Клисура ще отбележи 138 години от Априлското въстание

/КРОСС/ 138 години от великата Априлска епопея - едно от най-значимите и неповторими събития в националната ни история, ще почете град Клисура. Клисура бе част от това събитие, а подвигът и саможертвата на нейните жители увековечиха името й и го превърнаха в легенда. Днес Клисура е символ на българщината, носител на историческото наследство и национална памет. Тя е съхранила миналото си в духа на съвремието, с въздигнатия паметник на Боримечката, с музея на града, с величествения монумент на Зли дол, с възстановяването й след опожаряването във възрожденския стил, в който е била, за да ни връща в епохата на Възраждането. Тържествата по случай 138 години от Априлското въстание ще бъдат открити на 25 април в Народно читалище "20 Април 1876 г." в града и ще продължат и през следващите дни. Ето и програмата: 25 - 26 април 2014 г.Народно читалище "20 Април 1876 г." 10.30 ч. - Дни на възрожденската и патриотична песен "Топчето пукна" с участието на над 40 певчески състави цялата страна 27 април 2014 г.Футболно игрище 17.00 ч. - Спортни мероприятия 30 април 2014 г.НЧ "20-ти Април 1876г." 11.00 ч. - Откриване художествена изложба на икони, живопис и скулптори Площад "20-ти Април" 19.30 ч. - Фолклорен концерт20.00 ч. - Тържествен митинг-заря 1 май 2014 г.Площад "20-ти Април" 10.30 ч. - Заупокойна панихида 11.00 ч. - Поетичен рецитал 11.30 ч

В Деня на Земята милиони хора се обединяват

 Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души.

На 22 април всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

За първи път Ден на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северно американци участват в демонстрация и настояват политици, държавници, бизнессреди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. празникът е обявен за международен.

България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, започнало от 1990 г. На призива за отбелязването на Деня на Земята се отзовават хиляди българи и денят се чества с разнообразни прояви, посветени на опазването на околната среда. На 22 април 1992 г. тогавашният президент на Република България Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Над 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Декларацията е връчена на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро през юни 1992 г. Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

По покана на външния министър Кристиян Вигенин в Деня на Земята той заедно с представители и ръководители на дипломатически мисии у нас ще засадят дръвчета в парк "Мир и Дружба" в район "Студентски".

Донка Байкова: Пийте чай с лимон и фреш след преяждане

След празничните дни, в които обикновено се преяжда, трябва да се пие чай, лимони и мед след празниците или чаша сок фреш от зеле и моркови. Този съвет даде диетоложката д-р Донка Байкова в интервю за БНТ. Тя уточни, че в тази комбинация имало изключително полезни витамини и сяра, която е най-мощният антиоксидант. Преялите по Великден трябва да минат на диета от зеленчуци и сурови плодове и да позабравят тежките месни продукти, съветва още диетоложката.  „Организмът сам иска да се разтовари след празничните трапези. Нещо леко, нещо зелено, нещо пролетно трябва да се приеме", обясни Донка Байкова. Нейният съвет е да не се консумират повече от 4 яйца седмично и не повече от една филия на ден козунак, който е много концентрирана храна  - в него има яйца и брашно.

Корекциите за нарушенията по ОП "Околна среда" ще бъдат индивидуални

Досега сигналите на МОСВ бяха, че ще има плоска корекция по парите от програмата, за да бъдат „размразени“ европейските плащания


160 души блокирани на Великден в 4-звезден хотел без вода

160 души бяха блокирани в хотел четири звезди в Чифлика без вода. Гостите не успяват да си върнат парите, въпреки че викат дори полиция, съобщи Нова телевизия.
В събота сутринта хората осъмват без вода, след като е валяло цяла нощ. Всички очакват търпеливо аварията да бъде отстранена и Великден да започне официално. 160 души бяха блокирани в хотел четири звезди в Чифлика без вода. Гостите не успяват да си върнат парите, въпреки че викат дори полиция, съобщи Нова телевизия. В събота сутринта хората осъмват без вода, след като е валяло цяла нощ. Всички очакват търпеливо аварията да бъде отстранена и Великден да започне официално.

Два пъти повече българи искат да се пенсионират, сочат данни на НОИ

Хората се притесняват от неизвестността какво ще стане през следващата година, смята експертът от КТ "Подкрепа" Николай Николов


Илияна Йотова: Управлението на Европа трябва да се промени

Нашият политически опонент е ГЕРБ. Готови сме да водим сериозен дебат с тях. Това заяви пред БНТ кандидатът за евродепутат от БСП Илияна Йотова.
Европейският парламент е политическа институция. Убедена съм, че работата на европейските политически институции ще бъде коренно променена през следващия мандат, каза още Йотова. Нашият политически опонент е ГЕРБ. Готови сме да водим сериозен дебат с тях. Това заяви пред БНТ кандидатът за евродепутат от БСП Илияна Йотова. Европейският парламент е политическа институция. Убедена съм, че работата на европейските политически институции ще бъде коренно променена през следващия мандат, каза още Йотова.

Жертвите на наводненията в Румъния са вече четири


Четири души са станали жертва на наводненията в южна Румъния през последните дни, съобщи румънският вицепремиер и министър на вътрешните работи Габриел Опря, цитиран от агенция "Медиафакс".

Продължава издирването на още двама, които се преобърнали с лодка в събота в река Бузъу. В лодката били общо петима души, но трима от тях, сред които 17-годишен младеж, успели да стигнат брега. Сред изчезналите е бащата на момчето.

Румънският вицепремиер и министър на вътрешните работи...

Доходите ни нарастват с 3-5% до 2017 г.

 Българската икономика ще продължи да пълзи бавно нагоре поне до 2017 г. В резултат доходите от труд също ще растат почти незабележимо - средно с 3,5% - 5,5% номинално в следващите три години.

Това става ясно от Конвергентната програма на България за периода 2014 - 2017 г., която предстои да се изпрати на Европейската комисия, пише "Труд".

Според правителствените експерти задържащ ефект върху растежа на доходите от труд ще продължат да оказват високите нива на безработицата. Според прогнозите през тази година тя ще намалее минимално - с 0,1 процентни пункта до 12,8%. В следващите три години положението постепенно ще се подобрява, като през 2017 г. се очаква безработицата да падне до 10,9%.

Доходите, които зависят от държавата, ще се покачват. Минималната работна заплата ще стане 380 лв. от 1 януари догодина, 420 лв. - от началото на 2016 г. и 450 лв. - от 1 януари 2017 г. От 1 юли всяка година пенсиите ще се осъвременяват по "швейцарското правило", но точни разчети няма.

В конвергентната програма е заложено още вдигане на вноската за втора пенсия от 5 на 7% от 1 януари 2017 г. В документа обаче не се уточнява дали това ще стане за сметка на намаляване на процента за фонд "Пенсии" на НОИ или чрез повишаване на съвкупната осигурителна тежест за работещите и работодателите.

До края на т.г. предстои да се вземат важни решения - за увеличаване на пенсионната възраст и за пенсиите на хората с първа и втора категория труд, които от 1 януари 2015 г. трябва да се плащат изцяло от частните професионални фондове, пише още в правителствения документ.

Обновената прогноза показва далеч по-плавен ръст на разходите за пенсии в следващите години, което се дължи най-вече на увеличаването на възрастта за пенсиониране. От 9,92% от БВП през 2010 г. харчовете за възнаграждения на хората от третата възраст ще достигнат 10,60% през 2060 г., а не 11,06%, както се смяташе доскоро. Същевременно пенсиите ще стават все по-ниски спрямо заплатите. Т.нар. коефициент на заместване ще падне от 45% през 2014 г. на 37,5% през 2060 г.

Пак се купуват жилища на груб строеж

Имотите за инвестиция също набират скорост на пазара


Facebook работи по мобилна рекламна мрежа

Компанията ще се съсредоточи върху пазара на мобилна реклама, използвайки данните, които потребителите сами предоставят


БГ крадци на желязо спряха износа на ток за Македония

Инцидентът е станал в петък. Злосторниците срязали и отмъкнали носещи болтове в основата на стълб

Майка и синът й остават на улицата

/КРОСС/ Самотна майка, която отглежда 6-годишният си син сама, е изправена пред тежка социална драма. Те трябва да напуснат апартамента, в който живеят под наем. Така, вместо Великденските празници за тях да се превърнат в повод за веселие, се превръщат в истински кошмар, съобщи Нова телевизия. Иванка Костова и синът и Божидар живеят месечно с доход от 150 лева - нейната пенсия и детските надбавки. Те трябва да напуснат жилището, в което се намират, защото не са плащали наем от четири месец, който е 350 лева. „Нямам откъде да плащам, не съм на работа и не мога да си намеря", разказа Иванка Костова. Жената е без работа почти две години. „Търся, но не мога да намеря поради една голяма дискриминация в нашата държава, която определя възрастта. Всички работодатели търсят млади хора, а съм на 47 години", споделя още самотната майка. Всеки момент семейството ще остане и без електричество, тъй като не е плащало сметките от два месеца. Иванка кандидатства и общинско жилище, където наемите са по-приемливи, но от Община Пловдив им отказват.  

Изтича срокът за регистрация на листите в ЦИК

Днес е последният ден, в който партиите, коалициите и инициативните комитети, подали документи за участие в предстоящия евровот, могат да внесат листите си в Централната избирателна комисия. За участие в предстоящите евроизбори са се регистрирали 18 партии, 6 коалиции и 5 инициативни комитета. След като всички участници в изборите регистрират своите листи, от ЦИК ще преценят кои от тях да получат ваучер за медийни услуги. За да бъдат подпомогнати, партиите и коалициите не трябва да получават партийна субсидия. За политическите формации ваучерът за медийни услуги е в размер на 40 000 лв., а за инициативните комитети – 5 000 лв. Утре ЦИК ще изтегли чрез жребий номерата, с които участниците ще се явят на предстоящите избори.

7-годишното момиченце системно било малтретирано от баща си

Няма обаче подаден сигнал за тормоз или насилие над детето в Русе


Турция внася ток от България поради дълго засушаване

Турция ще внася електроенергия от България поради дългото засушаване в страната. Това стана ясно от изказване на турският министър на енергетиката и...

80 милиона лева за увеличение на заплатите на учителите с 8%, предложиха от КТ „Подкрепа“

/КРОСС/ КТ „Подкрепа" предложи на Премиера Пламен Орешарски да насочат 80 милиона лева допълнително в системата на образованието, като парите ще се използват за увеличение на работните заплати на учителите с 8%, съобщават от синдиката.  Въпреки постигнатия икономически растеж на БВП в размер на 2.1%, вместо очаквания 1.8%, парите за образование са недостатъчни за гарантиране на качествен учебен процес. Доброто образование изисква и сериозна финансова инвестиция, която става възможна, тъй като в резултат от увеличения ръст на БВП в Бюджета има 80 млн. лв. в повече. Конфедерация на труда „Подкрепа" настоява този ресурс да бъде насочен приоритетно към образованието. Настояваме за 5% увеличение на ЕРС за училищата и детските градини и 8% увеличение на работните заплати в сферата на образованието. Това действие на държавата ще покаже ангажираност към съществуващите проблеми и ще мотивира педагогическите специалисти учители и директори да се квалифицират и работят допълнително и качествено с децата и учениците.Новото време ни изправя пред нови предизвикателства и изисква бързо и навременно решаване на проблемите, защото динамиката на процесите налага този подход, за да не закъснеем фатално в сравнение с целия свят

Близо 500 хил. българи на екскурзия за Гергьовден

Близо 500 хил. българи ще пътуват по Гергьовден. Това смята председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. От тях близо 340 хил. нашенци ще предпочетат дестинации в страната, а около 140 хил. ще преминат границата и ще почиват в чужбина.

Срещу бащата, убил дъщеря си в Русе, нямало сигнали

Когато хората подават сигнал, да не мислят, че злепоставят някого, а да мислят, че помагат, казват от Агенция „Соцално подпомагане“

Северна Корея се готви за четвърти ядрен опит

/КРОСС/Пхенян се готви да извърши четвърти ядрен опит, съобщи южнокорейското министерство на отбраната, след като са засекли повишена активност на обекта, където Северна Корея извършва ядрени опити.  Американският президент Барак Обама пристига в петък на 48-часово посещение в южнокорейската столица. Медиите в страната допускат, че са възможни провокации от Пхенян по време на престоя му. Досега Северна Корея е извършила три ядрени опита, последният от които беше през февруари 2013 година. Тези тестове са забранени от ООН и всеки път на Северна Корея се налагат все по-тежки международни санкции.

Безработна майка и 6-годишният и син остават без дом, не плащали наем от 4 месеца

Самотна майка, която отглежда 6-годишният си син сама, е изправена пред тежка социална драма.
Те трябва да напуснат апартамента, в който живеят под наем. Така, вместо Великденските празници за тях да се превърнат в повод за веселие, се превръщат в истински кошмар, съобщи Нова телевизия.
Иванка Костова и синът и Божидар живеят месечно с доход от Самотна майка, която отглежда 6-годишният си син сама, е изправена пред тежка социална драма. Те трябва да напуснат апартамента, в който живеят под наем. Така, вместо Великденските празници за тях да се превърнат в повод за веселие, се превръщат в истински кошмар, съобщи Нова телевизия. Иванка Костова и синът и Божидар живеят месечно с доход от

15 г. Александър Кадиев посреща Великден с едни и същи приятели

“Нямаше как да си занесем свещичките до вкъщи. Затова ги изгасихме сами”, разказва Александър Кадиев, който посрещна първите минути на Великден в църквата “Св. Седмочисленици” в София. От една страна, заради лошото време в събота, от друга, защото щяло да бъде доста неудобно карането на кола с горящ восък в ръцете. Преди обаче да духне свещта, тя с “Нямаше как да си занесем свещичките до вкъщи. Затова ги изгасихме сами”, разказва Александър Кадиев, който посрещна първите минути на Великден в църквата “Св. Седмочисленици” в София. От една страна, заради лошото време в събота, от друга, защото щяло да бъде доста неудобно карането на кола с горящ восък в ръцете. Преди обаче да духне свещта, тя с

Расте броят на загиналите от потъналия ферибот

Расте броят на загиналите от потъването на южнокорейския ферибот. 104 са вече потвърдените жертви, а други 198 души все още не са открити. През последното денонощие, благодарение на подобряването на метеорологичните условия, спасителните екипи успяха да извадят над 30 тела. На ферибота е имало 476 души, повечето ученици, когато той се наклони и потъна миналата сряда. Президентът на Южна Корея - Пак Кън Хе, заяви, че катастрофата с ферибота е разнозначна на убийство. По думите й, поведението на капитана и някои членове на екипажа е недопустимо.Тя призна, че първоначално правителството на страната е реагирало неправилно.  

КНДР близо до четвърти ядрен тест, предупреди Сеул

Нашите военни в момента засичат много засилена дейност

Ген. Михо Михов: Листата на АБВ е много силна

АБВ няма да води битки. Това заяви пред БНТ генерал Михо Михов, който е на втора позиция в листата на АБВ за европейските избори.
Народът ни се намира в немощно състояние и започва все повече да се дистанцира от политиците. Листата на АБВ е много силна. Не искам да говоря за числа и бройки. Нашият проект не е еднодневка, а е дългосрочен, АБВ няма да води битки. Това заяви пред БНТ генерал Михо Михов, който е на втора позиция в листата на АБВ за европейските избори. Народът ни се намира в немощно състояние и започва все повече да се дистанцира от политиците. Листата на АБВ е много силна. Не искам да говоря за числа и бройки. Нашият проект не е еднодневка, а е дългосрочен,

Искат по-лек паспортен режим за круизните пасажери

Туристите, пристигащи у нас по море с круизни кораби, отново да ползват валидния преди години облекчен паспортен режим. За това настояха миналата седмица на закрита среща с външния министър Кристиан Вигенин представители на туристически фирми в морската ни столица. Заради украинската криза това лято във Варна и Бургас ще акостират близо 90 лайнера. Туристите, пристигащи у нас по море с круизни кораби, отново да ползват валидния преди години облекчен паспортен режим. За това настояха миналата седмица на закрита среща с външния министър Кристиан Вигенин представители на туристически фирми в морската ни столица. Заради украинската криза това лято във Варна и Бургас ще акостират близо 90 лайнера.

Самотна майка и 6-годишният и син остават без дом, не плащали наем от 4 месеца

Самотна майка, която отглежда 6-годишният си син сама, е изправена пред тежка социална драма.
Те трябва да напуснат апартамента, в който живеят под наем. Така, вместо Великденските празници за тях да се превърнат в повод за веселие, се превръщат в истински кошмар, съобщи Нова телевизия.
Иванка Костова и синът и Божидар живеят месечно с доход от Самотна майка, която отглежда 6-годишният си син сама, е изправена пред тежка социална драма. Те трябва да напуснат апартамента, в който живеят под наем. Така, вместо Великденските празници за тях да се превърнат в повод за веселие, се превръщат в истински кошмар, съобщи Нова телевизия. Иванка Костова и синът и Божидар живеят месечно с доход от

Доходите ни с незабележим ръст до 2017 г.

/КРОСС/Българската икономика ще продължи да крета бавно нагоре поне до 2017 г. В резултат доходите от труд също ще растат почти незабележимо - средно с 3,5% - 5,5% номинално в следващите три години. Това става ясно от Конвергентната програма на България за периода 2014 - 2017 г., която предстои да се изпрати на Европейската комисия. Според правителствените експерти задържащ ефект върху растежа на доходите от труд ще продължат да оказват високите нива на безработицата. Според прогнозите през тази година тя ще намалее минимално - с 0,1 процентни пункта до 12,8%. В следващите три години положението постепенно ще се подобрява, като през 2017 г. се очаква безработицата да падне до 10,9%. Доходите, които зависят от държавата, ще се покачват, пише „Труд". Минималната работна заплата ще стане 380 лв. от 1 януари догодина, 420 лв. - от началото на 2016 г., и 450 лв. - от 1 януари 2017 г. От 1 юли всяка година пенсиите ще се осъвременяват по "швейцарското правило", но точни разчети няма. В конвергентната програма е заложено още вдигане на вноската за втора пенсия от 5 на 7% от 1 януари 2017 г. В документа обаче не се уточнява дали това ще стане за сметка на намаляване на процента за фонд "Пенсии" на НОИ или чрез повишаване на съвкупната осигурителна тежест за работещите и работодателите

Стойне Манолов: Къде по света е забранено да се радваш?

„Нито съм провокирал феновете на Левски, нито съм правил каквито и да е било непозволени неща. Аз просто се израдвах при втория ни гол. Какво излиза - че нямам право да се радвам, когато моя...

Манчестър Юнайтед уволни Мойс!

Ръководството на Манчестър Юнайтед уволни мениджъра на „червените дяволи" Дейвид Мойс, съобщава BBC. Така информациите от Острова се оказаха верни и шотландецът напуска позорно &bdq...

Вицепрезидентът вижда проблем в членството ни в Шенген и еврозоната

Три са негативните прецеденти за България от членството ѝ в Европейския съюз, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова при откриването на кръгла маса на тема "Националната идентичност и патриотично...

Mercedes обещава главоболия за BMW X6

В неделя Mercedes-Benz официално представи Concept Coupe SUV в Пекин. С това компанията, макар и доста късно, обяви неминуемата поява на конкурент на BMW X6. SUV-купето е с изключително атрактивна ви...

Южна Корея: КНДР вероятно готви четвърти ядрен опит

Северна Корея може би се подготвя да извърши четвърти ядрен опит, твърди Южна Корея. Според Сеул Пхенян развива усилена дейност на мястото, където досега режимът на Ким Чен Ун е правил такива неща,...

ВСС не казва дали Пеевски е несменяем като магистрат, защото Пеевски му забранил

Висшият съдебен съвет (ВСС) има специално отношение към Делян Пеевски. Това е признато в решение на Софийския административен съд (САС) по дело заради искани отговори от ВСС по отношение на магистратс...

Daimler и BYD представиха своя електрически модел

Цената на Denza EV в Китай стартира от 42 890 евро


М. Зайкова: Не може да работиш 8 часа и да си работиш беден

Ние наистина сме много бедни и доходите ни са едни от най-ниските в Европа, заяви по БТВ Мика Зайкова. Нуждаем се от ръст на доходите.

Официално: Манчестър Юнайтед уволни Дейвид Мойс

Новината бе потвърдена на официалния сайт на клуба


"Атлетико" (Мадрид) ще се опита отново да нарани Моуриньо


"Атлетико" (Мадрид) изпрати Жозе Моуриньо да си опакова багажа без голям трофей в последния си сезон в Испания и в полуфиналите от Шампионската лига ще се опита отново да го разочарова.

Воденият от португалеца "Челси" ще гостува на "Висенте Калдерон" днес в първи полуфинален мач от турнира, а високолетящият състав на Диего Симеоне ще се надява да продължи със сензационното си представяне. 

В третия и последен сезон на Моуриньо начело на "Реал" (Мадрид) отборът му беше...

Последни дни на данъчната кампания

/КРОСС/В последните дни на данъчната кампания се очакват над 200 хиляди декларации за доходите. За почти 4 месеца бяха подадени 300 хиляди. Сметките на данъчните показват, че на час в последните 7 работни дни на април, трябва да се обработват над 500 документа. Данъчните съветват да се използват алтернативните начини за подаване на декларациите. Парадоксалното е, че в понеделник почти целия ден, електронните услуги на агенцията по приходитене работеха. От НАП коментираха, че е имало технически проблем. Порталът за услуги заработи едва привечер.  

САЩ заплашиха Русия с нови санкции, ако не изпълнява споразумението за Украйна


Правителството на Съединените щати ще вземе решение до дни за допълнителни санкции срещу Русия, ако тя не изпълнява женевското споразумение за намаляване на напрежението в Украйна, предаде "Ройтерс".

Русия публично трябва да поиска от проруските сепаратисти в източна Украйна да освободят окупираните сгради, да приемат амнистия и да уредят споровете по политически път, заяви говорителката на Държавния департамент Джен Псаки.

"Ако не предприемат тези стъпки в следващите дни, ще има последици. Очевидно ние ще трябва да вземем решение до дни дали ще има последици заради бездействието. Ако няма напредък, ние сме готови, заедно с партньорите ни от Европа и от Г-7, да наложим допълнителни санкции", добави Псаки.

Държавният секретар на Съединените щати Джон Кери и руският министър на външните работи Сергей Лавров разговаряха по телефона за ситуацията в Украйна. Кери е настоял Русия да вземе конкретни мерки за улесняване на прилагането на женевската договореност за Украйна.

От своя страна, Лавров е подчертал пред Кери, а после и в телефонен разговор с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер, че правителството в Киев трябва да се въздържа от проява на насилие и да се придържа към задълженията си, установени в женевското споразумение от 17-и април, предаде "Ройтерс". Лавров е приканил Кери да повлияе на Киев да не допуска разни "луди глави" да предизвикат кървав конфликт в Украйна.

Членове на Конгреса настояват президентът Барак Обама да наложи нови строги санкции на руската енергийна индустрия и големите банки, за да накара президента Владимир Путин да изтегли войските от границата с Украйна и да не предприема нови нахлувания в украинска територия.

"Мисля, че е време за нов кръг от санкции", каза по телефона на "Ройтерс" сенаторът от Кънектикът Крис Мърфи. Той смята, че на Москва трябва да бъдат дадени два-три дни да изпълни женевското споразумение. "Важно е да се използват дипломатически решения, когато е възможно", добави той.

Някои членове на Конгреса изразиха съмнение, че наложените досега санкции - като визови ограничения на отделни лица - ще възпрат Москва. "Ще загубим източна Украйна, ако продължаваме както досега", каза сенаторът републиканец Боб Коркър пред телевизия Ен Би Си.

В интервю в Twitter за радио "Ехото на Москва" Псаки беше запитана дали САЩ обмислят налагането евентуално на санкции на Путин и тя припомни, че САЩ могат да налагат санкции на хора, компании, отрасли. После обаче Псаки добави, че САЩ обмислят налагането на санкции срещу много други руски представители, което означава, че ще има доста санкции, преди изобщо да стане въпрос за евентуални санкции срещу Путин.

Междувременно вицепрезидентът на Съединените щати Джо Байдън е в Киев от вчера, за да подкрепи прозападните власти, изправени пред сепаратистки бунтове в източната част на страната. Очаква се Байдън да обяви икономическа и техническа помощ, главно за подобряване на енергийната ефективност и експлоатацията на украински залежи на природен газ. Предвидена е и помощ от т. нар. "несмъртоносно" военно оборудване.

Днес Джо Байдън ще се срещне с изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов, с премиера Арсений Яценюк, както и с депутати от Върховната Рада.

Ген. Михо Михов: АБВ няма да води битки, листата ни е много силна

АБВ няма да води битки. Това заяви пред БНТ генерал Михо Михов, който е на втора позиция в листата на АБВ за европейските избори.
Народът ни се намира в немощно състояние и започва все повече да се дистанцира от политиците. Листата на АБВ е много силна. Не искам да говоря за числа и бройки. Нашият проект не е еднодневка, а е дългосрочен, АБВ няма да води битки. Това заяви пред БНТ генерал Михо Михов, който е на втора позиция в листата на АБВ за европейските избори. Народът ни се намира в немощно състояние и започва все повече да се дистанцира от политиците. Листата на АБВ е много силна. Не искам да говоря за числа и бройки. Нашият проект не е еднодневка, а е дългосрочен,

Галена Великова: Вярвам в законите на Вселената

"Мисля, че позитивността е естественото състояние на човека. Усмивката и добротата са заразни", казва Галена Великова в интервю на Наталия Такова от Vesti.bg

Лечков хвърчал с 240 км/ч по магистралата

Йордан Лечков е бил спипан да лети с 240 км/ч по магистрала "Тракия" в отсечката от разклона на Пазарджик за София

Десетки семейства платиха стотици левове за провален Великден

/КРОСС/160 души бяха блокирани в хотел четири звезди в Чифлика без вода, но с мухъл. Гостите не успяха да си върнат парите, въпреки че извикаха дори полиция, разказва репортаж на Нова телевизия.   В събота сутринта хората осъмват без вода, след като е валяло цяла нощ. Всички очакват търпеливо аварията да бъде отстранена и Великден да започне официално. Това обаче така и не се случва, въпреки увещанията на персонала, че водата идва всеки миг. Към 18:00 часа спонтанно хората, платили по стотици левове за почивката си, се събрали във фоайето на четиризвездния хотел. Оказва се, че проблемът не е за първи път. За това свидетелства и книгата за оплаквания и похвали. Вода не е имало и за хората, почивали в четиризвездния хотел два дни по-рано, както и за тези, платили пакет за националния празник 3 март. Книгата за оплаквания и похвали разказва и друго. Още през 2012 година гостите са описали мухъла и условията в басейна. Около 18:30 часа всички тоалетни вече са използвани без течаща вода. Следва предплатената от гостите вечеря. А вода все още няма. Според служителите на четиризвездния хотел проблемът с водата е извън сградата, дори извън Чифлика, а те са уведомили кмета и всички институции. Управителят го няма. Част от гостите се опитват да сигнализират Комисията за защита на потребителите, други звънят на телефон 112. След 19:00 часа гостите решават да си тръгнат и искат да им бъдат върнати предплатените суми. Пари обаче няма

В Мексико и Колумбия се прощават с Маркес

Очаква се президентите на Мексико и Колумбия лично да присъстват

Сделките с жилища на груб строеж набират скорост

Продължава да расте и броят на имотите, закупени с цел инвестиция, отчита агенция


Рязък скок на доходите? На теория можело

Това ще увеличи дълга, което не е страшно, смята експертите


Бостънският маратон премина под знака на миналогодишния атентат

Ежегодният бостънски маратон премина под знака на миналогодишния атентат. При засилени мерки за сигурност в надпреварата се включиха 36 000 атлети.
Събитието беше охранявано от 3 500 полицаи. Носенето на обемисти чанти и сакове беше забранено дори на маратонците. По цялото трасе имаше разположени контролни пунктове, съобщиха американските медии. Ежегодният бостънски маратон премина под знака на миналогодишния атентат. При засилени мерки за сигурност в надпреварата се включиха 36 000 атлети. Събитието беше охранявано от 3 500 полицаи. Носенето на обемисти чанти и сакове беше забранено дори на маратонците. По цялото трасе имаше разположени контролни пунктове, съобщиха американските медии.

Бареков: България да стане отново Народна република

Една от следващите ни инициативи в Народното събрание, която ще предприемем е да върнем старото име на България – Народна република България. Едно от най-големите престъпления на старите седесари в лицето на Иван Костов и на новите червени в лицето на Луканов беше точно това, че махнаха думата "народ" това показва и замисълът народът да бъде в опозиция и да управлява мафията.

Днес да почерпят

Ани Салич, тв водеща.

Анна Радева, журналистка във в. "Жълт Труд".

Акад. Валери Петров, поет, драматург, преводач, 94 г.

Проф. Владимир Чуков, арабист, 54 г.

Донка Иванова, депутатка от ГЕРБ в 42-рото НС.

Ивайло Йорданов, бивш футболист, национал, 46 г.

О.р. армейски ген. Любен Петров, депутат от 37-ото и 39-ото НС, бивш началник Ани Салич, тв водеща. Анна Радева, журналистка във в. "Жълт Труд". Акад. Валери Петров, поет, драматург, преводач, 94 г. Проф. Владимир Чуков, арабист, 54 г. Донка Иванова, депутатка от ГЕРБ в 42-рото НС. Ивайло Йорданов, бивш футболист, национал, 46 г. О.р. армейски ген. Любен Петров, депутат от 37-ото и 39-ото НС, бивш началник

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване