Последен ден за регистрация на листи

/КРОСС/Днес изтича срокът, в който партиите и коалициите трябва да регистрират листите си за европейските избори в Централната избирателна комисия.  За участие в евровота документи подадоха 18 партии, 6 коалиции и 5 инициативни комитета. Утре в ЦИК ще бъде изтеглен жребият, по който участниците във вота ще бъдат подредени в интегралната бюлетина. Ден по-късно комисията трябва окончателно да утвърди променения вид на бюлетината - така, че преференциалният вот да се отбелязва не в квадратче, а в кръгче. Тази поправка в Изборния кодекс беше приета в последния момент от парламента по предложение на ДПС.

Международен ден на Земята

Денят на Земята - 22 април, е най-големия нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард хора. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

Край Корея преброиха 104 жертви, 198 липсват

Жертвите от катастрофата на южнокорейския ферибот вече официално са 104 на брой, предаде AFP.

Бостънският маратон премина под знака на миналогодишния атентат (видео)

Ежегодният бостънски маратон премина под знака на миналогодишния атентат. При засилени мерки за сигурност в надпреварата се включиха 36 000 атлети.
Събитието беше охранявано от 3 500 полицаи. Носенето на обемисти чанти и сакове беше забранено дори на маратонците. По цялото трасе имаше разположени контролни пунктове, съобщиха американските медии. Ежегодният бостънски маратон премина под знака на миналогодишния атентат. При засилени мерки за сигурност в надпреварата се включиха 36 000 атлети. Събитието беше охранявано от 3 500 полицаи. Носенето на обемисти чанти и сакове беше забранено дори на маратонците. По цялото трасе имаше разположени контролни пунктове, съобщиха американските медии.

Петър Шарков, Start It Smart: Все повече млади хора виждат, че имат възможност и действат


Животът му е свързан с математиката. Още в 5 клас той влиза в Софийска математическа гимназия (СМГ), където поема по стремглавия път на цифрите. Майка му е преподавател именно в СМГ и по стечение на обстоятелствата става негов класен ръководител -  "Всеки ден да имаш родителска среща е доста интересно". Обича математика, откриването и решаването на проблеми. Взима участие във всички местни състезания и много в чужбина. Завършва "Приложна математика" във ФМИ към СУ. И после поема по пътя на...

Историята има цена само тогава, когато престане да бъде злопаметна

Радой Ралин, литературен псевдомин на Димитър Стефанов Стоянов (1923-2004) - български хуморист и сатирик: Историята има цена само тогава, когато престане да бъде злопаметна.

Netflix планира вдигане на таксите

Повишаването им ще помогне на фирмата да придобие повече съдържание и да предостави още по-добро качество на стрийминга


Пускат DJ версии на песните на "Дисни"

В проекта се е включил и Армин ван Бюрен


Кога хранителни добавки носят съдба като на Валя

Трагедията на красивата медицинска сестра от Бургас Валентина Иванова (24 г.) продължава да е обвита в неизвестност. Една от версиите, по която работи полицията, е, че най-вероятно лична драма дали ще има деца заради хормонални проблеми е накарала младата жена да посегне на живота си. Към решението я подтикнала депресия. А до нестабилното състояние Трагедията на красивата медицинска сестра от Бургас Валентина Иванова (24 г.) продължава да е обвита в неизвестност. Една от версиите, по която работи полицията, е, че най-вероятно лична драма дали ще има деца заради хормонални проблеми е накарала младата жена да посегне на живота си. Към решението я подтикнала депресия. А до нестабилното състояние

Семейство си върна децата със съд от приемна майка

На 21 септември м.г. в забавачката на децата  пристигат инспекторите и със заповед настаняват 4-годишната Ели и с година по-голямото  братче Веско при приемна майка в близкото с. Динево. Мотивът е, че баща им ги биел. Оттогава Антон и Даниела Желязкови са направили пътека до съда и вече са спечелили 3 от 4-те дела да си върнат децата.
На 21 септември м.г. в забавачката на децата пристигат инспекторите и със заповед настаняват 4-годишната Ели и с година по-голямото братче Веско при приемна майка в близкото с. Динево. Мотивът е, че баща им ги биел. Оттогава Антон и Даниела Желязкови са направили пътека до съда и вече са спечелили 3 от 4-те дела да си върнат децата.

Китайска авиокомпания купува Боинг-и за 4,6 млрд. долара

Китайската авиокомпания Shandong Airlines съобщи, че има намерение да закупи 50 самолета Боинг 737 за 4,6 млрд. Долара, предаде АФП.

Nokia вече ще се нарича Microsoft Mobile

Финландската компания Nokia след сливането си с Microsoft вече ще се нарича Microsoft Mobile Oy.

Финансови проблеми грозят 50 общини заради "Околна среда"

Местната власт търси изход на среща с екоминистъра


Телевизионно утро

/КРОСС/БНТ, „Денят започва" Тема: Полезната срещу вредната храна Гост: проф. Донка Байкова Тема: Как се пласират цигари без бандерол? Тема: Политика и сигурност Гост: ген. Михо Михов Тема: Левицата преди изборите Гост: евродепутатът Илияна Йотова Тема: Ще стане ли по-бърза спешна помощ? Гост: Проф. Стоян Тонев Тема: Мистерия - Има ли скрита информация за изчезването на малайзийския самолет? Тема: Новата медия, която отгатва желанията на хората и пести енергия и време   БТВ, „Тази сутрин" Тема: Защо местни търговци заплашват с окупация общината? Тема: Имало ли е бой и секстормоз в Министерството на външните работи? Гост: Журналистът Георги Милков Тема: Белите пари за черни дни на българина: Когато спестяваме повече, дали и печелим повече? На живо от Златарица за оцеляването по време на гурбет. Тема: Независим кандидат за евродепутат - мисия възможна или мисия невъзможна? Гост: Анализаторът Алекс Алексиев, финансистът Виктор Папазов и писателката Румяна Угърчинска

Потвърди се информацията за секс, бой и солна киселина във Външно

Въпросът беше имало ли е грозна история и секс скандал и тормоз по отношение на служителка във Външно министерство. Свидетели потвърдиха, че по коридорите на ведомството са се гонели, крещяли са си и имало още по-грозни сцени, разказа по БТВ журналистът Георги Милков.

10,9% безработица планира кабинетът за 2017 г.

Бавен растеж на българската икономика, предвиждат управляващите в Конвергентния план до 2017 г., който правителството ще изпрати на Европейската комисия, пише „Труд“. Кабинетът предвижда доходите от труд да растат минимално – средно с между 3,5% и 5,5% през следващите три години. Експертите, изготвили плана, са предвидили, че високите нива на безработица ще оказват негативно влияние върху заплатите на българите и през 2017 г. Прогнозите на кабинета са през 2017 г. безработицата да намалее пренебрежимо малко – с 0,1%, но през следващите три години да спадне с 12,8%. В плана на правителството е заложено през 2017 г. хората без работа да са 10,9% от всички в активна възраст. В плана е заложено още покачване на минималната работна заплата. От 1 януари 2015 г. тя ще стане 380 лв., през 2016 г. - 420 лв., за да достигне 450 лв. през 2017 г. Експертите посочват, че в края на тази година ще се вземат ключови за бюджета и икономиката решения – за увеличаване на пенсионната възраст и за пенсиите на хора с първа и втора категория труд.

Рождениците днес

/КРОСС/Яне Янев - лидер на партия РЗС Николай Найденов - волейболист Йордан Кюмюрджиев - политик Вилхелм Краус - бивш министър на транспорта акад. Валери Петров - поет, преводач Ани Салич - тв водеща  

Камен Калев ще покаже филма си "Скъпа моя нощ" на кинофестивала в Кан

"Скъпа моя нощ" - това е филмът на Камен Калев за убийството на Франц Фердинанд, ще бъде показан на кинофестивала в Кан другия месец. Той ще бъде представен извън конкурсната програма, съобщи директорът на фестивала Тиери Фремо на пресконференция в Париж миналата седмица. Лентата е част от европейския проект "Мостовете на Сараево", в който 12

БНБ търси купувач на 64 т. бели монети за скрап

БНБ продава на търг 64 тона бели монети за скрап. Голямата част от тях са комбинация от мед, цинк и никел. Това са повредени стотинки – пробити или изкривени, съобщава "Преса".

Как се гони футболен бос

Как се гони футболен бос

В Пловдив вече могат да напишат наръчник “Как да свалиш боса”. За ултрасите от града на тепетата граници няма. Веднъж - килограми кабърчета бяха разхвърлени по терена посред нощ, после - трибуните намазани с грес. А в навечерието на Великден видяхме и пловдивска версия на сирийския конфликт.
В ЦСКА засега държат третото Как се гони футболен бос В Пловдив вече могат да напишат наръчник “Как да свалиш боса”. За ултрасите от града на тепетата граници няма. Веднъж - килограми кабърчета бяха разхвърлени по терена посред нощ, после - трибуните намазани с грес. А в навечерието на Великден видяхме и пловдивска версия на сирийския конфликт. В ЦСКА засега държат третото

Виктория Бекъм отсвири "Спайските"

Твърденията, че една от най-успешните момичешки банди се е разцепила не заради ниски продажби на албумите си, а заради търкания на характерите на певеците, ще се окажат напълно верни.

Св. преподобни Теодор Сикеот Анастасиополски

/КРОСС/Житие на преподобния наш отец Теодор Сикеот, епископ Анастасиополски В Галатийската страна има селище, което се нарича Сикея, на 12 стадия от Анастасиопол, главния град на Анкирската област. В това селище се родил преподобният Теодор Сикеот, от майка Мария и известен мъж, на име Козма, който тогава служел при цар Юстиниан Велики като бързоходец. През нощта, когато бил заченат свети Теодор, майка му Мария имала насън чудно видение: тя видяла как в утробата й слязла голяма ярка звезда. Като се събудила, казала за това на майка си Елпидия и на сестра си Диспения, които живеели с нея, после отишла при един прозорлив старец, който се спасявал в отшелническо безмълвие, на 6 стадия от това селище, и му разказала своето странно видение. Старецът, като й дал духовни наставления за богоугоден живот, казал: - Заченатото у теб дете наистина ще бъде велик мъж, не само сред хората, но и пред Бога, а светлата звезда е знамение за царска слава, както обясняват това мъдрите тълкуватели на сънища; но за теб видяното не трябва да означава царска власт на земята, понеже звездата, която си видяла, предвещава славата и добродетелите, и Божията благодат, с които Бог ще надари твоето чедо. Защото Господ обикновено освещава Своите раби още в майчината им утроба, преди да се родят. Така предрекъл на Мария прозорливият старец и като й дал няколко съвета, отпуснал я с мир

Преглед на печата - 22 април

Образуваната прокурорска проверка срещу министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов е сред водещите теми на вестниците във вторник. „Българската прокуратура проверява дали министърът на инвестиционното планиране Иван Данов е извършил документно престъпление във Франция, като е декларирал, че е безработен и е получавал помощи, докато е работил в България по специалността си.

Стрелба в московското метро, един човек в кома

Кавказец откри стрелба в газов пистолет в метрото в Москва по време на свада с четирима граждани на Беларус.

Почина майката на Петя Дубарова

Поклонението ще е от 12 ч. в бургаските гробища


Рязко увеличение на доходите е теоретично възможно, според икономисти

Това ще увеличи дълга, което не е страшно, смятат експертите


22 април в историята

/КРОСС/238 г. - Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и избира чрез гласуване двама нови императори - Пупиен и Балбин. 1378 г. - Започва строителството на Бастилията.1500 г. - Португалският мореплавател Педро Кабрал достига Бразилия и я обявява за португалска колония.1529 г. - Испания и Португалия подписват в Сарагоса договор за подялба на откритите и неоткритите още територии в източното полукълбо.1713 г. - Състои се сватбата на граф Карл Лудвиг фон Насау-Саарбрюкен и немската аристократка Кристиана Шарлота фон Насау-Отвайлер.1838 г. - Английският кораб Сириус пресича за пръв път Атлантическия океан, използвайки единствено своята парна машина. Знамето на Априлското въстание1876 г. - В Панагюрище е осветено въстаническото знаме за Априлското въстание, изработено от Райна Княгиня.1880 г. - Владивосток получава статут на град.1913 г. - В Атина е подписан предварителен сръбско-гръцки протокол за обща война против България, потвърден чрез официалните тайни договори на 1 май и на 19 май с.г.1915 г. - Първата световна война: В битката при Ипр германците за първи път използват като оръжие отровен газ - поразени са 15 хил. войници, от които 5 хил. умират.1915 г. - Яне Сандански е убит от засада край Мелник.1925 г. - След Атентатa в църквата „Света Неделя" в София, Христо Ясенов е арестуван.1945 г

Нов договор за Бербатов в Монако

Българският нападател на Монако-Димитър Бербатов ще седне на масата за преговори с клуба за нов едногодишен договор, информира Радио Монте Карло. 33-годишният българин стана лидер в тима, след като п...

Ероглу: Кипърският конфликт може да бъде решен още тази година

Лидерът на кипърските турци Дервиш Ероглу счита, че още тази година може да бъде постигнато решение на конфликта около разделения Кипър, който продължава десетилетия наред, предаде БГНЕС. След срещ...

Юрген Клоп сменя Мойс в Манчестър Юнайтед

Треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп е с най-големи шансове да застане начело на Манчестър Юнайтед. Предположенията са днес шотландецът да бъде уволнен от поста старши треньор на "червените...

Последно сбогом с Маркес, който ще живее вечно в надеждите на човечеството

На траурната церемония за прощаване със знаменития колумбийски писател Габриел Гарсия Маркес се стекоха хиляди хора. Многочислени почитатели на писателя пристигнаха да положат букети жълти рози, какв...

Почина майката на Петя Дубарова

След кратко боледуване почина Мария Дубарова - майката на поетесата Петя Дубарова. Това съобщиха от пресцентъра на общината. По този повод кметът Димитър Николов отправя следните съболезнования къ...

Румен Петков: Кабинетът не се грижи за българските гори

Защо правителството не предприема действия срещу безогледната сеч на гори? Този въпрос зададе едно от лицата на АБВ Румен Петков в нарочно съобщение до медиите. Петков говори след шокиращите записи, ...

Крадци на желязо спряха износа на ток за Македония

Неизвестни до момента крадци на желязо извадиха от строя 30-метров стълб от далекопровода България - Македония край Бобов дол, което доведе до спиране на износа на ток за западната ни съседка.

Мъж готви скок от Еверест на живо

Американският канал Discovery се готви да излъчи на живо шеметната каскада на скайдайвъра Джоби Огуин, който планира да скочи от връх Еверест, оборудван само със специален костюм. Огуин, който е калифорнийски жител, ще бъде екипиран със специален аеродинамичен костюм, който наподобява крила и позволява на каскадьора да се рее. Американецът ще се спусне от повече 10 000 м височина, а скоростта му на места ще достигне над 240 км/ч. При спускането си той трябва да "кацне" в един от лагерите под върха. Скайдавърът разказва, че от малък мечтае да лети. Точно по тази причина той се е ориентирал към летенето с костюм, което е известно като "бейс джъмпинг". "Това ще бъде кулминацията на мечтата ми. Откакто бях дете, си мечтаех да мога да летя. Не мога да се сетя за по-епично начало на полета ми от връх Еверест. Скокът на Огуин ще бъде излъчен на живо по Discovery на 11 май в 224 страни по цял свят. Преди американеца подобно нещо направи руснакът Валерий Розов. Бейсджъмпърът скочи от покрива на света миналата година, за да отбележи 60-годишнината от покоряването на върха.

Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция „КРОСС"

/КРОСС/Водещи заглавия в печата в. Труд - Бум на фалшиви обяви за работа в. 24 часа - Измамница се обажда от името на изчезналата медсестра в. Стандарт - Пълна проверка в митниците в. Новинар - Пороите наводниха части от страната в. Дума - 500 хиляди запушиха „Хемус" и „Тракия" в. Сега - България изостава по растеж и от държавите в Централна и Източна Европа в. Телеграф - Охлюви носят 20 000 евро в. Монитор - Баща преби до смърт 7-годишното си дете в. Всеки ден - Брендо в развод в. България днес - Бахаров гушва 50 бона в. Капитал - Корабосроителницата в Бургас стана собственост на ПИБ в. Преса - БНБ продава 64 тона бели монети за скрап Водещи заглавия на вътрешните страници Съветници отказаха бонус „гориво" в. Труд - стр. 3 Депутатите избягали 2291 пъти от парламента в. Труд - стр. 3 224 на поход към Европа - в. Стандарт - стр. 2, 3 50% бонус за изрядни длъжници - в. Стандарт - стр. 4 Орешарски с тур в три града - в. Стандарт - стр. 5 Седми депутат напуска ГЕРБ - в. Стандарт - стр. 5 Партиите заложиха на експерти за Брюксел - в. Преса - стр. 2, 3 Над 4 млн. лв. в плик взеха депутатите - в. Преса - стр. 4 Николай Бареков: Да се върне Народна република България - в. Преса - стр. 4 Плевнелиев ще участва в канонизиране на светци - в. Преса - стр. 4 Ремонтът на Зимния дворец ще струва 41 млн. лева - в. Капитал Дейли - стр. 3 Енергийни дружества ще внесат 30 млн. евро към нов държавен фонд - в

Предстоящи събития

/КРОСС/*** София.От 11:00 часа на бул. „Сливница" № 172, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров ще открие реконструирана пощенска станция 2 в района на „Лъвов мост". ***София.От 11:00 часа ПП „Атака" ще внесе листата с кандидатите за европейски парламент в ЦИК. ***София.От 11:00 часа в парк „Мир и Дружба" в район „Студентски" ще се проведе засаждане на дръвчета по повод „Деня на Земята". ***София.От 11:00 часа, в администрацията на УМБАЛ „Александровска" ще се проведе пресконференция, посветена на проблемите и успехите в борбата с имунните дефицити, която ще завърши с водосвет за здраве. ***София.От 11:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за представяне на листата на Партията на зелените за изборите за Европейски парламент. ***София.От 13:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Българската асоциация на пенсионерите на тема: „Апел към всички политици и държавници за незабавни мерки за подобряване на стандарта на живот на възрастните хора!". ***София.В Централния военен клуб вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в конференцията „Националната идентичност и патриотичното възпитание в глобализиращия се свят. Проблеми и решения"

САЩ оставят под 10 хиляди войници в Афганистан?

Разглежда се решението и да се оставят по-малко от 5 хиляди

Mercedes-Benz представи конкурент на BMW X6

Серийната версия на Coupe SUV ще излезе догодина под името MLC


Математика за всички


Jump Math е методика за преподаване на математика с изключителни резултати за всички деца, която се внедрява в България. 

И изоставащите научават математиката

Методиката е разработена преди повече от 15 години от Джон Майтън – математик от Университета на Торонто и драматург. Системата е основана на практическия опит, а първоначалното й предназначение е било да подпомага изоставащи ученици.

Всички принципи и похвати в методиката са следствие от работа с деца в...

Бургаският бизнес излиза на протест срещу Lafka

Търговци на сергии, организирани от Асоциацията на дребния и среден бизнес в Бургас, ще протестират днес в морския град по време на заседанието на общинския съвет, съобщават местните медии. Причината за недоволството на хората е предложението на група общински съветници от ГЕРБ, с която се предлага изменение на Наредбата за преместваеми обекти. Предложението на общинския съветник Димитър Дюдиев и колегите му предвижда приемане на текстове, които да позволят всяка фирма да има повече от един преместваем обект. Корекциите станах известни сред дребния и среден бизнес като „поправката Lafka” и предизвикаха масовото недоволство на хората. Търговците смятат да се съберат край общината и да протестират срещу новите текстове, защото според тях те се въвеждат за да се монополизира пазара. На заседанието вероятно ще присъстват и търговци, които в момента оспорват в съда ограниченията за броя павиолиони, съобщава сайтът e-burgas. Предприемачите искат да знаят защо четири години регламентът ги е ограничавал, а сега, когато в града се появиха павилионите на Lafka, управляващата партия се е сетила да премахне ограничението.

Няколко варненски местности без ток днес

В няколко варненски местности днес - 22 април - вторник ще бъде прекъснато електрозахранването, съобщиха от Енерго-про за Moreto.net. Причината е профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия.

Силни подправки, чесън и оцет помагат за разтоварването след Великден


По традиция на Великден се яде (много) агнешко месо. Това е натоварваща храна, която тялото преработва по-бавно. В комбинация с козунака и яйцата, има голяма вероятност да се чувстваме преяли и подути дни след Великденската трапеза, особено ако преди това сме постили. За радост, има ефикасни диети и тактики за бързо пречистване на организма точно за такива случаи. "Дневник" събра няколко от тях от различни блогове и журнали за здравословно хранене.

Плодове, зеленчуци и прясно...

Над 100 са загиналите при потъването на ферибота

На потъналия в сряда ферибот имаше 475 души, повечето от които ученици. Сред спасените бяха капитанът и по-голямата част от екипажа

Некоректно е да мислим за война между Русия и Украйна!

Не виждам заплаха за националната сигурност на България, смята ген. Михов


Размириците в Източна Украйна продължават, Москва и Киев се обвиняват взаимно

Размириците в източните райони на Украйна продължават, а в това време Москва и Киев си разменят взаимни обвинения.
Русия настоя за строго изпълняване на споразумението от Женева от страна на Киев.
Това стана ясно след проведен телефонен разговор между руския външен министър Сергей Лавров и неговия германски колега Франк-Валтер Щайнмайер. Размириците в източните райони на Украйна продължават, а в това време Москва и Киев си разменят взаимни обвинения. Русия настоя за строго изпълняване на споразумението от Женева от страна на Киев. Това стана ясно след проведен телефонен разговор между руския външен министър Сергей Лавров и неговия германски колега Франк-Валтер Щайнмайер.

Дунав може да прелее заради непочистени диги

Нивото в българския участък на река Дунав ще се покачи рязко през следващите 2 дни, предупредиха от агенция “Проучване и поддържане на река Дунав”. Причина за пълноводието са проливните дъждове в Западна Европа и в страната, които вдигат и нивата на притоците на Дунав. Засега няма залети участъци от брега.
Населени места в Русенско по поречието на Нивото в българския участък на река Дунав ще се покачи рязко през следващите 2 дни, предупредиха от агенция “Проучване и поддържане на река Дунав”. Причина за пълноводието са проливните дъждове в Западна Европа и в страната, които вдигат и нивата на притоците на Дунав. Засега няма залети участъци от брега. Населени места в Русенско по поречието на

Във "Фамилията" Деси Бакърджиева се снима в каскада - аналог на катастрофата, в която умря лейди Даяна

Борис Арнаудов - героят на Стефан Данаилов във Борис Арнаудов - героят на Стефан Данаилов във "Фамилията", поръчва на Антон Велев-Тони (Иво Аръков) много важна задача за сюжета на сериала. Той трябва да убие Диана Арнаудова (Деси Бакърджиева), но да изглежда като нещастен случай. Затова ще направи план - Диана да загине в катастрофа - аналог на тази, в която умря лейди Даяна през август

Утре: части от София без вода

Доброславци и Банкя също ще бъдат засегнати


На тази дата: Убит е Яне Сандански


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 22 април 1915 г. в Пирин е убит Яне Сандански, една от най-спорните личности в освободителното движение на българите от Македония. Роден през 1872 г. в с. Влахи край Кресна, той се включва в...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване