Медведев: Русия ще минимизира последствията от западните санкции


Руските власти могат да минимизират последствията от наложените от Запада икономически санкции върху страната. Това заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев в днешния годишен отчет на кабинета пред Държавната дума, цитиран от Газета.ру.

"Правителството е готово да действа в условия, при които приоритетът на работата ще стане защитата на икономиката и гражданите от такива недружелюбни действия, които могат да последват от обострящата се външнополитическа ситуация", каза Медведев....

Затварят за движение улици в Аксаково, заради ремонт на водопровод

Временно затворени за движение на превозни средства няколко улици в гр.Аксаково, съобщават от Общината за Moreto.net. Поради реконструкция на водопровода и канализацията, ще бъдат временно затворени за движение на превозни средства ул.

БФС отсъди: Ботев Пловдив със служебно 3:0 над Локо Пловдив

"Смърфовете" бяха наказани и да играят три мача без публика


Руските блогъри ще се вписват в специален регистър

Законопроект дава определение какво е блог и каква информация не може да бъде качвана в личните дневници в интернет


Кути мерки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Медведев: Ще се справим със санкциите, ще спечелим от тях

Русия за пръв път се оказа обект на „троен натиск“ – от нестабилната световна икономика и от „неприятелската“ политика на редица водещи страни

„Ив Сен Лоран" във Френския институт

/КРОСС/С биографичната книга „Ив Сен Лоран" на 22 август 2011 г. издателство „Колибри" постави началото на най-необичайната си литературна селекция, посветена на корифеите в света на модата. Елегантното четиво, възкресило десетилетия от живота на последния класик на модния дизайн, е дело на дългогодишната журналистка Лоранс Бенаим. На 25 април от 18:00 ч. във Френския културен институт в София книгата ще бъде представена от не по-малко елегантната Ина Асса, главен дизайнер на БНТ, а в ролята на водещ влиза експлозивната Мария Силвестър. Ще бъде излъчен и филмът „Ив Сен Лоран", зрелищна продукция с първокласни актьори, създадена по мотиви от биографията на Бенаим. Режисьор на лентата е Жалил Леспер, а в образа на ексцентричния, патологично плах дизайнер се превъплътява младият Пиер Ниней. Екранизацията възпроизвежда любопитни моменти от пътя на Ив Сен Лоран до титлата „артистичен гений", разкрива новаторските му идеи и постиженията му в работата за Кристиан Диор, както и апетитни подробности около срещата с Пиер Берже - неговия интимен и делови партньор, заедно с когото налагат стила „бийт" от шейсетте, прет-а-портето „Рив гош", суперпарфюмите Opium, панталоните и смокингите за жени. През есента на тази година се очаква премиерата на още една кинотворба, вдъхновена от живота и личността на легендарния моделиер

КЗК отмени тунела под жълтите павета в София

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени класирането за две от позициите на конкурса на Столичната община за нов облик на центъра на София. Конкурсът беше финансиран с европейски средства и целта е с одобрените проекти да се кандидатства за пари от Брюксел в новия програмен период, с които основно да бъде ремонтиран центъра на столицата. В него централната част на града беше разделена на 4 зони. По жалба на участници, които не са класирани - „Стефан Добрев – архитектура и дизайн“ ЕООД,   „Архинекс“ ООД и „Булархарт“ ЕООД, класирането за две от позициите се отменя. Една от тях е за пространството по бул. "Цар Освободител" от Партийния дом до ул. "Раковски". На първо място беше класирана "Никонсулт" ЕООД и техният проект предвижда автомобилен тунел под жълтите павета на пл. "Александър I". Нарушението при класирането за тази зона е, че техническата комисия не е направила доклад и не е отразила изследването на съдържанието на конкурсните проекти, а е взела немотивирано решение, че всички конкурсни проекти могат да бъдат допуснати до журиране. Постановлението на КЗК е процедурата да продължи от етап проверка на проектите от техническата комисия за съответствие с изискванията на конкурсната програма. Отменя се и класирането за проект за нов облик на ул. "Граф Игнатиев", включително знаковите за София улици "Шишман" и "6-ти септември". За тази зона за победител беше обявена "А.Д.А" ООД, която предлага ул. "Граф Игнатиев" да се превърне в пешеходна зона без трамваи. За тази зона забележката на КЗК е, че от протоколите не става ясно по какъв начин са оценени конкурсните предложения на участниците, поради което оценките са обосновани само формално и затова връща процедурата на етап разглеждане, оценка и класиране на конкурсните проекти. Отново ще свикам комисията и ще направим ново класиране за зони 2 и 3, каза главният архитект на София Петър Диков. Той смята, че това ще се случи бързо. С окончателно одобрените проекти, след изтичане на всички процедури по обжалване, Столичната община ще кандидатства за финансиране около 50 млн. евро по Оперативна програма "Регионална развитие" за програмен период 2014-2020 г., напомни главният архитект. Оптимистичният вариант е те да бъдат реализирани през 2016 г.

Медведев: Готови сме да се справи с нови санкции, няма да станем заложници в политически игри

Русия е готова да се справи с нови санкции на западните страни, засягащи ключови сектори от икономиката й, заяви руският премиер Дмитрий Медведев.
„Това е нов път без изход, но ако някои от нашите западни партньори решат все пак да поемат по него, ние няма да имаме друг изход освен да се справяме със собствени сили. Русия е готова да се справи с нови санкции на западните страни, засягащи ключови сектори от икономиката й, заяви руският премиер Дмитрий Медведев. „Това е нов път без изход, но ако някои от нашите западни партньори решат все пак да поемат по него, ние няма да имаме друг изход освен да се справяме със собствени сили.

Може ли човек да издържи на -62 градуса и на 12 км височина

Какво се е случило с момчето, летяло в самолетен колесник


Медведев: Русия е готова да се справи с нови санкции на западните страни

Русия е готова да се справи с нови санкции на западните страни, засягащи ключови сектори от икономиката й, заяви руският премиер Дмитрий Медведев.
„Това е нов път без изход, но ако някои от нашите западни партньори решат все пак да поемат по него, ние няма да имаме друг изход освен да се справяме със собствени сили. Русия е готова да се справи с нови санкции на западните страни, засягащи ключови сектори от икономиката й, заяви руският премиер Дмитрий Медведев. „Това е нов път без изход, но ако някои от нашите западни партньори решат все пак да поемат по него, ние няма да имаме друг изход освен да се справяме със собствени сили.

31 700 лв. печалба от ОТ „Еврофутбол" с 4 лева злог и 8 мача с хендикап в права колонка

/КРОСС/През отминалите празнични дни участник в „Еврофутбол" имаше още една предпоставка за добро настроение. Той спечели завидните 31 788,81 лева срещу талон за 4 лева и прогноза за 8 мача с хендикап в права колонка. Познавачът е пуснал успешния си фиш в пункта на ул. „Балша" 14 в София. Срещу предвиждането си за всяка от срещите той е записал хендикап Х. Ето и самите двубои, които са с различно предварително зададено предимство: СМ Каен - Оксер; Халифакс Таун - Макълсфийлд; Норт Фериби - Харогейт Таун; Гайзли ФК - Колуин Бей; Телфорд Юнайтед - Глостър Сити; Оксфорд Сити - Хенсфорд Таун; Фолкърк - Рейт Роувърс; Хамилтън Ак. - Алоа Атлетик.  Щастливец от Ботевград пък позна 12 мача също в права колонка. Заедно с талона му за 16 лева, пуснат в пункта на ул. "Д-р Адриян Атанасов" № 2, и различните видове залози това му осигури печалба от 3 697,10 лева:Шатору - Ланс Х2Хам Кам - Кристиансунд 1ХАлта - Сандефьорд Х2Тромсдален - Ул/Киса над 2.5Берум - Нест/Сотра над 2.5Молде - Сарпсборг 08 над 2.5Согндал - Стрьомгодсет над 2.5Од Гренланд - Стабек над 2.5Виторул - Стяуа Букурещ 2Порто - Рио Аве над 2.5Бодьо Глимт - Розенборг Сбор голове (0-1,2-3,4-5,6+) 4-5ФК Копенхаген - Есберг над 2.5 Варненец също показа завидни познавачески способности. Той предвиди точно „Х"-овете на първите полувремена на 11 мача отново в права колонка. Талонът си за 2 лева той е пуснал в пункта в ж. к

7-годишната Пламена убита след удари по главата и тялото

Психолози ще разговарят със съучениците на починалото момиче


КОГА, ГОСПОЖО КМЕТ?

Кога ще си довършите започнатото, госпожо кмет?Старият тротоар между 6- то училище и моста над реката беше демонтиран за деня на града и откриването на позора "Визуализация на крепостта" през месец октомври 2013 г. И толкова!Защо го забравихте? Или за Вас това е приключен обект?

Депутатите избягали 2291 пъти от парламента

Депутатите са натрупали 2291 отсъствия от работа без основателна причина. Това става ясно от списъците с неизвинени неявявания в пленарната зала за периода от 21 май 2013 г. до 1 април т.г., публикувани в сайта на парламента. Най-много пъти от работа са "избягали" депутатите от ГЕРБ.

Полски министър: САЩ смятат да се завърнат в Европа по-активно

САЩ признаха, че в Европа няма сигурност, и смятат да се завърнат на континента по-активно, заяви полският министър на отбраната Томаш Шемоняк след завръщането си от Вашингтон. В изявление за полския тв канал Те Фау Ен 24, поместено на уебсайта на медията и цитирано от БТА, Шемоняк обяви, че са договорени няколко полски-американски военни учения, които ще демонстрират "повишеното присъствие на американци в Полша и Източна Европа". Той не уточни колко войници ще участват в тези учения, предвидени да се състоят "в най-близко бъдеще". Министърът подчерта, че трябва да се прави разлика между текущи военни маневри и постоянно военно присъствие на САЩ в Полша. "Работихме върху вариантите какво може да се случи в кратки срокове", каза Шемоняк и добави: "Не искаме американските войници да пристигнат в Полша и просто да стоят тук, а искаме да се упражняват с нашите войници". В съобщението си телевизията посочва, че във Вашингтон полският министър на отбраната е договорил, че американските изтребители, които пристигат на ротационен принцип в Полша за учения, могат да останат в страната до края на годината. По повод скорошното изказване на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, че Русия не трябва да бъда плашена със санкции, Шемоняк каза, че това е признак за съществуването на някои различия в ЕС, но по думите му те са свързани с тактиката, а не са фундаментални. "Всички се съгласяват, че НАТО и ЕС трябва да действат. Въпросът е в това какво да се прави в краткосрочен план", каза пред Те Фау Ен 24 полският министър на отбраната.

«No respect»: Уличното изкуство намери своята ... „Стряха“

"С изложбата “No respect” искахме да покажем уличното изкуство, графитите и една млада аудитория, която ги обожава, но и да опровергаем мнението на някои, че това е вандализъм", казва кураторът Марилена Кара

прочети повече

Пускат монети с лика на Путин по случай присъединяването на Крим

Оръжейна работилница в Златоуст, Челябинска област, ще пусне серия паметни монети с лика на руския президент Владимир Путин, в чест на присъединяването на Крим към Русия, съобщи РИА Новости.
Монетите ще са с общо тегло 1 килограм и ще са с размер на длан. Колекцията „Крим-2014“ ще се състои от 25 сребърни и позлатени монети, Оръжейна работилница в Златоуст, Челябинска област, ще пусне серия паметни монети с лика на руския президент Владимир Путин, в чест на присъединяването на Крим към Русия, съобщи РИА Новости. Монетите ще са с общо тегло 1 килограм и ще са с размер на длан. Колекцията „Крим-2014“ ще се състои от 25 сребърни и позлатени монети,

Най-екстремният VW Golf R 400 ще бъде произвеждан!

В Пекин Volkswagen представи най-екстремния Golf R 400. Голямата новина е, че концепцията ще бъде пусната в ограничено серийно производство. Това е обявил пред Car and Driver Хайхц-Якоб Нойсер, ръково...

Пол Скоулс се връща на работа в Юнайтед

"Малко съм изненадан, защото Манчестър Юнайтед няма навика да уволнява мениджъри", бе коментарът на Карло Анчелоти за днешното освобождаване на Дейвид Мойс.Шотландецът бе уволнен рано тази с...

Actualno.com с номинация за "Рицар на книгата"

За втора поредна година Actualno.com попадна в номинациите на Асоциация "Българска книга" за "Рицар на книгата". Номинацията е в категорията "Интернет базирани медии". Ac...

Украинският премиер иска енергийно сътрудничество със САЩ и ЕС

Украйна е готова да сътрудничи с компании от САЩ и Европа в сферата на енергетиката, заяви украинският премиер Арсений Яценюк на пресконференция в Киев. "Трябват ни инвестиции в енергийния сек...

Пускат паметни монети с лика на Путин

Оръжейна работилница в Златоуст, Челябинска област, ще пусне серия паметни монети с лика на руския президент Владимир Путин, в чест на присъединяването на Крим към Русия, съобщи РИА Новости.
Монетите ще са с общо тегло 1 килограм и ще са с размер на длан. Колекцията „Крим-2014“ ще се състои от 25 сребърни и позлатени монети, Оръжейна работилница в Златоуст, Челябинска област, ще пусне серия паметни монети с лика на руския президент Владимир Путин, в чест на присъединяването на Крим към Русия, съобщи РИА Новости. Монетите ще са с общо тегло 1 килограм и ще са с размер на длан. Колекцията „Крим-2014“ ще се състои от 25 сребърни и позлатени монети,

Според Вигенин евродепутатите са реагирали емоционално с призива да се спре "Южен поток"


Министърът на външните работи Кристиан Вигенин препоръча да не се преувеличава значението на резолюцията на Европейския парламент за "Южен поток", в която се препоръчва газопроводът да не бъде изграждан, а да се потърсят други източници на природен газ за Европейския съюз.

Според българския външен министър декларацията е в голяма степен емоционален израз на желанието на членовете на Европарламента да се постигне по-бързо стабилизация на Украйна - и политическа, и икономическа, и...

Предизвикателствата пред McDonald's остават

Печалбата на веригата за бързо хранене се сви с 5% за първите три месеца на 2014 г.


Вицепрезидентът Попова критикува Плевнелиев за мотивировката на връщаните закони

Вицепрезидентът Маргарита Попова критикува държавния глава Росен Плевнелиев и екипа му, като заяви че й се иска бъдат по-прецизно формулирани аргументите, с които налага вето върху закони. "Искам ми се всичко това, което излиза като документ от президентската институция да бъде много дълбоко юридически мотивирано, да има дълбока юридическа обосновка, вещина и юридическа изисканост", заяви Попова, която е бивш прокурор. Президентът Росен Плевнелиев е подложен на силни и непрестанни атаки от страна на БСП и ДПС, че връща неаргументирано законодателни промени на парламентарното мнозинство, като с коментара си Попова се доближи до тона им. Маргарита Попова коментира в отговор на въпрос, че няма война между Президенството и Народното събрание заради наскоро върнатите закони. "В рамките на междувластовото взаимодействие би ми се искало да има повече непосредствено отношение между президентската институция и парламента, предварителни обсъждания, комуникации", каза още Попова. По думите й можем да вървим напред само заедно и когато властите се уважават, сътрудничат си и си помагат в рамките на определената им от конституцията отговорност. Това не е първият път, в който Попова се разграничава от действията на Плевнелиев, като наскоро подложи под съмнение решението му да предложи референдум за изборните правила. Миналата седмица председателят на парламента Михаил Миков обвини Плевнелиев, че атакува НС чрез конституционното си право да налага вето. Държавният глава отговори обаче, че е върнал само седем законопроекта при 107 издадени президентски указа по промени в закони. Държавният глава върна текстове за Изборния кодекс, Закона за лекарствата, Закона за чужденците, Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и Закона за Сметната палата. Маргарита Попова коментира още, че има опасност преди изборите за Европейски парламент следващия месец "да се разпилеем в теснопартиен разговор". Тя каза още в отговор на въпрос, че скандалът с ЕГН-та е "част от нашата действителност, с която не можем да се похвалим". "Това са нрави и привички. Виждате ли колко елементарни неща трябва да се помъчим да отстраним преди да седнем да говорим примерно за промяна или за написване на нова Конституция", каза още Попова.

Русия е подпомогнала Украйна с $250 млрд.

Медведев уточни, че това е станало под формата на преференции


Вигенин: Резолюцията на ЕП за "Южен поток" е плод на емоция

Не бива да се преувеличава значението на резолюцията на Европейския парламент, която препоръчва спирането на "Южен поток", заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин. Резолюцията е плод на емоционалния израз на Европейския парламент за по-бърза политическа и икономическа стабилизация на Украйна, смята Вигенин.

Дженифър Анистън опитва да сватоса Гуинет Полтроу и Орландо Блум

Актрисата Дженифър Анистън опитва да събере колегите си Гуинет Полтроу и Орландо Блум, съобщава „Контакт мюзик“.
Звездата от сериала Актрисата Дженифър Анистън опитва да събере колегите си Гуинет Полтроу и Орландо Блум, съобщава „Контакт мюзик“. Звездата от сериала "Приятели", която е сгодена за Джъстин Тероукс, иска да помогне на красивата блондинка отново да открие любовта след раздялата й с вокалиста на „Колдплей“ Крис Мартин.

Шпионското хакерство рязко нараства, българите са на първо място по скимиране

Хакерството за шпионски цели рязко нараства, а хора и правителства от Източна Европа играят все по-голяма роля в тези дейности, показва едно от най-подробните годишни проучвания на пробивите в компютърните системи, предаде Ройтерс. Шпионските пробиви, проследени обратно до страната, от която са извършени през 2013 г., се приписват на граждани на Китай и други източноазиатски държави в 49 процента от случаите. Страни от Източна Европа обаче, особено рускоговорящи държави, са заподозрени за изходна точка от 21 на сто от атаките, посочи компанията "Верайзън къмюникейшънс" (Verizon Communications) в годишния си Доклад за разследване на пробивите на бази данни. Около 25 процента от шпионските инциденти не могат да бъдат приписани на хакери от конкретна страна, допълват авторите на доклада. Единайсет процента от шпионските атаки се приписват на организирани престъпни групи, а 87 на сто - на правителства. В някои случаи криминалните банди вероятно са гледали да продадат това, което са открили, на правителства или конкуренти на жертвите. Престъпниците, занимаващи се със скимиране - кражби на информация от кредитни и дебитни карти - сега използват безжична технология, с която да си вършат манипулациите по-лесно, посочва още докладът, цитиран от агенция "Блумбърг". Преобладаващо лицата, извършили такава дейност през 2013 г., са били от България, следвана от Армения, Румъния, Бразилия и САЩ, допълва проучването на "Верайзън къмюникейшънс", в което са разгледани общо 130 инцидента от миналата година. Този род престъпления са извършвани основно на банкомати и бензиностанции.

Дълбоководният добив на ценни метали ще доведе до революция в минната индустрия


Първият в света робот за дълбоководен добив на ценни метали е готов и скоро ще бъде употребен за първи път във водите край Папуа Нова Гвинея, разказва "Ройтерс". Очаква се скоро ООН да финализира и регулациите относно употребата на такива роботи в международни води.

През последните години се работи все по-усилено по разработването на подводните залежи, понеже леснодостъпните метали са на изчерпване, цените им са все по-високи, а качеството на подводните жили може да бъде до 15 пъти...

Русия забрани на лидера на кримските татари 5 г. да влиза в Крим

На лидера на татарите в Крим Мустафа Джемилев бе забранено влизане в тази присъединена към Русия украинска територия за срок от пет години, съобщи събранието на кримските татари Меджлис, цитирано от Франс прес. При отпътуването му от Крим за Киев във вторник сутринта, граничните служби връчиха на Джемилев документ, който му забранява да влиза в Руската федерация до 19 април 2019 г. "Това решение показва с що за "цивилизована" държава си имаме работа", реагира Джемилев, цитиран от информационния сайт zn.ua. Заместник-председателят на Меджлиса на кримските татари Аслан Омер Киримли е получил същата забрана, съобщи Ройтерс. Татарите са мюсюлманско малцинство в Крим, което реагира отрицателно на присъединяването на полуострова към Русия през март след референдум, обявен за незаконен от Киев и Запада. Вчера сутринта тридесетина души в камуфлажни униформи отидоха в Меджлиса в Симферопол и махнаха оттам украинското знаме, издигнато от 19 април по искане на Джемилев. Също в понеделник руският президент Владимир Путин подписа указ за реабилитиране на кримските татари като репресиран народ при управлението на Сталин. Това малцинство, което възлиза на около 12 процента от населението на Крим, бойкотира референдума от 16 март, който завърши с присъединяването на територията към Русия. Кримските татари, чийто исторически лидер е Джемилев, са подозрително настроени към Москва, откакто Сталин, който ги обвинявал в колаборация с германците, нареди масовото им депортиране в Централна Азия в края на Втората световна война. На татарите е разрешено да се завърнат в Крим едва след перестройката, в края на съветската епоха.

Делът на лошите заеми в Китай е нараснал

Забавящата се китайска икономика прави трудно за заемателите да изплащат дълговете си


Един район остава без вода днес във Варна

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария районът от местност Евксиноград до к.к. Слънчев ден и част от к.к. Св.Св.Константин и Елена остава без вода. Аварията се очаква да бъде отстранена в късния следобяд, а водоподаването възстановено до 19 часа, уточниха от водоснабдителното дружество във Варна.

Влагат 34 млн. лв. в ремонт на пътища в Северозападна България

Предвижда се обходният път на Враца да бъде готов в началото на юни


10 открития, родени през Първата световна война


Първата световна война даде на човечеството много неочаквани изобретения, които не са свързани с военната промишленост. Днес си спомняме само някои от тях, но те трайно са влезли във всекидневието, променяйки радикално начина ни на живот, пише Би Би Си.
Дамските
 превръзки
Историята им е свързана с появата на целулозната вата. Първата световна война даде на човечеството много неочаквани изобретения, които не са свързани с военната промишленост. Днес си спомняме само някои от тях, но те трайно са влезли във всекидневието, променяйки радикално начина ни на живот, пише Би Би Си. Дамските превръзки Историята им е свързана с появата на целулозната вата.

Деветашката пещера влезе в Топ 100 на туристическите обекти

/КРОСС/Деветашката пещера край Ловеч е включена в Националното движение "Опознай България - 100 национални туристически обекта". Според договора, сключен между община Ловеч и Българския туристически съюз в официалния сайт на100-те национални туристически обекта ще се поддържа актуална информация за природната забележителност. Деветашката пещера ще бъде включена в следващите тиражи на книжката за националните туристически обекти и картата за тях. Освен това пещерата ще бъде популяризирана сред туристическата общност и участниците в националното движение. След като собствеността й беше прехвърлена на община Ловеч, Деветашката пещера се превърна в един от най атрактивните туристически обекти в региона. Деветашката пещера е четвъртата забележителност в община Ловеч в списъка на 100-те национални туристически обекта след музея "Васил Левски", Къкринското ханче и Етнографският музей.  

Криминалисти: 24-годишната Валя от Бургас вероятно се е самоубила

Почти сигурно е, че 24-годишната Валентина Иванова от Бургас е сложила край на живота си, смятат криминалисти. Според тях най-малко вероятни са версиите, че момичето е избягало или отвлечено.

10 белега ни насочват дали страдаме от имунен дефицит

До края на седмицата се предлагат безплатни консултации

Луис ван Гаал е фаворитът на букмейкърите за "Манчестър юнайтед"


Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал е големият фаворит на букмейкърите да поеме мениджърския пост в "Манчестър юнайтед" след края на сезона.

Във вторник ръководството на "червените дяволи" уволни Дейвид Мойс, който се задържа на поста само десет месеца. В последните три мача от сезона отборът ще бъде воден от Райън Гигс, а негов помощник ще бъде Ники Бът.

Ван Гаал, който е спряган и за наследник на Тим Ширууд в "Тотнъм", ще напусне холандския национален отбор след...

Киев: Русия и нейните терористи не спазват женевското примирие

Турчинов защити действията на Киев срещу сепаратистите

Бока иска Тата Мартино

Аржeнтинците само чакат официално потвърждение на раздялата на специалиста с Барселона


Ръководството на "Атака" води листата за ЕП

На въпрос дали при успех на европейските избори и реализиране на мандат самият той ще отиде в Брюксел, Сидеров отвърна, че "битката ще покаже"

До една година най-използваните административни услуги стават и електронни

/КРОСС/Най-често използваните административни услуги ще бъдат достъпни по електронен път до една година. Това увери вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева. Целта е улесняване на бизнеса и гражданите. Електронизацията вече е обсъдена с пет от министерствата. Предстоят разговори и с останалите, за да се уточнят приоритетните 10 услуги, с които системата ще заработи, посочи вицепремиерът Даниела Бобева. Много е ключов кадастърът. Той участва в доста голям набор от комплексни услуги както за гражданите, така и за бизнеса. ГРАО също. Ние всички искаме бързо да ни се издават лични карти, бързо да ни се издават задгранични паспорти, шофьорски книжки и така нататък. Но сега точно това правим. Опитваме се да изберем кои са приоритетните услуги, каза Бобева. 30 регистъра трябва да бъдат обвързани в една система до 30-и март следващата година. До момента за въвеждане на електронното управление са похарчени 300 милиона евро, но парите не са използвани достатъчно ефективно. За новия седемгодишен програмен период остават 140 милиона евро и системата ще бъде доизградена без допълнителни пари от бюджета, увери вицепремиерът. По-ефективно, по-скромно, по-икономично, ние досега така малко по-наширочко сме се разполагали, вече свърши тази, каза Бобева. За целите на електронното управление ще бъдат изградени и регионални центрове за комплексни административни услуги, като най-голям интерес до момента са заявили от Шумен.  

Пазарът на имоти продължава да се стабилизира, сочи анализ


Жилищата в центъра на София се очертават като хит на пазара през 2014 г. В първото тримесечие броят на сделките с имоти в елитните централни райони на столицата е нараснал двойно в сравнение с последните месеци на 2013 г., показват данни от доклад на "Адрес Недвижими имоти", цитиран от БТА.

Над 30 на сто от покупките са за имоти на стойност над 100 хил. евро, а целта на 20 на сто от купувачите е инвестиция.

Друга тенденция за периода, регистрирана от компанията, е, че...

Виктор Орбан откри стадион с 3500 места в родното си село

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, страстен футболен запалянко, ще може спокойно да ходи на мачове в селото, в което е израснал - Фелчут, където бе открит свръхмодерен стадион, предаде Франс прес. Критикуван от някои като излишно скъпа екстравагантност, стадион "Панчо арена" с 3500 места се намира близо до къщата на Орбан във Фелчут, където живеят 1750 души. Унгарският премиер е роден в близкия град Секешфехервар. Името на съоръжението идва от прякора на легендарния унгарски футболист Ференц Пушкаш - Панчо, който почина през 2006 година. То ще бъде постоянна база на ФК Пушкаш Академи - отбор, който играе в първа дивизия на унгарския шампионат. Именно Орбан създаде през 2007 г. ФК Пушкаш Академи и откакто застана начело на правителството през 2010 г., отпусна милиони евро на унгарски футболни клубове, за да могат да ремонтират стадионите си и да построят нови. Критиците изтъкват, че стадионът събира седмично едва неколкостотин зрители и затова според тях стадион с такива размери не е необходим. Цената на проекта, възлизаща на 13 милиона евро, е осигурена отчасти от държавата и отчасти от дарения от компании, свързани с партия "Фидес" на Виктор Орбан.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване