Видео: Григор Димитров и Шарапова в новата реклама на Nike


Атрактивната игра и непринуденото поведение на и извън корта отдавна превърнаха Григор Димитров в един от големите любимци на феновете, а най-добрият български тенисист вече набира сериозна популярност и сред водещите компании.  

22-годишният Димитров е сред главните действащи лица в новата реклама на Nike, която представя новата серия анцузи Nike Tech Pack.

Заедно с него в клипа участват две от най-големите тенис звезди - неговата приятелка Мария Шарапова и лидерът в...

Видео: Григор Димитров и Шарапова в новата реклама на Nike


Атрактивната игра и непринуденото поведение на и извън корта отдавна превърнаха Григор Димитров в един от големите любимци на феновете, а най-добрият български тенисист вече набира сериозна популярност и сред водещите компании.  

22-годишният Димитров е сред главните действащи лица в новата реклама на Nike, която представя новата серия анцузи Nike Tech Pack.

Заедно с него в клипа участват две от най-големите тенис звезди - неговата приятелка Мария Шарапова и лидерът в...

Настроение от "Августовска нощ" за 94-ия рожден ден на Валери Петров


"Дневник" вече е публикувал стихотворението "Августовска нощ" преди две години с позволението на Валери Петров.

Днес редакцията реши отново да го сподели с читателите като начин да отбележим рождения ден на големия поет, който навършва 94 години, и да му пожелаем здраве и още много вдъхновение. 

АВГУСТОВСКА НОЩ

Валери Петров

Това се случи с моя милост... Впрочем,
за да съм точен,
същинска случка нямаше във тоя
час край морето - всичко...

Късноантичната крепост на нос Св. Атанас – важно археологическо откритие на българското крайбрежие

Варненските археолози Валери Йотов и Александър Минчев ще изнесат публична беседа в Учебния музей на 26 април от 11:00 часа, съобщиха от музея за Moreto.net. Археологическият обект на нос Св. Атанас се проучва от 2009 г. Обектът е многослоен – има материали от различни исторически периоди.

Баретата се появи с два бастуна в съда

Делото срещу него за наркотрафик беше отложено


"Южен поток" не е съдбоносен проект за България, смята Владимир Уручев

Развитието на проекта ще зависи от ситуацията с Украйна, допълни той


Златко Баретата се яви в съда, делото не тръгна

Повече от година, след като беше прострелян пред Съдебната палата, Златомир Иванов-Баретата се появи на заседание по делото, което се води срещу него в Софийския апелативен съд, съобщи БГНЕС.
Баретата дойде около час по-рано. Той е влязъл от един от страничните ходове на Съдебната палата.
Заседание по делото днес нямаше. Повече от година, след като беше прострелян пред Съдебната палата, Златомир Иванов-Баретата се появи на заседание по делото, което се води срещу него в Софийския апелативен съд, съобщи БГНЕС. Баретата дойде около час по-рано. Той е влязъл от един от страничните ходове на Съдебната палата. Заседание по делото днес нямаше.

Когато Антон Касабов разбира, че е осиновен

Най-запомнящата се година от живота им – така, чрез танц, всеки от участниците в "Денсинг старс" ще разкаже за момента, който с хубаво или лошо е променил съдбата им завинаги

България е на второ място в Европа по ръст на продажби на нови коли

/КРОСС/България е на второ място в Европа по ръст на продажби на нови коли за първото тримесечие на годината, сочат данни на Асоциацията на автомобилните производители в Европа. В периода януари-март в страната ни са купени повече от 4600 нови коли, или с 30% повече спрямо същия период миналата година. Търсенето на нови коли в България за март е нараснало с повече от 30.4 на сто, което ни поставя на пето място. Страната с най-много продажби на нови коли през първото тримесечие на годината е Португалия, където ръстът е с 40 на сто. В целия ЕС през март е нараснало с 10.6% или повече от 3 246 720 закупени нови леки коли. Най-сериозен ръст при продажбите се наблюдава във Великобритания, Испания , Франция , Германия и Италия.

Копейков милионер иска жената на Путин

Пенсионерът от Новосибирск Юрий Бабин, известен като "копейковия милионер" пак излезе на сцената. Сега той обяви намерението си да предложи сърцето си на бившата първата дама на Русия. Миналото лято Бабин предложи жилище на Едуард Сноудън.

Пазарът на имоти в София се оживява

Новата строителна тенденция според компанията е пространствата, които се проектират, да са с около 30%о по-обширни, а голяма част от тях да са и с по-високи тавани

ПИБ иска възлагане на активи на Бургаски корабостроителници за сметка на дълга

Банката кредитор на предприятието е придобила основните активи на дружеството за 47,5 млн. лв.


Няма опасност държавата да бъде „опоскана" предизборно

/КРОСС/„Искам икономиката да заработи още по-добре. Това ще стане, като продължаваме да подобряваме бизнес средата и да облекчаваме административната тежест. Трябва да се вдъхне по-голяма увереност на хората." Това заявява министърът на финансите Петър Чобанов в интервю за в. „Преса". „В първата ни финансова година, макар да я започнахме от средата, успяхме да постигнем много неща", е рекапитулацията на финансовия министър. Вследствие на предприетите мерки за няколко месеца бяха събрани повече приходи и 2013-та година беше приключена с под 2% дефицит. Данните за изпълнението на бюджета за март все още се доуточняват, но според Чобанов дефицитът ще е близък до нивото му през миналата година, защото влияние все още му оказва предишното неритмично възстановяване на ДДС.  „Емисията, която подготвяме, ще е навън, за да не се натоварва вътрешния пазар и за да може с парите на трезорите да се кредитират българските фирми", уточнява министър Чобанов и допълва: „А на въпроса кой ще плаща, отговорът е - икономическото развитие". По думите му нарастването на икономиката ще спомогне към 2017 г. държавният дълг да е близък до 20% от БВП и да намалее спрямо годините преди това. „Тази година ще платим 3 млрд. лв. стар дълг и така няма да има съществено натрупване на нови борчове, а и фискалният резерв няма да намалее", категоричен е той

Безплатни имунологични и генетични консултации в "Пирогов"

/КРОСС/Безплатни имунологични и генетични консултации в Международния ден на имунологията (29 април - вторник 2014г.) организира Отделението по клинична имунология към Клиниката по трансфузионна имунология на „Пирогов". Консултаиите ще се осъществяват от 9 до 15 часа от клиничен имунолог и медицински генетик, но в тях не се предвиждат изследвания. Те са част от инициатива на Европейската федерация на имунологичните дружества и Българската асоциация по клинична имунология. За да се възползват от тях, хората задължително трябва да се запишат предварително на телефон 02/ 91 54 311 или 02/ 91 54 217 (всеки делничен ден до 13 часа), съобкават от здравното заведение.  Необходимо е пациентите да носят налична медицинска документация - епикризи, лабораторни изследвания и др. Международният ден на имунологията се празнува ежегодно на 29 април по идея на Европейската федерация на имунологичните дружества (EFIS) от 2005 година. Той е част от Международна седмица на първичните имунодефицити - 22 до 29 април 2014 г. Първичните имунодефицити (ПИД) са хетерогенна група редки заболявания (≈ 1:10 000), които се характеризират с чести инфекции, а понякога със злокачествени или автоимунни прояви. В около 40% от случаите се проявяват през първата година от раждането, а в около 80% - след 5-тата година. 70-80% от болните с ПИД са момчета

М. Попова поиска повече "непосредствено отношение" между президент и НС

Аз бих желала всичко това, което излиза като документ от президентската институция, да бъде много дълбоко, с добра юридическа обосновка, за да бъде посрещано така, както трябва от парламента, каза вицепрезидентът Маргарита Попова.

Мариана Коцева е назначена за зам.-шеф на Евростат

Бившият председател на НСИ ще поеме новия пост от 1 юли т.г.


Уволниха директора на руския Facebook

Уволниха създателя и директор на руския Facebook - „ВКонтакте“, Павел Дуров, съобщи руското издание „Коммерсант“, цитирайки прессъобщение на компанията. Според прессъобщението на 21 март Дуров е подал документи с молбата да бъде освободен от поста си. Докато акционерите на компанията вземат решение за назначаване на нов директор управлението ще бъде поето от първия заместник на генералния директор Борис Добродеев и от изпълнителния директор Дмитрий Сергеев. В същото време Павел Дуров обяви, че не е получавал никакви официални документи за уволнение и е разбрал за това, че вече не е на поста, от медиите. На 1 април Дуров съобщи на страницата си във „ВКонтакте“, че напуска компанията. Като причина той посочи, че след като фондът United Capital Pratners е закупил 48% от акциите на компанията „свободата на действията на директора в управлението на компанията значително е намаляла“. На 3 април Павел Дуров обяви, че се е пошегувал. Тогава той е изпратил на членовете на Съвета на директорите писмо, с което анулира заявлението си за напускане. От компанията обаче твърдят, че Дуров е нарекъл оставката си първоаприлска шега, но официално не е оттеглил заявлението си за напускане. „Не можахме да получим яснота по отношение на намеренията на Павел. Мнението на нашите юристи е еднозначно – ние сме принудени да оформим уволнението, заяви изпълнителния директор Дмитрий Сергеев. От комапнията съобщават, че се надяват Павел Дуров да се съгласи да заема друга длъжност във „ВКонтакте“, за да не загуби връзката си с нея в качеството си на неин създател. В същото време вчера Дуров написа на страницата си в социалната мрежа, че е изненадан, че акционерите не са имали смелостта да му съобщят, че е уволнен лично, а е трябвало да научи от пресата. Оказа се, че Съветът на директорите изведнъж е открил, че анулирането на моето заявление за напускане, който те приеха публично преди това, „не е оформено по всички правила“, затова ме освобождават автоматично от поста. Доколкото разбирам тази непрозрачна позиция се явява обща за всички акционери, посочи Дуров.

Мъж опита да убие свой колега във ферма в Пазарджишко

Пострадалият е в пловдивска болница с опасност на живота


Русия сече монети с лика на Путин

Серия монети с лика на руския президент Владимир Путин ще бъдат изсечени в "Арт Грани" в руският град Златоуст. Поводът е присъединяването на Крим...

Петролът достигна до 7-седмичен връх

Повишилото се напрежение доведе до нов дебат в САЩ относно допълнителни санкции спрямо Русия


Няма война с Народното събрание, твърда е Попова

Вицепрезидентът зове да няма тяснопартиен дебат за евровота


Поскъпват продуктите с марка "Стара планина"

Поскъпват продуктите на пазара с марката "Стара планина". Данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) показва, че цената на каймата, произведена по стандарт "Стара планина", се е повишила от края на годината до предпразничните дни на Великден.

Шести сме в ЕС по затлъстели деца

България се нарежда на 6-о място в Европейския съюз (ЕС) по затлъстяване на деца от 11 до 17-годишна възраст.
У нас всеки трети първокласник е с наднормено тегло, заяви пред Дарик председателят на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания доц. Светослав Ханджиев. България се нарежда на 6-о място в Европейския съюз (ЕС) по затлъстяване на деца от 11 до 17-годишна възраст. У нас всеки трети първокласник е с наднормено тегло, заяви пред Дарик председателят на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания доц. Светослав Ханджиев.

България е шеста в ЕС по затлъстяване на деца

България се нарежда на 6-о място в Европейския съюз (ЕС) по затлъстяване на деца от 11 до 17-годишна възраст.
У нас всеки трети първокласник е с наднормено тегло, заяви пред Дарик председателят на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания доц. Светослав Ханджиев. България се нарежда на 6-о място в Европейския съюз (ЕС) по затлъстяване на деца от 11 до 17-годишна възраст. У нас всеки трети първокласник е с наднормено тегло, заяви пред Дарик председателят на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания доц. Светослав Ханджиев.

Дворецът Шьонбрун става и хотел

Туристите ще могат да отсядат в основната туристическа забележителност на австрийската столица, в изискан президентски апартамент с изглед към градините на двореца

Цитат на деня: Външният дълг ще го плаща икономическото развитие


"Пласираме държавния дълг при много добри условия. А на въпроса кой ще плаща, отговорът е - икономическото развитие". Това заявява в интервю пред вестник "Преса" финансовият министър Петър Чобанов, министър на финансите.

Той допълва, че нарастването на икономиката ще помогне към 2017 г. държавният дълг да е 20 на сто от БВП.

В отговор на въпрос как ще отговори на заплахите, отправяни от лидера ан ГЕРБ Бойко Борисов, че с предстоящото емитиране на външен дълг на децата ще...

Унгарският премиер откри стадион с 3500 места в селото, където е израснал


Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, който е страстен футболен запалянко, ще може спокойно да ходи на мачове в село Фелтшут, където е израсна. Там вчера беше открит свръхмодерен стадион, предаде агенция "Франс прес".

Критикуван от някои като излишно скъпа екстравагантност, "Панчо арена" с 3500 места се намира близо до къщата на Орбан във Фелтшут, чиито жители са 1750 души.

Името на съоръжението идва от прякора на легендарния унгарски футболист Ференц Пушкаш -...

Бербатов в отбора на Европа

Великденският бисер не блесна във Висшата лига, в Примера дивисион или Бундеслигата. Димитър Бербатов се погрижи дербито на Лазурния бряг да събере очите на Европа. Голът на българския нападател в дуела "Монако" - "Ница" (1:0) обиколи като разярено цунами социалните мрежи и интернет порталите.
Феноменалният лоб, с който Берба прехвърли вратаря Дав Великденският бисер не блесна във Висшата лига, в Примера дивисион или Бундеслигата. Димитър Бербатов се погрижи дербито на Лазурния бряг да събере очите на Европа. Голът на българския нападател в дуела "Монако" - "Ница" (1:0) обиколи като разярено цунами социалните мрежи и интернет порталите. Феноменалният лоб, с който Берба прехвърли вратаря Дав

Да не преувеличаваме резолюцията за "Южен поток", зове Вигенин

"Тя е израз на желанието да се постигне стабилизация на Украйна"


Мойс напусна Манчестър

/КРОСС/Манчестър Юнайтед обяви, че Дейвид Мойс е напуснал клуба, пише в официалния сайт на клуба. От "Олд Трафорд" благодарят на специалиста за упоритата работа, честност и почтеност и смелостта да поеме този пост. Новината дойде само ден, след като се появиха спекулациите за уволнението му. Мойс остана на поста 10 месеца, след като наследи сър Алекс Фъргюсън. Престоят на Мойс на "Олд Трафорд" няма да се запомни с добро, след като "червените дяволи" са на седма позиция в Премиършип и няма да участват в Шампионската лига. Под ръководството на шотландеца "червените дяволи" регистрираха куп негативни рекорди. До края на сезона наставник ще е Райън Гигс, а негов помощник ще е Ники Бът.  

Великденски лукс – без вода, но с мухъл

Четиризвезден хотел в Чифлика провали празниците на 160 души заради проблеми с водата и хигиената

Официално: Повериха Юнайтед на Райън Гигс

Райън Гигс пое временно Манчестър Юнайтед. Това бе съобщено официално от клуба. "След напускането на Дейвид Мойс, Манчестър Юнайтед обявява, че най-титулуваният играч на тима Райън Гигс ще поеме ...

Безплатни прегледи за мъже със съмнение за стерилитет, ще се извършват в болница "Токуда"

Безплатни прегледи за мъже със съмнение за стерилитет, ще се извършват в болница "Токуда",  съобщиха от лечебното заведение. Ще бъдат преглеждани и пациенти с установен стерилитет. ...

Да те е срам, че си жител на родния си град поради нехайството на институциите

Много от нас се срамуват от отделни места в родните ни градове, които са оставени на произвола. В случая това се отнася за жителите на Габрово и по-конкретно подлезът на Дома на хумора и сатирата, кой...

Хуанфран: Мачовете с Челси са на живот и смърт за нас

“През последните години Челси спечели голям международен престиж. Но сега по сила ние сме равни. Това означава, че Атлетико (Мадрид) може да победи аристократите от Челси“. Това за...

One Design Week със завладяващи проекти в Капана

Видни международни дизайнери идват в Пловдив, за да преобразят квартал Капана в рамките на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK. Шест видни дизайнери от Полша, Чехия и ...

Волейболният ЦСКА видя наживо успеха във Вечното дерби

Волейболистките на ЦСКА, както и собственикът и наставник на тима Сашо Попов подкрепиха футболистите на "червените" по време на вчерашния мач с Левски.Волейболните "армейци" викаха...

Варна е на второ място по консумация на вино след София

Вторият по големина пазар на вино в България е именно този в морската ни столица. Първенец е софийският, а след него се нареждат тези в Бургас, Хасково и Пловдив. Винарската култура на българина став...

Надя Савова: Доброто е като хляба, трябва му среда да се прояви

Доброто всеки човек го носи в себе си. Просто трябва да му осигурим среда, в която да се прояви. По това си прилича с хляба. И на него му трябват подходящи условия, за да излезе качествен от ръцете на...

Йоренте: С Тевес заслужаваме да играем на световно

Нападателят на Ювентус Фернандо Йоренте направи намек на селекционерите на Испания и Аржентина, че трябва да повикат него и съотборника му в Торино – Карлос Тевес, в групите си за участие на...

С подкрепата на ГЕРБ Lafka получи зелена светлина в Бургас

Общинският съвет в Бургас прие спорната поправка в Наредбата за преместваемите обекти, заради която днес се състоя протест на малкия и среден бизнес в морския град. Новината беше посрещната с ироничн...

Инвестиционните фондове в еврозоната разшириха позиции през февруари

Вложенията на институциите са достигнали 7,435 млрд. евро през втория месец на 2014 г. според данните на ЕЦБ


Инвестиционните фондове в еврозоната разшириха позиции през март

Вложенията на институциите са достигнали 7,435 млрд. евро през втория месец на 2014 г. според данните на ЕЦБ


Няколко са най-проблемните участъци във Варна и региона

Няколко са най-проблемните участъци във Варна и региона. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Ивана Милева, говорител на ОД на МВР – Варна. Тя посочи, че след извършено обследване на пътната мрежа е изготвен списък на участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия по републиканската пътна мрежа за територията на Варненски регион за 2013 година.

Екзотични котки на изложба в София

Публиката ще може да види отблизо изключително редкия Украински левкой – специално селектирана котка, която накратко може да бъде описана като сфинкс с клепнали уши. Гладката им сива кожа има множество гънки, очите са бадемовидни, а физиономията им напомня малко на куче. Причудливото животинче е създадено в Украйна чрез кръстосването на различни Публиката ще може да види отблизо изключително редкия Украински левкой – специално селектирана котка, която накратко може да бъде описана като сфинкс с клепнали уши. Гладката им сива кожа има множество гънки, очите са бадемовидни, а физиономията им напомня малко на куче. Причудливото животинче е създадено в Украйна чрез кръстосването на различни

Създадоха алкохол на прах

Американското правителство одобри нова търговска марка - алкохол на прах, който може да се разтваря във вода или да се поръсва върху храна. Още  тази година новият продукт, наречен Palcohol, ще може да бъде намерен в магазините, пише „Вашингтон Таймс“.
Изобретателят на нeобичайното питие Марк Филипс е активен човек, който обича да релаксира, Американското правителство одобри нова търговска марка - алкохол на прах, който може да се разтваря във вода или да се поръсва върху храна. Още  тази година новият продукт, наречен Palcohol, ще може да бъде намерен в магазините, пише „Вашингтон Таймс“. Изобретателят на нeобичайното питие Марк Филипс е активен човек, който обича да релаксира,

Аутсорсинг индустрията генерира около 3% от БВП на България

Това е най-бързо развиващият се сектор от българската икономика


Закриха изложбата на Жириновски

/КРОСС/ Изложбата от портрети и снимки на Владимир Жириновски с различни пози и тоалети, която се откри в понеделник, бе закрита по настояване на руската Държавна Дума. Причината в закриването на изложбата за Жириновски е скандалът от миналата седмица, в който той оскърби журналистка от ИА «Русия днес», предаде РИА Новости. Държавната Дума закри и демонтира изложбата, посветена на ексцентричния лидер на ЛДПР Владимир Жириновски. Напомняме, че в петък (18 април) Жириновски влезе в конфликт с журналисти. Първо той е започнал да крещи оскърбителни фрази по адрес на бременната журналистката от ИА «Русия днес», а след това и по колегите й, застъпили се за нея. Младата жена веднага след скандала била спешно хоспитализирана.

Колоездачи се събират на масов велопоход в памет на убитата велосипедистка Криси

Колоездачи се събират на масов велопоход в памет на убитата при бензиностанция "Шел" - Мошино велосипедистка Кристина Даниелова, научи ZaPernik.com.

Събитието ще се състои на 26 април - година след трагедията разиграла се на вътрешноградската магистрала. В пагубната нощ 28-годишният Павел Иванов лети пиян с "Голф"-а си в завоя при "Шел" с над 100 км. в час. Колата му поднася и той бута ученичката Кристина, която в този момент била на...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване