Международен ден на Земята

/КРОСС/ Днес е Международният ден на Земята, създаден с идеята за по-чиста и здравословна среда за живот. Международният ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. За първи път се отбелязва на 22 април 1970г. в САЩ и Канада. Тогава милиони северноамериканци участват в мащабна демонстрация и настояват политиците да включат в своите приоритети опазването на околната среда. На 22-ри април 1992-ра г. президентът Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Повече от 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Документът е връчен на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Тази година честването ще премине под мотото "Да мобилизираме планетата Земя". Участниците отправят послание за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и подобряване на енергийната ефективност.    

Експерти: Рязкото увеличение на доходите с 20% е възможно

Рязкото увеличение на заплатите с 20%, каквото се предлага от КНСБ, е теоретично възможно. Около това мнение се обединиха икономистите Христина Вучева и Мика Зайкова в „Тази сутрин” по bTV.
Според тях това би довело до увеличение на държавния дълг, което обаче не е страшно, а и би задвижило други механизми, които да подобрят икономиката като цяло. Рязкото увеличение на заплатите с 20%, каквото се предлага от КНСБ, е теоретично възможно. Около това мнение се обединиха икономистите Христина Вучева и Мика Зайкова в „Тази сутрин” по bTV. Според тях това би довело до увеличение на държавния дълг, което обаче не е страшно, а и би задвижило други механизми, които да подобрят икономиката като цяло.

Законът за културното наследство готов до средата на годината

/КРОСС/ Правителството има готовност до средата на годината да представи за гласуване Законът за културното наследство. Това заяви в студиото на TV7 министърът на културата д-р Петър Стоянович. Работата по закона е в пиковата си фаза, остава да се прецизират отделни текстови, уточни министърът. Кабинетът има амбицията до края на годината да предложи за обсъждане и гласуване и Закон за меценатството у нас. Той ще постави ясно разписани правила за благодетелите на културата у нас, заяви министър Стоянович. В същото време продължава разследването на случая с Дъбенското съкровище, което беше спасено и върнато обратно в България при акция на ДАНС. Находката датира от 2500-2000 година пр. Хр., от района на Централна България, като се състои от хиляди златни елементи с уникална изработка. Произходът му тепърва ще се установява, но е сигурно, че Дъбенското съкровище ни поставя в центъра на световното културно и историческо наследство.  

Според 40% от руснаците Ленин е изиграл положителна роля за страната им


Близо 40% от руснаците смятат, че роденият на днешната дата преди 144 години Владимир Ленин е изиграл положителна роля в историята на страната им. На обратното мнение са около 21%, сочат данни от социологическо проучване на института "Левада център".

То се провежда от 2006г. насам и показва трайно увеличаване на положителното отношение към лидера на болшевишката революция от 1917г. и създател на бившия СССР. Преди 8 години позитивна оценка са давали 29%, а отрицателна - 27%.
...

България изостава по растеж и от държавите в Централна и Източна Европа

По-голямата част от страните в Централна и Източна Европа печелят от възстановяването на развитите икономики и ще отбележат сериозен икономически растеж през 2014 г. Перспективите са най-добри пред Латвия, Литва и Полша. България обаче остава далеч назад след лидерите в тази класация и не успява да се възползва от оживлението в ЕС.

Ким Чен Ун с непланирани учения на военновъздушните сили

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ръководи непланирани учения на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана, съобщaва агенция КЦТА, цитирана от ИТАР-ТАСС.
Върховният главнокомандващ похвали летците за високия им професионализъм и "готовност по всяко време да нанесат безпощаден удар по цитаделите на противника, Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ръководи непланирани учения на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана, съобщaва агенция КЦТА, цитирана от ИТАР-ТАСС. Върховният главнокомандващ похвали летците за високия им професионализъм и "готовност по всяко време да нанесат безпощаден удар по цитаделите на противника,

Без сергии и в стария град в Несебър

/КРОСС/ Сергиите и гардеробите с дрехи неочаквано бяха премахнати от улиците на Стария Несебър. От това лято влиза в сила нова наредба за търговията на открито по препоръка на ЮНЕСКО. Ограниченията обаче са на път да предизвикат нови бунтове в курортния град, разказва репортаж на бТВ. Наредбата забранява поставянето на съоръжения около паметниците на културата, пред търговските обекти, както и по стените и оградите на къщите в старата част на Несебър. С други думи - край на сандъците с бельо и дрехи по древните фасади. Продавачите, повечето под наем, се опасяват, че оборотът ще падне, а туристите ще ги подминават без рекламата навън. „Не можем да ги накараме, няма как! Не сме викачи на Женския пазар", коментира антикварят Станимир Хашхожев. Месец преди началото на сезона, докато едни пренареждат стоката, други къртят стени на къщите, за да вкарат павилионите в двора. „Съвсем нормално, като няма сергии, хората да се приберат по къщите. Ами, разрушаваме фасадата, ама след като няма сергии, хората са принудени", обясни Янаки Костов, който живее в Несебър. От сдружение „Старият Несебър" смятат наредбата за дискриминационна и вече са завели дело. „Правилата вътре в града трябва да са еднакви за всички, а те не са

Икономисти: Рязкото увеличение на доходите е възможно

Рязкото увеличение на заплатите с 20%, каквото се предлага от КНСБ, е теоретично възможно. Около това мнение се обединиха икономистите Христина Вучева и Мика Зайкова в „Тази сутрин” по bTV.
Според тях това би довело до увеличение на държавния дълг, което обаче не е страшно, а и би задвижило други механизми, които да подобрят икономиката като цяло. Рязкото увеличение на заплатите с 20%, каквото се предлага от КНСБ, е теоретично възможно. Около това мнение се обединиха икономистите Христина Вучева и Мика Зайкова в „Тази сутрин” по bTV. Според тях това би довело до увеличение на държавния дълг, което обаче не е страшно, а и би задвижило други механизми, които да подобрят икономиката като цяло.

Линдзи Лоън призна, че е правила аборт

Актрисата призна, че била толкова зле, че дори не е можела да се движи

Над 100 са вече жертвите при потъването на южнокорейския пътнически кораб


По нови официални данни на южнокорейската брегова охрана жертвите от потъването на пътническия кораб са 104, а 198 души все още се водят за изчезнали, предаде агенция "Франс прес". Спасените са 174 души.

На потъналия миналата сряда кораб имаше 475 души, повечето от които ученици. Сред спасените бяха капитанът и по-голямата част от екипажа.

Сред извадените нови трупове от вътрешността на кораба са и телата на трима чужденци - двама китайци и 16-годишен руски юноша.
...

Ким Чен Ун ръководи непланирани учения на военновъздушните сили

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ръководи непланирани учения на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана, съобщaва агенция КЦТА, цитирана от ИТАР-ТАСС.
Върховният главнокомандващ похвали летците за високия им професионализъм и Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ръководи непланирани учения на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана, съобщaва агенция КЦТА, цитирана от ИТАР-ТАСС. Върховният главнокомандващ похвали летците за високия им професионализъм и "готовност по всяко време да нанесат безпощаден удар по цитаделите на противника,

Brent се търгува близо до 7-седмичен връх

Петролът сорт Brent се търгуваше близо до най-високата си стойност за последните 7 седмици на фона на нарастващото напрежение в Украйна, информира...

Звездите на хотелите вече не са свързани с качеството на услугата

Звездите на хотелите вече не са свързани с качеството на услугата. Единната система за разпознаване на хотелите е отменена от Световната организация по туризъм през 1999 година. Това обясниха експерти пред Нова телевизия.
„В целия свят вече се знае, че звездите не означават качество. Звездите са категоризация на количествени данни – брой легла, Звездите на хотелите вече не са свързани с качеството на услугата. Единната система за разпознаване на хотелите е отменена от Световната организация по туризъм през 1999 година. Това обясниха експерти пред Нова телевизия. „В целия свят вече се знае, че звездите не означават качество. Звездите са категоризация на количествени данни – брой легла,

Линейките в София ще тръгват от бензиностанции от 1 май

Експериментално между празничните 1-6 май линейки ще бъдат разположени по бензиностанциите в София и ще тръгват оттам при повикване. В момента те тръгват само от едно място - от Центъра за спешна медицинска помощ до пл. Сточна гара и често се бавят заради задръствания. Идеята линейките да тръгват от бензиностанциите, за да пристигат по-бързо на адресите в столицата, е на зам.-кмета по здравеопазване в София ген. Стоян Тонев.  "В София върви гигантско строителство, което е положителен момент, но затруднява движението. За да разпределим линейките, така че да можем да съкратим тези 20 минути, които са златните 20 минути за пристигане на екипите на Спешна помощ, това е един от вариантите - линейки да бъдат разположени на бензиностанциите", обясни той в интервю за БНТ. Той обясни, че подобна практика има в Холандия, където колите на спешната помощ били разположени предимно около бензиностанциите на "Шел" и дори те предлагали безплатно зареждане с бензин на линейките. В София все още се водят преговори с някои бензиностанции, уточни ген. Тонев.

И. Йотова: ГЕРБ ни е основен опонент; ще спорим и с ДПС

Европа беше управлявана от десни партии през последните 10 години. Искрено се надявам ПЕС да спечели изборите, заяви евродепутатът от БСП.

Дани Бойл ще е режисьор на филма за Стив Джобс

Спрягат Леонардо ди Каприо за главната роля


Продуктите с марка "Стара планина поскъпват"

От края на миналата година до предпразничните дни на Великден цената на каймата, произведена по стандарт „Стара планина”, е поскъпнала на едро с 80...

507 души преминаха през кабинетите на Спешно отделение по празниците

Общо 507 души са преминали през кабинетите на Спешно  отделение в МБАЛ-Бургас в четирите почивни дни, като 177 от тях са приети за болнично лечение,  съобщи началникът на отделението д-р Лилия Линкова. Според лекарите това е средна натовареност и е почти същата, както през работната седмица.

Тази година няма прекалили с храна или напитки от празничната трапеза.  Пациентите са били предимно хора  със сърдечно-съдови, неврологични и хронични заболявания. Децата, които са потърсили помощ в Спешното отделение, са 140, като 50 от тях са хоспитализирани. Малките пациенти са били с общи оплаквания – кашлица, висока температура и болки в стомаха. Случаите на хранителни  натравяния  са 6 – на компания от Горно Езерово, която  е  консумирала  развалена храна. За щастие натравянето не е било сериозно.  При ПТП са пострадали  мъж и жена, които са били с леки травми и са освободени за домашно лечение.  В Спешно отделение по – натоварено е било само в последния от поредицата празнични дни, когато е имало 143-ма пациенти.

В Родилно отделение ще запомнят празника с големия брой новородени. По Великден в Родилното отделение на МБАЛ-Бургас са проплакали общо 21 бебета, като от тях преобладават момиченцата – общо 17. Малко преди полунощ на 18 срещу 19 април се е родила Здравка. В първия ден на Великден на бял свят е дошла Божидара, а на 20 април Божана и Богдан.

Въпреки че по празниците са преобладавали  момиченцата, в следващите дни от Родилно отделение очакват повече момченца.

                                                                                                              

Продуктите с марка "Стара планина" поскъпват

От края на миналата година до предпразничните дни на Великден цената на каймата, произведена по стандарт „Стара планина”, е поскъпнала на едро с 80...

Звездите на хотелите вече не означават качество

Звездите на хотелите вече не са свързани с качеството на услугата. Единната система за разпознаване на хотелите е отменена от Световната организация по туризъм през 1999 година. Това обясниха експерти пред Нова телевизия.
„В целия свят вече се знае, че звездите не означават качество. Звездите са категоризация на количествени данни – брой легла, Звездите на хотелите вече не са свързани с качеството на услугата. Единната система за разпознаване на хотелите е отменена от Световната организация по туризъм през 1999 година. Това обясниха експерти пред Нова телевизия. „В целия свят вече се знае, че звездите не означават качество. Звездите са категоризация на количествени данни – брой легла,

Секстормоз, заплахи за заливане със солна киселнина и физическо насилие в МВнР е имало

/КРОСС/ Скандал с взаимни обвинения в секстормоз, заплахи за заливане със солна киселнина и физическо насилие се вихри от години в Министерството на външните работи. Това, което ни накара да направим разследване по случая е, че по коридорите на Министерство на външните работи се е случвало подобно нещо. Посланикът ни в Тайланд Димитър Димитров бе обвинен от консулката ни в Норвегия, че е подлагана на сексуален тормоз, разказа в сутрешния блок на БТВ журналистът Георги Милков, който преди време е отразявал случая. Той подчерта, че тези събития са се разигравали през 2007 година. Към момента посланикът има ограничителна заповед спрямо потърпевшата служителка. След публикуването на статията Милков е съден за клевета. Делото вече е приключило и журналистът е оправдан, а посланикът ни е отзован. Сагата между Михаела Енчева и Димитър Димитров се е развивала няколко години, както става ясно от документа, внесен в Комисията за защита от дискриминация. Веднъж Димитров се бил заключил в кабинета си и се обадил на охраната, докато Михаела тропала на вратата отвън, крещяла, настоявайки той да отвори. Тя разказала, че Димитров имал тежко пиянство и дори навремето нокаутирал с юмрук един български посланик, а през 2007 г. министър Ивайло Калфин разпоредил да бъде отстранен от министерството, защото извадил пистолет на депутат от БСП. Журналистът обясни, че не иска да взима страна, а да се даде сигнал, че във външно министерство се случват странни неща и това вреди на държавата ни

Видео: "Мемфис" изравни серията с "Оклахома" след трилър с продължение


Баскетболистите на "Мемфис гризлис" спечелиха драматична победа при гостуването на "Оклахома сити тъндър" със 111:105 след продължение и изравниха серията в първия кръг от плейофите в Западната конференция на НБА. 

"Гризлитата" не успяха да се противопоставят в първата среща и загубиха с 14 точки разлика, но във втория двубой в зала "Чизапийк" показаха отлична игра в защита, за да спрат атомното дуо на "гръмотевиците" Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук. 

Дюрант отбеляза 36...

Мюнхен разреши нудизма


Властите в Мюнхен определиха градски зони  специално за нудисти, писа сайтът Atlantic Сities, цитиран от световните медии. 

Управлението на столицата на Бавария определи шест зони в града, където слънчевите бани са разрешени без бански. 

Това са обособени паркови пространства, които обаче не са отделени със специална ограда. Все пак имало прегради от храсти и друга ниска растителност. Един от плажовете е на 10 минути пеша от централния градски площад. 

Нудизмът...

Пресконференция на Бареков и доц. Христо Бозов след среща с морския бизнес във Варна

Днес (22 април), от 12:00 часа на адрес бул. „Приморски“ № 39 (срещу басейна) ще се проведе пресконференция на лидера на ПП „България без цензура“ Николай Бареков и доц. Христо Бозов .На пресконферензията ще бъдат коментирани актуални политически теми.                                                                                                  Днес (22 април), от 12:00 часа на адрес бул. „Приморски“ № 39 (срещу басейна) ще се проведе пресконференция на лидера на ПП „България без цензура“ Николай Бареков и доц. Христо Бозов .На пресконферензията ще бъдат коментирани актуални политически теми.                                                                                                 

Пресконференция на Бареков и доц. Христо Бозов след среща с морския бизнес във Варна

Днес (22 април), от 12:00 часа на адрес бул. „Приморски“ № 39 (срещу басейна) ще се проведе пресконференция на лидера на ПП „България без цензура“ Николай Бареков и доц. Христо Бозов .На пресконферензията ще бъдат коментирани актуални политически теми.                                                                                                  Днес (22 април), от 12:00 часа на адрес бул. „Приморски“ № 39 (срещу басейна) ще се проведе пресконференция на лидера на ПП „България без цензура“ Николай Бареков и доц. Христо Бозов .На пресконферензията ще бъдат коментирани актуални политически теми.                                                                                                 

10 катастрофи за денонощие във Варна

Пътничка в автомобил пострада при катастрофа през изминалото денонощие, съобщиха за Днес+ от варненската полиция. Жената е с контузии, за живота й няма опасност. Общо 10 катастрофи са регистрирани на територията на Варна през последните 24 часа.

Водещите индекси в Азия затвориха в различни посоки

Юанът поевтиня до едногодишно дъно спрямо долара


Хиляди се поклониха пред Маркес: Въображението го водеше по неизследвани пътища

Хиляди почитатели на Нобеловия лауреат Габриел Гарсия Маркес се поклониха пред урната с праха му в Двореца на изящните изкуства в мексиканската столица, съобщи ДПА.
Президентите на Мексико Енрике Пеня Нието и на Колумбия - родината на Маркес - Хуан Мануел Сантос, почетоха паметта на прочутия писател - човекът на възможната утопия по думите на Хиляди почитатели на Нобеловия лауреат Габриел Гарсия Маркес се поклониха пред урната с праха му в Двореца на изящните изкуства в мексиканската столица, съобщи ДПА. Президентите на Мексико Енрике Пеня Нието и на Колумбия - родината на Маркес - Хуан Мануел Сантос, почетоха паметта на прочутия писател - човекът на възможната утопия по думите на

Турция планира да внася ток от България

Турция ще внася електричество от България заради продължителното засушаване в страната. Това съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз, цитиран от БНР.
Той подчерта, че водните ресурси в язовирите силно са намалели, особено в Източен и Югоизточен Анадол. Освен от България, ток ще се внася от Иран и Грузия. Турция ще внася електричество от България заради продължителното засушаване в страната. Това съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз, цитиран от БНР. Той подчерта, че водните ресурси в язовирите силно са намалели, особено в Източен и Югоизточен Анадол. Освен от България, ток ще се внася от Иран и Грузия.

4 причини за болки в гърба

"Когато сте болни от грип или настинка, хормоните на стреса могат да засилят усещането за болка.

Край на сергиите по тротоарите в Стария Несебър

Ограниченията могат да доведат до бунтове в курорта


Мика Зайкова: Не може да работиш 8 часа и да си беден

/КРОСС/Искането на КНСБ за увеличение на доходите е хубаво, но не Пламен Димитров е човекът, който ще се кандидатира за парламентарни избори и не от него ще зависи увеличението на доходите. Това каза в сутрешния блок на БТВ финансовият експерт Мика Зайкова и допълни: Доходите на българите наистина са отчайващо ниски.  Според нея ръстът на доходите трябва да е свързан не само с производителността, но и с образователното равнище. У нас хора, работещи по 8 часа, не могат да си платят сметките и да се изхранват, посочи тя. Според Зайкова, ако се пристъпни към взимането на дълг за стимулиране на доходите и икономиката, например от около 1 милиард, може да се стигне и до генерирането на още около 2-3 милиарда, ако тези средства бъдат използвани правилно, смята финансовият експерт. Умовете на България си отиват- например лекарите, които всяка година напускат страната ни. И това не е само заради липсата на достатъчно пари за заплати, но и липсата на възможности за кариерно развитие, каза Мика Зайкова. Не е страшно малко да увеличим дълга, в момента ние сме на нива около 18-20 процента от БВП, по-страшното е да продължим да стоим в една мъртва точка на развитие на икономиката ни, заяви експертът. Аз очаквах разговорът у нас да бъде в посока какво наистина трябва да се направи, за да влезем в една друга полуоса на развитие на производството и икономиката ни, каза от своя страна икономистът проф. Христина Вучева

Светът отбелязва Деня на Земята


Днес е Международният ден на Земята. Експерти подчертават, че това е най-масовият нерелигиозен празник в света. България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, започнало от 1990 г., съобщи БНР.

На 22-ри април 1992-ра г. президентът Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Повече от 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Документът е връчен на Конференцията на ООН за околната...

Плевнелиев и Сакскобургготски ще присъстват на канонизацията на папа Йоан Павел II

Президентът Росен Плевнелиев и бившият премиер Симеон Сакскобургготски ще присъстват на 27 април на официалната церемония по канонизирането на папа Йоан Павел II и папа Йоан XXIII за светци. Церемонията на площад Свети Петър във Ватикана ще се състои в деня, в който Римокатоличестката църква отбелязва празника на Божието милосърдие, въведен от покойния папа Йоан Павел II. Папа Йоан XXIII е бил нунций на Ватикана в България в продължение на 10 години - от 1925 г. до 1935 година. Частица от мощите на отеца се намират в католическия храм „Свети Йосиф" в София и са дар от папа Йоан Павел II при посещението му в България през 2002 година. В церемонията ще участват държавни и правителствени ръководители от цял свят.

КЛУБ "ПОЗНАТОТО И НЕПОЗНАТОТО"

Открива своята дейност с представянето на книгата "РЕГРЕСИЯ НА ЗАЧАТИЕТО"

Автор: инж. Валентин Ковачганев - Председател на сдружение "ДРУГОТО УЧИЛИЩЕ - СИЛАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ"

Много от въпросите ни като:

 Кой съм аз и какъв е смисълът на моя живот?

 Има ли Бог и как да го открия в самия мен?

 Наказание ли е кармата и как да я преборим?

 Къде е баланса между материалното и духовното

 Защо хората боледуват и се чувстват нещастни?

Намират отговор в неговата методика....

Продължава

АБВ: Безогледната сеч е визитка на кабинета

Правителството не предприема адекватни мерки срещу изсичането на българските гори, смята бившият вътрешен министър Румен Петков от АБВ. „Повече от седмица е пределно ясно, че се извършва безогледна сеч на българските гори. Министър-председателят не взема никакви мерки. Очевидно е, че това е част от визитната картичка на кабинета“, посочва в прессъобщение до медиите Румен Петков. В позицията си до медиите бившият вътрешен министър критикува премиера и за това, че не е предприел нищо по сигналите на АБВ, че столетницата тормози техни членове. „Липсата на отговори на тези въпроси превръща Орешарски не в потърпевш на политическото безогледие на БСП и ДПС, а във фактор на това безогледие. Жалко“, смята Петков.

Създателят на "руския "Фейсбук" е уволнен от директорския пост


Павел Дуров - единият от създателите на най-популярната в Русия и бившия СССР социална мрежа "ВКонтакте", съобщи, че е бил уволнен от поста генерален директор и е научил за това от медиите.

"Интересно, че на акционерите не им стигна смелост да го направят директно и за загадъчното си уволнение научавам от пресата", пише в профила си ръководителят на мрежата, наричана още "руският "Фейсбук".

Той обяснява, че в понеделник съветът на директорите "внезапно" открил, че...

Селтик следи Ивайло Чочев

Скаут на Селтик е наблюдавал играта на младия футболист на ЦСКА Ивайло Чочев по време на дербито срещу Левски, спечелено от "армейците" с 3:1. Според "Меридиан Мач", играчът ще бъ...

Златко Баретата отиде в съда, на съда не му се работеше

Повече от година след като беше прострелян пред Съдебната палата Златомир Иванов-Баретата се появи на заседание по делото, което се води срещу него в Софийския апелативен съд, предаде БГНЕС. Барета...

Мюзикъл разказва за живота в Ню Йорк

„Достатъчно“ е най-новият, изцяло авторски български мюзикъл, посветен на Ню Йорк – едно от най-емблематичните места на планетата, пресечна точка на митове, легенди и нео...

Заради сушата Турция внася ток от България

Турция ще внася електричество от България поради продължителното засушаване в страната, съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз, съобщи БНР. Силно са намалели вод...

Нова артистична група с изложба в Поморие

Новосъздадената артистична група “7+” представя първата си изложба на 26 април 2014г. /събота/ от 18.00ч. в Здравница “САНМАРИНА”, Поморие. Единадесет автора от Бургас, Поморие и Несебър се обединиха около вечната тема – сънят на обществото… Експозицията, озаглавена “СЪНЯТ”, включва произведения извън картинното пространство, продукт на нови търсения чрез съвременни художествени форми – пластики, инсталации и мултимедия. Изявата се свързва и с националната инициатива “Да почистим България за един ден”, като предмет на изразно средство са използвани и рециклирани материали. “СЪНЯТ” е изключително заинтригуващ новаторски проект, провокиращ към “събуждане” и осмисляне на “спящите” отговори, които търсим в живота наоколо, често без да подозираме, че се намират вътре в самите нас. Заповядайте! Това със сигурност е една различна за сетивата изложба! Участници в нея са  Албена Попова, Анна Шипкова, Жоро Димитров, Ирена Иванова, Мария Алексиева, Мехмед Сали, Нели Тодорова, Николай Славов, Пепа Седларска, Рослава Джамбазова, София Василева и Янко Василев.

Изложбата ще продължи до 26 май 2014г.

7+

Описват щетите от наводненията във Видинско и Карловско

Мостове, земеделски земи, пътища са пострадали след дъждовете


За теслите и хората

Д
Две учителки се биха на входа на детска градина в Кърджали, а в пловдивското с. Чешнегирово училищна директорка влетя в час с тесла. 
Ако имаш по-картинно мислене и “влезеш” в сюжетите, може да се посмееш. Слава богу, никъде няма сериозно пострадали. 
Зад тези две истории, разиграли се в различно време и на различни места, има 
общи неща, Д Две учителки се биха на входа на детска градина в Кърджали, а в пловдивското с. Чешнегирово училищна директорка влетя в час с тесла. Ако имаш по-картинно мислене и “влезеш” в сюжетите, може да се посмееш. Слава богу, никъде няма сериозно пострадали. Зад тези две истории, разиграли се в различно време и на различни места, има общи неща,

Истината ще ви спаси! От подслушване

И ето я водещата новина от Разпети петък: можеш да подслушваш всекиго, при това без да си полицай. Плащаш стотинки и можеш да следиш всекиго през телефона му. 
Да се смееш ли, да плачеш ли! Дотам ли стигнахме - да се дебнем. Защо ни е?
Ако в целия свят се проведе конкурс за дума на десетилетието, няма никакво съмнение, че тя ще бъде глаголът И ето я водещата новина от Разпети петък: можеш да подслушваш всекиго, при това без да си полицай. Плащаш стотинки и можеш да следиш всекиго през телефона му. Да се смееш ли, да плачеш ли! Дотам ли стигнахме - да се дебнем. Защо ни е? Ако в целия свят се проведе конкурс за дума на десетилетието, няма никакво съмнение, че тя ще бъде глаголът

Еврокампанията във Великобритания започна с антиимигрантски призиви

Антиимигрантската Партия на независимостта във Великобритания започна агресивна кампания за предстоящите избори за ЕП. Акцията на формацията на Найджъл Фараж бе осъдена като расистка, предаде БНР. Плакати, които предупреждават, че британците са застрашени от 26 милиона европейци, които търсят препитание, могат да се видят на доста места в Обединеното кралство. Някои от тях показват седнал на улицата работник, който проси, придружен от надпис, че заради политиката на Брюксел трудовите места на британците са заплашени от по-евтина работна ръка от чужбина. Кампанията, която тепърва ще залее печатни издания и сайтове, е финансирана с милион и половина паунда от бившия спонсор на управляващите консерватори, бизнесменът Пол Сайкс. Това е най-скъпата рекламна акция на партията на Найджъл Фараж ЮКИП, която се очаква да се представи убедително на изборите за Европейски парламент на 22 май. Публикувано преди дни проучване на общественото мнение постави ЮКИП на второ място след опозиционните лейбъристи със само 3% разлика. Консерваторите на премиера Дейвид Камерън са едва на трета позиция. Лейбъристите осъдиха плакатите на ЮКИП като расистка пропаганда. Депутатът Майк Грейпс писа в "Туитър", че се надява кампанията на Фараж да убеди почтените избиратели колко е важно да гласуват след няколко седмици, за да попречат на антиевропейците да заемат силни позиции в Брюксел. Фараж е известен главно с антиимигрантските си изявления и призивите Великобритания да ограничи достъпа на българи и румънци. Той дори заплаши Дейвид Камерън, че ако не спре имигрантите, го очаква поражение на европейските избори, което ще предизвика "земетресение" в Уестминстър.

RBS ще продаде всички активи на подразделението си за имоти

Банката създаде звеното в резултат на финансовата криза, за да купува подценени имоти или да прехвърля недвижимости на нередовни кредитополучатели


Турция ще внася ток от България

Турция ще внася електричество от България заради продължителното засушаване в страната. Това съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз, цитиран от БНР.
Той подчерта, че водните ресурси в язовирите силно са намалели, особено в Източен и Югоизточен Анадол. Освен от България, ток ще се внася от Иран и Грузия. Турция ще внася електричество от България заради продължителното засушаване в страната. Това съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз, цитиран от БНР. Той подчерта, че водните ресурси в язовирите силно са намалели, особено в Източен и Югоизточен Анадол. Освен от България, ток ще се внася от Иран и Грузия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване