"Книги на свобода" и шествие за утрешния празник на четящите

Няколко инициативи в столицата ще отбележат Световния ден на книгата и авторското право, честван на 23 април.  По идея на сайта  “Аз чета” и българската Буккросинг*  общност утре около 1000 книги ще бъдат "освободени" и оставени на обществени места. Целта е книгите и четенето да бъдат активна част от ежедневието на града и хората в него. Всички желаещи да се включат в инициативата могат да оставят свои книги, като ги регистрират със специални BCID етикети .  В 15 утре в столицата ще се проведе и шествие в подкрепа на четенето. То ще тръгне от   мобилната книжарница "Хеликон" , която ще се представи за първи път пред публика и ще е разположена в началото на пешеходната зона на булевард "Витоша" (на ъгъла с улица "Алабин"). Всеки участник ще получи фланелка с логото на фестивала "Четящият човек" - с надпис "Аз чета всеки ден. А ти?" и книга, съобщават организаторите. Шествието ще стигне до книжарницата "Хеликон-Витоша", където в 16 часа ще започнат церемониите по връчването на литературните награди "Рашко Сугарев" и "Цветето на Хеликон". След връчването на наградите ще има среща със студенти и преподаватели от Националната художествена академия. На нея ще се представят основните акценти от програмата на третия фестивал "Четящият човек" и ще бъде обявен националния студентски конкурс за ex libris на тема "Четящият човек". 23 април е избран от ЮНЕСКО за световен ден на книгата поради много велики писатели, родени или починали на тази дата. Това и и денят на Шекспир, тъй като се смята, че той е роден около тази дата и е починал на нея. Тогава са родени още Владимир Набоков и Морис Дроюн. 23 април бележи края на живота на Мигел де Сервантес, Уилям Уърдсуърт * Идва от английското Bookcrossing - безплатно разпространение на книги на различни обществени места и проследяване на техните пътувания и хората, у които са оставили следа чрез специални етикети и сайта bookcrossing.com. Книгите се оставят в градския транспорт, паркове и пр., където желаещите могат да ги прочетат и да ги оставят отново за следващите читатели.

18 тайни факта за "Лолита"

Смята се, че Набоков се е вдъхновил за романа от Чарли Чаплин


Хванаха жена да шофира с 1,5 промила в кръвта

Бързо полицейско производство е започнато в РУП - Бобов дол срещу 26-годишна водачка на МПС от Бобов дол за управление след употреба на алкохол.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Тестът с техническо средство е отчел резултат 1.49 промила алкохол в издишания въздух. Бързо полицейско производство е започнато в РУП - Бобов дол срещу 26-годишна водачка на МПС от Бобов дол за управление след употреба на алкохол. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Тестът с техническо средство е отчел резултат 1.49 промила алкохол в издишания въздух.

Екзотични котки на изложба в София

Публиката ще може да види отблизо изключително редкия Украински левкой – специално селектирана котка, която накратко може да бъде описана като сфинкс с клепнали уши. Гладката им сива кожа има множество гънки, очите са бадемовидни, а физиономията им напомня малко на куче. Причудливото животинче е създадено в Украйна чрез кръстосването на различни Публиката ще може да види отблизо изключително редкия Украински левкой – специално селектирана котка, която накратко може да бъде описана като сфинкс с клепнали уши. Гладката им сива кожа има множество гънки, очите са бадемовидни, а физиономията им напомня малко на куче. Причудливото животинче е създадено в Украйна чрез кръстосването на различни

Дейвид Мойс аут от "Манчестър Юнайтед"

Ръководството на "Манчестър Юнайтед" уволни мениджъра на отбора Дейвид Мойс, съобщи Би Би Си.
Така слуховете от Острова се потвърждават и шотландецът напуска позорно „Олд Трафорд", след като Mойс не успя да се справи с поемането на поста от легендарния си сънародник сър Алекс Фъргюсън.
Той бе начело на "Манчестър Юнайтед" едва 10 месеца. Ръководството на "Манчестър Юнайтед" уволни мениджъра на отбора Дейвид Мойс, съобщи Би Би Си. Така слуховете от Острова се потвърждават и шотландецът напуска позорно „Олд Трафорд", след като Mойс не успя да се справи с поемането на поста от легендарния си сънародник сър Алекс Фъргюсън. Той бе начело на "Манчестър Юнайтед" едва 10 месеца.

Ръководството на "Манчестър Юнайтед" уволни Дейвид Мойс (обновена)

Ръководството на Ръководството на "Манчестър Юнайтед" уволни мениджъра на отбора Дейвид Мойс, съобщи Би Би Си. Така слуховете от Острова се потвърждават и шотландецът напуска позорно „Олд Трафорд", след като Mойс не успя да се справи с поемането на поста от легендарния си сънародник сър Алекс Фъргюсън. Той бе начело на "Манчестър Юнайтед" едва 10 месеца.

50 000 българи поискаха данъчна амнистия

50 000 българи поискаха данъчна амнистия и опрощаване на задължения към хазната заради настъпила 5-годишна давност. Данните са на Националната агенция за приходите. Най-много са заявките за отписване на глоби към КАТ. Но данъчните предупреждават, че всяко пето искане за отписване на данъци или глоби е несъстоятелно.

Попова: Силата на нациите е в техния дух - ето това загубихме

/КРОСС/ "В Европейския съюз днес се откроява едно съюзно разбиране за групиране на общностите - не вървим в една скорост и нещо повече, в рамките на съюза се изграждат два концентрични кръга. Бунтувам се срещу това и не искам да бъде така, защото европейската идея е друга". Това каза вицепрезидентът на България Маргарита Попова в началото на Кръгла маса на тема "Националната идентичност и патриотичното възпитание в глобализиращия се свят. Проблеми и решения". Форумът се проведе във Военния клуб в София и премина под патронажа на вицепрезидента Попова и на председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров. Маргарита Попова открои три негативни прецедента на Европейския съюз, касаещи страната ни - членството ни в Шенген, паричният и икономически съюз и погледът по въпросите на миграцията. "Глобализацията ни донесе множество позитиви, но загърби и неща, от които имаме огромна нужда, за да спасим децата си", категорична бе Попова. Силата на нациите е в техния дух - ето това загубихме наред с всичко, което ни донесе европейското членство, посочи вицепрезидентът. "Оставихме на заден план онези могъщи духовни устои, които направиха възможно оцеляването на нацията ни и периода на Възраждането", съжали тя. Вицепрезидентът посочи, че глобализацията без съмнение е извела човечеството много напред в неговото развитие, но се нуждаем от поуки и "ясно да кажем какво загуби човешкия свят в глобалния свят и къде са дефицитите"

Протест срещу Lafka прекъсна заседанието на Общинския съвет в Бургас

Около 50 протестиращи срещу „монопола в отдаването на преместваеми обекти“ прекъснаха заседанието на Общинският съвет в Бургас, което се провеждаше в залата на "Дома на нефтохимика". Демонстрантите са предимно представители на дребния и средния бизнес. Те са недоволни от предложената промяна в Наредбата за преместваемите обекти на общината. По думите им тя ще даде възможност на големите търговци да закупуват всеки един обект. Според тях ако предложението бъде прието, това ще обрече на глад над 5000 души. Демонстрантите смятат, че предложението, което е направено от общински съветници от ГЕРБ, не само няма да ограничи монопола, а напротив - ще обслужи интересите на една търговска верига – Lafka на "Табак маркет". Около 09;00 часа протестиращите вече се бяха събрали пред сградата на "Дома на нефтохимика“. Те носеха плакати с надпис „Людиев, защо подкрепяш монопола?”, „Господа от ГЕРБ, не ви ли е срам”, „Кмете, защо раздаваш улиците на офшорки?”, съобщава агенция „Фокус“. Малко по-късно демонстрантите успяха да влязат в залата, където се провежда сесията и поискаха да останат там. Те настояват да присъстват на гледането на докладната записка за преместваемите обекти, когато ще бъде обсъдена спорната поправка в наредбата за разполагане на търговски обекти на територията на общината. Представителите на БСП поискаха тази тази точка да се гледа първа.

САЩ ще застанат до Украйна срещу унизителните заплахи!

Байдън увери лидерите на Украйна, че САЩ ги подкрепят


САЩ ще застанат до Украйна срещу унизителните заплахи!

Байдън увери лидерите на Украйна, че САЩ ги подкрепят

Хванаха шофьорка с 1,5 промила алкохол

Бързо полицейско производство е започнато в РУП - Бобов дол срещу 26-годишна водачка на МПС от Бобов дол за управление след употреба на алкохол.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Тестът с техническо средство е отчел резултат 1.49 промила алкохол в издишания въздух. Бързо полицейско производство е започнато в РУП - Бобов дол срещу 26-годишна водачка на МПС от Бобов дол за управление след употреба на алкохол. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Тестът с техническо средство е отчел резултат 1.49 промила алкохол в издишания въздух.

Пик на метеоритния поток Лириди в Деня на Земята

Явлението ще може да се наблюдава до края на седмицата

ПИБ иска възлагане на активи на Бургаски корабо- строителници за сметка на дълга

Банката-кредитор на предприятието е придобила основните активи на дружеството за 47,5 млн. лв.


Гръцкото правителство очаква ангажимент от Еврогрупата за облекчаване на дълга


Пети май е важен ориентир за гръцкия дълг, пише вестник "Етнос", като подчертава, че кабинетът на гръцкия премиер Андонис Самарас очаква на тази дата Еврогрупата да поеме ангажимент за започване на разговори по облекчаване на гръцкия дълг, предаде БТА.

Правителството се надява европейските партньори да се произнесат по преструктурирането на дълга, като силният коз на кабинета да поиска това остава бюджетният излишък в размер на 3.4 млрд. евро, отбелязва изданието.

Гърция...

Разбихме канал за дрога от Турция към Европа

Канал за наркотрафик от Турция през България за Западна Европа е бил разбит при спецакция на полицията в Шумен. Това обявиха от Областната дирекция на МВР.

"Манчестър Юнайтед" уволни Дейвид Мойс!

"Манчестър Юнайтед" уволни мениджъра Дейвид Мойс. В 10 часа българско време изпълнителният директор Ед Уудуърд отиде на базата в Карингтън и се срещна с шотландеца. Нито един от футболистите не е бил там по това време.

"Клубънт иска да благодари за работата на Дейвид Мойс", се пише в кратко съобщение на "Манчестър Юнайтед".

Уволнението се оча "Манчестър Юнайтед" уволни мениджъра Дейвид Мойс. В 10 часа българско време изпълнителният директор Ед Уудуърд отиде на базата в Карингтън и се срещна с шотландеца. Нито един от футболистите не е бил там по това време. "Клубънт иска да благодари за работата на Дейвид Мойс", се пише в кратко съобщение на "Манчестър Юнайтед". Уволнението се оча

50 000 българи са поискали опрощаване на задълженията им към НАП

50 000 българи са поискали опрощаване на задълженията им към НАП и данъчна амнистия заради настъпила 5-годишна давност. Това съобщава от Националната...

Младежи от село Рударци запретнаха ръкави и наредиха павета около новата църква

Младежи от курортното село Рударци наредиха павета около новата църква през вчерашния ден, съобщи за ZaPernik.com кметът Богдан Богданов - Бобето.

"Звъннах на едно - две момчета, за да дойдат да помогнат, а те пък събраха свои приятели. Младежите от Рударци, свършиха много мъжка работа на църквата. Благодаря ви момчета!!!", сподели Бобето. Така бройката на помощниците станала 10 - 12 човека.

В сряда отново ще се организира акция по нареждане на...

Продължава

Проф. Петър-Емил Митев: Интригата на евровота ще се развие на три нива

Проф. Митев, социолозите се обединяват около прогнозата, че само трите големи партии - ГЕРБ, БСП и ДПС, със сигурност ще имат свои представители в Европарламента? Ако това стане, означава ли, че се връщаме към двуполюсния модел от 90-те години?
- Двуполюсният модел от 90-те години не може да се повтори. Тогава ставаше дума за политическа "игра с Проф. Митев, социолозите се обединяват около прогнозата, че само трите големи партии - ГЕРБ, БСП и ДПС, със сигурност ще имат свои представители в Европарламента? Ако това стане, означава ли, че се връщаме към двуполюсния модел от 90-те години? - Двуполюсният модел от 90-те години не може да се повтори. Тогава ставаше дума за политическа "игра с

Калин Людмилов свири Локо Пд – Лудогорец

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за полуфиналните срещи-реванш от турнира за Купата на България. Георги Йорданов ще свири срещата Локо Сф – Ботев Пд /1:3 в първия мач/, а Калин Людм...

Бареков: ЕС иска от ДПС и ГЕРБ да са в съюз срещу нас

Депутатът на ДПС Хюсеин Хафъзов е заявил, че изискването на ЕС е ГЕРБ и ДПС да преминат в съюз срещу "България без цензура". Това каза пред Радио "Фокус" Николай Бареков, председа...

Назарян: Имаме много силни борци, може да водим в света

"Имаме много силни борци и можем да водим в света", каза националният треньор на отбора по класическа борба Армен Назарян, предаде БГНЕС."Треньорската работа е да осигуряваме конкуренци...

Манчестър Юнайтед никога не е имал чуждестранен мениджър

Манчестър Юнйатед може да има за първи път чуждестранен мениджър в историята си. Досега за 136 годиини 22 треньора са са сменили начело на "Червените дяволи", като всички са били британци - ...

Повечето скиминг атаки през 2013 г. са били от България

Престъпниците вече използват безжични технологии


Мъйнов давал автографи върху гащи

Актьорът се научил от бате Петьо в село Змейово сам да яправи винце от асмата
Руслан Мъйнов обича да казва, че е роден и израсал в Съветския съюз. Проплакал е на 15 ноември 1986 г. в украинския град Измаил. Затова и тази музика е част от него. У нас обаче първо пропява чалга и скоро излиза хитът му, Актьорът се научил от бате Петьо в село Змейово сам да яправи винце от асмата Руслан Мъйнов обича да казва, че е роден и израсал в Съветския съюз. Проплакал е на 15 ноември 1986 г. в украинския град Измаил. Затова и тази музика е част от него. У нас обаче първо пропява чалга и скоро излиза хитът му,

Мъйнов давал автографи върху гащи

Актьорът се научил от бате Петьо в село Змейово сам да яправи винце от асмата
Руслан Мъйнов обича да казва, че е роден и израсал в Съветския съюз. Проплакал е на 15 ноември 1986 г. в украинския град Измаил. Затова и тази музика е част от него. У нас обаче първо пропява чалга и скоро излиза хитът му, Актьорът се научил от бате Петьо в село Змейово сам да яправи винце от асмата Руслан Мъйнов обича да казва, че е роден и израсал в Съветския съюз. Проплакал е на 15 ноември 1986 г. в украинския град Измаил. Затова и тази музика е част от него. У нас обаче първо пропява чалга и скоро излиза хитът му,

GSK и Новатрис обменят активи

Британският фармацевтичен гигант ГлаксоСмитКлайн (GSK) и швейцарската компания Новатрис обявиха голямо споразумение, в рамките на което първата ще продаде своя отдел "Онкология" за 16 милиарда долара на втората.

25-годишен е с опасност за живота след удар в крайпътно дърво

25-годишен неправоспособен водач е с опасност за живота след сблъсък в крайпътно дърво във Видинско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Към 16:50 часа вчера по третокласния път Грамада - Синаговци, в местността Ясовица, лек автомобил „Лада Нива”, управляван от Ц.Ц., излязъл от пътното платно в дясно по посока на движението и се блъснал в 25-годишен неправоспособен водач е с опасност за живота след сблъсък в крайпътно дърво във Видинско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Към 16:50 часа вчера по третокласния път Грамада - Синаговци, в местността Ясовица, лек автомобил „Лада Нива”, управляван от Ц.Ц., излязъл от пътното платно в дясно по посока на движението и се блъснал в

Чешки политолог: Русия не е агресор за Европа, а партньор

/КРОСС/Русия не заплашва Европа и не е агресор, а е партньор, каза известният чешки политолог и кандидат-депутат на Европарламента Ян Лупомнески, цитиран от Радио Гласът на Русия.  „Или ние, или те. Който не подкрепя Европейския съюз, той автоматично е за Русия. Тази истерия е предизвикана и се култивира изкуствено" - подчерта чешкият експерт, коментирайки положението в Украйна. Според него, нито САЩ, нито Европейския съюз не ги интересува съдбата на обикновените граждани на Украйна. Лупомнески подкрепи мнението на бившия президент на Чехия Вацлав Клаус, че кризата в Украйна е провокирана от САЩ и Западна Европа.  

Бейби бум сред бездомните кучета във Варна

Бейби бум сред бездомните кучета се наблюдава във Варна през последните дни. Основна вина за голямата популация на безстопанствените песове в града имат както естествените закони на природата, така и проблемите, които се натрупаха в последно време около общинския кучкарник.

"Манчестър юнайтед" уволни Дейвид Мойс


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс беше уволнен. Шотландският специалист напуска поста само десет месеца, след като беше избран да наследи легендарния си сънародник сър Алекс Фърюгсън. 

"Манчестър юнайтед" съобщава, че Дейвид Мойс напусна клуба. Клубът иска да изрази своята благодарност за упоритата работа, честността и почтеността, с които той заемаше поста", обявиха "червените дяволи" в кратко съобщение, публикувано в 10.30 ч. българско време.

В последните три...

25-годишен с опасност за живота след удар в крайпътно дърво

25-годишен неправоспособен водач е с опасност за живота след сблъсък в крайпътно дърво във Видинско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Към 16:50 часа вчера по третокласния път Грамада - Синаговци, в местността Ясовица, лек автомобил „Лада Нива”, управляван от Ц.Ц., излязъл от пътното платно в дясно по посока на движението и се блъснал в 25-годишен неправоспособен водач е с опасност за живота след сблъсък в крайпътно дърво във Видинско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Към 16:50 часа вчера по третокласния път Грамада - Синаговци, в местността Ясовица, лек автомобил „Лада Нива”, управляван от Ц.Ц., излязъл от пътното платно в дясно по посока на движението и се блъснал в

Секат монети с Путин в чест на анексирането на Крим

Серията, наречена „Крим 2014“, включва 25 сребърни и позлатени монети, като всяка от тях тежи по 1 кг и е с размера на човешка длан

Започва кампанията за президентските избори в Украйна

/КРОСС/Кандидатите за президент на Украйна започват днес предизборната кампания по националната телевизия, предаде ИТАР-ТАСС. Деветима от 23-мата кандидати са издигнати от политически партии. Сред тях са Юлия Тимошенко от "Баткившчина", бившият заместник-министър на отбраната Анатолий Гриценко от "Гражданска позиция", както и обявеният за международно издирване Дмитро Ярош от "Десен сектор". Останалите са издигнали сами кандидатурите си, включително бизнесменът Петро Порошенко, който разчита на подкрепата на партията УДАР на Виталий Кличко. Продължава напрежението в Източна Украйна. Проруски активисти завзеха градското управление на Службата за сигурност и градския отдел на милицията в украинския град Краматорск, Донецка област, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на местни медии. Междувременно на народен събор в Луганска област за губернатор беше определен Валерий Болотов. Той заяви, че ще вземе под контрол съда и милицията в областта и увери, че ще оправдае гласуваното му доверие.  

Футболната история на Перник: През 1997 г. мутри вадят автомати на мача "Металург" - "Спартак" (Пд)

През 2001 г. перничани прекратяват навръх Великден мача с "Левски", бесни от съдийството на Антон Генов, което според тях ощетявало "Миньор". Летят камъни, бутилки, дървета, страничният рефер е нацелен няколко пъти, пише standartnews.com.

Пак в Перник, но през 1997 година, мутри вадят автомати на мача "Металург" - "Спартак" (Пд). Домакините се нуждаят от победа да влязат в "А" група, но до почивката резултатът е 0:0,...

Продължава

Авиацията ни остава без пилоти

През следващите пет години в пенсия ще излязат 57 пилоти, а по медицински причини средногодишно ще отпадат по четирима летци

Хакерството за шпионски цели рязко нараства, сочи проучване

/КРОСС/Хакерството за шпионски цели рязко нараства, показва едно от най-подробните годишни проучвания на пробивите в компютърните системи. Шпионските пробиви през 2013-а година, проследени до страната, от която са извършени, се приписват в 49 процента от случаите на граждани на Китай и други източноазиатски държави. Страни от Източна Европа обаче, особено рускоговорещи държави, също са заподозрени за изходна точка от 21 на сто от пробивите, посочи компанията "Верайзън къмюникейшънс".  

Спрете тировете поне на празник

Километрични задръствания, особено по две магистрали - “Хемус” и “Тракия”. Така може да се опише част от “празничната” обстановка преди и след Великден. Като голяма част от тях се дължеше на тирове. А тази година режимът за тях е още по-либерален и те се движат свободно по магистрали и пътища. Забраната е само за 6 отсечки. Километрични задръствания, особено по две магистрали - “Хемус” и “Тракия”. Така може да се опише част от “празничната” обстановка преди и след Великден. Като голяма част от тях се дължеше на тирове. А тази година режимът за тях е още по-либерален и те се движат свободно по магистрали и пътища. Забраната е само за 6 отсечки.

Блумбърг: Най-добрите в занаята източване на карти са българи

Крадците на данни от банкови карти чрез подправяне клавиатурата на банкомати и четците вече използват безжични технологии за по-лесно извършване на измамите, известява "Блумбърг".

Гръмнал бойлер унищожи апартамент в Димитровград

Бойлер гръмна и унищожи апартамент в Димитровград.
Инцидентът е станал около 2 часа тази нощ на 5-ия етаж в жилищен блок на ул. „Захари Стоянов”, съобщи Дарик.
Нанесени са сериозни материални щети. В момента на взрива в апартамента е бил младият мъж, който го обитава. Той е бил в спалнята и по чудо не е ранен, Бойлер гръмна и унищожи апартамент в Димитровград. Инцидентът е станал около 2 часа тази нощ на 5-ия етаж в жилищен блок на ул. „Захари Стоянов”, съобщи Дарик. Нанесени са сериозни материални щети. В момента на взрива в апартамента е бил младият мъж, който го обитава. Той е бил в спалнята и по чудо не е ранен,

Програмите за придобивки за служители - важни ли са за бизнеса?

Повече от 40% от работната сила на Европа е покрита от такива програми


"Блумбърг": Повечето извършители на измами с банкови карти са българи

Крадците на данни от банкови карти чрез подправяне клавиатурата на банкомати и четците вече използват безжични технологии за по-лесно извършване на измамите, съобщава "Блумбърг". Най-добрите в занаята са българи. Агенцията се позовава на доклад на компанията „Верайзън”, проучила кражби на лични данни от 96 държави.
През 2013 г. Крадците на данни от банкови карти чрез подправяне клавиатурата на банкомати и четците вече използват безжични технологии за по-лесно извършване на измамите, съобщава "Блумбърг". Най-добрите в занаята са българи. Агенцията се позовава на доклад на компанията „Верайзън”, проучила кражби на лични данни от 96 държави. През 2013 г.

Създателят на "руския "Фейсбук" е уволнен от директорския пост

/КРОСС/ Павел Дуров - единият от създателите на най-популярната в Русия и бившия СССР социална мрежа "ВКонтакте", съобщи, че е бил уволнен от поста генерален директор и е научил за това от медиите. "Интересно, че на акционерите не им стигна смелост да го направят директно и за загадъчното си уволнение научавам от пресата", пише в профила си ръководителят на мрежата, наричана още "руският "Фейсбук". Той обяснява, че в понеделник съветът на директорите "внезапно" открил, че опровержението, което Дуров направи на 3 април по повод съобщението от 1 април, че си е тръгнал от компанията, не било оформено "по правилата". Поради това автоматично той е освободен от длъжността генерален директор, "макар че те публично приеха опровержението ми". "По този начин от днес "ВКонтакте" преминава под пълния контрол на Игор Сечин и Алишер Усманов. Навярно в руските условия нещо подобно беше неизбежно да се случи, но се радвам, че се задържахме 7 години и половина. В много неща успяхме и част от тях вече не може да се обърнат", добавя Дуров. Обяснението на изпълнителния директор на "ВКонтакте" Дмитрий Сергеев пред агенция РБК е, че Дуров така и не е уведомил компанията по надлежния ред с официално писмо, че оттегля оставката си от 21 март и ръководството просто спазило закона да изчака 30 дни преди да я приеме. Освен това им било много трудно да поддържат комуникация с него, защото бил в Ню Йорк

"Блумбърг": Българи източват най-много пари от банкомати

Крадците на данни от банкови карти чрез подправяне клавиатурата на банкомати и четците вече използват безжични технологии за по-лесно извършване на измамите, съобщава Крадците на данни от банкови карти чрез подправяне клавиатурата на банкомати и четците вече използват безжични технологии за по-лесно извършване на измамите, съобщава "Блумбърг". Най-добрите в занаята са българи. Агенцията се позовава на доклад на компанията „Верайзън”, проучила кражби на лични данни от 96 държави. През 2013 г.

"Препоръчвам го без колебание на всеки екип!"

Кралят на продажбите Бърни де Суза ще изнесе две обучения в рамките на един ден на 14 май в София


Бойлер гръмна и унищожи апартамент в Димитровград

Бойлер гръмна и унищожи апартамент в Димитровград.
Инцидентът е станал около 2 часа тази нощ на 5-ия етаж в жилищен блок на ул. „Захари Стоянов”, съобщи Дарик.
Нанесени са сериозни материални щети. В момента на взрива в апартамента е бил младият мъж, който го обитава. Той е бил в спалнята и по чудо не е ранен, Бойлер гръмна и унищожи апартамент в Димитровград. Инцидентът е станал около 2 часа тази нощ на 5-ия етаж в жилищен блок на ул. „Захари Стоянов”, съобщи Дарик. Нанесени са сериозни материални щети. В момента на взрива в апартамента е бил младият мъж, който го обитава. Той е бил в спалнята и по чудо не е ранен,

САЩ дали $5 млрд. за демократизация на Украйна

САЩ са инвестирали 5 млрд. долара в процеса по демократизирането на Украйна след разпада на СССР през 1991 г., заяви преди CNN помощник-държавния секретар на страната Виктория Нюланд. „Парите бяха похарчени за подкрепа на стремежите на украинския народ да изгради силно и демократично управление, което да защитава интересите на страната“, коментира Нюланд. Тя категорично отрече твърденията, че САЩ са спонсорирали антиправителствените демонстрации на Майдана, които доведоха до оставката на президента Виктор Янукович. „Със сигурност не сме спонсорирали действията на Майдана. Това беше спонтанно движение и се отличава значително от проруските демонстрации, които в момента са обхванали Източна Украйна“, каза Нюланд. Американският дипломат изрази притеснение, защото според нея Русия има сериозно участие в акциите на сепаратистите в Източна Украйна. Тя коментира снимки, изпратени до CNN в понеделник, които според нея показват как в Източна Украйна се разхождат добре въоръжени и екипирани мъже, изглеждащи досущ като руските сили в Крим и войниците, с които Русия навлезе в Грузия през 2008 г. Според Нюланд „брадатите мъже“, които „подозрително се появяват“ на снимките от Грузия през 2008 г., в Крим, а сега – и в Източна Украйна, най-вероятно са шпиони на ЦРУ. Нюланд разкритикува руската политика по отношение на Киев и заяви, че Москва не работи за нормализиране на обстановката.

Звездите на хотелите не са свързани с качеството на услугата

Звездите на хотелите вече не са свързани с качеството на услугата. Единната система за разпознаване на хотелите е отменена от Световната организация по туризъм през 1999 година. „В целия свят вече се знае, че звездите не означават качество.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване