Десислава Терзиева: Обходът на Враца се изпълнява качествено и в срок

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на АПИ инж. Стефан Чайков инспектираха трасето на новоизграждащия се обход на...

Бареков създава морски клъстер в Министерство на икономиката

"България без цензура" създава морски клъстер в Министерство на икономиката, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Ще подкрепим бизнеса във Варна и ще съберем всички сегменти на морското дело под една шапка, обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков на пресконференция във Варна. Той обеща и зам.

Бареков създава морски клъстер в Министерство на икономиката

"България без цензура" създава морски клъстер в Министерство на икономиката, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Ще подкрепим бизнеса във Варна и ще съберем всички сегменти на морското дело под една шапка, обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков на пресконференция във Варна. Той обеща и зам. "България без цензура" създава морски клъстер в Министерство на икономиката, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Ще подкрепим бизнеса във Варна и ще съберем всички сегменти на морското дело под една шапка, обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков на пресконференция във Варна. Той обеща и зам.

Близо един милион души са сирийските бежанци в Турция

/КРОСС/ Турският премиер Реджеп Ердоган заяви, че броят на бежанците от Сирия, които пресичат границата на републиката са близо един милион души, предаде ИТАР-ТАСС. Изказването му бе по време на реч пред парламентарната група на партията му. Министър-председателят увери, че Турция ще продължи да оказва подкрепа и помощ на всички сирийци, които са потърсили убежище в страната. Същевременно Ердоган увери, че страната му няма да затвори границите си за цивилните сирийци, които се опитват да избягат от гражданската война.    

Изтича срокът за регистрация на листите за евроизборите

Днес (22 април) изтича срокът, в който партиите и коалициите трябва да регистрират листите си за европейските избори в Централната избирателна комисия. За участие в евровота документи подадоха 18 партии, 6 коалиции и 5 инициативни комитета.

Бареков и "Площадът" гостуват днес в Добрич

Спектакъла "Площадът" част от турнето за повдигане на националното самочувствие на "България без цензура", ВМРО и ЗНС, ще гостува днес в Добрич от 18:30 часа в ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „ЙОРДАН ЙОВКОВ“.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
В него участие ще вземе и Деси Добрева, Спектакъла "Площадът" част от турнето за повдигане на националното самочувствие на "България без цензура", ВМРО и ЗНС, ще гостува днес в Добрич от 18:30 часа в ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „ЙОРДАН ЙОВКОВ“. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS В него участие ще вземе и Деси Добрева,

Коя е най-търсената рокля в света

Или как един филм даде тласък на продажбите на синя рокля, носена от анимационна принцеса


Мостът над река Ерма за трънския квартал "Мурговица" поддаде заради придошлите води

Спряно е движението по моста на река Ерма към трънския квартал "Мурговица", съобщи кметът на общината Станислава Алексиева.
 

Заради силния дъжд и повишеното ниво на реката в предходните дни брегът от долната част на съоръжението е поддал, предаде БТА. Имало е и голямо задръстване с клони. Мостът е здрав, но превантивно спряхме движението, обясни Алексиева. Сега се чака да спадне още нивото на реката, за да бъде огледано подробно състоянието на...

Продължава

Бареков и "Площадът" гостуват днес в Добрич

Спектакъла Спектакъла "Площадът" част от турнето за повдигане на националното самочувствие на "България без цензура", ВМРО и ЗНС, ще гостува днес в Добрич от 18:30 часа в ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „ЙОРДАН ЙОВКОВ“. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS В него участие ще вземе и Деси Добрева,

250 дерматолози се събират на форум край Варна

От 24 до 27 април 2014 г. в град Варна, к.к. „Златни пясъци", Ваканционен клуб „Ривиера" ще се проведе 8-та национална научно-практическа конференция „Пролетни варненски дерматологични дни", съобщиха от Медицинския университет във Варна за Moreto.

И Great Wall показа конкурент на BMW X6

В Пекин компанията представи модела Haval Concept SUV Coupe


Представят идейния проект за АМ „Хемус" през май

/КРОСС/ Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайков инспектираха трасето на новоизграждащия се обход на гр. Враца, който е част от международния път Е-79. Обходният път е с дължина почти седем километра, а стойността на договора за строителство е 14.6 млн. лв. „Доволна съм от хода на строителството на обходния път на Враца", каза Терзиева след инспекцията на обекта. „Строителите ме увериха, че ако няма сериозни дъждове ще са готови до 1 юни. Това означава, че ще можем предсрочно да пуснем обхода на Враца в навечерието на Деня на Ботев, когато са празниците на града", допълни министърът. Тя изрази задоволство, че дейностите се изпълняват качествено и в срок. Терзиева подчерта, че политиката на правителството е да продължи изграждането на големите инфраструктурни проекти като магистрали, обхода на Враца и обхода на Монтана. Продължава проектирането и на нови инфраструктурни проекти, за да може в Северозападна България, която бе обявена за най-изостанала в Европа, да се изградят основните пътища, които свързват международен коридор номер 4. На въпрос на медиите за АМ „Хемус" министърът обяви, че следващия месец в Плевен и Велико Търново ще бъде представен официално идейният проект за трасето на магистралата и ще има обществено обсъждане

30 души в Анкара задържани за наркотици

Около 30 души са задържани по време на полицейски операции за наркотици в няколко квартала на Анкара, съобщава вестник "Хюриет".

Над един милион гледали вечното дерби

Според пийпълметричните данни вечното дерби между големите съперници "Левски" и ЦСКА на 21 април е гледано от повече от половината от зрителите в активна възраст в България, като в най-пиковите моменти пазарният дял на TV7 е достигнал 40%, съобщиха от телевизията.
Отборът на ЦСКА победи с 3:1 "Левски" в мач от 34-ия кръг на футболното първенство. Според пийпълметричните данни вечното дерби между големите съперници "Левски" и ЦСКА на 21 април е гледано от повече от половината от зрителите в активна възраст в България, като в най-пиковите моменти пазарният дял на TV7 е достигнал 40%, съобщиха от телевизията. Отборът на ЦСКА победи с 3:1 "Левски" в мач от 34-ия кръг на футболното първенство.

Samsung открива музей за иновациите

В него са изложени оригинални изобретения - от крушката на Томас Едисон до най-новите свръхмодерни открития


Над един милион гледали "Левски" - ЦСКА


Според пийпълметричните данни вечното дерби между големите съперници Според пийпълметричните данни вечното дерби между големите съперници "Левски" и ЦСКА на 21 април е гледано от повече от половината от зрителите в активна възраст в България, като в най-пиковите моменти пазарният дял на TV7 е достигнал 40%, съобщиха от телевизията. Отборът на ЦСКА победи с 3:1 "Левски" в мач от 34-ия кръг на футболното първенство.

Въпреки бурните протести, ГЕРБ разчисти терена за Lafka в Бургас

Десетки търговци на дребно освиркаха местния парламент, след като мнозинството на ГЕРБ гласува във вторник да отпадне ограничението "един търговец-един павилион". Промяната в Наредбата за преместваемите обекти вече позволява на търговците да притежават повече от един павилион в различни точки на града, изграден върху общински терени. От Асоциацията на дребните търговци в града протестираха срещу предложението на ГЕРБ, защото според тях отпадането на ограничителния текст ще даде възможност за появата на монополист с огромен финансов ресурс, който ще ги изхвърли от пазара.   Притежателите на над 500 преместваеми обекта, където се продават цигари и хранителни стоки, прогнозират, че местата им ще бъдат заети от павилионите на Lafka.   Сесията на Общинския съвет в Бургас бе прекъсната от няколко десетки протестиращи, които влязоха в залата и поискаха да останат там. Те настояха да присъстват, докато се обсъжда предложението за преместваемите обекти, което по настояване на БСП бе първа точка от дневния ред.   Търговците се опасяват, че над 5000 души ще бъдат обречени на глад. Според Асоциацията на дребния и среден бизнес в Бургас, предложението на общинските съветници от ГЕРБ не само няма да ограничи монопола, а напротив – ще обслужи една-единствена търговска верига – Lafka на "Табак маркет”, което е част от структурата на "Булгартабак", чийто собственик е таен, според решението на КЗК, но множество данни сочат, че е на народния представител от ДПС и кандидат за евродепутат Делян Пеевски.   "Няма как да се развали търговската сделка с веригата, затова пък и останалите собственици на павилиони ще могат да имат повече обекти", каза водачът на ГЕРБ в местния парламент Димитър Людиев. Трябва да дадем възможност на местните търговци да се развиват и сами да преценят дали да разширяват обектите си, допълни Людиев, който е сред вносителите на предложението, което Общинският съвет гласува.   "Аз мисля, че търговците си търсят начин да работят в среда, която да не е конкуретна. Трябва да дадем възможност на всички да работят при равни условия. Нека да се конкурират, който е по-добър търговец, той ще остане на пазара. Това е нашата логика в предложението, което правим. Lafka са собственици на 16 павилиона, това е търговска сделка. Обърнах се към юристите как може да се развали, но няма начин. След като няма законова форма, тогава трябва да се даде възможност на местните търговци да се развиват и те да имат повече обекти. Даваме възможност на търговците сами да преценят как да действат – дали да имат повече”, каза Людиев.   "Искаме да помогнем на малките, които имат по няколко обекта, но с различни фирми”, допълни общинският съветник. Той обаче призна, че настоящата наредба се заобикаля лесно, като един търговец регистрира няколко фирми за всеки от преместваемите обекти. "Държавата трябва да реагира, ако има монопол”, заяви още Людиев. Той подчерта, че веригата Lafka, срещу която дребните търговци в Бургас протестираха и в средата на март, е закупила будките си от вестникарска група "на съвсем пазарен принцип” и не се ползва с протекции от местната власт в Бургас.   Дребните търговци роптаят, че "равните условия” поставят една верига в по-благоприятно положение на пазара.   "Ще атакуваме новата поправка, защото се създава монопол с помощта на общината и държавата. В тази фирма, тази монополна верига конкуренция няма. Вече започнаха с неконкурентни прийоми – те връщат 5% от стойността на всеки клиент, закупил кутия цигари, а при нас е заложена 5% печалба. Те са производители и могат да си го позволят, а ние не можем да си го позволим”, заяви председателят на Асоциацията на дребния и среден бизнес Николай Димитров.   Той обвини лично общинския съветник от ГЕРБ Людиев, като напомни, че само преди три месеца е бил на коренно противоположно мнение за монопола на Lafka. "Какво ви накара да промените мнението си?” попита той.   "Аз като политик няма да си позволя да нарушавам никакви закони. Аз съм изстрадал навлизането на пазара на нови играчи, но в пазарна икономика трябва да се създават конкурентни среди. Няма законова форма, която да стимулира определена верига”, заяви Людиев в отговор.   Николай Димитров заяви пред общинските съветници, че представителите на бизнеса приемат промяната като като безпринципна. "Преди 4 години взехте решение никой да няма повече от един обект, защото това щяло да насърчи малкия семеен бизнес. Защо сега изменяте това и подпомагате монополите? Така ще отворите врата за всяка една голяма фирма и ще заличите дребните търговци. Затривате малките фирми, а ние се наслушахме на лъжи. Погледнете хората в очите и вземете правилното решение", призова той.   По думите му новата поправка е "опит да се заобиколи решението на Административния съд в Бургас", който отмени наредбата заради условието в тях да се продават и вестници, и цигари. "Тя ще обезсмисли решението на съда, ще създаде опасен прецедент в Бургас – ще се отворят врати за всяка голяма фирма да вземе мястото на дребния търговец”, каза Николай Димитров.   Георги Дражев от НФСБ подкрепи протестиращите с думите, че това е пореден опит да се заличи малкия бизнес. "Ние сме на първо място по брой молове в страната. Сега се прави един голям нов, във формата на преместваеми обекти. Най-добрите места биват раздавани на близки хора, а бургазлии биват гонени. Градът ни е мащеха за местните хора, а подпомагат чуждите", заяви той под одобрителните възгласи на протестиращите.   Общинският съветник от ГЕРБ Димитър Людиев отвърна, че са направени поне четири срещи с асоциацията. "Предложението имат за цел да се даде право да имате повече от един обект. Сега много търговци имат по няколко, но ги регистрират като друга фирма", каза той, докато недоволното множество му подвикваше "лъжец".   Общинският съветник от НФСБ Валентин Касабов обяви, че администрацията и мнозинството от ГЕРБ обслужват интересите на ДПС. "Един е Пеевски, а Димитър Николов (кметът на Бургас от ГЕРБ -бел.ред.) е неговия пророк“- заяви националистът.   "Г-н Людиев, вие продавате една баничка на цената на две", викаше Касабов, а недоволното множество му пригласяше с възгласи "престъпник", отправени към общинския съветник от ГЕРБ.   "Имам информация, че всеки един от вас е взел пари, за да гласува положително за тази докладна ДПС е антиконституционна и вие я подкрепяте. Всеки от вас взима чувалчета с пари и това води до вашето нечистоплътно изказване. Искате да се строят джамии", продължи Касабов.   "Предложението един търговец да има повече от един търговски обект е внесено от самите хора още през 2010 година", каза Руслан Карагьозов. Представители на бизнеса заявиха, че това е вярно, но тогава не са знаели, че е възможно да има монопол.   "Не успях да чуя истинските мотиви за тази докладна. Не бива да използваме хората в тази зала. Нужно беше да оттеглите докладната, защото ГЕРБ в този град остава сам с подобни предложения. В докладната се пише за равни възможности, но хората нямат равен старт. Не могат всички да бъдат едри търговци и можехме да разсъждаме по-логично. Ние ще гласуваме против, защото така ще се унищожи малкия бизнес", каза Евгений Мосинов от БСП. Въпреки решението на съветниците, недоволните от наредбата напуснаха залата и не се стигна до ескалация на напрежението.   Таня Бобчева, която е собственик на преместваем обект в Бургас, е възмутена, че се използва обществен ресурс, за да се създаде монополна структура. "Общинските съветници от ГЕРБ казват, че ще бъдем равнопоставени – в момента от години няма позиции за обекти за нас, позициите са за фирмите с много пари”, каза тя.   Бобчева посочи, че в града се появяват нови преместваеми обекти, без да са обявени позиции за тях.   Напоследък две будки на веригата Lafka станаха обект на нападения – едната е била изпочупена, а втората – ограбена. "Тези прояви не са насочени към тази верига, нашите обекти също са обект на такива нападения, но те не се отразяват, за разлика от посегателствата срещу голямата фирма. По-скоро обикновени граждани, които споделят нашето мнение, а не хора от нашия бранш”, коментира още Бобчева.  

И управляващи, и опозиция искат „Южен поток”, обяви Вигенин

Европейските депутати да се въздържат от емоции, допълни той

От 10 до 20 години затвор за мъжа, убил 7-годишната си дъщеря

/КРОСС/Очаква се към Пламен Петров, който навръх Великден уби 7-годишната си дъщеричка Пламена, ще бъде предявено обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, предизвикана по особено жесток начин. Това стана ясно от изявление на директора на Областната дирекция на МВР в Русе Георги Великов, цитиран от ruse-news.com. Ако бъде признат за виновен, той може да получи между 10 и 20 г. затвор, тъй като, въпреки че деянието е извършено по непредпазливост, попада в хипотезата на чл. 116 ал. 1 т. 3 на НК - убийство на рожден син или на рождена дъщеря. По думите на гл. инспектор Великов, изясняването на обстоятелствата около трагичния инцидент показало, че бащата е с чисто криминално досие, не е регистриран и като страдащ от психично заболяване. Той е пенсионер по болест, като лекарите от ТЕЛК-а са отправили препоръка, че той може да работи, но да не се натоварва психически. Пламен Пенчев е задържан в следствения арест за 72 часа. Мярката за неотклонение на Пламен Петров ще бъде гледана утре. 7-годишната Пламена е почина от насилствена смърт, показва медицинската експертиза, потвърди директорът на русенската полиция Георги Великов. Причините за трагедията са в процес на изясняване. Пробата за алкохол на бащата Пламен е отрицателна. За 38-годишния мъж няма данни да е страдал от психични заболявания. От полицията и социалните служби съобщиха, че не са постъпвали сигнали за тормоз над Пламена и 4-годишната й сестричка. Имало е жалби за междусъседски спорове.  

От 10 до 20 години затвор за мъжа, убил 7-годишната си дъщеря

/КРОСС/Очаква се към Пламен Петров, който навръх Великден уби 7-годишната си дъщеричка Пламена, ще бъде предявено обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, предизвикана по особено жесток начин. Това стана ясно от изявление на директора на Областната дирекция на МВР в Русе Георги Великов, цитиран от ruse-news.com. Ако бъде признат за виновен, той може да получи между 10 и 20 г. затвор, тъй като, въпреки че деянието е извършено по непредпазливост, попада в хипотезата на чл. 116 ал. 1 т. 3 на НК - убийство на рожден син или на рождена дъщеря. По думите на гл. инспектор Великов, изясняването на обстоятелствата около трагичния инцидент показало, че бащата е с чисто криминално досие, не е регистриран и като страдащ от психично заболяване. Той е пенсионер по болест, като лекарите от ТЕЛК-а са отправили препоръка, че той може да работи, но да не се натоварва психически. Мярката за неотклонение на Пламен. Петров ще бъде гледана утре.  

Плачи: Целта ни е световното, но ще се борим във всички турнири (видео)


Селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи обяви, че голямата цел пред състава тази година е световното първенство в Полша. Италианецът допълни, че ще търси добро представяне и в Световната лига.

"Най-важната ни цел е световното. Ние обаче винаги трябва да се представяме по най-добрия начин в непосредствените турнири, които ни предстоят, а в случая това е Световната лига. Ако вдигнем нивото си в мачовете в този турнир, това може да ни помогне в подготовката за...

Плачи: Целта ни е световното, но ще се борим във всички турнири


Селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи обяви, че голямата цел пред състава тази година е световното първенство в Полша. Италианецът допълни, че ще търси добро представяне и в Световната лига.

"Най-важната ни цел е световното. Ние обаче винаги трябва да се представяме по най-добрия начин в непосредствените турнири, които ни предстоят, а в случая това е Световната лига. Ако вдигнем нивото си в мачовете в този турнир, това може да ни помогне в подготовката за...

БДЖ продава предварително билети за майските празници

От днес БДЖ осигурява предварителна продажба на билети за всички бързи влакове. Така пътниците, които възнамеряват да пътуват с влак по празниците, ще имат възможност да се подсигурят с билет още отсега, съобщиха от БДЖ.
Предварителната продажба на билети ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната в периода 22 април - 6 май. От днес БДЖ осигурява предварителна продажба на билети за всички бързи влакове. Така пътниците, които възнамеряват да пътуват с влак по празниците, ще имат възможност да се подсигурят с билет още отсега, съобщиха от БДЖ. Предварителната продажба на билети ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната в периода 22 април - 6 май.

Тайната за дълголетие – риба и пържени картофи?

Столетникът Харолд Фърт вярва, че всекидневната закуска от риба, пържени картофи, грахова каша и хляб с масло му помага да е жизнен и с младежки дух, въпреки преклонната му възраст

Вигенин: Не бива да се преувеличава значението на резолюцията на ЕС за "Южен поток"

Не "Южен поток" е проблемът на Украйна, както и разривът в отношенията между ЕС и Русия. Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин,...

Уникалната сграда на Apple в Купертино отвътре (ВИДЕО)

Ако някой си е мислил, че специфичният дизайн на Apple продуктите се ражда в стандартна офис сграда, то спонтанно трябва да спре да си мисли подобни...

Турция решена да реализира инфраструктурните мегапроекти

Правителството увеличава държавните гаранции, от което ще се възползват и изпълнителите на вече стартирали проекти, подкрепяни от премиера


Между 10 и 20 години затвор за бащата, пребил до смърт дъщеричката си

Най-вероятно към Пламен Петров, който навръх Великден уби 7-годишната си дъщеричка Пламена, ще бъде предявено обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, предизвикана по особено жесток начин.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Това стана ясно от изявление на директора на Областната Най-вероятно към Пламен Петров, който навръх Великден уби 7-годишната си дъщеричка Пламена, ще бъде предявено обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, предизвикана по особено жесток начин. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Това стана ясно от изявление на директора на Областната

Референдумът в Шотландия ще определи бъдещето и на британския паунд

Според бившия британски премиер - шотландецът Гордън Браун, една независима Шотландия ще изпита трудности сама да покрие нарастващите разходи за пенсии


Вигенин: Резолюцията на ЕП за "Южен поток" е плод на емоция

Не бива да се преувеличава значението на резолюцията на Европейския парламент, която препоръчва спирането на "Южен поток". Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин, предаде репортер на БГНЕС. Резолюцията е плод на емоционалния израз на Европейския парламент за по-бърза политическа и икономическа стабилизация на Украйна, смята Вигенин.

Учениците знаят по-добре английски от родния си български език

/КРОСС/ Учениците в гимназиалния етап от своето развитие имат по-добри познания по английски език, отколкото по български език. Това заяви пред журналисти в Пловдив днес Велика Янакиева от Асоциацията на учителите-пенсионери „Найден Геров". По думите й, на Английският език се обръща повече внимание, отколкото на обучението по български в този етап на обучение на учениците, предава Дарик. Българска граматика се учи последно в 7-ми клас, а от 8-ми до 12-ти клас се набляга на литературни произведения. С цел обсъждане на проблемите в образование през гимназиалния етап, учители, Регионалния инспекторат по образованието и преподаватели в Пловдивския университет организират третата поред Кръгла маса. Тя ще се проведе в петък (25 април) в Дома на учителя. На събитието ще бъдат представени 3 доклади, илюстриращи проблемите и предизвикателствата в обучението на български език и литература в горен курс. Очаква се в началото на 2015-та всички доклади от провелите се кръгли маси в Пловдив да бъдат обединени в сборник, който да се продава във всички ВУЗ-ове в страната.  

"24 часа" и БНТ отличават достойните българи на годината

/КРОСС/Предстои 12-ото издание на уникалната за България инициатива "Достойните българи на годината".  Bече повече от 10 години "24 часа" отличава достойните българи - обикновени хора, извършили необикновени постъпки. Хора, помогнали в труден момент, рискували живота си, за да спасят други хора, отстоявали благородни каузи. Това са хората, които ни карат да се гордеем, че сме българи. С помощта на читателите си вестникът събира имената на хората, направили голяма добрина или постижение, раздавали себе си за другите, помагали в беда. По традиция достойните българи на годината ще получат отличия на специална церемония. Инициативата "Достойните българи" започна през 2003 г., когато с нея бяха наградени 10 читатели на вестника. През 2004 г. беше излъчен и първият носител на голямата награда - с нея бе удостоена Светломира Димитрова от Варна, която събираше пари за онкоболни деца, сред които бе и нейният син Бобо. По традиция на церемонията, на която награждаваме достойните българи на годината, голямото отличие се връчва от министър-председателя. От няколко години БНТ също се включи в тази инициатива. През 2013 г. с голямото отличие посмъртно бяха удостоени Петър Тодоров и Христо Стефанов от София, които с цената на живота си успяха да спасят момче и момиче в бурното море край Синеморец на 20 юли 2012 г

Фадроми, полиция и жандармерия ще бутат постойки в Столипиново

Незаконните постройки в пловдивския квартал „Столипиново” ще бъдат бутани с фадроми. Това каза районният кмет в Пловдив Петър Петров пред „Дарик радио”. За да ...

Световноизвестният диригент Лайовиц дирижира Софийска филхармония

Един от от най-изявените световни диригенти УРОШ ЛАЙОВИЦ ще дирижира една от най-известните хорови творби на ХХ век „ Кармина Бурана“ от Карл Орф, заедно с музиканти от Софийск...

Коке: Торес винаги е бил моето вдъхновение

Изгряващата звезда на Атлетико (Мадрид) Коке не скри възхищението си към бившия нападател на тима Фернандо Торес. Има голяма вероятност двамата да се изправят един срещу друг в първи мач от полуфинали...

Лудогорец остана без защита за Локомотив (Пловдив)

Лудогорец изпитва сериозни затруднения в защита. Стойчо Стоев има на разположение само двама централни защитници за утрешния полуфинал за Купата на България срещу Локомотив Пловдив. Разградчани ще изл...

Представиха официално химна на Световното

"We are one" - така се казва песента - химн на Световното първенство в Бразилия. Парчето бе представено официално днес. То се изпълнява от Дженифър Лопес, Клаудия Лейте и рапъра Питбул. Текс...

Нюланд: сградите в Киев са превзети законно

/КРОСС/ Помощник държавният секретар на САЩ по въпросите за Европа и Евразия Виктория Нюланд заяви в интервю пред телевизия CNN, че протестиращите, които са превзели сградите в Киев, имат всички необходими за това разрешения от Върховната рада, съобщи ИТАР-ТАСС. „Не може да се сравнява ситуацията в Киев и случващото се в Източна Украйна. Защото в Киев сградите, заети от протестиращите, са в съответствие на лицензиите и разрешенията от правителството, съгласувани с Върховната рада или с наличие на договори за наем със собствениците на сградите. Накратко казано, сградите в Киев са „наети", поясни Нюланд.Също така, тя отбеляза, че властите в Киев вече са предприели редица стъпки в изпълняването на женевските договорености. В това число са "представянето в парламента на проектозакона за амнистията" и „изпращането на наблюдатели от ОССЕ в източна Украйна". „Освен това, в Киев са били премахнати една част от барикадите на площада на Независимостта (Майдана)", подчерта Нюланд. Същевременно, малко по-рано външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че властите на Украйна не изпълняват женевските договорености. „Властите в Киев нищо не правят, за да отстранят причините, които лежат в основата на сегашната украинска криза

Влизат с жандармерия в Столипиново

/КРОСС/ Жандармерия, полиция и фадроми ще помагат на администрацията на район „Източен" в акцията по премахване на незаконно строителство в етническия квартал „Столипиново" в Пловдив. Това съобщи районният кмет Петър Петров, предаде Дарик. Той уточни, че „операцията" ще се проведе в петък - 25 април). Очаква се да бъдат съборени между 30 и 50 постройки, предимно павилиони и навеси на улица „Крайна". Според Петров собствениците на незаконните обекти вече са предупредени. Акцията ще струва около 20 000 лева на местната администрация, като парите са от собствения бюджет. Снимка: Булфото, всички права запазени

Бащата, убил дъщеря си, бил пенсионер по болест, не бивало да се товари психически

Най-вероятно към Пламен Петров, който навръх Великден уби 7-годишната си дъщеричка Пламена, ще бъде предявено обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, предизвикана по особено жесток начин.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Това стана ясно от изявление на директора на Областната Най-вероятно към Пламен Петров, който навръх Великден уби 7-годишната си дъщеричка Пламена, ще бъде предявено обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, предизвикана по особено жесток начин. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Това стана ясно от изявление на директора на Областната

Нарязаха гумите на автомобила на пловдивския бизнесмен Радослав Керанов

Пловдивският бизнесмен Радослав Керанов отново е станал обект на нападение, съобщи “Марица”.
Около полунощ в неделя е пострадал лъскавият му джип “Порше Кайен”, паркиран пред офиса му на ул. “Братя Обрейкови”.
Пробили са четирите гуми на автомобила, охранителните камери на офиса са записали акта.
“Към 12 часа чух , Пловдивският бизнесмен Радослав Керанов отново е станал обект на нападение, съобщи “Марица”. Около полунощ в неделя е пострадал лъскавият му джип “Порше Кайен”, паркиран пред офиса му на ул. “Братя Обрейкови”. Пробили са четирите гуми на автомобила, охранителните камери на офиса са записали акта. “Към 12 часа чух ,

Забраняват на руските полицаи да пътуват, включително и в България

Ограничението засяга тези с допуск за работа с държавни тайни


БДЖ продава предварително билети за празниците около Гергьовден

От днес БДЖ осигурява предварителна продажба на билети за всички бързи влакове. Така пътниците, които възнамеряват да пътуват с влак по празниците, ще имат възможност да се подсигурят с билет още отсега, съобщиха от БДЖ.
Предварителната продажба на билети ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната в периода 22 април - 6 май. От днес БДЖ осигурява предварителна продажба на билети за всички бързи влакове. Така пътниците, които възнамеряват да пътуват с влак по празниците, ще имат възможност да се подсигурят с билет още отсега, съобщиха от БДЖ. Предварителната продажба на билети ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната в периода 22 април - 6 май.

Социалните нямали данни, че убитата от баща си Пламена живее в рискова среда

Социалните служби в Русе никога не са получавали сигнали, че 7-годишната Пламена, убита от собствения си баща Пламен Петров на Великден, живее в рискова среда, съобщава БГНЕС във вторник, позовавайки се на данни от местните институции. По информация на Агенцията за закрила на детето, където са направили проверка на повече от 600 писмени и телефонни сигнали, няма никакви данни, че в семейството е имало проблеми. Единствените открити преписки за 38-годишния Петров са били за скандали с негови съседи. Бащата на Пламена е бил освидетелстван с 80% инвалидност и е получавал всички възможни социални помощи. През 2011 г. майката на 7-годишното момиченце сключва споразумение с него детето и по-малката му сестричка да останат под попечителството на бащата. "Това споразумение Русенският съд го е утвърдил и на тази база децата са предоставени на бащата, където той е получавал подкрепа от отдел "Социална закрила" под формата на месечни помощи, целеви помощи за отопление, помощ за заплащане на общинското жилище, за децата непрекъснато сме давали семейни помощи за деца. На детето, което е убито, е предоставена еднократна помощ за първолак. Тя няма нито едно допуснато отсъствие, което означава, че редовно посещава училище", коментира шефът на дирекция "Социално подпомагане" Цветелин Симеонов. От ръководството на училището, където учила Пламена, също описват баща й като загрижен родител. Признават обаче, че е имал конфликт с родители на други деца. "При нас сигнали за насилие в семейството не са попадали. Напротив, даже родителите бяха ангажирани с детето, имайки предвид, че е първи клас – идваха на училище, посрещаха го, мъчиха се да му набавят всичко необходимо. Нито децата, нито класният ръководител са забелязали нещо нередно. Детето е било контактно, с добри взаимоотношения със съученици, приятелства и нищо по-различно от другите деца", разказва педагогическият съветник Деспина Василева. Според началника на общинския отдел "Социални дейности" в Русе Мариела Личева пък, вина за семейната трагедия носят съседите на Петров, които никога не са съобщавали за скандали в апартамента му, въпреки че явно такива е имало. "Стана ясно, че съседите са чували писъци на деца, дори говорят за удари с тъпи предмети, което е абсолютно престъпление по смисъла на Закона за закрила на детето. Подавайки сигнал, те всъщност оказват помощ и подкрепа на това семейство и запазват със сигурност живота и здравето на едно дете. В противен случай се превръщат в съучастници", смята Личева. От информацията на местната полиция също става ясно, че в трагичната вечер на детето е нанесен зверски побой, който едва ли е могъл да остане незабелязан от съседите. "Нанесеният побой има пряка връзка със смъртта на детето. Има нанесени удари по цялото тяло на детето, като са използвани и тъпи предмети, използвани са ръцете, използвани са и крайниците. Провокацията, която е довело до насилието, все още се изяснява, но по принцип бащата е бил сприхав и конфликтен човек", коментира пред БГНЕС шефът на русенската полиция Георги Великов. По думите му кръвната проба на 38-годишния баща обаче е била отрицателна. Въпреки че в дома му са се били събрали той, настоящата му жена и техен приятел заедно с двете дъщери – Пламена и 4-годишната Десислава, възрастните нямат алкохол в кръвта. Първоначалните съобщения бяха, че възрастните се били събрали на разпивка. Другата дъщеря на Пламен остава под полицейска закрила. Все още не се знае дали майката на двете деца ще поиска попечителството над детето, тъй като тя живее в Септември. Ако поиска да вземе Десислава, първо ще бъде направено проучване по местоживеене за условията, в които би живяло това дете, за родителския капацитет, за разширения семеен кръг и всички условия, за да може действително то да получи най-добрите грижи, обясниха от социалните служби. Бащата Пламен Петров остава в ареста, предстои в сряда съдът да разгледа искането на прокуратурата за постоянното му задържане.

Ново нападение срещу Керанов, нарязаха гумите на автомобила му

Пловдивският бизнесмен Радослав Керанов отново е станал обект на нападение, съобщи “Марица”.
Около полунощ в неделя е пострадал лъскавият му джип “Порше Кайен”, паркиран пред офиса му на ул. “Братя Обрейкови”.
Пробили са четирите гуми на автомобила, охранителните камери на офиса са записали акта.
“Към 12 часа чух , Пловдивският бизнесмен Радослав Керанов отново е станал обект на нападение, съобщи “Марица”. Около полунощ в неделя е пострадал лъскавият му джип “Порше Кайен”, паркиран пред офиса му на ул. “Братя Обрейкови”. Пробили са четирите гуми на автомобила, охранителните камери на офиса са записали акта. “Към 12 часа чух ,

Предишният шеф на НСИ Мариана Коцева се издигна до зам.-директор на "Евростат"


Предишният председател на Националния статистически институт (НСИ) Мариана Коцева е назначена за заместник-генерален директор на европейската статистическа служба Евростат в Люксембург, съобщи БТА като се позова на Европейската комисия.

В съобщението на Еврокомисията се допълва, че Коцева е била съветник на българския президент, на програмата на ООН за развитие, както и на министерството на труда и заетостта на Сърбия. Българката ще поеме поста си в "Евростат" от 1 юли тази...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване