Деница Гаджева: ЕС - пудел на каишка на САЩ

Отказах да бъда кандидат за евродепутат, защото имам много партийна работа. Ще помагам на номинираните си колеги с каквото мога. Това каза в предаването "Дневен ред" по ТВ7 депутатът от Атака Деница Гаджева. Последните социологически изследвания ни дават малко над 4%, има такива проучвания. На всички избори "Атака" е изненада, каза още тя.

Бойлер гръмна и помля апартамент в Димитровград

Гръмнал бойлер опустоши апартамент на ул. "Захари Стоянов" в Димитровград. Инцидентът стана в 2 часа сутринта във вторник. Жертви и пострадали по чудо няма. В момента на взрива в хола е спял собственикът на жилището.
Милен Димитров (28) се събудил от адския взрив, който разтърсил целия блок. Видял как вратите и прозорците на жилището му излитат от Гръмнал бойлер опустоши апартамент на ул. "Захари Стоянов" в Димитровград. Инцидентът стана в 2 часа сутринта във вторник. Жертви и пострадали по чудо няма. В момента на взрива в хола е спял собственикът на жилището. Милен Димитров (28) се събудил от адския взрив, който разтърсил целия блок. Видял как вратите и прозорците на жилището му излитат от

Жестока битка: 19 ще се борят за 1 място в Брюксел

318 кандидати за депутати влизат в битка за 17-те места за български представители в Европейски парламент.

Трима намушкани след скандал пред заведение във Варна

На 18 април около 05:20 часа, е получен сигнал за сбиване между две компании на ул. "Васил Друмев", в близост до увеселително заведение. Вследствие на сбиването са пострадали три лица на възраст между 20 и 26 г., които са получили прорезни рани, без да има опасност за живота им, съобщиха от полицията за Moreto.

Северозападът моли ЕС за спасение

/КРОСС/ Отчаяно писмо за помощ до Европейската комисия са написали от сдружение "Бъдеще за Северозападна България". Жители на областите Монтана, Враца и Видин молят кандидатите за шефове на ЕК от ПЕС и ЕНП Мартин Шулц и Жан-Клод Юнкер да инициират план "мини-Маршал" за спасение на най-бедния регион в Европа. "25 години след падането на комунизма и 7 години след влизането в ЕС България е в икономически срив, с огромна безработица, демографска криза, повсеместна корупция и олигархично-мафиотски контрол върху цялото общество", пишат от сдружението. Те настояват Шулц и Юнкер да поемат личен ангажимент за въвеждане на "политически борд" над държавата ни и разработване на план с икономически мерки за възраждане на Северозапада, пише Труд. "Този пилотен проект ще бъде пример как обединена Европа превръща мечтите на един народ в реалност!", заявяват от сдружението. Сред учредителите му са художникът проф. Галилей Симеонов и футболистът Мартин Петров. В 20 общини на Северозапада вече тече подписка в подкрепа на писмото. То ще бъде връчено на Шулц и Юнкер на 9 май - Деня на Европа.    

Туризмът във Франция на пълни обороти

На туристите във Франция трябва да се разреши пазаруването седем дни в седмицата, каза външният министър Лоран Фабиюс.

Засадиха дръвчета в Деня на Земята в Несебър

За втора поредна година ученици от СОУ”Любен Каравелов” – Несебър, членуващи в ателие „Да живеем здравословно и пазим природата” с ръководител Соня Дамянова засадиха дръвчета в училищния двор. Засаждането на двете туи, с участието на пом.директора Панайот Симеонов, осигурени със средства по проекта УСПЕХ намериха своето място в алеята откъм северната фасада на училището на 22 април – Денят на Земята.

На същия ден учениците от ателието и техни приятели от петите класове инициираха подписка-обръщение към кмета на Община Несебър относно  идеята  да се създаде възможност за придвижване с колело до училище. Желанието на инициаторите е в самия двор на училището да се монтират съоръжения за паркиране, а също и рампи за скачане и акробатика, където да развиват способностите си.

Инициативна група ще връчи документа на кмета на Общината  Николай Димитров.

                             Мара МОМЧИЛОВА

Коалиция "България без цензура", ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз и "Движение Гергьовден"


Пълната листа и подробности за кандидатите на "България без цензура", ВМРО-БНД, ЗНС и "Движение Гергьовден" "Ако българските граждани не гласуват за мен на 25 май, ви освобождавам от моето присъствие", зарече се лидерът на "България без цензура" - бившият телевизионен водещ Николай Бареков, при внасянето на документите на коалицията си в ЦИК за евровота. Съмнително е обаче дали ще изпълни тази закана.

Още при създаването на партията си в края на януари 2014 г. бившият водещ, който...

Бившият шеф на статистиката ще работи в Евростат

Бившият председател на Националния статистически институт (НСИ) Мариана Коцева е назначена за заместник генерален директор на европейската...

Арестуваха заместник-кмета на Плевен за подкуп

Заместник-кметът на Плевен Алексей Зелов е арестуван днес следобед при спецакция на ДАНС в града, предаде БГНЕС. Агентите щурмували сградата на общината и спипали Зелов с 4000 лева подкуп. Неофициал...

Силви Вартан стана почетен гражданин на София

/КРОСС/ Френската поп икона от български произход Силви Вартан получи знака почетен гражданин на София. Наградата й бе връчена от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков на специална среща. На събитието присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова и съпругът и синът на певицата. Тя написа следното в книгата на Столична община: „Благодаря ви от все сърце за това отличие - на София, на България, град и страна, които са скъпи на моето сърце. От все сърце, Силви Вартан".    

Европлащания спрени заради грешки и пропуски

Очаква се налагането на общо до 180 млн. лева финансови корекции по оперативна програма "Околна среда"

Шегите, които завладяха социалните медии след уволнението на Дейвид Мойс


Новината за уволнението на мениджъра на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс със сигурност не е изненадваща. Темата бързо се превърна в една от обсъжданите в социалните медии.

Породиха се и много шеги по повод неуспеха на Мойс и на "Манчестър юнайтед" под негово ръководство. В една от тях е насочена към двете загуби от бившия отбор на шотландеца "Евертън".

"Ще направя "Евертън" по-добър отбор от "Манчестър юнайтед". Не правя фалшиви обещания. (2002 г.)", гласи надписът към...

Алпинисти окачиха новото лого на Реформаторския блок

/КРОСС/ Алпинисти окачиха новия бранд на Реформаторския блок на сградата на "Раковска" 134. До днес на фасадата на партийната централа имаше плакат на СДС за отминалите извънредни парламентарни избори. За по-малко от час алпинистите успяха да се справят с поставянето на новия винил, въпреки ветровитото време. Снимка: Булфото, всички права запазени  

Във Варна: Над 11 млн. лв. са изхарчени за култура през 2013-а

11 333 695 лв. са разходвани за култура, религиозни дейности и почивно дело във Варна през 2013 г. Това сочи отчетът за изпълнението на бюджета по това перо на общинската хазна. От сумата 2 290 606 лв. са разходите за държавни дейности, 879 812 – за дофинансиране и 8 163 277 – за местни дейности.

Резерватът край Корал е несправедливо затрит, видя евродепутатът Малинов (снимки)

Защитената местност „Блатно кокиче“ край къмпинг Корал е несправедливо заличена от държавата. В това успя да се увери днес евродепутатът Светослав Малинов (ДСБ) на посещение на черноморския плаж по повод Деня на земята. По ирония, тъкмо днес в местността край плажа, която екоминистерството извади от списъка на защитените територии през 2003 г. на основание липса на блатни кокичета, имаше стотици цъфнали кокичета – защитен вид, използван във фармацията. Малинов бе инициатор на официален въпрос към Еврокомисията по казуса „Корал“ в началото на годината. Негово запитване стана и повод за намеса на Еврокомисията по случая със скандалния общ устройствен план на Царево и спиране на плана. Депутатът се ангажира и с други природозащитни каузи. Премахването на защитената територия бе последвано от инициирането на мащабен проект за застрояване на все още дивия къмпинг, впоследствие спряно заради липсващи екопроцедури и незаконни строителни разрешения. От 2013 г. гражданското сдружение „Да запазим Корал“ настоява Министерството на околната среда и водите да ревизира някогашното си решение и да обяви наново местността за защитена територия. Въпреки изготвените досега два биологични доклада, доказващи наличието на кокичетата в местността, отговор от министерството все още няма.

Валери Петров стана на 94 г.

Днес българският поет, преводач и драматург Валери Петров навършва 94 г. Петров е изключително продуктивен автор, издава първата си книжка само на 15 години - поемата "Птици на север". Превежда Уилям Шекспир и Гьоте. През 1944 г. завършва медицина в Софийски университет. Номиниран е за Нобелова награда за литература, както и за много други награди, огромна част от които печели. ЯПОНСКИ ОСТРОВ На остров гол живеят двама и го поливат нощ и ден. Това е филмът. Друго няма. И вий скучаете до мен. Жената, хвърлила черпака, се просва с хълцания зли, а вий се смеете във мрака на глупостта, че сте дошли Защо? Нима сте духом голи подобно оня остров там. Ако е тъй, то за какво ли се трудиме над вас, не знам? Но на екрана, мълчалива, жената се изправя пак, за да полива свойта нива все тъй, черпак подир черпак. Сега вървете към вратите шумете, смейте се на глас- докрай, додето разцъфтите, ще мъкнем влагата към вас! Валери Петров

Великобритания: Г-7 да планира ограничаване на енергийната зависимост от Русия

Русия използва статута си на енергийна суперсила, за да упражнява натиск върху други държави, заяви британският енергиен министър и допълни, че на срещата на страните от Г-7 през май трябва да се обсъдят начини за намаляване на зависимостта от руския газ.   В статия, публикувана във вторник във в. "Таймс", министър Ед Дейви посочва, че Великобритания ще използва срещата, за да представи глобален план за развитие на алтернативни енергийни източници и мрежи за доставка, в опит да се ограничи възможността на Русия да използва газовите си резерви като геополитически инструмент, предаде Ройтерс.   Групата на Г-7, в която участват водещите индустриални сили, обяви енергийната сигурност за свой приоритет след като Русия анексира украинския регион Крим миналия месец и Москва заплаши, че може да спре газовите доставки за Европа, ако конфликтът около Украйна се задълбочи.   Не може Русия да държи отделни страни като заложници, смята Ед Дейви. Имаше поне два, ако не и три случая в последно време, когато Русия се опитваше да използва своя статут на енергийна суперсила по доста агресивен начин, допълни той.   Русия доставя около една трета от използвания в ЕС природен газ, като 40% от доставките минават през Украйна.   Срещата на Г-7 ще се проведе на 5 и 6 май. "Това е реална възможност да покажем на Русия, че имаме предвид бизнес чрез подобряване на енергийната сигурност и надеждност", каза Ед Дейви. По думите му трябва да се обсъдят всички възможности – диверсификация на газовите доставки чрез внос от САЩ, от добив на шистов газ, както и подпомагане на държави, които получават много газ, а не би трябвало. Може би Япония ще включи един от своите ядрени реактори, каза британският министър. Руският премиер Дмитрий Медведев и руски парламентаристи коментираха във вторник, че приказките за внос на газ от САЩ са блъф и Москва е по-заинтересована от всякога да разнообрази дестинациите за износ на своя природен газ.   Руският монополист "Газпром" заяви, че ще е в състояние да посрещне нарастващото търсене на газ в Европа благодарение на новите си проекти, независимо, че ЕС се опитва да намери други източници. Самата Великобритания е в благоприятна позиция, тъй като внася природен газ предимно от Норвегия.   Полският премиер Доналд Туск, чиято страна обаче е сред най-зависимите в ЕС от руски газ, настоя за създаване на европейски енергиен съюз срещу монопола на руските доставки.

Жена проигра пари, излъга, че е ограбена

"Жертвата" подала и жалба в полицията в Пазарджик


Поправят до 2 дни счупения кръст на Бачковската икона, не е лоша поличба

Пловдивският дърворезбар Христо Добрев се зае да направи счупения кръст от рамката на чудотворната икона на Богородица в Бачково. Разпятието се удари в надвиснал клон по време на литийното шествие от втория ден на Великден на път за местността Клувията.
Пловдивският дърворезбар Христо Добрев се зае да направи счупения кръст от рамката на чудотворната икона на Богородица в Бачково. Разпятието се удари в надвиснал клон по време на литийното шествие от втория ден на Великден на път за местността Клувията. "Това се случи над Костницата по пътеката към дългата поляна, където се извършват проповедите.

Грег Попович беше избран за треньор на годината в НБА за трети път


Старши треньорът на "Сан Антонио спърс" Грег Попович беше избран за най-добър треньор в редовния сезон на Националната баскетболна асоциация. 65-годишният специалист печели трофея "Ред Ауербах" за трети път в своята кариера след 2003 и 2012 г. 

Попович е едва третият треньор с три награди за треньор на сезона след Дон Нелсън (1983, 1985 и 1992 г.) и Пат Райли (1990, 1993 и 1997 г.).

През тази година в допитването участваха 124 представители на медиите. Попович получи 380...

699 евро за нощ в императорски покои на виенския Версай

От 30 април туристите също ще могат да спят в най-голямата атракция на Виена, съобщи АФП. Гостите ще бъдат настанявани в апартамент с изглед към градините. Ще имат на разположение иконом, готвач и каляска, в зависимост от платения пакет. “Това е уникално за Европа”, казва Биргит Райтбауер от “Веркерсбюро Аустрия хотел”. Групата финансира проекта. От 30 април туристите също ще могат да спят в най-голямата атракция на Виена, съобщи АФП. Гостите ще бъдат настанявани в апартамент с изглед към градините. Ще имат на разположение иконом, готвач и каляска, в зависимост от платения пакет. “Това е уникално за Европа”, казва Биргит Райтбауер от “Веркерсбюро Аустрия хотел”. Групата финансира проекта.

Започна предизборната кампания за президентския пост в Украйна

Кандидатите за президент на Украйна започват предизборната кампания по националната телевизия, съобщи ИТАР-ТАСС. На всеки от 23-мата кандидати е предоставено безплатно ефирно време по Първи канал на националната телевизия два пъти в периода от 22 април до 22 май и два пъти по Първа национална радиопрограма от 5 до 23 май.

Какво иска Путин?


 
Има само един начин да бъде предотвратена катастрофата в Украйна. И има само един човек, от който всичко сега зависи - президентът Путин иска верни на Москва съседи, а не съюзници на Европа, пишат издания, цитирани от "Дойче веле".

От деескалация няма и следа: Москва обвинява властите в Киев в "грубо нарушаване" на женевските договорености за решаване на конфликта в Украйна. Киевските власти не правят нищо за отстраняване на дълбоката криза, заяви в понеделник (21 април)...

Говорителят на НАП: Най-много данъци крият в търговията на дребно

/КРОСС/ "Най-лесният начин за подаване на данъчна декларация е чрез попълване на електронна декларация в страницата на НАП, но тя изисква електронен подпис", заяви говорителят на Агенцията по приходите Росен Бъчваров в "Newsroom" по ТВ7. "Очакваме една напрегната кампания, защото още 200 000 души не са подали декларации", каза още той. "Тази година се предвиждат по-сериозни мерки за контрол. Това не е нов подход", каза Бъчваров. По думите му всеки един, който е допуснал грешка в декларацията си ще бъде персонално информиран. "Лесно е да приемем, че някой е излъгал, но всъщност истината често показва, че данъчните правила са сложни", категоричен е експертът. Той обясни, че глобите са до 1 000лв. за деклариране на неверни данни и до 500лв., ако изобщо няма подадена декларация. „Най-много данъци крият не лекарите и стоматолозите, а в търговията на дребно. Съществен е проблемът с т.н пари в плик. В строителството и туризма, както и в търговията със селскостопанска продукция също има сериозни проблеми", коментира говорителят на НАП Росен Бъчваров.  

Златанова ще подкрепи искането на съдебния съвет за по-високи заплати на магистратите


Министърът на правосъдието Зинаида Златанова ще внесе за обсъждане и приемане от Министерски съвет на проекта на постановление, с което Висшият съдебен съвет (ВСС) поиска допълнително средства за увеличение на заплатите на магистрати и съдебни служители, съобщи "Правен свят".

Преди няколко седмици от кадровия орган на Темида решиха, че са им необходими близо 25 млн.лв. за увеличение на възнагражденията на работещите в системата със средно около 6.7%.

Първоначално...

Започна полагането на новите павета по пешеходната зона на Варна

Полагането на гранитните павета в централната пешеходна зона на града започна. Поставянето на блокчетата се извършва паралелно с подмяната на подземната електропреносна мрежа. Проектът за обновление на центъра на Варна е на стойност 4,5 млн.

Над половината руснаци виждат положителна роля на Ленин

Повече от половината руснаци са на мнение, че основателят на СССР Владимир Ленин е изиграл положителна роля в националната история, което е с 11 процентни пункта повече, отколкото през 2006 г., когато те са били 40 на сто. Това показва социологическо проучване на институт "Левада"-център. Допитването е проведено през март сред 1603-ма души. За 38 процента от анкетираните Ленин е изиграл по-скоро положителна роля, а за 13 процент - изцяло положителна роля, разкрива анкетата, осъществена в края на март от независимия институт "Левада"-център с 1603-ма участници в 45 района на Русия. Двадесет и шест процента от запитаните смятат, че ролята на Ленин е била по-скоро отрицателна или категорично отрицателна, при 36 на сто през 2006 г. Близо 60 на сто от руснаците на възраст над 55 години ценят Ленин, но популярността му достига почти 40 процента и сред хората под 30 години, отбелязва социологът от "Левада"-център Алексей Левинсон, цитиран от БТА. Кремъл иска да се опре на символите на съветската стабилност и се стреми да възобнови интереса към Ленин, допълва той. Балсамираното тяло на бащата на болшевишката революция, чиято 144-та годишнина се отбелязва днес, може все така да се види в мавзолея на Червения площад, където е положени след смъртта на Ленин през 1924 г. Дебати за погребването му се водят от разпадането на Съветския съюз през 1991 г. Първият президент на постсъветска Русия Борис Елцин не посмя да вземе такова решение, тъй като комунистическата партия и многобройните й привърженици от различни поколения, тачещи паметта Ленин, бяха реална опозиционна сила в страната. Владимир Путин - бивш агент на КГБ, който окачестви разпадането на СССР като най-голямата геополитическа катастрофа в историята и съчета символите на царска Русия с тези от съветската епоха, също не е направил това досега.

Евродепутати: В България има дезинформация за това какво се прави в Европарламента

/КРОСС/ "В България няма единомислие относно това какви са българските национални интереси." Това каза в интервю за предаването на БТВ „Лице в лице" Надежда Нейнски, евродепутат. Тя даде за пример енергетиката, като каза, че резолюцията на Европейския парламент да се спре "Южен поток" в някаква степен разделя общественото мнение. "България има интерес от общоенергийна политика. България има нужда от това да диверсифицира източниците си на газ", коментира тя. Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев заяви от своя страна, че нашият български интерес е да имаме повече независимост и е нужно да разработваме нашите собствени енергийни ресурси на Черно море, което би осигурило за България десетилетия независимост. "В България има сериозна дезинформация за това какво е възможно и какво се прави в европарламента и хората имат очаквания, които не отговарят на действителните възможности." Това коментира евродепутатът Антония Първанова.  

Летище смени пароли заради извърлен лист

Това става ден преди Барак Обама да кацне на “Ханеда”. В сряда той трябва да стане първият президент на САЩ, посетил Япония от над 20 години насам. От вторник 16 000 полицаи патрулират по улиците на Токио. Служител на “Скаймарк еърлайнс” изпуснал листа с паролите в неделя следобед. Бележката била намерена на пода в залата за излитащи полети. Това става ден преди Барак Обама да кацне на “Ханеда”. В сряда той трябва да стане първият президент на САЩ, посетил Япония от над 20 години насам. От вторник 16 000 полицаи патрулират по улиците на Токио. Служител на “Скаймарк еърлайнс” изпуснал листа с паролите в неделя следобед. Бележката била намерена на пода в залата за излитащи полети.

ДАНС влезе в община Плевен

Спецагентите щурмували общината и заловили Алексей Зелов, докато взимал 4000 лв. от местна фирма

ДАНС арестува зам.-кмет на Плевен за подкуп

Спецагентите щурмували общината и заловили Алексей Зелов, докато взимал 4000 лв. от местна фирма

ДАНС арестува зам.-кмета на Плевен за подкуп

Спецагентите щурмували общината и заловили Алексей Зелов, докато взимал 4000 лв. от местна фирма

КЗК спря незаконна заповед за ремонти в центъра на София

Фирмата победител в конкурса била избрана непрозрачно

Златанова внася за обсъждане по-високите заплати за магистратите

/КРОСС/ Въпреки публично декларираното несъгласие в момента да се увеличават заплатите на магистратите и на съдебните служители правосъдният министър Зинаида Златанова внася въпроса за обсъждане в Министерския съвет. Това става ясно от проект за постановление на МС за „одобряване на допълнителни разходи по бюджета на съдебната власт за 2014 г.", качен на страницата на правосъдното ведомство. На 3 април Висшият съдебен съвет (ВСС) поиска допълнителни 25 млн. лв. бюджетна субсидия, за да се увеличат с по 7% основните заплати на всички магистрати и съдебни служители - общо около 14 000 души. Решението бе мотивирано с факта, че средната бюджетна заплата в страната е нараснала на 825 лв., а по закон минималните възнаграждения на магистратите са равни на две такива заплати. Сега минимумът в съдебната власт е 1504 лв. - на младшите съдии, прокурори и следователи, а максимумът - 3119 лв. във върховните нива. Става дума за основни заплати. Сега правосъдният министър внася въпроса за обсъждане в правителството. Предложението е за одобряване на допълнителни разходи в размер на 25 389 000 лв. за съдебната власт. По изчисленията на бюджетната комисия на ВСС около 19 милиона от тях са за заплати, останалите - за осигуровки, пише "Преса". В проекта пише, че е съгласуван с всички министри

Силви Вартан получи знака почетен гражданин на София

Френската поп икона от български произход Силви Вартан получи знака почетен гражданин на София. 

Наградата връчи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков на специална среща, на която присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова. Вартан дойде на нея със съпруга и сина си. 




Френската поп икона от български произход Силви Вартан получи знака почетен гражданин на София. Наградата връчи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков на специална среща, на която присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова. Вартан дойде на нея със съпруга и сина си.

Ердоган забрани митинг за 1 май на площад "Таксим"

Демонстрации на площад "Таксим" за 1-ви май няма да има, категоричен е премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Миналата година вълната от обществено недоволство, която взе и човешки жертви, започна именно след разрешение за провеждане на демонстрации на „Таксим”.

Отмениха класирането за нов облик на центъра на София

Нарушението според КЗК е, че техническата комисия е взела немотивирано решение, според което всички проекти в конкурса могат да бъдат допуснати до журиране

Еврокомисията съди България за незакритите сметища

Брюксел съди България в Европейския съд в Люксембург заради незакрити 104 сметища, което трябваше да се случи до средата на 2009 г. Това съобщи министърът на околната среда Искра Михайлова.   Делото е заведено на 4 април и се очаква решение по него да има в края на годината, каза зам.-министърът на околната среда Чавдар Георгиев.   Най-вероятно страната ни ще бъде осъдена, защото няма да успеем да закрием сметищата дотогава. Заплахата е глоба от хиляди евро дневно, стана ясно от обясненията на двамата.   За съжаление в продължение на години само е обещавано и сега се налага на нас да свършим работата за година, така че да минимизираме загубите, каза министър Михайлова.   Съгласно Договора за присъединяване към Европейския съюз до юли 2009 г. страната трябваше да е закрила 191 стари сметища, които не отговарят на изискванията. На тяхно място трябваше да бъдат построени 56 модерни регионални депа.   Към момента остават незакрити 104 стари депа, каза Чавдар Георгиев. Амбицията е до края на годината да бъдат закрити още 41 депа, за които са предвидени 97 млн. лв. от оперативна програма "Околна среда" (ОПОС).   За останалите 63 депа не е ясно откъде ще бъдат намерени средствата. Обсъждат се различни финансови източници, каза министър Михайлова. Единият вариант е бил добавянето на още 34 депа със средства от ОПОС, но засега нямаме одобрение от Брюксел за това. Другият вариант е със средства от държавния бюджет.   От 23 регионалните системи за отпадъци за изминалите четири години са завършени само две. Едното е депото в Ботевград, което обслужва още общините Правец и Етрополе. Другото е в София, което е част от интегрираната система за преработка на отпадъците.   В ход е строителството на още 19 регионални депа, но в най-добрия случай те ще са готови през лятото на 2015 г., каза Чавдар Георгиев.   Целта е максимално бързо страната да затвори старите сметища и да отвори новите депа, към които ще се насочат отпадъците на всички общини. Само така ще можем да намалим загубите максимално, обясни Чавдар Георгиев.   Това обаче е задача с повишена трудност заради спрените плащания по ОПОС, за които няма яснота дали ще бъдат размразени през юни.   Министър Михайлова призова общините и фирмите работата по проектите да не спира, а те ще възстановят плащанията веднага след като Европейската комисия пусне парите.

Гаджева: Ужасът на Америка е Европа тясно да сътрудничи с Русия

/КРОСС/ Деница Гаджева от "Атака" разкри в предаването "Дневен ред" по ТВ7, че категорично е отказала да бъде в листата за евроизборите, понеже имала друга партийна работа. Тя сподели, че имала представител, а той е Георги Сангалевич. По думите й лявото и дясното изповядвали едни идеи. Нямало вече разлика между тях. Според Гаджева "Атака" е най-лявата партия в България идоста по-социална от левицата. "Ужасът на Америка е Европа да сътрудничи с Русия тясно. Това би означавало една мощна Европа, такава каквато Америка се страхува да си представи. Това е геополитическата игра", заяви Деница Гаджева. На въпрос кой е най-губещият от спирането на "Южен поток" тя заяви, че това безспорно е България. "Загуба е и стопирането на АЕЦ "Белене", добави тя. „Европа може да бъде силна, само когато е в добри взаимоотношения с Русия", категорична бе тя.  

Извадиха 400 грама злато от стомаха на индиец (снимки)

12 плочки злато с общо тегло 400 грама бяха извадени от стомаха на индиец чрез операция, провела се на 9 април, съобщи CNN. В деня на операцията 63-годишният мъж отишъл в болница, тъй като стомахът много го болял. Той твърдял, че болката се дължи на това, че е глътнал тапата на бутилка, след като имал разправия и бой със съпругата си. Но при операцията хирурзите открили не капачка за шише, а истинско златно съкровище. Главният хирург на болница "Сър Ганга Рам" в индийската столица заяви, че никога през живота си не е срещал такъв случай. Извършилите хирургическата намеса лекари казаха пред CNN, че пациентът им бил разпитван от представители на полицията и митниците, които конфискували златото. Индия, която е най-големият потребител на злато в света, е изправена в момента пред нарастваща контрабанда на скъпоценния жълт метал. Властите увеличиха три пъти вносните мита, за да попречат на търсенето на злато. От април 2013 г. до февруари 2014 г. в страната официално е внесено злато на стойност 30,7 млрд. долара.

Силви Вартан стана почетен гражданин на София

Френската поп икона от български произход Силви Вартан получи знака почетен гражданин на София. 

Наградата връчи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков на специална среща, на която присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова. Вартан дойде на нея със съпруга и сина си. 




Френската поп икона от български произход Силви Вартан получи знака почетен гражданин на София. Наградата връчи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков на специална среща, на която присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова. Вартан дойде на нея със съпруга и сина си.

Политически психолог: Борисов иска да е различен и затова не оглавява евролистата

/КРОСС/ Логично е лидерите да поведат листите, заяви политическият психолог Антоанета Христова в предаването "Newsroom". Според нея Бойко Борисов иска да е различен и затова не оглавява евролистата на ГЕРБ. "Трябва да престанем да се топим един друг в средата на Европа", посочи от своя страна журналистът Петьо Блъсков. „Използва се европейската трибуна за разчистване на някакви сметки тук", коментира той. „Българинът е практик. Той гледа дали го има хляба в торбата или не", каза още Блъсков. "Нашите политици не само, че не защитават видимо българския интерес, но не показват и усилие. Ние не сме видели, че са тръгнали да защитават националния интерес с риска на някакво усилие. Това е много голям проблем на досегашните евродепутати", категорична е Антоанета Христова. Според психолога нашите представители в ЕП са с много висока степен на комплексност и се чувстват малки. „Темата е много сложна, но е факт, че вместо да ни дават сила чрез присъствието си там те ни създават повече проблеми", посочи още Христова.  

Самолет на украинските ВВС е бил обстрелян над Славянск

Турчинов нареди възобновяване на спецоперацията в Източна Украйна


Северозападът моли Евросъюза за спасение

Отчаяно писмо за помощ до Европейската комисия са написали от сдружение "Бъдеще за Северозападна България". Жители на областите Монтана, Враца и Видин молят кандидатите за шефове на ЕК от ПЕС и ЕНП Мартин Шулц и Жан-Клод Юнкер да инициират план "мини-Маршал" за спасение на най-бедния регион в Европа.
"25 години след падането на комунизма и Отчаяно писмо за помощ до Европейската комисия са написали от сдружение "Бъдеще за Северозападна България". Жители на областите Монтана, Враца и Видин молят кандидатите за шефове на ЕК от ПЕС и ЕНП Мартин Шулц и Жан-Клод Юнкер да инициират план "мини-Маршал" за спасение на най-бедния регион в Европа. "25 години след падането на комунизма и

Най-малко 10 електронни услуги ще заработят до две години

Поне 10 административни електронни услуги трябва да са заработили през март месец следващата година. Това заяви вицепремиерът по икономическото...

Н.Нейнски: Еврорезолюцията за "Южен поток" разделя общественото мнение у нас

В България няма единомислие относно това какви са българските национални интереси. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Лице в лице” Надежда Нейнски, евродепутат. Тя даде за пример енергетиката, като каза, че резолюцията на Европейския парламент да се спре "Южен поток" в някаква степен разделя общественото мнение.

Какво не разбра Европа за руското отношение към Украйна?

/КРОСС/ Коментарите в западната преса за ставащото в Украйна може да се различават, но тенденцията е една- Русия държи на бившите републики в рамките на СССР да останат в орбитата й и в бъдещия Евразийски съюз. Кремъл е готов на всичко и с великоруския си империализъм ще деескалира тези държави, докато не се съгласят да се присъединят и към Митническия съюз, предшестващ политическия. Някои медии като английския „Индипендънт" обърнаха вече внимание и на Молдова с нейните автономии-Гагаузия и Приднестровие, които са в голяма степен проруски и населението е против влизането в договорни отношения със Запада. Решението на проблема е в налагането на санкции, докато Русия се откаже от намеренията си, и в скорошно приемане на заплашените държави в свободната търговска зона на ЕС и по възможност в НАТО. Ако официалния коментар на Кремъл за фашистката заплаха, нулевата легитимност на извършилите преврат крайни групи и заплахата за местното руско население не звучат сериозно, то така се възприема и връщането към споразумението от 21 февруари- мирно слагане на оръжието от двете страни, преминаваме към република с по-слаби президентски правомощия, амнистия към протестиращите и нови президентски избори. Но, разбира се, начело с Янукович. Интересен поглед върху нещата има директорът на РИСИ Леонид Решетников- Руският институт за стратегически изследвания- мозъчният тръст на Руската федерация

Всеки трети първолак е с наднормено тегло

Страната ни се нарежда на шесто място в Европейския съюз по дял на затлъстелите деца между 11 и 17 години, заяви доц. Светослав Ханджиев

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване