Бареков: Ще поискаме в Брюксел европейско разследване на ЕРП-тата

В Брюксел ще поискаме европейско разследване на ЕРП-тата. Това обяви лидерът на В Брюксел ще поискаме европейско разследване на ЕРП-тата. Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, като обясни, че престоят на евродепутатите от коалицията "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" в Европейския парламент ще е достатъчен, за да предизвикат пълна ревизия на действията на енергодружествата.

Иран забранява вазектомията

/КРОСС/ Иранските законодатели възнамеряват да забранят вазектомията и да затегнат закона за абортите. Действията на управниците са насочени към повишаване на раждаемостта. Според вестник „The Guardian" тази седмица иранският парламент е гласувал да започнат обсъждането на забраната на мъжката стерилизация, както и въвеждането на санкции за насърчаването на търговията с контрацептиви и извършването на аборти. Документът е приет с мнозинство от депутатите.Преди 20 години властите приеха програма за ограничаване ръста на населението, страхувайки се, че това ще удари икономиката на страната. Тя включваше субсидиране на операциите по стерилизиране на мъжете и безплатни презервативи. Миналата година обаче срещу подхода се обяви върховният лидер аятолах Али Хаменей. Той обърна внимание на правителството към очевидното застаряване на населението и постави нова цел - броят на иранците да се увеличи от 77 на 150 милиона. В същото време редица експерти посочват, че все повече и повече хора в страната предпочитат да нямат деца заради бедността или безработицата.

Над 40 хиляди евро за аварийно учение на летището

Над 40 хил. евро струва организирането на голямо учение по аварийно кацане на самолет. Това съобщи Ростислав Бъчваров, ръководител “Оперативен център” на летище София, след проведеното днес учение.
Беше разиграна ситуация на аварийно кацане на самолет със спусната и незаключена стойка на ляв колесник. Над 40 хил. евро струва организирането на голямо учение по аварийно кацане на самолет. Това съобщи Ростислав Бъчваров, ръководител “Оперативен център” на летище София, след проведеното днес учение. Беше разиграна ситуация на аварийно кацане на самолет със спусната и незаключена стойка на ляв колесник.

Плевнелиев призова Европейският съюз и НАТО да не позволяват на Русия да връща света в ХІХ век

Президентът призова Европейският съюз и НАТО да не позволяват на Русия да връща света в ХІХ век, когато великите държави решаваха съдбата на по-малките. Той определи новата ескалация на напрежението в Украйна като тревожна. „Надявам се българският народ да е извадил изводите си от Берлинския конгрес.

В Брюксел Бареков ще иска разследване на ЕРП-тата

Престоят на евродепутатите от България без цензура в Брюксел ще е достатъчен, за да предизвика пълна ревизия на ЕРП-тата.

Деси от протестите съди държавата в Страсбург

15-годишната Деси е била тормозена от държавните институции в лицето на СДВР и Агенцията за закрила на детето, заяви адвокатът й

Министър Десислава Терзиева: През новия програмен период 2014-2020 г. е необходимо да се засили транснационалното сътрудничество

 „През новия програмен период 2014-2020 г. е необходимо да се засили транснационалното сътрудничество, като се отчита факта, че територията на  страните и регионите от V4+2 е свързана с Дунавския макро-регион, макро-региона на Балтийско море, както и с региона на Черно море.“ Това становище изрази министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева на неформална среща на министрите, отговорни за регионалното развитие и пространственото планиране на държавите от Вишеградската четворка, България и Румъния.

 

В Будапеща министър Терзиева изрази надежда, че срещата ще засили диалога междустраните от Вишеградската четворка, България и Румъния и ще начертае конкретни инициативи за общи действия в областта на пространственото планиране и регионалното развитие в контекста на Общата стратегия за пространствено планиране на страните, с хоризонт до 2018 г. 

Пред участниците в срещата българският регионален министър обърна внимание, че основният инструмент за прилагане на политиката за градско развитие през настоящия период 2014-2020 е Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 ОПРР).

Предложеният модел за полицентрично развитие по ОПРР е ключов инструмент по отношение преодоляването на неблагоприятните демографски процеси в страната“, обясни Терзиева и подчерта, че фокусът върху малките и средни градове се подкрепя и от следващата тройка ротационни председатели на ЕС – Италия, Латвия и Люксембург, в рамките на новия Градски дневен ред.

Министърът заяви още, че изборът на 67 града за подкрепа по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на ОПРР 2014-2020 е надлежно обоснован от гледна точка на европейските тенденции, Регламентите за Структурните и инвестиционни фондове за следващия програмен период, а така също и от нуждите на България.

В хода на разговорите регионалният министър предложи в контекста на стратегиите на ЕС за макро-регионите и съответните  подпомагащи програми, специфичните териториални особености и потенциал на региона на V4+2 да бъдат представени по-добре в политиките за развитие на равнище ЕС.

Според Десислава Терзиева са необходими повече усилия и за формулиране на пространствени перспективи и конкретни мерки за развитие на трансгранични периферни райони с изоставащо икономическо развитие, които се характеризират допълнително с демографски, социални и екологични проблеми.

Като възможни действия в тази насока министърът очерта подобряване на сътрудничеството между институциите от двете страни на границата, изготвянето на пространствени анализи и разработването на секторни стратегии за развитие на туризма, осигуряване на транспортна свързаност, планиране на опазването и използването на природното и културното многообразие, интегрирано планиране за регенериране и развитие на градовете и обновяване на населените места в селските райони. В този контекст ние ще продължим да работим с Румъния по съвместната програма за трансгранично сътрудничество за 20140-2020 г.

ЦРУ налива $7,5 млрд. в Украйна

Експерти, следящи кризата в Украйна, смятат, че влиянието на ЦРУ върху ръководителите на страната става все по-очевидно. „Всички разбират, че именно ЦРУ е ръководило операцията на Майдана.

Джоли се омъжва по молба на умиращата си майка

/КРОСС/ Феновете на Анджелина Джоли и Брад Пит с нетърпение очакват сватбата им. Наскоро стана известно, че това е било и предсмъртното желание на умиращата майка на Джоли, което звездата смята да изпълни. Джоли и Пит възнамеряват да сключат официално брак това лято. Говори се, че двамата ще имат най-много три сватби. Едната ще се проведе във френското им имение Шато Миравал, втората - в Ню Орлиънс, а третата - на малък остров, където актрисата е разпръсната пепелта на майка си. Маршелин Бертран е искала едно от момчетата на Бранджелина да се казва Пакс - име, което Анджелина избра за сина си а шест седмици след смъртта й.

Анализатори и бизнесмени: Пловдив става индустриалната столица на България

 Пловдив се превръща в столицата на индустрията в България. Този лайтмотив прозвуча в повечето изказвания по време на днешната конференция „Българската индустрия: мисия възможна“ в Новотел Пловдив, на която участие взеха заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева,Светослав Младенов – директор на Българската асоциация за инвестиции и мениджърите на структуроопределящи предприятия, арх. Илко Николов, председател на Общински съвет Пловдив. Първи тон в тази насока даде Ираван Хира, председател на Българския форум на бизнес лидерите, организатор на събитието. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев обясни защо Пловдив може да се смята за индустриална столица – в района на втория по големина български град се намира един от най-мащабните икономически проект на страната - Тракия икономическа зона. Този проект бе представен на 50 от най-значимите китайски фирми по време на българо-китайския бизнес форум „Пловдив – Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“, който се проведе в края на март, припомни инж. Тотев.

 

Според градоначалника фокусът е не реиндустриализация, а високотехнологична индустриализация. Именно такава може да се постигне в района на Пловдив, благодарение на високообразованите кадри, които излизат от 9-те висши учебни заведения.

Икономическият анализаторът Георги Стоев, управляващ директор на Индъстри Уоч, посочи факти, в подкрепа на твърдението, че Пловдив става индустриалната столица на страната. 67 500 души в Пловдивска област са заети в преработващата промишленост, което е повече от София, повече от Варна и Бургас, взети заедно. Бройката на тези хора нараства през последната година, докато в останалата част от икономиката се свива. 51 процента от произведената бруто продукция в Пловдивска област идва от преработващата промишленост, като е ясно, че профилът е индустриален.

„Инвеститорите идват тук, защото е изградена инфраструктурата за индустриални инвестиции – земя със сменен статут, логистика, работна ръка, добра демография, съдействие от местните власти. Ясно е казано на инвестира, че е добре дошъл. Когато външен или локален предприемач погледне към България като място за инвестиции, то неговият поглед трябва да е фокусиран върху „Тракия икономическа зона“, категоричен е икономистът Георги Стоев.

Повече от 100 чужди и български инвеститори вече са построили тук своите производствени, логистични и търговски бази, подчерта в презентацията на зоната доц. д-р инж. Никола Добрев. Председателят на Съвета на  директорите на КЦМ 2000 АД и управител на „Тракия икономическа зона“ припомни, че в ТИЗ са включени 6 индустриални зони, като една от тях – „Марица“ е първата индустриална зона в България. 10 700 000 кв.м площ обхваща „Тракия икономическа зона“ и в нея досега са инвестирани над 1 милиард евро. ТИЗ се осъществява от „Сиенит Холдинг“ и „КЦМ 2000“ с подкрепата на 9 общини. Асеновград, Калояново, Куклен, Марица, Пловдив, Първомай, Раковски, Родопи и Стамболийски подписаха през март меморандум  за сътрудничество при развитие на икономическия проект.

„Да произвеждаме повече стоки за износ, да осигурим преработване на местната селскостопанска продукция, с което да развием агро сектора до краен продукт,  да активираме инвестициите в индустрията и така естествено да стигнем до най-върховия момент на индустриализацията – развитие на икономиката чрез развитие на знанието“, посочи основните цели на „Тракия икономическа зона“ инж. Никола Добрев. 

„През последните години в България се развиха търговията и услугите, позабравихме индустрията, за разлика от Чехия, например“, припомни модераторът на конференцията Максим Бехар, управител на МЗ Комюникейшънс Груп.

„Как държавата може да подкрепи инвеститорите при изграждането на техническата инфраструктура на зоната“, попита Владимир Зайков, оперативен мениджър на промишлено-търговска зона „Куклен”, част от ТИЗ.

„Държавата подкрепя инвеститорите клас „А“. Досега обаче държавата не е дала определение на структурата, на понятието „индустриална зона“, това става сега в новия правилник за насърчаване на инвестициите“, отговори Светослав Младенов, директор на Българската агенция за инвестиции.

Но никой не можа да отговори на въпроса на Румен Цонев, главен изпълнителен директор на „КЦМ 2000“, защо разходите за електроенергия за производството у нас са най-високи в цяла Европа. „Металургичната промишленост дава 20 процента от износа на България. Но именно предприятията в нея, големите енергийни консуматори, са поставени в ситуация да ползват ток по-скъп, отколкото в съседна Гърция, например, за която България изнася електроенергия. Всяка държава в ЕС по някакъв начин се опитва да намери равновесие между собственото си производство и цената на електроенергията за производителите, само ние не го правим“, констатира г-н Цонев.  

Срещата на Бербатов и Григор е в петък


В петък в Монако двамата най-известни български спортисти в момента ще се срещнат, за да си поговорят насаме.
Хотел “Монте Карло Бей” ще е мястото, където ще се видят Димитър Бербатов и Григор Димитров. Тенисистът е в княжеството заради турнира от серията “Мастърс 1000”, но футболистът на “Монако” бе зает заради мача с “Генган” за купата на В петък в Монако двамата най-известни български спортисти в момента ще се срещнат, за да си поговорят насаме. Хотел “Монте Карло Бей” ще е мястото, където ще се видят Димитър Бербатов и Григор Димитров. Тенисистът е в княжеството заради турнира от серията “Мастърс 1000”, но футболистът на “Монако” бе зает заради мача с “Генган” за купата на

Речта на Йелън оправи настроението на Wall Street

Пазарите се радваха и на добри корпоративни новини, както и на данните за развитието на китайската икономика


Емо Каменов иска бебе до 5 години

Охранителят Емил Каменов разкри, че няколко врачки са му предсказали, че ще има дете след 2015 година.

Задържаха трима за притежание на марихуана

На 14 април около 17:00 ч. на бул. “Приморски “ във Варна е извършена полицейска проверка на лицата Н.Г. на 22 г., от Варна, неосъждан и М. Г. на 22 г, от Варна. При проверката е установено, че държат в себе си пликчета със суха тревиста маса, съобщиха от полицията за Moreto.

Министър Терзиева ще представи ремонтите по републиканската пътна мрежа през пролетно-летния сезон

 На 17 април, четвъртък, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще представи предстоящите ремонти по републиканската пътна мрежа през пролетно-летния сезон.

Ще бъдат съобщени резултатите от поддържането на републиканските пътища през зимния сезон 2013/2014г.

Пресконференцията ще се състои от 10.00 часа в зала 702 на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Дипломатът Герхард Райчев върнал в България Борис Христов

Награда за личния му принос към разрешаването на задачи по националната сигурност получи по заповед на шефа на НРС бригаден генерал Драгомир Димитров легендарният в тези среди дипломат Герхард Райчев. О. з. полковникът навърши 90 години. 
В разузнаването и дипломацията е отпреди 60 г. “Работя от времето, когато бях второкурсник в Юридическия факу Награда за личния му принос към разрешаването на задачи по националната сигурност получи по заповед на шефа на НРС бригаден генерал Драгомир Димитров легендарният в тези среди дипломат Герхард Райчев. О. з. полковникът навърши 90 години. В разузнаването и дипломацията е отпреди 60 г. “Работя от времето, когато бях второкурсник в Юридическия факу

Отцепниците в Украйна вече и с бойна техника

В навечерието на започващата четиристранна среща в Женева в Източна Украйна напрежението расте, а проруските сепаратисти завземат бойна техника и още държавни учреждения, предаде НТВ.
Руският президент Владимир Путин предупреди, че решението на Киев за антитерористична операция е довело страната до ръба на гражданска война. В навечерието на започващата четиристранна среща в Женева в Източна Украйна напрежението расте, а проруските сепаратисти завземат бойна техника и още държавни учреждения, предаде НТВ. Руският президент Владимир Путин предупреди, че решението на Киев за антитерористична операция е довело страната до ръба на гражданска война.

Йохан Кройф призова "Барселона" да върне бързо Гуардиола


Легендата на "Барселона" Йохан Кройф призова клубното ръководство да върне Пеп Гуардиола като треньор на отбора след края на сезона.

Каталунците изживяват трудни последни седмици, когато бяха изхвърлени от Шампионската лига от "Атлетико" (Мадрид) и рискуват да изпуснат титлата в Испания след поражението от "Гранада".

Преди финала за Купата на краля тази вечер срещу "Реал" (Мадрид), холандецът заяви, че най-доброто нещо ще е да върнат на работа настоящия наставник на...

„Ботев” (Пд) би, но остави шансове на „Локо” (Сф)

„Ботев” (Пд) победи с 3:1 „Локомотив” (Сф) в първи полуфинал за Купата на България. Головете за „канарчетата” реализираха Феребори Доре (38), Луис Педро (72), а Александър Бранеков си вкара автогол в 85-ата минута.

Новият сектор "А" на "Герена" излиза над 11,5 млн. лева, септември ще е готов без козирка

Пълното завършване на новия сектор Пълното завършване на новия сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" ще струва над 11 500 000 лева, а при добро стечение на обстоятелствата той може да е готов до края на годината. Иначе за ползване, но без козирка конструкцията ще може да функционира през септември. Отношенията с досегашния изпълнител "Главболгарстрой" се прекратяват, а в

"Шеврон" придвижва плановете си за проучвания за шистов газ в Източна Румъния


Американската компания "Шеврон" е получила ново, пето поред разрешително за разполагане на сонда за проучвания за шистов газ в източния окръг Васлуй, съобщи агенция "Медиафакс", цитирана от БТА.

Окръжният съвет на Васлуй е издал вчера градоустройствен сертификат на "Шеврон" за разполагане на сонда за проучвания за шистов газ в село Урдещ.

Периметърът в Урдещ е с площ четири хектара. Това е петият периметър в окръга, в който "Шеврон" иска да сондира за шистов газ....

Докога министър Найденов ще се крие зад гърба на военнослужещите от Сухопътните войски?

 Поръчката с оградата на границата с Турция придоби скандална известност. Кой стои зад цялата история със строителството на „съоръжението защитен тип“ и изпълнението ѝ от Сухопътните войски (СВ)? Защо МВР и главна дирекция „Гранична полиция“ бягат като опарени от въпросите, свързани с това заграждение? Защо през цялото време прехвърлят „горещия картоф“ към Министерството на отбраната и министър Найденов се старае да докаже, че МО е виновно за „завишената“ стойност? Защо същият обяви война на Министерството и военнослужещите от Сухопътните войски (СВ)? 

 
Кога Найденов ще каже кой го посъветва изпълнението на проекта и поръчката да се възложи на СВ и каква е ролята на ген. Стефан Василев - какво му обеща и защо сега не го наказва, макар че той е в основата на цялата сбъркана от самото начало история?
 
Той е „министърът“, който с неимоверно усърдие се бори да прехвърли вината, ако има такава, на Сухопътните войски и се крие зад гърба на военнослужещите. Докога ще се прави, че не разбира и не носи отговорност, а тези, които свършиха работата, да бъдат превърнати в изкупителна жертва? Кога Найденов ще си признае, че въпреки неимоверния натиск от негова страна работата свършиха Сухопътните войски, а не подчинената му дирекция „Инвестиции в отбраната“?
 
Кой, кога и защо му даде съвет и той реши да натовари с тези несвойствени дейности СВ. Какво ще каже относно доклада, който поръча на собствения си инспекторат; колко пъти го връща Инспектората на МО, докато не го изкриви по абсурден начин, така че отговорността да бъде прехвърлена на СВ, а не на неговите дирекции и, респективно, на него? От кога изпълнението на една министерска заповед е дисциплинарно нарушение?7
 
Кога Найденов ще признае, че СВ са работили само по изискванията и утвърдената от самия него заповед ( МЗ N – 50/24.01.14г.) с една финансова рамка от 8 269 000 лв. и друга (оптимизирана 7 861 859.00 лв. – за проекта и 1 540894.00лв. – за разходи за изграждането), изпратена на заместник министър-председател и министър на вътрешните работи Йовчев. 
 
Вместиха ли се в тази оптимизирана финансова рамка СВ или не? Изчисляването на стойността на проекта чия работа е - на СВ ли? Защо след като утвърди оптимизирана финансова рамка, сега той сам се отрича от нея ?

От кога цените на пазара се определят от проектант, който в самата сметка е записал, че цените са ориентировъчни и необвързващи, и не знае ли или така му е по – удобно, че пазарните цени са тези, които се доказват с приемо-предавателни протоколи и счетоводни документи? Защо се съгласи разходите за изграждането на съоръжението да са сметка на бюджета на МО, а не на МВР - да не би трудът на военнослужещите да е безплатен, за разлика от този на служителите на МВР, или разходваните ресурси да са без значение за подготовката на войските… а може би така ще придобием нови способности, с които да допринесем за нашето достойно членство в НАТО?

 

Кога ще се прекрати ловът на вещици в МО и Найденов ще застане пред военнослужещите, ще се извини за недостойните си действия спрямо тях и ще отмени издадените вече унизителните, неоснователни, абсурдни, нелепи и незаконосъобразни заповеди за наказания на военнослужещите от СВ?

 

Действията му потвърждават правилото – наказание (неоснователно) за свършилите работата, награждаване за оплескалите нещата и не участвалите в процеса (но за спасението на собствената му дребна душица няма спиране пред нищо).

 

Криейки се зад измамна „прозрачност и откритост“, издавайки неоснователни, необосновани, нелепи, абсурдни и незаконосъобразни заповеди Найденов търси начин да си закупи индулгенция, която да успокои гузната му съвест и завладелия го неистов страх. Колко ще са уверени военнослужещите в собственото си бъдеще и с каква мотивация ще работят с такъв министър, който не защитава техните интереси и който не може да се определи ясно, а се върти като ветропоказател..накъдето му заповядат.

 

Извиненията, че е политик, не са основателни - дори и в политиката си има правила и норми, които трябва да се следват.. колкото и да не му се иска на Найденов.

 

Кратка хронология:

04.02. – публикуване на решението на командира на СВ в АОП – за откриване на процедура по чл.90, ал.1, т.4 във връзка с чл. 93, т.2 от ЗОП;

05.02.- положително становище от АОП за законосъобразност;

06.02. – среща в СВ с Найденов, директори на дирекции, ЗНО Стефан Василев, политически секретар – натиск от Найденов за бързи и неотложни действия. Ген. м-р Ненов декларира, че никой никога не е искал мнение от СВ дали те могат да се справят със задачата;

06.02 – утвърждаване на доклад за проучване на пазара и определяне на изпълнители ;

07.02 – изпращане на уведомителни писма до избраните изпълнители да представят предварителни ценови оферти ;

11.02 и 12.02 – договаряне с избраните изпълнители ;




 

Срещу 1 000 лева партии могат да си купят личните данни на половин милион души

София /КРОСС/ Срещу 1000 лева политически партии могат еднократно да си купят личните данни на половин милион българи. Това е пазарната цена, предлагана от фирми, които се занимават с подобна търговия. Разкритията направи пред bTV вътрешен човек - системен администратор в една от фирмите.Всеки ден личните данни на стотици хиляди българи се предлагат за продан в интернет. Цените за данните на 500 000 души варират от 200 лева само за име и имейл и до 1000 лева за пълната информация, твърди източникът.„От близо 6-7 години в България аз знам за политически сили, които закупуват такива данни и след това оперират с личните си кол центрове. Този тип изнасяне на данни е около 95% от общото изтичане на данни в пространството., да не кажем 99%, защото разбиването на личния ви компютър или източването на дадена институция е много по- трудно", казва специалистът.Схемата е проста и в нея няма хакерство. Големите компании у нас са обвързали базите си данни с фирми за връзка с техните клиенти - така наречените кол центрове. Така те имат достъп до ЕГН-тата, адресите и местоработата на клиентите на компаниите. Пълен достъп до личните данни имат само администраторът и управителят на кол центъра.„Те ги продават на всички заинтересовани хора - политически партии. Всъщност е законно, защото без тези данни кол центровете и колекторските фирми не могат да си вършат работата", поясни източникът на bTV

"Ботев" докосва първи финал от 19 години

"Ботев" направи широка крачка към финала за Купата на Българи с 3:1 над "Локомотив" (Сф) в първия мач. Реваншът от полуфиналите е следващата сряда в столицата.

Гостите останаха в играта с гол в последните секунди на Иво Иванов, след като преди това Ферибори Доре (38) и Луис Педро (72) бяха забили за "Ботев", а капитанът на гостите Александър Бра "Ботев" направи широка крачка към финала за Купата на Българи с 3:1 над "Локомотив" (Сф) в първия мач. Реваншът от полуфиналите е следващата сряда в столицата. Гостите останаха в играта с гол в последните секунди на Иво Иванов, след като преди това Ферибори Доре (38) и Луис Педро (72) бяха забили за "Ботев", а капитанът на гостите Александър Бра

Попова: Демокрацията изисква ежедневни грижи

/КРОСС/ Демокрацията не се осъществява сама, а изисква ежедневни грижи от страна на институциите и гражданите, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която участва днес в тържественото събрание по повод Деня на Конституцията и юриста в сградата на Съюза на юристите в България. Вицепрезидентът беше категорична, че разделението на властите е в основата на държавността, но в рамките на своята компетентност, институциите трябва да си помагат и сътрудничат в името на общото благо.„Търновската конституция се превърна в голямото начало за малкото Княжество България", заяви Маргарита Попова и припомни ролята на Възраждането за възпитаването на българските революционери и обществени дейци в духа на хуманизма и ценностите на демокрацията. „Това е предисторията на българския конституционализъм и никак не е случайно, че вместо приемането на Органически устав, през 1879 г. Великото народно събрание в Търново прие най-демократичната конституция на своето време", подчерта вицепрезидентът.Маргарита Попова изрази надеждата си все повече млади хора у нас да бъдат вдъхновени от постигнатото от българските държавници след Освобождението, както и от обичта им към българския народ. „Имаме нужда от повече прояви на родолюбие, иначе празникът 16 април и отбелязването само на акта на приемането на Търновската конституция няма да имат толкова голям смисъл", отбеляза вицепрезидентът

Кол центровете били основен снабдител на партиите с лични данни


Кол центровете са основен снабдител на партиите с лични данни, като от тях изтичат 95% от всички случаи на изтичане на подобна информация, съобщи Би Ти Ви като се позова на системен администратор в подобна компания. В интернет има предлагане на такъв тип данни, като цените варират от 200 лева само за име и мейл на 500 000 души и 1000 лева за пълната информация.

Продажбите се извършват от ръководителите на кол центровете или системните администратори, които единствени имат пълен...

"Лудогорец" направи голяма крачка към финала за Купата на България


Футболистите на "Лудогорец" направиха голяма крачка към финала за Купата на България. Отборът от Разград победи гостуващия "Локомотив" (Пловдив) с 2:0 и се осигури комфортен аванс преди реванша на 23 април. 

Двата отбора изиграха здрав мач под проливния дъжд над "Лудогорец Арена", в който Йерун Луму откри резултата с много красив гол в края на първото полувреме, а в средата на втората част Христо Златински удвои от дузпа. 

В последните двадесет минути "Лудогорец" игра с...

Още търсят кой подслуша Борисов, Кокинов и Найденов

Още едно скандално разследване от новата ни история, което взе главата на градския прокурор Николай Кокинов е на път да приключи неразкрито. Разследващите не са открили кой постави бръмбарите в дома на бившия премиер Бойко Борисов в Банкя и се чу какви завери въртят той, Кокинов и бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Маргарита Попова: Демокрацията не се осъществява сама, а изисква ежедневни грижи от страна на институциите и гражданите

Демокрацията не се осъществява сама, а изисква ежедневни грижи от страна на институциите и гражданите, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която участва днес в тържественото събрание по повод Деня на Конституцията и юриста в сградата на Съюза на юристите в България. Вицепрезидентът беше категорична, Демокрацията не се осъществява сама, а изисква ежедневни грижи от страна на институциите и гражданите, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която участва днес в тържественото събрание по повод Деня на Конституцията и юриста в сградата на Съюза на юристите в България. Вицепрезидентът беше категорична,

12-годишна стана най-младата майка във Великобритания

/КРОСС/ 12-годишно момиче и 13-годишният й приятел станаха най-младите родители във Великобритания. Тийнейджърката е родила момиченце, тежащо около 3,2 кг. Имената на младите родители не се съобщават. Според вестник „The Sun", на 11-годишна възраст момичето започва да се среща с младеж, който живее недалеч от дома й, в Северен Лондон, а връзката им завършва с бременност. Изданието се позовава на източници, близки до семейството на младата майка. Тийнейджърите били „луди един за друг" и прекарвали почти цялото си време заедно. Появата на бебето на бял свят само засилило чувствата на младите родители, които съвсем скоро смятат да се оженят. Въпреки стоварилите им се отговорности с раждането на малката, младежите не смятат да напускат училище. Девойката смята да се върне в клас още през септември. Така голяма част от грижите върху бебето ще паднат върху плещите на бабите и дядовците, които определено не са били подготвени за подобен развой на събитията.

Бареков оглави листата си за евровота, но до "предсрочни избори"

Бившият журналист и нов политик Николай Бареков очаквано е водач на листата на коалицията "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" за предстоящите избори за евродепутати.   Номинациите бяха одобрени в сряда на Национален съвет на регионите на водената от Бареков партия "България без цензура" и от коалиционните партньори, съобщиха от пресцентъра на бившия ТВ-водещ.   Втори в листата на коалицията около "България без цензура" е заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Ангел Джамбазки, а трети – заместникът на Бареков в ръководството на партията му Рада Коджабашева.   Лидерът на Земеделския народен съюз (ЗНС) Румен Йончев, доскоро депутат от гражданската квота на БСП, е на четвърто място. Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов е на последното 17-о място. Социолозите в края на март отреждаха едно евродепутатско място на коалицията. Заради ангажимент на почетния си председател Любен Дилов-син, от "Гергьовден" направиха нестандартна номинация и предложиха от тяхната квота зам. -председателя на "България без цензура" Росен Петров, пише в съобщението до медиите. Петров също беше телевизионен водещ доскоро, но в ефира на собственото си предаване по бТВ обяви, че влиза в политиката.   "Лек превес в листата имат дамите. Те са 9 срещу 8 мъже. Част от местата са за женската организация на ББЦ "Евромайки". 13 от кандидат-депутатите за Европейския парламент са от "България без цензура", двама са от ВМРО. ЗНС и "Гергьовден" имат по един представител", съобщават от пресцентъра на "България без цензура", като забравят да отбележат, че първоначалният ангажимент на Бареков бе именно евромайките да оглавяват листата на формацията.   "Избрали сме знакови лица на коалицията. При нас е хубаво, че лидерите на партиите са и експерти, май аз с моите три специализации в Америка и Англия съм най-неграмотен в този списък", коментира Бареков. Той добави, че при реденето на листата са избрани представители на цялото общество, дори като етнически и религиозен профил от всички райони на страната.   Цитиран от "Дневник", той заяви, че ако бъде избран за евродепутат, ще отиде в Брюксел, но "до предсрочните парламентарни избори". "Дай, Боже, по-скоро да са", добави Бареков. При внасянето на подписката на партията си за регистрацията в ЦИК той обяви, че ще ръководи листата, за да може да води битка с лидера на БСП Сергей Станишев, който е първата номинация на социалистите.

Запорираха имоти за 2,7 млн. лв. заради "Дюнигейт"

Заради делото за строителството върху защитените пясъци край града, по-известно като „Дюнигейт” беше запорирано имущество на кмета и главния архитект...

Цветлин Йовчев: Работи се активно по стратегията за интеграция на бежанците

Днес на заседание на Министерския съвет е приет проект за план за изпълнение на допълнителни мерки за повишаване на готовността за реагиране при очакван засилен миграционен натиск по границата на България. Това обяви на пресконференция след правителственото заседание вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Учителки се сбиха в детска градина в Кърджали

Две учителки са се сбили  пред входа на детска градина "Здравец" в квартал "Гледка" в Кърджали. Случката е станала на 25 март, но регионалният пресцентър на МВР съобщи за него едва днес: "Инцидентът станал между две учителки, при който 51-годишна нанесла удари на 40-годишната си колежка" - пише в прессъобщението на полицията. Досега за инцидента не знаели нито началникът на Инспектората по образованието Сашка Тръпкова, нито зам.-кметът Елисавета Кехайова, съобщава БГНЕС. Директорът на детската градина Димитрина Стефанова обясни, че поводът за спречкването не бил сериозен и подчерта, че „единственото добро“ в случая е, че двете са се сбили на входа на сградата, а не пред очите на децата. Тя обясни, че няколко от учителките се занимавали с инсталиране на софтуер за интерактивна дъска и тогава една от преподавателките помислила, че се провежда обучение и решила, че е игнорирана. Как е кипнала така, че се е нахвърлила върху по-младата, не зная. Много неприятно е в деня на Благовещение да се случи подобно нещо, коментира Стефанова. Директорката каза още, че двете учителки ще получат дисциплинарни наказания заради постъпката си: „Това е недопустимо както според правилника, така и според етичния и трудовия кодекс", коментира тя. След боя едната участничка се оплаквала от болки в ръката, а другата имала одрасквания. Инициаторката на спречкването се е снабдила с болничен лист за трудова злополука, но впоследствие документът не е признат в НОИ. По случая е образувано и досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда.

Следи от бутонки по гърдите на Миланов, ЦСКА (М) се прости с Купата

ЦСКА (Москва) загуби полуфиналния мач с Краснодар за Купата на Русия с 0:1, а българския играч на "армейците" - Жоро Миланов, успя да се отчете само с участие в меле в наказателното поле на ...

Близначки плувкини ще пръскат сексапил на Мондиала

Световното първенство по футбол в Бразилия събира най-добрите отбори, най-великите играчи на съвремието ни и едни от най-сексапилните мъже в света. Толкова много "най" е гаранция за присъств...

Украйна с доказателства, че Русия иска кръвопролития

Документирани са разговори, които показват, че трябва да бъдат убити 100-200 човека, а около час и половина след това на територията на Украйна да се появят танкове и бронетранспортьори на руската армия, заяви ръководител на Службата за сигурност на Украйна

Маргарита Попова: Демокрацията не се осъществява сама, а изисква ежедневни грижи от страна на институциите и гражданите


Демокрацията не се осъществява сама, а изисква ежедневни грижи от страна на институциите и гражданите, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която участва днес в тържественото събрание по повод Деня на Конституцията и юриста в сградата на Съюза на юристите в България. Вицепрезидентът беше категорична, Демокрацията не се осъществява сама, а изисква ежедневни грижи от страна на институциите и гражданите, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която участва днес в тържественото събрание по повод Деня на Конституцията и юриста в сградата на Съюза на юристите в България. Вицепрезидентът беше категорична,

Станимир Стоилов призна за оферта от африкански клуб


Старши треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов потвърди, че е получил оферта да поеме африкански клуб през лятото. Предполага се, че интерес към бившия национален селекционер има от бенинския АСПАК, който е лидер в местната Висшата лига. 

"В интерес на истината имам оферта, но това е нещо, което не мога да кажа сега", заяви Стоилов след победата с 3:0 срещу "Локомотив" (София) в първия полуфинален мач за Купата на България. 

Треньорът на пловдивчани остана доволен от...

Детски празник с боядисване на яйца организират "Евромайки"

Великденско боядисване на яйца организира женската структура на "България без цензура" в редица градове на страната, съобщиха от пресцентъра на партията.
На Велики четвъртък във Варна ще бъде пресъздаден обичаят боядисване на яйца, на който са поканени майките и децата от града. Малчуганите могат да научат повече за един от най-хубавите Великденско боядисване на яйца организира женската структура на "България без цензура" в редица градове на страната, съобщиха от пресцентъра на партията. На Велики четвъртък във Варна ще бъде пресъздаден обичаят боядисване на яйца, на който са поканени майките и децата от града. Малчуганите могат да научат повече за един от най-хубавите

Весела Тотева шари яйца за бебето Виктор

Футболната съпруга Весела Тотева-Топузакова всяка година сама боядисва великденските яйца. „Обичам да ги правя с памук. Така стават шарени и уникални. За блясък ги намазвам с малко зехтин или олио.

Продават личните данни на 500 хил. българи на промоция - за 1000 лева

Срещу 1000 лева политически партии могат еднократно да си купят личните данни на половин милион българи. Това е пазарната цена, предлагана от фирми, които се занимават с подобна търговия. Разкритията направи пред bTV вътрешен човек - системен администратор в една от фирмите.
Всеки ден личните данни на стотици хиляди българи се предлагат за продан Срещу 1000 лева политически партии могат еднократно да си купят личните данни на половин милион българи. Това е пазарната цена, предлагана от фирми, които се занимават с подобна търговия. Разкритията направи пред bTV вътрешен човек - системен администратор в една от фирмите. Всеки ден личните данни на стотици хиляди българи се предлагат за продан

Детски празник с боядисване на яйца организират "Евромайки"

Великденско боядисване на яйца организира женската структура на Великденско боядисване на яйца организира женската структура на "България без цензура" в редица градове на страната, съобщиха от пресцентъра на партията. На Велики четвъртък във Варна ще бъде пресъздаден обичаят боядисване на яйца, на който са поканени майките и децата от града. Малчуганите могат да научат повече за един от най-хубавите

Сър Алекс Фергюсън пуска колекцията си от вина на търг

Бившият треньор на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фергюсън ще пусне на търг няколко хиляди бутилки вино с колекционерска стойност, информира „Си Ен Би...

Иво Тонев обеща сектор "А" на "Герена" през септември, но без козирка

Малко повече от месец преди отбелязването на 100-годишнината на столичния Левски шефът на управителния съвет на клуба Иво Тонев се ангажира с нов срок за построяването на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", който бе съборен м.г. в очакване на финансова инжекция от "Газпром". Първоначално ексшефът на УС на спортния тотализатор и бивш общински съветник от ГЕРБ бе обещал строежът да бъде завършен до 24 май т.г., когато ще бъде честван вековният юбилей. След падането на кабинета "Борисов", зациклянето на проекта "Южен поток" и охладнелия интерес на руския газов гигант към евентуално спонсорство в Левски обаче, строителството бе замразено заради натрупани задължения към изпълнителя "Главболгарстрой". "Трябва да ви съобщя две важни неща. Първото важно нещо е, че "Главболгарстрой" прекратява дейността си по строежа на сектор "А". Юристите работят по този казус и ще прекратим взаимоотношенията си по възможно най-коректен начин. Вторият важен въпрос е, че утре или другата седмица ще подпишем с друга фирма, която следващата седмица ще започне довършването на сектора", обяви Тонев в сряда на пресконференция. Той обаче така и не изясни какви са конкретните причини клубната управа да свали доверието си от тази строителна фирма и да потърси нов изпълнител на проекта. Уточнявайки, че "до този момент дадох някои обещания, част от които не изпълних", Тонев заяви, че няма да се ангажира с "конкретен срок", но все пак анонсира, че през септември т.г. сектор "А" на Герена ще може да приема публика. Макар и без да има козирка. По думите му довършването на строежа ще струва около 3 милиона лева, а козирката – около 2 милиона лева. До момента пък били изхарчени над 4.3 милиона лева. Тонев обаче не каза от кого са били осигурени тези пари. Запитан откъде ще дойдат парите, с които ще се финансира довършването на централния сектор на "Георги Аспарухов", той обясни, че "в бъдеще на тези нови изпълнители ще се плаща изцяло от приходите от сектор "А", без със задължения да бъде обвързван евентуален нов спонсор". "Козирката не може да бъде изградена в България, тъй като няма фирма у нас, която може да изгради носещите профили. Така че затова казвам, че през септември "А" сектор няма да има козирка. Нейното изработване изисква два месеца, а поставянето 20 дни. Ако нещата се развият благоприятно, може в края на годината да поставим козирката... За да бъде завършен изцяло секторът, освен тези пари ще бъдат необходими още 2-2.5 млн. лв. Те ще бъдат необходими за сектора отвътре – зали, съблекални, ВИП-боксове, ложи и всичко необходимо. Едно нещо обаче е сигурно – хванал съм се да изградя сектора и няма да се откажа. Ще направя всичко възможно това да се случи. Имам някаква идея", добави шефът на УС на Левски. Тонев ту отрича натиск срещу строежа, ту го признава Впечатление направи, че Тонев заяви няколко различни неща в отговор на журналистически въпроси – дали до патовата ситуация със стадиона се е стигнало заради външни хора, които по някакъв начин са попречили на реализирането на първоначалния план. В началото на пресконференцията бившият шеф на Локомотив София заяви, че предпочита да не коментира този въпрос. След това, докато изреждаше благодарности към хората, които го подкрепят, добави, че не благодари само "на тези, които пречат". Накрая пък отрече с думите: "Няма такова нещо. По принцип в България сме такива хора – ако 5 човека се радват и помагат, 5 човека пречат". "През декември бяхме в Москва с Тодор Батков, говорихме с "Газпром", имахме оптимистични очаквания. Подписахме и с фирма, която да организира концерти на нашия стадион. Затова имах очаквания, че финансирането няма да е проблем. Но до днешна дата няма договор с "Газпром". Аз съм започнал строежа и няма да се отказвам, докато не го завърша. Срещнах много проблеми, вероятно ще има и още, но няма да се откажа. Не се чувствам подведен, защото това бе мое решение. Нямам намерение да се крия или да се оплаквам", коментира Тонев, помолен да изброи конкретните обстоятелства, които м.г. са му дали увереност да настоява за разрушаването на сектор "А" на Герена. Той обаче предпочете да не се спира на подробности, като например кой му уреди среща с шефа на руската газова компания Алексей Милер, нито пък дали случайно ръководството на Левски не е получавало уверения за финансовата си стабилност и от други места. Политиката била над Левски Тонев не коментира и съмненията, че проблемите около строежа на централния сектор на стадион "Георги Аспарухов" рязко се задълбочиха след падането от власт на бившия премиер Бойко Борисов, по чието време в "синия" клуб се радваха на завидна за България обезпеченост. На директен въпрос дали моментното състояние на клуба е следствие от промяната на политическата конюнктура в страната, той се отплесна в кратка емоционална реч как отборът носи името на "най-великия българин" и винаги е стоял "над политиката". Близките отношения между Тонев и партийния му лидер Борисов също не попаднаха във фокуса на изказванията му по време на пресконференцията. Шефът на УС на Левски не коментира и обстоятелството, че случайно или не той стана част от клубната управа покрай подписването на договор с втората по големина руска банка "Внешторгбанк" (ВТБ), като втори спонсор на "синия" клуб освен мобилния оператор "Мтел". Междувременно ВТБ участва преди около две години чрез свое инвестиционно дружество в покупката на акции от "Булгартабак", влизайки в съдружие с мажоритарния собственик на "Корпоративна търговска банка" (КТБ) Цветан Василев. Успоредно с това руската банка стана собственик и на близо 10% от акциите на КТБ. "Това са несериозни неща", отсече Иво Тонев в сряда в отговор на въпрос на Mediapool дали финансовите проблеми в Левски имат някаква връзка с открития конфликт между оказалия се в опозиция Бойко Борисов, банкера Цветан Василев (закупил пловдивския гранд Ботев по време на мандата на ГЕРБ – бел.ред.) и медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски (чиито медии неистово подкрепяха правителството на ГЕРБ, а след изборите през май м.г. станаха негови категорични противници – бел.ред.). Тонев не пожела да коментира и думите на Батков от неотдавнашно негово интервю пред Дарик радио, в което обяви, че има политически натиск над клуба, както и че той нямало да го остави "в ръцете на задкулисието". В края на пресконференцията си Тонев не пропусна да отбележи, че според него феновете от агитката в сектор "Б" трябва да се отнасят с повече уважение към официалния собственик на клуба Тодор Батков, тъй като дори и "хипотетично да дойде друг", известният адвокат вече десетина години издържа отбора. От няколко седмици привържениците на "сините" са в открита война с адвоката, когото призоваха да допусне публичен одит в клуба, да обяви акции за продан "и довиждане".

Иво Тонев обеща сектор "А" на "Герена" до септември, но без козирка

Малко повече от месец преди отбелязването на 100-годишнината на столичния Левски шефът на управителния съвет на клуба Иво Тонев се ангажира с нов срок за построяването на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", който бе съборен м.г. в очакване на финансова инжекция от "Газпром". Първоначално ексшефът на УС на спортния тотализатор и бивш общински съветник от ГЕРБ бе обещал строежът да бъде завършен до 24 май т.г., когато ще бъде честван вековният юбилей. След падането на кабинета "Борисов", зациклянето на проекта "Южен поток" и охладнелия интерес на руския газов гигант към евентуално спонсорство в Левски обаче, строителството бе замразено заради натрупани задължения към изпълнителя "Главболгарстрой". "Трябва да ви съобщя две важни неща. Първото важно нещо е, че "Главболгарстрой" прекратява дейността си по строежа на сектор "А". Юристите работят по този казус и ще прекратим взаимоотношенията си по възможно най-коректен начин. Вторият важен въпрос е, че утре или другата седмица ще подпишем с друга фирма, която следващата седмица ще започне довършването на сектора", обяви Тонев в сряда на пресконференция. Той обаче така и не изясни какви са конкретните причини клубната управа да свали доверието си от тази строителна фирма и да потърси нов изпълнител на проекта. Уточнявайки, че "до този момент дадох някои обещания, част от които не изпълних", Тонев заяви, че няма да се ангажира с "конкретен срок", но все пак анонсира, че през септември т.г. сектор "А" на Герена ще може да приема публика. Макар и без да има козирка. По думите му довършването на строежа ще струва около 3 милиона лева, а козирката – около 2 милиона лева. До момента пък били изхарчени над 4.3 милиона лева. Тонев обаче не каза чии са тези пари. Запитан откъде ще дойдат парите, с които ще се финансира довършването на централния сектор на "Георги Аспарухов", той обясни, че "в бъдеще на тези нови изпълнители ще се плаща изцяло от приходите от сектор "А", без със задължения да бъде обвързван евентуален нов спонсор". "Козирката не може да бъде изградена в България, тъй като няма фирма у нас, която може да изгради носещите профили. Така че затова казвам, че през септември "А" сектор няма да има козирка. Нейното изработване изисква два месеца, а поставянето 20 дни. Ако нещата се развият благоприятно, може в края на годината да поставим козирката... За да бъде завършен изцяло секторът, освен тези пари ще бъдат необходими още 2-2.5 млн. лв. Те ще бъдат необходими за сектора отвътре – зали, съблекални, ВИП-боксове, ложи и всичко необходимо. Едно нещо обаче е сигурно – хванал съм се да изградя сектора и няма да се откажа. Ще направя всичко възможно това да се случи. Имам някаква идея", добави шефът на УС на Левски. Тонев ту отрича натиск срещу строежа, ту го признава Впечатление направи, че Тонев заяви няколко различни неща в отговор на журналистически въпроси – дали до патовата ситуация със стадиона се е стигнало заради външни хора, които по някакъв начин са попречили на реализирането на първоначалния план. В началото на пресконференцията бившият шеф на Локомотив София заяви, че предпочита да не коментира този въпрос. След това, докато изреждаше благодарности към хората, които го подкрепят, добави, че не благодари само "на тези, които пречат". Накрая пък отрече с думите: "Няма такова нещо. По принцип в България сме такива хора – ако 5 човека се радват и помагат, 5 човека пречат". "През декември бяхме в Москва с Тодор Батков, говорихме с "Газпром", имахме оптимистични очаквания. Подписахме и с фирма, която да организира концерти на нашия стадион. Затова имах очаквания, че финансирането няма да е проблем. Но до днешна дата няма договор с "Газпром". Аз съм започнал строежа и няма да се отказвам, докато не го завърша. Срещнах много проблеми, вероятно ще има и още, но няма да се откажа. Не се чувствам подведен, защото това бе мое решение. Нямам намерение да се крия или да се оплаквам", коментира Тонев, помолен да изброи конкретните обстоятелства, които м.г. са му дали увереност да настоява за разрушаването на сектор "А" на Герена. Той обаче предпочете да не се спира на подробности, като например кой му уреди среща с шефа на руската газова компания Алексей Милер, нито пък дали случайно ръководството на Левски не е получавало уверения за финансовата си стабилност и от други места. Политиката била над Левски Тонев не коментира и съмненията, че проблемите около строежа на централния сектор на стадион "Георги Аспарухов" рязко се задълбочиха след падането от власт на бившия премиер Бойко Борисов, по чието време в "синия" клуб се радваха на завидна за България обезпеченост. На директен въпрос дали моментното състояние на клуба е следствие от промяната на политическата конюнктура в страната, той се отплесна в кратка емоционална реч как отборът носи името на "най-великия българин" и винаги е стоял "над политиката". Близките отношения между Тонев и партийния му лидер Борисов също не попаднаха във фокуса на изказванията му по време на пресконференцията. Шефът на УС на Левски не коментира и обстоятелството, че случайно или не той стана част от клубната управа покрай подписването на договор с втората по големина руска банка "Внешторгбанк" (ВТБ), като втори спонсор на "синия" клуб освен мобилния оператор "Мтел". Междувременно ВТБ участва преди около две години чрез свое инвестиционно дружество в покупката на акции от "Булгартабак", влизайки в съдружие с мажоритарния собственик на "Корпоративна търговска банка" (КТБ) Цветан Василев. Успоредно с това руската банка стана собственик и на близо 10% от акциите на КТБ. "Това са несериозни неща", отсече Иво Тонев в сряда в отговор на въпрос на Mediapool дали финансовите проблеми в Левски имат някаква връзка с открития конфликт между оказалия се в опозиция Бойко Борисов, банкера Цветан Василев (закупил пловдивския гранд Ботев по време на мандата на ГЕРБ – бел.ред.) и медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски (чиито медии неистово подкрепяха правителството на ГЕРБ, а след изборите през май м.г. станаха негови категорични противници – бел.ред.). Тонев не пожела да коментира и думите на Батков от неотдавнашно негово интервю пред Дарик радио, в което обяви, че има политически натиск над клуба, както и че той нямало да го остави "в ръцете на задкулисието". В края на пресконференцията си Тонев не пропусна да отбележи, че според него феновете от агитката в сектор "Б" трябва да се отнасят с повече уважение към официалния собственик на клуба Тодор Батков, тъй като дори и "хипотетично да дойде друг", известният адвокат вече десетина години издържа отбора. От няколко седмици привържениците на "сините" са в открита война с адвоката, когото призоваха да допусне публичен одит в клуба, да обяви акции за продан "и довиждане".

Сатурн ще се сдобие с нов спътник?

/КРОСС/ Сондата „Касини" откри, че в системата на пръстените на Сатурн се сформира нов спътник. Той ще бъде в орбитата на Сатурн, а учените вече са му подготвили име - Пеги.Сатурн вече има 62 спътника, както и най-масивните пръстени сред планетите в Слънчевата система, които се състоят основно от ледени и каменни късове. Именно в тях се заформя и новата луна. „Не сме виждали подобно нещо преди. Наблюдаваме процес на раждане, при който обектът се напуска пръстените и започва да съществува самостоятелно", казва астрономът Карл Мъри.Учените твърдят, че новия спътник се формира твърде близо до Сатурн, така че има вероятност след време той да се разпадне.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване