Още 80 млн. лева за образование иска КТ „Подкрепа”

Българските учители са най-лошо заплатените в Европа

Депутатите прекарали общо 671 дни зад граница

671 дни - толкова са прекарали депутатите в командировки зад граница за близо 10 месеца. Това показва справка на Народното събрание, която получихме по Закона за достъп до обществена информация. От 240 народни представители, 95 са пътували до чужбина.

Алекс Фъргюсън няма думата за новия треньор, "Юнайтед" уволнява Мойс до дни

"Манчестър Юнайтед" ще уволни Дейвид Мойс до края на седмицата, а Алекс Фъргюсън няма да има думата кой да го замени. Американските собственици от семейство Глейзър са ядосани на великия шотландец, че препоръча своя сънародник и сега се молят на Луис ван Гаал да върне "червените дяволи" по магистралата на успеха.

Мойс получи шестгодишен договор "Манчестър Юнайтед" ще уволни Дейвид Мойс до края на седмицата, а Алекс Фъргюсън няма да има думата кой да го замени. Американските собственици от семейство Глейзър са ядосани на великия шотландец, че препоръча своя сънародник и сега се молят на Луис ван Гаал да върне "червените дяволи" по магистралата на успеха. Мойс получи шестгодишен договор

Изтича срокът за регистрация на листи за евроизборите

Последен ден и за отказ от участие в надпреварата на вота


Бургас: Спорна поправка изкара на протест търговци

Според тях тя се прави за точно една определена верига – Lafka на „Табак маркет“, и обрича на глад над 500 души

Кой допусна смъртта на пребитото 7-годишно момиченце

Баща преби до смърт навръх Великден 7-годишната си дъщеричка. На живо от Русе екип на Нова телевизия потърси отговор на въпроса кой и как допусна да се стигне до фаталния край. Съседи на бащата отказаха да застанат пред камерата, защото се страхуват, тъй като многократно са имали проблеми с него.

Оказа се, че момиченцето е било обект на агресия и преди това и съседите са знаели за това.

“Сигнал е подаден в 18.00 часа на началника на отдел “Закрила на детето”, който незабавно уведомява дежурен социален работник. След като вижда, че има и второ дете, незабавно е подал искане за полицейска закрила. След това проверихме дали има заведен сигнал за това семейство. Оказа се, че за 2013-а и от януари до април тази година няма регистриран никакъв сигнал”, обясни пред Нова тв Цветлин Симеонов, директор на Дирекция “Социално подпомагане”.

“Ако гражданите не изпълнят моралния си дълг, поне да изпълнят задълженията си по Закона за закрила на детето, който съществува от 14 години. Задължение на всеки един от нас като граждани е да подадем своевременно сигнал до компетентните органи. Все още обаче българското общество предпочита да не се намесва, за да не наруши собственото си спокойствие”, заяви Мариела Личева от Агенция “Соцално подпомагане”.

Ако системата за закрила на детето не бъде уведомена, няма как да се осъществи превенция, допълни тя.

“Няма как учителите, съучениците и техните родители да не са забелязали в какво състояние децата ходят на училище. Изумена съм и от информацията, че съседка всекидневно е чувала детските писъци и въпреки това не е подала сигнал”, коментира още Личева.

По думите й става въпрос за системно неглижиране на проблема.

“Когато хората подават сигнал, да не мислят, че злепоставят някого, а да мислят, че помагат. Тези деца са имали нужда от помощ”, заяви Мариела Личева.

Другото дете в момента е под полицейска закрила и предстои Отделът за закрила на детето да вземе решение какво ще се случи с него, информира Агенция Кросс.

 

По-хладен и дъждовен май от обичайното

Месец май ще бъде по-хладен и с повече валежи от обичайното. Това каза пред Радио Фокус проф. Веселин Александров от НИМХ при БАН.
Запазва се тенденцията за по-хладна и по-влажна пролет, което ще балансира топлата и по-суха зима. Обикновено за май валежите са от порядъка на 60 литра на кв.м. Тази година те ще бъдат в по-големи количества. Месец май ще бъде по-хладен и с повече валежи от обичайното. Това каза пред Радио Фокус проф. Веселин Александров от НИМХ при БАН. Запазва се тенденцията за по-хладна и по-влажна пролет, което ще балансира топлата и по-суха зима. Обикновено за май валежите са от порядъка на 60 литра на кв.м. Тази година те ще бъдат в по-големи количества.

Бедствено положение във Видин след обилните дъждове

Във видинската община Чупрене остава бедственото положение, обявено в края на миналата седмица заради обилните валежи от дъжд. Поредицата от дъждовни дни там е нанесла огромни щети, съобщи кметът Ваньо Костин за bTV.
Близо 30 моста в селата са отнесени, а няколко метални са сериозно повредени. Поражения има върху много улици и тротоари, Във видинската община Чупрене остава бедственото положение, обявено в края на миналата седмица заради обилните валежи от дъжд. Поредицата от дъждовни дни там е нанесла огромни щети, съобщи кметът Ваньо Костин за bTV. Близо 30 моста в селата са отнесени, а няколко метални са сериозно повредени. Поражения има върху много улици и тротоари,

И Great Wall показа конкурент на BMW X6

В Пекин компанията представи модела Haval Concept SUV Coupe


Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Модерна, провокативна, никога отегчителна

РАБОТЯ като лекар в берлинска клиника. Уважавам вестник “24 часа” и затова спонтанно реших да напиша тези няколко реда. Сега е Великден, а скоро една голяма българска певица има рожден ден.
Преди два дни една пациентка ме попита: “Вие сте българин? О, вие имате една голяма певица - Лили Иванова!”. Беше западногерманка, слушала някога Лили в Хамбур РАБОТЯ като лекар в берлинска клиника. Уважавам вестник “24 часа” и затова спонтанно реших да напиша тези няколко реда. Сега е Великден, а скоро една голяма българска певица има рожден ден. Преди два дни една пациентка ме попита: “Вие сте българин? О, вие имате една голяма певица - Лили Иванова!”. Беше западногерманка, слушала някога Лили в Хамбур

Ван Гаал все по-близо до "Манчестър Юнайтед"

Вероятността Луис ван Гаал да е новият треньор на "Манчестър Юнайтед" се засилва непрекъснато. Националният селекционер на Холандия е в прекрасни отношения със звездата Робин ван Перси, който намеква, че ще си тръгне, ако Дейвид Мойс остане начело. Двамата гледаха на живо мача "Фейенорд" - ПСВ "Айндховен" и се заговори, че Ван Гаал е пожелал напада Вероятността Луис ван Гаал да е новият треньор на "Манчестър Юнайтед" се засилва непрекъснато. Националният селекционер на Холандия е в прекрасни отношения със звездата Робин ван Перси, който намеква, че ще си тръгне, ако Дейвид Мойс остане начело. Двамата гледаха на живо мача "Фейенорд" - ПСВ "Айндховен" и се заговори, че Ван Гаал е пожелал напада

Международен ден на Земята

Днес е Международният ден на Земята, създаден с идеята за по-чиста и здравословна среда за живот.

Международният ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. За първи път се отбелязва на 22 април 1970г. в САЩ и Канада. Тогава милиони северноамериканци участват в мащабна демонстрация и настояват политиците да включат в своите приоритети опазването на околната среда.

На 22-ри април 1992-ра г. президентът Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Повече от 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Документът е връчен на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро.

Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Тази година честването ще премине под мотото “Да мобилизираме планетата Земя”. Участниците отправят послание за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и подобряване на енергийната ефективност.

 

 

Златото продължава да върви надолу

Златото поевтиня за шести пореден ден и се насочи към най-ниската си стойност за последните 2 седмици. Причина за това са положителните сигнали от...

Хиляди почитатели се простиха с Маркес

/КРОСС/ Хиляди почитатели на Габриел Гарсия Маркес се поклониха пред урната с праха му в Двореца на изящните изкуства в мексиканската столица, съобщи ДПА. Опашката от хора, които искаха да се сбогуват с писателя, стана почти 2 км. Т Маркес почина в четвртък миналата седмица на 87 години. Президентите на Мексико и Колумбия почетоха паметта на твореца на кратка церемония вчера. Съдбата на писателя е свързана и с двете държави. Той е родом от Колумбия, но живя голяма част от земния си път в Мексико. Там той пише и най-известната си книга - ‘'Сто години самота''. ‘'Дойдохме тук като приятели и почитатели на Габо от всички краища на света'', каза колумбийският държавен глава Хуан Мануел Сантос. ‘'Той ще продължава да живее в книгите и чрез творбите си. Повече от всичко друго обаче, той ще остане вечно жив в надеждите на човечеството.'' Президентът на Мексико Енрике Пена Нието каза, че кончината на Маркес е ‘'голяма загуба не само за литературата, но и за човешкия род. Различни поколения намираха отговори за живота в неговите истории и разкази.'' В края на церемонията присъстващите хвърлиха букет от изкуствени жълти пеперуди във въздуха. Пеперудите бяха един от най-известните литературни образи на Маркес от ‘' 'Сто години самота'' . Жълтото пък беше любимият цвят на писателя. Хиляди хора минаха през урната на Маркес за три часа. Когато процесията приключи, извън сградата остана тълпа

Кражба на екзотични козички от имот в Козичино

64 годишен мъж от Поморие се жалвал в полицията, че от имота му в с. Козичино, общ. Поморие е извършена кражба на осем екзотични декоративни японски и камерунски козички. По дани на собственника стойността на нанесената му щета е в размер на около 900 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Д. Бобева: Е-управлението може да тръгне през март 2015 г.

Досега са изхарчени 300 млн. евро без видим ефект за гражданите и бизнеса


Май ще бъде по-дъждовен и хладен от обикновено

Месец май ще бъде по-хладен и с повече валежи от обичайното. Това каза пред Радио Фокус проф. Веселин Александров от НИМХ при БАН.
Запазва се тенденцията за по-хладна и по-влажна пролет, което ще балансира топлата и по-суха зима. Обикновено за май валежите са от порядъка на 60 литра на кв.м. Тази година те ще бъдат в по-големи количества. Месец май ще бъде по-хладен и с повече валежи от обичайното. Това каза пред Радио Фокус проф. Веселин Александров от НИМХ при БАН. Запазва се тенденцията за по-хладна и по-влажна пролет, което ще балансира топлата и по-суха зима. Обикновено за май валежите са от порядъка на 60 литра на кв.м. Тази година те ще бъдат в по-големи количества.

Обезщетенията за майчинство с ръст от 2,55 лв.

Средно 368,09 лв. или с 2,55 лв. повече са получавали жените в майчинство през първото тримесечие на 2014 г. спрямо същия период на предходната...

Земетресение с магнитуд 5,1 в Никарагуа

Земетресение с магнитуд 5,1 разтърси днес столицата на Никарагуа Манагуа и съседните градове, без да причини жертви и материални щети, съобщи Никарагуанският институт за териториални изследвания (Ineter).

Маратонец в Бостън пресече финала, носен на ръце


Маратонът в американския град Бостън - едно от най-популярните в света подобни състезания, тази година ще се запомни и със спортменската проява на няколко участници.

В понеделник се проведе тазгодишното бягане и на него се стекоха много зрители и участници, включително за да демонстрират решителността си да запазят традицията, въпреки кървавия атентат преди година.

Един от бегачите обаче почти припадна буквално на метри от края на дългото над 42 км бягане. Под бурните...

Маратонец в Бостън пресече финала, носен на ръце


Маратонът в американския град Бостън - едно от най-популярните в света подобни състезания, тази година ще се запомни и със спортменската проява на няколко участници.

В понеделник се проведе тазгодишното бягане и на него се стекоха много зрители и участници, включително за да демонстрират решителността си да запазят традицията, въпреки кървавия атентат преди година.

Един от бегачите обаче почти припадна буквално на метри от края на дългото над 42 км бягане. Под бурните...

„Малка Безплатна Библиотека” събира книги в ИУ-Варна

Студенти магистри, специалност „Реклама и медийни комуникации” заедно със студенти 3-ти курс, специалност „Маркетинг” от Икономически университет - Варна организират дарителската кампания за книги по студентския проект „Малка Безплатна Библиотека”, съобщиха организаторите за Moreto.

Без жертви от катастрофи през изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 10 тежки катастрофи с 14 ранени, съобщиха от пресцентъра на СБА.

Карамфилов: Миро Найденов носи отговорност за случващото се в горския сектор

/КРОСС/ „Действително в Боровец се сече до голо. Това не е от вчера, а е от 3 години. Освен че се изсичат 100 годишни дървета, дървесината се изхвърля в реката", разказа пред Нова тв журналистът Диана Димитрова относно скандалното видео, показващо варварска сеч до дъно в Боровец.  По думите й периметърът става все по-голям. „Това е трайно унищожение на гората. Секачите, вместо да изхвърлят и поддържат гората, я замърсяват, като изхвърлят всякакви отпадъци", допълни още тя. „Има нарушение и е добре да се изчака проверката. Това е рана в гората", каза от своя страна Валентин Карамфилов, който е бивш председател на Комитета по горите и бивш зам.-председател на Агенцията по горите. По думите му е задължително фирмата, която извършва дърводобива, след това да почистят. „Има спор дали тази територия е държавна или общинска. Независимо от това правилата за добави за дървесина са едни и същи. Трябва да се сече дърво по дърво, а не да се оставят голи площи", категоричен беше той. На въпрос има ли политическа протекция над хората, които печелят милиони, унищожавайки българската гора, експертът каза, че такава има. „Бях част от експертна група за земеделие и гори на Мирослав Найденов, когато ГЕРБ беше в опозиция. Бях част от екипа, който прави горската политика на ГЕРБ. Излъгахме много хора, обещахме много неща", каза Карамфилов и допълни, че това изсичане на гори се случва от 10 години

"Сити" брани интригата, трепери за Давид Силва

"Манчестър Сити" запази интригата за титлата в Англия жива, след като победи "Уест Бромич" с 3:1 у дома. Но се притеснява за състоянието на своята звезда Давид Силва. В 67-ата минута испанският национал напусна на терена след сбълъс с Морган Алмафитано. Дълго време лекарите изследваха дясното му коляното. В един момент беше наредено - да се прибира "Манчестър Сити" запази интригата за титлата в Англия жива, след като победи "Уест Бромич" с 3:1 у дома. Но се притеснява за състоянието на своята звезда Давид Силва. В 67-ата минута испанският национал напусна на терена след сбълъс с Морган Алмафитано. Дълго време лекарите изследваха дясното му коляното. В един момент беше наредено - да се прибира

Voestalpine поставя под въпрос бизнеса си в родната Австрия

Америка днес предлага много по-добри условия, отколкото Европа, смята главният изпълнителен директор Волфганг Едер


Стартира проект по обновяване на Природен парк "Сините камъни" в Сливен

Една от най-красивите местности около Сливен ще претърпи обновяване с цел да стане още по-примамлива за туристите. Предстои оформяне на „Хайдуша пътека”, нейното терасиране и пост...

АЕК и Панатинайкос следят нападател на Локо (Пловдив)

Нападателят на Локомотив (Пловдив) Крис Гади е следен от гръцки клубове, твърдят медиите във Франция. 22-годишният футболист бе привлечен на "Лаута" през есента. Този сезон той записа 22 мач...

Първоаприлската шега на директора на ВКонтакте се превръща в реалност

Руският „Зукърбърг” Павел Дуров действително напуска най-голямата руска социална мрежа ВКонтакте, пише в. „Комерсант”. На първи април Дуров обяви, че ще напусн...

Празник на чевермето ще се организира за първи път в Златоград

Всички хора от града, както и туристите ще се почувстват като специални гости на задаващия се на 3 май гурме празник в красивия Златоград. Кулинарният празник се организира за първи път, като идеята...

Мечка уби шест овце в чепеларско село

Сигнал за нападение от мечка в чепеларското село Забърдо е получен в Регионалната инспекция по околната среда и водите - Смолян на 19 април, съобщиха от инспекцията. Служителите от „Група ...

Хубчев в Израел за селекцията на Берое

Берое продължава усилено да работи по лятната си селекция, пише "Тема Спорт". Треньорът Петър Хубчев лично се е заел с намирането на качествени попълнения, които да вдигнат нивото на отбора....

Дербито на Пловдив прекратено заради приходи от кафене и екипи

Локомотив (Пловдив) е на път да плати тежък данък заради желанието на група ултраси да запазят приходите от клубното кафене почти изцяло за себе си. Става дума за 50-ина души, част от които са тартори...

Секат монети с лика на Путин

Монети с образа на руския президент Владимир Путин ще бъдат изсечени в чест на присъединяването на Крим към Русия. Серията "Крим 2014" ще бъде изсечена в оръжейното ателие "Арт Грани&q...

Водач катастрофира в крайпътно дърво и е с опасност за живота

25-годишен мъж от Видин катастрофира в крайпътно дърво и е настанен в болница с опасност за живота. Към 16:50 часа вчера, по третокласния път Грамада - Синаговци, в местността Ясовица, лек автомобил...

Шестима са приети с хранително натравяне в МБАЛ-Бургас

Шест души са приети в МБАЛ-Бургас с хранително натравяне. Това съобщиха от пресслужбата на болницата. Приети са по спешност на 20 април. Става въпрос за компания-мъже и жени, които са приели развале...

Теодосий Спасов гостува на Sofia Jazz Peak

Уникалният етно-джаз музикант Теодосий Спасов ще бъде българската звезда в мащабния концерт от феста Sofia Jazz Peak, организиран от агенция „Кантус Фирмус” и Полският институт в С...

Koце Сиропа спира с футбола, подкарва такси

Бившият футболист на ЦСКА и Сливен Костадин Стоянов почти сигурно ще сложи край на кариерата си.27-годишният бранител, който за последно бе част от Берое, е ударил на камък в опитите да си намери нов ...

30 къщи са наводнени от подпочвени води в белоградчишкото село Стакевци

30 къщи остават наводнени от подпочвени води в белоградчишкото село Стакевци, съобщи кметският наместник на населеното място Васко Чулин. Той посочи, че високите подпочвени води се появили след падна...

Вигенин: Да не преувеличаваме значението на резолюцията за "Южен поток"

Да не преувеличаваме значението на резолюцията на Европейския парламент, препоръчваща спиране на "Южен поток". За това призова министърът на външните работи Кристиан Вигенин, според когото д...

Сидеров води листата на "Атака" за евровота

"Ще отидем в Брюксел, за да бъдем защитници на православието, защитници на истинските ценности, а не на измислените евроценности. Някой трябва да каже на онези господа и дами, че перверзията не м...

Линейки ще тръгват пробно от бензиностанции в София между 1 и 6 май


Между 1 и 6 май, по време на празниците, за първи път ще бъде направен опит линейки да бъдат разположени по бензиностанциите в столицата, съобщи проф. Стоян Тонев, заместник-кмет на Столична община с ресор здравеопазване, пред БНТ.

Според него тази практика може да влезе до месец след нейното изпробване и да бъде подобрявана в движение. Тя може да направи по-ефективна спешната помощ и така екипите наистина да стигат за 20 минути до пациентите, каза още Тонев. Той отбеляза, че тази...

Софарма имоти АДСИЦ ще гласува за 0,2229 лв. дивидент на акция

Сумата за дивидент представлява 95,6% от печалбата за миналата година


Илияна Йотова: Нашият политически опонент е ГЕРБ

/КРОСС/ Нашият политически опонент е ГЕРБ. Готови сме да водим сериозен дебат с тях, заяви кандидатът за евродепутат от БСП Илияна Йотова. Освен ГЕРБ в предизборната кампания ще дебатираме и с представителите на Либералния алианс - ДПС и НДСВ, с които имаме своите различия в Европа, независимо, че с ДПС подкрепяме правителството у нас, продължи Йотова. Според нея, обаче, най-голямата опасност при предстоящите избори за ЕП, а може би и за следващите години, е невероятният възход на много крайни и екстремни популистки партии, допълни тя в интервю за БНТ.  Ако разчитаме само на оставащите малко повече от 30 дни, едва ли ще повлияем на ниската избирателна активност, каза тя и добави, че още през 2009 година е започнало създаване на информационни центрове, които вече са шест, а днес в Плевен ще бъде открит седми. "Така че моят разговор с избирателите никога не е преставал. Обикновено нашият режим беше следният: от понеделник до четвъртък късно вечерта сме в комисиите, в пленарните зали в Страсбург и Брюксел, след което започва нашата обиколка сред българските избиратели или поне моята", заяви евродепутатът. Европейският парламент е политическа институция. Убедена съм, че работата на европейските политически институции ще бъде коренно променена през следващия мандат, уверена е Йотова. Тя коментира и последния скандал с незаконните лични данни. Това е първият случай, при който можем да проверим дали има незаконно използване на нашите лични данни

Независимите кандидати за ЕП неравностойни с партиите

Парите за кампанията им - 100 000 лв., от тях 10 000 лв. лични средства


Международен ден на Земята

/КРОСС/ Днес е Международният ден на Земята, създаден с идеята за по-чиста и здравословна среда за живот. Международният ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. За първи път се отбелязва на 22 април 1970г. в САЩ и Канада. Тогава милиони северноамериканци участват в мащабна демонстрация и настояват политиците да включат в своите приоритети опазването на околната среда. На 22-ри април 1992-ра г. президентът Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Повече от 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Документът е връчен на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Тази година честването ще премине под мотото "Да мобилизираме планетата Земя". Участниците отправят послание за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и подобряване на енергийната ефективност. Над 80 млади музиканти от девет страни ще участват в 22-ия Международен конкурс за инструменталисти и композитори "Музиката и Земята" от днес до 26 април в Националния музей "Земята и хората". Участниците са от България, Франция, Япония,Италия, Швейцария, Чехия, Бразилия, Русия и Македония

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване