росен Петров по повод аферата "Париж-Дакар" и връзката й с "Кокаинови крале".

Кредитори запорираха централите на БДЖ и на НКЖИ

/КРОСС/ Кредитори на "Холдинг БДЖ" са наложили частичен запор върху сградата, където се помещава централата на холдинга и върху тази, в която е Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), съобщи "Труд" като се позова на заместник-министъра на транспорта Антон Гинев. Запорирани са по 50% от сградите и с тях не могат да се извършват разпоредителни сделки. Запорът е наложен миналата седмица от собствениците на облигации по втория облигационен заем, взет от холдинаг, за 120 млн. евро - германската институция FMS Wertmanagеment, австрийската KA Finanz, германско-ирландската DEPFA Bank, клона в София на БНП Париба и българската КТБ. В края на януари FMS Wertmanagеment наложи запор върху сметките на холдинга. Транспортният министър Данаил Папазов коментира вчера, че това е и най-настоятелният сред кредиторите превозвачът да плати дълга по-бързо. Антон Гинев посочва, че взетата мярка няма да попречи на плановете на управляващите да погасят дълга на БДЖ към НКЖИ от 100 млн. лв. чрез прехвърляне на недвижими имоти, увери още зам.-министърът на транспорта.  

Нов регламент в Dancing stars (Галерия)

Дойде моментът, в който журито не само ще оценява, но и ще задава ритъма в Dancing Stars 2014. Първото предизвикателство за този сезон, отправено от Галена Великова, ще изпробва екипната работа на участниците. Два отбора, ръководени от своите капитани, избрани по най-висок до момента бал, ще танцуват два различни танца. Дойде моментът, в който журито не само ще оценява, но и ще задава ритъма в Dancing Stars 2014. Първото предизвикателство за този сезон, отправено от Галена Великова, ще изпробва екипната работа на участниците. Два отбора, ръководени от своите капитани, избрани по най-висок до момента бал, ще танцуват два различни танца.

Нов регламент в Dancing stars (Галерия)

Дойде моментът, в който журито не само ще оценява, но и ще задава ритъма в Dancing Stars 2014. Първото предизвикателство за този сезон, отправено от Галена Великова, ще изпробва екипната работа на участниците. Два отбора, ръководени от своите капитани, избрани по най-висок до момента бал, ще танцуват два различни танца. Дойде моментът, в който журито не само ще оценява, но и ще задава ритъма в Dancing Stars 2014. Първото предизвикателство за този сезон, отправено от Галена Великова, ще изпробва екипната работа на участниците. Два отбора, ръководени от своите капитани, избрани по най-висок до момента бал, ще танцуват два различни танца.

Шофьор на микробус загина след челен удар в кола

Тежка катастрофа край Пловдив рано сутринта в сряда отне човешки живот, съобщи bTV.
Инцидентът е станал малко след 7:00 часа в отсечката между град Садово и разклона за Чешнигирово. По първоначални данни, лек автомобил се е врязал челно в микробус с работници.
Шофьорът на леката кола е загинал на място. Тежка катастрофа край Пловдив рано сутринта в сряда отне човешки живот, съобщи bTV. Инцидентът е станал малко след 7:00 часа в отсечката между град Садово и разклона за Чешнигирово. По първоначални данни, лек автомобил се е врязал челно в микробус с работници. Шофьорът на леката кола е загинал на място.

Крехките отношения между ЕС и Турция


Читателите избраха темата за критиките към Турция в играта "Избери да научиш повече". Тя е част проекта "Е-включи се в ЕП" (EParticipate) с подкрепата на Европейския парламент. Всеки месец в играта читателите на "Дневник" избират от дневния ред на Европарламента въпрос, по който да получат повече информация. Темата за Турция е читателският избор за април, по която потърсихме повече информация и мнението на ресорните евродепутати. Отговорността за съдържанието е изцяло на "Икономедиа".
...

Мъж загина при челен удар между кола и микробус

Тежка катастрофа край Пловдив рано сутринта в сряда отне човешки живот, съобщи bTV.
Инцидентът е станал малко след 7:00 часа в отсечката между град Садово и разклона за Чешнигирово. По първоначални данни, лек автомобил се е врязал челно в микробус с работници.
Шофьорът на леката кола е загинал на място. Тежка катастрофа край Пловдив рано сутринта в сряда отне човешки живот, съобщи bTV. Инцидентът е станал малко след 7:00 часа в отсечката между град Садово и разклона за Чешнигирово. По първоначални данни, лек автомобил се е врязал челно в микробус с работници. Шофьорът на леката кола е загинал на място.

Кредитори са запорирали централите на БДЖ и на инфраструктурната компания


Кредитори на "Холдинг БДЖ" са наложили частичен запор върху сградата, където се помещава централата на холдинга и върху тази, в която е Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), съобщи "Труд" като се позова на заместник-министъра на транспорта Антон Гинев.

Запорирани са по 50 на сто от сградите и с тях не могат да се извършват разпоредителни сделки.

Запорът е наложен миналата седмица от собствениците на облигации по втория облигационен заем, взет от...

НАП катастрофира при Драгичево

Кола на НАП е катастрофирала край село Драгичево. Предницата на автомобила е разбита.

Причината за катастрофата вероятно е мокрия път и лошото време.

Априлският сняг изненада шофьорите, които вече са си сменили зимните гуми с летни.

Синоптиците призовават шофьорите да са нащрек, защото условията на пътя са зимни.

Днес Перник осъмна отрупан със сняг. Снежната покривка не е голяма, но е достатъчна да създаде зимни условия и поледици на пътя....

Продължава

НАП катастрофира при Драгичево

Кола на НАП е катастрофирала край село Драгичево. Предницата на автомобила е разбита.

Причината за катастрофата вероятно е мокрия път и лошото време.

Априлският сняг изненада шофьорите, които вече са си сменили зимните гуми с летни.

Синоптиците призовават шофьорите да са нащрек, защото условията на пътя са зимни.

Днес Перник осъмна отрупан със сняг. Снежната покривка не е голяма, но е достатъчна да създаде зимни условия и поледици на пътя....

Продължава

Плевнелиев: Очаквам наказания за откраднатите подписи

"Откраднатите подписи са сериозен скандал. Това са недопустими действия. Тук опираме до работещи институции. Те трябва да направят своите проверки и съответно да има наказани. Така президентът Росен Плевнелиев коментира скандала със стотиците имена и ЕГН-та, използвани от партиите без съгласието на притежателите им в подписките за регистрация за изборите. Злоупотреби е имал и с лични данни на политици и дори на омбудсмана на държавата Константин Пенчев. Плевнелив коментира и ситуацията в Украйна. Според него никоя държава няма право да решава бъдещето на тази държава. "Държавите от Европейския съюз трябва решително и категорично да посочат, че няма да се връщаме обратно към политики 19 век, когато големи държави и велики сили си позволяваха да разделят, да обявяват някого за периферия. Надявам се българският народ да е извадил изводите си от Берлинския конгрес, наричан несправедлив. България беше разделена през 19 век, е тогава едни големи велики сили седнаха и се разбраха за България. Възможно ли е в 21 век отново да се върнем към 19 век, защото това се предлага днес от Кремъл – големите да седнат и да се разберат как да бъде произведена една Украйна, която е периферия, която да бъде разделена, която да бъде окупирана. Единствено народът на Украйна има право да реши своето бъде", заяви Плевнелиев.

11 хиляди допълнителни места във влаковете за празниците

БДЖ ще осигури близо 11 хиляди допълнителни места в 139 влака за предстоящите празници. Повече композиции ще има от четвъртък до вторник. Увеличението ще е основно по дългите направления като София-Русе, Варна и Бургас, които са и най-натоварени.

Шанън Плъм: Щрихи от филми

Шанън Плъм (Shannon Plumb), първият представител от поредица американски звезди от сцената на съвременното изкуство, идва в България по покана на Фондация „Съвременно изкуство“ във...

Борислав набеден от Бориса за гей

В навечерието на Великден „Страстната седмица” в Къртицата 2 кипи от любовни емоции и страсти. Хубавецът Борислав все по-настоятелно напира да интимничи с манекенката Виктория Джум...

105 хил. лева отиват за нов персонал на Агенцията за бежанците

Още 105 хил. лева ще бъдат отделени за бежанците. Парите ще бъдат взети от бюджета на МВР, реши Министерският съвет на днешното си редовно заседание. Средствата ще се изразходват за увеличаване на пе...

Измамници отнеха 5 хил. лева от 88-годишен мъж

Оново измамиха възрастен мъж. Телефонни измамници поискаха 18 хиляди лева от възрастен мъж от русенското село Пиргово, съобщи DarikNews. Непознатите мъже казали на дядото, че парите са за операция на...

9 нови детски градни ще бъдат построени в София

До края на годината в София трябва да бъдат построени още 9 детски градини, информира кметът Йорданка Фандъкова. Това е седмата поред нова сграда за детска градина в "Красно село". Само от ...

Меси и Испания са №1 по цена на Мондиала

Националният отбор на Испания е най-скъпият сред 32-та претенденти за златните медали на световното първенство в Бразилия това лято. Общата цена на “Ла Фурия роха“ е космическите 4...

Нов етап и нов регламент в Dancing Stars

Дойде моментът, в който журито не само ще оценява, но и ще задава ритъма в Dancing Stars 2014. Първото предизвикателство за този сезон, отправено от Галена Великова, ще изпробва екипната работа на у...

Президентът на Естония: нуждаем се от повече сили на НАТО


В интервю за CNN президентът на Естония Тоомас Илвес заяви, че страната му иска "присъствие на наземни сили на НАТО" в региона като метод за възпиране на Русия.

Управлението в Естония за пореден път изказва притеснението си от действията на Русия в Украйна. "Нуждаем се от повече учения", заяви президентът Илвес. "Смятаме, че решението да се увеличат въздушните патрули в региона е много добро".

"Не знаем обаче как ще се развие ситуацията на изток. Съдейки по действията на...

20 жалби в прокуратурата за откраднати лични данни

Цацаров: ЦИК решава дали някоя партия е регистрирана незаконно


ЦИК дава фалшивите подписи на прокуратурата

Според говорите на ЦИК Камелия Нейкова обаче опасностите са преувеличени, тъй като тайната на вота не е застрашена, а всички партии са представили повече от 2500 подписа

ГЕРБ засега водят, но в изборния ден не е сигурно, според „АССА-М”

Евроскептиците са скочили до 40% от общия брой избиратели

Джони Деп носи скъсана шапка – секси или не?

Звездата се появи с пробито бомбе на наградите MTV Movie Awards


Данаил Папазов ще валидира пощенска марка посветена на 30-годишнината на ветрохода “Калиакра” във Варна

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще валидира пощенска марка посветена на 30 годишнината от пускането на вода на ветрохода „Калиакра“, научи Moreto.net. Събитието ще се състои утре, 17 април (четвъртък), от 12:00 часа, на Морска гара Варна.

Растежът в Русия се е забавил до 0,8% през първото тримесечие

Икономическият министър на страната посочи сериозното международно положение и значителното изтичане на капитали


Инвеститорът в Карадере ще представи проекта утре в Бяла


Инвеститорите от "Мадара Юръп" АД ще представят проекта си за строителство на курорт в Карадере утре пред жителите на Бяла, съобщиха организаторите.

В представянето на проекта за екоселище "Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт" ще участват членовете на Съвета на директорите на "Мадара Юръп" АД Скот Пъркинс и Пол Райли, архитектът Игор Янкулов и туристическият консултант Хенинг Крипендорф.

Представянето е насрочено за 11 часа в  четвъртък, 17 април 2014 г. в Археологическия комплекс...

Промените в Закона за конкуренцията ще равнопоставят търговци и производители

Дребните и средните български производители ще бъдат равнопоставени с търговците. Това заяви депутатът от „Коалиция за България“ Корнелия Нинова пред...

Промените в Закона за конкуренцията ще равнопоставят търговци и производители

Дребните и средните български производители ще бъдат равнопоставени с търговците. Това заяви депутатът от „Коалиция за България“ Корнелия Нинова пред...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване