Премиера на „Откраднати разкази?” по Доналд Маргулис в ТБА

/КРОСС/ Театър „Българска армия" посвещава премиерния за България спектакъл „Откраднати разкази?" по Доналд Маргулис на творчеството на режисьора Красимир Спасов и актрисата Меглена Караламбова. „Сюжетът на тази история е хроника на период от живота на две жени, а отделните сцени са извадки от този период. Вирджиния Улф сполучливо бе нарекла подобни извадки „моменти на битието". Двете жени са писателки, а по-възрастната е и учителка на по-младата. Животът им е „събран" в рамките на шест години. Тези години пък са нещо като „голяма извадка" от живота на всяка една от тях. Това е разказ за творческата природа на писателската професия, за самия акт на писането, за творческото въображение на писателя. Това е разказ и за правилата на писателското творене, за професионалния морален кодекс на писателя. Това е разказ за човешката и професионална самотност на твореца. Това е разказ за отношенията на две човешки същества, за душевната близост между тях, за чувствата, за обичта и болката, които изживяват и неизбежната раздяла, пред която се изправят, за смъртта, с цялата й безапелационна императивност, която ще почука на вратата на това малко човешко общежитие, за да се впише и тя в „живота-творба", вълнуващо разказан в пиесата на Доналд Маргулис „Откраднати разкази?", отбелязва режисьорът Красимир Спасов. Участват Меглена Караламбова и Кристияна Ценкова

Мъж загина в Тервел при свличане на земна маса

/КРОСС/ Строителен работник на 52 години е загинал в град Тервел при свличане на земна маса, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал във вторник при полагане на тръби на канализация за отпадни води по улица "Янтра". Уведомена е Областната инспекция по труда.  

На 18% от българите не им достига осигурителният стаж

 18% от българите не могат да излязат в пенсия, въпреки че са достигнали пенсионна възраст. Данните са на Националния осигурителен институт.

 

Причината е, че нямат достатъчно години осигурителен стаж. Така, за да могат да получаватпенсия, те трябва да изчакат да навършат 65 години и осем месеца и трябва да са се осигурявали поне 15 години. 

 

Според експерти причината за недостигащия стаж на хората е това, че дълго време са били без работа. За да се пенсионират нормално, жените трябва да са се осигурявали близо 35 години, а мъжете - около 38.

Станишев: Днес няма нужда от ревизия на конституцията, а от сериозен и дълбок дебат

Повечето от предложенията за ревизия на конституцията показват теоретичен поглед и юридически фетишизъм. Днес няма нужда от ревизия на конституцията, но има нужда от дълбок и сериозен конституционен дебат. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на тържественото заседание на парламента по повод 135-годишнината от приемането на Търновската конституция.

23 години след приемането на новата конституция, тя се оказа много повече от конституция на прехода – едновременно...

Читателски дневник: ЦИК можеше да защити много повече тайната на подкрепилите партиите


Текстът е публикуван в блога на Красимир Гаджоков. "Дневник" го публикува с разрешение на автора му.

Смятам въведената от ЦИК електронна проверка на подписите за подкрепа на партии като идея, като цяло, за безспорно изключително общественополезна.

И не от няколко дни насам – откогато стана ясно, че има злоупотреби с подписи. Като участник в множество организации на българите в чужбина, от години настояваме за улесняване както на подаването на заявления за гласуване в...

Искри и покрай Конституцията: Ренегатството не е от днес!

Партиите заровиха привидно томахавките заради празника, но в словата на отделните лидери се усети прехвърчането на искри към политическите опоненти.

Сър Алекс продава колекцията си от 5000 бутилки вино


За да се разсейва от "красивата игра" бившият мениджър на "Манчестър юнайтед" сър Алекс Фъргюсън събираше редки вина, които ще бъдат продадени на търг в Хонконг през май, обяви аукционната къща Christie's.

Колекцията от около 5000 бутилки, която се оценява на около 3 милиона паунда, ще се продава заедно със сувенири, подписани лично от легендарния шотландец.

Почти 75 процента от сбирката са Domaine de la Romanee-Conti - френско бургундско вино, което директорът по вината...

Президентът: Нима днес не се готви нов Берлински конгрес за Украйна?

Има големи ядрени държави, които днес ни връщат в мащабите на политическото мислене от 19 век. Това е много опасно, предупреди президентът Росен Плевнелиев по време на научната конференция „135 години демократична конституционна традиция в България”.

Столичанин джитка с 3,64 промила из Нова Загора

Двама доста почерпени шофьори са били спипани тази нощ. Единият е задържан в Сливен с 2,40 промила алкохол в кръвта, а другият с 3,64.

Директорка удари седмокласник с тесла

Част от учителите и децата в училището в Чешнегирово са подложени на тормоз от директорката Кера Ташева, пише Част от учителите и децата в училището в Чешнегирово са подложени на тормоз от директорката Кера Ташева, пише "Марица". Напрежението избило на 10 април, когато Ташева нахлула с тесла в стаята на седмокласниците. Директорката се вбесила, че вратата е заключена, и изкъртила бравата с помощта на работник от персонала.

До края на април подаваме данъчни декларации за първото тримесечие

 Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи, извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци до края на април. 

 

Декларацията се подава и от фирми и самоосигуряващи се лица, които плащат на физически лица доходи по извънтрудови правоотношения или от наем и са длъжни да удържат авансов данък върху тези доходи.

 

Декларацията се представя в НАП и за окончателните данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически лица у нас, както и за окончателните данъци върху доходите от дивиденти и др., дължими от местни и чуждестранни физически лица. 

Минчо Минчев: ТЕЦ Варна ще спре да работи в края на декември тази година

ТЕЦ Варна ще спре да работи в края на декември тази година. Това каза Минчо Минчев - директор на централата ТЕЦ Варна по време на работен семинар, предаде репортер на Агенция "Фокус". „Каква ще е съдбата му в бъдеще не мога да кажа, преговорите продължават.

Установиха срока на годност на човешкия мозък

/КРОСС/ С възрастта способността на човешкия мозък да възприема нова информация и да я обработва постепенно намалява и то доста време преди човек да достигне т.нар. почтена възраст. До това заключение са стигнали учени от университета "Саймън Фрейзър", които установили, че пределната възраст е 24 години, след което мозъците ни "отслабват", пише сп. "Плъс Уан". Резултатите са вследствие на изследване, направено сред 3305 професионални геймъри на "Старкрафт 2" на възраст от 16 до 44 години. С помощта на сложно статистическо моделиране канадските учени са открили, че по-възрастните играчи са вземали решения, засягащи играта, по-бавно от младите им колеги. Един 39-годишен играч например през 15-минутната игра е изразходвал за всяко свое решение по 150 милисекунди повече от своя 24-годишен противник. В същото време учените от университета "Саймън Фрейзър" са установили, че въпреки по-бавните реакции, възрастните участници са се представяли много добре в играта.    

Елена Кучкова забърсала млад политик

Плеймейтката Елена Кучкова проговори за мъжа до нея. Моделката упорито пази името му в тайна, но подсказа, че работата му е свързана с политика.

Без Spirit of Burgas тази година

Традиционният фестивал Spirit of Burgas няма да бъде проведен тази година, съобщи за OFFNews Димитър Маджаров, директор на Общинско предприятие “Летен театър, фестивали и концерти” в град Бургас.

Причината за това са недостатъчните финансови средства, които общината може да отпусне. Организаторите на фестивала искат да възвърнат тридневния формат на Spirit-a, като за това обаче пари няма как да бъдат дадени.

Маджаров коментира, че още тази година ще започне подготовката за изданието на SoB през 2015 година. “Следващата година фестивалът със сигурност ще бъде 3 дни, като ще се постараем да има и силни водещи банди”, заяви Маджаров.

Spirit of Burgas е един от най-популярните музикални фестивали, както у нас, така и на Балканите. Провежда се от 2008 година като от тогава до днес на сцената в Бургас са се качавали световни имена като Enter Shikari, Wu Tang Clan, Tinie Tempah, Busta Rhymes, The Prodigy, Sum 41, Korn, Moby, Serj Tankian и много други.

 

 

 

Ц. Цачева: В НС господства езикът на отрицанието и противопоставянето

Конституцията може да бъде основа на държавността, само когато е създадена с общо съгласие и разбирателство. Днес ни липсват и разбирателство, и съгласие, защото когато не звучат тържествени речи, в тази зала господства езикът на отрицанието и противопоставянето.

Жителите на Краматорск излязоха срещу танковете

Част от проруските сепаратисти в Славянск са пленени

Братята на Пол Уокър ще го заместят в "Бързи и яростни 7"

Братята на Пол Уокър – Коди и Кейлъб Уокър, ще довършат снимките "Бързи и яростни 7", съобщава CNN.
Продуцентите потвърдиха, че двамата братя на екшън звездата са подписали договори за участие в лентата. Те ще заснемат останалите сцени, в които участва героят (Брайън О'Конър) на покойния Пол Уокър.
40-годишният Уокър беше в почивка от снимките на Братята на Пол Уокър – Коди и Кейлъб Уокър, ще довършат снимките "Бързи и яростни 7", съобщава CNN. Продуцентите потвърдиха, че двамата братя на екшън звездата са подписали договори за участие в лентата. Те ще заснемат останалите сцени, в които участва героят (Брайън О'Конър) на покойния Пол Уокър. 40-годишният Уокър беше в почивка от снимките на

Пред гостите на празника ГЕРБ и БСП се скараха за атентата в "Св. Неделя"

В пленарната зала, където днес има тържествено заседание, посветено на 135-годишнината от приемането на Търновската Конституция, ГЕРБ взе думата за процедура. Зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов поиска минута мълчание и пред всички официални гости припомни престъпленията на БКП. Лидерът на левицата също не отстъпи пред опозицията и използва случая, за да даде своя прочит на българската история. "През 1925 военната организация на БКП осъществява най-тежкия терористичен акт в историята на България. На 14 април 1925 е убит ген. Константин Георгиев. В негова чест се прави официално погребение, на което загиват 213 човека, от които 13 генерали, трима депутати. Това е най-големият терористичен акт, осъществяван в България", каза Цветан Цветанов и поиска парламентът с минута мълчание да отдаде чест на "хората, които не позволиха избиването на българската интелигенция". Лидерът на левицата Сергей Станишев в дипломатичен тон на думите на Цветанов. Той заяви, че въпреки своята демократичност, през годините Търновската конституция е била "нарушавана, погазвана или открито суспендирана". Според Станишев атентата в "Св. Неделя" е част от борбата за спазването на основния закон и правата, заложени в него. Ето прочита на историята през погледа на Сергей Станишев: Имперска Русия проявява към България демократичен подход, предоставяйки като основа един демократичен текст. Въпреки това Търновската конституция не преодолява дуалистичната монархия. В този смисъл тя не отразява изцяло завета на Апостола за чиста и свята република. Въпреки законодателната власт на парламента и поделената министерска отговорност между княза и Народното събрание България е по-скоро с монархическо, отколкото с парламентарно управление. Това напрежение върху върховната власт на княза, по-късно царя, върху НС, е източник на множество конфликти през времето, когато съществува Търновската конституция. "Тя е най-дълго действащата - 67 г., но през голяма част от този период тя е била нарушавана, погазвана или открито суспендирана. Демократичната и прогресивни сили са отстоявали нейните принципи и разпоредби. Когато днес отдаваме почит на хора, загинали при един от най-големите атентати в църквата "Св. Неделя" с различни убеждения - нито дяволи, нито ангели, по-голямата част от тях, нека не забравяме,че една продължителна, по същество тлееща, перманентна гражданска война в България започва от 1923 г. с един крайнодесен военен "уч. преврат", резултат от което е убийството на законния министър-председател, избиването на десетки и стотици интелектуалци и народни представители, хора с различно мнение от опозицията, което далеч предшества атентата, чиито жертви днес почетохме. Нека имаме истинската памет за цялата сложност и противоречивост на българската история."

Камера улови световно известния уличен художник Банкси в акция (видео)

Охранителна камера е уловила световноизвестния уличен художник Банкси и негов помощник как поставят последната творба на артиста край спортен клуб в Бристъл, предаде Би Би Си. В неделя рано сутринта Банкси и негов помощник са поставили картината "Phone Lovers" ("телефонни любовници"), на която двама души са прегърнати, докато всеки от тях гледа към светещия дисплей на смартфона си. Творбата на Банкси бе бързо премахната, но не както обикновено от полицията, а от управителя на детския спортен клуб "Бристъл бойс". Пред Би Би Си мениджърът на клуба споделил, че картината на Банкси е подарък за неговия клуб, който е заплашен от закриване. "Ще продадем картината и смятам, че ще успеем да се спасим и да не затваряме клуба", коментира собственикът на "Бристъл бойс". Охранителните камери на клуба са успели да хванат момента, в който Банкси и неговият помощник са сложили картината преоблечени като строителни работници.  Видео: 

Ислямисти отвлякоха над 100 ученички в Нигерия

Нападението над училището е извършено в понеделник през нощта, в същия ден, в който имаше бомбен атентат на автогара близо до нигерийската столица Абуджа

Окупирани са административни сгради в 8 града в Донецка област

Митингуващи продължават да държат под свой контрол административни сгради в осем града от Донецка област, съобщиха днес украинските медии.

Не се ли готви Берлински конгрес за Украйна?

Не се ли готви нов Берлински конгрес днес за Украйна? Този въпрос зададе в речта си президентът Росен Плевнелиев при откриването на конференцията в Софийския университет по случай 135 години от създаването на Търновската конституция.

Борис Карадимчев се чувствал зле преди инфаркта, но отишъл да работи

Борис Карадимчев се е почувствал зле преди да получи инфаркт на 12 април. Това разкри Мими Иванова в ефира на БНТ. Големият композитор, автор на "Бяла тишина", "Хора и улици", "Оставаме" и много други, се качил в колата и отишъл да работи, въпреки че не се чувствал съвсем добре.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Борис Карадимчев се е почувствал зле преди да получи инфаркт на 12 април. Това разкри Мими Иванова в ефира на БНТ. Големият композитор, автор на "Бяла тишина", "Хора и улици", "Оставаме" и много други, се качил в колата и отишъл да работи, въпреки че не се чувствал съвсем добре. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Карадимчев се чувствал зле преди инфаркта, но отишъл да работи

Борис Карадимчев се е почувствал зле преди да получи инфаркт на 12 април. Това разкри Мими Иванова в ефира на БНТ. Големият композитор, автор на Борис Карадимчев се е почувствал зле преди да получи инфаркт на 12 април. Това разкри Мими Иванова в ефира на БНТ. Големият композитор, автор на "Бяла тишина", "Хора и улици", "Оставаме" и много други, се качил в колата и отишъл да работи, въпреки че не се чувствал съвсем добре. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Минута мълчание в парламента в памет на загиналите при атентата в "Света Неделя”

Народните представители почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите в атентата в столичната църква „Света Неделя” през 1925 година.
Процедурното предложение беше направено от Цветан Цветанов от името на парламентарната група на ГЕРБ.
"На днешната дата 16 април 1925 година Военната организация на Българската комунистическа партия Народните представители почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите в атентата в столичната църква „Света Неделя” през 1925 година. Процедурното предложение беше направено от Цветан Цветанов от името на парламентарната група на ГЕРБ. "На днешната дата 16 април 1925 година Военната организация на Българската комунистическа партия

Минута мълчание в парламента в памет на загиналите при атентата в "Света Неделя”

Народните представители почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите в атентата в столичната църква „Света Неделя” през 1925 година.
Процедурното предложение беше направено от Цветан Цветанов от името на парламентарната група на ГЕРБ.
Народните представители почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите в атентата в столичната църква „Света Неделя” през 1925 година. Процедурното предложение беше направено от Цветан Цветанов от името на парламентарната група на ГЕРБ. "На днешната дата 16 април 1925 година Военната организация на Българската комунистическа партия

Политическият ни елит се събра в НС в почит на Търновската конституция

135 след приемането й от Учредителното събрание във Велико Търново, Търновската Конституция продължава да излъчва притегателна сила и да буди преклонение в следващите поколения. Това заяви председателят на парламента Михаил Миков в приветствието си пред парламента, откривайки днешното тържествено заседание на законодателния орган

Георги е най-популярното българско име

Касиерка, Наденицаи Крачун са сред най-интересните имена у нас. Образователният експерт Стела Богомилова и Иван Басев, оглавяващ дирекция "Демографска и социална статистика" към НСИ коментираха тенденциите в българските имена пред Нова телевизия.
"168 000 българи се казват Иван, на първо място се нареждат хората с име Георги - 173 000. Касиерка, Наденицаи Крачун са сред най-интересните имена у нас. Образователният експерт Стела Богомилова и Иван Басев, оглавяващ дирекция "Демографска и социална статистика" към НСИ коментираха тенденциите в българските имена пред Нова телевизия. "168 000 българи се казват Иван, на първо място се нареждат хората с име Георги - 173 000.

Касиерка, Наденица и Крачун сред интересните български имена

Касиерка, Наденицаи Крачун са сред най-интересните имена у нас. Образователният експерт Стела Богомилова и Иван Басев, оглавяващ дирекция Касиерка, Наденицаи Крачун са сред най-интересните имена у нас. Образователният експерт Стела Богомилова и Иван Басев, оглавяващ дирекция "Демографска и социална статистика" към НСИ коментираха тенденциите в българските имена пред Нова телевизия. "168 000 българи се казват Иван, на първо място се нареждат хората с име Георги - 173 000.

Обсъждат ръста на минималната работна заплата през 2017 г.

Минималната работна заплата да стане 450 лева през 2017 г., като расте плавно всяка година дотогава. Това е един от параметрите на средносрочната бюджетна прогноза за три години, която ще бъде обсъдена от кабинета на редовното правителствено заседание.

Пролетни културни салони за съвременно изкуство

Проявите на част от програмата на Пролетни културни салони за съвременно изкуство, организирани от Гранд хотел Поморие, ще се проведат на 23-ти и 24-ти април в читалище „Просвета 1888”.

Ето какво предстои:

 

23 АПРИЛ /СРЯДА/ 18.00 Ч.

ЛЮБОВНА АНИМАЦИЯ – ІХ-ТИ СВЕТОВЕН ФЕСТИВАЛ  НА АНИМАЦИОННИЯ ФИЛМ – ВАРНА 2013

 

24 АПРИЛ  /ЧЕТВЪРТЪК/ 18.00 Ч.  

“СТЕРЕО ТИШИНА” – КНИГА НА РОСЕН КАРАМФИЛОВ,  ПРЕДСТАВЯНЕ – ЕЛИН РАХНЕВ

ИЗЛОЖБА ГРАФИКИ НА КОЛЬО   КАРАМФИЛОВ

“КАЗАБЛАНКА -  ФИЛМ НА КОЛЬО   КАРАМФИЛОВ

 

Братята на Пол Уокър ще го заместят в "Бързи и яростни 7"

/КРОСС/ По-малките братя на Пол Уокър - Коди и Кейлъб Уокър, ще помогнат при "запълването" на недовършените от актьора екшън сцени на "Бързи и яростни 7", съобщи CNN. Продуцентите потвърдиха, че двамата братя на екшън звездата са подписали договори за участие в лентата. Те ще заснемат останалите сцени, в които участва героят (Брайън О`Конър) на покойния Уокър. "Дълго скърбяхме за загубата на Пол, но сега се събираме с чувството, че единственото нещо, което можем да направим е да продължим. Вярваме, че нашите почитатели искат това, Пол също би искал това", написаха създателите на филма в съобщение, публикувано във Фейсбук, до феновете на продукцията. Източник разкри, че приликата между Пол и Коди е огромна. "Те са почти идентични, а Коди е работил като каскадьор в миналото, така че без проблем ще помогне да довършим проекта", обясниха от продукцията. Премиерата на филма е планирана на 10 април 2015 г. Актьорът загина трагично в автомобилна катастрофа на 30 ноември 2013 г. в градчето Санта Кларита, когато караното от негов приятел Порше Карера GT 2005 се забива в уличен стълб, после в дърво и най-накрая се запалва.  

Братята на Пол Уокър ще го заместят в "Бързи и яростни 7"

Братята на Пол Уокър – Коди и Кейлъб Уокър, ще довършат снимките Братята на Пол Уокър – Коди и Кейлъб Уокър, ще довършат снимките "Бързи и яростни 7", съобщава CNN. Продуцентите потвърдиха, че двамата братя на екшън звездата са подписали договори за участие в лентата. Те ще заснемат останалите сцени, в които участва героят (Брайън О'Конър) на покойния Пол Уокър. 40-годишният Уокър беше в почивка от снимките на

Alibaba все по-близо до борсов дебют

Китайският гигант в сферата на електронната търговия Alibaba ще подаде заявление за излизане на щатската фондова борса през следващата седмица,...

Жана Бергендорф срещу домашното насилие

Победителката от "Х фактор" ще изпълни песни на "Аеросмит" на благотворителен концерт, а събраните средства ще отидат за осигуряване на пакети за първа помощ на пострадалите от домашно насилие

76 дежурни екипа на EVN България са готови за реакция по време на Великденските празници

/КРОСС/ Във връзка с предстоящите официални празнични и почивни дни по време на Великденските празници EVN България информира, че общо 76 екипа на дружеството са в готовност да реагират при необходимост за възстановяване на електрозахранването. Дружеството е осигурило хора и техника, които са в готовност да предприемат всички необходими мерки за отстраняване на евентуални повреди през почивните дни на територията на Югоизточна България. Денонощно на разположение са и диспечерските центрове на EVN България за управление на мрежата, в които се извършва постоянен контрол и мониторинг на съоръжения от електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. С непрекъснат режим на работа е и денонощният телефонен център на дружеството. В него клиентите могат да получат информация, както и да подадат сигнал за липса на захранване. С цел запазване уюта и комфорта на клиентите, дружеството няма да извършва планови ремонтни дейности по съоръженията по време на официалните почивни дни. Такива ще бъдат извършвани само в краен случай при необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките. В събота, 19.04.2014 г., за периода от 09:00 до 13:00 часа ще бъдат отворени дежурни каси за заплащане на консумирана енергия в централните пощенски станции в областните градове в Югоизточна България. На официалните почивни дни 18.04, 20.04 и 21.04.2014 г. касовите салони на „Български Пощи" ЕАД няма да работят

Европейската мечта и нейните атлантически „приятели”

/КРОСС/ В края на март, когато трябваше спешно да долети до Брюксел заради украинската криза, президентът на САЩ Барак Обама изгуби дежурните 10 минути да говори по актуалния проблем, въпреки че заради бързото развитие на ситуацията едва ли някой си спомня какво точно е казал. Истинската причина за визитата на обитателя на Белия дом бе във втората част на неговите думи - пред лидерите на ЕС той отново разви въпроса за спешната нужда от подписване на ново трансатлантическо търговско споразумение. Американската пропаганда знае как да опакова това в загрижени клишета. Споразумението щяло "да помогне за намаляване на европейската зависимост от руска енергия". Америка имала нужда от бързото парафиране на този документ, защото "след като имаме търговско споразумение, лицензиите за износ на втечнен природен газ, предназначен за Европа, биха били много по-лесно осъществими - нещо, което очевидно е от голямо значение в днешната геополитическа среда". Разбира се, едва когато махнеш изкуствените подсладители, можеш да видиш цялата прелест на отровата отдолу. Защото поне от това, което е известно до този момент от Трансатлантическото споразумение, е ясно, че от страна на САЩ това се разглежда като така необходимата вратичка за заливане с ГМО-продукти на европейския пазар

Дия Евтимова бие на двойки в Дотън

Българската тенисистка Дия Евтимова стигна до 1/4-финалите на двойки на турнира в Дотън (САЩ). Националката ни, която е в тима за "Фед Къп" играе тандем със сръбкинята Тамара Чурович. Те отс...

Цацаров признава: Ясно е, че говорим за фалшиви подписи

До момента в прокуратурата са постъпили 20 жалби от граждани. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров в отговор на въпрос за това дали държавното обвинение има жалби във връзка с личните данни на...

Рекорден брой номинации за Драматичния театър в Габрово

Габровският Драматичен театър получи голямо признание за труда си - рекорден брой номинации за престижните награди „Аскеер“ - четири, съобщи директорът на театъра Невена Митева. ...

Делото за длъжностно присвояване на средства от Цветанов ще е ордьовър за европейските избори

Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров и бившият служебен министър на МВР Петя Първанова дойдоха в съдебна зала, за да свидетелстват по второто дело срещу Цветан Цветанов, предаде БГНЕС. Единият от с...

Двама украински военни отвлечени от "терористи"

Киев: На проруските отряди е заповядано да стрелят на месо


Изключителната разрушителна сила на магнитите (ВИДЕО)

В споделеното в края на този текст видео можете да видите в пълна степен унищожителната сила на магнитите. При това – на забавен каданс. Истината...

Забраняват етикетите „Произведено в ЕС”

Производителите ще упоменават страната на произход

ЕП въвежда задължително поставяне на етикет "Произведено в"

Етикетът "Произведено в" трябва да бъде задължителен за нехранителни стоки, които се продават на територията на ЕС, реши Европейският парламент във вторник, съобщиха от институцията. Депутатите одобриха плановете за затягане на изискванията за безопасност на продуктите, както и на правилата за надзор на пазара,

Бинев апелира за по-строги правила относно пенсионните права на гражданите

/КРОСС/ Слави Бинев апелира за нови, по-строги правила относно пенсионните права на граждани, работили в страна, различна от тази, в която живеят по време на пенсионирането си.  Представителят на НФСБ в ЕП взе участие в дебата „Повишаване на мобилността на работниците чрез подобряване на придобиването и запазването на допълнителни пенсионни права" в Страсбург. Евродепутатът запозна колегите си в ЕП с многобройните сигнали от български граждани, работили легално в чужбина, изплащането на пенсиите на които в последствие се бави с месеци. „Тези граждани разчитат на тези пенсии, за да покриват ежедневните си минимални нужди. Те са жизненоважни за пенсионерите, които така или иначе нямат други доходи, заяви Бинев, като обясни, че става дума най-вече за нарушения от страна на Гърция и Кипър. Евродепутатът акцентира върху изчисляването на осигурителния стаж. Има данни, че чуждите институции не изчисляват коректно размера на техните пенсии, с което сериозно ощетяват българските граждани. От трибуната в парламентарна зала Бинев призовава за промяна на сегашната ситуация. До НФСБ пристигнаха десетки сигнали от граждани, работили легално в съседна Гърция, които не получават полагащите им се по закон пенсии. Представителят на НФСБ в ЕП Слави Бинев предприе поредица от акции в защита интересите на тези граждани, като алармира за проблема ЕП, Съвета на ЕС и всички свои гръцки колеги по случая, припомня пресцентърът на НФСБ.  

Михаил Миков: Тънките граници на свободата поставят изпитания и пред нас, и пред наследниците ни


Една от великите ценности, които утвърждава и последователно отстоява Търновската конституция, е свободата, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков на тържественото заседание на парламента по повод 135-годишнина от приемането на първия учредителен акт на българската държава.

На тържествената сесия присъстват президентът Росен Плевнелиев, визепрезидентът Маргарита Попова, премиерът Пламен Орешарски, всички министри от правителството, конституционни съдии, висши...

ЕП въвежда задължително поставяне на етикет "Произведено в"


Етикетът Етикетът "Произведено в" трябва да бъде задължителен за нехранителни стоки, които се продават на територията на ЕС, реши Европейският парламент във вторник, съобщиха от институцията. Депутатите одобриха плановете за затягане на изискванията за безопасност на продуктите, както и на правилата за надзор на пазара,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване